Vuodet

Anna Sipilän Lapsi | 02.03.2014 | Pop
4:11

Terveisiä kaikille ystäville, joita olen vuosien varrella laiminlyönyt! Kyllä minä teitä ajattelen - vaikka en usein sitten sen enempään kykenekään. Tärkeitä olette kuitenkin. Ja useimpien nimetkin muistan, vaikka laulussa toisin sanotaan...:) Varsinkin silloin, kun arjen kiireet hetkeksi hellittävät huomaan miettiväni ihmisiä matkan varrelta. Tämä on jonkinlainen eeppinen haikailubiisi, joka syntyi sellaisella sinisellä hetkellä. Biisin tunnelmaa kuvasi päässäni koikkelehtiva kitarateema, jonka taustalla on sointukulku, joka ei oikein johda mihinkään. Ehkä elämäkin vaan koikkelehtii oudosti johtamatta yhtään mihinkään? Jostain syystä halusin jälkimmäisen teeman kuulostavan säkkipilliltä. Ehkä säkkipilli sopii tämmöiseen haikailubiisiin - ainakin minun päässäni. Koska Kuopiossa ei ole kuitenkaan tarjolla mitään aktiivista säkkipillikomiteaa, niin kitaraan piti kuitenkin sillä(kin) kohdalla tarttua. 

Miksaaja kysyi, että ”onko tämä tehty moogilla”? Ehkä sitä voi pitää onnistumisen merkkinä: lopputulos ei kuulostanut yksiselitteisesti kitaralta – jos kohta ei ihan säkkipilliltäkään.

Tarkoitukseni oli karsia levyä varten kitarateemoista melkein puolet pois. Studiossa rumpali ja äänittäjä päättivät kuitenkin lisätä niiden määrää alkuperäisestä. Jospa ne sitten toimivat, ainakaan kitaristi ei ole niitä sinne tunkenut…☺


8.50   1242 kuuntelua

Kappaleen sanat

Mun on ikävä niitä ihmisiä
jotka joskus tunsin, mä
en edes muista enää niiden nimiä

Toiset menneet jonnekin
toiset menetin,
nyt näissä nurkissa vain hiipii varjoni

Ei vuodet väisty
Eikä ovet aukea
On turha enempää mua siitä muistuttaa
Oon viimein tullut
Tieni päätepisteeseen
En enää pysty jatkamaan

Kellot seisoo, aika jättää
elämä säälimättä
ohi kulkee lupaa kysymättä

Tyhjyys täyttää mielen
pienen, yksinäisen olennon,
tuntuu niin kuin olisin alaston

Ei vuodet väisty
Eikä ovet aukea
On turha enempää mua siitä muistuttaa
Oon viimein tullut
Tieni päätepisteeseen
En enää pysty jatkamaan

Haikeana ikkunaa
Ehtinyt oon tuijottaa:
Tehtaan savujuova aamutaivaalla
Taivaan halki vaeltaa
Aurinkoa nousevaa
Yksinäinen kyllä ehtii odottaa
Palaisitko takaisin
Voitelisit haavani
Kuvitellaan että niin on parempi…

Ei vuodet väisty
Eikä ovet aukea
On turha enempää mua siitä muistuttaa
Oon viimein tullut
Tieni päätepisteeseen
En enää pysty jatkamaan

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

9
Segis V 25.04.2014
kuulostaa todella hyvältä biisiltä ja nuo sanat uppoo tajuntaani aika hyvin ja todella monipuolinen melodia mikä sopii tähän biisiin aivan loistavasti:)
0   +1 +2
 
9
HeartlessLeper 01.04.2014
Hyvänkuulonen biisi! Laulumelodia tosi mielenkiintonen. :) Erikoisia melodiakulkuja, mut ihan hyvä vaan, ettei olekaan niin ennalta-arvattava. Tosi paljon koukkuja sävellyksessä ja sovituksissa :)
+2   +1 +2
 
ex4 29.03.2014
Jees, taas on osuttu kultasuoneen. Tässä on yksi teidän parhaista kappaleista, juuri sopivaa bittersweet-meininkiä. Ja raskaat soundit toimii tässä hienosti, ne muodostaa kivan kontrastin lauluäänen kanssa. Muuten tummasävyiseen kappaleeseen sopii hienosti parissa kohtaa oleva duurihenkisempi kitarariffi. Jos nyt jotain kritiseerattavaa täytyy sanoa, niin toisen kertsin jälkeen tullut soolo kuulosti vähän irralliselta, varsinkin sen jälkiosassa ollut sitarasoundinen osuus.
0   +1 +2
 
6
aajm 25.03.2014
hyvä laulaja, soundit vois olla ehkä vähän leppoisammat, voisi toimia jopa piano/ akustisena versiona
0   +1 +2
 
J. Hifish 20.03.2014
Hieno biisi taasen. Tykkään paljon tällaisesta progemaisemmasta tuotannostanne. Laulajaa on tullut kehuttua pitkin matkaa, niin kehutaan nyt soittajaakin: hyvä! Objektiivisesti ajatellen tarvitsisitte jonkun yksinkertaisemman hittirenkutuksen näiden vähän vaikeammin sulatettavien kappaleiden lisäksi. Siis, jos haluatte poppirokkitaivaan huipulle. Potentiaalia löytyy kyllä. Mutta minä tykkään tästä projektista juuri tällaisena.
0   +1 +2
 
HumongousFungus 19.03.2014
Tykkään jotenkin paljon tosta laulajan äänestä. Mielipidekysymyksiähän ne taitaa olla, mutta muhun iskee. Tykkään muutenkin biisin tunnelmasta. Jos kritiikkiä etsitään, ni ehken itse innostunut niin paljon noista instrumentaali-osioista raisuilla kitaroilla.
0   +1 +2
 
Coach 19.03.2014
Tosi hieno lauluääni. Kitarasaundeista tykkäsin, joskin ehkä tähän kappaleeseen voisi toimia vähän leppoisammatkin saundit. Eli ehkä kitara jää irralliseksi vaikka itsessään kuulostaakin hyvältä. Kappale voisi ehkä olla myös aavistuksen lyhyempi niin jättäisi paremmin nälkäiseksi. Loppu on myös hieman töksähtävä. Eli kappale ei nyt saavuta ihan täyttä potentiaaliaan jota sillä on paljon.
0   +1 +2
 
8
Morgoth1687 17.03.2014
Eipä moitittavaa. Jokainen taaplaa tyylillään :)
0   +1 +2
 
Peloukoufa 14.03.2014
Tulee tuossa heti alussa vähän hiuksia nostattavasti mieleen sellainen julistava agit prop -laulutyyli, joka on kyllä mun korvassa sellainen punainen vaate, joka työntää voimakkaasti luotaan. Tietysti on myönteistä, että solistilla on ääntä joka lähtöön, mutta en osaa sanoa mistä vaikutelma tässä johtuu. Olisiko sävellaji? "Vapaassa pudotuksessa" esimerkiksi laulu ei niinkään työnnä luotaan vaan kiskoo lähemmäs. Tai ehkä vain kuvittelen. Kitarat ovat mainiot, ja taiteellinen vaikutelma yleisesti ottaen vahva, kuten myös tekniset pisteet. Jokin tuossa laulutavassa kuitenkin jättää tämän etäisemmäksi kuin jotkut aiemmat biisit. Mutta mikserin parhainta yläkastia siitä huolimatta.
0   +1 +2
 
Lahkonen 13.03.2014
Joihinkin kappaleisiin laulajan ääni sopii paremmin kuin toisiin, tähän ei ehkä sovi ihan niin hyvin. Sävellys on sinällään hyvä ja toteutus kaikkine koukkuineen todella kunnianhimoinen. Mielestäni kappaleen noin 45 sekunnin kohdalla (ja lopussa) oleva osa on loistava, olisin ehdottamasti käyttänyt sitä sovituksessa enemmänkin.
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2 3

Viimeisimmät kuuntelijat

Löytyy soittolistoilta