Verta

Betoni | 29.02.2012 | Alternative Metal
2:07

Musiikin puolesta metallista hardcorea yhdistellään tällä kerralla ajoittain melodisempiin kuvioihin. Sanoituksissa käsitellään sitä suurinta typeryyttä (ja sanojen määrä periaatteella lyhyestä virsi suorapuheisin), mitä ihminen voi itselleen tehdä eli itsemurhaa. Tuon lyhykäisen tekstin sävy on inhorealistisen toteavaa eli ei mitään goottityyliin kuolemaa romantisoivaa. Joku fiksu on aikanaan todennut, että "itsemurha on lopullinen ratkaisu väliaikaiseen ongelmaan" - en voisi olla enempää samaa mieltä eli itsemurha on niitä asioita, joka kannattaa jättää väliin.

Biisi on vuosimallia 1995 ja wanhalla kunnon analogisella 4-raiturilla rykäisty versio oli mukana jo 1996 Soundissa arvostellulla demolla, tuo ihan kuriositeettinä mainittakoon. Tämä versio aiheesta on ihan tältä vuodelta.

8.35   274 kuuntelua

Kappaleen sanat

VERTA
======
Puroina se virtaa, kadut se täyttää
Punainen on väri, punainen on maa
Tahmea neste likaa kätesi - verta!

Viiltävä tuska, ranteet on auki
Elämän suihku ranteista nousee
Päivä kun loppuu on kaikkialla verta

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

JohnSalute 05.05.2012
No onpas Rytmihäiriön mieleen tuovaa materiaalia. Jaa, eipäs enää kun lähti tuo cleanimpi laulu. Toimii paljon paremmin nuo cleanlaulu-kohdat. Tuntuu että rumpali ei oikeen saa tuohon mättökomppiin poweria. Vaan yhtäkkiä tuossa 1.02 kohdassa se virvelikin on saatu sieltä kuulumaan.
0   +1 +2
 
8
Hyvä veto vaikka en HC:n ystävä olekaan. Kiva laulaja. Kuulostaakin pitkän linjan hommalta.
0   +1 +2
 
zargo_hellfuzz 26.04.2012
Täähän oli hyvin tehtyä materiaa. Ainoa vaan että tästä tosiaan kuuluu tuo vuosi 1995, siihen aikaan tää on ollut varsin pätevää rymistelyä, mutta nyt tulee vähän semmonen nostalgiatrippifiilis... tosin sitä ei välttämättä ois tullut ilman tuota selittelytekstiä. Sanat oli tiukat, suoraan mentiin ytimeen ja mitäpä sitä kaunistelemaan, asiat on asioita, stop.
0   +1 +2
 
8
Eerik 21.04.2012
Siinä oli sointuja ja lauluakin. Sanat tuli hyvissä ajoin ja oli hyvä meininki
0   +1 +2
 
7
Peloukoufa 19.04.2012
Raskasta mutta jotenkin miellyttävällä tavalla Ramonesiin vivahtavaa. Teksti kuitenkin vähän luotaantyöntävä, vaikka selityksen luinkin. Johtuisiko kielivalinnasta, englanniksihan tällaiset hurmeiset tarinat menee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, mutta suomeksi ahdistaa...
0   +1 +2
 
8
Jusben 19.04.2012
Laulu enempi pintaan, nyt se hukkuu tuonne mökään ja luo laimean vaikutelman. Hyvä kokonaisuus.
0   +1 +2
 
8
torchelli 18.04.2012
Puhdas laulu ei oikeen tunnu istuvan tähän niin hyvin kuin sitte tuo huutavampi puoli, joka istuu oikein hyvin. Kyllähän tästä kuulee että Stam1naa on kuunneltu. Se on myös ehkä ongelma, sen suhteen että mitä vähemmän yleensä omat esikuvat musiikista kuuluvat sen paremmin se yleensä toimii. Niistä opituista maneereista voi päästä yli ja sillon mun oman kokemuksen mukaan homma alkaa toimimaan huomattavasti paremmin ja ennenkaikkea omilla ehdoilla.
0   +1 +2
 
Jamsteri 15.04.2012
Sävellyksesti tässä vaikuttaisi olevan kivasti sopivassa suhteessa mättöä ja sitä melodisempaa meininkiä. Kaikki soittimet kulkevat kyllä ihan kivasti, mutta rummut kuulostavat välillä kummalta. Tuosta kitaran "pääriffistä" tykkään kovastikin.

Laulu jää välillä vähän ikävästi kaikein muun jalkoihin. Varsinkin noissa suvantokohdissa olisi kiva jos siitä saisi vähän paremmin selvää. Laulu oli välillä muutenkin jotenkin jännän kuuloista artikuloinnin puolesta juuri noissa kohdissa. Nuo huutokohdat sen sijaan toimivat tosi hyvin.

Vaikka tämä onkin aika lyhyt, niin tämän ei tarvitsekaan olla yhtään pidempi. Tässä on kivasti saatu tiivistetty kaikki sanottava mukavan tiiviseen pakettiin, missä ei ole liikaa mitään turhaa venyttämistä.
0   +1 +2
 
Seamlezz 13.04.2012
Vähän thrash meininkiäkin olin tuolta löytäväni? Kova meno
0   +1 +2
 
8
Doctor Carpenter 10.04.2012
Sanoista tulee mieleen alkuaikojen CMX, ja muutenkin koko touhusta niin hyvässä kuin pahassa. Hienosti jäsennelty biisi näin lyhyeksi jyräksi! Konerummut?
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2 3 4