Niin ja näin

Elämää ja aivokemiaa | 12.12.2007 | Folk
2:54

Tällä kertaa vuorossa on taatusti jotain erilaista. Kyseessä on ralli vailla kohdeyleisöä. Nimittäin lastenlaulu jota ei voi soittaa lapsille. Mukana lisävärinä on ensimmäistä kertaa myös muitakin soittajia. Itse asiassa ns. hiekkalaatikkotuttuja naapuritaloista. Kiitokset heille, mukaville ihmisille!

Ai niin, tätä varten piti käydä ostamassa kaupasta halpa ukulele. Sen ääntä voi ihastella kertosäkeissä. Säestävänä pääsoittimena on kuitenkin oma ensimmäinen kitara!

"Tää on niin ja näin kaikki sattuu yllättäin, pieni sielukin voi lentää taivaaseen.
Ihan niin ja näin TV:stä sen äsken näin, joku nousi jälleen kyytiin viimeiseen."

Säv. San. Mäntynen

Viulu: Marika Lyly
Huilu: Markus Bäckman

8.69   2321 kuuntelua

Kappaleen sanat

Harald joutui lento-onnettomuuteen,
syttyi palamaan ja törmäs vuoren rinteeseen.
Kaksi matkustajaa kuoli, yksi pahoin loukkaantui
kun Harald joutui lento-onnettomuuteen.

Jori suistui jyrkänteeltä raiteiltaan,
veti Annin sekä Klaaran rotkoon mukanaan.
Joku vahingossa kai siitä selvitäkin sai,
kun Jori suistui jyrkänteeltä raiteiltaan.

Tää on niin ja näin, kaikki sattuu yllättäin.
Pieni sielukin voi lentää taivaaseen.
Ihan niin ja näin TV:stä sen äsken näin,
joku nousi jälleen kyytiin viimeiseen.

Lassi täysi lapsilasti kyydissään,
kumi puhjennut vie järvenpohjaan mennessään.
Nyt kukat pientareella vaan saa meidät muistamaan
kuinka Lassi syöksyi järveen hyytävään.

Tää on niin ja näin…

Painajaiset pientä mieltä kuohuttaa,
eikä uni tahdo yöllä tulla uudestaan.
Äidin syli lohduttaa, ei se totta ollutkaan,
on isä huomisesta silti huolissaan.

Tää on niin ja näin…

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

10
sininuotti 19.12.2008
Edu Kettunen ja Whiskey in the jar - meiningillä varsin onnistunut pläjäys. Tää itse asiassa oli hieno! Jos laulutyyli olisi hieman sympaattisemman sävyinen, niin saattaisin jopa kuunnella enemmänkin. Tekstikin oli ikävän hilipeä..., tälläistä minä tykkäisin kuunnella livenä baarissa, silloin kun olen yksin ottamassa.
0   +1 +2
 
8
D-Beat 02.08.2008
Jaa'a. Perkussioista ja muutenkin heti alusta tuli mieleen Hector ja sitten kun hetken oli sanoja kuunnellut niin mieleen tuli Anssi Kela. =)

Sitten mieleen tuli, että oiskohan tässä tuo laulupuoli paremman kuuloista jos menisi hieman alempaa? Ei voi tietää. Ei tämäkään nyt huonolta kuulosta. Hauskankuuloista suomibaari-musaa. Juuri sellaista jota suunnattomassa juupassa alkaisi laulamaan mukana. Mukavia jousia ja huiluja tuolla soipi. Sanoituksessa on ihan mukavaa "menoa" eikä kappaleen pituuskaan ala rassaamaan hermoja.

Positiivinen lisä normaaliin ruokavalioon.
0   +1 +2
 
7
mikil 28.03.2008
Tää on lähinnä outo veto. Ihan norjalainen villapaita meininkiä ja lajissaan (?) ihan jees, mutta en ostaisi levyä. Vokaalisuoritus oli kyllä hieman hutera, mutta toisaalta sopii biisiin.

En ehkä intoutuisi yhteislauluun mukaan ihan pienessä jurrissa :)
0   +1 +2
 
8
Alku oli hyvin lupaava, ja nuo rummut olivat mielestäni hyvä, hieman erikoinen lisäys. Laulu, tai lähinnä sanat alkoivat myös hyvin lupaavasti, mutta kertosäkeistöstä en pitänyt. Olisin toivonut, että koko biisi olisi ollut yhtä traagista menoa, mutta eipä se ollut.
Teknisessä puolessa ei ole valittamista, ja soittokin on sujuvaa, vaikkakin ehkä hieman rauhallista; odotin jotain suurempaan kliimaksia, mutta se jäi tulematta. Laulajan ääni on ihan hyvä, mutta ehkä liian tavanomainen.
Kokonaisuutena tämä ei ole aivan surkea, mutta tuollaisten pirteiden "sielu menee taivaaseen" ja "kaikki oli pahaa unta" -lainien vuoksi en sittenkään samaistunut tähän, vaikka hyviä yhteiskunnallisesti ajankohtaisiakin ajatuksia tuotiin ilmi.
Annanpa nyt sitten kasin, vaikka jotkut kohdat olisivatkin mielestäni huonomman numeron arvoisia.
0   +1 +2
 
8
kimkorho 10.01.2008
Aidossa unplugged-meiningissä on vaan sitä imua, ei sille mitään voi. Viulun ja huilun folk-soinnit nekin hivelee korvaa, eikä sävellyskään pelkästään "lastenlaulu" ole - ainakaan huono sellainen! Tekstin sisällön ja sävelmässä on tiettyä kiehtovaa kontrastia, joka miellyttää allekirjoittanutta, joskin tekstin pienet painotusongelmat vaivaavat paikoin. Parissa paikassa solistin epävarma ote hiukan häiritsee kuuntelunautintoa. Kaiken kaikkiaan hyvä paketti joka tulee vielä kuunneltua uudemmankin kerran.
0   +1 +2
 
10
Ihastuinpas tähän kovasti.

Nyt on jujua, ideaa ja hyvät kontrastit, asiasisältö ja musiikki, hyvä yhdistelmä.

Jotain hyvin surullista, ja niin lapsen tunteita kuvaava myös. Tulee hitusen Hector mieleeni tästä, ja se on vain hyvä asia.

Biisin aitous on hellyttävä. Akustisuus tukee ideaa. Hyvä sanoitus, joka kantaa biisiä aina taivaaseen asti.

Iskevä tuo osio:
Pieni sielukin voi lentää taivaaseen...
0   +1 +2
 
digius 08.01.2008
Koska kolleegat ovat jo ehtineet kiteyttää omatkin vaikutelmani piisistä, tyydyn toteamaan että uke on snadista koostaan huolimatta buli soitin !!
0   +1 +2
 
theplan 07.01.2008
Tällä kertaa tuli luettua muiden kommentit ennen kuin kirjoitan omani. Ristiriitainen vastaanottokin jo kertoo siitä, että biisissä on jotain.

Mä tykkäsin tästä akustisesta fiiliksestä, johon viulu ja huilu toivat todella mainion säväyksen. Mun mielestä ehdottomasti Cupidon parhaimmistoa. Tekstikin mua jollain tapaa miellytti, muutamista pikku kömpelyyksistään huolimatta. Tällaisen tekstin seurana on suorastaan pakko olla suhteellisen kepeä melodia, jotta tätä vois kuunnella vetämättä ranteita auki... :)

Mainitaan nyt yksi niistä kömpelyyksistä jotka mua enemmän tai vähemmän kiusas: sanan "lento-onnettomuuteen" painotus, meinaan että kun se isompi paino osuu kohtaan "tomuuteen". Mun mielestä tekstissä on kyllä ideaa mutta ois ehkä kaivannut vielä hiukan viimeistelyä. Esityksessä mua hiukan vaivas pieni ylimääräinen puristus lead-lauluissa. Tulee vähän sellainen fiilis, että kurkkuun sattuu.

Niin tai näin, mä tykkäsin. Biisi rullas kivasti eteenpäin, melodia oli luonteva ja miksei jopa tarttuva. Sovitus on mainio. Nimenomaan toi sanojen ja sävellyksen ristiriita on epäilemättä tämän biisin koukku. Ja sokerina pohjalla virkistävän epämääräinen lopetus! :)
0   +1 +2
 
vahtoma 23.12.2007
Mä tykkäsin tästä kovasti! Odottamaton kontrasti tekstissä ja sävellyksessä.
Loistava maanläheinen sovitus ja instrumentoinnille kymppi! Teksti ja sävellys juuri tähän genreen sopivaa. Joka tapauksessa tästä välittyi mulle mukava aamupäivän fiilis. Saundit pirun hyvät. Äänen käyttöön kannattaa panostaa laulussa, että jaksaa kantaa loppuun saakka, vaikka se tässä toimikin.

Hyvä erinlainen veto!
0   +1 +2
 
7
MarkkuVee 15.12.2007
no mutta johan pomppas :D kunnon ylläri pylläri kun jori suistu jyrkänteiltä raiteiltaan! omalaatuista härpäkkää :)
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2

Viimeisimmät kuuntelijat

Löytyy soittolistoilta