Tunteiden eteiseen

Anna Sipilän Lapsi | 29.04.2012 | Indie
3:13

Tämäkin on vanha biisi, lienee noin 16-vuotiaana kirjoitettu. Veivasimme sitä Jukan ja poikien kanssa bändillä monta vuotta. Tai oikeastaan biisejä oli kaksi, ne tehtiin ihan peräkkäin. Terveisiä Tarkolle! Sitä hänen kirjoittamaansa A-osaa ei löytynyt enää mistään. Mutta yhdistin siis ne kaksi biisiä, toisesta kertsi ja toisesta A-osa. Usein tuntui, että kahdessa peräkkäin tehdyssä biisissä laulettiin suurin piirtein samasta asiasta. Nykyään biisejä syntyy niin harvakseltaan, että ne ovat selkeämmin omia yksilöitään.

Jukka soitti aikanaan samaan tapaan WLM-uruillaan massiivisen leslie-kaapin kanssa. Onneksi emme keikkailleet kovin paljoa, niiden urkujen roudaaminen oli armottoman raskasta...:) Mutta jotenkin tuo urkusoundi kuulostaa korvissani edelleen erittäin kivalta.

Ehkä näin raikasta tunnelmaa ei saisikaan enää nykyään aikaan. Monia vanhoja hyviä biisejä ei oikein pysty enää soittamaan, ne ovat liikaa aikaansa sidottuja. Mutta kyllä tämän biisin voi minusta vieläkin tehdä ihan uskottavasti, ei se liian teinibiisiltä tunnu. Ja hienoa että sain painostettua Jukalta siihen hammondit, ihan jo vanhojen aikojen muistolle, kippis vaan!

8.77   1345 kuuntelua

Kappaleen sanat

TUNTEIDEN ETEISEEN

Jo talvi on mennyt
ja kevät jota odotin
Kaikki synkät ajatukset
mielestäni karkoitti

Otan vastaan sadepilvet
kasvan kohti valoa
Nään auringossa kasvot
jotka luokseen kutsuvat

Uuden maailman
mua kuulen taas kutsuvan
Mä pitkän matkan sinne teen:
astun sisälle tunteiden eteiseen

Kevätsateen jälkeen
raikas ilma, raikas maa
Pitkän talven jälkeen
vihdoin joku jota rakastaa

Aamukasteen aikaan
sinun viereesi heräsin
En kysy mistä tulit,
mutta jääthän luokseni

Uuden maailman
mua kuulen taas kutsuvan
Mä pitkän matkan sinne teen:
astun sisälle tunteiden eteiseen

Oon siellä käynyt ennenkin
vaan arkipäivään unohdin
tien onnellisuuteen:
astun sisälle tunteiden eteiseen

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

10
bkoff 16.01.2014
En oikeastaan soittokokemukseni, vaan suuren määrän Balkanin maiden, Romanian ja Ukrainan populaarimusiikkia kuulleena voin hieman kommentoida:

Jos eivät vielä soi, niin pitäisi jo soida radiossa nämä kipaleet. Viimeinenkin ottaa mukaansa. Ei varmastikaan tarvitse muuttaa mitään. Ekan kerran kuuntelin.
0   +1 +2
 
polonium 12.12.2013
Ei se Jukan WLM muistaakseni tältä kuulostanut. Hyvä kipale joka tapauksessa.
0   +1 +2
 
9
aarof 27.07.2013
toimiva paketti
0   +1 +2
 
Tantsku 03.06.2013
Nyt on pakko sanoa että tää on mahtavaa deep purple -settiä! Hammondilla ja ja rouheella kitaralla laahaavaa komppia. Jes.
0   +1 +2
 
kalorimetri 06.01.2013
Tämä kyllä voisi soida radiossa ja en yhtään yllättyisi. Kitarasoolo ei jotenkin tuntunut luontevalta, mutta muuten biisi kulki oikein hienosti. Ihanan pehmeä laulu!
0   +1 +2
 
rviinama 06.01.2013
Toistan sen tässä, mitä aiemmin olen jo sanonut: Miksi piilottaa noin kaunis, upea, soiva ja persoonallinen naisääni instrumenttien äänimassan taakse? Kun lauluäänen vireys ja sointi on hanskassa, pitäisi siitä saada nauttia, niin että kaikki nyanssit, hengitys jne on aistittavissa. Mitä vähemmän ääntä laulun ympärillä sitä parempi. Eihän soitossa mitään vikaa ole, mutta se ja laulu eivät kohtaa...
0   +1 +2
 
9
Jusuf Julma 06.01.2013
Raikasta ja hyvin etenevää musaa, diggailin kyllä.

Laulu ehkä omaan makuun hiukan pinnassa, muuten kyllä balanssi, soitto ja saundit toimivat hyvin.

"Astun sisälle tunteiden eteiseen" rytmitys ei oikein omaan korvaan tuntunut hyvältä jostain syystä :D muuten kyllä hyvin toimivaa settiä.
0   +1 +2
 
7
vinsent 06.01.2013
kamalat kitarat
0   +1 +2
 
10
juhanatos 05.01.2013
Oikein hyvä biisi, hyvät sanat ja sävellys. Laulaja on hyvä ja kitarasoundi kanssa.
0   +1 +2
 
tuntematon_pelle 04.01.2013
Jaahas. Taas ASL:llää. Toimii kyllä edelleen.

Mun mielestä tässä on vähän turha lähtee mitään lässyttämään, kun tässä kuuluu niin selkeä visio miltä te haluatte kuulostaa. Olisin kyllä ehkä tykännyt että laulaja olisi vetänyt vähän roisimmin kertsissä, ja vähemmän noita stemmoja, vaikka ne oikein taidokkaasti onkin vedetty. Tai olisitte antanut edes muiden pändin jäsenten vetää stemmat niin olisi tulllut vähän lisää nyansseja.
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2 3 4

Löytyy soittolistoilta