Olen mikä olen

unioni | 09.02.2008 | Rock
4:28

Uuden levyn avausraita. Olen mikä olen ja en voi muuksi tulla :)

9.00   2075 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

10
makes69 21.03.2008
Koko pumppu nyt niskasta kiinni ja soittolistatoimittajien kimppuun sataa, teillon staili Suomi rokkiin kohdillaan sanat ja kaikki, hitto kautta Saturnuksien renkaiden jos tässä ei ole hitti potentiaalia niin ei missään!!Haloo onko soittolista toimittajat kuulolla täällä Mikserissä? Entä levy-yhtiöt? Missä ootte?Menee soittolistoilleni.
0   +1 +2
 
8
slvs 16.02.2008
Melodialtaan todella tarttuva biisi. Teksti ei kirjalliselta kannalta ehkä ole mitään maailmaa suurempaa, mutta nautin tekstin aiheuttamista mielikuvista.
Jostain kumman syystä se, että lyriikoissa yhdistetään kahta kieltä (tai jopa kolmea, kuten nyt) on tuntunut aina jotenkin vieraalta. Jos olisin itse ollut mukana tekemässä tätä, olisin ehkä joutunut sanomaan vastalauseen, onneksi nyt ei tarvitse :)
Introon olisi kannattanut ehkä säveltää joku selkeä melodinen teema, joka toistuu säkeistöjen välissä ja ehkä jopa kertsin alla.
Kertsiin lähtö, pieni nostatus ja tauko, oli aivan loistava tehokeino. Muutama rumpufilli on vähän kömpelön puoleisia, varsinkin ennen toisen säkeistön Olen mikä olen-osaa ja soolosta lähtevä filli. Siitä pientä piiskaa.
Soolon olisi kyllä voinut soittaa uudestaan ja koska soolosoundi on hirvittävän ohut, olisi voinut harkita soolon tuplaamista matalammasta oktaavista. Mutta tosiaan tarttuva, menevä biisi. Varmaan todella hyvä live-biisi.
0   +1 +2
 
10
pipeweed 11.02.2008
hemmetin hyvää meininkiä!
0   +1 +2
 
Timo JM 10.02.2008
Huomasinkin just, että viime kerralla suomin rumpalia. Sillä osastolla pysyttiin kuitenkin nyt paremmin aisoissa. Tällä kertaa kitaristi veti liikaa huomiota itseensä.

Jään mielenkiinnolla odottelemaan uusia esityksiä...
0   +1 +2
 
Timo JM 10.02.2008
Tähän pätee monet samat asiat mitä sanoi jo tuossa Tähdenlennossa. Eli kiva biisi mutta toteutuksessa olis voinut käyttää mietintämyssyä vähän enemmän.

Valitettavasti noi säröskitat on tän bändin heikoin lenkki. Soundi on omituinen ja soitto-osuudet vähän niin ja näin. Tässä oli kummallisia demppikuvioita, kuin jostain Van Halenin levyltä, jotka ei istuneet biisin kevyeen luonteeseen ollenkaan. Neljäs ääni siinä kuviossa on jopa väärä ja pistää pahasti korvaan.

Solisti ja laulut sen sijaan on parasta. Melkeinpä toivoisi, että ne saisivat jostain osaavamman porukan ympärilleen. No, ehkä homma jalostuu ajan myötä, toivotaan niin.
0   +1 +2
 
10
Tero-Antero 09.02.2008
Hyvä ja mukaansa tempaava kappale, toimii kyllä varmasti levyn avausraitana.
0   +1 +2
 
10
Avausraidaksi varsin mallikas onkin.

Jotain hyvin, hyvin nostalgista, oihh ja ahh.

Kyllä on syytä helskytellä menneisyyden luita, kuunnella niiden sointia ja keitellä uutta soppaa, tulevasta.

Erittäin hieno biisi omassa genressään, maltilla tehtyä tyylikkyyttä
0   +1 +2
 
Joelpeer 09.04.2008
Kyllähän tässä kappaleessa on sitä jotain. Mutta jokin toteutuksessa kanssa on vikana...tuli vaan sellainen olo että jokin ei vaan sovi biisiin.Liekkö nuo särökitarat joista aikaisemmissa kommenteissa on tullut palautetta. Akustisena versiona kappale voisi toimia vielä paremmin,sillä tuo alku on kyllä omasta mielestä aika hieno ennen kuin särö tulee(ehkä introa voisi vähän pidentään tekemällä siihen noita pianokikkailuja mitä on lopun melodioissa). Loppukin oli mielestäni loistava ja siinä oli jotain omaperäistä että siihen ei kannata koskea.
0   +1 +2
 
8
Creased_Leaf 29.05.2008
Hyvä biisi tämäkin mutta mielestäni sitä vaivaa jonkinlainen tasapaksuus, jokin erikoinen sointuratkaisu jossain kohdassa olisi saattanut saada kuulijan havahtumaan uudelleen. Myöskään tausta ei tukenut laulajaa aivan niin sataprosenttisesti kun teiltä on tottunut kuulemaan. Kitararatkaisut jossain kohdassa hieman erikoisen kuuloisia ja nostot kertsiin eivät saa kaikkea mahdollista voimaa tuekseen. Soolokitaran saundiin kaipaisin myös pientä muutosta, se tarvisi saada syvemmäksi, nyt se on hieman onton kuuloinen. Ei huono lainkaan, mutta tietynlainen särmä on tästä mielestäni kateissa.
0   +1 +2