Häpeä

Anna Sipilän Lapsi | 29.04.2012 | Indie
3:30

Kun on tapahtunut jotain ikävää tai raskasta ja olo alkaa helpottaa, niin ehkä tuntuu jotenkin tällaiselta. Voi olla aika vapautunutkin olo. Ja elämä tuntuu virtaavan eteenpäin ja oma rooli ei näytä siinä valtavan suurelta. Ja sekin voi tuntua hyvältä.

Kärpäsen Olli sanoi, että instrumentaaliväliosa ennen akustista C-osaa kuulostaa Slayeriltä. Koska Olli pitää kovasti Slayeristä, niin se oli varmaankin suuri kohteliaisuus...:)

8.67   1285 kuuntelua

Kappaleen sanat

HÄPEÄ

Kuljen kadulla tietoisena
Omasta erinomaisuudesta
Joku selittää, en mä välitä:
Olen syystäkin nyt ylpeä

Häpeä haihtuu viidessä vuodessa,
Suru sulaa kuukaudessa pois
Vihamiehet vanhenee
Lehdet puihin mätänee
Häpeä haihtuu viidessä vuodessa,
Suru sulaa kuukaudessa pois
Kellareihin lakaistaan
Kellastuneita muistoja

Joku kyselee: miten menee?
Menee miten menee, edelleen…
Olen elossa, menneen pelossa
En aio elää uudelleen

Häpeä haihtuu viidessä vuodessa,
Suru sulaa kuukaudessa pois
Vihamiehet vanhenee
Lehdet puihin mätänee
Häpeä haihtuu viidessä vuodessa,
Suru sulaa kuukaudessa pois
Kellareihin lakaistaan
Kellastuneita muistoja

Elämä kulkee eteenpäin vain radallaan
Joskus nälvii tai vinoilee ja jälleen lohduttaa
Oon usein saanut nöyrtyä – ja olen siitä ylpeä
Kun uudet tuulet puhaltaa, saan väistämättä väistyä

Häpeä haihtuu viidessä vuodessa,
Suru sulaa kuukaudessa pois…

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

9
aarof 27.07.2013
hyvä kitara. kaksois- (vai kolmois?) modulaatio aika hauska efekti.
0   +1 +2
 
8
carciello 04.01.2013
Luonteikkaasti soljuvaa pop rockia, sovituksessa hyviä ideoita ja yleisfiilis biisissä todella miellyttävä.Laulu todella mukavaa kuultavaa harmonia ideoineen. Soitto tatsi hallitun kuuloinen kaikin puolin.
0   +1 +2
 
8
Progorava 04.11.2012
Kuulostaa siltä kuin humanoidi vääntäisi kyykkypaskaa.. No ei vaineskaan. Nyt tulee aika suoraa palautetta mutta sorrun välillä siihen. Tämä kappale kirvoitti arvostelun aalloille biisin sisältämän valtavan kontrastin takia. Kasarihevikitarasoundia ja Country-lau-lantaa. Ei puutu kuin banjoraita modatun JCM800:n läpi :) Kappale on tasokas niin sävellyksen, sanoituksen kuin sovituksenkin puolesta. Siitä tuskin kukaan on eri mieltä. Mutta tällä kertaa lauluista on valitettavasti pakko antaa pyyhkeitä. Laulajan ääni on luonnostaan mahtava ja omaperäinen ja odotuksen olivat todella korkealla play-nappulaa hamuillessasi mutta vallitseva kurkkuäänityyppinen jenkki-country-aksentti on tässä kappaleessa niin vahva, että se käy ärsyttämään. Luomulauluilla ilma näitä maneereja tää olisi tullut kymppi :(
0   +1 +2
 
10
FireBalls 08.09.2012
Kuulosti Slayeriltä ja Rimsky-Korsakovilta! Musta aika kovan luokan yhdistelmä. Mahtavat kitarat!
0   +1 +2
 
Veneficus 24.08.2012
Alun kitarat nostavat pintaan kasarifiiliksiä, jotka tosin karkaavat taka-alalle laulun hypätessä kyytiin. Lauluääni on kiitettävän kuulas ja tekniikka kohdallaan. Hevimpien kitaroiden ja välillä jopa iskelmämäisten vaikutteiden kombinaatio on mielenkiintoinen ja kieltämättä omaperäisen tuntuinen. Biisi rullaa hyvällä draivilla ja muutenkin homma on balanssissa. Se lopullinen niitti jäi kuitenkin ehkä ainakin tällä kertaa minulta löytämättä, mutta tasaisen tyylikäs vetäisy yhtä kaikki.
0   +1 +2
 
No mutta kiitoksia miljoonittain! Erityisen mukavaa jos tekstit tuntuu toimivan, suomenkielellä niiden sorvaaminen on aina vähän haasteellista. No, tekijämiehenä tämän luomisen tuskan varmaan tiedätkin...:)
0   +1 +2
 
10
Peloukoufa 04.05.2012
Herää kysymys, kuka näin hyviä sanoituksia tekee. Ehdottomasti hyviä ideoita ja kun soittokin toimii (vaikka Slayerin vaikutus jääkin minimaaliseksi), niin tämänhän se taas vaatii.
+2   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat

Löytyy soittolistoilta