Rion Yö

4:00

Aimo Annos & Rytmi-Veikot latinalaistunnelmissa tekemässä kunniaa jokaisen favelan iki-ihanalle ja ah niin rauhaisalle elämänmuodolle! Tällä kertaa ylöspanon kohteena on arvostetun ja jumaloidun Don Juan Boleron säveltämä uruguaylais-kouvolalainen tango, johon sanoittajana toiminut Kallion kaunosielu Plastic Padding sai sävellyksen suurmestarilta, ala-äänien Tonavalta ja kaikkien nuottien isähahmolta vain yhden evästyksen: "sanoissa pitää esiintyä sanat Rio ja yö". Siitä syntyi monen unettoman yön ja pohdinnan jälkeen sanoitus, jonka nimeksi äänestettiin vastoin ennakko-odotuksia "Rion Yö".

9.00   37 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

9
digius 16.11.2019
Rio de Janeiro, tuo Etelä-Amerikan Kotka, jonne myös tuhansien suomalaisten merimiesten matka on johtanut, voi kirvoittaa mielikuvituksen tällaiselle laukalle. Jo heti tangon hörähdettyä käyntiin erittäin mielenkiintoisella introlla, mieleni palasi tarinoihin joita olen lukenut rahtilaivoilla Rioon rantautuneista. Niin Kyllikki Villa (kirjailija/kääntäjä), kuin Rauli Virtanenkin (ulkomaantoimittaja) loihtivat reissukirjoissaan sen kuuman ja kostean tunnelman, joihin on helppo samaistua vaikkei olisi käynyt seudulla päinkään.

Voisikohan olla niin, että DJ Bolerolla olisi jopa vähän itämaisia molekyylejä dna:ssaan? Tuo intron ja välisoittojen vastustamaton "käärmeenlumooja" melodia, antoi vähän osviittaa moiseen etniseen pohdisteluun.. Oli niin tai näin, niin parivaljakkonne on taas tehnyt tangon uusiksi tavanomaisesta, ja voisin melkeinpä tältä istumalta suositella seuraavien tangomarkkinoiden sävellyskilpailuun osallistumista. Baritonimiesääni tähän sopi hyvin. Paljon paremmin kuin esim. heleä naismetsosopraano. Ja olihan toki tekstikin paremmin machonäkökulmasta kotoisin.

Upea teos kaikenkaikkiaan sovituksineen päivineen, oli nähty taas aikaa ja vaivaa. Ja vaikka aihe onkin melkoisen loppuunkaluttu, tämä antoi vielä yhden, ei niin romantisoidun näkökulman, sieltä faveloiden sokkeloista. Nueve puntos por la obra magnificá!
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat