Tokyo subway

Marison | 15.02.2005 | Deep Techno
5:40

Puhtainta itseäni ja omaa tyyliäni maanalaistunnelmissa. Meno on progressiivista, leijuvaa, menevää ja välillä pysähdytään katselemaan mitä ikkunoista näkyy - vai näkyykö mitään? Luo omat mielikuvasi ja tunnelmasi.

9.38   1898 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

9
DJ Smash 07.05.2006
Tykkäsin :)
0   +1 +2
 
9
JM 27.04.2005
Tässä yhdistyy kyllä kivasti hyvän diipin kotikuunneltavuuus..taustaäänissä ja groovessa.
Hyppivä rytmi tekee biisistä täydellisen myös tanssilattialle.
biisin saundeista löytyy hyvin tech -vaikutteisia kilkutuksia minimalistiseen tyyliin minun makuun.
Osioita on hyvin ja vaihdokset, suvantokohdat ja fillit pitää mielenkiinnon biisissä, joten keskittyminen kuunteluun onnistuu ja biisin idea kantaa täysin. Hyvä biisi!
0   +1 +2
 
8
Urjala 09.03.2005
Teknisestä toteutuksesta on turha enää mainita mitään sen kummempia, koska jo alkutahdeilta kuulee kaiken olevan enemmän kuin kunnossa, tasapaino on kohdillaan, tässä on tätä "oikeaa" ison maailman saundia, minulle ei tule mieleen Tokio (hitostako minä tiedän tosin, kun en ole Tokiossa kertaakaan käyskennellyt), sen sijaan tulee ajatuksiin vähän semmoinen iloisempi ja leppoisampi versio Leftfieldin Space Shanty -kappaleesta, varsinkin rummut ja bassolinja ovat herkullisia. Välillä tuli mieleen myös jokin BBC:n tuottama dokumentti joka käsittelee jotain teknologian kehitystä contra ihmisyyttä/ihmisen luontaisia ominaisuuksia...siis semmoinen kohta varsinkin missä näytetään nopeutettuna jotain pätkiä suurkaupungista, ihmiset kävelee liikenteen seassa jossain New Yorkissa jne...

Tällaista kuulee niistä suosituimmista radio-ohjelmista, jotka keskittyvät maailmalla käytyihin klubitapahtumiin, kuuluisimpien DJ:den live-akteihin jne. Toisinsanoen hyvinkin levykelpoista kampetta ja ehkä siinä onkin syy, miksi mielenkiintoa yksittäisenä kappaleena ei välttämättä löydy meikäläiseltä tätä kohtaan kuin hetkittäin, kun samantyyppisiä saundimaailmoja on paaaaaljon... no, tämä viikko on sen verran kiva viikko ollut, että tällä hetkellä tämä biisi kyllä toimii erittäin mukavasti, mutta aiemmin en oikein innostunut. Sen sijaan kun kuuntelee jokaisen projektin sivuilta löytyvän kappaleen peräkkäin, huomaa että tässä hommassa on enemmän järkeä kuin useimmissa. Aiemmin harmitti, ettei tästä oikein noussut esille mikään "omituisuus" tai muuten vaan selkeästi erottuvat osio tai saundi, mutta sitäkin intensiivisempi tunnelma tästä syntyy, kun keskittyy pitämään biisin mielikuvajohtimena. Sitäpaitsi varsinkin 3 ensimmäistä biisiä soljuvat toisiinsa saumattomasti ja unenomaisesti, joka samalla rauhoittaa ja pistää tanssijalan vipattamaan... jännä meininki :)

Eniten kuitenkin pidin Groove me (if you can) -kappaleen vähäeleisestä natkeilusta, joka pitää otteessaan alkuhetkistä aina loppuun asti. Ja Net Alert -kappaleesta mielelläni kuuntelisin pidemmän ja vielä voimakkaamman (en osaa paremmin kuvailla) version.
0   +1 +2
 
9
sakke-makke 24.02.2005
Harvoinpa se heittää näin pahasti kananlihalle käsivarret kun melodiat pärähtävät käyntiin. Sinuna olisin aika otettu, meinaan tätä ei ihan joka päivä tapahdu. Mainiota maalailua. ripaus technoa, housea, deeppiä, tech trancehtavaa matskua, säksätyksiä piiiiitkiä ja nautinnollisia padeja, pianoa..kaikkea. Ja jotenkin niin tokio-meininki tulee melodiasta mieleen. Jotain japanilaista tässä on ihan ilmiselvästi.

Olen sen verran syvälle kietoutunut tähän biisiin, että soundipoliittista ja perinpohjaisempaa analyysiä miksauksesta ja masteroinnista on täysin mahdotonta sanoa, mutta tuosta limitterin käytöstä nautin täysin rinnoin. basari, varsinkin tuolla ihan alussa, pumppasi ilmaa iskujen väliin niin pahasti, että jos ois sattunut tänään olemaan löysemmät pöksyt jalassa niin ne oisivat lepattaneet varmasti jokaisen basarin iskun välissä, silleen "whoomp-whoomp-lepatus-lepatus"-meiningillä. Näillä duunin paskoilla näytössä kiinni olevilla kaiuttimilla on epäoikeudenmukaista mennä sanomaan soundien liimauksesta yhtää n mitään, mutta aavistuksen tuntui siltä, kuin kaikki säksätykset ja korkeat äänet olisivat hyökänneet vähän liiankin voimakkaasti päälle.

Tanssittavuus huipussaan, mielikuvien luontiinhan tämä on rajaton ralli. Kelasin tossa ladata tämän tohon mp3-soittimeen ja suunnata Helsingin metroon. Vaikka eihän se Tokion subimeininkiin verrattuna ole mitään, mutta täytyy käydä testailemassa, heräiskö siellä mitään lisätuntemuksia vielä päälle.

Jälleen kerran sen luokan raita, ettei hiuskarvakaan käänny fanitustasi vastaan. Miksi edelleen vain 18 fania! Kaipa tätä on alettava promoamaan ihan urakalla Marisonin puolesta.

Kiistaton kiitettävä arvosana.
0   +1 +2
 
10
veezay 18.02.2005
Vahvaa tunnelmaa, gruuvaavat rytmit ja kaikkee. Muistin taas miks oon tän projektin fanina. 2min kohdalla kun rummut lähti rokkaamaan niin naamalle tuli käsittämätön virne ja lattia narahteli armoa. Ja uusiks 2:50 kun rummut sai pari kaveria. Välillä piti rauhottua ja kuunnella metrotunnelin ääniä, sitte taas pomppimaan.

Tuli etäisesti Ogenki Clinic - First Light mieleen. Loistosekotus fiilistelyä ja groovea. Mun puolesta vois olla ainakin 2min pidempi. Tokion metrot on liian nopeita.
0   +1 +2
 
Aurisgale 15.02.2005
Alun ambient-pläjäys herättää mielenkiintoa... syvän groovi-bassolinja kuulostaa hyvältä... rummut hakkaa sopivan rytmisesti eteenpäin laadukkailla valinnoilla.

"Veturipillin" melodia kuulostaa ihan kivalta, mutta ei siinä ole mitään mullistavaa... tamppaa varmasti kuin veturi eteenpäin, vaikka nyt taitaa olla kyseessä metro.

Soundit kuulostavat todella laadukkailta, mutta tästä puuttuu se jokin hohto, mitä sun vanhemmissa biiseissä oli... mut rento meininki toimii onneksi aina minuun... kompressointi on tehnyt pientä hyppivää fiilistä biisiin... ehkä sitä vain on liikaa... toisaalta se sopii juuri tähän biisiin loistavasti. Padeissa on jotain mukavan retrohtavaa soundia. Hieno juttu!=)

Aika voimakas tunnelmointibiisi, joka on vahvimmillaan juuri mielikuvien herättämisessä... biisin proge-henki ja lievä monotomisuus saa tämän tuntumaan oikeasti junassa istumiselta... aika ei käynyt pitkäksikään katsellessa muita ilmeettömiä kanssamatkustajia... mutta olisi junassa voinut tapahtua enemmänkin... näin tämä on aika realistisen kuuloista, niin hyvässä kuin pahassakin.

Vahva ilmapiirin käyttö oli upeaa kuultavaa!=) Toistoa tuli vain ehkä liikaa...
0   +1 +2
 
Incolumis 16.02.2005
Mukavasti eteenpäin soljuvaa progettelua. Kompressorihyppelyä on ehkä hitusen liikaa, vaikka se joskus tuokin eloisuutta soundiin. Miksaus on hyvin hoidettu ja kaikki on tasapainoista. Hyviä valintoja efekteissä ja padeissa. Kyllä tätä mielellään kuuntelee.
0   +1 +2