Maissilaulu (Kaunis Annika)

Oma säätö | 05.07.2012 | Kuunnelma
2:50

Inside

6.86   304 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

7
Peysface 21.08.2012
Idealtaan oikein toimiva kappale. Tykkään usein tän tyylisistä biiseistä. Tässä vaan jotenkin tuntuu, että kokonaisuus ei oo kasassa. Laulu puskee liikaa läpi ja saundeissa olis parannettavaa. Rummuissa sais olla reilusti lisää munaa. Jätkällä on miljoona parempaakin biisiä, siksi vähän sääli, että valitsit juuri tämän tähän. Kuitenkin, jotenkin tästä myös tykkäsin, siksi jopa seiska. :)
0   +1 +2
 
5
NO7SER 20.08.2012
joku superior drummer tai joku tuttu vst rumpu soi ilman effektejä, en tykkää.
Laulu tulee kurkusta välillä. jotenkin ontto biisi. En päässyt mukaan oikein ollenkaan
0   +1 +2
 
6
Fitz 20.08.2012
Sun teoksias oon ennenkin kuunnellut. Ammattitaitoinen ote, sillei hyvällä ja huonolla tavalla. Let me elaborate. Mä en tajua tälläsestä suomijätkämusiikista mitään, mun tekis mieli aina syyttää tätä sellasista asioista jotka tekee tän musiikin. Ja tottakai genren peruselementtien kunnioittamisesta on mun mielestä vähän hölmöä vähentää pisteitä, koska ethän sä mitään väärin tehnyt.
Hyvässä mielessä taas, kaikki tässä on suht tarkkaan soitettua, ajateltua, koukut on paikallaan, laulu ei oo epävireistä ja kaiken kaikkiaan hommasta kuuluu se että tiedetään mitä ollaan tekemässä. Se on hyvä aina, oli se itse tähtäimessä oleva tulos muita miellyttävä tai ei. Ja taas huonossa mielessä, tää kuulostaa (niin kuin tosi moni muukin sun biisi) hyvin itsetietosesti tehdyltä suomirock/radio aalto -pastissilta. Tää on kuultu. Mä tiedän jo ennen kertosäettä miten kertosäe menee, mä tiedän pelkkää biisin kestoa katsoen että miten tää biisi rakentuu. Se ei oo kivaa.
Nätisti sä laulat, hyvin sä soitat, mutta tää ei puhuttele mua yhtään :( anteeksi.
0   +1 +2
 
7
veezay 08.08.2012
basson puute aiheuttaa loppupuolen viimeistä kahdeksaa sekuntia lukuunottamatta koko biisiin sellaisen odottavan fiiliksen, että kohta tää räjähtää basson kanssa sellaiseksi raskaaksi instrumentaalirevittelyksi ja loppuu sitten hitaasti feidiin. niin ei tietenkään käynyt, mutta ehkä tää toimii sitten paremmin tällaisena vähän ohuena ja aavistuksen eksyneenä välipalana. laulu pysyy sävelessä vähän paremmin kuin edellisissä, mut jotenkin tästä tulee vähän epämiellyttävät junttisuomirock-fiilikset. laulumelodia seuraa lisäksi aika tylsän paljon tuota soinnun perussäveltä. rummut toimivat paremmin noissa instrumentaalikohdissa, mut en usko että sekään toimisi erityisen hyvin jos ne ottaisi pois laulun tullessa.

biisin sanomasta tuli mieleen joitakin mielikuvia, mutta suurimmaksi osaksi meni vähän toisesta sisään ja toisesta ulos. melodisesti paikoitellen hakevaa ja monotonista, ja tekninen toteutus ja sovitus on jäänyt selvästi puolitiehen. lauluääni ja -taito oli sentään kohtuullisen siedettävä.
0   +1 +2
 
7
Samin Kaima 06.08.2012
Olipas vähän munattomat rummut. Ymmärrän toki, että kyseessä on slovari, mutta vähän turhan vaisuksi jäi.

Kitaraa sais myös laittaa pienemmälle, tai vastaavasti lauluja isommalle. Monet sanat meinaa jäädä vähän varjoon, etenki versessä. Kertsissä sen sijaan oli tarttuvaa sävellystyötä ja ihan asiallisesti myös vedetty, tosin pientä rentoutta olisin kaivannu koko biisiin. Tällä hetkellä se vie fiilistä turhan paljon pois.
0   +1 +2
 
6
Funereal 06.08.2012
Miks mua ärsyttää kaikki laulajat tänään? Tuntuu, että tässä laulussa yritetään liikaa, vaikka pitäis vetää semmosta rentoa fiilistelyä. Loppupuolella vähän paranee sen verran ettei enää ärsytä. Saundi on myöskin muissa kuin kitarassa halvanoloinen, ohut soittimissa ja tunkkainen laulussa.

Sävellys on ihan jees, mutta koska biisi tukeutuu liikaa tuohon lauluun, joka ei tässä sytytä yhtään (vaikea kuvitella, että sama jätkä laulaa tässä ja Tuhannessa tarinassa), niin se laskee yleisarvosanaa selvästi.
0   +1 +2
 
Snacke 05.07.2012
Pohjois-Korea bassoon ja kitaraan törkeä särö niin tämä on suomen crazy horse. Ja se täältä puuttuu. Voin tulla David Briggsiksi.
+2   +1 +2
 
10
Kostiainen 05.07.2012
Hieno biisi tämäkin. Rento ja hyväntuulinen fiilis. Ja jotenkin mua kiehtoo enemmän tämmönen kotikutoinen (tai siltä kuullostava) toteutus ja miksaus kuin studiossa suurelle yleisölle hiottu täydellisyys. Elikkä sanoisin että kokonaisuutena tämä on sun paras biisi tähän mennessä
+2   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat