Hän elää

Elämää ja aivokemiaa | 11.10.2005 | Rock
4:04

Vilpittömän hyväntuulinen ja elämän makuinen rokkituuttaus kaikesta pienestä ympärillä tapahtuvasta.

"Elämän tivolissa on klovnille paikka aina,
vaik' joskus pahalta tuntuu hakee pullo perjantaina..."

Säv. San. Heinonen

8.20   3842 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

BullHill mja 04.10.2008
Maukkaalla riffillä polkastaan biisi käyntiin. Hyvät lauluraidat eikä soittopuolessakaan ole valittamista. Mukavilla soundeilla rokattu hyväntuulinen biisi
0   +1 +2
 
Tantsku 10.08.2007
Syntikat ois voinut pistää taas pikkasen hiljemmalle.
0   +1 +2
 
10
Mynthoon 06.08.2007
Moro Timo! Hain vaan kokeeksi genre-haulla rock-biisejä ja heti aika kärkeen tupsahti tämä...heh.... tämä on kohtaloa...hehee....TOsi hyvä biisi muuten!!! :)
0   +1 +2
 
8
Pirteä, ehkä jopa ällöpirteä. Itse olen ainakin niin ylirealstinen, etten oikein "usko" tällaisiin onnellisuuksiin. Mutta kyllä tämä tällaisina kesäpäivien soundtrackkinä toimii, kun aurinko paistaa eikä ole määränpäätä.
Biisinä tämä on melko keskitasoa; J. Karjalaista ynnä reippaita rokkiriffejä. Tämä siis tuntuu siltä, kuin tämä olisi jo tehty.
Ei tätä toki huonoksi voi sanoa, vaikkei tässä pyörää keksitäkään uudelleen. Aivan mukiinmenevä kipale, mutta kasin taidan silti lätkäistä kylkeen. Tähän ehkä kyllästyy liian äkkiä.
0   +1 +2
 
jalmari_e 21.04.2006
Tämäkin saundimaailma kuljettaa ainakin tämän kuulijan takaisin
kultaiselle 80-luvulle.Kuten edellinen kommentoija mainitsi kovin on yläkeskialue-voittoinen saundi. Se saa kappaleen kuulostamaan hieman
kepeältä.Soolon aikana avautuu kieltämättä hieno saundimaailma joka
tuo vielä voimakkaammin mieleen 80-luvun tekeleet.Taidan ruveta jo toistamaan itseäni ton 80-luvun kanssa.......Radioystävällistä tämäkin,
jotenkin hengellinen poppi tästäkin tulee mieleen.....
0   +1 +2
 
9
Mercedez 23.11.2005
Kylläpä on mukavan pirteä rock-kipale! Mukavan iloista meininkiä alusta loppuun, soittonne energia tarttuu helposti kuulijankin. Rennot sanat ja hyvä tunnelma.
0   +1 +2
 
Putous 08.11.2005
Positiivisuus sukeltaa korvien kautta ja täyttää pääni. Mukavaa että niitäkin piisinikkareita löytyy jotka tekevät lauluja mukavista asioista sen alituisen suomirokkimelankolian sijaan. Kappale kasvaa hienosti loppua kohden kun tulee noita kitarahommeleita lisää. Peruspositiivinen kipale siis. Toimisi varmaan vielä huomattavasti paremmin jos tässä olisi oikea monihenkinen bändi takana. Tulisi vähän rosoisuutta perussoundiin lisää. Tämähän on tietysti täysin makuasia, mutta vähentäisin noita syntikkapurlutuksia tässä kipaleessa kyllä huomattavasti tai ainakin miksaisin pienemmälle. Parin kuuntelukerran jälkeen ne ainakin minun korvissani alkoivat kuulostaa aika lailla häiritsevältä. Peruspiisi, mutta tarviiko sitä suomipoppiksen aina ollakaan niin hirveän erikoista?
0   +1 +2
 
theplan 15.10.2005
Mukavan rentoa poppismeininkiä hyvällä soundilla ja sovituksella. Miään kauhean uutta tai omintakeista tässä ei taida olla, mutta hyvin tehtyä musaa on aina ilo kuunnella. Soitto ja laulukin toimii komeasti.

Skrätsäystyyppiset synapulinat tai mitkä lie (?) oli ihan hauska koukku, vaikka ei ihan täysin mun makuun olekaan. Oli miten oli, kokonaisuudesta tykkäsin paljonkin. Hyvä meininki!
0   +1 +2
 
9
Dr.Groove 13.10.2005
Biisi on menevä ja hyvä, kuten olen tainnut aiemmin todeta.
Tämä sovitus on hyvä, hieman ärhäkämpi, energisempi ja mielenkiintoisempi kuin alkuperäinen.
Wah-kitaran rytmitys tuo biisiin oman fiiliksen ja soundin.
Laulussa on lopussa mukavasti irroittelua, joka lisää fiilistä.
Laulussa voisi olla jo alussa enemmän tulkintaa ja revittelyä: biisin soundit ja soitto ovat aika menevät, laulu on alussa näihin verrattuna aika siistiä ja vaisua, ei "paskaakaan paina" voi laulaa noin siististi ;-). Biisin sanat myös kutsuvat voimakkaampaan tulkintaan, anna palaa vaan!
Laulussa on ihan pieniä fiboja siellä täällä, mutta kokonaisuutena laulu on vedetty tähän *erittäin* hyvin. Kohdassa 2:40 alkava säkeistön alku pitää sisällään paljon enemmän näitä pieniä snafuja kuin muut osat. Tässä osassa laulu on mielestäni myös ajoittain sekä kokonaisuudessaan että ajoittain alavireinen, ihan snadisti.
Itse vetäisin soundiin hieman enemmän tukevuutta, joko äänenmuodostuksella tai -- niinkuin nykyään on tapana -- efekteillä.
Stemmat ovat hyvät ja tasokkaat, ehkä toisaalta aika perinteiset, terssikuvioiset.
Rumpujen konemaisuus hieman vei intoa biisistä, vaikka niiden soundit olivat erinomaiset.
Kokonaissoundi korostaa melko paljon keskiyläaluetta. yläpäävoittoinen. Botnea kaipaisin hieman lisää.
Sanoissa muuten tuli mieleen eräs muutos, joka voisi toimia. "Hän elää" on hieman kaukainen (ellei peräti kertosäkeenä jeesusmainen ;-), entäpä jos sen vetäisi "mä elän": biisi tulisi selvästi enemmän persoonalliseksi ja lähemmäs kuulijaa ja muuttaisi viestin positiivisemmaksi?
Ollakseen uusi sovitus, tässä oli malko paljon samoja soundeja ja sovitusta. Ehkä hieman enemmän deltaa voisi luoda tähän niille, jotka ovat alkuperäisen kuulleet.
Mutta, tämä on kokonaisuutena erinomainen veto, soundit ja soitto erittäin hyviä, sävellys, sanat ja sovitus ihan pro-tasoa.
Olen nyt aika nipo pisteytyksen suhteen. Vaikka biisi on monessa suhteessa erinomainen, kyseessä on kuitenkin uusi sovitus ja uutuusarvoa ja uutta näkökulmaa tulisi olla enemmän. Tämä ja pienet puutteet toteutuksessa ja laulussa juuri nirhaisevat pisteet kympistä pykälän pienemmäksi, mutta vain juuri ja juuri -- ja osittain rimaa nostaakseen.
0   +1 +2
 
Dewian 12.10.2005
Moi!
Pistin tonne pari remasteria tosta sun biisistä, käy kattomassa ja kerro mitä diggaat, poistan
biisit heti kun http://www.mikseri.net...
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2