Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 511 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Walk Like an Asshole 15.03.2021

Kalkutan Konepaja - Walk Like an Asshole
Hyvä meininki, sopivan rosoinen reunoilta. Mielenkiinto säilyi loppuun asti. Etenkin diggailin huikeista rumpufilleistä. Pieni miinus siitä ettei ehkä löytynyt mitään erityisen ikimuistoista teemaa tai soundia, vaan kokonaisuus tuntui ehkä vähän siltä että tähän oli koottu liikaakin ideoita. Ehkä joku sellainen fokus puuttui. Mut hyvä fillis kantaa pitkälle sekin!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Beatskippers Trio goes Instru-Mental - Bounty Hunter from El Paso 15.07.2018

Beatskippers Trio goes Instru-Mental - Bounty Hunter from El Paso
Mahtava veto! Synnyttää vahvoja mielikuvia. Hyvä soundi ja sopivan rennonlaiska esitys. Erinomainen sävellys, melodiat koukuttivat välittömästi! Onhan tää enemmän tai vähemmän Morricone-pastissi, mutta superlaadukas sellainen. Pienenä miinuksena se, että biisi tuntui rakenteellisesti junnaavan hiukan paikallaan. Toisaalta tässä ehkä oli tavoitteenakin vangita jonkinlainen pysähtynyt hetki? Lajissaan huippua joka tapauksessa!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Beatskippers Trio goes Instru-Mental - The Road To Darling County 15.07.2018

Beatskippers Trio goes Instru-Mental - The Road To Darling County
Hieno tunnelma ja soundi, jossa korva lepää! Mallikasta soitantaa ja raikasta luomu-meininkiä. Sävellyksestäkin tykkäsin, mutta jotenkin tää kuitenkin kaipais kipeästi laulajaa. Instrumentaalina alkaa varsinkin loppua kohden tuntua hiukan puuduttavalta. En sanois niin, että melodiat ei instrumentaalinakin kantais, mutta hyvän tekstin ja lauluraidan kanssa tää vois olla napakymppi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pluto - Rock Cock 15.07.2018

Pluto - Rock Cock
Loistavan autenttinen meininki! Iskevät riffit ja hieno tunnelma. Ei kai tässä varsinaisesti mitään ihan uutta ole keksitty, mutta siitä huolimatta kaikin puolin laadukas, mietitty ja kuuntelua kestävä kokonaisuus. Syna-arpeggiot kiva ylläri lopussa!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Makes69 (SpaceGuitar69) - MEXICO 08.04.2012

Makes69 (SpaceGuitar69) - MEXICO
Hauska ja omaperäinen veto, jossa tuo tavoiteltu spagetti-tunnelma on tavoitettu mainiosti, kuitenkin niin, että kokonaisuus on omintakeinen eikä pastissimainen. Ehkä hiukan häiritsi se että kokonaisuus vähän hajosi siinä mielessä, että tavaraa ja erilaisia teemoja oli jo melkein liikaa. Erinomaisia kitarasoundeja ja pätevää soitantaa!

Kommentti kappaleesta Kuuntele MPS & Kevyet Mullat - PALLOSALAMA 08.04.2012

MPS & Kevyet Mullat - PALLOSALAMA
Viihdyttävä pläjäys, jossa mukavan bluesahtava fiilis. Hiukan erikoinen miksaus jossa rummut ja laulu hyvin pinnassa ja lähellä, ja kitarat tällä kertaa vain kokonaisuutta värittämässä. Jotenkin kyllä tuntui, että tästä ois saanut enemmänkin irti. Riipaiseva laulutulkinta joka tapauksessa! :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kakkofonia - Maajussin maanantai 15.03.2012

Kakkofonia - Maajussin maanantai
Jaaha, tässä on maalaisjunttien stereotypiota kivasti koottuna. Kai tämän voisi tulkita myös sarkasmina kaupunkilaisten ennakkoluuloja kohtaan. Hilpeyttävä ralli kaikkine pikku kömpelyyksiineenkin tai kenties osittain juuri niiden vuoksi. Luulenpa, että jos niitä virheitä ois alkanut korjailemaan niin jotain aivan olennaista ois jäänyt pois.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Susijumala - Aavevankkurit 15.03.2012

Susijumala - Aavevankkurit
Hyvä alku. Laulu ja miksei kitarointikin toi vähän nurmion mieleen. Mainion happoinen soundimaailma. Laiskasti nytkähtelevä groovekin toimi kivasti. Rumpusoundit ei mun mielestä oikein toiminut muun soundin kanssa. Ehkä ne ois voineet olla myös enemmän pinnassa. kokonaisarvio: hilpeän aavemaista häröilyä, joka saa suupielet nytkähtelemään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Fengshui 15.03.2012

P. M. Kostiainen Project - Fengshui
Aika mainion rupinen kitara. Säkeistössä hyvä sävellysidis: jäin odottamaan sitä tiettyä sointuvaihdosta säkeiden loppun, mutta eipäs sitä tullutkaan. Yllättävän toimiva ratkaisu. Muutenkin tää tietynlainen asketismi mitä tää biisi edustaa on jotenkin oudon virkistävää. Hiukan tuli mielle-yhtymiä Neil Youngiin. Kertsistä en tykännyt yhtä paljon kuin säkeistöstä, mutta kokonaisuus menee vahvasti positiivisen puolelle joka tapauksessa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tapez Productions - Kabaka Pyramid - Be Wise 15.03.2012

Tapez Productions - Kabaka Pyramid - Be Wise
Katu-uskottavan ja kaikin puolin valmiin kuuloista kamaa. Iskevä kertsi, erittäin mainiot basso-murinat. Hiukan pelästyin tuota "experimental" genre-valintaa, sillä ei tää nyt mitenkään kauhean kokeelliselta mun korvaan kuulostanut, ja varmaan parempi niin. Ehkä oisin kuitenkin odottanut että taustat ois vähän enemmän kehittyneet johonkin suuntaan, nyt tää oli varsin staattinen. Anyway, hyvä meininki, hyvä soundi, toimii!

Kommentti kappaleesta Kuuntele zargo - Onks Terviksellä kaverei? 25.02.2012

zargo - Onks Terviksellä kaverei?
Introssa tosi jännä äänimaisema. Oon Tuntemattoman Pellen kanssa samaa mieltä siitä, että laulu tuli ihan liian hiljaa. Vaikka siitä saa selvää, tarina ei oikein ilmesty kokonaisuuden keskiöön, vaan jää jotenkin toissijaiseksi. En usko että sen pintaan nostaminen olisi mitenkään verottanut kokonaisfiilistä. Se olis varmaan auttanut myös eri osien erottumasta toisistaan. Nyt kokonaisuus jäi vähän tasapaksuksi, dynamiikkaa ois kaivannut enemmän. Orgaaniset soundimaailmat miellyttävät: perkussioita ja muita on käytetty luontevasti ja vaihtelevasti ja ne yhdistyvät toimivasti keskenään. Hieno, jännittävä biisi ja uskottava esitys.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sekalaista Wanhaa - Menneiden Aikojen Haamu 24.01.2012

Sekalaista Wanhaa - Menneiden Aikojen Haamu
Luomumeininki introssa erittäin kiva yllätys. Ihan toimiva tuo perusbiittikin. Jännä slaavilais/reggae-fiilis, johon tekstikin sopii hienosti. Tykkäsin myös räppäyksestä ja laulusta: luontevan, uskottavan mutta samalla omaperäisen oloista. Ja tietysti tykkäsin siitä, että tässä ylipäänsä oli myös laulua. Hyvä kokonaisuus, mutta mun mielestä taustojen monipuolisuutta vois vieläkin vähän lisätä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Freshco - Northern Exposures 24.01.2012

Freshco - Northern Exposures
Pikku huomautuksena ensinnäkin, että sanoitusten kielioppiin ja ääntämiseen vois astetta enemmän kiinnittää huomiota. Esim. funeral (ilman ässää), in his coffin (ei kai se siinä arkun päällä makaa?). Sillä vaan, että näistä tulee hiukan amatöörimäinen ensivaikutelma. Erittäin mainio groove siinä kun komppi alkoi. Mutta säkeistön aikana soittava kitara on mun mielestä liian levoton ja siten häiritsevä. Samaa vikaa oli vähän muuallakin biisissä. Biisistä kokonaisuutena tykkäsin kohtuullisen paljon, erinomaista ja oivaltavaa soittoa. Sävellyksenä hiukan turhan koukeroinen mun makuun. Parin minsan kohdalla alkanut karjuntaosio oli jännä yllätys ja toimi laulullisesti erinomaisesti, mutta siinä taas ihmetytti, että kitaraosaston intesiteettitaso ikään kuin laski. Anyway, loppupäätelmänä: vois olla hiukan tiiviimpää ja sovitus vois olla enemmän laulun ehdoilla rakennettu.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project 66.6 - Predators (Lisää saunditestiä) 24.01.2012

Project 66.6 - Predators (Lisää saunditestiä)
Tää tempo yhdistettynä bassaritykitykseen menee naurettavan puolelle aika selkeästi. Ei silti, kyllä tässä teoksessa muutoin oli paljonkin ansiokasta. Sopivan avant-gardistinen ote, hyvät riffittelyt ja jänniä äänimaisemia. Tää saa mut hermostuneeksi, että sikäli en kuitenkaan omille soittolistoilleni kelpuuttaisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kakkofonia - The Black Rider 23.01.2012

Kakkofonia - The Black Rider
Oivallinen tunnelma, jota johdonmukaisesti vahvistetaan. Soundikin on kaikin puolin toimiva, lämmin ja uskottava. Sanoitusta en älyllisellä tasolla oikein hahmottanut, mutta fiilis kyllä välittyi. Sävellyksestä vois sanoa, että melodiat on oikein hyviä, mutta oisin ehkä odottanut vähän enemmän kertsiltä. Jotenkin sen kehittely tuntui vähän keskeneräiseltä nyt kun se vielä toitaa tuon säkeistöjen lopun täglinen. Kokonaisuutena sellainen viisu jota kyllä kuuntelen mielelläni, kun tyylilajikin natsaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Susijumala - Sade 19.01.2012

Susijumala - Sade
Mainiot riffit, mielenkiintoista kitarointia ylipäänsäkin. Kaiku ja kompressointi menee kyllä nyt pikkuisen överiksi mun mielestä. Tekee kokonaissoundin pikemminkin vähän suttuiseksi kuin isoksi... En oo oikein tällaisen laulutavan ystävä, pikkuisen rasittavaa kuunnella, ja tekee vaikeaksi keskittyä itse biisiin. Voi olla, että pieni karsinta sovituksessa ois voinut tehdä hyvää jolloin biisi olis jäsentynyt vähän paremmin. Esimerkiksi laulusäkeistöjen aikana ois voinut laskea komppiosaston intensiteettiä vähän enemmän. Nyt tää on vähän tällaista tasaista jöötiä. Musta tuntuu, että tässä biisissä ois ainesta paljon parempaankin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Indigou - Aradia 16.01.2012

Indigou - Aradia
Mielenkiintoisia soundeja ja toimiva groove. Biisi kasvoi ja kehittyikin ihan mukavasti. Ehkä tää on kuitenkin vähän liian maalailevaa ja hajanaista mun makuun. Jäin kaipaamaan selkeämpiä/erilaistavampia rytmisiä ja melodisia koukkuja/teemoja. Kaikin puolin asiallista kamaa mutta tätä kuulijaa se ei nyt saa erityisesti innostumaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Freshco - Places for Seeing 16.01.2012

Freshco - Places for Seeing
Oikein kiva yleissoundi, mainiota bassottelua, hyviä lauluharmonioita. Englannin ääntämisessä ois vähän skarppaamista, toisaalta siinä on vähän liikaakin yritystä. Tykkäsin myös sanojen pikku venyttelyjipoista. Sävellyksestä sanoisin, että säkeistö oli hyvä, mutta kertsi vähemmän toimiva. Ehkä siinä oli vähän turhaa kikkailua sovituksellisestikin. Kivan mureita kitarasoundeja. Soolo-osio oli vähän turhan pitkä samoin kuin biisi muutenkin. Ei oikein jaksanut mielenkiinto pysyä yllä. Sanoituksesta en saanut oikein mitään otetta vaikka se oli tässä luettavissakin. Kokonaisuutena kuitenkin asiallinen biisi ja hyvä toteutus.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sunset Boulevard - Miss Tokyo 15.01.2012

Sunset Boulevard - Miss Tokyo
Vertailukohtana tulee mieleen Def Leppard. Pätevästi laulettua ja soittokin toimii. Lajityypissään sävellys ja sovituskin on hyviä, mutta toisaalta eivät kovin omaperäisiä. Ehkä mua häiritsee erityisesti rumpusoundit, joista on kompressoitu kaikki terä pois. Selkeä miinus tulee sanoituksesta. Vaikka se soundaa ihan ok:lta niin tarina on lattea ja koukut puuttuvat. Kokonaisuus on toimiva mutta ainakaan mulle biisi ei tarjoa sellaista, joka tekisi sen jollain tapaa erityiseksi. En varmastikaan kuulu kohderyhmään...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Janne's Pub - Valveunta 15.01.2012

Janne's Pub - Valveunta
Ehdottomasti plussaa suomenkielestä. Mainio riffi, oivalliset siirtymät funk-henkiseen säkeistöön ja takaisin hevimpään riffittelyyn. Oikein hyvä kokonaissoundi. Erinomaisen tasokasta soittoa ja laulua. Hyvä sävellys ja mainio sovitus, mutta sanoitus ei oikein iskenyt, vaikka olikin ulkonaisesti ihan pätevän oloinen. Ehkä se oli himpun verran teennäisen/tekotaiteellisen makuinen. Ehkäpä se ei tällaisessa musassa paljon haittaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalashnikov - Suuri utopia 15.01.2012

Kalashnikov - Suuri utopia
Mukavan kepeän heleää meininkiä luontevalla ja erittäin hyvällä soundilla vähän (ehkä aavistuksen liikaakin) egotripin henkeen. Mua häiritsi säkeistöjen alussa se miten lauluraidat oli pannattu. Ja tasavertainen stemmalaulanta ei muutenkaan ollut mun mielestä ihan oikea ratkaisu, ainakaan biisin alussa. Nyt kun lauluraidat eivät sulautuneet toisiinsa tuli jotenkin skitso olo. Sitten kun liidilaulu tuli keskelle, ei ollut enää mitään ongelmaa. Muuten hyvä, nokkela sovitus ja tuotanto. Biisi kokonaisuutena ei oikein puhutellut vaikka olikin objektiivisesti ajatellen kaikin puolin tasokas. Ehkä tuo sanoitus oli mulle jollain tapaa luotaantyöntävä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Autotallirallijoukko - Lehmät 15.01.2012

Autotallirallijoukko - Lehmät
On aina jotenkin vaikea suhtautua biiseihin, jotka on merkattu tyylilajiltaan huumoriksi. Olis parempi jos kuulija sais itse keksiä sen mahdollisen huumorin jota biisissä on. Tässä hauskinta antia mun mielestä oli tää överiksi menevä rankkuus. Oli miten oli, meininki on varsin hyvä, hyviä riffejä ja toimivia rytmejä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele IPSM - IsoPaha SusiMies - Rosvo-Roope (feat. Shakki) 14.01.2012

IPSM - IsoPaha SusiMies - Rosvo-Roope (feat. Shakki)
Pikkuisen tympeän kuuloinen biitti, jossa tietty reggae-twisti. Ehkä juuri se mulle vähän tökki. Hauska idea ottaa tuollainen vanha biisi uudelleenkäsittelyyn. Laulu on itse asiassa varsin hyvää ja hauskaa, hieno soundi. Räp-osio oli mun mielestä vähemmän toimiva, mutta idea on joka tapauksessa mainio.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Millennium Hand - Bad Hair Day 14.01.2012

Millennium Hand - Bad Hair Day
Hyvä nimi biisillä, en oo varma kuvaako se kovin hyvin tätä tunnelmaa kuitenkaan. Kivan raukea bändifiilis ja toimiva kokonaisssoundi. Hyvät soinnut, mutta kitarasooloilu ei ollut kuitenkaan niin hyvää (ei tosin huonoakaan), että se ois kannatellut biisiä. Olisin ehkä käyttänyt enemmän sitä keskellä olevan kitaran riffiä, joka toi selkeästi ryhtiä kokonaisuuteen. Tai sitten kehittänyt siihen sooloon vähän lisää toistuvia teemoja. En tiedä oliko nuo ääniefektit tarpeellisia. Anyway, kyllähän tää jossain leffassa taustamusana vois toimia ihan hyvin. Mulle tulee mieleen joku tyyppi joka kävelee pimeässä märkiä ja tyhjiä katuja yksinään mietiskellen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The_Tasoristeys - Kaunis kylmä maa (Live) 14.01.2012

The_Tasoristeys - Kaunis kylmä maa (Live)
Bändillä mielenkiintoinen nimi. Liekö vartioitu vai vartioimaton? Sävellyksellisesti hieno intro. Kitaran tuplaamassa melodiaa ei oo oikein toimiva ratkaisu ainakaan tuollaisella soundilla. Kun rummut tuli mukaan, tuli fiilis että rumpali soittaa vähän liian hevisti tällaiseen biisiin. Sävellys on suorastaan hieno, ja muutenkin kokonaisuus toimii kohtuullisen hyvin. Sanoitus sen sijaan ei vakuuta. Ongelmana mielestäni se, että tässa ladellaan pelkkiä itsestäänselvyyksiä, sellainen tuore henkilökohtainen ote puuttuu. Noin 4:40 alkanut väliosa on tavallaan vaikuttava, mutta melkein koomisuuteen asti, se on ihan siinä rajoilla. Kokonaisuutena ihan kelpo biisi/liveveto.

Kommentti kappaleesta Kuuntele T.Rautakari - Siipirikko - 2011 remix 13.01.2012

T.Rautakari - Siipirikko - 2011 remix
Hauskoja ja toimivia riimejä vähän juice-vainaan tyyliin! Jotenkin tuo laulusoundikin vie ajatukset herra Leskiseen. Sävellyskin on ihan ok, ehkei nyt mullistavan omaperäinen mutta hyvä kuitenkin. Kertsiin olisin kaivannut lisää tehoja vähän vahvempien taustalaulujen tai jonkun rytmisen lisävaihteen muodossa. Omaperäinen rantareggae-soundi, mukava tunnelma. Synteettiset brassit hiukan verottavat uskottavuuspisteitä, muilta osin synafiilis ei ollut ollenkaan paha, pikemminkin juuri omapräinen. Kokonaisuutena hyvä ja loppuun asti mietityn oloinen teos.

Kommentti kappaleesta Kuuntele POLTE - helppo elämä polte & Juliet jonesin Sydän 13.01.2012

POLTE - helppo elämä polte & Juliet jonesin Sydän
Biisihän on tietenkin suomirokin klassikkokamaa eikä sitä tohdi moittia, eikä oo kyllä aihettakaan. Ei tää kuulosta mitenkään vanhentuneelta biisinä. En nyt tarkalleen muista millainen se originaali sovitus on, mutta onhan tää sille aika uskollinen ainakin fiilikseltään. Olis tietty ehkä odottanut jotain radikaalimpaa uutta näkemystä. Biisi käynnistyy vähän rytmisesti takellellen, mutta vähitellen löytyy kyllä ihan toimiva meininki. Laulu toimii odotetusti hyvin. Uudet stemmat ei tuo mitään mullistavaa uutta kuitenkaan. Hyvä veto kokonaisuutena.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nok Nok - pullo punkkuu ja nostalgia 11.01.2012

Nok Nok - pullo punkkuu ja nostalgia
Toimiva ja kiva yleissoundi. Mielenkiintoinen teksti. Laulutapakin on tosi jännä sijoittuessaan tuommoisen melodisen ja räpäyttelytyylin välimaastoon. Ääni on miellyttävä, mutta ehkä oisin kaivannut vähän rytmisesti tiukempaa vokalismia, tai sitten selkeämmin rytmisesti vapaamuotoista puhelaulua. Tää putoo nyt vähän jonnekin outoon välimaastoon. Sävellys ja kokonaisuus hyvä. Lopetus oli vähän keskeneräisen oloinen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele 4 Eyes Only - It hurts 11.01.2012

4 Eyes Only - It hurts
Varsin tanakkaa poprokkia, pätevä tuotanto ja asiallista soittoa. Lauluosastosta en ollut kovin vakuuttunut, ei missään nimessä huonoa, mutta jotta tämmöinen kama toimis kunnolla, pitäis olla vähän enemmän tulkintaa ja uskottavuutta. Biisi kulkee sävellyksellisesti aika tuttuja ja vaarattomia uria, oisin kaivannut enemmän yllätyksiä sillä saralla. Sama pätee sanoitukseen. Vois yrittää vähän päästä kouluenglannin yläpuolelle? Eheä kokonaisuus joka tapauksessa, toimiva sovitus.

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Thoughts 11.01.2012

P. M. Kostiainen Project - Thoughts
Hyvä kitarasaoundi alussa, toisin kuin rumpuluuppi, jonka soundi oli aika tympeä. Kertsi alkoi hyvin, mutta ei oikein lunastanut odotuksia. Jäi jotenkin liiaksi junnaamaan paikalleen sävellyksellisesti. Taustalaulu toimi hienosti. Englannin ääntämys on kyllä sellainen juttu mikä tässä pahasti nyppii. Kokonaisuutena varsin toimiva tunnelma, mutta ehkä vähän liian synkeä biisi mun makuun.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Valtteri Ahonen - Lapsuusmuistot 11.01.2012

Valtteri Ahonen - Lapsuusmuistot
Miellyttävä äänimaisema, uskottava laulaja ja aika mukava ääni. Vähäeleinen sävellys ja toteutus jättää hyvin tilaa tekstille, joka sekin on kaikin puolin hyvä. Kertsin toteutuksessa hiukan ärsytti se kun kitarointi oli niin hallitsevaa, että toi perkussiohomma jäi kokonaan alle. Lopetus oli jäänyt vähän keskeneräiseksi?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Särskilt stöd - rt41 11.01.2012

Särskilt stöd - rt41
Laulajalla miellyttävän persoonallinen ääni ja erinomainen tulkinta. Alun akustinen fiilis oikein hyvä (joskin tulee vähän liian hiljaa), ja muut soittimet tulevat luontevasti mukaan. Biisin tarina näyttäytyy mulle melkoisena tajunnanvirtana, joka ei oikein aukea. Sinänsä teksti kyllä kuulostaa hyvältä ja tuoreelta, mikä onkin varmaan tärkeämpää kuin itse stoori. Lauluntekijän filosofiaan kuulunee se, että mitään ei vahingossakaan toisteta? Sävellys on oikein, oikein mainio!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Retardus Maximus - Nightmare at Wonderland 11.01.2012

Retardus Maximus - Nightmare at Wonderland
Jännittävä äänimaisema alussa. Varsin mukavaa kitarointia. Eipä tässä muutenkaan kyllästymään pääse. Hilipatihippahumppameininki kylläkin jotenkin tympii, se vähän liiaksi alleviivaa biisin ns. huumoriosastoa. Paljon hyviä aineksia, mutta sen punaisen langan löytäminen on tälle kuulijalle vähän turhan haasteellista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Feel The Zen 11.01.2012

P. M. Kostiainen Project - Feel The Zen
Ensimmäiseksi huomio kiinnittyy stereokuvan keskellä olevaan, kapeaan kitaraan joka tekee vähän tarpeettomankin suttuisen vaikutelmaan blokatessaan laulua. Oikeastaan muutenkin tässä on kaikki keskellä paitsi että rummut on levitetty. No, ei toi nyt sinänsä biisiä pilaa. Vähän puristeisen ja teennäisen oloista laulua, eikä ääntäminenkään ihan puhtaita papereita saa. Varsin hyvä meininki tässä on kaikesta huolimatta, suoraviivaista ja konstailematonta jyräystä. Itse biisistä vois sanoa, että aika tasaista mättöä josta on vaikea erottaa biisin eri osia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nuggumath - Adventurer 08.01.2012

Nuggumath - Adventurer
Kiva soundi alussa. Puolen minsan kohdalla alkanut sekvenssi riiteli pahasti muiden kanssa. Kaikin puolin liikaa kamaa, jotka ovat liiaaksi samoilla taajuusalueilla ja rytmisesti liian samankaltaisia jotta toimisivat kunnolla kimpassa. Ellei sitten ole tarkoituksella haluttu luoda kaoottista fiilistä? Samaan aikaan kun synat on aika hallitsevat, jää rytmiosasto taustalle liian vaisuksi ja ponnettomaksi. Biisin harmonioista kylläkin tykkäsin. Pitäis malttaa jättää jotain pois silloin kun tuodaan mukaan uusia elementtejä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele State of Ignorance - The Modern Times 08.01.2012

State of Ignorance - The Modern Times
Jännä yleissoundi, rummuissa omituinen ja vähän häiritsevä pannaus (kuulokekuuntelusssa ainakin). Kunnianhimoinen biisi, mutta sanoitus on kyllä vähän naiivin oloinen, liian suuri aihe. Tykkäsin kyllä soitannosta ja riffeistä. Melodioitakin löytyy. Sanat eivät siihen kuitenkaan ihan parhaalla mahdollisella, luontevalla tavalla istu kuin ajoittain. Mun makuun kokonaisuus on vähän turhan mahtipontinen, pompöösi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Death Generation - Before I will die 08.01.2012

Death Generation - Before I will die
Mainio kitarasoundi, hyvä riffi, toimii. Myös laulu kuulostaa kivalla tavalla omaperäiseltä. Jännän kuiva yleissoundi. Soolo-osio tuntui vähän ylipitkältä, mutta kyllä siinäkin meininki alkoi vähitellen nousta ihan kivasti. Tuntui, että sävellys/sanoitushomma oli jäänyt vähän keskeneräiseksi. Tuntui, että ainaesta ois ollut enempäänkin. Sinänsä ihan vitsikäs teksti tossa kertsissä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Fauna - Haudalla 07.01.2012

The Fauna - Haudalla
Laulajalla todella vahva ja persoonallisen oloinen ääni. Mun mielestä tuo alempaa laulettu tuplaus ei oikein toiminut kun se on niin eri maailmasta kuin liidi. Sen sijaan kertsissä taustalaulu "haudalla" toimii hyvin. Sanoituksen pateettinen fiilis toisaalta ahdistaa ja toisaalta alkaa tuntua koomiselta, mikä tuskin lienee ollut tarkoitus. Ehkä se tässä häiritsee, että tarina kerrotaan niin suoraan ja vähän liian tutuilla ilmaisuilla, että se ei oikein onnistu koskettamaan hyvästä yrityksestä huolimatta. Sävellys ja sovitus ihan mainio. Kokonaissoundi toimiva.

Kommentti kappaleesta Kuuntele MikeOne - Kynä & Paperi ft. Zankie 07.01.2012

MikeOne - Kynä & Paperi ft. Zankie
Kiva soundi, ja sikäli kun asiasta mitään ymmärrän, niin ihan pätevää räpäyttelyä. Mutta mun mielestä kokonaisuus on kuitenkin vähän junnaava ja puuduttava. Tästä puuttuu sellaiset käänteet jotka sais kuulijan heräämään. Nyt toi jatkuva pianokilkutteluriffi suorastaan ärsyttää. Tekstissä on muutamia hyviä ideoita, mutta ei ehkä löydä ihan sellasta tuoretta näkökulmaa tai särmää jotta tää lähtis ihan oikeasti lentoon.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dropsy - Goldo 07.01.2012

Dropsy - Goldo
Intro tekee siinä mielessä selvää jälkeä huumorismillaan, että mihinkään sen jälkeiseenkään ei voi suhtautua ns. vakavasti, mikä ei liene ollut kyllä tarkoituskaan. Tää tyyli yhdistettynä tuollaiseen kuunnelmajuttuun ei vaan oikein mulle toimi, etenkin kun huumori ei naurata. Mutta sehän saattaa olla vain mun oma vika.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project 66.6 - Bizarre World 07.01.2012

Project 66.6 - Bizarre World
Mainion pahaenteinen soundi introssa, joka kuitenkin mun mielestä hajoaa siinä kohtaa kun vokalismi astuu peliin. Ehkä vähän liikaa päällekkäistä kamaa tai efektointia? Tuollaista laulutyyliä en kyllä muutenkaan oo koskaan oppinut ymmärtämään. Kieltämättä tuo esittelyssä mainittu hurinakin alkoi lopulta häiritä. Pisteitä riffitelystä ja tunnelmasta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Unia (pre-band) - Kotona 07.01.2012

Unia (pre-band) - Kotona
Alkaa kivoilla soundeilla, ja mielenkiintoisella riffillä. Laulajalla persoonallinen ääni, hyvä tarina, joka hiukan latistuu kertsiin. Olisin ehkä kaivannut jotain sarkastisempaa otetta. Toka säkeistökään ei oikein lunastanut alun odotuksia, jotenkin siitä puuttui se alun intiimi ja uskottava arkirealistinen fiilis. Pikkuisen häiritsee myös sanojen painotukset, mm. "koootooona oon". Kokonaisuutena kuitenkin hyvin rakennettu sävellys ja esitys, toimiva yleisfiilis.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nihil Mortum - Architectural Blasphemy 07.01.2012

Nihil Mortum - Architectural Blasphemy
Monipolvinen biisi, joten ei tosiaankaan oo yritetty mennä siitä mistä aita on matalalla. Soitto ja tuotanto vaikuttaa kyllä asialliselta kaikin puolin. Tyylillisesti ei mun lajia, joten en oikein saa kiinni homman jujusta. Etenkin kohdassa 5:20 livetään mielestäni jo hiukan tahattoman (?) komiikan puolelle tuolla rumputykityksellä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jorma Kanki & Vallankumousveljekset - Lampaita 07.01.2012

Jorma Kanki & Vallankumousveljekset - Lampaita
Hauskan omaperäinen soundi, ja muutenkin biisi tarjoilee yllätyksiä mukavaan tahtiin, muun muassa mieskuoro-osuus ja kertsin jazz-soinnut. Eka säkeistö viljelee kuluneita fraaseja "poliisi pamputtaa", "tie totuus ja elämä". Toka säkeistö oli mun mielestä paljon parempi. Ei ihan mun kamaa, mutta kiinnostava veto kuitenkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Susijumala - Kaukaisen Maan Laulut 06.01.2012

Susijumala - Kaukaisen Maan Laulut
Ensimmäisenä huomio kiinnittyy lauluun joka tuntuu jotenkin väkinäiseltä, jopa teennäiseltä. Sävellys/sovitus on melkoista progea ajoittain. Varsin pätevää soittoa, mutta jotenkin tää nyt ei svengaa ihan niin hyvin kuin vois, vasta soolon paikkeilla (2:00) svengi alkoi löytyä. Kitarariffi on hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fillari - Anna hymyn kiertää 06.01.2012

Fillari - Anna hymyn kiertää
Leppoisa tunnelma, puhtoinen soundi. Jotain kiehtovaa viattomuutta laulussa, joka oli ehkä sittenkin heikoin lenkki tässä. Sanoituksessa muutamia hyviä jippoja, ja aina relevantti sanoma. Sovitus/soundi hiukan tasapaksu, jotain särmää jäin kaipaamaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele TOB - My Babe Won´t Let Me Go 06.01.2012

TOB - My Babe Won´t Let Me Go
Hyvä laulaja, eikä muutenkaan hassumpaa soitantaa. Biisinähän tää on niin peruskamaa, ettei siitä erityisiä väreitä synny selkäpiihin. Jotenkin se vaan on niin, että jos biisi on perinteinen, niin sitten esityksessä pitäis olla jotain erityisen maagista jotta voisin tähän suhtautua muutoin kuin hiukan välinpitämättömästi. Ihan kiva bändifiilis ja toimiva soundi kuitenkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele P. M. Kostiainen Project - Soraa ja mursketta 06.01.2012

P. M. Kostiainen Project - Soraa ja mursketta
Aikas räyhäkkä rokkimeininki. Mainiota rummuttelua josta tulee mieleen ainakin Paice. Kuuntelukokemusta häiritsi mun makuun suttuinen kitarasoundi, joka kaiken lisäksi täytti äänikentän keskeltä kaiken tilan, ilman oikein yhtäkään hengähdystaukoa. Ehkä siitä tuli vähän puuduttava kokonaisfiilis. Soraa ja mursketta on kieltämättä hyvä nimi, mutta muuten biisi ei oikein iskenyt.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Veli Vinell - Paahtoleipää ja Marmeladia 02.01.2012

Veli Vinell - Paahtoleipää ja Marmeladia
Upean tunnelmallinen biisi. Kivan pieni tarina joka jättää sopivasti tilaa tulkinnalle. Melankoliaa duurihenkisesti. Ehkä toi örinätuplaus vähän häiritsi, mutta toisaalta sekin on oiva tehokeino. Mainiot kitarasoundit, luontevan oloinen ja ilmava bändisoundi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Makes69 (SpaceGuitar69) - Blues 4 Your Soul ( Experinmental) 12.03.2010

Makes69 (SpaceGuitar69) - Blues 4 Your Soul ( Experinmental)
Hyvä biisi, hyvä fiilis, hienot skittasoundit, armotonta soitantaa... Pientä miinusta rumpuraidasta, jonka ylenpalttisen jykevä bassari tekee komppiosastosta vähän häröisen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fillari - Hymy Pyllyyn 07.11.2009

Fillari - Hymy Pyllyyn
Jos vakavuus oli biisin aiheena, niin ehkä voisi sanoa tekijöiden onnistuneen. Ei oikein naurattanut. Kyllähän tää nyt siitä huolimatta toimi soitannollisesti ainakin. Riimitkin oli kohdallaan. Genren huomioon ottaen laulu olis voinut olla vähän enemmän pinnassa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele TOB - Shining Floor 07.11.2009

TOB - Shining Floor
Asiallinen tuotanto, orgaaninen soundi. Mainiot urut. Laulajan soundista tykkäsin, mutta ääntämisessä voisi olla parantamisen varaa. Sävellyksenä vähän tylsä. Erityisesti kertsistä noste tuntui puuttuvan. Varsin tasapainoinen kokonaisuus silti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elämää ja aivokemiaa - Bailaustai 20.07.2009

Elämää ja aivokemiaa - Bailaustai
Hyvä napakka alku, ensivaikutelmana syntyy, että tää on Mamba-henkinen purkkabiisi. Yhtä kaikki, tää on hyvin tehty ja paljon kivoja, vaihtelevia elementtejä löytyy. Kitarasoolossa on jotain muistumia vanhaan ganesiin. Ellen väärin kuullut niin jotain muitakin hauskoja pikku retrositaatteja löytyi. Hyväntuulinen ja kepeä fiilis kantaa mainioisti koko biisin läpi. Soundi ja miksaus on tosi kliini, ehkä tiettyä rouheutta, suoraviivaisuutta ja spontaaniutta ois voinut enemmän? Yritän kai sanoa, että tää on mun makuun pikkuisen liian sujuvaa ja helposti sulateltavaa. Ei virheitä. Ja monesti ne on juuri ne pikku virheet ja onnelliset sattumat jotka tekee biisistä jotain elämää suurempaa. Nyt tää jäi vähän sellaiseksi käsityöläisyysnäytteeksi, erittäin ansiokkaaksi sellaiseksi silti. Bailaustai kuulostaa muuten nimenä varsin originellilta!

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIVARi - Tiedätkö sen 02.04.2009

DIVARi - Tiedätkö sen
Ei ollut mikään yllätys, että tää toimii hienosti soiton ja laulun osalta. Myös soundi ja miksaus on hyvä. Sovituksessa paljon kivoja jippoja. Jokin tässä kuitenkin on mikä vähän tökkii. Sanoitus on kovin banaali ja sävellyskin on, sanoisko vähän keskinkertainen. Siitä vähän niinku puuttuu selkeä huippukohta. Hyvää ja toimivaa, mutta ei voittamatonta. Kiva kitarasoolo!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elämää ja aivokemiaa - Elämää ja aivokemiaa 16.02.2009

Elämää ja aivokemiaa - Elämää ja aivokemiaa
Viimeistellyn ja harkitun oloinen kokonaisuus, toimiva meininki. Biisin rakenteesta tuli mieleen, että introssa olis voinut johdatella tunnelmaan vähän pitempään. Samoin kaipasin säkeistöjen väleihin pieniä hengähdystaukoja. Aika paljon tässä olin kamaa. Hyviä sovitusideoita kylläkin, mutta ehkä hiukan ois voinut karsiakin? Synamatto teki vähän tunkkaisen vaikutelman, etenkin kun se jatkui koko ajan. Sävellys oli mukava, ja tarttuvakin. Sanoitus ehkä hivenen banaali, mutta siinä oli kuitenkin selkeä tarina, mistä pidin. Aikamoisen aidolta ja rehelliseltä tää kuulosti kaiken kaikkiaan, vaikkakin hivenen turhan iskelmälliseltä mun makuun. Kiva biisi joka tapauksessa!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Makes69 (SpaceGuitar69) - Summer Song 02.04.2009

Makes69 (SpaceGuitar69) - Summer Song
Tykkään tosi paljon biisin tunnelmasta ja etenkin tästä pääteemasta. Vähän tuli se fiilis, että 50 s kohdalla tapahtui tietty latistuminen: ei varsinaisesti mitään enää tapahtunut. Toki kitarointi oli hyvää niissäkin kohdin, eli ei tässä nyt varsinaisesti moittimassa olla. Ootkohan tehnyt linnunlaulun kitaralla myös? Toimii. Tää vois toimia erinomaisen hyvin myös leffamusana.

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIVARi - Sinä lähdet 02.04.2009

DIVARi - Sinä lähdet
Aika lailla samoilla linjoilla edellisten kommentoijien kanssa. Erittäin toimivaa pop-iskelmää. Tällä kertaa mun huomio kiinnittyi (positiivisessa mielessä) lauluun: hieno ääni ja fraseeraus. Tykkäsin myös paljon bassottelusta, ja basson kivasta nauhattomasta soundista. Moitittavaa on paha keksiä. Ehkä vain se, että kun tässä ei ole mitään "virhettä", niin se menee helposti ohi korvien. No, oikei, toi hiukan liian läheltä moonlight shadow:ta liippaava kitarajuttu on sellainen joka voi kiinnittää huomion.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Makes69 (SpaceGuitar69) - HYBRID 28.04.2008

Makes69 (SpaceGuitar69) - HYBRID
Varsin mainio hybridi onkin. Funkahtavasta meiningistä siirrytään ovelasti melkein kantritunnelmiin, hauskoja pikku henkka-vivahteita ja avaruuskitaraa unohtamatta. Soundeiltaan pätevä, soitannoltaan erinomainen.Hauskan palkitsevaa kuunneltavaa, vähän niin kuin potpuri, josta voi etsiä vinksahtaneita sovituksia vanhoista tutuista biiseistä. Ihmeen hyvin tää pysyi kasassa. Perinteiset biisirakenteet oli hylätty: tää oli enemmänkin matka pisteestä a pisteeseen b, kulkematta lähtöruudun kautta. Vaikea luokitella, mikä lähes poikkeuksetta merkitsee mulle hyvää biisiä, niin nytkin. Ja juuri nyt oon sellaisessa mielentilassa ettei edes tee mieli etsiä mitään moitittavaa, sikäli kun sellaista sattuisi edes löytymään! :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Shirkers - Sweet Home - Live At Al Sound Studios 10.03.2008

The Shirkers - Sweet Home - Live At Al Sound Studios
Ensinnäkin, kiitokset ja onnittelut oivallisesta kulttuuriteosta! Ehdottomasti tää ansaitsee tulla asianmukaisesti taltioiduksi, mikä on täsmälleen mitä on tapahtunut. Hyvät fiilikset, tasapainoinen soundi, muusikot hyvässä vedossa, ei turhia kikkailuja... Toimii! Koska tavaksi on tullut jotain yleensä moittia, niin moititaan nyt vaikka biisiä, mutta vain pikkuriikkisen, sillä hivenen tylsä renkutus tää on. Hyvä esitys ei tätä seikkaa ihan täysin saanut unohtamaan. Mutta korostetaan nyt vielä, että tykkäsin kyllä etenkin blind boyn mainiosta tulkinnasta sekä laulussa että harpussa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Shirkers - Crying_Live At Al Sound Studios 10.03.2008

The Shirkers - Crying_Live At Al Sound Studios
Tää on ehdoton helmi! Maanisen hypnoottinen tunnelma joka maltetaan säilyttää alusta loppuun. Loistava soundi. Ei vähääkään tylsä, vaikka ainekset ovat mitä minimaalisimmat. Sanojakin on ihan tarpeeksi. Erityisesti tykkäsin kitaran ja harpun harmonioista ja siitä miten harppu vuorottelee laulun kanssa. Todella intensiivinen meininki. Hieno, etten sanoisi hyperloistava biisi! Seuraavaksi täytyy tarkistaa olinko kenties ihan päinvastaista mieltä aiemmin julkaistusta versiosta... :) Teen poikkeuksen ja annan tälle biisille arvosanan.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIVARi - Taivaisiin 12.01.2008

DIVARi - Taivaisiin
Oikein mukava ja kaikin puolin näppärä poprokkibiisi! Sinänsä outoa kuunnella, koska sävellyksessä ja sanoituksessa on elementtejä jotka ovat tyypillisiä mun omille biiseille... :) Sujuva kokonaisuus, jossa sanat ja melodia kohtaavat hienosti. Mitään mullistavaa tässä ei ehkä ole, mutta toimivaa käyttömusaa, jossa kertsi nousee hienosti esille kun taas verse on varsin monotoninen, niin kuin oikeastaan pitääkin... Esitys on myös erittäin taidokas. Tykkäsin erityisesti laulajan vahvasta mutta samalla todella rennosta soundista. Sovituksesta tekis mieli sanoa, että ehkä hiukan liikaa kamaa, etenkin fonille ei jäänyt mun mielestä ihan riittävästi tilaa. Kaiken kaikkiaan mainio, rennosti kulkeva ja tasapainoinen biisi!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elämää ja aivokemiaa - Niin ja näin 07.01.2008

Elämää ja aivokemiaa - Niin ja näin
Tällä kertaa tuli luettua muiden kommentit ennen kuin kirjoitan omani. Ristiriitainen vastaanottokin jo kertoo siitä, että biisissä on jotain. Mä tykkäsin tästä akustisesta fiiliksestä, johon viulu ja huilu toivat todella mainion säväyksen. Mun mielestä ehdottomasti Cupidon parhaimmistoa. Tekstikin mua jollain tapaa miellytti, muutamista pikku kömpelyyksistään huolimatta. Tällaisen tekstin seurana on suorastaan pakko olla suhteellisen kepeä melodia, jotta tätä vois kuunnella vetämättä ranteita auki... :) Mainitaan nyt yksi niistä kömpelyyksistä jotka mua enemmän tai vähemmän kiusas: sanan "lento-onnettomuuteen" painotus, meinaan että kun se isompi paino osuu kohtaan "tomuuteen". Mun mielestä tekstissä on kyllä ideaa mutta ois ehkä kaivannut vielä hiukan viimeistelyä. Esityksessä mua hiukan vaivas pieni ylimääräinen puristus lead-lauluissa. Tulee vähän sellainen fiilis, että kurkkuun sattuu. Niin tai näin, mä tykkäsin. Biisi rullas kivasti eteenpäin, melodia oli luonteva ja miksei jopa tarttuva. Sovitus on mainio. Nimenomaan toi sanojen ja sävellyksen ristiriita on epäilemättä tämän biisin koukku. Ja sokerina pohjalla virkistävän epämääräinen lopetus! :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Makes69 (SpaceGuitar69) - Mercury - 1st stone from the sun 05.11.2007

Makes69 (SpaceGuitar69) - Mercury - 1st stone from the sun
Varsin monipolvinen teos, jossa on erittäin tunnistettava makes69-soundi. Leppoisa, melkein kantrihenkinen alku, josta tuli mieleen Peitsamon "Älä koskaan laula kantria avaruudessa", ei sillä että tällä ois juuri mitään tekemistä sen biisin kanssa... Hienot avaruusefektit, mukavaa surf-henkistä kohellusta, kivoja riffejä, ja melodisiakin aineksia löytyy sopivasti. Jos jotain pitäis moittia, niin hiukan mua häiritsi basso-osaston omituinen muhjuisuus. Siitä viis, tää on hauska teos, joka tavoittaa näppärästi avaruusmatkailun tunnelmia sikäli kun osaan kuvitella...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Makes69 Joululaulut - Jouluyönä 20.10.2007

Makes69 Joululaulut - Jouluyönä
Kiireetön meininki, kuten jouluun sopiikin. Hurja vokaalisuoritus! :D Tuskin tätä kovin vakavasti otettavaksi teokseksi on tarkoitettukaan, mutta todetaan nyt kuitenkin, että ihan kivan jännä ja persoonallinen soundi. Tarina jää pikkuisen keskeneräiseksi, eikä mitään yllättävää tarjoa, mutta sellaisiahan ne joulut ja joululaulutkin vähän on...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Roope(soolo) - Toinen puoli 04.09.2007

Roope(soolo) - Toinen puoli
Kaunis ja tyylikäs, hieno sävellys, ja tykkäsin myös sanoista. Myös laulut oli mun mielestä erityisen hyvin ja tunteella vedetty. Aika iskelmällistä, mutta välttää mun mielestä varsin hyvin kliseet. Miksauskin on ihan toimiva, vaikkakin aavistuksen tumppuisen kuuloinen. Ja oisko piano jo vähän liian pinnassa, laulun kustannuksella? Sovituksessa toi kohta 2:50 mua hämäs. Miksi basso jäi juuri siinä kohdassa pois? Pohja jotenkin putos pois, hetkeksi. Ehkä muutenkin olisin olisin kaivannut tähän vähän jykevämpää bassoa. Kokonaisuus kuitenkin oikein, oikein hyvä!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dusty Riders - Fading Embers 12.01.2008

Dusty Riders - Fading Embers
Kas kummaa, tämä biisi on jäänyt aiemmin huomaamatta. Hieno, seesteinen fiilis. Meininki kasvaa kivasti ja lähes huomaamatta. Jostain syystä oli kuitenkin vähän vaikeata saada kiinni tästä biisistä. Jäin vähän odottelemaan laulua, varsinkin kun kun tuntui, että soolomelodia ei oikein kunnolla noussut esille. Instrumentaalibiisiltä ehkä vois odottaa, että melodia ois ollut jotenkin... hiukan vahvempi. Niin tai näin, tunnelma kyllä kantaa!

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIVARi - Mihin katosi vuodet 29.07.2007

DIVARi - Mihin katosi vuodet
Joo joo, tykkäsin! Huolella rakennettu tarttuva ja radioystävällinen biisi. Introssa oikein kiva kitarajuttu, tosin se eka kitara oli ehkä pikkuisen liian hiljaisella siihen tokaan nähden. Laulajalla on erittäin miellyttävä, vahva ääni. Ajoittain kyllä tuli mieleen, että siinä on pikkuisen sellaista tangolaulajan soundia. En tiedä johtuuko miksauksesta, biisistä vai kenties vibratosta? Mukavan persoonallinen siitä huolimatta. Kitarasoolo oli myös erittäin mainio, erityisesti se, jossa oli myös hauskoja rumpubreikkejä. Soitannosta ei ylipäänsäkään ole mitään pahaa sanottavaa. Yleissoundi on kivalla tavalla omintakeinen, ehkä jotenkin kasari/ysärihenkinen, varsinkin vahvasti kaiutetut rumpusoundit viittasivat sinne suuntaan. Biisi on sävellyksenä kaikin puolin toimiva, vaikkakaan mitään kovin omintakeisia koukkuja ei oikein löytynyt. Sanoitusta pikkuisen vierastin. Jotenkin yllätyksetön ja mun makuun liikaa melankolisen suomi-iskelmän henkinen. Kokonaisuutena kuitenkin siis erittäin tasapainoinen ja hyvin toteutettu teos.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Antti Kaukomaa - Insinööri Nieminen 12.01.2008

Antti Kaukomaa - Insinööri Nieminen
Mainio groove, kiva artistille tyypillisen kuiva, omaperäinen soundi, jossa vaikutteet toki on kuultavissa mutta ei liikaa. Parasta tässä on kuitenkin älyttömän koskettava ja helposti samastuttava tarina, joka paikoin kuulostaa hyvinkin tarkasti omaelämäkerralliselta. Voi olla, että pieni tiivistäminen ois ollut kohdallaan. Loppua kohti säkeistö alkoi tuntua hivenen puuduttavalta. Soitto ja laulu toimii mulle erinomaisesti, sovitus myös. Rhodeskin vaikuttaisi olevan jokseenkin vireessä... Synasoolo oli kipeydessään ehdottoman loistava! Onneksi Nieminen ehtii insinöörihommiltaan edes yhden biisin vuodessa väsäämään! :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Makes69 (SpaceGuitar69) - Deep in my heart 17.07.2007

Makes69 (SpaceGuitar69) - Deep in my heart
Vahvaa tunnelmointia, loistavaa blues-henkistä kitarointia. Jostain syystä mulle tuli tästä mieleen Curtis Mayfield. Tykkäsin tästä pelkistetystä instrumentaatiosta. Tätä vois ehkä kritisoida siitä, ettei tää ole varsinainen biisi vaan "pelkkä" improvisaatio/jamittelu. Varmaan tästä sais myös tehtyä tiiviimmän esityksen, valitsemalla parhaat palat ja käyttämällä sopivasti toistoa. Esimerkiksi tuo 1:30 paikkeilla tullut juttu vois toimia kantavana teemana. Siis JOS haluttaisiin tehdä tästä tiiviimpi ja helpommin pureksittava teos... :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Makes69 (SpaceGuitar69) - Sun Song 14.07.2007

Makes69 (SpaceGuitar69) - Sun Song
Jännittävä surf-henkinen teos. Soundimaailmaan tosin oli ammennettu hiukan muistakin lähteistä. Ekalla kuuntelulla tuntui vähän yksitoikkoiselta, mutta toisella kerralla aloin jo päästä sopivaan mielentilaan. Paljon kamaa, mielenkiintoisia elementtejä, mutta kokonaisuus pysyy silti mainiosti hallinnassa. Eräs mielenkiintoisimmista jutuista oli toi piipitys, jossa saattoi olla morsetettuna jokin yllättävä viesti? Tykkäsin paljon myös loppuvaiheilla tulleesta itämaisvaikutteisesta soolosta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Malahide - Wishy Washy Woo 12.01.2008

Malahide - Wishy Washy Woo
Hauska biisi, mainio nimi! Intro/välisoitto oli jotenkin häiritsevällä tavalla tutun oloinen. Soundi oli vähän kevyttä sarjaa, varsinkin rumpusoundit oli aika vaisut. Samaa on pakko sanoa tuosta soundista, joka kuulosti hiukan fonilta. Oli tässä paljon hyvää kuitenkin. Kiva melodia ja vaivattoman luontevasti soljuva sanoitus. Kokonaistunnelmakin on oikein hyvä. Tykkäsin varsinkin tuosta kuulaasta lead-kitarajutusta. C-osa oli mielenkiintoinen ja sopivan yllättävä. Toisaalta toi modulaatioon lähtö oli vähän häiritsevän riitasointuisen kuuloinen. Lopetus vähän kökkö... Mitenkäs mä oon näin kriittinen tänään? Ehkä mulla on vaan rima vähän korkeammalla kun Veli on kuitenkin yksi mun ehdottomasti suurimmista Mikseri-suosikeista. Eihän tää missään nimessä huono ollut, mutta ei artistin parhaimmistoa myöskään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dusty Riders - Lonesome Trail 17.07.2007

Dusty Riders - Lonesome Trail
Oikein mukava tunnelma, kivan kuulas ja orgaaninen soundi! Kitaroiden vuoropuhelu toimii hienosti. Välillä tuli mieleen, että onko tässä jo hiukan liikaa erilaisia osia, mutta toisaalta pääteeman sopiva toisto piti homman hyvin kasassa. Kokonaisuutena kiva paketti, jonka mielsin jotenkin elokuvallisena.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bluebird - Big Love Blues 23.10.2007

Bluebird - Big Love Blues
Äärimmäisen makoisaa riffittelyä. Pelkistetyn akustishenkinen meininki toimii hienosti. Hyvä groove! Tässäkin ois kyllä rummut saaneet olla pikkuisen kovemmalla mun mielestä. Hauskaa oli mm.rumpujen pannaus sivulle samoin kuin tuo säröinen laulusoundi. Toimii ihmeen hyvin ilman bassoakin, vaikkakin sitä tähän hiukan kaipailinkin. Hauskat sanat!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bluebird - Lowdown Blues 23.10.2007

Bluebird - Lowdown Blues
Mielenkiintoinen vetäisy. Hyvä, lämmin ja konstailematon soundi. Rummut onnistuivat yllättämään. Odotin laulua, mutta tulikin "vain" rummut. Puolitempofiilis toimii, mutta ois ehkä odottanut biisin tästä vielä kasvavan. Lisäksi rumpujen soundi oli vähän eri maailmasta kuin kitara. Ja pikkuisen hiljaakin ne tuli mun makuun. Sävellyksenä biisi on varsin toimiva, eikä loppujen lopuksi paljon haitannut vaikka laulua ei sitten tullutkaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jyrki Iivanainen/ Sinä teit sen EP - Aamunkaste 01.09.2007

Jyrki Iivanainen/ Sinä teit sen EP - Aamunkaste
Oikein kivaa, rauhallista menoa. Mainio, lämpöinen soundi ja pätevää maalailua kitaroilla. Vähän tuommoista kansanlaulumaista sävyä siinä. Yllättävää muuten, että rumpali malttaa olla näin kauan soittamatta! :) Laulu toimii hienosti (kuten kaikissa näissä biiseissä). Juuri se on erityistä, että laulaja tuntuu oikeasti sisäistäneen tekstin. Samaan hengenvetoon täytyy sanoa, että sanoitus ei muhun oikein purrut. Vähän kornia ja liian tuttuja polkuja kulkevaa. No, veikkaanpa että ihan täysin vastakkaisiakin mielipiteitä löytyy. Kokonaisuutena jälleen erinomainen veto!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jyrki Iivanainen/ Sinä teit sen EP - Alta Jään 01.09.2007

Jyrki Iivanainen/ Sinä teit sen EP - Alta Jään
Komea soundi! Hienoja kitaroita, vahva tunnelma. Sävellys on mun mielestä hyvä, mutta sanoitus on jotenkin mitäänsanomaton, suhteellisen sujuva kylläkin. Hyvää on myös, että laulaja vetää ne oikein uskottavasti. Ei sillä, kyllähän siinä muutamia kelpo oivalluksia oli, kuten "en omistani suostu luopumaan". Taas mua ärsytti tuo delayn käyttö. Ihmettelin myös hiukan tuota viimeistä tremolokitararämpäytystä. Sitä vaan, että sitä ei missään muualla kuulunut? No, ehkä sen pahaenteisyys symboloi jotenkin tuota lyriikan viimeistä lainia? Biisin rakenne oli mun mielestä erittäin toimiva. Pro-meininkiä kaikin puolin. Kestää kuuntelua.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jyrki Iivanainen/ Sinä teit sen EP - Astrologiaa 01.09.2007

Jyrki Iivanainen/ Sinä teit sen EP - Astrologiaa
Mainiosti ja rennosti kulkee tämäkin kipale. Soundi on irtonainen ja ilmava. Hienoja kitarajuttuja ja -soundeja. Aihe on kiva, onkohan tässä peräti suoria lainauksia oikeista horoskoopeista? :) Kovasti tykkäsin. Ainoa pienenpieni kritiikki kohdistuu muutamiin pieniin sovitus- ja miksausjuttuihin sekä biisin rakenteeseen. Nimittäin kertsi oli mun mielestä vähän turhan venytetty. Ehkä se ois voinut olla vaikka biisin alussa puolta lyhyempi. Säkeistössä laulustemmoja ois voinut olla käytetty säästeliäämmin, jotta ne ois nousseet sieltä paremmin esille, ja luoneet pientä lisävariaatiota? Jostain syystä mua hiukan ärsytti laulun delay kertsin lopussa. Ehkä sitäkin kikkaa ois voinut käyttää vain kerran? Mut jotta asia ei taaskaan jäis epäselväksi, niin todetaan että paketti toimii mulle erinomaisesti. Ei voi olla tykkäämättä!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jyrki Iivanainen/ Sinä teit sen EP - Sinä teit sen 01.09.2007

Jyrki Iivanainen/ Sinä teit sen EP - Sinä teit sen
Leppoisaa ja kaunista! Laulajan sielukas ääni viehättää kovasti. Aika rohkea veto laittaa genreksi iskelmä, koska ainakin mun sanavarastossa se on melkeinpä kirosana. No, eipä sillä genrellä väliä, mutta ehkä mä mieluummin kutsuisin tätä soulahtavaksi popiksi, joka tosin saattaa olla kirosana jollekin muulle... Soitto toimii kaikin puolin erinomaisesti. Sovitus on tyylikäs ja tasapainoinen. Biisi on hyvä, vaikkei kovin suuria yllätyksiä tarjoakaan. Sanoitus soljuu myös mukavasti eteenpäin, ja pahimmat iskelmäkliseet on enimmäkseen väistelty. Kertsistä sanoisin sen verran, että se mun mielestä se hiukan latistuu loppua kohti. "Kiehtovin syy" on hieno kohta, mutta sen jälkeen ois kaivannut vielä jotain hiukan nasevampaa. Hieno kokonaisuus. Pieni miinus siitä, että biisiä ei osattu lopettaa muutoin kuin feidaamalla. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Anni Major - Helatorstai Acoustic Jam 17.07.2007

Anni Major - Helatorstai Acoustic Jam
Tuosta se lähtee! Epäilemättä saat myös äänitys/ohjelmointitekniikan haltuun ennen pitkää. Tuskin maltan odottaa lisää uutta matskua.

Tästä pikku jamista vois sanoa sen verran, että tunnelma on erittäin hieno ja soitto tyylikästä (kuten odottaa sopikin). Tältä pohjalta vois varmasti tehdä kokonaisen biisinkin? Kaunista, herkkää... Riisutun akustinen soundi toimi kivasti. Pelkistetyt perkussiot ajoivat asiansa groovysti ja jättäen pianolle tilaa hengittää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dusty Riders - Lottery Ticket 22.04.2007

Dusty Riders - Lottery Ticket
Erittäin mukava ja huolettoman oloinen biisi, ja niin se olo varmaan tavallaan onkin kevyempi kun arpa ei voita... :) Biisin pääteema on suorastaan oivallinen. Meininki kasvaa mukavasti ja rumpukomppikin on ihan loistava. Kitaroita ja muuta on aikamoisen paljon, mutta siitä huolimatta kaikki erottuu hienosti ja kokonaissoundikin hivelee korvia. Pientä miinusta lopetuksesta, joka jotenkin hajoaa käsiin. Olisin toivonut jotain vähän napakampaa. Tällä kertaa ei saatu nauttia sanoista, mutta biisin nimen ja mukaansatempaavan tunnelman ansiosta tarinan lopun voi helposti kuvitella itse! :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Muistikuva - Miten sen teit 10.04.2007

Muistikuva - Miten sen teit
Tämänkin biisin taisin kuulla joskus aikoja sitten treenikämpällänne. Olikohan tätä a-osan rytmikuviota muutettu kun muistelin, että siinä ois ollut sellainen kuudestoistaosajuttu bassarilla. Ei sillä, kyllä tää hyvin toimii näinkin, vaikka jotenkin tuntuu, ettei groove ihan täysin loksahtanut paikoilleen. Tässä biisissä on paljon hienoja melodioita, joita sovitus tukee erinomaisesti. C-osata tykkäsin erityisesti. Tuli mieleen, että ehkä jotain sen ideoita olis voinut toistaa jopa? Sanoituksista en tykännyt ihan yhtä paljon, vaikka niistäkin toki löytyy monia hyviä hetkiä. Ehkä mua ennen kaikkea häiritsee jotkut tietyt ilmaisut ja sanat. Esimerkiksi elämä-sanan ylenpalttinen viljely tuo tähän biisiin vähän sellaisen ärsyttävän pateettisen mausteen, jota se ei olis kaivannut. Tämä biisi on jää kokonaisuudessakin hiukan vaisuksi levyn muihin biiseihin verrattuna, vaikka siinä on paljonkin jänniä elementtejä. Esitys on vain jotenkin... pikkuisen valju. Vaikea sanoa, mutta ei vain oikein kolahda. Yksi pikku yksityiskohta mistä taas tykkäsin erittäin paljon, oli se c-osan lopussa 'tärkeimmän asian' taustalla kuulunut melkein slidemainen maalailu kitaralla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Muistikuva - Oma tie 10.04.2007

Muistikuva - Oma tie
Hyvä meininki on tässäkin, mukava poljento. Kivaa on myös, että tiettyä rokkimeininkiä on mukana vaikka levyn yleisfiilis on aika iskelmällinen. Intro on tehokas, ja laulu ja basso tulevat luontevasti mukaan. Laulajan ääni on erittäin miellyttävä, ja laulu on muutenkin puhdasta ja hyvin artikuloitua. Vois ehkä ajatella, että tällainen rokkibiisi kaipais hiukan rajumpaa ilmaisua, mutta yllättävän hyvin tää toimi juuri näin. Rennosti ja pakottomasti. Erinomaisen hittipotentiaalinen kertsi. Tykkäsin muuten sen bassolinjoista ihan erityisesti. Skittasoolosta en jostain syystä oikein tykännyt. Soundi oli mun makuun vähän turhan kireä, ja pikkuisen turhaan siinä kikkailtiin ja kirskuteltiin. Sen kiva melodia jäi kaiuttelun ja muun kikkailun varjoon. Kokonaisuutena kuitenkin mainio biisi. Tämä oli tästä kolmen satsista ainoa, jota en ollut aiemmin kuullut. Nyt kun oon kuunnellut muutamaan kertaan niin tuntuu aina vaan paremmalta, mikä on tietenkin hyvä merkki.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Muistikuva - Matkalla 10.04.2007

Muistikuva - Matkalla
Tämän biisin pääsin esikuuntelemaan miksausvaiheessa. Nyt kun en ollut vähään aikaan kuunnellut, niin tää tuntui ehkä vieläkin paremmalta kuin muistin. Soundit ovat kaiken puolin hienot ja tasapainoiset. Varsinkin rumpusoundeista tykkäsin paljon. Myös sovituksissa on mainioita jippoja ja oivalluksia. Edelliseen levyyn verrattuna musta tuntuu myös, että soitto on jotenkin rennompaa ja samalla jämäkämpää. Juuri tässä biisissä ennen kaikkea mun huomion kiinnitti hyvä ja hötkyilemätön soittofiilis ja yleissoundi. Ei mitään liikaa eikä liian vähän. Sävellys on mainio, ja biisissä on kaiken kaikkiaan hyvä tunnelma. Biisin ehkäpä kiinnostavimpia kohtia musiikillisesti on mun mielestä se, miten erittäin kurinalaiset basso ja rummut painottavat kertsin hei-hei-hei kohdassa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Malahide - Buildin' Bridges 15.04.2007

Malahide - Buildin' Bridges
Vahvatunnelmainen, kenties jopa tunnustuksellinen biisi? Aika jännä yleissoundi. Tremolokitara toimi hienosti, samoin sähköpiano. Myös soolosoundi oli aika kiehtova. Sen sijaan basson miksaus ei mun mielestä oo oikein onnistunut. Se jää vähän liikaa alle ja biisistä pohja vähän puuttuu ajoittain. Voi olla kysymys myös synkopoinnista, ehkä olisin itse soittanut vähän suoraviivaisemmin. Biisin perusriffi on yksinkertaisuudessaan nerokas. Kivoja, sopivan yllättäviä sointujakin löytyy ja erittäin näppäriä melodioita. Ekalla kuuntelulla ajattelin, että loppuosassa hiukan liikaakin toistetaan sillanrakennushokemaa, mutta tokalla kerralla se ei enää haitannut. Sinänsä hyvä idea oli sekin, että lopussa komppi jätettiin pois ja meininkiä alettiin rakentaa uudelleen, ehkä vähän niinku sitä siltaa? Ai niin, erinomaisen hyvä soolo! Sanat ovat sujuvat ja idearikkaat. Jossain vaiheessa kävin miettimään, että biisin tunnelma on yllättävän pahaenteiset siihen nähden että tässä ollaan tekemässä parannusta ja katsomassa tulevaisuuteen (sikäli kun tajusin messagen). Voi olla, että juuri tuosta tulee se kiva jännite joka tässä on. Mainio teos!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Makes69 (SpaceGuitar69) - Chill out tune 22.04.2007

Makes69 (SpaceGuitar69) - Chill out tune
Jamitteluhenkinen, nimensä veroinen teos. Tunnelma on mukavan leppoisa, johon rennosti ja tyylikkäästi puhelauletut pätkät tuovat kivaa lisäväriä. En kylläkään täysin ymmärrä miten voodoo kung-fu liittyy tähän? :) Kitarointi on erittäin asiallista ja kaunistakin (jälleen kerran) ja bassoriffi on toimiva. Siltikin jäin vähän sille fiilikselle, että jotain jäi puuttumaan. Chillausmusassa toki voidaan mennä ikään kuin tunnelma edellä, minimalistisesti, mutta ehkä joku vähän selkeämpi teema tai sen tapainen olis sittenkin ollut paikallaan?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Makes69 (SpaceGuitar69) - KONTAKTE-II 23.03.2007

Makes69 (SpaceGuitar69) - KONTAKTE-II
Jahas, melkoisen erilaista kamaa kuin mihin on viime aikoina makes69:ltä totuttu kuulemaan. Ihan ekaksi ajattelin, että äänikorttini on hajonnut, mutta sitten kokonaisuus paljastui äänimaisemoinniksi, joissa toki niitä lintujakin on. Ärsyttävää on, joskaan se ei välttämättä ole tämän teoksen vika, että aloin hiukan liikaa pohdiskella niitä tekniikoita joilla tämä sointikudos on luotu. En oikein meinannut päästä kiinni tähän fiilikseen. Taustajyrinä luo aika pahaenteisen tunnelman, josta seuraava mielikuva on se, etteivät nuo linnutkaan varmaan mitään rauhankyyhkyjä ole. Jotenkin tuntuu, että biisin kesto on liian lyhyt: Fiiliksiin pääseminen vaatii muutaman lisäkuuntelun. Kokonaan toinen kysymys on se, pidänkö fiiliksestä johon tää biisi mut johdattaa... ;) Kokonaisuutena mun mielestä tää on joka tapauksessa melkoisen vaikuttava ja taidokas teos, joka toimii suhteellisen pienillä elementeillä, joita on käytetty mun mielestä juuri sopivan maltillisesti. Ja efektien kanssa on menty överiksi erittäinkin tyylitajuisesti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Veli Vinell - Ei Sanoja 23.03.2007

Veli Vinell - Ei Sanoja
Tää biisi herättää aika ristiriitaisia tunteita. Ensinnäkin, sanoituksen idea tuntuu aika läheiseltä ja koskettavalta. Esitys oli varsin uskottava, mutta sittenkin ehkä pikkuisen vaisu. Jotenkin ajattelin että tässä vois olla mukana ripaus raivoa myös. Mua myös häiritsi pikkuisen jotkut fraseeraukseen liittyvät jutut. Ikään kuin sanat olisivat tulleet suusta vähän väkinäisesti, tai että sanojen hinkkaaminen laulumelodiaa varten (tai päin vastoin) olis jäänyt vähän kesken. Jäin myös miettimään oliko sana 'tärkeitä' valittu tahallaan juuri niin, ettei se täysin rimmaa. Sävellyksessä on mukavaa pop-tarttuvuutta, ja se toimii fiilikseltään hienosti sanoituksen kanssa. Kokonaisuutena mukava, tekisi mieleni sanoa tärkeä biisi, josta jäin kaipaamaan kuitenkin jotain. Ehkä joku hiukan yllättävä rytminen juttu tai sointu tai jotain olis tehnyt terää?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elämää ja aivokemiaa - Tuuliajolla 31.03.2007

Elämää ja aivokemiaa - Tuuliajolla
Erittäin mukavasti biisi rullaa eteenpäin. Tasapainoinen ja mukava yleissoundi, erityisplussat rouheista ja jykevistä bassoista. Tykkäsin myös sävellyksestä, vaikka se kulkikin varsin tuttuja pop-polkuja. Se vaan oli yksinkertaisesti hyvin laadittu, niin että mitään turhaa höttöä ei ollut ja vei biisiä johdonmukaisesti eteenpäin. Sovitus oli myös toimiva ja tarjosi kivoja pikku yksityiskohtia. Sanoitus ei mua ihan kauheasti onnistunut sykähdyttämään. Olisin ehkä kaivannut enemmän jotain henkilökohtaista tarttumapintaa, mutta pakko sanoa, että varsin toimiva se on kaikesta huolimatta: teknisesti ehyt ja sujuva. Kyllä tätä oikein mielellään kuuntelee, mutta ehkäpä joku lopullinen vangitseva koukku tästä puuttui, tai ei se ainakaan mua onnistunut nappaamaan. Siitäkin huolimatta mä nostaisin tämän biisin selkeästi Cupidon parhaiden töiden joukkoon... Ehkä ennen kaikkea siksi, että tässä ei ollut sellaisia juttuja, jotka mua ovat monissa muissa Cupido-biiseissä häirinneet... :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Makes69 (SpaceGuitar69) - WAH OUT!! 16.03.2007

Makes69 (SpaceGuitar69) - WAH OUT!!
makes69:n tavaramerkkimäinen, hiukan kömpelö rumpukone puksuttaa taustalla hiukan häiritsevästi, mutta jos ei siitä välitetä, niin täähän on mainio veto erityisesti fiilikseltään liikkuen tyyliltään sujuvasti funkin ja fuusiojatsin välimaastossa. Wah-soundi on mainion puhutteleva, samoin bongot luovat kivaa tunnelmaa. Biisi soljuu eteenpäin tajunnanvirran tapaan. Kyllä tästä olisi noiden muutaman mainion riffin avulla varmaan saanut tiukemmankin kokonaisuuden, mutta toisaalta, miksi ois niin pitänyt tehdä... Ylipäänsä tässä on hauskaa se kuinka tää synnyttää mielikuvia ja kertoo tarinaa, jonka yksityiskohdat kuulija saa vapaasti täydentää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dusty Riders - Booze Is Talkin' 16.03.2007

Dusty Riders - Booze Is Talkin'
Äärettömän tyylipuhdas kantripläjäys, jossa vakavaa aihetta on käsitelty mukavasti kieli poskessa. Riimittely tässä toimii erityisen kivasti ja luontevasti. Vaikka sävellys on ajoittain jo melkein kliseisiin asti perinteinen, muutamia mukavia yllätyksiä löytyy. Erityisesti säkeistössä on uskallettu ottaa yllättäviä mutta silti hienosti toimivia erilaisia sointuvaihdoksia. Kertsissä hauska lauluharmonia! Niin ja sekin on ihan hyvä idis, että biisi lähtee kertsillä. Ääniefektit tällä tavalla mua joskus hiukan ärsyttävät: niistä tulee helposti jotenkin liian alleviivaavia, mutta tässä tapauksessa ne kyllä täydensivät tunnelmaa ihan hienosti. Ei moitittavaa siinä kuten ei esityksessä muutoinkaan. Nyt kun biisi tuossa pyörii jo kolmatta kertaa, niin tää alkaa tuntua varsin tarttuvaltakin. Hyvä veto!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Makes69 (SpaceGuitar69) - Long gone 16.03.2007

Makes69 (SpaceGuitar69) - Long gone
Vähän jimimäisen kantrihenkinen meininki alussa. Tuntui, että ei tässä oikein meinata päästä asiaan. Aloin kaivata laulua. Myös alkuosan bassosooloilu tuntui hiukan hassulta. Ei silti, sekin oli ihan toimivaa kuitenkin. Parasta tässä mun mielestä en se kuinka luontevasti erilaiset kitaraosuudet ja erityisesti kitarasoundit limittyvät toisiinsa. Soolo oli tosi hieno, ja sen kaiutettu ja feidattu lopetus oli erinomainen. Mulle tuli siitä jonkinlainen deja vu -kokemus, mutta en nyt millään osaa paikallistaa miksi. Tykkäsin biisin fiiliksestä myös, mutta päällimmäinen ajatus on kuitenkin se, että biisi ois kaivannut melodioita. Ehkäpä juurikin laulua?

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Shirkers - Southern blues 16.03.2007

The Shirkers - Southern blues
Jahas, sitä on palattu takaisin amerikankieleen... Kivan karu, autenttinen ja alkukantainen soundi, jossa tosin laulu kuuluu jo pikkuisen liian heikosti. Mainion huuruisia fillejä. Tämän teoksen pelastaa mun mielestä fiilis ja etenkin tää soundi. Tykkään varsinkin laulusoundista, joka ajoittain tuo mieleen pistepirkot. Kyllähän tätä ihan sujuvasti kuuntelee, mutta mitään varsinaista ideaa en tästä löytänyt... ehkei ollut tarkoituskaan? ;)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Makes69 (SpaceGuitar69) - Outlaw 05.03.2007

Makes69 (SpaceGuitar69) - Outlaw
Armoton meininki ja hyviä teemoja. Todella tyylitajuista kitarointia, hienoja soundeja. Kaikki edellä mainitut asiat eivät makes69:n kohdalla mitenkään yllätä. Ehkä vois sanoa, että koko biisiä vaivaa tietty yllätyksettömyys. Hienon soitannan ja jyrkän meiningin ansiosta tää kestää kuitenkin hyvin kuuntelua. Miinusta tulee etenkin konerummuista, jotka ovat vähän keskeneräisen oloisia, varsinkin soundien osalta. Bassosoundikaan ei mun mielestä ihan parhaalla tavalla istunut kokonaisuuteen. Onkohan se muuten soitettu kitaralla pitch shifterin kautta? Anyway, ehkä se tosiaan kiusaa eniten, että muut soittimet eivät oo samalla viimeistely/tyylikkyystasolla kuin kitarat. Hyvä tunnelma ja draivi kuitenkin kompensoi paljon. Kyllä tätä on helppo diggailla!

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Shirkers - Valehtele vaan 20.02.2007

The Shirkers - Valehtele vaan
Mukava pikku kipale, jonka perusteella oikeastaan vois suositella, että Shirkers tekis jatkossakin suomenkielistä matskua. Jollain tapaa tää tuntuu uskottavammalta kuin amerikankieliset vedot, varsinkin kun tähän on löydetty oikein kiva ja toimiva hokema. Muutenkin ihan hassunhauskaa tekstiä. Itse ajattelin sanoituksessa on pieni ripaus myös jonkinlaista sarkasmia. Totta on myös tuo mitä Jarpat aiemmin sanoi. Täähän on vähän pop-henkisempi veto verrattuna aiempiin vetoihin, jotka olivat enemmän sitä alkukantaisempaa blues-osastoa. Tykkäsin myös siitä miten sävellyksen fiilis istui sanoitukseen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dusty Riders - Blue Childhood Skies 24.02.2007

Dusty Riders - Blue Childhood Skies
Pelkkiä kehuja tääkin biisi ansaitsisi, mutta aloitan nyt sillä pakollisella kritiikkiosuudella... Tuntui, että sanoitus ja ääntäminen oli tällä kertaa jäänyt pikkuisen luonnosmaisemmalle tasolle kuin tavallisesti. Tykkäsin kyllä tarinasta ja lyriikoista, mutta tuntui vain että sanat ois voinut istua kokonaisuuteen vielä paremmin pikku viilauksella, ehkä? Sanotaan nyt vaikka esimerkkinä toi viimeinen rivi joka ei rimmaa edellisen kanssa, toisin kuin kaikissa muissa säkeistöissä. Hauskaa näissä lyriikoissa on se, että tulee vaikutelma varsin rikkaasta kielenkäytöstä vaikka mitään kovin erikoisia sanoja ei viljelläkään. Tarina tulee helposti ymmärretyksi. Ja hyvä niin! Pikkuisen mä vierastin myös niitä siirtymäkohtia joissa säestys lakkasi. Niissä oli ikään kuin jotain pientä epämääräisyyttä mikä oli häiritsevinään varsinkin ensimmäisillä kuuntelukerroilla. Mut joo, tää meininki kyllä kolahtaa mulle ihan täysillä, varsinkin kun kivaa melodiaa täydennetään helposti samastuttavalla ja lopulta varsin positiivishenkisellä stoorilla! Sovitus oli pelkistetty, mikä kyllä tähän sopi hyvin, ja samalla korosti upeita laulustemmoja. Erinomainen kokonaisuus!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bluebird - Ain't Got No Car 15.02.2007

Bluebird - Ain't Got No Car
Erittäin mukava tunnelma, kivan rento poljento, hyvä riffi. Tykkäsin myös kivan pidättelevästä laulusuorituksesta, joka toi mieleen J.J. Calen. Olin hivenen pettynyt, että sanoitukseen ei ollut oikein löytynyt kunnollista, yllättävää koukkua. Toisaalta just tää staattinen meininki, ettei oikein mitään tapahdu (myöskään sanoituksessa) alleviivaa biisin perusideaa ja mainiota tunnelmaa! :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele SUPERNATURAL BOND - .Sleeping Beauty. 04.02.2007

SUPERNATURAL BOND - .Sleeping Beauty.
Kehtaako tässä nyt mitään negatiivista sanoa kun kaikki vain ylistää... ;) No joo, biisihän on tietenkin vanha tuttu, ja sävellyksenä ihan ässäkamaa. Tää on aika staattinen, eli ei kauheasti etene mihinkään suuntaan, mikä on varmaan tämmöiselle unilaululle ihan sopivaa. Hieno, kaunis biisi kaikin tavoin. Jos nyt on kyseessä tosiaankin lopullinen versio, niin pari teknistä detaljia vähän ihmetytti. Ensinnäkin, tomit kuulosti vaisuilta ja kaukaisilta (suhteessa muihin rumpuihin). Liekö niitä ollut mikitetty lainkaan? Muutamassa kohdassa olin kuulevinani myös jotain ylimääräisiä räpsyjä, esim. kohdassa 1:26 vasemmassa kanavassa. Eivät ne nyt liikaa häirinneet, mutta kuitenkin. Ehkäpä tiedosto olikin vain jossakin data-avaruudessa, matkalla kohti tärykalvojani tärveltynyt?

Kommentti kappaleesta Kuuntele 1969 - Rock is not dead!!! 04.02.2007

1969 - Rock is not dead!!!
Kymmenen sekunnin biisit on aika vaativa genre. Eipä siinä paljon mitään draamaa taida ehtiä rakentamaan. Biisin sanoma tuli siitä huolimatta päivänselväksi, vaikka jouduinkin tarkistamaan biisin sanat (onneksi make oli ne liittänyt mukaan). Ehkä tätä pitäis arvioida ikään kuin radioaseman jinglenä tai sen tapaisena... Ja siinä mielessä kyllä, kyllähän tää toimii! Ois tietysti voinut ajatella, että sanoissa ois ollut joku hiukan vähemmän kulunut koukku.

Kommentti kappaleesta Kuuntele 1969 - Voi maamme banner-instr. 26.01.2007

1969 - Voi maamme banner-instr.
Toimii myös hienosti, ellei jopa paremmin näin instrumentaalina! Ja tokihan kansallislaulun pitää olla tunnistettava myös ilman sanoja. "Protestiosio" jäi hivenen irralliseksi muusta biisistä, mutta ei se mitään. Hienoa soittoa ja hienoja soundeja. Vaikuttavaa! Etukäteen mainostetulta lopetukselta jäin odottamaan hiukan enemmän. Ehkä siinä ois voinut vielä jollain tavalla palata biisin teemaan? Ehkä silloin se ironinen protestimieliala olis saattanut välittyä paremmin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele 1969 - Voi maamme 26.01.2007

1969 - Voi maamme
Aika perinteinen! :) Pieniä kaikuja havaittavissa myös Paciuksen Maamme-laulun suuntaan. Joka tapauksessa täähän on oikeasti ihan oikeasti potentiaalinen kansallislaulu! Niin kuin kisan säännötkin edellyttivät, biisi on suhteellisen helposti omaksuttavissa ja laulettavissa kuten esilaulajamme mainiosti osoittaa! Hyvä sävellys ja hyvät sanat, hieno sovitus ja tulkinta. Varmasti tästä saisi myös tarvittaessa tehtyä erilaisille orkestereille sopivia sovituksia.

Sivu: 1 2 3 4 5 6