Kunnon Isi Kesämökillä

2:42

Aimo Annos vieraili lyömäsoitintaiteilija Plastic Paddingin kesämökillä. Yhden päivän kesäisistä sattumuksista syntyi Aimon säveltämänä & sanoittamana Agit Prop-pastissi, joka oivallisella tavalla kuvailee suomalaisen kesämökkielämän niin nurjat kuin hurjatkin puolet.

Kappale sai lopullisen nimensä siitä, että PP:llä on Kunto-niminen talonvahti. Siitä syntyi mm. hassunhauska ilmaisu: ”kunnon isi ottaa nyt olutta!”

9.00   34 kuuntelua

Kappaleen sanat

---intro ---

Mies mökistänsä astahtaa,
katsein kaiken katsastaa
pihalla

Pensaaseen vedet heittelee,
koiransa sitten ravitsee
lihalla

Haukku edes takas töytää
kunnes vinkulelun löytää,
sitä katselee
Hampaisiinsa sen sitten napsaisee.

On aurinko niin paahtava,
halkokasa mahtava
jo tyrkyllä

Hyttynen korvaan kuiskuttaa,
hyönteisen heti ruiskuttaa
mies myrkyllä

autotallin oven sulkee,
varomattomasti kulkee,
maahan kompastuu
halkosahan terä silmiin heijastuu

On kohta halot pinossa,
mut pino onkin vinossa
Voi saatana!

Ei ehdi kirjaa lukea,
on pinoon jostain tukea
saatava

Tukilaudat esiin kaivaa,
näkee suurta vaivaa
jotta pinon suoraan saa
ristiselkänsä siinä satuttaa

Jos käyttää torjunta-ainetta,
ei naapureilta mainetta
saa ylevää

Pitää edes takas hyppiä,
ja kirvat käsin nyppiä
se sylettää

Vesipumppu hyvänlainen
vaikka onkin kiinalainen,
yks kaks hajoaa
liitoskappaleet käsiin lahoaa

Mut viimein pääsee saunomaan
ja selkäänsäkin paapomaan
hauteilla

Kaljatölkki myöskin avataan,
näin pannaan jälleen haisemaan
jo lauteilla

Kylpypyyhkeen mukaan koppaa,
kohta heittää kahta noppaa
lautapelissä
Mökillä on hauskaa kesäkelissä!

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

AnttiJ 03.12.2019
Huoli pois; kyllä tämä on ihan ensimmäinen kokeilu rakennella biisiä noin. Voi toki olla, että tulee tehtyä muutakin samalla metodilla sikäli kun tekstejä jää kuitenkin käyttämättä. Mutta lupaan silloinkin jättää muutaman elementin mistä viitekehys saattaa selvitä. :-D

Eiköhän po. sirkusjulisteeseen perustuva biisi ole samaa tajunnanvirtaa kuin mainitsemasi Lucykin. Beatlesien tekijänoikeudet ovat vaihtuneet Jacksonilta Sonylle, jolle syntyi pari vuotta sitten lihava riita biiseistä McCartneyn kanssa. Riita sovittiin arvatenkin rahalla, ja epäilen, että siinä yhteydessä on sovittu siitäkin, ettei hyväksytä muita kuin täysverisiä covereita originaalitekstillä.
0   +1 +2
 
digius 03.12.2019
Kunnolla jymäytit! Hei kiva kun avasit taustaa, koska itselleni ei toi analogia Jarpatin tavoin avautunut, ainakaan ensi kuulemalla. Ihmettelin vain erikoista tekstinkulkua versus melodiaa. Jossain (Lucy In the Sky) pöhnässähän tuo koko albumi on varmaan tehtykin..

Tällä tavoinhan tosiaan pääsee tributoimaan tykkäämiänsä teoksia, eikä tarvi lähteä siihen kankeaan tekijänoikeuslupamenettelyyn. Kuka lie omistanee nämäkin beatle-oikeudet nykyään? Jossain vaiheessa tais itse Jaksonin Miihkali ostaa koko roskan (anteeksi). Onhan ne sentään populaarimusiikin helmiä suurimmalta osaltaan, ja muistuukin mieleen teinivuoteni, jolloin tein mielestäni universumin kauneimman kappaleen. Esitellessani tätä ylpeänä, siskonmies keskeytti todeten: tuohan on "She's leaving home". :-)

Anteeksi vaan, nyt hämäännyin niin että jäi Sun teoksesi käsittelelmättä. Palaan asiaan kunhan suurin järkytys laantuu. Vai onko niin että tämä on vain jäävuoren huippu, ja kaikki AnttiJ:n teokset ovatkin.. Eiii....!!
0   +1 +2
 
AnttiJ 03.12.2019
Jumantsukka ... hienoa, että tunnistit biisin vaikutteen antajan ihan oikein. Arvasinkin, että kyllä sen joku keksii koska sanojen poljento ei ole ihan tavallinen, vaikka biisi ei ole koskaan ollutkaan Beatlesien suurimpia hittejä. :-D

Olen itse aina pitänyt kyseisestä vedosta ihan hemmetisti ja päätin tehdä "Kunnon Isin Kesämökillä" kunnianosoituksena sille. Tarkoitus oli, että sen henki kuuluu pohjalla siitäkin huolimatta, että kaikki mahdollinen on tarkistetusti toisin bassoa, sointukulkua, melodiaa ja välisoittoja myöten. Ilmeisesti Aimo onnistui tavoitteessaan. :-)
0   +1 +2
 
9
jarpat 03.12.2019
"Säveltämänä".. hmm..?
60-luvulla kun asuttiin mummon ja vaarin yläkerrassa, meilloli putkiradio ja levysoitin (jonka "korjailusta" myöhemmin innostuttuani purin sen ja luin sisältä, että "valmistettu Lindströmin puuverstaalla"), mutta levyjä ei ollut kauhean paljon. Oli jotakin "aariaa", Papukaija G Pula-ahon vinyyli ja Sgt Peppers Lonely Hearts Club - albumi. Tätä viimeistä kuuntelinkin sitten aika paljon. Jälkikäteen funtsittuna, mä vissiin osasin sanatkin ulkoa, vaikka en sinänsä englantia osannutkaan. Ne kun oli painettu levyn kanteen ja niitä oli siitä kiva seurata samalla, kun levyä kuunteli. Ja kuunteli ja kuunteli.. Eipä siis ihme, että heti ensi tahdeista "tunnistin" kappaleen. Ja toki pidän siitä edelleen. :-)
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat