Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 357 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sunset Boulevard - Sunset Boulevard 15.02.2010

Sunset Boulevard - Sunset Boulevard
Tässä on hieno meno päällä. Pää nytkyy tahtiin koko ajan. Kasarimeininki uppoaa hyvin. Tässä on hieno melodia, kiva syna, charmikas vokalisti ja groovaava meno. Kappale ei ole mitenkään erityisen uniikki, mutta ei haittaa yhtään. Vokalisti lepää juuri odotetulla hetkellä, soolo tulee kuten pitääkin ja mallikkaasti. Ei tästä voi kuin nauttia. En ole ihan varma mutta mulla on semmonen fiilis että tempo on pikkaisen nopeutunut loppua kohden.

Kommentti kappaleesta Kuuntele TOB - My Babe Won´t Let Me Go 15.02.2010

TOB - My Babe Won´t Let Me Go
Pidän hirveästi säkeen rakenteesta. Ekaksi kitara vetää taustalla sointua ja laulaja ja laulaa ja sitten taas kitara vuorollaan vetää hienoa blues riffiä. Muutenkin kitaristi on hyvin asiallinen, hieno soolo ja kaikkeja kivoja kitarajuttuja on viljelty sinne tänne. Vokalistikin veti hyvin, ei valittamista. Hyvin groovaava kappale, pää nytkyi tahtiin koko ajan. Jostain syystä pidän kauheasti 2:04 kohdasta, varmaankin koska kitara saa vähän hengitystaukoa ja basso on niin mouhea. Ei tästä meinaa löytyä huonoa. Ainoastaan tuo loppuhuuto kuulostaa jotenkin ilkeän viiltävältä ("goooooo.....").

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fillari - Laiska päivä 15.02.2010

Fillari - Laiska päivä
Hyvä lepposa fiilis. Rummut vetävät aika läheltä humppaa, mutta sopii ihan hyvin tähän. Ai katos, sehä tuo genre onkin. Vokaalit ovat aivan liian pinnassa, tuntuu että meinaa mennä jo pikkasen särölle. Reilusti alas, kiitos. Miksaus on muutenkin outoa, onko tämä tahallaan tehty lähes monoksi? Noita soittimia voisi levittää sivuille, varsinkin urut eivät pääse oikeuksiinsa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Saddam's Family - Harulf The Warulf 14.02.2010

Saddam's Family - Harulf The Warulf
Hyvin groovaava meininki. Vokaalit eivät iskeneet, mutta muuta varsin mallikasta menoa. Kun kitarat runttaavat yksinkertaisesta laukkariffiä, niin pidän siitä miten kitara oikealla antaa välillä tietyn soinnun soida pitempään. Hieno lisä biisiin! Sooloilu oli varsin fiilistelevää, hyvä!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fear Delirium - Teatterissa 14.02.2010

Fear Delirium - Teatterissa
Aluksi vähän epäröin saundimaailman toimivuutta, mutta ihan hyvin se rullaa. Rumpusaundeissa ehkä pientä parannettavaa, mutta juuri tuommoinen laidback fiilis sopii niihin erinomaisesti. Kitara oli myös todella kova, diggasin kovin paljon. Voisi olla vähän enemmän pinnalla välillä. Vokaaleissa ei suoriuduta ihan niin hyvin, miksauskin on aika outoa! Luonnollisempi, orgaanisempi ja hengittävämpi saundi sopisi vokaaleihin paremmin. Onkohan jo liikaa pyydetty?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ancestors Blood - Reborn spirit in a new flesh 14.02.2010

Ancestors Blood - Reborn spirit in a new flesh
Diggasin rumpalista. Heti ensimmäisen minuutin aikan tuli vakuuttuneeksi hänen tyylitajustaan. Ennen vokaaleja tuli hienoja tomifillejä sun muita. Tässä on hyvää fiilistä melodioiden ja syntikoiden suhteen, varsinkin tuo 2:30 kohta. Tuli hieman mieleen Moonsorrow. Pikkasen liika blastia rummuissa. En ole ihan varma termistä, mutta tuolla 4min paikkeila vokaaleiden kanssa tuleva osio. Sen jälkeinen rumpukomppi jyrää, hienon synan kanssa. Rummut olivat suurimmilta osin tosi hyvät, en tiedä miksi kiinnitin niihin niin paljon huomiota. Vokaalit olivat tavallaan hyvät, mutta eivät jostain syystä ihan täysin istuneet tähän biisin. En kyllä yhtään tiedä mistä johtuu.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Inkvisition - Apocalyptic Indoctrination 14.02.2010

Inkvisition - Apocalyptic Indoctrination
Aluksi pelotti hieman tämä pituus, varsinkin kun en ole mikään albumien välisoittojen fani. Aika hyvin tämä kuitenkin toimii näin. Äänimaisema on oikein hieno, pädi on mielestäni juuri sopiva. Aika massiivinenhan se on, mutta ainakin kuulokkeilla kuulostaa hyvältä. Kun alkaa tuota melodisuutta tulemaan enemmän kielisoittimen kanssa (kitara?) niin se voisi olla ehkä vähän kovemmalla. Muutenkin tuolla on huilua sun muuta taustalla ja haluaisin ehkä pikkasen enemmän pinnalle juuri tuota melodisuutta. Biisi on kyllä hyvä, mutta välisoitoissa on usein se vaara, että jos esim teidän levyssänne on pääosin BM ja yhtäkkiä tulee tällainen fiilistelevämpi biisi, niin saattaisin skipata tämän koska haluan vai sitä paahtoa koko ajan. Riippuu mielentilasta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele KöyhäSeppo - KöyhäSeppo - Muuri 28.05.2009

KöyhäSeppo - KöyhäSeppo - Muuri
Hyvät vedot kyllä ja flowkin perushyvä. Enemmän olisin kuitenkin kaivannut vaihtelua biitiltä tai vokalistilta. Tämä on tosin melkein aina sama juttu mun suhteen, genrelleen tämä oli kovin standardiveto. Ensimmäisessa ja toisessa verseessä oli kuitenkin mukavasti erilainen flow, siitä plussaa. Biitti oli ikävä kyllä melko kliseinen, ei uponnut.

Kommentti kappaleesta Kuuntele AlfaKalle - What If You\'re Not Enough 28.05.2009

AlfaKalle - What If You\'re Not Enough
Laulussa hienoa autotunea-mitälie pop tyyliin ja tittelikin vedetty suoraan popmuotista! Muuten biisi ei yllä alfan industriaali materiaalille, mutta onko edes reilua verrata tätä niihin. Kaiut tosin ovat vielä taattua alfakallelaatua, hyvin on käytetty. Biisi toistaa muuten aika pahasti itseään, vaihtuikohan rumpukomppi missään vaiheessa. Tuo huilu(?) on todella hieno, paras osa koko biisiä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele AlfaKalle - Das Papier 07.05.2009

AlfaKalle - Das Papier
Tässö on raskasta menoa mutta ilman kitaroita. Laulut onnistuu jälleen kerran vallan mainiosti. Saksankielinen normilaulu ei ole niinkään erikoiusta, mutta kaikki nuo oravat ja arabivaikutteiset korkealta vedetyt osuudet sun muuta nostattavat fiilistä todella korkealle. Paria juttua olisin ehkä itse yrittänyt toisin, mutta en tiedä olisiko toiminut paremmin. Synalle olisin yrittänyt saada vähän mageempaa saundia ja rumpuihin lisätä ehkä jotain lautasia. Mutta kuten sanoin, on vaikeaa sanoa saisiko tästä versioista siten parempaa. Haluan kehua vielä noita tausta ufo synailua ja kuoroa ja muutenkin kaikkia efektejä ja kaikkia. Noissa olet kyllä varsin haka.

Kommentti kappaleesta Kuuntele In Flamerson - Pillujen Sotasuoja 11.04.2009

In Flamerson - Pillujen Sotasuoja
Hieno alku kyllä ja biisien lähtiessä ei petä. Hienoa huutoa läpi biisin, todellakin asennetta löytyy vokalistista. Puhdas osuus keskivaiheessa on myös hieno lisä, oiskohan tossa ollut myös jotain vähän duurimpia nuotteja, samoin sen jälkeisessä soolossa, itsekin tykkään viljellä niitä jos vain mahdollista. Järjetön blastbeat mikälie pauke ei uponnut ollenkaan, varmaan koska rummut kuulostivat aika tökeröiltä. Muutenkin miksaus ei ole mitenkään huippua, kaikki miksattu melko keskelle, mutta idea kyllä välttyy. Biisin aihekaan ei kauheasti kiinnosta, mutta onneksi sanoja harvemmin kuuntelen, pääasia että kuulostaa hyvältä. Tästä tulee kovasti Stam1na mieleen, ei yhtään hullumpi juttu se.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Integraali - Teinihuorat 30.03.2009

Integraali - Teinihuorat
Lauluyrityksestä tulee heti plussaa. Hauska melodia biitissä, mutten muuten melko ponneton rumpujen osalta. Flow on vähän hätäinen välillä, se pitäisi saada tiukkaan kuosiin. Ei ihan uponnut tämä. Mutta joo, teinihuorat ärsyttää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dooris - Metsä 22.03.2009

Dooris - Metsä
Minuutin jälkeen lähtevä kitaraosuus on todella hieno. Muu biisistä on melko tavallista kitarointia, mutta tuossa on mitä mahtavin melodia. Onneksi sitää tulee myöhemminkin, mutta sitä olisi saanut olla lisääkin. Laulu on melko hyvä, asennetta ja tarmoa löytyy kyllä. Välillä tuntuu kuitenkin että se ottaa liian suuren osan kappaleesta, joka ei varmaan monia tosin haittaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Olppa Product - Mouthful of Lies 28.05.2009

Olppa Product - Mouthful of Lies
Hieno alkuriffi heti alusta, ja erityisesti tuo kohta missä kättä vedetty pitkin otelautaa kielinpäälle ja samalla soitettu (?) Kitarasaundi ei ole mikään maailman rouhein, mutta aika mukava ja omalaatuinen. Vähän ennen puolta väliä alkaa huomata opeth vaikutteita, biisi muuttu täysin ja kitara soittaa ihme rytmissä jotain kivaa junnaavaa riffiä. Itselleni uppoaa todella hyvin. Kitarasooloissa on hienosti variaatota, alussa hillitympää ja myöhemmin myös kiivaampaa. Oma lemppari on lopussa missä cleanit kitarat ja kevyet rummut komppaavat. Pari valituksen sanaa kyllä löytyy. Ensimmäiseksi ainakin rumpujen crash on aivan liian pinnalla, varsinkin tuon ekan nopean kitarasoolon aikana ja oikeastaan koko ajan sen jälkeenkin. Toiseksi tämä varmaan toimisi vielä paremmin pienillä vokaaleilla. Esim jotain satunnaisia ärjähdyksiä, ei mitään liian dominoivaa. Vaikea sanoa kuinka nopeasti tähän tylsistyisi tällaisenaan. Aivan niitä killeririffejä tässä ei ole, mutta tasaisen hyvä kokonaisuus kyseessä. Jos tämä lähtisi soimaan levysoittimessa, en missään nimessä skippaisi. Kova biisi kyseessä ja lisää tällaista tavaraa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Death Calm - Delirium 21.03.2009

Death Calm - Delirium
Päätin kuunnella tämän, sillä suomenkieli uppooaa minuun =) Alkuriffistä tulee mieleen joku komediarokki, joka ei muhun kovin kolahda. Jotenkin tulee mieleen Marko Annalla + fm2000 kitarointi. Myöhemmin tämä sama osuus kyllä toimii ihan ok, vaikka ei parasta antia olekaan. Meno kuitenkin on parempaa muussa biisissä. Hienoja riffejä ja korkeat osuudet ovat jo eeppisiäkin. Laulussa on kyllä asennetta kunnolla, mutta parantamisen varaa on vielä. Semmonen charmi puuttuu. Satunnaiset örinät taustalla istuu hyvin kokonaisuuteen, hyvä! Basso vetää välillä jotain todella hienoja juttuja taustalla, hatunnosto basistille!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Drake - Everflowing 22.03.2009

Drake - Everflowing
Laulajalla on sopivasti charmia, ei käy meno tylsäksi. Toinen hyvä puoli tässä on basso, se vetää välillä hienoja juttuja ja slaideja. Lopulta tämä käy kyllä hieman pitkäveteiseksi, kaipaa vaihtelua tai pituuden leikkuutta. Rumputyöskentely olisi voinut olla vähän monipuolisempaa, niin olisi saanut sitäkin enemmän esille. Onneksi lopussa tulee synkkä kuiskailu, se on todella mahtava osio.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mukelo - Zingled 22.03.2009

Mukelo - Zingled
Dodiin, oldskool kiinnostaa aina. Retropiippaukset kuulostavat todella hyviltä, varsinki nuo slaidaavat taustaliidit ja satunnaiset nopeat arpeggiot. Kunnon oldschoolia! Lopussa tulevan industrial/retro rummutus on parhautta, sitä olisi saanut olla lisääkin. Saundeista tykkään sikana, milläs plugareilla näitä väsäät? Miekin haluan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele N-CoRe - Älä Vie Sitä 30.03.2009

N-CoRe - Älä Vie Sitä
Flow tuntui jotenkin hätäiseltä. Sanat tuntuu jäävän välillä kaiken alle, oiskohan liian nopeita vetoja tai nopea biitti. Äänessä on kyllä hyvin asennetta ja charmia, kyllä noilla lähtee vielä koviakin juttuja. Mutta eniten kyllä flow häiritsi, tuntu menevän pahasti offiin välillä, varsinkin loppupuolella missä biitti vähän rauhoittui. Vähän rennompi ote vetoon, niin uskon että kovaa syntyy.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Needless Live - Rain Wizard(27.2.09) 22.03.2009

Needless Live - Rain Wizard(27.2.09)
Miksaus voisi olla parempi, mutta ei siitä sen enempää. Ei hitto, tämä on kyllä nerokas kappale. Hyppään suoraan puoleen väliin peltikolina osioon, etten unohda ajatuksiani. Tästä tulee siis täydellisesti mieleen joku poppamies, joka helyt kaulaussa hyppii nuotion ympärillä silmät valkoisina aivan transsissa. Tämän jälkeen tuleekin raskasta ja kunnolla. Tuntuu siltä että oikein ukkonen iskee päälle ja sataa kaatamalla. Tässä vaiheessa siis moshpit räjähtää. Helvetti kun nerokasta! Eeppisissä mittasuhteissa tämä jo. Muussa biisissä on hieno groovvi päällä, kitara vetää yksinkertaista riffiä mutta se vaan toimii. Soolokitara vetää hienoja juttujua taustalla ottamatta kuitenkaan kaikkea huomiota itselleen. Laulajalla on varsin charmikas ääni, ei ala väsyttämään sitten ollenkaan. Laulua ei ole myöskään ängetty liikaa jokaiselle tahdille, vaan se on soitin muitten seassa. Lopetus oli myös hassun outo, eli juuri kuin tehty minulle. Tällaistako stoner metal on? En ole asiasta ihan perillä, pitääpä tutustua. Tämän kun saisi kunnon miksauksella, niin itkisin onnesta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Crookmachine - Hypoxia 22.03.2009

Crookmachine - Hypoxia
Perkussiot ovat varsin mukavat. Tässä on saatu todella hieno äänimaailma melko vähäisillä soittimilla, vaikka satunnaisi kelloja sun muita esiintyykin siellä täällä. Tuntuu että leijailen pilvissä ja olen puoliksi unessa. Kitarasooloilu läpi biisin toimii erinomaisesti, se ei ota valokeilaa kokonaan itselleen vaan tukee biisiä kokonaisuutena. Tämähän olisi täydellinen johonkin leffan taikka peliin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele TOB - Mystery of Life 22.03.2009

TOB - Mystery of Life
Aivan mahtava alku. Ei kyllä kuulosta muulta biisiltä ollenkaan, mutta se ei menoa haittaa. Tässä on laulut onnistunut varsin mallikkaasti. Äänessä on pientä karheutta, mutta sitä pehmennetään hieman täyteliäillä kaiuilla. Todella hyvä suoritus, yleensä laulu on suurin kompastuskivi. Tässä on muuten todella laidback fiilis, tulee mieleen että ajellaan avoautolla läpi aavikoiden ja hieakka pauhaa takana. Kitaran sooloilu loppupuolella ja huuliharpun mukaan tuominen ovat ehdottomia plussa. Tässä on kitaraa panoroitu sinne tänne luoden hyvin täyteläisen elämyksen. Kerralla ei kyllä kaikkea kuule, hyvä hyvä!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Terhenetär - Sumuvuoren ruhtinas 21.03.2009

Terhenetär - Sumuvuoren ruhtinas
Alkuintro oli ehkä vähän pitkän puoleinen. Muuten kappale on varsin menevä, itse tykkään aina suomenkielisestä laulusta. Plussa myös puhtaitten ja örinöiden sekoituksesta. Örinässä on vielä parannettavaa reilusti, nyt se jää melko ohueksi. Sävellystyö on kuitenkin varsin mallikasta. Jostain syystää ihastuin rumputyöskentelyyn, se pitää kunnon menoa yllä. Kunhan saisi parempaa äänelaatua ja munakkaampaa laulua, niin tämä olisi täysosuma.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Zomby Woof - Black Cat Witchcraft 22.03.2009

Zomby Woof - Black Cat Witchcraft
Alku ennusti jotain häröä, mutta ei tämä lopulta ollutkaan mitään kovin alternativea. Tässä hienosti sekoiteltu rokkikitaraa, kasarimelodioita ja lauluja ja pahaenteistä urkua. Juuri nämä melodiankulut ovat hauskoja, välillä on juuri pirteämpää kasaria ja sitten taas siirrytään synkempään ja manalaisempaan melodiaan. Omaperäisyydestä isot plussat. Tässä ei kuitenkaan ollut mitään henkeäsalpaavia koukkuja, tai groovia joka pistää pään nytkymään hillittömästi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele RZ-beats - A Ride Over the Rocky Mountains 30.03.2009

RZ-beats - A Ride Over the Rocky Mountains
Huhhuh, kyllä on kova biitti, mites tämmönen ei ole vielä varattu kellekään? Yksinkertane mut rento kitara ja kivat torvet vielä lisäksi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elämää ja aivokemiaa - Elämää ja aivokemiaa 25.02.2009

Elämää ja aivokemiaa - Elämää ja aivokemiaa
Mukavan leppoisa fiilis heti alkuun. Fiilis jatkuu läpi biisin, ja koko paketti tuntuu hyvin kompaktilta. Jostain syystä tämä tuntui vain 2min pitkältä vaikka pituutta onkin minuutin verran lisää. Tyyli ja varsinkin laulutyyli on samanlaista koko kappaleen pituuden, joka varmasti luo tunnelmaan paljon lyhyemmästä kokonaisuudesta. Toimii mielestäni juuri hyvin, itse biisi ei kuitenkaan loista yksinään mutta voisin hyvin kuvitella tämän levyllä hyvin sijoitettuna. Kitara on suuressa roolissa ja se vetää hienosti läpi biisin. Huomaan koko ajan uusia juttuja, välillä toisesas laidassa kitara soittaa pari nuottia juuri sopivaan kohtaan. Laulu on tavallaan hyvä, mutta sitä on ehkä vähän liikaa. Se on koko ajan pinnassa, eikä biisi pääse oikein hengittämään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ian E. Lee and the Inquisitors - Friend 22.03.2009

Ian E. Lee and the Inquisitors - Friend
Alku on ainakin vakuuttava. Kitara vetää kivat pikkusoolot ja taustalla soi rennot urut. Tästä tulee kyllä kerrassaan hyvä olo. Lyhyt kitaraosuus puolentoista minuutin kohdalla on myös varsin maukas. Ehkä sen jatkoksia olisi voinut rakentaa lisääkin juttuja. Kertosäkeessä on sairaan rento pianopimputus, joka ei kylläkään kuulu todella kovaa mutta hyvät kuulokkeet auttavat. Sähkökitara sen sijaa ei jotenkin sovi. Outoa, sillä yleensä diggaan sähkiksesta aina, mutta tässä se on outolintu keskellä parvea.

Kommentti kappaleesta Kuuntele KAIHO2 - VÄSY NYT 21.03.2009

KAIHO2 - VÄSY NYT
Äänimaailma on ihanan puhtoinen, kuten sulla aina. Itse olen tottunut omaan koneelliseen ja usein tunkkaiseen soundiin, joten tässä tuntuu että pääsee kunnolla hengittämään. Yleisilme on kappaleella hyvin rauhallinen ja tulee mieleen suomimelankolia, vaikka en ihan tiedä mihin tuolla edes viittaan. Mutta melankolinen kuitenkin ja kuulen mielessäni tämän soivan suomielokuvan lopussa. Tai jotain. Vaikka melodiankulut ja etenkin haitari luo aaltoilevan mielentilan, pitää kitara rummun tavoin menon tasaisena. Kitarassa on muutenkin pientä rosoisuutta, joka tuo taas kontrastia haitarilla ja uruille. Puhuin muuten rytmi- ja melodia kitarasta. Toinen pitää tahtia yllä ja toinen melodiaa keskellä stereokuvaa, kun haitari ja urut leijailevat sivuilla. Tämä kappale toimii erittäin hyvin ja banjokin tuo kivan pikkumausteen. Täytyy vielä sanoa että nimi on nerokkain pitkään aikaan! Suorastaan eeppinen.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele KAIHO2 - VÄSY NYT 21.03.2009

KAIHO2 - VÄSY NYT
Lopetus oli kyllä hieman outo ja ei sopinut kovin hyvin. Mutta muu biisi oli niin hypnoottinen että unohdin kokonaan tämä seikan. Lopetus ei siis näköjään haitannut niin paljon että olisin muistanut kommentoida.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele DirtyHippi - lets fight! 12.02.2009

DirtyHippi - lets fight!
Kyllä potkii munille, sen voin sanoa että heleposti menee top3:seen. Elä kerro muille.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Somnam - Deeper Surrealism 22.03.2009

Somnam - Deeper Surrealism
Liian ambientiksi ei tässä mennä, vaan rytmipuoltakin on sopivasti mukana. Synkkä piano on aivan parhautta, kuulostaa pelottavalta ja kiehtovalta samaan aikaan. Tulee mieleen kylmä vieraanomainen linna, jossa seinät ovat puhdasta kiveä, josta näkee oman peilikuvansa. Katto on parinkymmenen metrinkorkeudella ja harhailen sinne tänne tulematta minnekään. Kappale kuitenkin muuttuu intensiivisemmäksi puolessa välissä ja jotain on tapahtumassa. Näen kamalan sotatantereen ja melankoliset melodiat vahvistavat surun tunnetta. Marssirummutus tuo mielen hitaasti poismarssiva sotajoukko. Lopussa biisi eteneekin jo eeppisiin mittasuhteisiin, joka olisi saanut jatkua kauemminkin. Rauhallisen lopetuksen olisi voinut jättää pois ja jatkaa tällä edellä mainitulla eeppisellä linjalla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Piecemaker - Crush 22.03.2009

Piecemaker - Crush
Tässä on kyllä kova kasarimeininki päällä, tykkään kovasti. Laulajalle kovat plussat, hienosti vaihtelee tyylit ja kertosäkeessäkin on ihanaa korkeata laulua! Säkeistöt ovat jotenkin hienosti rakennettuja, nopeat vokalisoinnit kitaran kanssa istuvat kuin nenä päähän. Muistan että olen ennenkin kuullut hienoja vokalisointeja tältä herralta. Ei petä tälläkään kertaa!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lumeuni - A New Day 22.03.2009

Lumeuni - A New Day
Jotenkin tykäystin kauheasti melodioihin. Aluksi huomion vain saundeja, ja miten ne kuulostavat hieman kankeilta. Tulee ihan oma tuotanto mieleen kun teen tämän tyylistä. Mutta sitten pysähdyin vain ja kuuntelin melodioita, ja eri soittimia siellä täällä. En tiedä mikä kiehtoo, melodiankulut menevät ihan perusskaalassa enkä keksi mikä koukuttaa, mutta jos se toimii niin toimii. Tämä tosiaan jää hieman yksitoikkoiseksi ilman laulajaa, tai muuta vaihtelua, joten onnea vokalistin etsimisessä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Yollu Levels - Posse!Tallennusnimi 30.03.2009

Yollu Levels - Posse!Tallennusnimi
Tässä on kivoja juttujua sämplätty ja tarpeeksi monipuolisesti myös. Usein tuntuu että artisti sämplää lyhyen luupin ja käyttää sitä koko biisin ajan. En ole kyllä ihan varma mitkä on samplatty ja mitkä itse soitettu mutta hyvältä kuulostaa. Varsinkin alun symbaalit toimivat hienosti ja niitä käytetään myös mukavasti myöhemminkin. Basso tuntuu välillä kumisevan oudon kovaa, mutta se voi hyvin johtua kajareistani. Rumpujen saundit kuulostaa hyvältä ja lopussa drum'n'bass rummuttelu iskee kyllä itseeni. Yleensä en diggaa yhtään samplaamisestä, mutta tässä se on tehty kyllä varsin nerokkaasti. Saundeja löytyy joka lähtöön! Ainoastaan tuo kolikko ääni tuli ehkä liian usein tai liian kovaa, muuten mahtava.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Konsta L. - Bloodpuck 02.02.2009

Konsta L. - Bloodpuck
Kiinnostava tekele, pyrin pistämään paremmaksi, koska vien pokaalin mennessäin. Paras mies voittakoon!

Kommentti kappaleesta Kuuntele vanhat ehjät - Say Yeah! 22.03.2009

vanhat ehjät - Say Yeah!
Rumpukomppi on kaikessa yksinkertaisuudessaan todella menevä ja hieno. Hienoa että tämä toistuu myös myöhemmin. Kitara soittaa kivaa alaspäin askelevaa melodiaa, toimii hyvin. Aina ei tarvitse monimutkaisuuksia kuulostaakseen hyvältä. Kitarasoolo tulee jotenkin hienosti kuin lennosta ja ansaitsee hyvin oman paikkansa kappaleessa. Oikeastaan huonoin osa oli kertosäe, joka on kuin suoraan radiopop osastolta napattu. Loppunuottikin kaikessa outoudessa on miljoona kertaa parempi kuin kertosäe.

Kommentti kappaleesta Kuuntele vanhat ehjät - Hangover 22.03.2009

vanhat ehjät - Hangover
Kertosäe oli tosiaan ainoa "normaali" osio kappaleessa. Mutta se on hyvä niin, se pitää liian kokeellisuuden kurissa ja välissä pääsee nauttimaan mitä oudoimmista mielenaloista. Tuntuu tosiaan siltä että leijuisin jossain utuisessa ghost townissa, jossa ei ole sielun sielua. Rumpali teki hyvää työtä, tyäskentely lautasten kanssa on ihalitavaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalashnikov - Nihilisti 22.03.2009

Kalashnikov - Nihilisti
Varsin pirteä ralli tämä. Synapimputtelut tuovat mukavaa vaihtelua muuten melko kliiniin ja tavalliseen äänimaailmaan. Sähkökitaralla on osittan samanlainen osuus, vaikka onkin ehkä vähän liian tunkkainen saundiltaan. Laulu on ihan kivaa, mukava kuulla vähän korkeammalta vedettyä laulua vaihteeksi, eikä edes kuulosta mitenkään huonolta. Stemmat lopussa ja puolessa välissä, sekä tämän jälkeen tuleva C-osa ovat varmaan parasta osaa koko kappaletta. Tykkään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lampas - Projectname Rrroooaargh 23.03.2009

Lampas - Projectname Rrroooaargh
Huomasin muuten nyt että mullahan oli vola liian alhaisella. Nyt alkoikin kuulostamaan paljon paremmalta, outoa... Unohdapa tuo saundikommentti, nyt diggaan saundista kovastikin, paitsi ehkä basarista. Mitäköhän mä trippailin äsken, nyt tämä kuulostaa erinomaiselta, vaikka ehkä on hieman pitkä, mutta arvosana lähentelee pelottavasti kymppiä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lampas - Projectname Rrroooaargh 23.03.2009

Lampas - Projectname Rrroooaargh
Tuleepas opeth mieleen tästä, varsinkin alun kevyempi pimputtelu. Sama fiilis kyllä jatkuu myöhemminkin, tämähän on vain hyvä asia. Rummut ovat juuri sopivat tuonne alkuun, mutta myöhemmin kaipaisi enemmän voimaa. Mutta eihän rumpalit oikeastikaan voi saundia kauheasti muutta kesken biisin, ainoastaan vähän voimaa lisää. Kitarariffit ovat tässä parhautta, diggaan kyllä kovaa. Ennen viittä minuutta tulevan osio on aivan mahtava ja biisi muuttuukin todella kiinnostavaksi. Synailua olisi ehkä voinut jatkaa kauemminkin. Kokonaisuutena tässä on todella hienoja riffejä ja osioita, mutta kokonaisuus ei ole ihan optimaalisin. Ei ole kunnon punaista lankaa, tai sitten joutuu vaan kuuntelemaan uudestaan monta kertaa niin alkaa uppoamaan. Jos saundejakin saisi paremmaksi niin se varmaan pitäisi mielenkiintoa vielä paremmin yllä. Nyt kun tarkemmin alkaa miettimään niin kovilla saundeilla tämä voisi toimia todella hyvin näinkin. Summa summarum hiomista löytyy, mutta raaka timantti on kyseessä. Ja kyllä, tällaista ei paljon täältä löydy, eli plussaa vaan!

Kommentti kappaleesta Kuuntele AlfaKalle - Carnival In Grave 07.01.2009

AlfaKalle - Carnival In Grave
Perkule kun tämäkin toimii niin tyylikkäästi. Melko minimalistista mutta todella toimivaa. Kaiut ovat taas mitä maukkaimmat, ne täyttävät koko ympäristön mutta eivät käy päälle. Kertosäkeessä on vahva melodiankulku ja "grave" sanan ääni ja kaiku on puhdasta timanttia. Ensimmäisen kertosäkeen jälkeen meno muuttuukin hieman raskaammaksi. Rummut paukuttavat kovempaa ja ääni on muhkea ja pelottava. Muutenkin Äänenkäyttö on hienoa koko kappaleen ajan, eri tyyleillä pallotellaan ja ne osuvat hienosti omille paikoilleen tien varrella. Haluan tällaista lisää!

Kommentti kappaleesta Kuuntele KAIHO2 - Vankkuudesta 07.01.2009

KAIHO2 - Vankkuudesta
Hyvät laulajat ovat harvassa, mutta sinä olet yksi niistä. Kuulostaa vaan niin melankoliselta ja kauniilta, että ei voi olla kuuntelematta loppuun (tai toista kertaa). Aluksi odotan että tässä tulisi mukaan jotain lisää, kuten bassoa tai rumpuja. Mutta tämähän toimii näin ihan hemmetin hyvin. Ja kyllähän tuolla lopussa tulee menoa vähän lisääkin. Äänimaailma on tässä todella hieno, kitarat pitävät kappaletta kasassa tukien kummaltakin puolelta ja haitari vaeltelee puolesta toiseen tavallaan vaappuen. Muut erinäiset soittimet ja sävelet tekevät pieniä sisääntuloja siellä täällä, mukavasti rikastuttaen kappaletta. Tämä menee suoraan soittolistalle!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bernard P. Ktaemsshar - Yan-Mung Center 06.01.2009

Bernard P. Ktaemsshar - Yan-Mung Center
Jouset kuulostaa ällistyttävän hienoilta. Hulluja melodioita löytyy, tykkään todellakin. Myös kuorot toimii hienosta, laskeutuvat koko ajan kuten synkkä taivas. Tästä tulee vahvasti mieleen Final Fantasy 7 rauhallisten melodioiden puoleta ja FF8 perkussioiden puolesta. En tiedä oikein mitä enää sanoisin, yksinkertaisesti toimii. Pitäisi varmaan itsekin osallistua.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Deluusio - Kaq 21.03.2009

Deluusio - Kaq
Yllätyin siitä että nämä ovat konerummut. Kuulostavat todella hyviltä, paitsi että basarissa olisi voinut olla enemmän potkua. Muutenkin rumputyöskentely (tai siis ohjelmointi =) on tässä paras puoli. Jalka täpättää tahtiin aivan koko ajan. Kitarat vetävät kyllä ihan ok riffejä, mutta eivät kyllä loista mitenkään missään. Soolokitara vetää jotain hiukan kiinnostavampia juttuja vähän väliä, mutta rumpujen takia tästä diggaan. Harvinaista minulle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Thunderbaum - The Rockpot 22.03.2009

Thunderbaum - The Rockpot
Alun riffi ei toiminut yhtään ilman rumpuja, mutta heti kompin tullessa mukaan se kuulostaakin todella mahtavalta. Muutenkin tykkään tuosta (pää)riffistä missä kitara nousee pieniä askelia ylös, ja sitten taas alas. Kertosäkeessä on kyllä todella kova asenne, yksinkertaista mutta toimivaa. Voin hyvin kuvitella miten yleisö hoilaa mukana melodiaa. Myöhemmin kitara myös tukee tätä melodiaa yksinkertaisesti mutta tehokkaasti. Piano lopussa on aivan mahtava, hieno vaihtelua!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Among the Mortals - The Darkened Path 09.01.2009

Among the Mortals - The Darkened Path
Saundeista en sano mitään tässä vaiheessa, kun ei ole vielä valmis tekele. Muuten ihan menevä kappale, mutta loppujen lopuksi pitkäveteinen, ehkä lyhentämällä olisi saanut intensiivisemmän tekeleen. Kiipparit varmaan tuovat tähän kuitenkin lisää täytettä. Itse pidän siitä ideasta että vasemalla kitara komppaa ja oikealla sooloilee, tai muuten vaan omia vetelee. SYLin The Black albumilla se toimii hyvin, muttä tässä vähän heikoimmin. Saatta olla että miksaus auttaa, mutta mun on vaikeeta osoitta sormella tässä vaiheessa missä on vika.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Naapurin Pojat - Steriiliä elämää 22.03.2009

Naapurin Pojat - Steriiliä elämää
Laulu on todella mukavaa. Siinä on tiettyä särmää joka minuun uppoaa. Toinen mahtava asia on nauhaton basso, sitä on käsitelty kuin palaa kultaa. Todella hienot slaidit siellä täällä, toimii hienosti. Muuten tämä kappale on melko tylsä, eikä herätä kiinnostusta. Oudoksun myös sähkökitaran likaista saundia, varmaan tarkoituksella tehty, mutta ei mielestäni istu tähän kovin hyvin. Minäkin kiitän Timoa, todella hienot huilut, toivottavasti niitä löytyy lisää muualtakin!

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Path of Kong - I'll Be There (radiomix) 27.12.2008

The Path of Kong - I'll Be There (radiomix)
Laulusuoritus tuntuu olevan suuressa osassa, mutta ikävä kyllä se ei onnistu niin hyvin. Taitaa mennä hyvin nuotilleen ja niin pois päin, mutta itse äänessä ei ole yhtään munaa. Se vain virtaa tylsänä ja tasapaksuna virtana läpi kappaleen. Rumpukomppi on myöskään oikein toimi, virvelimarssitksen olisit voinut jättää pois. Mutta onneksi muu osa biisistä toimii hyvin. Kivat melodiat ja kellot, mutta nämä jää vähän varjoon kun keskittyy liikaa huonoon puoliin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIVARi - Sinä lähdet 07.01.2009

DIVARi - Sinä lähdet
Ensiksi kiinnitän huomiota hienoon saundimaailmaan. Miksaus on kyllä timanttista, en muuttaisi mitään. Itse kappale ei ole kauhean omaperäistä, tämmönen varmasti puree myös vanhempaan sukupolveen. Laulu on selkeätä ja sanat jää nuppiin, tässä voisi helposti laulaa mukana. Stemmalaulut olivat kieltemättä tyylikkäitä, samoin nauhaton bassottelu.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Re-Pulse - Somehow 22.03.2009

Re-Pulse - Somehow
Hitaammat heviballadit uppoaa minuun melko harvoin, ja ei tässäkään alku mitenkään kiinnosta. Onneksi biisi saa kuitenkin tulta alleen ja lähtee voimakkaasti käyntiin. Melko yksinkertaista melodiaa tulee vastaan, mutta toimii kyllä ihan hyvin. Varsinkin misery sanan kaiut soivat jotenkin suloisesti korvilleni. Kitarasoolo tuo kivasti vaihtelua ja sen jälkeen taas palataan yksinkertaiseen kitaran rämpytykseen. Kyllähän tuommoiset skaalaa ylösalas soitot kuulostavat hyviltä, mutta niitä on kuultu jo melko paljon ja tässäkin olisi voinut jättää sitä osioita lyhyemmäksi. Muutenkin ei kovin omaperäistä materiaalia tämä, mutta kyllä tätä kuuntelee.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Agnostikko - Agnostikko - Jämät 26.12.2008

Agnostikko - Agnostikko - Jämät
Nopea tempo mutta rauhallinen biitti toimii erittäin hyvin. Äänimailma on mukava. Itse veto on melko peruskamaa. Lällälää kohta oli paras =) Mutta vokaaleissa ei ollut mitään dynamiikka, ei mitään koukkua, pelkkää samaa virtausta. Kertosäekään ei erotu joukosta mitenkään. Tämähän on se osa biisiä, joka on koukuttava ja jää mieleen ja tuo sitä rutiinia biisiin. Varmasti pystyt parempaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bernard P. Ktaemsshar - Orkesteri Istuin - Ei saapuneita viestejä 26.12.2008

Bernard P. Ktaemsshar - Orkesteri Istuin - Ei saapuneita viestejä
Tahtilaji kiinnitti heti huomioni. Aluksi soi mukava kello ja basso, meno tuntui vähän rikkonaiselta, ehkä tahtinsa takia. Mutta heti rumpujen tullessa biisi yksinkertaisesti toimii. Foni oli hyvä valinta, en odottanut sitä yhtään tällaisessa soundtrack kamassa. Tämä sopisi erinomaisesti johonkin peliin, johonkin salamyhkäiseen kylään, jossa piilee jokin salaisuus. Tämmöstä kaipaan lisää.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele TOB - Wallpaper Screaming 26.12.2008

TOB - Wallpaper Screaming
Juum, pää alko heti nytkymään kitaran tahtiin. Kitarasta tulikin mieleen hitusen Nirvana, joka on pelkää plussaa. Biisi toimi hyvin alussa, ja minuutin kieppeiilä meno muuttu vielä paremmaksi! Vokaalit tulivat jotenkin yllättäen tähän musiikkiin. En olettanut näin innokassa ja rokahtavaa vetoa, välillä kunnon vibraatolla. Mutta hyvin tuntuu toimivan, maistuu mukavan tuoreelta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Piecemaker - Hippie Gave Me A Note 26.12.2008

Piecemaker - Hippie Gave Me A Note
Olipas mukava yllätys. Puhallinsoittimista äärettömyyden plussat, ne istuvat todella hyvin kokonaisuuteen. Tässä biisissä on kaikkea: rentoa vokalistointia, RATM tyylistä huutoa, pornahtava kertosäe ja kerrankin kiinnostavat rummut. Vokaaleista tulee loppupeleissä suurimmat kiitokset. Ne ovat usein mikserin, ja monesti koko maailman, heikoin lenkki. Mutta tämä biisi ilman vokaaleita ei maistuisi läheskään yhtä hyvältä. Haluaisin nähdä teidät livenä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Alecto - The Day That Went By 13.05.2009

Alecto - The Day That Went By
Ei tainnut jouset ihan akustisia olla, mutta varsinkin tuo soolocello kuulosti kyllä varsin maukkaalta. Mielestäni tähän olisi vielä sopinut lisää juttuja, esimerkiksi melko huomaamaton rytmikitara, shakeri, rumpua tai jotain taustalle. Vähän vajavainen fiilis tähän jäi. Itse aina innolla kuuntelin akustista pimputtelua jä rämpyttelyä, mutta tämä ei ihan täysiä napannut. Toivottavasti tulee lisää materiaalia ja esimerkiksi kaksi kitaraa voisi olla nannaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rope Too Tight - Rise and Shine 22.03.2009

Rope Too Tight - Rise and Shine
Alussa huomaan heti sentenced vaikutteisuuden, kuulostaa hyvältä. Sen jälkeen tuleekin vähän progempi osio, missä leikitellään vaan rytmillä. Tällaiset yleensä toimivat minulla, mutta tässä tilanteessa kuulostaa vain jotenkin kömpelöltä. Muu biisi on ihan mukavaa rämpytystä, mutta mitään suurempaa koukkua ei löydy. Meno jää vähän tasapaksuksi, ja soolokaan ei ole niin erikoinen. Kummaa, tällä kertaa ei napannut.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kylmän Raudan Sepät - Pato 22.03.2009

Kylmän Raudan Sepät - Pato
Näyttää olevan miksattu ja masteroitu kunnon ammattilaisilla. Outoa kuitenkin että kitarasaundi ei itselleni kolahda yhtään. Muuten biisi on melko hyvä. Kertosäkeessä on mukavasti menoa ja laulussa on kunnolla asennetta. Stemmatkin toimivat todella hyvin. Kitarasoolo on hieno, varsinkin tuo tremolo pikkaus/efekti. Sello on miksattu aivan liian alhaiselle, noin ihanaa soitinta ei saa jättää noin varjoon. Tässä on hyvin asennetta ja potkua, joka on todella tärkeää. Laulajalla on suuri merkitys tähän. Tosin äänipuoli ei loista täysin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Exoar - Final War 01.02.2009

Exoar - Final War
Lautaset ovat liian pinnassa, tai ainakin tuo yksi ride mikälie. Muuten rummut toimii, varsinkin tuplabasareissa on munaa. Kitarasaundi on myös mainio, hienoja riffejä, rehellistä rässiä. Soolokin toimii hienosti, se tuo rentoudellaan vastapainoa kovalle riffittelylle. Se toimii myös siltana rennommalle riffittelylle soolon jälkeen. Vielä kun saisi laulun kuntoon, niin olisi hieno tekele käsissäis. Laulu ei tässä nimittäin toimi ollenkaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dismay - Trust in Vain 22.03.2009

Dismay - Trust in Vain
Alkaa hyvin vakuuttavasti. Yksinkertainen kitara mutta todella hieno rumputyöskentely on asia, jota ei usein näe, mutta toimii ainakin tässä hienosti. Huhhuh, tässä tapahtuu todella paljon lyhyessäkin ajassa. Alussa pusketaan kovaa ja heti pääsee todistamaan kovaa laulajaa. Rauhallinen keskiosa on todellakin mieleeni ja akustinen kitara jatkaakin soittoa myös myöhemmin. Tuntuu että loppua olisi vähän liikaa venytetty, mutta on kappaleen rakenne hyvällä puolella. Miksaus on tässä suurin kompastuskivi, kun sen saa kuntoon niin johan jytää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Gargeblaster - Auttavat kädet, syyttävät sormet 10.02.2009

Gargeblaster - Auttavat kädet, syyttävät sormet
Basso oli paras puoli tässä biisissä. Se veti hienoja juttuja läpi biisin. Kitara taas veti välillä hyvinkin nerokkaita riffejä ja välillä taas tasapaksumpaa settiä. Laatu ei ollut täten yhtä tasaista. Laulaja ei ihan huippua ole, mutta örinä sentään kuulostaa kunnon örinältä, eikä miltään pelleilyltä kuten joskus täällä mksrissä. Loppua kohten oli myös pari vetoa vielä kovemmalla asenteella. Miksaus muuten varsin hyvä, mutta rumpuja pitäisi saada enemmän esille. Lautasia olisi kiva saada kirkkaamiksi ja täyteliäämmiksi. Biisi on nyt ehkä hieman tuhnu, ei saa kunnolla ilmaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fear Delirium - Sielun rappio 05.04.2009

Fear Delirium - Sielun rappio
Tässä on kyllä hieno tunnelma. Kitara pitää hyvin koko menoa vakaana ja kompaktina. Se vetää melkein koko ajan tasaiseen rytmiin nuottia nuotin perään. Laulu oli myös mukavaa, hienot kaiut läpi biisin. Hienoa myös että samanlaista kaikua ei käytetty koko ajan vaan meno vaihtelee. Laulun laatu ei ihan täydellinen ollut, pientä karuutta löyty äänestä mutta tuo voi olla hyvinkin muitten makuun. Hienoa myös että kitara sai omat osuutensa kaiuista siellä täällä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele My tribe - Signal 26.12.2008

My tribe - Signal
Kitarariffit ovat jotain ihanaa, semmosta mitä voisin itse kuvitella opettelevani soittamaan. Vokaalit toimivat, välillä ääni värisee vähän mutta nopeasti, se on ehkä hitusen verran häiritsevää. Eikä sitä laulua olisi tarvinnut ihan noin suuren kaikuun upottaa. Mutta miksaus sikseen, biisissä on kyllä munaa. Kertosäe on jotain aivan mahtavaa. Hard rock kohtaa eeppiset hans zimmer orkestraatiot. En tajua miten se tuolta kuulostaa mutta hyvää se vaan on. Olisin kaivannut lisää särökitaroita tähän biisiin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele TOB - Shining Floor 26.12.2008

TOB - Shining Floor
Jotenkin koko biisi, tuntui vai sujahtavan ohi. Toimii paremmin taustamusiikkina kuin soundtrackit konsanaan. Vaikka yritän kuunnella, niin en tunne mitään. Keskinkertaista kevyttä rockia, joka ei maailmaa mullista. Urkusoolo oli tosin parhautta, ja jäi oikeastaan ainoana asiana elävänä muistiin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele AlfaKallen vanhat - New World Wonder 26.12.2008

AlfaKallen vanhat - New World Wonder
Industrialia ei ole koskaan liikaa mikserissä. Mutta tämän on jotain, jonka tapaista en ole koskaan ennen kuullut. Omaperäisyydestä plussaa. Alun melodia on jotenkin hassun iloinen, mutta taustalla pauhaa rankka industriaalinen marssi. Vokaalit tuovat lisää majesteettisuutta kappaleeseen, sopii hyvin yhteen nimen kanssa. Minulle tulee mielikuva ihmemaasta, jossa Liisa kävelee jonnekin outoon paikkaan, jossa tuhannet olennot rakentavat jotain mahtavaa mutta koko maailma on hassu piirretty maailma. Äänimaailma on aivan upea, kaiut ovat niin ihanasti balanssissa, itkettää. Täyteliäsyys on hyve. Tämä on mikserin kärkikastia, pitää tarkastaa uudestaan huomenna ei-niin-väsyneenä. Jos tulee levy, ostan. Tee lisää tämän tyylistä!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Zomby Woof - The Ghost of Dr. Cain 26.12.2008

Zomby Woof - The Ghost of Dr. Cain
Uruista tulee hetimmiten plussaa! Vokaaleista tulee mieleen king diamond, (tausta)äänessä on poikamaisuutta ja kylmää koleutta, kaiku varmasti auttaa asiaan. Soolokitaroinnit toimivat erittäin maukkaasti, ensiksi hitaampi tunnelmointi ja perään nopeeta meininkiä. Välillä vokaalit särisevät, ja saundit ei muutenkaan ole niin timanttista, mutta ajaa asiansa ja tuo idean hyvin esille. Ja idea on todella hyvä, toteutuksen kun vielä saisi paremmaksi niin nam.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Otto V. - Katkaise virta 09.01.2009

Otto V. - Katkaise virta
Tässä on hyvin tunnelmallinen fiilis, oikein rauhoittava, mutta taustalla on kuitenkin tasainen tahti. Keskellä onkin rankempi meno, ja sen lopetus on nerokas, ääni kaikuu täyteliäästi ja pitkään ennenkuin se vaipuu unholaan. Tämä on kuin tehty johonkin leffaan, sanoja onkin sitten vaikeampi soveltaa leffakonseptiin. Olisi se vähän hassua, kun leffan lopussa ykskaks lauleltaan paskasta ja poron kusesta :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marccus - Tara 26.12.2008

Marccus - Tara
Miksausesta puheen ollen, voisin sanoa että koko bisi jäää vähän ohueksi. Alamiddleä on mielestäni liian vähän. Vokaaleissa olisi vähän enemmän täyteläisyyttä ainakin alapään kanssa. Rummut ovat myös vähän ohuita, mutta voivat toimia hyvin, jos jokin muu soitin, esmes vokaalit tuovat sitä muhkeutta. Itse kappale on toimii muuten melko hyvin. Mitään mainiota en löytänyt, mutta en missään nimessä väittäisi huonoksi. Melodiat ja vokaalit toimivat varsin hyvin, mutta mitään uutta tässä ei ole keksitty.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lost With You - We Need You Here (2007) 11.02.2009

Lost With You - We Need You Here (2007)
Mikäs piiloprojekti tämä on kun löytyy huimat arvosanat jokaisesta biisistä =) Äänenkäytöstä löytyy paljon hyvää mutta myös huonoa. Asennetta löytyy ja ei voi vakavalla naamalla haukka tylsäksi tai tasapaksuksi. Mutta itse ääni ei itselleni uppoa kovin hyvin, muutenkin korkealta laulamisen on vaikea usein saada kuulostamaan hyvältä. Rytmikitara potkii suht kovaa, vaikka välillä onkin jotai vähän yksinkertaisempia riffejäkin. Soolokitaran sekoilu on kuitenkin todella hienoa. Välillä tulee kreisiä tilua, välillä taas hillitympää melodiaa. Kyllä mun mielipide on, että näillä aineksilla tehdään vielä jotain mahtavaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ever Since The Day - Forever 27.12.2008

Ever Since The Day - Forever
Tuntuu siltä että tähän biisin on panostettu oikein kunnolla. Ja se kuuluu. Tähän on mahdutettu paljon juttuja, stemmalauluja, viulumattoja taustalla ja välillä pari kitaraa samaan aikaan. En ole ihan varma mitä kuulen, koska tässä on sen verran muhkea äänimaisema. Se on vain hyvä asia, eipähän käy meno heti tylsäksi. Paras asia koko kappaleessa on kahden tahdin pituinen kitarariffi jossa ensiki slidataan ylös ja sitten mennään alas tasasin askelein. Jos jotain huonoa täytyy mainita, niin ehkä kertosäe. Se on aika persoonaton, ja tuon tyylistä kuulee joka toinen minuutti radiossa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Breakneck - Something To Believe In 01.02.2009

Breakneck - Something To Believe In
Hienon kuulosta punkrockia. Pääriffi on hieno ja toimii hienosti alennettunakin. Laulaja on melko hyvä, rento tyyli mutta asennetta löytyy. Ja laulu ei ole onneksi tasapaksua pötköä, vaan hienosti ilmaistuja juttujakin löytyy. Miksauskin on tässä onnistunut. Meno ei ole kaikkein omaperäisintä ainakaan omaan korvaani, mutta toimii.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Violencer - Thrill 07.01.2009

Violencer - Thrill
Hienoissa maisemissa kuljetaan kappaleen aikana. Aluksi lähtee käyntiin hienolla rässiriffillä. Vokalisti vetää ihan hyvin, mutte ei erikoisesti mielytä. Mutta loppua kohten laulu on jo rajumpaa, ja se toimii vallan mainiosti. Huutokohdat tuovat myös hienosta vastapainoa näille kahdelle eri laulutyylille. Puolessa välissä kappaletta siirrytään muihin riffeihin ja laulu unohdetaan hetkeksi. Tässä on kivasti vaihtelua, mutta homma ei kuitenkaan mene progeksi. Toiseksi viimeisissä riffeissä ennen sooloa on älyttömät vibratot, ehdottomasti kappaleen kohokohta. Aina nuo pienet asiat parantaa kipaletta niin pirusti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Fullmoon Afternoon 26.12.2008

Kalkutan Konepaja - Fullmoon Afternoon
Tämä ei iskoiustunut aivoiihin oikein millään tavalla. Biisissä ei ole oikein mitään koukkua, se vain kulkee eteenpäin ilman mitää mihin kiinnittäisin huomiota. Sitten mennää vielä rauhallisempiin tunnelmiin, jossa vokaalit tulevat suurempaan osaan. Jotenkin odotan että biisin lopussa tulisi kappaleen kliimaksi, mutta se kuitenkin vain virtaa hiljaistuuteen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tädää Guitar Mix - Yehat Guitar Mix 26.12.2008

Tädää Guitar Mix - Yehat Guitar Mix
Alussa rakennetaan tunnelmaa mukavasti, ja yhdessä kohtaa tuntuu tulevan kliimaksikohta, mutta räjähdystä ei tapahdukaan. Sitten biisi ei oikein kulekaan eteenpän odotetulla tavalla, mutta lopulta biisi lähtee käyntiin kunnon kitaroinnilla. Flanger-mikälie-efekti kitarassa on todella maukas, varsinkin tunnelmallisten pitkien nuottien kanssa. Rauhalliset kohdat kitarojen välissä hieman latistavat tunnelmaa, kappale ei täten kunnolla virtaa eteenpäin. Kokonaisuus on hieman liian hajonainen. Biisiä voisi lyhentää reilusti sekä alusta että kitaroiden välistä. Kiinnostava idea kuitenkin, en ole moista ennen kuullut.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Iron10:n omat kappaleet - Growing Destruction 01.02.2009

Iron10:n omat kappaleet - Growing Destruction
Kyllä lähti potkien käyntiin. Hienoa että kova meno säilyy loppuun asti, eikä puuduta ollenkaan. Ihmettelinkin miksi saundit kuulostivat jotenkin tutuilta =) Aika melodista menoa loppujen lopuksi, ehkä välillä kitaristi voisi rahoittua. Kyllä kovaa menoa voi olla ilmankin ainaista melodista kitaraa. Tosin tämän tarkoitus olikin olla melodinen, joten vaikea sanoa. Melodiat ja riffit sinällään toimivat, mutta ovat melko omaperättömiä. Ehkä tuo perus sävellaji ja taustasoinnut vaan minua välillä väsyttävät, miljonaat muutkin niitä ovat käyttäneet, eli kyllä jokin niissä kiehtoo.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electric Lady Band - Haikuja 26.12.2008

Electric Lady Band - Haikuja
Easy listening kuvaa hyvin tätä kappaletta. Voisin hyvin kuvitella tämän elokuvan lopputeksteissä. Tässä on hyvin tunnelmaa, jossain vaiheessa oli basso- tai muita slideja, jotka piristivät mukavasti. Miksaus oli myös jotain aivan timanttista, en tekisi itse mitään toisin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Moukka - Punainen maailma 27.12.2008

Moukka - Punainen maailma
Suomenkieli on hieno kieli, kiva kuulla sitäkin välillä. Laulussa on muutenkin varmuutta ja munaa. Tosin olin havaitsevinani biisin alussa pientä säröä kun laulaja revitteli oikein kunnolla, mutta unohdin koko jutun heti. Kitarat vetää hienosti ja harmoniceista plussaa. Kertosäe on biisin parasta antia, laulu jää mieleen ja taustalla pauhaa korkeampi tuplalaulu, hienoa!

Kommentti kappaleesta Kuuntele KVI - Pride/Holes (RI:SA) 21.03.2009

KVI - Pride/Holes (RI:SA)
Rumpukomppi iskee kyllä kaikessa monotonisuudessaan. Täytyy olla saundipuoli, joka nostaa sen näin korkealle tasolle. Nyt huomasin miten nerokasta oli sijoittaa snare hieman vasemmalle. Se luo kuvan että rumpukomppi liikkuu koko ajan ja haitsu vetää snare aina takaisin. Rummut leikittelevät mielelläni! Muutenkin tämä loistaa äänimaailmallaan, taustalla soi synamattoja pitäen huoneen koko ajan raikkaana ja kiinnostavana. Tehdaspiippaukset kolahtavat aina minuun ja säröilevä pulssikin on varsin maukas. Tästä kyllä löytää uusia juttuja koko ajan kun vähän aikaa kuuntelee, se on todella tärkeä seikka musiikissa! Vokaaleista sen verran että aluksi vähän oudoksuin niitä, mutta nyt ne uppoaakin todella hyvin. Ne ovat muutenkin yksi soitin keskellä koko soppaa eikä mitään perinteistä laulua. En tiedä mitä huonoa keksisin, ehkä osa kuuntelijoista pitävät tätä liian yksitoikkoisena, mutta minuun uppoaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cerebro - The Dead Recognition 22.03.2009

Cerebro - The Dead Recognition
Noniin, vihdoin kunnon metallia kunnon saundeilla. Ei perkele, laulajallakin on mahtava ääni. Mikäs bändi tämä tämmöinen on, ei ole tullut vastaan aikaisemmin, pitääpäs tutusta. Tässä on hienosti miksattu todella leveälle kitarat ja osa lauluosioista myös. Menee jo melkein liian leveäksi mutta ei ihan. Siirtyminen rauhallisempaan osaan tapahtuu hienosti ja parasta on kitara vasemmalla joka värisee vähän epävireisenä. Sitten tapahtuukin kummia. Rauhallista ja raskasta on sekoitettu todella mallikkaasti ja karjunnat toimii erinomaisesti. Loppu on todella eeppistä, nostan hattua!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalashnikov - Salingerin lapset 26.12.2008

Kalashnikov - Salingerin lapset
Bassosta tykkään heti alkuun. Kitara ja piano toimivat hyvin balansissa toistensa kanssa, levitetty mukavasti omille puolilleen stereokuvassa. Suurin osa biisistä toivoo, huonoin puoli on laulu. Äänessä ei ole oikein samanlaista intoa kuin muissa soittimissa, veto tuntuu liian varovaiselta. Osittain tulee mieleen köyhän miehen Jonas Bjerre, tosin yhtä korkealta ei vedetä =)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dronesphere - Hymnaeys 22.03.2009

Dronesphere - Hymnaeys
Ei ole mitään hajua genrestä tahi siitä mitä tällaiselta tulisi odottaa. Itselleni tämä ei kuitenkaan liian ambienttia ole. Tässä on kivat rummut, varsinkin nuo puukolahdus saundit, joissa on mukavasti kaikua. Nämä dronesaundit ovat varsin mielenkiintoisia, tosin melkoa useaan otteeseen saundimaailmaa muuttuu liian tukkoiseksi. Jossain kohdissa auttaisi, jos osan saundeista panoroisi sivulle enemmän. En kyllä ole yhtään varma montako ääntä soi päällekkäin samaan aikaan =) Puolessa välissä mukaan tuleva basson kaltainen, joka vetä yksinkertaista melodiaa tuo kummasti vaihtelevuutta tähän. Noin pieni melodiankulku vaikuttaakin suurelta. Se tuo myös mukanaan muita pikku ääniä ja melodioita, jotka täydentävät menoa. Viimeiset kaksi minuutta ovat täyttä euforiaa. Hienoja melodioita ja varsinkin saundien kirkkaus ovat mahtavia. Äänimaailman täyteläisyys käy melkein päälle, mutta pysyy juuri siinä rajoilla että ei tule liian täyteen ängettyä. Itselleni uppoaisi tästä ehkä lyhyempi versio, ja semmoinen jossa olisi selkeämpi punainen lanka. Nyt huomasin että kolme minuutin kohdalla tulee matalataajuuksinen ääni joka värähtelee jotenkin epävireisesti muita saundeja kohtaan. Aivan nerokasta! Jostain syystä tykkäsin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Liian kaunis 22.03.2009

Routaraja - Liian kaunis
Laulussa oli käytetty kiintoisaa ratkaisua. Siinä on melkoisen paljon kaikua, mutta se kyllä sopii ihan hyvin. Sovitus on muutenkin omaperäinen. Teknorummutusta, groovaava funkbasso ja syksyinen kitarointi. Tällaiset sekoitukset ovat todella piristäviä. Se mikä tässä on hienoa, on kaiken maailman soittimet ja niitten sekoittelu. Viheltely, kliseinen syna ja jotain hauskoja perkussioita.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Maailmanlopun Ravintola - China Walk 27.06.2007

Maailmanlopun Ravintola - China Walk
Njoo, tästä paistaa ikävästi FL:n saundit läpi mutta huomasinkin että teet demoversiolla nää kaikki :( Kannattaisi hankkia täysversio jostain ohjelmasta niin saisit paljon parempaa aikaiseksi. Täs on ihan mukavat rumpukompit ja itämainen melodia mut siihen se sitten jäi. Lisää soittimia lisää tai jotain monimutkaisempaa jo käytössä olevilla soittimilla niin hyvä tulee.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Minimirangaistus - Trollit hyppii silmille! 18.06.2007

Minimirangaistus - Trollit hyppii silmille!
Rummut on paras osa koko biisiä. Hienot rumpukompit ja fillit. Saundeiltaan biisi on tunkkane ja siinä kärsiikin eniten. Muuten löytyy kyllä fiilistä, mikä on tärkeintä!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Yö on kaunis kasvoillasi 18.06.2007

Routaraja - Yö on kaunis kasvoillasi
Lauluun sopii tuo kaiku kun nyrkki silmään. Se tuo sitä ilmavuutta biisiin ja yöllistä fiilistä. Biisi rakentuu myös mukavasti ja kertosäkeessä on jo melko rankka meno. Sopivasti monipuolisuutta, ei kuitenkaa liikaa tai tyhmästi poikkea mikään muusta biisistä. Hienoa!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electrical Shaman - 196840 20.06.2007

Electrical Shaman - 196840
Mitäs tästä nyt sanois. Melko oudohko kokemus. Kitara on itse asiassa melko mukavan kuulonen ja vetää mitä kummalismpia kuvioita. Rummut on jotenkin vähän liian ärsyttävästi pinnassa tietyissä kohdissa. Dynamiikka on kyllä hyvä asia mutta pisti ikävä kyllä ikävästi korvaan aina välillä. Se kohta missä oli reversattu äänet oli parasta antia. Loppuun olisin kaivannut jotai muuta häröä kuin tota pelkkää kitaraa tai sitaria vai mikä ihme soitin siellä soi. En osaa kylläkään sanoa mihin tämmöinen sopisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Microtheft - Tamy - Que Pena / Tanto Faz (Microtheft remix) 18.06.2007

Microtheft - Tamy - Que Pena / Tanto Faz (Microtheft remix)
Basso on mukavan muhkea. Rumpukomppi on tuo mukavasti kontrastia mietoutensa myötä. Laulusta tulee hitusen mieleen björk, ei ollenkaan huono.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electrical Shaman - Rising africa... 18.06.2007

Electrical Shaman - Rising africa...
africa pitäisi varmaan olla isolla a:lla. En tiedä mikä tuo efekti on jolla saa tuon bau saundin mutta hyvältähän se kuulostaa :) Tosin sitä ehkä viljellään vähän liikaa, varsinkin tohon liidikitaraan. Ehkä tämä on tarkoituskin, en tiedä. Delay sopii myös kitaraan, tulee rikaamman kuulosemmaksi. Tempon nousu sopii kivasti menoon. Biisi on ehkä vähän liian pitkä, tai sitten lisää variaatiota kehiin. Lopetus oli oudohko ihan hyvällä tavalla ja ehkä hieman pitkä sekin :S

Kommentti kappaleesta Kuuntele Re-Pulse - Moment In Ecstasy 17.06.2007

Re-Pulse - Moment In Ecstasy
Katoppa vaan, Re-Pulsea, jes! Vähän tommonen itämainen fiilis tulee, lähinnä tosta yhestä riffistä joka tulee ennen kertsiä. Saundit on hyvin kohallaan, vaikkakin kitara on tommonen vähän nasevan kuulonen mut kyl se sinne passaa. Taustallakin kaikkea kivaa padi ääntä sun muuta joka elävöittää tätä biisiä vielä lisää. Kitarasoolo on samaten maukas. Ei ollenkaan huono.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Turingin poppikone - Kaappihetero (akateeminen versio) 18.06.2007

Turingin poppikone - Kaappihetero (akateeminen versio)
Rentoa fiilistelyä vaikko autoon :) Kunnon rumpuja oisin kaivannut, vaikka tamburiinin käyttöö sopii noinkin hyvin mutta sitä runkoa biisin kaipasin. Laulu oli liian hiljasella, muuten hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Somnam - Satellight 17.06.2007

Somnam - Satellight
Hmm, tuo matala piano on melko ponneton, korkeemmalta kuulostaakin jo paremmalta. Saundit ei ihan parhaimmistoa ole, tuossa rhodes soundissa on välillä vähän säröä :( Fiilikseltään biisi on kuitenkin jo parempi. Äänimaailma on kiva, täyeliäs mutta ei kuitenkaan ahtaan oloinen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Talentti (vanhat) - Sä teet 28.05.2007

Talentti (vanhat) - Sä teet
Jeah. Biitistä ei sen enempää ku et taattua laatua LDPltä. Usein oon miettiny et nää biitit sopis ehkä vaa jenkki räppäreille mut talentti onnistuu tosi hyvin tuotoksessaan. Tykkään äänestä ja vetotyylistä. Räppäri ja biitti hienossa symbioosissa!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marccus - So Bizarre 18.06.2007

Marccus - So Bizarre
Bassoon rakastuin heti. Todella miellyttävä saundi. Tässä on mukavasti vaihtelua, rumpukompit vaihtuu, erilaisia saundeja tulee, välillä skittaa ja välillä taas kelloääniä tai muita synaääniä. Genressään oikein toimiva kipale.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rattle Machine - Parts Unwanted 18.06.2007

Rattle Machine - Parts Unwanted
Tässähän on hienot melodiat. Kitarariffit on tiukkoja, kunnon jytää. Lyriikat harvemmin kiinnittävät huomioni mut tässä on todella hienot, hieman koomiset mutta suoraviivaiset lyriikat. Tuo hymyn huulille :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rattle Machine - All Systems Go! 20.06.2007

Rattle Machine - All Systems Go!
Mitäs mitä. Huomasin tossa että jalka polkee kompin tahtiin ja pää väähn heiluu. Tämähän on hyvää! Tuossa alkupuolella kun tuli tota whouwhou niin odotin että tuleeko se jo sieltä se all systems go. Ihmettelin vähän että tuossako se kertosäe oli? Kyllähän se onneksi sieltä kokonaisena sitten tuli :) Biisi kuulostaa jotenkin hyvin täyteliäältä, hyvästä miksauksesta varmaa johtuen, hienoa! Kitarasoolot oli nättejä myös.

Kommentti kappaleesta Kuuntele TÄDÄÄ - Yehat 22.03.2009

TÄDÄÄ - Yehat
Aika kauan kestää ennenkuin kappale alkaa kunnolla. Intro on hieno, mutta ehkä liian pitkä. Biisin alkaessa tykkään rummuista ja kaikista oheissaundeista, jotka pitävät rytmiä yllä. Tuntuu kuitenkin että rytmipuoli pistetään jäihin liikaa tuossa puolenvälin jälkeen ja lopussakin. Oikeastaan tuntuu siltä että näillä tauoilla ei ole mitään virkaa tai merkitystä biisin kannalta. Nyt alkaa jo kuulostaa siltä että olisi huono biisi kyseessä, tämähän ei ole asian laita =) Äänimailma on tässä timanttista ja mukana on hienosti korkeaa ja matalaa piano, sekä jotain staccato viuluja perus elektronisaundien lisäksi. Biisin rakenne voisi olla parempi, mutta muuten kolahtaa kyllä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dreamcase - Crazy Sliding On The Ice 22.03.2009

Dreamcase - Crazy Sliding On The Ice
Tehän olette kamuja myspacessa, jois muisti ei petä. Tämä on sinänsä nerokas että nuo synamatot luovat semmoisen jäisen mielikuvan. Ja slaidaava sähkis luo sitten tämä "sliding" fiiliksen. Tämän jälkeen tulevan korkea vibrato kitara yhdistää nämä kaksi asiaa. Tällaisista leikistä pidän todella. Tämä voisi helposti olla soundtrack kamaa. Pituutta on kylläkin ihan kuuntelumielessä liikaa, tai sitten vaihtelua liian vähän. Tosin lopun kitaran melodinen rämpytys ja panorointi tuovat lisää maustetta pöytään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Muistikuva - Matkalla 18.06.2007

Muistikuva - Matkalla
Miksaus on ainaki kohdallaan, saundit on puhtaat ja erottuu hyvin toisistaan, hienoa! Lyriikoita en hyvin tarkasti kuunnellu mutta kertosäe vaikutti hieman kliseiseltä "ollaan matkalla jonnekin blaa blaa muut ei tiedä puoliakaan". Poppina ihan mukiinmenevä biisi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Radio Pohmelye - The Spaghettification of Dr Vostok 18.06.2007

Radio Pohmelye - The Spaghettification of Dr Vostok
Melko hassun kuulonen, jonkin sortin lastenlaulu tulee mieleen, varsinkin nuo lalala laulut tuolla joissain kohdissa. Tämä voisi ehkä sopia johonkin piirrettyyn, ei huono saavutus!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Frozen Silence - Windowpane 03.04.2007

Frozen Silence - Windowpane
Reilut neljä minuutta istua kökötin ruutua katsoen musiikin lumossa. On se uskomatonta mitä pelkällä pianolla voi saada aikaan. Itse aina pidän biisien täyteläisyydestä ja jotenkin tämä tuntui hyvin täyteiläiseltä. Niin puhdas ja raikas saundi. Hienoja melodiota ja monipuoliusuutta sopivasti. Ainoa pieni miinus on lopusta, jotenkin hassusti ne nuotit tuli ja erottui jotenkin kummasti muusta biisistä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Teku Räkä Bou tr tr - Toivomusten Kaivo feat. Kadonnut Lapsi 30.03.2007

Teku Räkä Bou tr tr - Toivomusten Kaivo feat. Kadonnut Lapsi
Biitti on kyl hyvä, vähän erilainen KLltä mutta ehdoton helmi. Piano taustalla kuulostaa hyvältä ja huukki erottuu hyvin hienoilla viuluilla ja Terroristin hienolla vedolla. TR vetää muutenkin just hyvin, vedossa on munaa ja flow toimii hyvin. Ehdottomasti paras kohta on puolen minuutin tienoilla ku TR vetää melodiaan jotain tik tak kello käy ja ei niitä näy :D KL vetää tutul tyylillä ja mä kyl diggaan. Hyvä äänenkäyttö ja flowssa ei mitää moittimista. Plussaa myös siitä et välillä vähän erilaista rytmitystä et riimi loppuu aikasin kesken ja sit pieni tauko mut sitä tuli ehkä pari kertaa liikaa ennen kertsiä. Suurin miinus siitä että hengenvedot kuuluu liian hyvin, vähän enemmän Kadonnellaa Lapsella ku Terroristilla. Ehkä ne ois voinu miksata pois? Kokonaisuudessaan biisi on tosi hyvä ja miellyttävä vaikka en kuuntele räppiä enää niin paljon.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele PiiloVoima! - Vaikeet voittaa [oon tarpeeks odottanu] 01.04.2007

PiiloVoima! - Vaikeet voittaa [oon tarpeeks odottanu]
Biiti ainakin on tosi miellyttävä. Hieno piano ja hyvin miksattu. Heti alkaa huukilla ja hyvältä kuulostaa. Pidän siitä et kertsi erottuu hyvin verseistä. Ikävä kyllä kertsin tuplaus ei mee ihan nappiin mut muuten toimii. Verseet on sit taas hillitympiä ja flow rullaa hyvin. Hieman ennen 3min tulee myös hyvä instrumentaalikohta jossa saa nauttia hyvästä biitistä. Ehkä biisin huonoin puoli on aihe, joka on ihan loppuun kuultu.

Sivu: 1 2 3 4