Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 267 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jeremy Antman - Super Action Kawaii Robots! 20.04.2021

Jeremy Antman - Super Action Kawaii Robots!
kiva1, aavikko on vahvana.

Kommentti kappaleesta Kuuntele nu är fisk - hikinen kusi feat. gorillan paska 26.08.2008

nu är fisk - hikinen kusi feat. gorillan paska
Ensinnäkin, tämä ei ole acidia kuullutkaan. Yksi kertakäyttöriffi biisin loppupuolella, varsin kliseinen vieläpä, ei oikein riitä siihen että tätä pystyisi arvioimaan siltä kantilta että tekijällä olisi ymmärrystä acidista, saatika sitten siitä miten vaikkapa toimivia breikkejä kasataan. Biisin soundit ovat mössöä ja kuulostavat siltä että on ne on otettu suoraan pakasta ilman sen kummempaa ajatusprosessia. Rakenne on ihan toimiva, mutta enimmäkseen ontuvat soundivalinnat ja olematon sovitus eivät juurikaan anna sille kunniaa. Mukamas-hauskat voksut ja "lasten musiikkia" apinoivat riffit eivät jaksa naurattaa edes huumorimielessä. Jos homma olisi vedetty oikeasti tyylillä kieli poskessa niin tätä saattaisi jaksaa kuunnella mutta tällaisenaan kyseessä on lähinnä omitunen aivopieru mistä tuskin kukaan saa irti mitään hauskaa.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele nu är fisk - Melancia (Now is fish Pear Remix) 26.08.2008

nu är fisk - Melancia (Now is fish Pear Remix)
Biisin alku on lupaava, mutta outo väliosa intron ja ensimmäisen osan välissä aiheuttaa hämmennystä. Tästä eteenpäin on havaittavissa jopa hyviä ideoita ja muutama ihan toimiva kikkailu, mutta kokonaisuus on tyylikkäästi pilattu omituisella sälällä mikä ei oikein sovi mukaan edes väkisin vääntämällä, miltä se kuulostaakin. Rakenne noin muuten kärsii liiasta sekavuudesta, osat kannattaisi jäsennellä selkeästi. Mikäli haluaisin oikeasti analysoida tätä biisiä niin joutuisin kuuntelemaan uudelleen, mutta totean ettei se onnistu herättämään niin paljoa mielenkiintoa että oikeasti jaksaisin. Lopputulos on lähinnä sekava kokoelma soundeja mitkä eivät oikein tue toisiaan, muutamaa kelvollista ideaa lukuunottamatta melko käsittämätön tekele mistä ei oikein jää edes pahaa makua suuhun.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele nu är fisk - lrvyt mutkä fdösböds 26.08.2008

nu är fisk - lrvyt mutkä fdösböds
Täytyy sanoa että parin ensimmäisen biisin jälkeen tämä on melko yllättävä veto sillä sovitukset ja melodiat ovat perin toimivia, kuin myös rakenne. Soundien puolesta voin sanoa että jos niihin olisi panostettu niin tässä olisi ihan potentiaalisen fiilistelyn ainesta. Joskin alkeellisuudessaan herättävät lähinnä sympatiaa ja toisaalta myös sopivat melko hyvin biisin "teemaan". Tästä voisi viilata vielä sen verran että hieman nyrjähtäneemmällä soundipolitiikalla, as in kunnon rupisilla synakorinoilla, äänimaailma olisi todennäköisesti todella hieno. Kokonaisuus jää hieman ohueksi laiskoista soundeista johtuen, mutta noin muuten omalla tavallaan kovin tyylikäs pimputtelu. Tässä olisi potentiaalia vaikka mihin mutta en tiedä onko sitä tajuttu vai muuten vain päätetty julkaista biisi raakileena.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele MKDELTA - Condensator 26.08.2008

MKDELTA - Condensator
Ihan posiviitisen säröistä mutta missä on biisin draivi? Vaikka säröä löytyy niin meininki ei ole järin vimmainen niinkuin tämän tyylin biiseillä tulisi olla. Pelkällä säröllä kun ei saa aikaiseksi juuri mitään, se tarvitsee tuekseen paljon muutakin. Biisi ei tunnu oikein etenevän vaan jää särisemään melko staattisesti. Äänivalinnat melodiaosastolla ovat hieman outoja, mielestä niihin olisi voinut ottaa paljon minimalistisemman otteen ja jättää turhat kilauttelut pois ja keskittyä olennaiseen, eli särön avulla runnomiseen, mihin olisi potentiaalia löytynyt. Muutenkin soundien sovittamisessa yhteen parasta antia tulee vasta ihan biisin lopussa, miksei tätä rujon kaunista oivallusta olisi voinut hyödyntää laajemmassa skaalassa? Kokonaisuutena melko hyvin tuotettu paukuttelu joka kuitenkin kärsii tarpeettomasta kikkailusta ja päänmäärättömyydestä.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Apples of Idun - I Don't Belong 02.03.2006

Apples of Idun - I Don't Belong
Edelliseen kommenttiini viitaten, tästä löytyy sitä omaperäisyyttä ja Apples of Idun näyttää toisenlaisen puolensa. Tämä mielestäni osoittaa että bändi todella pystyy monipuoliseen ja myös yllättävään jälkeen. Erikoinen kontrasti tuohon raskaaseen ja tummasävyiseen "Aim"-kappaleeseen verrattuna. Tekniset ratkaisut eivät välttämättä ole kovin yllättäviä tai erikoisia, tasaisen laadukkaita ja varman päälle tehtyjä, mutta tuskin tätä on tehtykään siinä mielessä. Rullaa huolettomasti ja tarttuvan oloisesti ja luo vaivihkaa hieman kyynisen mutta silti positiivisen mielikuvan. En ole kovin suuri 80-luvun tyyliä jäljittelevän "modernin retron" ystävä mutta tämä kyllä menee ihan täydestä. Tyylitajua ja pelisilmää on sen verran, ettei auta kuin hämmästellä miten niinkin potkitusta hevosesta saa irti näin hyvänkuuloisen biisin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Apples of Idun - Aim 02.03.2006

Apples of Idun - Aim
Erittäin hyvin rakennettua materiaalia. Innostuin kuuntelemaan lähinnä siksi että tätä mainostettiin elektronisen musiikin ja jonkinlaisen teollisuusrokin fuusiona mutta minulle tämä menee lähinnä modernina rokkina. No, olkoon miten on, hyvältä kuulostaa ja lopputulos on kaikinpuolin tasapainonen ja monipuolinen täyttäen myös hyvän tuotannon mitat. Väittäisin, että ei kannata vältellä sitä häröilyä vaan iskeä tylysti yllätyksiä kuuntelijalle, jää hieman yllätyksettömäksi, ehkä jopa kasvottomaksi biisiksi laadukkaasta toteutuksesta huolimatta. Toisaalta, lähdin siltä oletukselta että tämä olisi jotain rankemminkin koneellinen ja kokeellinen bändi. Joka tapauksessa, kuulostaa siltä että palat ovat kasassa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele sell out beats - Skaba73 10.04.2006

sell out beats - Skaba73
Tästä kun ois vetäny noi choppailut ihan överiks niin kyseessä ois suoranainen mestariteos. Ei hassumpi näinkään, nykii ja luuppaa ihastuttavan häiritsevästi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Her Wickedness - Lost Girl 07.02.2006

Her Wickedness - Lost Girl
Tulee mieleen ns. tyttögrime. Rullaa yllättävän hyvin vaikka painetta ja tätä paljon puhuttua munaa puuttuu. Soundivalinnat ovat presetmäisiä mutta osuvia. Lisäelementit eivät olisi olleet myöskään pahasta, ei ole vaikea kuvitella Alaskan kokoisia jousia tai selkäänpuukottavia särörytmejä tähän. Minimalistinen ilmaisu ei ole tosin yhtään huonompi ratkaisu mutta rakenteellinen monotoonisuus liuottaa mielenkiintoa. Selkeämmällä rakenteella tästä olisi saanu luultavasti todella iskevän. Tuntuu junnaavan aivan liikaa samaa luuppia vaikka tehokeino sekin. Loppupuolen chorus-osio on todella hyvän kuuloinen mutta se olisi pitänyt mielestäni sijoittaa a-osioksi ja kaikki muu sen ympäriltä pilkkoa pieniin, eri variaatioin toteutettuihin palasiin. Todella vahva tunnelma ja potentiaalinen toteutus, tästä jää hyvä maku suuhun rakenteellisesta epämääräisyydestä ja tuotannollisista puutteista huolimatta.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele PositiveÄX - Uli Behringer 28.02.2006

PositiveÄX - Uli Behringer
:D
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele levo - 20060119 26.01.2006

levo - 20060119
Ei hassumpi avaus vuodelle 06. Rullaa kuin wanhoina hyvinä aikoina konsanaan ja mukaan on näköjään tarttunut pari uuttakin temppua. Tarkka filtteröinti ja ja säröt hivelevät tärykalvoja ja painetta löytyy sopivissa määrin. Tuntuisi olevan vähän diipimpää menoa mitä edelliset Levo-julkaisut mutta mikäs tässä tunnustellessa uusia äänimaailmoja. Jäistä menoa. Keep em coming!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ernesto Aeroflot - The Scent of God 19.12.2005

Ernesto Aeroflot - The Scent of God
oivaisan narskuvaa ja elollista ääniakrobatiaa. yllättää ja ihastuttaa monta kertaa putkeen ja lipsahtaa lopulta selkäytimeen aiheuttamaan tahdottomia spasmeja. hieman sekavahko loppukäteen mietittynä mutta eiköhän tästä saa vielä uusia ulottuvuuksia irti kunhan on oikeanlaisessa mielentilassa syvällisempää tutkimusta varten. 2 thumbz up.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Projekti 3 - Kalosje 23.10.2005

Projekti 3 - Kalosje
Tuotantometodit kunnossa, mikään ei ole parempaa kuin 5 pennin ilmaissynat joista lähtee täysin käyttökelvotonta meteliä. Jälki on sen mukaista, satunnaista digitaalista rätinää ja huonojen algoritmien aiheuttamia nyrjähdiksiä soundissa, tietenkään pientä epävireisyyttä ja tahatonta dissonanssia unohtamatta. Edellämainitut ovat ehkä liiankin hyvin kurissa mutta soundi on silti hyvin tunnistettava. Biisikin on hyvä eikä se välttämättä olisi toiminut ilman tätä ihanan nyrjähtänyttä äänimaisemaa. Matkaa eteenpäin tyylikkään hajonneesti ja tunnelmasta tulee mieleen mustavalkoisten elokuvien pölyjäljet ja television virittimen häiriöt. Nimestä en osaa vetää johtopäätöksiä mutta intuitio ehdottaa kalossia. Miksaamisessa olisi voinut tiputtaa hattuja alaspäin, ne dominoivat kokonaisuutta aivan liikaa. Muutamat epäkohdat tätä riivaavat mutta ne ovat melko pieniä kokonaisuuden kannalta. Huolella loppuun asti viritelty ja hauskan kuuloinen biisi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bluescream - Forgotten Feelings 12.10.2005

Bluescream - Forgotten Feelings
Hauskasti housesoundia ambient-ympäristössä, tosin hieman hakeva mutta silti määrätietoinen ote. Äänimaailma jaksaa silti pitää biisiä vireillä ja kehittyä siinä määrin että juuri kun meinaa lipsahtaa taustalle niin jotain uutta ilmestyy horisontista. Siinä lienee suurin vahvuus. Kitara ja piano kuulostavat hyviltä ja sopivat biisiin mikä kertoo jotain. Vaikka biisi kehittyy sopivan verkkaisesti taustalla niin intensiivisessä kuuntelussa on vaikea keskittyä mihinkään. Ns. koukku on enemmän juuri neutraalin rauhallisessa äänien valikoimassa ja elementtien asettelussa mitä vaikkapa mielenkiintoissa tekstuureissa ja äänimaailmoissa mistä itse pidän. Biisi on turhan helppo jättää taustalle vaikka se nyt onkin luultavasti tarkoitus. Mielestäni ns. chillibiiseissä pitäisi silti olla edes jotain minimalistista kivaa mihin pystyisi tarttumaan. Hypnoosiefektiä tai tajunnanräjäyttävää melodiamattoa ei päästä kokemaan mikä on harmillista. Elementit ovat ikäänkuin liian selkeitä eikä niihin voi vaan upota ajelehtimaan, pitää otteessaan vaikka ei tarvitsisi. Isot padit ja keskiääniä(kin) hyödyntävä bassolinja olisivat tehneet hyvää, biitin kanssa voi myös kikkailla enemmän mitä fillien muodossa jos tarvitsee jostain tekstuuria. En kuitenkaan väitä etteikö tässä olisi oikein hyvät ainekset kasassa. Teknisestä puolesta en jaksa kirjoittaa mitään tähdellistä, se nyt on kaikinpuolin ok. Pientä viilausta olisi voinut tehdä siellä täällä ja käyttää kaikuja / filttereitä / flangereita runsaammin. Toisaalta tällainen pelkistetty äänenkuva sopii yhteen elementtien kanssa mikä luo hyvin maanläheisen ja ehkä jopa hieman 'orgaanisen' tunnelman. Tuota orgaanisuutta olisi voinut hyödyntää tehokkaamminkin mutta ei siitä sen enempää kun toimii. Yhteenvetona voisi todeta samaa mitä alussa, hakevaa mutta silti määrätietoista ja hyvin rakenneltua. Tippuu varmasti niille ketkä pitävät konservatiivisemmasta otteesta chilloutin ja muun rauhallisemman fiilistelyn suhteen mutta itse kokeellisuuden ja äänimaailmojen ystävänä on vaikea kokea tätä kovin järisyttävänä teoksena. Pidin silti, ehkäpä eniten siksi että tässä yhdistyy monta hyvää osaa yhdeksi eheäksi kokonaisuudeksi ilman tyylivirheitä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Olden Goldies - bikini island(ylläri edit) 23.10.2005

Olden Goldies - bikini island(ylläri edit)
Jopas nyt. Tyylipuhdasta, dynaamista, addiktiivista ja jopa kohtuullisen hyvin miksattua. Mitä ihmettä?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Projekti 3 - Matkalainen 12.09.2005

Projekti 3 - Matkalainen
Rinneradio tulee kieltämättä mieleen. Ote on silti omaperäinen ja esikuvana voisi pitää enemmänkin sekal. indierockia kuin tuota suomalaisen äänimaiseman perikuvaa. Rummuissa voisi olla enemmän variaatiota kun tuntuma on muuten niin väreilevän eloisa. Täytyy nostaa imaginaarista hattua, en ymmärrä miten Buzzilla voi päästä tällaiseen lopputulokseen. Ensimmäisenä kuitenkin särähtää korvaan tuo ns. kitarasoundi, se voisi toimisi imo paljon paremmin mikäli matala pääkin olisi mukana. Ronskimpi särökin olisi saattanut myös tuoda lisätekstuuria. Kekseliäs elementti mutta toteutus ei ole sen kohdalla mennyt ihan nappiin. Biisi noin muuten on todella hieno. Äänet kerrostuvat kauniisti ja vankka biitin ja basson yhteistyö vie tätä kokonaisuutta eteenpäin tummenevan syksyisen illan tunnelmiin. Puutteita on ja ne rikkovat kokonaisuutta mutta kun ei anna sen häiritä niin tästä on todella helppo nauttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sulauma - Peltomaisema 06.09.2005

Sulauma - Peltomaisema
Samaa mieltä mr. Tonkun kanssa siitä että rytmipuoli kaipaisi säätöä. Kaikuefektit ja hektiset variaatiot pitävät biittiä kuitenkin elossa sen verran hyvin ettei se katoa kokonaan äänimaailmojen alle vaan pitää biisin liikkeessä ja paikoillaan samanaikaisesti. Paksummalla yleissoundilla olisi kuitenkin saattanut päästä mielenkiintoisempaa lopputulokseen, koko rumpumatto tuntuu kulkevan highpassin läpi. Jotenkin basso ja bassorumpu eivät ole löytäneet oikeaa paikkaansa vaan pysyttelevät turvallisesti matalimpien taajuuksien yläpuolella. Vaikea sanoa pidänkö rytmipuolesta vai en, tämän tyylinen minimalistinen, ohut 'tukiranka' on aina kaksiteräinen miekka, varsinkin kun äänimaailmojen puolesta liikutaan kuitenkin vahvasti elokuvallisissa tunnelmissa triphopin tapaan. Nimen valinta on mielenkiintoinen, tunnelmasta tulee enemmän mieleen staattisen peltomaiseman katseleminen mustavalkoisesta televisiosta pimeässä asunnossa kuin "siellä olemisesta". Lieneekö tarkoituskin mutta kaikin puolin jännittävä piirre. Äänet on hiottu tarkasti mutta miksauspuolelta tuntuu puuttuvan tietynlaista painetta ja särmää. En päässyt tutkimaan biisin spektriä mutta korkeaan päähän olisi voinut lisätä ties mitä näin perstuntumalta arvioituna. Tekniset rajoitteet saattavat olla syynä hieman hapuilevaan lopputulokseen mutta en epäile etteikö herroilta löytyisi taitoa. Ei silti yhtään huonompi taidonnäyte, odotan mielenkiinnolla mihin suuntaan tämä projekti lähtee kehittymään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Andy Livid - The Cry Of The Darkness 10.08.2005

Andy Livid - The Cry Of The Darkness
Omalla tavallaan hienoa äänimaalailua, sortuu tietyllä tapaa turhaan mahtipontisuuteen mutta en epäile lainkaan etteikö tämä olisi biisin tunnelman kannalta olennainen elementti. Rummut ovat hieman hassun kuuloiset, kuulostavat lähinnä 80-luvun popista lainatuilta. Toiset tykkäävät mutta itse olen kurkkuani myöten täynnä. Olisin luultavasti pitänyt enemmän mikäli tässä ei olisi ollut rumpuja ollenkaan, sävellystyö on nimittäin sen verran tyylikästä kaikesta mahtailusta huolimatta. Toimisi paljon paremmin ambienttiin kuin poppiin nojaavana sovituksena. Tekninen puoli noin muuten kuulostaisi olevan kunnossa, miksaus on hieman tunkkainen mutta silti tasapainoinen. Äänien laatu ei taida olla aivan huippuluokkaa, korisevat välillä omituisesti. Kaikujen kanssa kannattaisi olla varovaisempi, ne vievät helposti soundit pois "keskipisteestä" kuten esimerkiksi pääinstrumentin virkaa toimittavalle pianolle on käynyt. Jousiin ym. kannattaisi laskea reilusti bassoa, näin lopputulos on täyteläisempi. Silti mielenkiintoista kamaa vaikka oma musamaku meneekin muutama kymmenen metriä toisessa suunnassa.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Olden Goldies - mux_loop 31.07.2005

