Nyrkki

Betoni | 29.02.2012 | Atmospheric Sludge
3:27

Matalalta ja hitaasti vyöryttävä biisi, olkoot tyylilajinsa "Atmosfäärinen etana" :)

Varmaankin ensimmäiset politiikasta vaikutteita ottaneet sanoitukseni kautta aikain... Pohdinnan kohteena on yltiönationalismi, populismi ja yleisestikin erilaisten aatteellisten äärilaitojen liikehdintä ja noihin ajattelutapoihin liittyvä aggressiivisuus.

Biisin sanoissa yritetään mennä ääriajattelusta innostuneen "nahkoihin" ja sanoituksella koitetaan kuvata siitä melkoisen yksiulotteista näkökulmaa, joka "ismeihin" yleensä tuppaa liittymään. Tuollaistahan tuo meno on huolestuttavissa määrin nykyään Suomessa kun politiikassa mukana olevat henkilötkin (erityisesti erään nimeltä mainitsemattoman "jytkypuolueen" jotkut edustajat) ovat heittäneet melkoisen vaarallisen kuuloisia kommentteja julkisuudessa.

Ääriajattelu on vaarallista, oli se sitten vasemmalta, oikealta tai populistisesti "parhaat palat molemmista suunnista" -pohjalta rakennettua. Eiköhän se ole kuitenkin niin, että maltti on valttia ja yhteistyössä hankalatkin asiat ratkotaan?

0.00   243 kuuntelua

Kappaleen sanat

NYRKKI
=======

Eläköön, me voitimme! Uusi aika alkakoon!
Voitonmaljojen äärellä laulumme raikukoon
Kaksikymmentä prosenttia koko kansakunnasta
Jakaa ajatuksemme uudesta supervallasta

Nyrkki! Nyrkki! Nyrkki!

Meillä ei suvaita vieraita kulttuureja
Kaikki uusi on pahasta, taantumus on kaunista
Hetki hiljaiseloa, mutta kohta kajahtaa -
siis tulkoon taantumus, malliksi Pohjois-Korea!

Nyrkki! Nyrkki! Nyrkki!

Sinivalkoisella äänellä huutomme raikukoon
Nyt Suomi on matkalla vapaaehtoisesti paitsioon...

Nyrkki! Nyrkki! Nyrkki!

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

tuntematon_pelle 04.03.2012
Heti iski korviin todella paskat rummut. Konerummut vissiinkin? Ei niissä sinänsä mitään vikaa olis, mut ohjelmointiin vois panostaa enemmän.

Kitaroinnissa ja bassossa? oli vähän jyystön makua joka ei niin minuun iskenyt. No jaa kuuluihan se bassokin tuossa väliosassa.

Vokalistilla riittäis rahkeet paremmallekkin soitannelle, mut kun ei niin ei...

Ei tää varsinaisesti mitenkään huono ole, mut lipsahtaa vähän täytebiisi kategoriaan tällä tuotannolla. Voksut pintaan ja tausta taakse niin tästäkin sais enemmän ehkä irti.
0   +1 +2
 
Kostiainen 04.03.2012
Tämmöiseen tavaraan harvemmin törmää kommenttiringissä. Genressään jees matskua, vaikka laulutyyli ei itseäni oikeen nappaa. Valmiin kuulosta. Hyvä että oli saatetekstikin matkassa niin ymmärsi sanoitusten tarkoituksen..
0   +1 +2
 
Tapez 03.03.2012
hyvät soundit rummuissa varsinki... hyvää energiaa tässä on!
0   +1 +2
 
rml 02.03.2012
Sellainen kotiteollisuus vaikutelma heti alun rähinärokin saattelemana. Aggressiviinen näkemys maailmanmenosta ei muuta.
0   +1 +2
 
Hillo-munkki 02.03.2012
Aika laiskan olosta. Laula vois laittaa enemmän vihaa siihen lauluun, ni toimii tää biisi paremmin. Tässä ei muutenkaan tapahtunu mitää.
0   +1 +2
 
Snacke 02.03.2012
Kliiniset kummallisesti pannatut rummut ja tunteista vapaa kitarasuoritus, eivät tee oikeutta heittäytyvälle vokalistille joka laulaa poliittisesti kantaaottavan tekstin uskottavasti.
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat