Kultanauhainen ruusu

3:30

Tämä on biisi jota aloitin tekemään joskus 90-luvun puolenvälin vaiheilla mutta jäi keskeneräiseksi demoksi kun burn out vei miehen. Vaikkei syy ollutkaan tämän laulun niin vuosikymmen näköjään vierähti ennen kuin pystyin tarttumaan siihen uudestaan.

"Kun syksy, yö täynnä on pimeää mä tahdon kanssas kynttilän sytyttää,
ja kun varjot sen vartalos herättää mä tahdon kaiken hetkeksi pysäyttää."

Säv. San. Mäntynen

8.60   4026 kuuntelua

Kappaleen sanat

Taas kesän nään jo ohi menneen
ja linnut suuntaa etelään.
Sua kanssa niiden hyvästelleen
mä tuskin huomaan vieläkään.

Kun syksy, yö täynnä on pimeää
mä tahdon kanssas kynttilän sytyttää.
Ja kun varjot sen vartalos herättää
mä tahdon kaiken hetkeksi pysäyttää.

Jos vielä tahdot, et’ luokses tuun sun
- et’ vielä voitais yrittää.
Tuon sulle kultanauhaisen ruusun
ja jotain koitan selittää.

Kun syksy, yö täynnä on pimeää…

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Tantsku 10.08.2007
Syntikka on tosi raakasti pinnassa, ja mä en kyllä tykännyt yhtään. lisäksi se rumpujen pieni ambient lisä oli ärsyttävä. Tää biisi ois onnistunut paremmin jollain muulla tavalla.
0   +1 +2
 
10
Roope Paltta 02.09.2007
Tämä on paras kappaleesi minun mielestäni kaikista projekteistasi mitä olen kuunnellut. Lisäksi on hienoa, että voimat on palautuneet biisin takia ja ennenkaikkea muutenkin. Sen avaruus soundin olisin jättänyt vähemmälle:) Oikein hieno kappale joka saa minut kyllä fanittamaan.
Kiitos.
0   +1 +2
 
Mätti 29.05.2007
vitsit vieköön kun kaikki tuntuu paljon ittee paremmalta. tämmönenkii shaisse voittaa oman musan ihan selättäen =)
0   +1 +2
 
BullHill mja 09.06.2008
Hienosti onnistunut biisi kaikilta osiltaan. Taidokasta soittoa ja laulua mukavasti sovitettuna. Kaipaavaa tunnelmaa pimeneviin syysiltoihin miellyttävillä soundeilla.
0   +1 +2
 
10
vahtoma 16.03.2007
On kyllä hieno biisi. Hyvä toteutus. Niin hyvä etten oikein osaa ees kommentoida:) Taidan läväyttää kympin tiskiin.
0   +1 +2
 
10
Sandman 23.02.2007
Mielenkiintoista musiikkia. Pakko myöntää että myös omaperäistä joka on todellakin plussaa :) hienot harmoniatkin lauluissa :)
0   +1 +2
 
8
PeteQ 1 23.02.2007
Ihan kaunis ja hyvä biisi! ...mutta tuo naku-naku-naku-naku naku-naku-naku-naku -jutskan olisin kyllä jättänyt pois : ) siitä pari pojoa pois.
0   +1 +2
 
HW 19.02.2007
Täytyy sanoa että tämä hävisi mielenkiinnossa kuplamuoville ja se on aika paha asia. Jos biisi sortuu taustamusiikiksi niin helposti, on siinä oltava jotain vikaa.

Sanoituksen sovitus kuulosti ajoittain vähän ontuvan, varsinkin tuossa "jos vielä tahdot että luokses tuun"-kohdassa. Lisäksi korvaan otti se miten lyriikassa oli yhdistelty maalailevia kielikuvia ja puhekieltä. Tuo kombinaatio aiheutti sen että satunnainen kuulija ei oikein jaksanut arvostaa sanoituksellisia ominaisuuksia.

Intron syna oli, kuten edelläkin on jo mainittu, erinomaisen kömpelö ja suorastaan pelottava. Se ei istunut kokonaisuuteen huonostikaan ja sai vierastamaan koko biisiä jo ennenkuin se oikeasti pääsi alkamaankaan.

Rakenteellisesti ja sovituksellisesti tämä oli siinä määrin perinteinen että tylsyyden raja ylitettiin kirkkaasti. Eli ei tämä oikein lämmittänyt.
0   +1 +2
 
JaDubb 18.02.2007
Hauskan epäballadimaisella soundilla rykäistään tekele liikkeelle. Tunnelmoiva liidi on melodialtaan niin ikään oiva, vaikka itse soundi on mielestäni hieman liian kompressoitu ja terävä. Pehmeämpänä se sopisi todella oivasti laulantaan, joka liidiä seuraa. Laulu on mukavaa ja laadukasta, kuten taustasounditkin. Tuo arpeggiointi ei tosin mielestäni sovi ihan täysin taustalle enää, vaikka alussa toimiikin. Toisaalta se tarjoaa mukaan hieman sellaista kokeelliseempaa ja tuoreempaa maustetta. Kokonaisuudessaan miksausta myöten varsin laadukas tuotos, vaikka itse en moista juuri nautinnokseni kuuntelisikaan. Tekniset seikat ovat saavuttaneet sellaisen standarditason, jonka avulla kelpaisi tähdätä suurempiinkin ympyröihin osuvilla sisällöllisillä keksinnöillä.
0   +1 +2
 
7
Ahermanni 09.01.2007
Varsin hyvin tuotettua musiikkia ja varmasti muutenkin oikein menevää. Ei vain tämä musiikkilaji kovinkaan kiinnosta minun korvaa. =)
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2