Pieni ja tyhmä

Anna Sipilän Lapsi | 19.05.2013 | Indie
3:39

Söin eräänä aamuna kaurapuuroa, jossa oli päällä pähkinöitä, hunajaa ja banaania. Aloin rallatella mielessäni jotain, joka sai tämän biisin kertosäkeen hahmon. Hapuilin kitaran ja vihkon esiin. A-osan melodia syntyi samantien. Ryhdyin kirjoittamaan pikku tekstinpätkiä, jotka istuivat kertosäkeen jatkoksi. Illalla tutkin tuotosta. Tekstiä oli paljon. Se on aina hyvä asia, sillä useimmiten biiseistä joutuu karsimaan paljon (= suurimman osan) tyhmää pois. Kertosäkeen lopussa oleva kitarariffi toi mieleeni aiemmin keksimäni kitaramelodian. Se istui hyvin (irvokkaasti) kyytiin.

8.28   4062 kuuntelua

Kappaleen sanat

PIENI JA TYHMÄ

Murskasit mut
niin kuin tyhjän vanhan pahvilaatikon
Unohdit vaan
että jotain vielä sisälläni on

Olen pieni ja tyhmä
outo ja epäilevä
luuletko että anteeksi antaa voin?

Olin ihmelapsi:
edessäsi muutuin roskakoriksi
Nainen kuminen,
joka pitkään vääntyi kunnes katkesi

Olen pieni ja tyhmä
outo ja epäilevä
luuletko että anteeksi antaa voin?

Painoit pääni pinnan alle
syvemmälle sukelsin
Rannalla rusketuit
kun minä hyvästejä vilkutin

Olen pieni ja tyhmä
outo ja epäilevä
luuletko että anteeksi antaa voin?

Aikaa on paljon
edessä ja takana päin
Mutta se ei minulle riitä:
ajat sitten kyydistä jäin

Olin pieni ja tyhmä
outo ja epäilevä
luulitko että anteeksi antaa voin?

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

8
willezombie 09.12.2015
Ihailen kyllä tosi paljon laulajan ääntä. Kitaravetoinen biisi, tuli jotenkin YUP:n Hyyrynen mieleen. Kyllähän tätä kelpaa kuunnella!
0   +1 +2
 
8
aajm 26.03.2014
biisi on ihan hyvä, laulu on hyvä, ja sounditkin ihan kohtuu hyvät
0   +1 +2
 
9
aikku57 15.02.2014
What a piece! Ainoa mikä tässä tympäisee on että luulin että voin helposti laulaa Annan mukana - on se silti tytär joten ajattelin että meidän äänet on varmaan samanlaiset - mutta mitä helevettiä, en yltänyt ylimpiin ääniin. Kappale on awesome anyway
0   +1 +2
 
9
MC GuNDALF 21.01.2014
Kyllä hiffaan täysin miksi tällä on viikon biisi status. Helvetin magee sekoitus keskiaikaisia melodioita ja sitten tuollaista progerokkia. YUP kyllä tulee minullekin mieleen mutta se on viinalla poistettu. Ootte erittäin hyviä.
0   +1 +2
 
8
Jännästi tulee mieleen Terhi Kokkonen vokalistista, positiivisessa mielesäs ihan. Tosin, ensivaikutelma soundimaailmasta oli, että YUP ja Scandinavian Music Group parsittiin räjähdyksen jäljiltä kokoon ja lopputulos oli tämä. Huumori sikseen, biisinä tämä ei jäänyt itselle mieleen (no, muistan että toistatte pientä ja tyhmää), mutta se oli toisaalta kokonaisuutena tarpeeksi mielenkiintoa herättävä, paketin osa-alueet ovat siis aika hyvällä mallilla, vokalisti on erittäin laadukas ja bändi svengaa hyvin. Pitääkin kuunnella useampi kipale.
0   +1 +2
 
7
PäiviHannele 17.08.2013
Tarttuva kertosäe, joka jäi soimaan mieleen, mutta hieman jäi häiritsemään tuo "tyhmän" kertaaminen. Miksi? Pidin äänestä ja kuuntelisin radiostakin. Teksti kolahtaa, jos on kokenut jotakin samaa, tavalla tai toisella.
0   +1 +2
 
10
aarof 21.07.2013
Hyvää laulantaa ja hyvä "kiljahteleva" lauluääni. Hauskaa ultrabramaista menoa. Progesävytteisyys plussaa. Aika hyvä konsepti ja kokonaisuus. Loppukin kohdallaan.
0   +1 +2
 
7
Laulusta voisin sanoa sen, että se on kuin Indicaa, mutta ei ärsyttävää kuin Indica. Kauhean herttainen ote ja valtavasti potentiaalia, mutta se mitä laulujen takana kuuluu on ongelma - valitettava pullonkaula, joka on tässä tapauksessa kuusikielinen. Toivon mukaan pedaaleista ynnä nupista löytyy muitakin asetuksia kuin Popeda ja joutavat näppäilyt joutavat ennen pitkää romukoppaan.
0   +1 +2
 
tmexperience 28.05.2013
Hyvä toteutus ja tarttuva kertosäe. Tämä on täysin radiokelpoista materiaalia!
0   +1 +2
 
Ratiokratia 28.05.2013
Kertsi on kyllä veikeä, mutta ehkä toistoa on sen suhteen jo liikaa? Kerran-kaksi kuunneltuna ei vielä häiritse mitenkään, mutta jos biisin ottaisi isompaan kuunteluun, niin voin kuvitella, että kuluisi aika nopeasti. Sanat ja laulu ovat hienot, muiltakin osin rullailee kivasti.
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2 3

Viimeisimmät kuuntelijat