Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 148 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Thierry van Goyen - Lost Emotions (Raw Original Mix) 18.01.2022

Thierry van Goyen - Lost Emotions (Raw Original Mix)
melodiasoundit tuntuu soittavan F#-mollista, mutta biisin puoliväliin asti soiva bassolinja soittaa F-säveltä F#:n sijaan, joka kuulostaa aika ristiriitaselta. 3:42 alkava tasainen basso soittaa enimmäkseen muihin melodioihin sopivia nuotteja, vaikka se korkein (G#) saakin kokonaisuudesta muodostuvan soinnun kuulostamaan aika dissonanttiselta. bassolinjat on ylipäänsä jääny aika hiljaiselle - biisi ei draivaa niin hyvin kun vois, kun alapään jytke tulee oikeastaan pelkästään bassorummusta. tuntuu, että biisi ei lähde ikinä kunnolla käyntiin. soundit on harmittomia, ne tekee tehtävänsä ärsyttämättä. melodiat on simppeleitä ja niissä ei sikäli oo mitään vikaa. huolellisemmilla bassolinjoilla melodioistakin ois saanut enemmän irti, ja erityisesti bassolinjan ja bassorummun keskinäistä balanssia parantamalla menoa ois tullut helposti lisää.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marison - Hold Me feat. Maria Ylipää 25.08.2018

Marison - Hold Me feat. Maria Ylipää
yllärikommentti tulevaisuudesta! kaukanahan tää on eurodancesta oikeasti, joka on pelkästään hyvä juttu koska tässä on hyvin paljon sitä Marison-vibaa josta tykkäsin ja tykkään. kaikki toi sointujen viipyilevä fiilis noiden rytmikkäiden synajuttujen ja voksupätkien kanssa luo tähän just sellaisen atmosfäärin että tää biisi kuulostaa ihan omalta maailmaltaan. ja unohdinko mainita että toi rumpuosasto tukee sitä fiilistä ihan hemmetin hyvin ja niissä on ihanan savuinen yleissoundi? en muista oonko kuullut tästä jonkun aiemman version joskus mikserin kulta-aikoina, mutta ainakaan mulla ei ollut mitään Hold Me:tä koneelle ladattuna. hyvä että päätin käydä pitkästä aikaa tälläkin projektisivulla.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele ufofunk - robotic war 20.06.2017

ufofunk - robotic war
alun soundeihin kaipais jotain syvyyttä, kuten esim. reverbiä tai jotain muuta atmoa kehittävää settiä, kaikki kuulostaa peijakkaan kuivalta. vokaalisamplen ensimmäisen ilmentymän lyriikkaan ei juuri kiinnitä huomiota, mut ku se tulee heti uusiks niin ajattelen että onkos tästä nyt tarkotus saada selvää, kun ei siitä ehkä oikein saa. noita synajuttuja ois jotenki voinu sidechainata sillä vokaalilla jotenki kevyesti mutta tiukasti, tai jotain. sillee huomaamatta, mutta merkittävästi. sit tulee jotain rumpusoundeja joista puuttuu kans järkyttävästi kaikkea, mutta onneks tää olikin vain pihtaushämäys; niihin tulee 1:00 mukava punch ja auktoriteetti mukaan, jota kaipasin. synajutut vois kyllä olla rohkeemmin pannattu ympäriinsä ku tuntuu että kaikki on vähän sumpussa keskellä eikä semmosta AAAH ORGASMIRÄJÄHDYS -tyyppistä soundin aukeemista pääse tapahtumaan samalla tossa minuutin kohalla rumpuosaston kanssa. kenties reverbiäkin vois olla enemmän joka auttais tossa tilantunnun luomisessa. 2:09 vokaalisamplen loppua vois jotenkin korostaa, kuten esim. mutettamalla kaikki muut instrumentit "robotic war" -lyriikan aikana ja jättämällä voksusample jotenki kaikumaan kunnes droppi tulee empiirisen arvioni mukaan n. 2000 millisekunnin jälkeen. kaikki muu mikä jäi mainitsematta oli joko mukiinmenevää tai sit ei aiheuttanu erityisiä wow-reaktioita. 7½/10 eli pyöristetään kasiin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lusi-Masan Kaatis - Taidampa Yrittää Itse Murhaa 14.10.2014

Lusi-Masan Kaatis - Taidampa Yrittää Itse Murhaa
tavallaan aiheeseen nähden ihan sopiva tekninen laatu. biisi rullaa alusta loppuun luonnollisen tuntuisesti. muutama ihan ok höhö (muna) -läppä. hyvä laulu. mukiinmenevä kitarointi. tavallaan 5 tai 6 pistettä, mut toi laulu kuitenkin nostaa sen neutraaliin seiskaan.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mr. Munkki - Money Is 14.10.2014

Mr. Munkki - Money Is
ysärin pc-pelien midimusaa. yleensä niin, että sen kuuntelee ensimmäistä kertaa pelatessaan läpi, mutta laittaa sen jälkeen pois (mikäli pelissä toivottavasti on sellainen optio). joitain ihan mielenkiintoisia mutta joskin sekavia melodiajuttuja. reilusti säröytyneet midisoundit tekevät kuuntelukokemuksesta vielä vähän ristiriitaisemman.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Got No Luck - Got No Luck 14.10.2014

Got No Luck - Got No Luck
haitsuissa on harmillisen ohut soundi, joka syö vähän fiilistä heti alusta. kitarointi on tosin mainiota. oikeastaan ihan hauska, että biisi on instrumentaali, mutta kahden minuutin tuolla puolen tuntuu siltä, että joku lisäosa olisi tehnyt terää. miellyttävän suoraviivainen jamittelu kuitenkin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Peloukoufa - Seikkailuun 14.10.2014

Peloukoufa - Seikkailuun
vokaaleissa on vähän sen tuntuinen efektointi, että sillä on jotenkin koitettu peitellä pientä laulutaidottomuutta, ja se toimii jotenkin päinvastaisesti. tällainen vähän kömpelö laulanta muuten ihan mukiinmenevän taustan päällä voisi toimia paremmin paljon luonnollisempana. sisällöllisesti aika harmiton biisi. pelkkä tausta voisi olla kasin arvoinen, mutta laulu verottaa pakettia vähän miinuksen puolelle.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Psygfault - Meanwhile... 14.10.2014

Psygfault - Meanwhile...
tää oli tää missä oli toi tosi höhlä basari, joka kuulostaa siltä kuin se ois menny jonkun viiden mp3-pakkauksen läpi ja sen napsusta ois jääny vaan joku kourallinen satunnaisia siniaaltoja keskialueelle ja sen jälkeen botne muljahtaa jotenkin niljakkaasti. melodialementtien kasautuessa jo valmiiksi melko minimaaliset haitsut häviävät taustalle. kolmen minuutin kohdalla tuleva soundi on liian kovalla ja elementtejä tuntuu taas kasautuvan liikaa tuohon basarin kohdalle. neljän minuutin mailla alkava filtteriliplatus jossain melodiasoundissa oli ihan kiva, sitä olisi mieluusti kuullut vähän tyylikkäämmässä kontekstissa. biisissä tapahtuu koko ajan jotain, mutta mielenkiinto hiipuu minuutti minuutilta, kun en juuri pääse sisälle tähän estetiikkaan.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele jm8k - 0122 14.10.2014

jm8k - 0122
alkaa ihan hyvillä atmosoundeilla ja taustalla naputtava halftime-step on miellyttävän kuuloinen. puolen minuutin vaiheilla tuleva basari vähän rikkoo rytmin tunnelmaa, mutta atmosoundit sentään säilyvät. basari olisi voinut hillitä itsensä pidempään, jotta 4/4-napsu olisi alkanut vasta esim. 1:27 kohdilla. atmosoundien kavereiksi tulevat synamelodiat toimivat suurin piirtein, ja biisissä kuulostaa olevan ihan koherentti sävelmaisema. perkussiot tuntuvat jäävän hivenen taka-alalle. puolivälissä tulee virkistävä ja odotettu tauko, jota piristää uusi melodiaelementti. "kliimaksiin" noustaan sopivan laiskasti, mutta uudelle melodiaelementille olisi ehkä voinut raivata enemmän tilaa, jolloin biisin rakenteellinen kehitys ei olisi kuulostanut siltä kuin se olisi jäänyt puolitiehen. toisaalta ehkä biisi pysyy näin paremmin kasassa. parempi suoritus edelliseen levyraatiehdokkaaseen verrattuna.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Jee jee Jemeniin 14.10.2014

P. M. Kostiainen Project - Jee jee Jemeniin
perinteistä vähän sutaistua Kostiainen-soundia, vahva välinpitämätön suomirock-fiilis jostain parin vuosikymmenen takaa. rumpujen tomifilli tulee turhan usein, ja kitaroita ois tässäkin voinu vähän levittää stereokuvassa ettei kaikki ois niin länässä keskellä. en tiedä kohtasiko lyriikan sanoma ja soitannon yleistunnelma niin tiiviisti kuin voisi olla mahdollista.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele R-iQ - M706-8073421 24.09.2014

R-iQ - M706-8073421
piristävää vaihtelua suurimmalle osalle muita levyraadin biisejä. vaikka biisissä ei juuri tapahdu "mitään", mielenkiinto pysyy lähes tasaisesti alusta loppuun, ja reilun kahden minuutin kohdalla lähtevä selvästi määrätietoisemmin naputtava osio toimii hyvänä rakenteellisena piristeenä. tällaisenaan hivenen lyhyt eikä ehdi oikein kunnolla "sammua", joten kannattaa tosiaan tehdä jatkoa. biisin edetessä pikkusen jykevämmäksi ja uhkaavammaksi kehittyvä soundipolitiikka ei olisi myöskään pahitteeksi, kun sellaista varten on olemassa nyt niin lupaava alku. yleisfiilis on sopivan tumma, ja wobbletus ei ammu yli, vaan on tyylikkään hillitty.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ville Kotiranta - Vaikka Rakkautta Vielä Riittäis (VRVR) 24.09.2014

Ville Kotiranta - Vaikka Rakkautta Vielä Riittäis (VRVR)
kertsi ei kyllä juuri räjähdä – tiedä sitten johtuuko siitä, että lauluääni ei muutu mitenkään säkeiden ja kertsin välillä, vaan on sulle tyypillisen kuuloinen jäykkä ja jämäkkä. tällaiseen biisiin sopis mun mielestä vähän rennompikin laulutyyli. kertseissä (sinällään hyvänkuuloinen) sävelestä toiseen liukuminen kuulostaa tähän laulutyyliin yhdistettynä jotenkin ristiriitaiselta – tulee mielikuva kurinalaisesta sotilaasta pitämässä väkisin hauskaa. 2:25 kohdalla vaikka-sanassa kuulee etäisen häivähdyksen siitä, että vähän sensuellimpi äänikin mahdollisesti onnistuis, eikä kaikkea tarvis "oopperalaulaa". sävellyksellisesti hyvin pop. kertsissä viimeisenä oleva duurisointu on kevyt piristys, ja siitä paluu sointukulun ensimmäiseen sointuun voisi toimia eeppisemminkin, mutta melodiset elementit on jätetty harmillisen pliisusti taka-alalle, eikä niistä löydy tarvittavaa kontrastia säkeisiin verrattuna. rummuissa ois ollut tilaa muillekin perkussioille, ja niissä olevia hädin tuskin kuultavissa olevia suhinatäytteitä ois voinut miksata kovemmallekin. kertsissä ois voinut lisätä jotain yleiskaikua tai vastaavaa täyttämään tuota muuten niin kovin kuivaa rumpusoundimaailmaa. ylöspäin pyöristynyt 8 pistettä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Psygfault - Evil Portsari 24.09.2014

Psygfault - Evil Portsari
alun bassolinjasta tulee hivenen mieleen 90-luvun pc-demot ja niiden biisit. samalla väriään ja muotoaan vaihtava kuutio alkoi pyöriä silmissäni. basari on harmillisen lyhyt kolahdus ja tuntuu, että haitsu ja kläppi on vain muodon vuoksi. tuo puolen minuutin vaiheilla sisäänfeidaava melodia kuulostaa rytmiltään jotenkin todella kömpelöltä kaiken muun päällä. sen soundi on kyllä ihan käyttökelpo, mutta ei noin käytettynä. samanlainen jo lähes lastenlaulujen rasittavuutta lähentelevä naiivi diibadaaba-kömpelyys vaivaa muitakin synariffejä joita tulee biisin puoliväliin asti mukaan. neljän minuutin kohdalla rytmivaihdoskikkailu periaatteessa piristää, mutta samalla se vahvistaa noiden synariffien rytmin kömpelyyttä just sen verran, että ne ampuu vihdoin yli. tää on se taustabiisi joka soi esikouluikäisille tehdyssä ylipirteässä ja yli-iloisessa My First LSD Trip -videossa, eikä ole tarkoitettu aikuisille ihmisille kuunneltavaksi. muutamasta synasoundista "hyvä yritys" -plussat.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele JaHa - Loiste 24.09.2014

JaHa - Loiste
kertsiä ehtii kuunnella aika monta kertaa biisin aikana. toisella kuuntelukerralla tajuaa, että biisi myös alkaa sillä. alkukertsin ja ekan säkeen välissä ois voinut olla joku sovituksellinen jippo lisäämässä kontrastia tai joku bridge. biisi etenee harmillisen tasapaksusti alusta loppuun, jota ei myöskään auta se, että kertsin ja säkeiden sointukulku on sama – joskin eri nopeuksilla. lauluäänessä on ihan veikeä sointi. instrumentaatio ei juuri häiritse tai loista. miksaus on hivenen tukossa jostain alamiddlen tienoilta.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Apus - Vihaiset linnut 24.09.2014

Apus - Vihaiset linnut
taidokkaasti soitettua matskua. ensimmäisessä lauluosuudessa oli jotenkin vähän epävarmaa melodiavaeltelua. vaeltelu sinällään oli hyvä idea siihen, mutta homma ei kuulostanut kaikkien sävelten osalta varsinaisesti täysin suunnitellulta. ekassa muristussa lauluosuudessa oli sanojen perusteella otettu hivenen vapauksia tiettyjen äänteiden kohdalla – ilman sanoja ei olisi ollut mitään hajua lyriikasta. melodinen kertsi ja kitarasoolo toimii hyvänä vastapainona säkeille, joskin melko genretyypillisesti näitä eri osia ei juuri tunnu yhdistävän ainakaan melodioiden osalta mikään, ja tuntuu kuin biisi vaihtuisi vähintään kerran minuutin aikana. synasoundi on jotenkin hivenen kökkö tai munaton verrattuna kontekstiin. synaosuuden jälkeen ois voinut vielä heittää kertsin ikään kuin viimeisenä yrityksenä niputtaa biisii jonkinlaiseksi koherentiksi pakkaukseksi, mutta biisi loppuikin sen jälkeen. (pääasiassa) hyvänkuuloista ja oikein hyvin miksattua, mutta kolmessa minuutissa ei oikein ehdi tarpeeksi hyvin sisälle. kertosäe oli paketin parasta antia.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele jm8k - 0111 24.09.2014

jm8k - 0111
veikeä didgeriduu-aloitus. fiilis tosin katosi harmillisen nopeesti noiden aika hätäisesti mukaan tulevien todella kuivien rumpujen myötä. tuntui vähän samalta kuin silmä ois ensin levänny jossain ja sit ois ollu pakko siirtää katse jonnekin muualle. 2 minuutin paikkeilla korva alkaa turtua ja kuuntelu muuttuu odotteluksi, josko kohta tulisi jotain josta saisi paremman otteen. 3:40 kohdalla alkava suvanto oli hyvin tervetullut, vaikkei juuri tarjonnut muuta kuin korvalepoa elementtien riisumisella. kun biisi lähtee taas jossain viiden ja puolen minuutin paikkeilla useamman instrumentin voimin, käy sama korvaturtuminen. kaikki melodiaelementit eivät toimi ihan niin optimaalisesti keskenään kuin toivoisi. tuloksena on vähän sellainen mitäänsanomaton sekamelska, jossa ei sinällään ole mitään häiritsevää, mutta toisaalta kokonaisuudesta ei saa myöskään kiinni, ja biisi ei ehdi aivoissa kauaa viipyä kun se tulee jo toisesta korvasta ulos. lopetuskin on aika hätäinen, mutta edellämainitusta sekamelskasta johtuen se ei oikeastaan edes häiritse. joitain käyttökelpoisia soundeja biisissä ehkä oli, mutta nyt niitä on käytetty ehkä turhan huolimattomasti. vähemmän rauhattomalla bassolinjalla biisi ois ehkä ollut vakaammalla pohjalla, tai vaihtoehtoisesti nykyisen bassolinjan kanssa ois kannattanut käyttää harkitummin valittuja melodiainstrumentteja eikä kasata kaikkea päällekkäin. myös rummuissa ois ollut kiva kuulla jotain muuta kuin lyhyttä ja kuivaa haitsunakutusta, mutta ehkä sekin oli nykyisen sekamelskan huomioon ottaen ihan hyvä ratkaisu.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Die RPA - Erreichen In Den Weltraum 24.09.2014

Die RPA - Erreichen In Den Weltraum
toi paskuuttunut nauhasoundi :3 tällaista biisiä on aina vaikea kommentoida, kun ei tule mitään helposti verbalisoitavissa olevia ajatuksia mieleen. niin yleensä käy silloin kun biisiä on kiva kuunnella. soundit, melodiakulku ja instrumentaatio vie mukanaan, ja flow ja yleisfiilis on mainio. biisi ei tunnu liian pitkältä, vaan etenee omalla tahdillaan juuri sinne minne pitääkin. EHKÄ mä oisin halunnu kuulla tossa virvelissä jonkun häivähdyksen tosi lyhyestä stereotilakaiusta niin et se ei ois kuitenkaan pilannu tota rumpujen yleisestetiikkaa. tai en tiiä. tää oli kiva seikkailu.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Ajan henkeen ja vereen 24.09.2014

P. M. Kostiainen Project - Ajan henkeen ja vereen
biisi lähtee ihan lupaavasti käyntiin, joskin rumpujen soundi vois olla vähän jytympi ja leveämpi stereokuvassa. rumpali ja kitaristi(t) pysyvät tosin ihan hyvin rytmissä, joten sikäli asia ei pääse häiritsemään liikaa. vokaalit voisivat olla hivenen kirkkaampia – nyt laulussa käytetty äänensävy hukkuu vähän kitaroiden yläpään sekaan. sanoituksessa on joitain kohtia, joiden rytmitys menee osittain kaijakootyylisesti ("...henkeen JA ve-reen"), jota ei täntyylisessä biisissä ehkä odottaisi kuulevansa. vajaan parin minuutin kohdalla alkaa kaivata jotain uutta sisältöä, ja onneksi kitarasoolo tuleekin hetken kuluttua piristämään menoa. oikeastaan tällaiseen suoraviivaiseen ja konstailemattomaan autoilubiisiin ei juuri muuta kaivatakaan, mutta esimerkiksi kitaran rytmissä ja soittotyylissä olisi voinut käyttää joitain pieniä esim. neljän tahdin pituisia variaatioita ennen sooloa. ihan biisin nimen kaltaiseen mielikuvaan ei biisin aikana juuri päästy, mutta biisi ei toisaalta juuri pettänytkään antamalla odottaa mitään liian eeppistä.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele BAIT-MS - Risk of rain 11.07.2014

BAIT-MS - Risk of rain
soundit ovat hyväntasoisia ja niitä on käytetty tyylikkään maltillisesti. miksauksessa on tosin erityisesti alussa delayn ja reverbin mentäviä aukkoja. erityisesti 0:35 alkavaan soundiin (joka on ilmeisesti bassolinja koko biisin ajan) ois voinut laittaa jonkun delayn täyttämään noita orpoja tyhjiöitä joita rytmissä on. bassolinja ei myöskään missään vaiheessa tunnu bassolinjalta, vaan jää tuollaiseksi hiljaiseksi naputteluksi. siihen kaipasin lisää alapäätä tai jotain subosc-tyyppistä layeriä kaveriksi. melodiat ovat enimmäkseen harmittomia ja kulkevat omaa määrätietoista polkuaan. 2:57 lähtö tapahtuu vähän antiklimaattisissa merkeissä soundien puolesta, ja jäinkin odottamaan, että esimerkiksi 3:25 ja 3:53 tulisi mukaan vähän massiivisempia melodialayereitä soundia biiffaamaan, mutta meno jää edelleen vähän vässykäksi. biisin outro tuntuu siltä kuin rumpuraitoja olisi copypastettu yksi tahti liikaa, ja viimeinen henkäisyefekti tulee oudossa ja yllättävässä kohdassa. bassolinjaa hivenen muhkeammaksi ruuvaamalla ja biisin pääosaa hillitysti uusilla synalayereillä tukevoittamalla biisi vois olla yhdeksikkö, mutta nyt jää vähän uupumaan.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele ST-Project - Touch the sky 11.09.2013

ST-Project - Touch the sky
alku ei ollut niinkään pitkäveteinen, vaan hieman sekava johtuen noista soinnuista. ajattelin, että bassolinja saisi tähän jotain punaista lankaa, mutta se ja muut mukaan tulevat melodiasoundit sekoittivat pakkaa vain lisää. tuntuu, että jokainen melodiainstrumentti soittaisi omaa biisiään ja kokonaisuus on tästä johtuen vähän hukassa. 2:40 jälkeen kun osa soundeista on hävinnyt hetkeksi, sointukierto kuulostaa hetken ihan koherentilta, mutta taas biitin alkaessa sekin vähäinen punainen lanka häviää. tuntuu, että biisissä ei ole tarpeeksi rehtejä perussointuja, vaan basso komppaa suunnilleen joka soinnulla jotain muuta kuin soinnun perussäveltä, ja biisissä on siksi jatkuvasti jotenkin odottava ja painostunut fiilis, eikä se purkaudu lopussakaan. biisi ei sen takia myöskään onnistu tempaisemaan mukaansa kovin hyvin. rummut kuulostavat lähinnä joltain 90-luvun lopun purkkapoppidancelta, mutta biisin soundimaailma ei toki muutenkaan ole niin kovin "progressive trance". muut soundit ovat aika perus. puolivälissä pinnalle tuleva bitcrushattu synastabi on suurin piirtein ainoa häivähdys jostain vuoden 2006 progetrancesoundista ja se tuntuu siten olevan vähän väärässä biisissä - tai päinvastoin kaikki muut soundit tuntuvat olevan väärässä biisissä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lassi Heiskanen - Ei muistot kuole 26.04.2013

Lassi Heiskanen - Ei muistot kuole
kommentoin sitä mitä osaan, joten here goes: tuntuu että laulu ois jääny yhden tai pari desibeliä liian hiljaiselle, ikään kuin tää ois pääasiassa instrumentaali jossa on joku laulu muuten vaan päällä soundin takia, eikä siitä ois edes tarkoitus saada selvää. naisstemmojakin kuuluu jos oikein keskittyy, mutta ne hukkuvat harmillisesti taustaan. lassi ois oikeastaan voinut itsekin vetää stemmoja lauluihin joka ois voinut olla ihan makean kuuloista. hyviä juttuja on reilun kahden minuutin paikkeilla alkava kitarasoolo, jossa on kivoja juttuja erityisesti jossain 2:15 - 2:30 kohdilla. lisäksi sen jälkeen tulevan pelkistetyn osion kitaran soittamassa sointukuviossa on miellyttäviä progressioita. huippukohdat jäävät vähän laimeiksi tässäkin biisissä, joka on sääli, koska soitanta ja tekninen osaaminen on kuitenkin todella onnistunutta. tekee mieli kuunnella kertosäkeet jonkun tosi ruman särön läpi, että niihin saisi sellaista murua joka niistä tuntuu puuttuvan. meininki viittaa sellaiseen mutta soundissa sitä ei ole.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Murhatut viherkasvit - Pato 07.01.2013

Murhatut viherkasvit - Pato
laulajalla on muuhun biisiin nähden vähän liian amatöörimainen ote. ei tässä toisaalta oikein soundeilla tai miksauksellakaan juhlita. lyyrisestä sisällöstä ei oikein kuule mitään, joka ei välttämättä ole kovin suuri menetys tuolla laulajalla. tässä on jotain väärällä tavalla kotikutoista joka jää häiritsemään. on tässä periaatteessa pari ihan käyttökelpoista juttua, vaikkeivät mitään tajunnanräjäyttäviä olekaan, mutta jotenkin toi biisissä oleva ehkä sympaattinenkin kömpelyys vesittää kokonaisuutta liikaa. sääli.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nobelskaja Priz - Njet Datsun vGeorgia 07.01.2013

Nobelskaja Priz - Njet Datsun vGeorgia
hyvinhän tässä on saatu sellainen neuvostoliittomainen paskuussoundi aikaan. jos laulu ei kuulostais niin selvästi pelkältä huumorivedolta, niin tää vois toimia vähän paremmin. nyt tää lokeroituu vain sellaiseksi "mulla oli hauskaa tehä tätä biisii mut kellään kuuntelijalla ei" -setiksi.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Apus - Kuuleeko kukaan? 07.01.2013

Apus - Kuuleeko kukaan?
aavistuksen hämmentäviä edellisiä kommentteja. ei tässä mun mielestä öristä häiritsevän paljoa. laulut on ihan onnistuneita ja biisissä on ylipäätään miellyttäviä melodiakulkuja, jotka toimivat hyvänä kontrastina noille örisevämmille osioille. soitto on tiukkaa, pysyy rytmissä josta löytyy eloa ja on soundiltaan ylipäänsä toimivaa. hyvin rajoittuneella metallitietämykselläni tästä tulee aavistuksen mieleen Stam1na. loppupuolen kitarasoolo oli toimivan simppeli. 2:42 kohdassa tuleva alas laskeva örinäveto on veikeä, kuulostaa enemmänkin joltain särön läpi vedetyltä synalta kuin ihmisääneltä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mad Spaniard - Homesick And Feeling Nostalgic 07.01.2013

Mad Spaniard - Homesick And Feeling Nostalgic
tää kuulostaa ihan joltain radiotrendimusan taustalta, paitsi että tässä on aika viaton dippadai-rytmi, ja että pitbull ei huutele biisin aikana mitään eikä tässä oo muitakaan vokaaleja. toi sointukulku on just sellainen melko yhdentekevä akuankkasetti, joka pitää olla jokaisessa radiobiisissä, koska muuten tavallinen 17-vuotias tyttö ei tajuis bemarin takapenkillä red cattia juodessaan, että se paskoista kaiuttimista tuleva säröytynyt ääni on musiikkia jota pitää sit dancaa paikallisen räkälän tanssilattialla kunhan sinne pääsee sisään. soundimaailma on aika koherentti, mutta samalla aika yksipuolinen. ehkä vaan tuntuu että tästä puuttuu ne pitbullit ja rihannat. aika ristiriitainen fiilis jos biisistä tulee sellainen fiilis, että se kaipais pitbullia. hmm. feat. pitbull.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vrum - For Aino... 07.01.2013

Vrum - For Aino...
tohon soundiin uppoo heti alussa. laulu on söpöä arkailua, silleen et se ehkä toimii jopa täs. kitarat jää yllättäen komppaamaan ihanan ällöä sointua pitkähköksi aikaa tossa puolentoista minuutin kohdalla, ja sit se purkautuu just hyvällä hetkellä taas. toi 3:30 on sellanen kohta missä radio feidais biisin pois ja sit tulis joku tyhmä station id, mut onneks tää ei soinutkaan radiosta vaan biisi pääs jatkumaan ihan omalla tahdillaan. ei tästä oikein osaa sanoo mitään syvällisempää kun oli kiva vaan keskittyä kuuntelemaan biisiä, eikä tätä nyt oikein tekis mieli ees analysoida sen enempää. kivaa. (paitsi et voi veljet jos toi 6:11 purkautuis johonki raskaampaan big beat -soundiin eikä noi rummut jäis tollasiks jatsihomoiluiks. tosta putoo kyllä yks piste pois! haluun a rearrangement remixin. samplaat vaan when the levee breaks -rummut toho päälle kato.)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Try It Again Sam - Wake Up 07.01.2013

Try It Again Sam - Wake Up
hauska kun toi laulu kuulostaa ekan sanan kohdalla siltä, että tää on nyt taas joku amatööri, mut sit se jatkuu kuitenkin sellaisella otteella, että hei se osaa sittenkin laulaa. melodiasta tulee vahvasti joku ysäri tai ehkä joku vanhempikin matsku mieleen, eli toimii varmasti. noi säevaihdokset kun kitaraan tulee wah on kivoja. siirtymät kertseihin on vähän laimeita, kun lauluun ei heti tuu mitään voimaa, mut onneksi sekin muuttuu sit kun kertsi on vähän aikaa rullannut. 1:20 - 1:32 väliosa oli nastaa kuunneltavaa, siis muun muassa. en mä pettyny sitäkään et toi laulu alkoi sit uudestaan. enkun lausuminen on paikoin vähän suomipökkelöä, mut ei suinkaan pahimmasta päästä mitä suomipökkelöön tulee, enimmäkseen se kuitenkin toimii aika häiritsemättä. kitarasoolo oli piristävä juttu. vähän toivoin itse asiassa, että tosta tahtilajista ois lähdetty sen soolon jälkeen irrottelemaan jollain rytmikikkailulla joka ois sekottanu kikka koreankin pään, mut se ois sit ehkä jo menny liian pitkälle semmottiis niinkusta kontekstin huomioiden. ai nii, ja miks tää laulu kuulostaa äänitysteknisesti näin hyvältä?
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stonela - Kivun Kautta 07.01.2013

Stonela - Kivun Kautta
ihan kuin noi kitarat ois ihan hintsusti epävireessä keskenään, vai onkohan mun sävelkorva vasta heräilemässä? hirveästi varsinaisia vikojahan tästä ei löydä, ja meininki on yleisesti aika turvallisen tuntuista. ehkä sen voisi laskea taas kevyeksi viaksi, kun yleisfiilis jää kuitenkin ehkä hivenen liian laimeaksi mitä se voisi olla esim. kertseissä. en ole ihan varma miten hyvin noi filtteröidyt konerummut sopii tähän biisiin, kun yleismeininki on kuitenkin niin paljon rokimpi. ehkä ekassa säkeistössä noi rummut ois voinut olla enemmän esillä ja muu soitantokin ois voinut muuttua vähän minimalistisemmaksi taustanäppäilyksi, ja kertsi ois voinut räjähtää sen jälkeen päälle ihan uudella tavalla. laulu voisi samalla irrotella enemmän, mut toisaalta en tiedä, miten sellanen toimis sun äänellä. nyt tuntuu, että olet vähän sellainen sivustakatsoja, etkä niinkään kertoisi omista kokemuksistasi. vireessä toki pysytään ja soundi on muuten ihan miellyttävä. biisin lopetus oli veikeä. miksaus toimii.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rage_ - Tilttitsippi 01.01.2013

Rage_ - Tilttitsippi
mielenkiintoista että instrumenttilistassa lukee "2004" ikään kuin se esittäisi tekovuotta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele ...as Jy Sê Haan - Straight Outta Capcom 28.10.2012

...as Jy Sê Haan - Straight Outta Capcom
biitissä on ihan kivankuulonen basari ja snare. noissa räpeissä on kömpelö amatöörikaiutus, ja samalla tavoin amatööristi kumiseva soundi. ironinen autotune menee tietysti päin helvettiä. "ihan hauska" tällänen huumorisetti, mut ei tätä ihan kolmatta kertaa viitsi kuunnella, kun kuulostaa taas siltä että kaikki on jäänyt vähän puolitiehen vasemmalla kädellä.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lassi Heiskanen - Sut tahdon kokonaan 28.10.2012

Lassi Heiskanen - Sut tahdon kokonaan
tulee vahvahkot suomileffafiilikset. tää on se biisi joka lähtee soimaan kun lopputekstit alkaa skrollata ruudulla. toi kitarassa ja laulumelodiassa oleva suuri septimi ja pehmeet rummut on varmaan se joka saa noi vibat aikaan. laulu kuulostaa muuten vähän etäisesti samuli edelmannilta, ainakin tyyliltään. kokonaisuutena oikein moitteetonta ja neutraalia tavaraa. puolivälin paikkeilla lähtee piristävä kitarasoolo. ennen vikaa kertsiä ois voinut tulla joku parin tahdin nostatusbridge että siihen kertsiin ois saanut sopivasti lisäenergiaa. mut oishan tää näinkin ihan valmis biisi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vrum - For Aino 28.10.2012

Vrum - For Aino
aavistuksen ahdas ja ämpärimäinen kitarasoundi. toi muu instrumentaatio tuntuu muuten olevan snadisti epävireessä sen kanssa. ei oo välttämättä huono juttu, tuntuu et se luo tähän jotain sopivaa jännitystä. laulu on jääny tosi hiljaselle, erityisesti kun se on vedetty tollasella salaamikkiinkuiskailusoundilla. tota pääkitaraa ois vastaavasti voinu hiljentää aavistuksen ni noi muut soittimet ois päässy kans paremmin esiin, siellä kun oli kuitenkin jotain ihan veikeitäkin juttuja.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stiffdik projekt - Gei (vähäse) 28.10.2012

Stiffdik projekt - Gei (vähäse)
kuiva ja vähän ontuva biitti. bassolinjan melodia on aavistuksen ällö. puhesample on liian kovalla ja liian tyhmä. parin minuutin päästä tohon bassolinjaan ja ehkä jopa biittiinkiin ehtii jotenkin kasvaa mukaan eikä ne enää kuulosta niin kehnoilta, mutta toi puhesample ei kyllä voita puolelleen. rakenne on näillä elementeillä aika optimaalinen. biisin kuunteli iisisti pariin kertaan alusta loppuun ja kummallakin kerralla biisi loppui just silloin kun pitikin. biisin nimi aiheutti kevyen hymähdyksen ensilukemalla.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele R-iQ - Dusk 06.10.2012

R-iQ - Dusk
aika menevää chill outiksi heti alussa. noita rumpuja ois voinu pantata ihan reilusti ja sittenkin tehdä niistä puolet hitaammat, jotta rytmi ois vaikuttanu vähän raskaammalta ja uneliaammalta. soundimaailma on kuitenkin just sellanen että nyt relataan ihan kunnolla ja vaan seilataan ääniaaltojen päällä, niin se ois varmaankin toiminut hiukan paremmin. 1:06 padista tulee ohikiitävän hetken ajan mieleen Seal - Crazy -biisin alku joka on pelkästään hyvä juttu. toi piano joka tulee tossa 1:30 jälkeen on kiva, tosin siinä on ehkä kevyesti liikaa alapäätä ja yläpää ei toistu parhaalla mahdollisella tavalla noista matalimmista nuoteista. tossa 2:26 kohdalla kun rummut häviää niin joku napsuu four on the floorin tahdissa, vähän hämäävä. samalla kun alkaa suvanto niin olettaisi että se kestäisi pidempään, mutta ei kestäkään kauaa kun lähdetään taas rumpujen kanssa uuteen nousuun ja chillaus jää kovin hennoksi, ja sitten biisi jo loppuukin. voi pahus. tässä biisissä oli hyviä juttuja saatu aikaan noinkin yksinkertaisella akuankka-sointukululla, mutta tuntuu että tuotannossa on pientä hätäilyä eikä tekijä ole itse chillannut ihan kunnolla. potentiaalia on, mutta nyt tää oli kuin nopea demoversio levy-yhtiön pomoa varten jolla riittää aikaa yhtä paljon biisiä kohden kuin tupakka palaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stonela - Kaipuu On Kaunis 06.10.2012

Stonela - Kaipuu On Kaunis
tästä tuli oikeastaan vähän mieleen neljä ruusua, hyvässä mielessä. varmaankin enimmäkseen tosta lauluäänestä ja kevyesti myös kitaroista ja rummuistakin ajoittain. joka tapauksessa tykkään alustavasti. tosta 1:15 alkavasta parin sekunnin pätkästä tulee mieleen joku triphopahtava biisi, mut en yhtään muist--eiku joo. http://www.youtube.com... aika veikee assosiaatio. laulu toimii moitteettomasti, mut siinä ois jälleen ollu kiva kuulla ihan pikkasen räväkämpää otetta, kun toi taustakin oli kuitenkin vähän menevämpi. ei nyt kuitenkaan huono veto, ja kyllähän tässä oli ylipäätään ihan toimiva meininki.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele MC Rytkøtron - Kesä tulla saa 06.10.2012

MC Rytkøtron - Kesä tulla saa
koska tausta on omani, kommentoin pelkästään epäinstrumentaalia sisältöä. flow on melko ongelmaton, vaikkakin parissa kohdassa tulee vähän luonnottomia rytmityksiä eikä meno oo niin luontevaa kuin odottaisi - tuntuu että yritettäisiin saada tavuja liian tiukasti rytmiin. lyriikka on hämmentävällä tavalla hassu kontradiktio varoittavaa esimerkkiä (verset) ja iloista ja huoletonta elämää (kertsi). tästä jää vähän sekava fiilis. öö. vaikuttaa siltä että jos sulla ois jotain oikeaa sanottavaa ja vähän enemmän aikaa paneutua lyriikkaan niin vois tulla ihan jeessiäkin matskua. tykkään kyllä tosta synasoolosta joka perustuu tohon kertsin melodiaan, mutta siinäkin tulee vedettyä aika paljon kotiinpäin. itsekritiikkinä kertsin oikealla kanavalla olevan laulun s-äänteet ovat melodynetyksen jäljiltä vähän rikki; ne zurahtavat välillä vähän luonnottomazti. soo soo ville.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Soultrap - Mikseröidäksemme television kautta 06.10.2012

Soultrap - Mikseröidäksemme television kautta
pseudojazzisointuja heti alussa, ei paha. odotan ensimmäiset 45 sekuntia, että filtteröity kanttiaalto tulee skaalaa seilaavilla nuoteilla bassolinjaksi noin vuodelta 1991, mutta pelkään pettyväni. mutta haa, odotukseni menivät ohi oikeastaan ainoastaan filtterin cutoffin kohdalla, joka olikin odotettua matalampi. samalla tulee jotain puhesampleja, jotka ei nyt varsinaisesti sovi koherentisti yhtään mihinkään, mutta niiden soundi on niin epähäiritsevän neutraalin tuhnu, että kai ne nyt menee tossa. voi helvetti. tää 2:21 alkava pidempi squarepimputtelu. tää ei sovi tähän ollenkaan. oisit(te) pitäytyny vaan tossa lyhyessä viiden nuotin "fillissä" ni se ois toiminu paremmin, kun selkeesti niissä on valittu se parhaiten toimiva kohta tosta. toi on vähän samanlainen pettymys kuin daft punkin voyager-biisin albumiversion kohdassa 2:16 kun se typerä kanttiarpeggio alkaa, joka ei sovi yhtään sen taustasamplen sointuihin tai mihinkään. äääääh.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jyrsiä - Ero 06.10.2012

Jyrsiä - Ero
helvetti tuota maahurinaa. se alkaa jo haitata hiljaisempien äänien kuulemista, eikä tässä nyt varsinaisesti mitään kovin voimakastakaan ole siihen verrattuna. joka tapauksessa: kitarointi on paljon parempaa kuin laulu. kitara kuulostaa siltä että olet soittanut sitä pidempään kuin olet laulanut. tai ainakaan noita ei kannata ainakaan toistaiseksi tehdä yhtaikaa. arvosana nousee yhdellä tuon kitaroinnin takia, jonka kuvittelen kuitenkin olevan ihan ok-tasoa kaiken tuon sotkun seasta, vaikkei siinä olekaan mitään kovin erikoista. heh, toi "glitchaus" tossa 12 sekunnin kohdalla.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jr. Class Art Exhibition - Watered Down Metaphors 06.10.2012

Jr. Class Art Exhibition - Watered Down Metaphors
alun kitaroinnista tulee tosi kevyesti mieleen scorpions - still loving you. jostain syystä. laulun alettua tulee jotenki tosi turhautunut fiilis, koska laulu kuulostaa rehellisesti sanoen paskalta. rumpukone toimii paremmin rumpuina kuin laulajan suoritus toimii lauluna. toi laulu on kuin sellainen koelaulu jota näytetään american idolsissa vaan siks että sille voitaisiin nauraa. virekorjaaminenkaan nyt ei hirveästi auttais asiaa kun toi äänensävykin on vähän sellanen tosi arasteleva ja hapuileva. kertseissä tuntuu että kaikki muut soittaa vitturokkiasaatana ja laulaja vaan siirtyy vähän lähemmäksi mikrofonia että se ois tosi punk. ääh. noi laulut pilaa tän biisin kyllä täysin. muuten ois ollu jotain seiskan ja kasin väliltä. elävämmillä rummuilla ois päässy iisisti kasiin, mut nyt niitten kevyt staattisuus (rytmissä tai yleissoundissa sinällään ei ole mitään vikaa, ne ovat vain samankuuloisia iskuja koko ajan joka harmittaa) vähän pilaa kokonaisuutta. saisinko tästä jollain rohkeammalla ja osaavammalla laulajalla uuden version, jotta ei tarvis pyöristää arvosanaa ylöspäin?
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Peysface - Peysface & Lusi-Masa - Vielä 03.10.2012

Peysface - Peysface & Lusi-Masa - Vielä
kukaan ei usko tätä, mut annan kympin pelkästään siks että jokainen verse biisissä on kultaa ja kertsin laulu toimii paremmin kuin moni muu kertsi monessa muussa rap-biisissä. itelleni annan 8½.
15

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kai Huttunen - Saavuin sateella kotiin (Ylen Yksi - 2012-08-26 - Konserttitaltiointi) 21.09.2012

Kai Huttunen - Saavuin sateella kotiin (Ylen Yksi - 2012-08-26 - Konserttitaltiointi)
tää biisi on etäistä sukua neloslevyraadin kahdelle muulle biisille, joista toinen on juhaputran. kerralla inessiin vedetty spontaani hassuilu joka oli hauskaa tekovaiheessa mut sit valmis biisi ei ilman sitä samaa mielentilaa toimi oikein mitenkään. tarina tulee ihan tyhjästä (kuulostaa siltä että "yleisö" on samaa mieltä) eikä ole niinkään erityisen kiinnostava, mut sitä parantaa marginaalisesti toi pianon eläytyvä dorka reaktio jokaiseen repliikkiin, vaikka sen "sävellyksessä" ei hirveesti ole järkeä tai selvää korrelaatiota tarinaan, ja monessa kohtaa piano kuulostaa blatantisti siltä että sormella on lyöty randomisti joku nuotti pohjaan ja se on vähän lipsunut kahden koskettimen välillä - ei kovin harkitun kuuloista. omituista kyllä, pianossa on pari kohtaa joissa sävellys toimii n. viiden sekunnin ajan, ensimmäisenä 3:53 - 3:57 josta löydän ihan järkevää harmoniaa, ja toisen kerran välillä 6:13 - 6:18 joka muistuttaa jonkun ysärin alkupuolen tv-draamasarjan alkutunnaria kun henkilöhahmot esitellään stillikuvissa iloisissa merkeissä. "pianon" soitto kuulostaa muuten aika muoviselta. parasta biisissä on alun ja lopun juonto, yleisön uskottavankuuloiset röhähdykset taustalla, loppuaplodit, radiokohina ja muutenkin yleisesti uskottavan kuuloinen radiosoundipaskuus (eihän tää oo kuitenkaan oikeasti tullut radiosta, eihän?). pelkästään niiden ansiosta arvosana nousee kahdella. ps. naurahdin urho kaasiston nimelle.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Retro & Vintage - Love Me Or Leave Me 20.09.2012

Retro & Vintage - Love Me Or Leave Me
perin hyväsoundista matskua, ja soitossa on veikeän timmi löysäilyfiilis. laulu kuulostaa taidokkaalta, mut paikoitellen tekis mieli kuulla siinä vähän säröä (koitin selailla CVT-termistöä mut en osannu tulkita tarpeeksi hyvin mitä haen). nyt se oli kovin puhdasta ja vähän kepeää suhteessa muihin instrumentteihin. englannin lausuminen on miellyttävän kuuloista. miksauksessa tekisi mieli ainoastaan hiljentää vähän noita tausta-shuubiduubeja, kun ne olivat suhteessa päälauluun aika kovalla, ja samalla tuota päälaulua voisi voimistaakin jonkun verran. muuten kaikkien elementtien tasapaino oli hyvin kohdallaan. musiikkityyli menee vähän liian kauas menneisyyteen omasta comfort zonesta, mutta taidokas toteutus kompensoi niin paljon, että tätä ei ällöttänyt kuunnella pariinkin kertaan jotta sai kommentin kasaan. hyvää työtä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele fabrikation / processing - Tuhannen puhallus 20.09.2012

fabrikation / processing - Tuhannen puhallus
veikeesti driftaava ja melko rapee toi alun synasoundi, mut noi kohinarummut oli kyl enimmäkseen pettymys. niitten rytmissä on kyl ihan hyvää draivia, mut nyt ne on niinku hampurilainen pelkällä sämpylällä ja kastikkeella, tai vahingossa päälle jätetty eq-leikkaus joka ottaa kaikki keskiäänet pois. muutkin soundit ovat vähän ohuita, ikään kuin kuuntelisi 1990-luvun tasohyppelypelin musaa. melodiaelementtejä alkaa olla puolentoista minuutin kohdalla vähän yli oman tarpeen kun niiden keskinäinen harmonia alkaa vähän karata käsistä. 2:30 kohdalla kun muutama adhd-melodiainstrumentti lähtee pois ja tilalle tulee toi atmopadi, meininki paranee vähän. miksaus on ihan ok, mut erityisesti rummuissa on sellainen ikävän amatöörimainen ohuus. siihen tottuu jossain määrin kun biisi porhaltaa eteenpäin, mut en oo varma johtuuko se vain siitä, että melodiainstruja tulee enemmän keskialueelle vai että noi rummut lähes suodattaa pois korvista niiden mitäänsanomattomuuden takia eikä niitä myöhemmin edes tiedosta. sääli, koska niissä on kuitenkin ihan hyvä groove. vähän hillitymmällä sovituksella tää sopisi oikeastaan pelimusaksi melko hyvin. nyt elementtejä on kuitenkin vähän liikaa jotka tappelevat huomiosta. ihkuhko toi lopun samplelooppaus. :3
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Azo Nelonen - Tarvin jotain speciaalia 20.09.2012

Azo Nelonen - Tarvin jotain speciaalia
biitti vaikuttaa hyvältä, mut toi panosample on tosi väsynyt. sääli että tää aihekin on samaa tasoa. sanatkaan nyt ei päätä räjäytä, mut oli ilahduttava huomata että tää on kuitenkin vedetty aika lakonisesti tai latteasti, joka toimii tälläsissä aiheissa yleensä huomattavasti paremmin kuin sellainen rasittava ylinäytteleminen ja alleviivaus. flow toimii tässä biisissä enimmäkseen iha_hyvi tuon lakonisen puhetyylin kanssa, mutta välillä noi rytmiin väännetyt tauot ja nopeammin vedetyt kohdat "pilaa" vähän sitä fiilistä. ei nyt pahasti kuitenkaan kun kyseessä ei ollu maailman paras rap-biisi muutenkaan, mut. mut. bottom-line: flow toimii noita pieniä "rytmikompromisseja" lukuunottamatta. aiheen takia en tätä jaksais kuunnella kun tää on kuitenkin melko tylsä pikkutuhmailu, mut biitin ookoudesta ja latteasta äänenkäytöstä kasi, paitsi että toi panosample verottaa seiskaan.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jorma Kanki & Vallankumousveljekset - Kapitalistin joulu 20.09.2012

Jorma Kanki & Vallankumousveljekset - Kapitalistin joulu
venytetyt sanat laulussa kuulostavat aika heikoilta. nopeaan kertsiin siirtyminen yllättää toimivalla tavalla, mut sit takaisin tohon hitaaseen settiin ei niinkään, erityisesti kun noi melko ohutsoundiset ja hiljaiset rummut alkavat siinä kohdassa ja kuulostaa yhtaikaa siltä kuin pitäisi jotenkin rauhoitella menoa mut sitten heitetään paradoksina rytmielementti joka tuo biisiin lisää menoa. muu soundipolitiikka ja kertsin perkussiointi kitaroiden kera toimii paljon paremmin. laulusoundi pysyy noita hapuilevia venytyksiä lukuunottamatta melko hyvin kasassa, vaikka vaikuttaakin ajoittain vähän siltä, että joku liian esiintymishaluinen on päästetty laulamaan karaokea.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stonela - Näinä Aikoina 20.09.2012

Stonela - Näinä Aikoina
tosi radiomaista poppia. harmi että jää jotenkin latteaksi. biisistä tulee mielikuvia ja fiiliksiä siitä, mitä on haettu, mutta tuntuu että tää toimis jotenkin paremmin jos instrumenteissa ja siirtymissä ois enemmän särmää - ei välttämättä edes säröä tai järjetöntä paukutusta, mutta jotain mikä saisi biisin kuulostamaan siltä että soittajat eivät ole täysin ilmeettömiä ja paikallaan lavalla. tulee mielikuva äänettömästä keskustelusta masentuneen näköisten soittajien välillä: "hmmmh ja sit tulis toi c-osa." "mjoooh." rummut on melko kuivat ja ton (toki hyvänkuuloisen) reverse-symbaalin sijaan tai kaveriksi ois kaivannu jotain persoonallisempaa efektisoundia. siirtymät ovat vähän laiskoja ja mitäänsanomattomia, kun toi symbaali ja kevyt virvelifilli ovat usein ainoita variaatioita niiden välillä. vaimeista perkussiokolinoista tulee söpöjä mielikuvia viime vuosikymmenen suomipop-konesoundista. ihan onnistuneesti laulettu, äänitetty ja miksattu tosin, mitä nyt edellä mainituista syistä harmillisen kliininen ja puhdas.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Valium for Van Gogh - Purple Mountain Rubbish Heap 20.09.2012

Valium for Van Gogh - Purple Mountain Rubbish Heap
rummuissa on alussa vähän tuhnuinen soundi (tai hassu valinta jättää voimakkaampi haitsu pois ja käyttää jotain pehmeää shakermaista suhahdusta tilalla) ja vokaaleissa joku höhlä stereolaajennus. biisin alapää on yhtä lailla tuhnuinen ja epäselvä. englannin ääntäminen on kökköä. kitarointi on ihan ookoo, vaikkakin senkin soundi on miksattu sivuun vähän höhlästi. tietynlainen meininki tässä on, mut sitä vesittää jonkun verran sellainen "hutiloitu" tai viimeistelemätön viba kokonaisuudessa. sanoituksessa oli metalaini ja "paint the stars but paint them dead" -rivi oli (tietty ironisesti) viihdyttävän absurdi, niistä henkiset plussat. ne oli tosin hauskempia luettuna kuin kuultuna.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elgius - Elgius - Koskettaa 23.08.2012

Elgius - Elgius - Koskettaa
biisin äänenvoimakkuus pomppii rumasti, ja räpit dominoivat äänimaailmaa häiritsevästi. räppien bassopäässä on lisäksi turhaa sotkua joka osaltaan pahentaa tuota pomppimista, sieltä ois voinut leikata ihan reilulla kädellä matskua pois. alussa oleva hiljainen ja arka laulunpätkä ei pysy ollenkaan vireessä ja on lähinnä surkuhupaisa. toinen verse on ensimmäistä heikompi flow'n kannalta. lyriikka on aika perinteistä avautumista, eikä oikein onnistu herättämään mitään tunteita. biittiä nyt on tavallaan turha kommentoida, mutta siinä on "ihan kiva" toi pianoriffi. sääli että biitti kuulostaa suurimman osan ajasta hirveältä oletettavasti joidenkin "uusien miksaussysteemien" takia.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Peysface - Sano se! 23.08.2012

Peysface - Sano se!
biisin sanomasta on selkeästi kenttäkokemusta, lyriikka pysyy sen verran tiukasti aihepiirissä ilman kovin montaa täytelainia. toinen verse alkaa veikeästi tollasella lähes sekavalla rytmityksellä, ja sanoja kuunnellessa menen itekin jo sekasin, mut sit totuttuun tapaan kaikki pysyy kuitenkin koossa eikä missään kohtaa oo mitään ongelmia. kaiken lisäksi mukaan mahtuu runsaasti toimivia multiriimejä. biitti on valittu kohtuuhyvin, siinä on osuvasti melankolinen fiilis. kertsin stemmaraidassa on vähän konemainen soundi, oisin voinu toteuttaa sen vähän huolellisemmin, mut no.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele pete | only - Siedä Minua 23.08.2012

pete | only - Siedä Minua
persoonallinen biisi. lauluvire- ja soundikikkailu toimii. paikoitellen toi taustalaulujen särö tulee tosin vähän liian pinnalle. jotkut ässät sihahtavat pääraidassa ikävän kovalla ja biisi klippaa. sanat ovat ekalla kuuntelukerralla vähän piilossa, mutta seuraavilla kerroilla niistä saa ihan mallikkaasti selvää. pieniä kauneusvirheitä, koska muuten tää on aika mielenkiintoisen kuuloinen. rummuissa on harmillisen kuiva ja "pieni" soundi. niitä vähän suurentamalla meininki ois toiminu yhtenäisemmin. pituutta on aika vähän, vähän pitempänäkin olisi kelvannut. toimivalla tavalla höhlä biisi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele VNS Live - Kusta pallossa 2 23.08.2012

VNS Live - Kusta pallossa 2
toisaalta sympaattinen mut toisaalta rasittava äänityssoundi. miellyttävää kitarointia tosin, ja suusta tulevan ääniaallon rytmitys puhelauluosuuksissa toimii ja melodisempi oskillointi pysyy vireessä kuin mukavasti keinuva juna raiteella. hyvä sisältö, paska äänenlaatu. mitäs tässä ny sit jaarittelemaan.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Laulavat Jamsterit - Valssi hyväuskoisille 23.08.2012

Laulavat Jamsterit - Valssi hyväuskoisille
vireessä pysytään suurin piirtein, vaikkakin taustassa kuuluu ajoittain vähän epävarmuutta ja pientä heittoa. ainakin taustalauluille pieni melodyne-facelift voisi tehdä terää. äänenkäyttö on turhankin hillittyä, ois piristävää saada joku rohkeammin voimalla vedetty osakin mukaan. ekassa säkeessä on kaksi vähän turhan pitkää riviä, kun eri äänitysten ajoitus menee vähän sotkuun ja osa sanoista tulee vähän epämääräisesti kuuluviin. äänenlaadussa on edelleen pieni ongelma. taajuusvaste tuntuu loppuvan 11 kHz:n kohdille, ikään kuin äänitys olisi tehty liian alhaisella sample ratella. se kuuluu erityisesti noissa "symbaaleissa" tunkkaisuutena. lisäksi taustakohinan taso ylittää juuri ja juuri harmillisen voimakkaan rajan (mielenkiintoisesti kohina ylettyy kyllä yli 11 kHz:n). eri raitoja olisi voinut pannailla laidoille vähän rohkeammin, nyt kaikki on kovin ahtaasti keskellä. tuota ahtautta ois voinu saada kuriin myös leikkelemällä vähän alapäätä joistakin raidoista, nyt tuolla 100-400 hertsin alueella on aika paljon tavaraa. rohkeammalla äänenkäytöllä, onnistuneemmalla äänitystekniikalla ja vähän selvemmällä miksauksella näistä saisi ihan hyviäkin biisejä aikaan.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Azo Nelonen - Ei 23.08.2012

Azo Nelonen - Ei
tässä on jotenkin klassinen hivenen rytmitajuton mikseriräppi-flow. aiheet on pinnallista driftausta jutusta toiseen eikä niistä saa oikeen mitään otetta ja riimit menettävät iskuaan tuon laiskan flow'n takia. biitti oli melko tylsä ja staattinen, ja kun räpeissäkään ei ollut hirveästi mitään eloa tai tarttumapintaa, biisi oli aika lailla huti.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Valium for Van Gogh - Revolution in a Cola Can (Hasta la Victoria Siempre) 23.08.2012

Valium for Van Gogh - Revolution in a Cola Can (Hasta la Victoria Siempre)
veikeä timestretch-tyyppinen artefaktinarina hiljaa taustalla. 0:44 asti kuulosti aika hyvältä alustukselta, mut sit lähtikin vähän munattomasti (ei lainkaan bassoa, vaan tollasta kumisevaa alamiddlesotkua) ja aavistuksen epävireisesti. lyriikasta ei saa selvää, ne on miksattu epäselvästi sivuun ja kitaravallikaan ei anna yhtään armoa laulun aikana. alapäässä ei, kuten todettua, ollut oikein minkäänlaista pohjaa - basarikin oli vain kevyt tupsahdus. tää jää soundillisesti vähän tällaiseksi kevyeksi välipalaksi. sanoitukseltaan biisi ehti hädin tuskin korvasta sisään kun se tuli jo toisesta ulos, mutta melodisesti ihan peruskauraa, jossa mikään ei kuulostanut hölmöltä mutta mikään ei myöskään ollut erityisen säväyttävää. lopussa tuleva kitaraurpoilu oli ihan viihdyttävä, sitä ois voinut käyttää toistekin biisin keskellä jonain c-osana rumpujen ja muun matskun kanssa.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nabl0id Sounds - Dis is Trance 23.08.2012

Nabl0id Sounds - Dis is Trance
bassolinja on höhlästi painottunut oikealle, basarissa ei ole yhtään iskua ja kaiken pilaa toi mauton master-kompressointi. 0:41 alkava nostattelu ois muuten ihan ok, mutta toi master-kompressori nostaa tuon haitsunakutuksen ärsyttävän kovalle. samanlainen äänentason hypähtäminen tapahtuu 1:22 kun suvanto alkaa. 1:50 kuulostaa master-kompressorin takia jo ihan paskalta. melodioissa on paikoitellen jotain ideaa, mutta suurimmaksi osaksi se ei oikein onnistu tuottamaan mitään fiiliksiä kevyen sekavuutensa takia. instrumentit tuntuvat välillä soittavan vähän eri melodiaa ja silloin kun meno on hetken ajan koherenttia, se ei oikein etene mihinkään vaan on yleisesti hukassa. kompressori pois ja melodiat lähempään tarkasteluun, ja tästä saisi oikein perinteisen neutraalia ja mutkatonta mikseritrancea.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Peysface - Kalsaribiisi 08.08.2012

Peysface - Kalsaribiisi
ensimmäinen biisi levyraadissa jota olen aiemmin kuunnellut melko ekstensiivisestikin sattuneesta syystä. (in hindsight, tämän olisi voinut limitoida noin 0.7235-ja-kaheksa desibeliä hiljaisemmalle tai käyttää vähän vähemmän aggressiivista waveshaperia masterointivaiheessa, mutta toisaalta tälleen pitkähkön tauon jälkeenkään en kuullut mitään rumia särähtelyjä tai ikäviä pumppauksia äänentasoissa, joten kompromissini lie onnistunut.) biitin alkuun olisi voinut tulla vähän joutuisammin keskiäänimatskuja tai jotain lisäsisältöä, nyt siinä ehtii muodostua vähän awkward fiilis ennen kuin eka verse alkaa. ehkä se on tarkoituskin? noin muuten toimiva biitti erityisesti just näiden vokaalien kanssa - kokonaisuus on svengaavan chilli. vinyylistopit ovat hauska mauste ja rytmittävät kivasti kokonaisuutta. räpeissä on ihan hauskaa läppää ja hyvä, vaivattomalta kuulostava flow. merkitys sanojen takana on just sopivan diippi, koska nyt on tarkoitus löhötä sohvalla ja nauttia yksinkertaisista asioista eikä pohtia ratkaisuja lähi-idän ongelmiin tai parannuskeinoa syöpään. koko biisi pistää pään ja jalan nytkymään huomaamattakin. tykkään myös kertsin vähän driftaavasta rytmityksestä, koska lopulta kaikki kuitenkin loksahtaa kohdalleen ilman että missään kohtaa on edes kuulostanut oudolta. miellyttävänkuuloista feelgood-matskua. meinasin ensin vähentää pisteistä puolikkaan pelkästään siltä varalta etten sittenkään osaisi miettiä biisiä objektiivisesti oman miksaukseni takia, mutta toisaalta vitut - biisi on sisällöltään ja toteutukseltaan arvosanansa mielestäni ansainnut.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Petri.A - Boywonders Schizophrenia 08.08.2012

Petri.A - Boywonders Schizophrenia
alussa kymmenen sekunnin kohdalla stereovokaalit vaikuttavat lupaavilta. rumpujen todella ohut yleissoundi pilaa kyllä fiilikset. lisäksi päälaulun melodia seilaa borderline rumasti. c-osan lopussa soi päällekkäin duuria ja mollia, joka viimeistään kuulostaa hirveältä. stemmat ja taustalaulut ovat sen sijaan yleisesti suht ok, joskin niissä kuuluu välillä ehkä snadisti liikaa säröytymistä. diskanttien pistävä ylikirkkaus onnistui ekalla kuuntelukerralla varastamaan huomioni lähes kokonaan lauluäänen hölmöydestä. se on outo kombinaatio nuorisosatiiria ja stereotyyppisiä homoseksuaalivivahteita. hmm. instrumentaatio toimii rumpujen steriiliyttä lukuunottamatta taustalla ihan onnistuneesti, mutta yleissoundin tasapaino on liian vinksallaan. sen ja laulun ajoittaisen heikon vireen korjaamalla tämä olisi oikein toimiva ja hauska veto.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aamunkajo - Wanderer Part 1 08.08.2012

Aamunkajo - Wanderer Part 1
vajaaseen puoleentoista asti ihan kuunneltavaa äänimattoa, kunnes alkoi noi örähtelyt, jotka kuulostivat vain jotenkin liian korneilta. puolivälissä taustalle tuli mukavan leveä padi, ainoastaan kitarassa oleva stereophaserin hidas puolelta toiselle leijailu vähän häiritsi jostain syystä. ehkä se oli aavistuksen liian vahva. miksausteknisesti enimmäkseen ongelmaton, joskin örinästä ei millään saa selvää örinän ja heikon englannin lausumisen takia. lisäksi rumpujen symbaalit erottuvat jotenkin turhan kuivasti tuon kaiken äänimassan läpi. niitä olisi voinut jollain tavalla "synkentää". kokonaisuutena sellainen biisi, jonka kuunteli yllättävän mielellään ainakin levyraatikontekstissa, niin paljon kuin tämä nyt ylipäätään voi tällaista teknohomoa miellyttää.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Oma säätö - Maissilaulu (Kaunis Annika) 08.08.2012

Oma säätö - Maissilaulu (Kaunis Annika)
basson puute aiheuttaa loppupuolen viimeistä kahdeksaa sekuntia lukuunottamatta koko biisiin sellaisen odottavan fiiliksen, että kohta tää räjähtää basson kanssa sellaiseksi raskaaksi instrumentaalirevittelyksi ja loppuu sitten hitaasti feidiin. niin ei tietenkään käynyt, mutta ehkä tää toimii sitten paremmin tällaisena vähän ohuena ja aavistuksen eksyneenä välipalana. laulu pysyy sävelessä vähän paremmin kuin edellisissä, mut jotenkin tästä tulee vähän epämiellyttävät junttisuomirock-fiilikset. laulumelodia seuraa lisäksi aika tylsän paljon tuota soinnun perussäveltä. rummut toimivat paremmin noissa instrumentaalikohdissa, mut en usko että sekään toimisi erityisen hyvin jos ne ottaisi pois laulun tullessa. biisin sanomasta tuli mieleen joitakin mielikuvia, mutta suurimmaksi osaksi meni vähän toisesta sisään ja toisesta ulos. melodisesti paikoitellen hakevaa ja monotonista, ja tekninen toteutus ja sovitus on jäänyt selvästi puolitiehen. lauluääni ja -taito oli sentään kohtuullisen siedettävä.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ihmisrauniot! Gather - The Unbearable Fucksatan Of Vacillation 08.08.2012

Ihmisrauniot! Gather - The Unbearable Fucksatan Of Vacillation
ikävän etäinen liveäänityssoundi. lisäksi, missä on basso (enkä tarkoita tuota överivoimakasta basarin alapäätä)? kitarointi ja basari on ainoita elementtejä, joista saa joten kuten selvää, ja niiden perusteella biisi on kovin perinteinen. toki lauluakin kuuluu tuosta läpi, mutta sanoista ei oikein saa otetta ja teknisesti se kärsii huomattavista vireongelmista. lopussa kuuluvat falsettistemmat olivat hivenen parempia, mutta eivät riitä pelastamaan vokaalisuoritusta kokonaisuutena. tää biisi meni valitettavasti vähän ohi, mutta muutama positiivinen valonpilkahdus kuten ajoittain toimiva kitara (ainakin noista vähän hiljaisemmista kohdista kun siitä saa selvää) ja vaihteleva rumpufillittely pelastavat vähän, mutta aika vähän.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Valium for Van Gogh - Ozymandias 08.08.2012

Valium for Van Gogh - Ozymandias
veikeen kuulonen spiikki miellyttävällä aksentilla, mut häiritsee vähän että siinä on välillä ikävää särähtelyä. sitä ei ois ehkä huomannu jos siinä ois ollu jotain vinyylirahinaa aavistuksen mukana. pörinäsoundissa on outo stereolevitys, kuulokkeilla ainakin hivenen vinksahtaneen kuuloista. suunnilleen puolen minuutin kohdalla tuleva rumpukomppi tuntuu tulevan oudolla hetkellä mukaan, ja samalla spiikki tuntuu välillä jäävän vähän jalkoihin voimakkuutensa osalta. padi ois voinu hiljalleen leventyä stereokuvassa, niin tää ois kehittyny kivasti vielä vähän isommaksi. piano tuntuu olevan ihan väärässä biisissä. lyhyytensä takia tuli mielikuva albumin introkappaleesta. spiikistä ja padista plussaa, mutta kaikki muu tuntuu olevan vähän väärässä biisissä kitaroita lukuunottamatta, jotka oli ihan neutraalisti toimiva lisä. teknisesti kuivahko ja hutaistu, mutta biisin sielu varmaan muuttuisi liikaa jos niitä asioita koittaisi lähteä parantamaan. nyt tää kuulosti vokaaleja lukuunottamatta kuitenkin vähän my first song -matskulta, ja kaikesta huolimatta myös liian lyhyeltä. ps. mun on aina pitäny sanoo, et Valium for Van Gogh -nimessä on jotenkin makee viba. nyt sit vihdoin muistin sanoo.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele PMBeats - Susimies & JonVii - Aivoriihi [PMBeats Remix] 29.07.2012

PMBeats - Susimies & JonVii - Aivoriihi [PMBeats Remix]
äänimaailma jää vähän tyhjäksi ja pohjattomaksi ilman bassolinjaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sekalaista Wanhaa - Aivoriihi (feat. Jon Vii) - VeryBestMix 22.07.2012

Sekalaista Wanhaa - Aivoriihi (feat. Jon Vii) - VeryBestMix
vokaalit kuulostas olevan ihan snadisti biitisti jäljessä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Niit Remixei - Susimies - Efram mustlistenremix 26.03.2012

Niit Remixei - Susimies - Efram mustlistenremix
kertsin laulumelodia ei sovi tohon biittiin ollenkaan. tausta on kans vähän korvia uuvuttavasti miksattu.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sekalaista Wanhaa - Efraimin Lapset (Komaveli Remix) 26.03.2012

Sekalaista Wanhaa - Efraimin Lapset (Komaveli Remix)
toi biitin sample on vähän rumasti epävireessä kertsin laulujen kanssa. biitti on ihan rento ja kokonaisuus versejen osalta ihan ok, mut kertsit ei toimi ollenkaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele I am Human - Break beat heart 07.02.2012

I am Human - Break beat heart
0:08 - 0:15 oli mukavan groovaava kohta, jota olisi kannattanut käyttää enemmän ja rakentaa sen päälle enemmän tavaraa. kaikki muut bassolinjarytmitykset biisissä oli todella tylsiä eikä biisissä oikein muuta ollutkaan, mutta toi yksi ainoa lyhyt kohta oli (suhteellisen) hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele GineZ - GineZ - Arctic Lights Night Edit. 2012 Vol.1 02.01.2012

GineZ - GineZ - Arctic Lights Night Edit. 2012 Vol.1
kappaleessa on sisällöllisesti ihan hyviä, joskin useasti kuultuja juttuja. onkin sääli, että koko biisi särkee huolella. asia ei kliimaksikohdissa niinkään kuulu läpi kaiken meuhkaamisen alta, mutta erityisesti alussa pianon soidessa taustapadin päällä kuulee herkästi inhottavia särähdyksiä. pianosoundi on jokseenkin kuiva ja kumiseva, mutta muuten soundeissa ei erityisesti ole valittamista. huolellisemmalla viimeistelyllä tämäkin biisi olisi ihan mukiinmenevä kiksuttelu.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ihmisrauniot! Gather - Chiraptophobia 05.12.2011

Ihmisrauniot! Gather - Chiraptophobia
hitto ku tää on tyhmä biisi. now let me elaborate. teknisyys on mulle biiseissä yleensä tosi tärkeetä, koska se kulkee käsi kädessä sisällön kanssa. usein mun mielestä tosi hyvin toimivassa biisissä teknisyys tukee sisältöä täydellisesti, toisin sanoen kaikki toimii täydellisessä symbioosissa ilman että pystyy keskittymään kumpaankaan erillisenä asiana. nyt jos yritän lähteä purkamaan tätä biisiä osiin, niin olen vaikeuksissa. ensinnäkin tää biisi. ymmärrän tän sisällön tavallaan, tai en mä voi väittää ymmärtäväni, mut tajuan sävelet, niiden muodostamat harmoniat ja jopa saan osasta sanoista selvää ja biisin rakenne tuntuu fiksulta tässä kontekstissa, ja tää kuulostaa silleen ihan biisiltä. ne joka tapauksessa saa tietynlaisen fiiliksen aikaan. sitten on nää soundit, jotka hämmentää mua ehkä eniten. tää on saatu yhtaikaa kuulostamaan hyvältä ja amatöörimaiselta. soundi tässä on niinku sellanen "me tiedetään mitä me tehdään" mut yhtaikaa se on sellainen kellaridemo ja "ei me ajateltu hirveästi kun me äänitettiin tää ja miksaus on hinteille" -tyyppinen olankohautus. silti kaikesta huolimatta just tollanen soundi on yllättävän miellyttävä ja häiritsemätön ja erityisen toimiva just tällaisen sisällön kanssa. alunperin menin Puukkosahan profiiliin tarkistaakseni oliko sen tunnarit poistettu sen valtavan psk-ketjuviestin takia, mutta sen sijaan sen kuvottava autoplay-flash-soitin heitti tän biisin soimaan. alkoi hämmentää yo. asiat ja koin, että on pakko vähän avautua. biisin tyhmyys tulee tietysti siitä, että kun summataan toi sisältö ton teknisyyden kanssa, niin en osaa sanoa, tukeeko teknisyys sisältöä vai ei. nimittäin tää kuulostaa tällaisena just toimivalta, mut toisaalta joku osa aivoa sanoo, että tän vois tehdä osittain paljon paremminkin ilman, että se ois ristiriidassa sisällön motiivien kanssa. tai jotain. enkä edes puhu isoista eroista, vaan ihan pikkujutuista. sit toisaalta mietin, että tähän ei saa missään nimessä koskea, tai muuten tän biisin fiilis muuttuu ihan erilaiseksi, joka taas ei välttämättä toimis yhtä hyvin kuin tän kokonaisuuden aiheuttama fiilis. mut sit en toisaalta taas osaa sanoa, että mitä toi sisältö sinänsä on. viimeistään nyt alkaa tuntua ihan tyhmältä kun yritän analysoida tätä biisiä. eikä se oo pelkästään sellanen "analysoidaanpas nyt kun pitää kirjoittaa kommentti" vaan tota tekee vähän automaattisesti jo kuunnellessa, ja sen takia tää on vähän tyhmä biisi! sisältö ja teknisyys toimii käsi kädessä, mutta jostain syystä mä keskityn ihan vääriin asioihin! haistakaa tämän takia nyt edes kakka! 10.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele 1MA - Ready to Rock - Fucked Up 14.11.2011

1MA - Ready to Rock - Fucked Up
räppeihin on miksattu vähän inhottava ominaissoundi. lisäksi niissä on toi flangeri, joka saa ne vähän ikävän metallisesti soimaan joka epäselventää niitä tarpeettomasti. toki se leventää sitä stereokuvassa, mut siinä menettää vähän selkeyttä. räppien perimmäisin ongelma on kuitenkin silti lähes olemattomassa flow'ssa ja tuossa väsyttävässä puhetyylissä. räppien kaiutus on ihan ok. sähköskitta ja rumpufillit on ihan toimivia lisiä biisiin, joskin skitta on vähän turhan pinnalla.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele The_Tasoristeys - Mitä tarvitaan 14.11.2011

The_Tasoristeys - Mitä tarvitaan
kuten todettua, biisissä on alamiddle (suunnilleen 100-400hz) aika reilusti korostunut. ongelma koskee erityisesti kliinejä kitaroita ja bassoa, myös hitusen lauluja. rummuista puuttuu vähän puhtia ja voimaa. vire on suunnilleen kunnossa, mutta särömpi kitarasoundi taistelee muutamissa nuoteissa taustakitaran kanssa. alun sooloilu lähtee vähän harhailevasti, mutta toimii muutamien ensimmäisten nuottien jälkeen jo aika hyvin. kuten myös todettua, rytmissäkin on pientä heittoa. ensimmäinen laulusäe lähtee vähän hajamielisesti, melkein kuin ois meinannut unohtaa, että tässä kohtaa pitää alkaa laulaa. tuntuu vähän siltä, että näin hitaana biisi toimisi aavistuksen raskaammilla soundeilla, tai vaihtoehtoisesti nykyisillä soundeilla vähän nopeampana. voi myös olla, että metronomin käyttö äänittäessä ois riittänyt pelkästään siihen, että kaikki ois loksahtanut paremmin kohdalleen. biisin sisältö toimii siinä mielessä, että siinä ei ole mitään sellaisia ongelmia joihin kiinnittäisin huomiota. musiikkityyli on toisaalta sellainen, että en välttämättä osaa tulla kiinnittäneeksikään huomiota niihin niin tarkasti. joka tapauksessa ois ihan hauska kuulla sama biisi paremmalla teknisellä toteutuksella, koska se on nyt lähinnä se heikoin lenkki kun biisi itsessään tuntuu olevan ihan kunnossa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aurisgale - Corridors 02.06.2011

Aurisgale - Corridors
jou mieheen! näinkään pitkän kommentointitauon jälkeen en keksi muuta kerrottavaa, kuin että ajattelin mainita miten mukavan matalalle toi basso ylettyy. harvassa biisissä on bassosoundi, joka murahtelee 19.5 hertsistä. aion kuunnella tän välittömästi uudestaan heti kun oon saanut uuden subbarini! myös: mukava balanssi yleissoundissa ja nasta odottelufiilis koko biisin aikana. tää biisi vois sopia jonkun leffan alkuun. tästä ois myös ilo kuulla sellanen vähän vapaammin nuotteja käyttävä versio joka ois muuten samantyylinen, mutta lähtis muutaman minuutin jälkeen vähän eeppisimpiin ja sopivan juustoisiin melodioihin seikkailemaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mc Mane - Kauneus on kuulijan korvassa 19.02.2011

Mc Mane - Kauneus on kuulijan korvassa
höhö hyräilyn autotunen sävellaji on väärä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cylenth Vision - Far Beyond (Underwork sample) 26.01.2011

Cylenth Vision - Far Beyond (Underwork sample)
biisi on vähän turhan tiukkaan limitoitu (tai normalisoitu, kun klippausta on jonkun verran) kun mikään soundi ei kuulosta kovin napakalta ja äänimaailma on oikeastaan vain yhtä tasaista massaa (ei viitsi kuunnella kovalla kun korvat turtuu). nostatuksen viimeinen kohta 1:18 - 1:25 tuntuu myös yrittävän kovasti, muttei oikein kuulosta miltään. omalta osaltaan siihen vaikuttaa varmasti jatkuva basarihakkaus, joka ei taukoa ollenkaan ennen kliimaksia. tuntuu että bassopää on siten samoin vain tasaista massaa eikä se eka basarin isku oikein kuulosta miltään. dynamiikan puristus lähes olemattomaksi ei todennäköisesti myöskään paranna asiaa. bassolinja on vähän omissa oloissaan koko ajan, eikä mene sointujen mukaan, joka tietysti aikaansaa omanlaisensa hauskan odotuksen tunnun biisiin, mutta muuttuu nopeesti tylsäksi, kun se ei missään vaiheessa pura sitä jännitystä soinnun perussävelellä. suvannon aikana soiva bassopadi toimii vähän paremmin säveltensä puolesta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cylenth Vision - Celestial Universe (Underwork sample) 26.01.2011

Cylenth Vision - Celestial Universe (Underwork sample)
joo, bassolinjan kaks ylintä säveltä vois olla oktaavin alempana (mahollisesti tosi jyrkällä eq-automaatiolla että se perustaajuus ei kuitenkaan kuuluis niissä), tai vaihtoehtosesti niiden sävelten kohalla vois olla lisänä lp-filtteröity kanttiaalto oktaavia alempana suboscina. lisäksi muita pieniä kauneusvirheitä löytyy, kuten 0:15 kohalla olevassa bassojymähdyksessä on jostain syystä aika reilu dc-offset. sen perään kannattaa laittaa mclass eq:sta lo cut. lisäksi 1:14 kohalla tuleva korkeahko arppisoundi tuntuu olevan jo vähän liikaa melodioiden seassa. jotain selkeytystä kannattaa harkita - joko muiden arppien löysää sidechainausta tolla, muiden arppien filtterien cutoffien laskemista tai vastaavaa tilanraivausta. tempo vaikuttaa myös vähän löysältä tälläseen paukutteluun.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Moogh - Up 22.01.2011

Moogh - Up
kaikki muut pois paitsi rummut ja toi oikeelle pannattu pianolooppi. sit vois kattoo mitä niille pitäs tehä et niitäki jaksais kuunnella et tulis siedettävä pohja jolleki biisille.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Biittiprojekti - Ekasählinki evörrr 12.01.2011

Biittiprojekti - Ekasählinki evörrr
piano tietenkin reasonin looppipankista sellaisenaan soimaan, jossa nyt ei muuten ole sinänsä vikaa, mutta sitä ois vähän voinu yrittää tahdistaa tohon rumpujen rytmiin, tai sit päinvastoin rumpuja tohon pianon rytmiin. nyt ne kuulostaa keskenään vähän hölmöiltä. pianon kanssa ois voinu kans vähän kikkailla rytmillisesti, etenkin kun se on slaissattuna rexinä jo valmiiksi. skrätsit kuulostaa skrätseiltä, mut niidenkin rytmitys tuntuu olevan vähän hukassa ajoittain. niiden käyttö koko ajan taustalla olevana elementtinä on kans vähän väsyttävää, kun ne vois toimia paremmin niissä kohdissa, joissa räppäystä ei oo tarkotus olla. onhan tää toisaalta selkeesti kesken lyhyytensä perusteella, etkä välttämättä suunnitellutkaan käyttää niitä koko ajan biitin taustalla, mut kuitenkin. tosta skrätsien kaiusta ja rumpujen soundista tulee mieleen vähän sellanen huvittavan aneeminen esiintyminen jossain tyhjässä klubissa. heh. lisäelementeillä soundimaailmaa vois koittaa vähän rikastaa. jotkut likaiset viulut (niinku mobyn porcelain-biisissä) jotka mukailis ton pianoloopin sointuja vois toimia. jos tätä siis haluis viedä sellaseen suuntaan. ite lähtisin varmaan noiden eri elementtien keskinäisen rytmityksen hiomisesta, jos tätä biittiä ois tarkotus jatkaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Suruton itkee - Biohazard Bang Bang 08.01.2011

Suruton itkee - Biohazard Bang Bang
teknobiisinä melko kehno, rytmi ei saa otteeseensa tuon ylisynkopaattisen bassorummun takia, eikä biisissä oikein ole edes mitään sisältöä tuon mitäänsanomattoman synasoundin lisäksi. basarissa on kyllä biisin alkuvaiheilla ihan hieno filli, mutta sen heittäminen heti alkuun nostaa odotuksia liian korkealle, joita ei sitten myöhemmin onnistuta lunastamaan. synasoundi on myös turhan melodinen ja sen itse soundi on vähän liian selkeä teknoteokseen. kappale ois saanut huomattavasti enemmän syvyyttä ja luonnetta lisäsoundeilla ja harkitummalla rakenteella. miksauksen kommentointi on vaikeampi pala, koska biisin konstailemattoman naiivi motiivi tulee selväksi heti alussa. vaatii siten uskomattoman tarkkaa korvaa, että tästä saisi puristettua irti mitään merkityksellistä kritiikkiä. sen takia on ainoastaan kappaleen funktiosta ja henkilökohtaisista soundimieltymyksistä kiinni, millaisen kappaleen yleistunnelmasta haluaa tehdä. toki, bassorumpu voisi potkia syvemmältä ja synasoundissa voisi niin ikään olla jokin mielenkiintoinen, jos kohta huomaamaton modulaatio, mutta kappaleen kaikki elementit kuuluvat selkeästi ja tasapainoisesti näinkin, ja se on tietenkin miksauksen päätavoite. sen sijaan kevyttä närää aiheuttaa kappaleen pituus. koko setti kuulostaa enemmänkin vaan pelkältä loopilta eikä biisiltä. tästä ei näin lyhyenä riitä oikein mihinkään, mutta olet varmaankin tajunnut, ettei tää ois pidempänäkään toiminut tämän paremmin. kokonaisuutena siis huomattavan tyhjä ja merkityksetön, joskin soundipolitiikaltaan selkeä, ellei liiankin. annan kympin siitä, että sait fl studiosta ääntä ulos, mutta itse biisistä tulee nelonen. otin painotetun keskiarvon noista arvosanaksi, joka on täten 4.
4

Kommentti kappaleesta Kuuntele R-Tune Inc. - TBA (little thingy 2) 02.11.2010

R-Tune Inc. - TBA (little thingy 2)
laiskaa tranceahan tää oikeastaan on. alun padi oli yksinään ihan mukiinmenevä (vaikkakin liian vahvalla sidechainauksella), ja loi odotuksia jostain mieleenpainuvasta riffittelystä sen päällä, mutta toi puolen minuutin saha-arppi oli vähän ankea valinta. reverse crash on kautta biisin reilusti liian kovalla, mikään ei oikeen lunasta sen aikaansaamaa lyhyttä nostoa. saha-arppi vaikuttaa koko biisin ajan vähän villiintyneeltä, sitä vois kesyttää vähän rauhallisemmalla filsuautomaatiolla ja/tai hitaalla kompressorilla. kliimaksissakin oleva sidechain-hyppiminen menee hitusen yli eikä se toimi ihan täysillä. skrätsifilli oli ihan hauska ja sopivan yllättävä. basari on aika pehmeä, ja vaikka sen nyt oiskin tarkotus olla sellanen smooth house-basari, niin näiden muiden elementtien kanssa siitä puuttuu selkeästi napsahdus.

Kommentti kappaleesta Kuuntele A.R.A - Instrumental Beat, Alone Again 01.11.2010

A.R.A - Instrumental Beat, Alone Again
ei mulla muuta, mut onnittelut biisi-id:stä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele MBMBMB - Beat #7 (feat. Dj Sademetsä) 31.10.2010

MBMBMB - Beat #7 (feat. Dj Sademetsä)
kaunis mutta siro, pehmeä mutta lempeä, rento mutta huoleton, jämäkkä mutta päättäväinen. näitä kaikkia jännittäviä vastakohtia on tämä tasapainoinen biitti, joka kertoo kiehtovan tarinansa jo ilman räppejäkin.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele DJ SaCem - the song of my dream 26.10.2010

DJ SaCem - the song of my dream
puuduttavasti ihan täysillä koko ajan, tekee mieli pistää pois jo puolen minuutin kohdalla vaikka kuuntelis tosi hiljaa. sahasoundi on myös tosi tylsä, siinä vois olla edes jotain filtteriautomaatiota mielenkiinnon lisäämiseksi. kaikki muut biisin elementit jää myös sahasoundin alle kun se on niin järjettömän kovalla. melodia on myös tollasenaan tylsä ja innostamaton, se kaipais huomattavasti enemmän tukijoukkoja jotta se toimis edes välttävästi. ekat 6 sekuntia oli biisin paras kohta melodisesti. sitä riffiä enemmän käyttämällä ois saanu ehkä ihan kuunneltavan biisin aikaan, kun ois lisännyt taustalle padeja ja rakentanut jonkun sointukierron, joka ois vieny tota sahariffiä johonkin suuntaan. korotin arvosanan vitoseen ekojen kuuden sekunnin ansiosta.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele dj perfect insanity - Trance Exportal 20.10.2010

dj perfect insanity - Trance Exportal
biisi ei ole myöskään niin hyvä kuin Funereal antaa ymmärtää. alussa on kyllä ihan siedettävästi valittu rumpulooppi kaikkien niiden valmiiden rumpulooppien joukosta, joita olis voinut käyttää, mutta on harmi, ettei sen kaveriksi tuu mitään muita perkussiosoundeja. filtterin avaaminen biisin puolivälissä ei oikein riitä. melodia on yhtaikaa sekava ja tylsä, ja koko biisiä hallitseva kompressoitunut pumppaussoundi saa sen kuulostamaan vieläkin hengästyneemmältä ja ahtaammalta. 4:33 kohdalla alkava melodia yrittää vähän pelastaa, mutta taustalla oleva arpeggio sotkee sitä paikoitellen epäonnistuneesti. en valitettavasti mennyt transsiin, ei tehnyt mieli tanssia. biisiä oli uuvuttava kuunnella, kuten todettua. mikä tässä oli niin mullistavaa?
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jasujasu Ö-sides&RE-Mixes - Dj Smash - Demo 1(Demon1 rem1x) 16.10.2010

Jasujasu Ö-sides&RE-Mixes - Dj Smash - Demo 1(Demon1 rem1x)
alkupuolen soundit tuntuu tosi pieniltä, vähän ujoilta ja hukassa olevilta. koitan kuvitella että tää lähtee jossain puolentoista minuutin kohdalla kunnolla, mutta kahden minuutin kohdalla on pakko todeta, että tokkopa, eikä aikaa enää riittäiskään siihen. pituudesta ois kai pitäny päätellä heti, että biisi ei lähde oikein mihinkään siitä, mistä se nyt suunnilleen alkaakin. loppuvaiheilla tulevat glitch-kikkailut tuo kevyttä mielenkiintoa, mutta näissä raameissa mielenkiinto on todella kevyt. olkoonkin remix tai "valmistunut" versio yksinkertaisesta alkupisteestä, niin kuitenkin aika kehno biisi. sekavia elementtejä siellä täällä, pientä plugarikikkailua eikä oikein minkäänlaista punaista lankaa lukuunottamatta alati läsnäolevaa sekavuutta. tuntuu hieman ristiriitaisesti siltä, että biisi ois toiminut vähän pidempänä paremmin. tällainen kolmeminuuttinen sähläys vaikuttaa siltä, että "tein tälläsen hassuilun, mutta ei nyt venytetä tätä turhaan kun ei kukaan kuitenkaan tätä jaksa kuunnella", kun taas pidempänä ja harkitummin rakennettuna se toimis kevyenä keskisormena niinku "tein tästä biisistä ihan tarkotuksella tälläsen ja tää ei kaipaa sun parannusehdotuksia koska tää on just hyvä näin".
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Extr3me - Solution - Meteor 27.07.2010

Extr3me - Solution - Meteor
yksinkertanen mut pääpiirteissään ihan toimiva paukuttelu. miksaus on pientä levotonta pumppaamista lukuunottamatta suht kelpo. basarin alku vois iskeä vähän voimakkaammin. melodialta ja sointukululta ei kannatakaan odottaa mitään tämän kummempaa, toimii tällaisenaan tyylin mukaisesti. keskivaiheilla oleva "vaihto" on tosi tervetullut, se ei tuntunut ees mitenkään erikoiselta. sitä ois voinut mun mielestä viedä vielä vähän pidemmälle sointujen puolesta että biisi ei ois tuntunut niin itseääntoistavalta. samoilla kohdilla olevaa nostatusta ois kans voinu pidentää sen verran, että toi sen jälkeen tuleva paukuttelu ois sen jälkeen tuntunut vieläkin suuremmalta.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dj Wastelander - Dj Wastelander - wasteland sunset 27.07.2010

Dj Wastelander - Dj Wastelander - wasteland sunset
heti alussa aika vahva kompressorisoundi, kitara on ihan siisti ja viulut niiden kanssa, mut toi täysilläolo pilaa fiiliksen aika hyvin kun tietää että tän jälkeen ei tule mitään joka oikeasti räjäyttäisi dynaamisesti pankin. kolmijakoinen snare on aika oudontuntuine muuten tavallisen nelijakoisen matskun kanssa, vähän sekavan tuntuista. melodialla ois potentiaalia jos sitä käyttäis vähän monipuolisemmassa ympäristössä. soinnut eivät esimerkiks vaihdu ollenkaan ja odotan (toivon) koko ajan että siellä tapahtuis jotain joka veis biisiä vähän pidemmälle. soundit sinällään on ihan hyvää tasoa, mut masterin överikompressointi pilaa ne ikävästi.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele MC Pyllykone - Hymni Mc IiZulle 30.05.2010

MC Pyllykone - Hymni Mc IiZulle
mitä enemmän kymppejä tällä biisillä niin sen parempi! luulin että kukaan ei enää vaivaudu tekemään hippety-hoppia jossa ois taustalla joku näinkin groove biitti mukana, sit näin tän demot-aluetta ja ajattelin tsekata nimen perusteella. olipahan siisti yllätys. just sellanen rento ja fätti biitti millasia mäki välillä yritän tehä. ite räbäilykin toimii ihan hauskan tarinansa ansiosta ja se sulautuu mukavasti yhdeksi instrumentiksi muiden joukkoon. kertsi on hulvaton ja jää empiirisesti todettuna päähän soimaan. kova!
28

Kommentti kappaleesta Kuuntele Riitasointu - Joulupukki Oksentaa Verta 24.12.2009

Riitasointu - Joulupukki Oksentaa Verta
makee biitti alussa, mut sit siihen tulee liikaa jotain rähinää ja sit se häviää johonkin. :( saanko lässyeditin jossa koko biisi on tollasta ekojen 35 sekunnin kaltaista möyhintää?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Reflash - Searching (Original) 28.03.2009

Reflash - Searching (Original)
suoraan asiaan näin lyhyessä kappaleessa, joka on aina onnistunut valinta. tuo pieni sisäänfeidaus tosin oudoksuttaa, sen ois hyvin voinut jättää poiskin ja antaa biisin alkaa reilusti tolla crashilla sun muilla. soundeista ja harmonioista kuulee heti ensimmäisen puolen minuutin aikana, että tekijällä on korvaa ja makua. ensimmäisen minuutin aikana kaikki sisältö lupailee hyvää miksauksenkin osalta, mut sitten 0:54 kohalla kun basari alkaa ton nostatuksen jälkeen, tulee aika yllättävä pettymys. se on reilusti liian hiljaisella eikä anna biisille tarvittavaa potkua. samalla bassolinja pääsee dominoimaan alapäätä, eikä biisiin tule sellaista draivia kuin odotin. samalla muutkin rummut ovat täysin peitossa, eikä biisissä ole selkeästi kuultavissa kuin tuo 909 open (jossa ei sinänsä ole koskaan vikaa \o/) ja kevyt snare-läimähdys. rumpujen osalta miksauksessa on siis reilun ihmisen mentävä aukko. basaria runsaasti kovempaa ja muutakin kilkettä olisi hyvä kuulla. rakenteellisesti mikään ei käynyt korvaan, vaikkakin siirtymissä (mm. 0:54) on pientä viilaamisen varaa. biisi voisi toimia huomattavasti paremminkin, jos rumputasapaino olisi kohdallaan. eri elementeille voisi myös antaa joskus enemmänkin omaa tilaa; tuo hyvin etäisesti kitaravingutusta muistuttava liidi on makea ja sillä voisi rakentaa hienon nostatuksen kokopitkään versioon. tällaisenaan kuulostaa vähän hätäisesti tehdyltä demopätkältä, jossa on päässyt pari volumetasoa lipsahtamaan eri paikkaan ennen exporttia.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Northern Houseworks - Vanquish (Jarkko S Mix) 13.01.2009

Northern Houseworks - Vanquish (Jarkko S Mix)
vaikka jotkut jutut muistuttaakin vähän prydziä, niin kyllä tän silti tunnistaa vaivatta jarkko ässäksi. miksaus on krispi ja selkeä. melodia on positiivisella tavalla vilpittömän pirteä ja upliftaava, toimii varmasti myös trancen puolella vaivatta. rakenne toimii kivuttomasti, osat on sopivan pitusia ja vaihdokset on luonnollisia. suvannossa on mukavan piristäviä vocoderointeja ja noita aaltoilevia padeja. biisi yleisesti mukavaa nakutusta. oisin mieluusti kuullu loppua kohden vielä jonkun variaation tosta sointukulusta niin ois ollu vähän monipuolisempi ja ehkä nostattavampikin. jonkun vahvemman koukun kun ois kans saanut mukaan, niin koko biisi ois varmasti tempassut ihan eri tavalla mukaan, mut enpä yhtään osais sanoa mikä se sit ois :P
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Northern Houseworks - Nightlife (Original Mix) 05.10.2008

Northern Houseworks - Nightlife (Original Mix)
ekat puoltoista minuuttia rakennetaan miellyttävästi hyvää fiilistä. kahen minuutin kohdilla tuleva toinen padi vaikuttaa kuitenkin vähän harhailevalta, ehkä ton ekan maj7-soinnun tossa kierrossa ois voinu korvata jollain vahvemmalla yksinkertaisemmalla soinnulla. 2:30 tuleva pieni liidiriffi saa biisin kuulostamaan jo vähän joltain trancehouselta, joten filter house genrenä voi olla vähän hämäävä. sieltä se 0780-pimputteluki sit tuli, mielenkiintonen soundi tällasen trancepadimaton keskellä :] rakenne sekä miksaus ja muut tekniset puolet tukevat biisiä niin hyvin kuin mahdollista. harhailevan sointukoukun takia biisi tuntuu olevan kuitenkin vähän hukassa. syytän siitä ton kierron ekaa sointua ;)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Spacey - Synsational 18.12.2007

Spacey - Synsational
spaceymaista selkeää terävyyttä soundeissa. ihan alusta tulee mieleen larry mountains 54, nasta juttu. reverbiä tuntus olevan hyppysellinen liikaa, mutta matskun lisääntyessä se sopii paremmin sekaan tai siihen vaan tottuu. rumpujen filtteröinti on mukava rakennetta luova kikka. melodia on rento ja rullaava. eipä tässä!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cordis - Lust (Taisto Project Remix) 24.03.2007

Cordis - Lust (Taisto Project Remix)
voisin kans raapustaa muutaman ajatuksen. jumala loi pianosoolon ja näki että se oli hyvä. mua vain harmittaa vähän toi reverbi joka sekottaa eri soinnut muutamassa kohdassa, eikä hiljene seuraavan soinnun kohdalla sustain-pedaalin tapaan. sitä on ehkä myös hyppysellinen liikaa, pieni hallifiilis tulee väkisinkin. snarefillin aikana basari alkaa hakkaa tahtia myöhemmin, ja kun bassolinja ja melodia alkaa, tuntuu että yks tahti jäis puuttumaan. josta päästäänkin bassoihin. basari on jämäkkä, mutta potkii melko ylhäältä. bassolinja on tosin mukavan kuulonen ja korjaa hieman bassovajetta. 1:52 tulee kuitenkin vähän oudonkuulonen vaihdos ja tuntuu kuin bassolinja tappelisi melodiaa vastaan. 2:19 toistuu sama ja vähän myöhemmin kuulee kun padi keksii omia melodioita verrattuna liidiin. hmm. 3:06 suvanto alkaa näppärästi suoraan tolla melodialla, harmittaa kun siellä on taustalla toinen melodia joka tuntuu tappelevan lisää mm. 3:26. liidien tapellessa mennään seuraavat puoli minuuttia, kunnes alkaa selvästi nousuvaihe. 4:27 tuntuu että kliimaksin pitäis alkaa, mutta sen sijaan rummut ja basso jätetään kahdesta ekasta tahdista kokonaan pois ja melodia lähtee yksinään rullaamaan, tulee vähän höhlä olo. lisäksi tässä on eka kohta jossa selvästi petyin bassoon. basarin botne on muutenkin jo melko ylhäällä, ja bassline laitetaan vielä ylemmäs soimaan, joka laskeutuu seuraavissa tahdissa heti alemmas. tässä kohtaa olen vahvasti eri mieltä Stalactive Caven jykevyyskommentin kanssa. taustalla kuuluu kans jotain pimpottelua, ilmeisesti pianoa. harmi että siitä kuuluu vain tollanen ontto kalahdus eikä selkeesti tuoda sitä esille. hallibileet. 4:56 ilmeisesti rauhoitellaan menoa vähän yhtäkkisesti ja kiinnitän ekaa kertaa huomiota tuohon jännittävään vinkunaan. tajusin myös ettei biisissä ole kertaakaan käytetty crashia. 5:15 ja pieni nahistelu taas käynnissä. 5:50 lasku toimii ihan jees, kunnes 5:59 bassolinja hyppää taas johonkin stratosfääriin, höh. kuuden minuutin puolella taustalta erottaa pianon. myöhemmin tuntuu siltä kuin se tulisi vinyyliltä joka olisi jäänyt looppaamaan samaa kohtaa. ei ihan osu rytmiikka kohdalle. loppu on hämäävä, en oikein tiedä mikä ton viimeisen iskun kohdalla tulevan pianolopetuksen idea on. se ei ikään kuin kuulosta lopetukselta. hmm. selkeesti hyviä puolia biisissä on basslinesoundi, harmi että se seilaa joskus liian korkeella. perkussiot on kans toimivia, 909-haitsulla ei voi epäonnistua. äänimaailma on ihan perusselkeä, pianon reverbiä ja melodiatappeluita lukuunottamatta. se vähän harmitti tällästä kiksupuristia kun keskittyi melodioihin niin tulikin välillä jotain sekavaa. voi tietysti johtua siitä että oon kuunnellu alkuperäsen puhki, mutta kaks eri melodiaa päällekkäin harvemmin toimii mulle. voi olla että midifileillä ois voinu tulla vähän "siistimpää" jälkeä kuin sampleilla, mutta ainakin tässä on oma fiiliksensä. aijoo, ja kyllähän siellä crashiakin tuli neljän minuutin jälkeen nostatuksessa \o/

Kommentti kappaleesta Kuuntele Paradigma - Kristiina 18.03.2007

Paradigma - Kristiina
kevyen forummainoksen perusteella väärän genren kuuntelijalta kommentti: kertsi oli osittain selkeämpi kuin kaikki muu. (ainakin ekassa) säkeistössä on jotain villejä säröjä kitaroissa joka epäselkeyttää vähän liikaa niiden soittamia ilosäveliä ja tulee vähän sekava olo. joidenkin kitaroiden rytmitys heittelee kans ennen kertsiä, mutta sen jälkeen siihen joko tottuu tai sitä ei enää tapahdu niin voimakkaana. vokaaleissa on joku invertiltä kuulostava stereolevitys joka ei oikein ikinä toimi. ne kuulostaa kans vähän kuivilta, että jotain pientä kaikua jos sais, niin sulautuis ehkä paremmin tähän sekaan. pientä chorusta vois kans kokeilla (ehkä vaan kertsiin) tuomaan pientä eloa soundiin. nuotti menee kans välillä vähän vierestä ja laulussa on muutenkin joku humoristinen aaltoileva "hälläväliä"-soundi. muuten tässä on kyl idea kohdallaan ja on ollut se selkeä määränpää. ehkä ensi kerralla päästään jo lähemmäs.

Kommentti kappaleesta Kuuntele N-1 - 2006 19.02.2007

N-1 - 2006
tötöö! narinabassline on kiva, siitä tulee heti mieleen aalto/a&b. taustalla hyvin soljuvia täyteääniä, oispa mm. rummut vähän massiivisemmat vielä niin ois meno vieläkin mukavampaa. ekasta suvannosta tulee se viimeinen aalto/a&b-fiiliksen loppusilaus. sidechain ton pörinäbasson ja noiden viulujen kanssa ja noi liidiarpeggiot.. tää on kuitenkin joku aallon biisi jota se ei koskaan julkassut. soinnutus on melkein perusakuankkaa mutta arpeggiomelodia ja viides ja toinen sointuaste tuolla variaatioina pelastaa hyvin tunnelmaa. 3:48 tulee astral projectionia <3. kiva väliosa, tota melodiointia ois voinut jatkua vähän pidempäänkin ja nostattavammin että toi pienehkö droppi 4:43 kohdalla ois toiminut vielä paremmin. oho hei, 5:11 tulee lisää astralia ^_^ tää on kiva suvanto. rauhallinen, tunnelmallinen, odottavan nostattava, kaikkea sellasta. harmi et toi kliimaksin alku ei tuu ihan niin voimalla kun kuvittelee, noiden viulujen tilalle ois voinut hetkeksi laittaa jotain paksumpaa ja sit laskea takaisin ton kliimaksin aikana. ehkä. onneks toi astral-melodiointi tulee uudestaan \o/ ja jatkuupa melkein loppuun astikin. loppuu hauskasti, aivan kuin tota viimeistä basarin potkaisua olis viivästetty muutamalla sekunnin sadasosasella. tätä ois niin iloplur kuunnella vähän muhkeemmilla soundeilla. tässä ei ollut nytkään mitään _vikaa_, mutta biisi jyrähtelis varmasti paremmin ton suvannon jälkeen jos soundit ois asteen verran isompia. joka tapauksessa, nam.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fleeticer - Twinsanity (Original Mix) 29.04.2007

Fleeticer - Twinsanity (Original Mix)
no niin. nyt saat sen. tästä biisistä on vaikee kirjottaa kommenttia, kun ykskään asia ei satu korvaan niin, että mulla ois jotain parempia ideoita toteuttaa se, vaan kaikki kuulostaa siltä että tää biisi on pitäny tehdä just näin että tästä on tullut juuri se mitä on haluttu. saat silti perus "selostan oman biisisi läpi ja kerron sinulle mitä siinä tapahtuu" -kommentin. joten: heti alussa tulee letkeetä rummuttelua ja joku vokaalimainen pätkittely. noisea ja muita ääniä siellä täällä, jotka saa ekat 28 sekunnit tuntumaan noin 5x lyhyemmältä. basari tulee mukaan mutta se revitään heti jo pois, höh. tosin heti kun bassolinja tulee sen kera takaisin niin tajuaa että hei, sehän olikin aika kiva noin. siinä rummutellessa tulee pian ensimmäisiä pätkiä melodiasta ja piano heti perässä. se saa biisin kuulostamaan jo tässä kohtaa siltä, että se soi jossain tosi kaukana ja se imaisee sut sinne tosi kauas, toiseen paikkaan ja aikaan. sillä on ihan oma maailmansa. ollaan päästy suvannon puolelle. kun ekan kerran kuuntelin tätä biisiä, tossa 2:22+ tuli sellanen megaiso "no mitäs vittua" -olo kun tajusin että tää on ihan rehtiä anjunabeats-kiksua. vähän hennommilla soundeilla tosin, mutta niillä on ihan oikeutettu paikka tässä sopassa. mmmh. kliimaksi meni tossa fiilistellessä ohi. viiden minuutin puolilla tulee toi squaremainen rauhallisen kiva pimputus. 6:09 tulee ehkä turhan äkkijyrkkä lasku. joo, se on ainoa jollain lailla selvästi negatiivinen asia jonka tästä keksin. miksauksesta en edes sano mitään. okei, en voi kommentoida tätä niin kuin oli tarkotus. joka kerta kun yritän kertoa jotain biisistä niin jään vaan kuuntelemaan sitä enkä pysty keskittymään kirjottamiseen yhtään. en ees tiedä mitä kirjottasin. on mahdotonta olla kahdessa eri maailmassa yhtaikaa, ja valitsen mieluummin sen maailman jossa tää biisi soi. joka kerta kun luen ton Kuunvalon vieraskirjakommentin jossa sanotaan että tää ei ole yhtä hyvä biisi kuin toi frozen fields -remixi, mua rupee naurattaa. onpas.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sulauma - Nietos 24.12.2006

Sulauma - Nietos
deep house :o nietos. siitä tulee heti mieleen syvä lumivaippa joka on liikaa kelle tahansa. ihmiset tyytyvät kotona värjöttelemiseen ja odottelevat että lumikerros vähenee että saavat ulko-ovensa auki. tämä biisi on selvästi tehty ko. odottelua varten. fiilistä vahvistaakseen. napsu. haitsu. huohotus. ihmiset odottavat kevään tuloa. turhaan. nyt on vasta sydäntalvi. 2:19. ensimmäiset kasvit hämääntyvät. lumikerros pysyy ennallaan. 3min, basari vain napsuu. odottelua. lumi ei häviä. viikot kuluvat. napsuntaa. maaliskuussa joku soittaa pianoa. odottelu jatkuu. napsunta... se kestää armotta koko talven. ja kestää. lunta on liikaa. huhtikuu, napsunta häviää. lunta ei enää sada. ollaanko vihdoin kevään puolella? odottava tunne jatkuu. onko nietos läsnä? lumentulo on lakannut varmasti. painostavuus häviää hetki hetkeltä. talvi katoaa. jäljelle jää hidas ja epävarma kevät. mitä tapahtuu seuraavaksi? odotan koko ajan hetki hetkeltä enemmän bassopainotteisen basarin sisääntuloa. turhaan. sitä tähän ei ole edes kaivattu. kylmää. 2:13. ahdistavan kylmää. eq-sweepatut padit luovat tunnelmaa kasvavasta lumikerroksesta. ikävää. olen kesäihminen. talvi on pitkä. epämiellyttävän pitkä. biiseissä arvostan yleensä enemmän teknistä osaamista. yleensä kyseinen osaaminen noudattaa vahvasti tietyn genren hyväksi havaittuja ominaisuuksia. vaikka tämä biisi sotii useampia mieltymyksiäni vastaan, se luo ympärilleni tunnelman, joka on vertaansa vailla. kappale voi olla vastenmielinen, mutta myös tunnelmaltaan vahva. tämä on juuri sitä. en pidä lumesta. se kietoo minut syvään lumivaippaan josta en pääse kaivautumaan ylös. lunta riittää. sitä sataa ja sataa. harva biisi ylettyy vastaavaan fiilikseen ja yksikään niistä ei ole kiksua. tämä on niistä yksi. teknisesti olisin tehnyt monta asiaa toisin, mutta biisin olemus olisi muuttunut saman tien. onneksi se ei muuttunut.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Olden Goldies - sinker 05.12.2006

Olden Goldies - sinker
yoo yoo. tuntuu hiukka löysältä tai laiskalta tai laahaavalta tai tai tai. niinku tää uppois hitaast. niinku alaspäin niinku laivat uppoo merel. no mut niinhän toi biisinnimiki sanoo. et tää on uppooja. nii toi basso on vähä tollane et se laahaa ku kokoaja möyryää. 0:44 tulee toi haitsu, se on aika groove ja shuffle. tää muistuttaa enemmän jotain tech-housee. 1:29 tulee toi "melodia", onks sii se sidechain? se ei oikee pumppaa. jos se on tos bassos ni ei ihme. mut emätiä misseo ja mikäo. ei kai sen oo sit tarkotuskaa pumppaa. 2:45 toi ride, joo kyl se on vähä liian tollane sihisijä, mihi 909 jäi? on tää kyl kuitenki aika kivaa kolinaviiskoota. täst ois hauska tehä tilde remix vähä nopeempana ja isompana. catch my drift?
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele DJ Kemeli - Kemelin kadonnut hittibiisi 90-luvulta 27.11.2006

DJ Kemeli - Kemelin kadonnut hittibiisi 90-luvulta
aiva vitun kova melodia! ja stemmoiki o! iha parast ysärii! on se vaa harmi ettei täs oo tän kummosempaa rakennet ja loopis o pien nysvätauko mut ei jaksa välittää!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Camp5 - Elämän Tarkoitus 3: Original Free Soul ja Dj Erotica 20.01.2007

Camp5 - Elämän Tarkoitus 3: Original Free Soul ja Dj Erotica
MIKÄÄ VITUUN MIKKI TUO O
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Maritech - Let me fi-fi 14.10.2005

Maritech - Let me fi-fi
highpass toimii aina \o/ suoraan asiaan siis. ihan hyvä niin, mitäs sitä turhaan odottelemaan. ~minuutin kohdalla alkavat lyhyet pimpauttelut sopii biisin tunnelmaan mainiosti ja ride on omalla paikallaan. jotenkin nuo kaks asiaa tuntuu siltä kuin ne olis otettu jostain "näin teet teknoa" -kirjasta, sillä ne on jotenkin niin täydellisiä juttuja tässä biisissä. mistä saatais jepulle sama kirja? ;) kaks minuuttia menee nopeasti. jostain etäältä alkaa kuulua omituisia ääniä. rytmitaju katoaa hetkeksi eikä voi muuta kuin odottaa milloin se alkaa taas. niinku bileissä breakdown-osuuksissa. snarefilli on hauska ja onnistuu vajaan puolen sekunnin aikana nostamaan jammauskertoimet kahta korkeemmalle. lyhyet basarikadot pitkin kipaletta muistuttavat iki-ihanasta sidechainista. joka toimii. täydellisesti. eikä ainoastaan tässä, vaan kaikissa sun biiseissä. kylläpä sekin on sitten mainio keksintö. bassline tuolla kans jossain möyrii. ei siihen edes kiinnittänyt huomiota ennen loppua kun mokoma on sulautunut basarin kanssa niin hyvin kokonaisuudeksi. vokaalipätkääkään ei huomaa heti, se vaan sulaa tuohon jumitukseen. niinku mä. 5min kohdilla kuulostaa hassusti siltä kuin sisään oltaisiin miksaamassa toista biisiä. basari hämää. aika toimiva hämäys its. as. jos jotain puutteita pitää keksiä, rummut on ehkä vähän turhan leikkisät, joku muhkea keskiäänipainotteinen lisätäyte ei olis pahitteeks. mut pakko tätä on jammata silti. miksei kaikki mikseritekno voi olla yhtä tyylikkäästi tehtyä?
10

Sivu: 1 2