Olden Goldies - mux_loop
Hajoilee loppua kohti, breakdownissa rakenne matelee myös. 4 minuutin kesto ei palvele bilekäyttöä. Kärsii turhasta minimalistisuudesta vaikka onkin kaikinpuolin tyylikäs ja tasapainoinen. Kunnon fillejä ja kikkailua rumpujen kanssa kaipaisi. Myös lisäelementit, lähinnä melodiset, tekisivät tästä paljon mielenkiintoisemman. Junnaa silti hienosti, diipimpi tekno ja breiksi yhdistyvät tässä mielenkiintoisella tavalla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele miarf - the great flapsbury 15.08.2005

miarf - the great flapsbury
Välillä sitä vaan ihmettelee miten nämä kaikki mikrosoundit pelaavat näin hyvin yhteen. Biisi heittelee yllätyksiä naamalle loppuun asti eikä alkuperäisestä otteesta ole puutetta. Mukana on tietty tyypillisiä omituisia urkuartifakteja, epätasaisuutta ja hassuja rakennewarppeja mutta ne vain tuntuvat kuuluvan asiaan ja maustavan houkuttelevan eksentrisintä kokonaisuutta entisestään. Yliviritettyä chip-musiikkia, omituista 90-luvun nostalgiaa kieli poskessa ja dos-poppia vinksahtaneen hauskalla kokeellisella tatsilla, tästä kohtaa on vaikea nostaa rimaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele C-4 - San Diego (Mark Vera Remix) 19.06.2005

C-4 - San Diego (Mark Vera Remix)
Mainiosti tuotettu ja omaperäinen näkemys hienosta alkuperäisestä rallatuksesta. Toistaa turhankin paljon alkuperäisen kaavaa ja soundeja mutta tuo silti mukaan tarpeeksi uusia elementtejä onnistuen pysymään loppuun asti eheänä ja itsenäisenä teoksena. Jotenkin tuntuu että tämä spacesynth-sovitus on melkeinpä osuvampi mitä alkuperäinen melodinen transe, tietynlainen ylitseampuja kornius on ikäänkuin sallittua mikä sopii jostain syystä alkuperäisten sointukulkujen ja muiden kanssa todella hyvin yhteen. Onnistunut remix onnistuneesta teoksesta, ei tästä voi olla pitämättä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kettle - caveman extravaganza 17.04.2005

Kettle - caveman extravaganza
Kaoottista ja sotkuista mutta omaperäistä. Omituisesti laahaavat biitit tuovat ihan omanlaisensa tunnelman tähän mutta siihen se sitten jääkin. Kaoottisuudella olisi tietty voinut pelata taktisemminkin vaihtamalla tempoa ja kikkailemalla hitaan ja nopean välillä joka luultavasti olisi tähän sopinut. Toisaalta tältä ei nyrjähtäneen rytmiikan lisäksi oikein muuta kaipaakaan. Muistuttaa etäisesti Autechrea mutta huomattavasti orgaanisempaa ja lämpimämpää äänien käyttöä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kettle - swamp thing 17.04.2005

Kettle - swamp thing
Noniin, nyt ollaan asian ytimessä. Tässä sotkuinen dynamiikkakaan ei pääse häiritsemään, rakennetta myöten valmiin ja hiotun kuuloista retkipomppua koko kuuden ja puolen minuutin edestä. Tähän on helppo upota ja antaa musiikin viedä elokuvamaisiin tunnelmiin. Suurta mustavalkoista dramatiikkaa historian kadonneilta sivuilta. Miksauksesta voisin naputtaa monta riviä mutta lopputulos on tärkeämpi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kettle - padophilia 17.04.2005

Kettle - padophilia
Ikävää lähteä tästä mutta rumpujen dynamiikka on mitä sattuu mikä on ikävää kun on matkahypystä kyse. Joku yksinkertainen bassolinja olisi piristänyt biisiä olennaisesti tai bassorummun ja vaikkapa sinibasson naittaminen yhteen mutta toimiihan tämä näinkin. Biitti on huonosta dynamiikasta huolimatta hyvin prosessoitu ja elävä. Basson puute ei sinänsä haittaa kun äänimaailmat tuntuvat olevan suuremmassa osassa kuin läskin grooven luominen. Äänimaisemat noin muuten ovat mukavan hajonneita ja lahonneita. Erottelu toimii ihan hyvin mutta korkea alue on hieman hukassa, suurin osa äänimassasta tuntuu sijoittuvan aika keskelle. Padit nostavat biisin uusiin ulottuvuuksiin. Keskivaiheilla kuvioon ilmestyvä 'analoginen pitch-bendailu' kuulostaa hieman päälleliimatulta mutta tuo silti kiinnostavan lisätason äänimaisemaan. Rakenteen kanssa on kiirehditty hieman liikaa, biisin olisi varmasti saanut toimimaan hieman verkkaisemmin ja suuremmin vedoin. Alle neljän minuutin rakenne tosin takaa sen että biisiin ei vahingossakaan ehdi kyllästyä yhden kuuntelukerran aikana. Hieman keskeneräisestä ja hajanaisesta yleiskuvasta huolimatta paketti pysyy kasassa loppuun asti, omaperäiset ratkaisut ja yksityiskohtainen, elävä äänimaailma pitävät mielenkiintoa yllä. Biisin nimi on hieman omituinen sillä tämä tuo todella luonnonläheisiä mielikuvia päähäni.

Kommentti kappaleesta Kuuntele sanmal - chi 2.0 29.03.2005

sanmal - chi 2.0
Ensimmäisenä tulee mieleen pieni tekninen yksityiskohta, resonanssia olisi voinut ruuvata pienemmälle, sattuu korviin. Mukavan kylmää ja yksityiskohtaista äänimaalailua silti tuosta fibasta huolimatta. Jää hieman taustatekstuurimaiseksi kokonaisuudeksi mutta tuotantojälki on suhteellisen laadukasta ja äänimaisemat, niinkuin jo mainitsin, yksityiskohtaisia ja kylmiä. Mukana soljuva pieni biitintapainen pulputus on myös hyvä taktinen lisä muuten niin selkeämuotoiseen äänimassaan. Loppupuolen melodisuutta olisi voinut hyödyntää muuallakin biisissä ja rakenteen kanssa varioida enemmän mutta toimiihan tämä näinkin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Olavi Takatalo - Naakat 15.03.2005

Olavi Takatalo - Naakat
DJ Shadowin ja Gy!be:n jalanjäljissä? Kaunista, tasapainoista ja melankolista. Viulu on todella harvinaista herkkua tässä ja tämä yhdistettynä muihin akustisiin elementteihin on aikalailla lyömätön yhdistelmä. Äärimmäisen elokuvamaista, tai soundtrackin kaltaista, mikä viittaa triphoppiin mutta sitten taas niin akustista ettei selvää viivaa oikein osaa piirtää. Luo hienoja mielikuvia eikä jää jumiin tyylilajien sisään mikä on merkki taitavasta sävellyksestä. Tekniikan puolelta rumpujen ponnettomuus ottaa hieman korviin, lopputulos olisi voinut olla mielenkiintoisempi kanjonin kokoiseksi miksatulla rumpukompilla. Muutenkin perkussiopuoli jää hieman altavastaajaksi hienolle melodiapuolelle mikä on sinänsä sääli, biisi ei oikein saavuta kunnon huippukohtaa kun rummut eivät pääsee rullaamaan kunnolla missään kohtaa. Jää jossain määrin taustalle soimaan mutta onpahan todella hienoa audiotapettia. Ambienttia ilman ambienttia.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nimettömät. - Uudelleen 13.03.2005

Nimettömät. - Uudelleen
Kuulee että bändi osaa soittaa, kuulostaa ammattimaisesti sävelletyltä, soundit ovat kunnossa ja yleiskuva on kypsä. Esikuvat kuuluvat vahvasti soundissa mutta eivät kuitenkaan dominoivasti, tässä on aivan omanlaisensa ote tuttuun suomalaiseen rock-tematiikkaan. Kertosäe jaa auttamattomasti soimaan päähän ja biisiä kuuntelee todella mielellään, mikään ei särähdä korvaan vaan kokonaisuutta voi tutkiskella ja kuunnella rauhallisin mielin vaikkei mikään suuri popin tai rockin ystävä olisikaan. Tämä yksittäisenä biisinä ei sinänsä tuo mitään uutta suomalaiseen rock/pop-musiikkiin, vaikka linja omaperäinen onkin, täytyy silti nostaa hattua kun biisi on niin huolella ja taidolla toteutettu.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Salaliitto - Uni 12.03.2005

Salaliitto - Uni
Ei hullumpaa, joku tietty suomalaisen kevyen musiikin aikakausi tulee mieleen. Jotain 80-luvun popin ja 90-luvun suomalaisen rock-musiikin väliltä. Tuotanto on ok-tasoa ja vokaalit juuri sopivan kevyet pitämään biisiä vireillä. Väliosioissa mukaan tulevan syntentisaattorisoundit särähtävät hieman korvaan, tekniikka noin muuten tuntuisi toimivan. Kitaroissa voisi tietty olla enemmän painetta mutta jääköön tämä analysoiminen tähän, kokonaisuus toimii. Tyylikkäitä yöllisiä tunnelmia varman perusteellisella otteella, kuuntelee mielellään, niin taustalla kuin ihan kuulokkeillakin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haava (ReMixit) - Se Nainen (MärkäPusuPoskelle ReMix) 10.03.2005

Haava (ReMixit) - Se Nainen (MärkäPusuPoskelle ReMix)
Tanelimaisen vakaasti etenevä biisi joka ei kuitenkaan unohda viljellä mitä hämmästyttävimpiä temppuja eteenpäin mennessään. Soundit toimivat paremmin kuin hyvin, detaljia löytyy ja joka puolelta tuntuu tulevan mitä oudoimpia audio-objekteja ja artifakteja tutkittavaksi, kuitenkaan hajottamatta korvia tai aiheuttamatta suurta närää. Alkuperäistä en ole kuullut joten en lähde vertailemaan mutta jos ajattelee itsenäisenä biisinä niin tämä on hieman irtonainen. Mielestäni remixin tulisi aina toimia myös yksittäisenä biisinä, tästä puuttuu jokin tärkeä elementti joka loisi teeman tai ns. punaisen langan biisiin. Voimakkaasti eteenpäin vievä tunnelma ja rytmi voisi periaatteessa olla tämä elementti mutta se ei itsessään oikein riitä. Tällaisenä kuriositeettina oikein toimiva.

Kommentti kappaleesta Kuuntele G.O.R.E. - 5:1 12.03.2005

G.O.R.E. - 5:1
Taas kerran tulee ihmeteltyä miksi ihmeessä metallimusiikkia pitää aina laulaa englanniksi, suomi toimisi varmasti yhtä hyvin. Ei kuitenkaan sillä etteikö tuo englanninkielisyys toimisi. Vaikka en oikein tunnu kuuluvani bändin kohderyhmään, tai ole ekspertti trash-metelin / samantyylisen kohdalla niin tuntuisi rullaavan ihan asiallisesti. Vaikutteet paistavat läpi mutta enpä osaa sanoa olisiko nyansseissa sitten jotain niin persoonallista että tämä olisi oikeasti enemmän kuin osiensa summa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tempo - Waste of Time 13.01.2005

Tempo - Waste of Time
Elementit enemmän kuin kunnossa, vielä kun bassossa ja rummuissa ois kunnolla potkiva alapää niin johan kelpaisi. Masteroimattomuuskin saattaa vaikuttaa tietty. Rakenne voisi olla hiotumpi ja harkitumpi, käy välillä puuduttamaan ja joskus taas uusia osia tipahtelee turhankin yllättäen, breiksiin kuuluvat kunnon dropit ja muut tuntuvat olevan hieman hakusessa myös, niillä saisi luotua sellaista varmaan fiilistä rakenteeseen. Asiallinen pläjäys, ei koukuta mutta laadukas ja tasaisen tyylikäs lopputulos miellyttää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Asiamies Lorkki - Ode 15.08.2005

Asiamies Lorkki - Ode
Tyypillisen tuhoisaa ja harmoonista samanaikaisesti, tällä vahvuudella kannattaisi pelata niin tylysti kuin voi. Lisää särmää ja säröä. Ei yllätä mutta leijuu kauniin abstraktisti ja vakaasti loppuun asti. Lyhyt kesto takaa sen että biisiin ei kyllästy ihan hetkessä ja tätä kuunteleekin mielellään useamman kerran putkeen. Muistuttaa jollain oudolla tavalla 486-ajan lentelypelien soundtrackeja tai ainakin mielikuva on sellainen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Thego - They say 10.03.2005

Thego - They say
Kaljakuppilarokkia? Alkuhämmenyksen jälkeen huomaa että biisi sekoittelee hauskasti progesekoilua ja räkäistä, vinksahtanutta rokkia. Kitarat vinkuvat sopivassa epävireessä ja tunnelma on rakenteen ja vokalistin karhean lauluäänen ansiosta mitä toimivin. Biisi tuntuu muutenkin kestävän kauemmin mitä 3 minuuttia mikä on aina positiivista. Laulajan äänestä tai sanoista en oikein osaa sanoa juuta enkä jaata mutta näin rock-maallikkona en oikein pitänyt, ehkä tuolla on sitten diggareille jotain suurempaa arvoa, en tiedä. Ei oikein nouse 'massasta' esiin, lisää kikkailua ym persoonaa tuovia elementtejä mukaan, siihen suuntaan kun homma näyttäisi olevan muutenkin kallellaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Olden Goldies - yhtymäkohta 14.12.2004

Olden Goldies - yhtymäkohta
Kieltämättä tulee Aphex Twinin teokset mieleen. Tiettyä tunnelmaa ja tyyliä on selkeästi haettu mutta jostain syystä lopputulos on hieman hakeva, rakenne tekee pari kummallista hyppyä ja elementit eivät oikein tunnu tietävät missä järjestyksessä niiden tulisi esiintyä. Biisin yleistunnelmakin on jääny jotenkin hakevalle tasolle, rauhoittamalla ja 'minimalisoimalla' tai päinvastoin kunnon agressiivisilla hajotuksilla biisille olisi saanut sitä tietynlaista särmää. Kelvollinen teos vaikkei allekirjoittaneessa mitään suurempia mielenliikutuksia aiheuttanutkaan.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pacelift - Booyaka Amigo 07.12.2004

Pacelift - Booyaka Amigo
Ihan loistavaa äänikollaasia ja se maaginen draivi sekä yhtenäisyyskin on jostain taiottu. Sopivan vinksahtanutta, lämmintä ja aurinkoista näin synkän tiistai-iltapäivän keskelle ja pituuskin sopivasti vajaat 4 minuuttia joten kyllästymistä ei ehdi tapahtua ainakaan yhden soittokerran aikana. En jaksa perehtyä teknisiin seikkoihin, ideat ja toteutus ovat tässä paljon mielenkiintoisempia. Tällaisena pirteänä ja omaperäisenä välipalana ihan omaa luokkaansa, tulee jostain syystä mieleen Kill Billin soundtrack.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aatelismiehen psykoosi - Osa 15 09.12.2004

Aatelismiehen psykoosi - Osa 15
Hienoja elementtejä puskee sisään sillä vauhdilla että omat aivoni eivät pienessä aamulagissa halunneet pysyä mukana. Toisaalta hyvä asia, pitää biisin vireessä mutta sen punaisen langan löytäminen on aina vaikeampaa mitä enemmän kamaa kuuntelijan korville ryöpytetään. Muutenkin rakenteen kanssa olisi hyvä soveltaa selkeitä osia ja selkeitä teemoja, biisin seuraaminen on täten paljon helpompaa. Elementit tosiaan ovat varsin maukkaita mutta niistä ei oikein pysty erottelemaan niitä olennaisia ja vähemmän olennaisia kun joka 20 sekunnin välein tulee jotain uutta. Tekninen puoli on aika metsässä mutta herran laitteiston tietäen en sano siitä mitään. Toisaalta biisi kuulostaa aika aidolta kun soundit eivät pysy kuosissa sitten millään. Niinkuin tuossa jo mainitsin, elementit ovat pitkin biisiä oikein hyviä, jopa tarttuvia, mikä on yllättävää. Välillä on aistittavissa jopa ihan kunnon tunnelmointia. Miinusta tulee biisin epämääräisestä rakentumisesta ja yleisestä sekavuudesta. Tässä on hurjasti potentiaalia mutta toisaalta se potentiaali pitäisi kanavoida niin että lopputulos ei olisi aivan täyttä kaaosta.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele maakrapula - Timanttisaalis, Part I 16.12.2004

maakrapula - Timanttisaalis, Part I
Hupaisa kehyskertomus tosiaan ja toimii vielä biisinä oikein hyvin kaikkine rakenneosineen ja teemoineen. Toisaalta voi miettiä olisi toiminut yhtä hyvin ilman tuota pientä tekstinpätkää joka ehdottomasti nostaa biisin omiin sfääreihinsä. Näin nyt sitten tällä kertaa. Tuotantometodeista en tiedä enkä osaa sanoa mutta soundit ovat jotenkin kummallisen ohuet mutta se onkin oikeastaan ainut miinus. Harmittoman hauska ja taitavasti koottu teos.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Moon In June (Vanhat äänikokeilut) - Lava Mouth Item II 28.11.2004

Moon In June (Vanhat äänikokeilut) - Lava Mouth Item II
Aikas erinomaista, tuli vastaan ihan vahingossa eikä lainkaan huonompi kohtaaminen tämä. Pysyy yllättävän mielenkiintoisena vaikka elementtejä taitaa olla tasan kaksi tai kolme kappaletta. Tasapainoista ja jännittävällä tavalla orgaanista meteliä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Moon In June (Vanhat äänikokeilut) - Lava Mouth Item I 28.11.2004

Moon In June (Vanhat äänikokeilut) - Lava Mouth Item I
Toistaa turhan paljon samaa konseptia mitä tuo Item II, tai toisin päin, jatko-osa-idea latistuu, joskin 2. osa on huomattavasti agressiivisempi ja intensiivisempi. Ei välttämättä toimi itsenäisenä teoksena aivan niinkuin tarkoitettu mutta tuon 2. osan kanssa 'oikean arvoinen' aloitus.

Kommentti kappaleesta Kuuntele MaTaM TooT - Moree To To 04.11.2004

MaTaM TooT - Moree To To
Moree To Ton äänimatto on intensiivinen, mutantoitunut hybridi todellisuudesta jossa kieroutunut orgaaninen kohtaa järjettömän sähkön. Tulee mieleen lasten sadut joista on revitty lämmin ydin pois, asetettu leikkauspöydälle, silvottu paloiksi ja pistetty kasvamaan toiseen ulottuvuuteen. Mielikuvat ovat kieltämättä hyvin psykedeelisiä ja jopa ahdistavia mutta ratkaisut ovat silti turvallisen johdonmukaisia ja loogisia. Yllättää silti monissa paikoin erikoisilla äänivalinnoilla ja keskivaiheilla mukaan tuleva työlaulua muistuttava hoilaus nostaa biisin painajaisaspektin tyylikkäästi huippuunsa. Kertakaikkiaan hieno yhdistelmä äänimassoja joiden alkuperää on mahdoton edes arvailla mutta pysyy silti tunnistettavana ja hyvin kuunneltavana pakettina. Jos jokin tökkii niin biisin rakenne joka on turhan yksinkertainen, tämä olisi lähes täydellinen mikäli rakenne olisi enemmän kertomusmainen useiden osien ja tunnelmien yhdistelmä eikä pelkästään progressiivinen pisteestä a pisteeseen x ja niin edespäin. Zoni Boo-teokseen verrattuna huomattavaa kehitystä on tapahtunut ja rosoisesta päristelystä on siirrytty enemmän tarkkoihin Haavamaisiin tunnelmiin. Tietty vaikea sanoa kehityksestä kun biisejä on vasta kaksi kappaletta mutta jokin uusi muoto ja tunnelma on selkeästi havaittavissa. Uutta teosta odotellessa tämä tulee soimaan vielä lukemattomia kertoja, tämän tyyppinen julma ja kiero 'psykedelia' iskee ja lujaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele DirtyHippi - Dirtyhippi, king of the Jungle 01.11.2004

DirtyHippi - Dirtyhippi, king of the Jungle
Ihmettelin jo tuossa tälle artistisivulle saapuessani miten tämän biisin keskiarvo voi olla 9.06 ja listasijoitus 18. No joo, asiaan. Melodiakulut jäivät ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen mieleen, jännän kuuloista, ehkä hieman jazz-tyylistä fiilistelyä ja harmoniat toimivat yllättävän hyvin. Tosin, soundit kuulostavat siltä että ne olisi veistetty suoraan general midi-puusta sen ihmeempiä miettimättä mikä latistaa tunnelmaa enemmän kuin tarpeeksi. Muutamat melodisemmat vedot kuulostavat liikaa sampleilta mikä murentaa myös fiilistä autenttisesta sävellyksestä. Rakenne kaikin puolin kunnossa joskin biisin luonteeseen nähden tässä on kummallisen paljon toistoa. Suurin ongelma on silti soundit, niissä ei ole hitustakaan mitään omaperäistä mikä jotakuinkin tuhoaa loistavan tunnelmoinnin joka on hyvin harmillista sillä sävellystyö on hyvin hoidettu, ainakin periaatteessa. Jos joku jää oudoksuttamaan niin biisin imago vs. itse teos. Minulle tulee mieleen lähinna pimeä huone, epätoivo ja ahdistavat ajatukset eikä suinkaan viidakko ja urheilijamainen puissa hyppiminen.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Moon In June (Vanhat äänikokeilut) - HUOM Vale Mitta 28.11.2004

Moon In June (Vanhat äänikokeilut) - HUOM Vale Mitta
Painostavaa ja hermostunutta, kirkkomusiikkielementit hienossa kontrastissa kokeellisen mölyn kanssa. Tätä olisi kuunnellut vaikka 10 minuuttia putkeen mutta tällaisena vajaan kahden minuutin välipalana herättää juuri sopivasti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Härö - Örf 17.10.2004

Härö - Örf
Aika hiomatonta tavaraa, kannattaa muistaa että muutaman hassun suhinan ja breikkibiitin käyttäminen ei ole mitenkään omaperäistä kun on kyse noisesta, elektrosta tai vaikkapa industrialista. Nousee ihan mukavasti keskivaiheilla mutta ei oikein rakennu sitä ennen eikä sen jälkeenkään, paha sanoa rakenteesta mitään fiksua. Biisinä ei oikein herätä mitään tuntemuksia, nimi on oikeastaan ainut järkevä prekursori, tulee mieleen että artisti on tylsyyksissään paukutellut tämmösen sekvensseriin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Härö - Hoo'n'Cee 17.10.2004

Härö - Hoo'n'Cee
Nimestä ja genrevalinnasta pystyin hyvin pitkälle päättelemään mitä on luvassa, biisissä käytetyt elementit eivät ole järin omaperäisiä vaan enemmänkin jääneet sinne 10 vuoden päähän nykypäivän soundista ihmettelemään minne suuntaan pitäisi lähteä. Suosittelen tutustumaan nykypäivän hc-soundiin. Aika vaisua vääntöä vaikka teknisesti ihan mukiinmenevä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele DrillBass - drilbass - dreaming (demo) 03.11.2004

DrillBass - drilbass - dreaming (demo)
"Ihan hauskaa" mutta kuulostaa siltä että jokainen biisissä oleva elementti on kuollut idealliseen inflaatioon n. 10 vuotta sitten. Tällainen pimputtelutrance oli muutaman vuoden ajan hyvää ja tuntuu jotenkin niin absurdilta että tähän genreen palataan aina uudelleen ja uudelleen ja vieläpä suurimmilta osin samoin eväin mitä miljoona kertaa aikaisemminkin. Ei biisinä ei herätä mielenkiintoa saatika oikein tuntemuksiakaan. Melodiakulut lähestulkoon ennalta-arvattavan mollivoittoista hehkuttelua, rakenne ei tarjoa koukkua saatika sitten elementit. Pianossa hauska kuvio mutta sekin latistuu kun sen ympärille on kasattu niin järjetön pino puhkikuluneita kliseitä. Kaippa tästä "asian harrastaja" voisi jollain tasolla jopa pitää mutta väittäisin että trancen puolella tarvittaisiin todella kipeästi uutta ja innovatiivista verta kun tuntuu siltä että jokainen vastaan tuleva esimerkki aiheesta on jotakuinkin tätä samaa ideoiden kierrätystä.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele wdm - moonlight 19.08.2004

wdm - moonlight
Kunnon painajaisäänimaailmat ja elementit muutenkin kunnossa. Bassosoundi hämää alkuun mutta pienen totuttelun jälkeen toimii aivan mainiosti. Noh, ei voi sanoa muuta kuin että pirun tiukka raita.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ernesto Aeroflot - Advice For A Youngster 12.08.2004

Ernesto Aeroflot - Advice For A Youngster
mainio

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sanomalehti - N! (2. puoli) 10.07.2004

Sanomalehti - N! (2. puoli)
'ykköspuolta' huomattavasti särmikkäämpi ja ehkäpä kekseliäämpikin kotiambienssi. ihan oivallinen tämäkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sanomalehti - N! (1. puoli) 10.07.2004

Sanomalehti - N! (1. puoli)
Pirun hyvä tunnelma tässä alkeellisesta laitteistosta huolimatta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lime - Summer day in ibiza 02.10.2004

Lime - Summer day in ibiza
Meinasin alkuun täräyttää murskakritiikin tylsistä soundeista, ideasta jne. mutta muutaman kerran kuunneltuani huomasin että toimii yllättävän hyvin kuivana taustabiisinä kömpelöstä toteutuksesta ja pienistä hölmöyksistä huolimatta. Ei tätä mielellään hirveän kauaa toistele mutta sattumanvaraisena välipalana nostaa kotikutoisessa chillout-tunnelmassaan virneen kasvoille. En tosin ymmärrä mitä biisin kuvauksella haetaan, ei tämä mikään muodikas ja moderni chillout-raita ole vaan ehkäpä enemmänkin pieni ja harmiton teos auringonlaskun fiiliksistä mökkirannalla.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele levo - kontakti 05 30.06.2004

levo - kontakti 05
jumitus deluxe

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tempo - If U Dream About Me 02.07.2004

Tempo - If U Dream About Me
kuulostaa trackerilta. yritin miettiä miksi ja päädyin siihen että soundit on hyvin karut, itseasiassa niin karut että ne syövät biisin viehätysvoimasta puolet. voisihan noita soundeja tietty nostalgioida jne. mutta turhaa hapatusta. rakenne ja miksaus kunnossa, taustan biitti jauhaa mukavasti mutta niinkuin edellä mainitsin, epämääräiset soundit vievät kehitystä 8 vuotta taaksepäin.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Quaint - Plan B 31.05.2004

Quaint - Plan B
hyvän kuuloista sävellystyötä ja tuottamista, soundit viilattu loppuun asti jne, biisiä jaksaa kuulostella ihan siltä pohjalta että tämä kuulostaa siltä että on ammattilaiset asialla. mutta mutta .. tämän kun pistäisi jollekin valtakunnalliselle radiokanavalle soimaan niin en usko että erottuisi massasta, ainakaan omaperäisyyden puolesta. tällaisia biisejä on kuullut skidistä asti, ei jaksa oikein sytyttää. ja vieläpä fadeout lopussa. ei tekisi mieli pistää kuitenkaan lyttyyn kun taitaa edustaa mikserin kirkkainta pop-kärkeä mutta silti, missä on se paljon kaivattu omaperäisyys tämäntyylisestä musiikista?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Axoldies - Rainy Day 16.09.2004

Axoldies - Rainy Day
Näennäisen mukava naputtelu, mättää hyvin huippukohdissa ja melodiat ovat tarpeeksi yksinkertaisia mutta tarttuvia massapäille. Miksauskin toimii, kaikki tulee läpi kovaa ja kirkkaasti. .. Tästä tulee ikävällä tavalla mieleen mtv:n hypertuotettu kiksupoppi josta omaperäisyys ja inhimillisyys on hiottu pois. Tämä biisi on jälleen voitonmerkki kliseitä ja tylsiä tasabiittejä suosivalle tuotannolle josta eivät saa iloa irti kuin asialleen omistautuneet dogmaatikot. Ei mitään henkilökohtaista mutta kun ei nappaa vaan tekee juuri päinvastoin.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele StatusD - FLIP Machine 06.05.2004

StatusD - FLIP Machine
luupit rullaavat jälleen pirun hyvin mutta rakenne on kuin jalkaan ammutti juoksija. synkistä atmoista plussaa ja rummut hakkaavat yllättävän jouhevasti ollakseen c64-soundia, joskin melkeinpä odotin jotain biisissä esiintyvien luuppien kaltaisia tuloksia :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tempo Experimentals - Raato 02.07.2004

Tempo Experimentals - Raato
Ohueksi jäävä kokonaisuus, äänimaailmasta puuttuu syvyyttä eikä rummuissa ole tarpeeksi munaa. Tämä kun yrittää selvästi olla jotain breikkicorea niin paineen puute todella häiritsee. Rakenne junnaa paikoillaan eivätkä luupit ole tarpeeksi mielenkiintoisia ollakseen oikeasti hyviä tällaisen minimalistisen lähestymistavan kannalta.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Razza Mista - Pakko yrittää 28.04.2004

Razza Mista - Pakko yrittää
jotenkin tuntuu että samat läpät ja soundit on kuullu useita kymmeniä kertoja. piano, jousia + sanat ahdistuksesta, ei näytä konseptina hirveen omaperäiseltä, varsinkin kun toteutus on hyvin "perinteistä" tasoa. tekninen toteutus on kunnossa mutta omaperäisyys ja sellanen tietynlainen hullu luovuus puuttuu mikä tiputtaa biisin automaattisesti jonnekin keskinkertaisuuden harmaan rajan alapuolelle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tempo - Huume 02.07.2004

Tempo - Huume
Liikaa tempoa (öhh), väitän että olisi kuulostanut paremmalta ~4-7 bpm-lukeman tipautuksella. Ensimmäisenä korvaan kolahtaa miksaus, bassorumpu ja snare eivät tule tarpeeksi läpi mikä nyt on aika olennaista kun on tämmösestä elektrommasta soundista läpi. Bassosta puuttuu myös painetta, sen kuuluu tuntua, eikä tulla vähän läpi jostain ylärekisteristä. Biitti on liian sekava ollakseen toimiva ja perkussiot tunkevat liikaa läpi. Äänimaailma on hyvin hallussa, kirjavaa ja persoonallista soundia on kiitettävän paljon. Ongelmaksi äänimaailman kanssa tulee myös miksaus, painetta puuttuu ja paljon, mikään ei varsinaisesti iske kunnolla läpi vaan kaikki biisin elementit tyytyvät pyörimään epämääräisesti taustalla tehden kokonaisuudesta vaikeasti hahmotettavan. Stereokuvaa ja eri taajuuksia olisi voinut käyttää hyödyllisemminkin. Puhesample tuntui täysin tarpeettomalta. Lyhyesti sanottuna rakenne ja soundit monipuolisuuden kannalta kunnossa, tekniikassa on liian pahoja ongelmia jotka vaikuttavat olennaisesti biisin nautittavuuteen.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Forehard (Nameless Works) - Places 20.04.2004

Forehard (Nameless Works) - Places
ihan äärimmäinen
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Axoldies - Dawn 16.09.2004

Axoldies - Dawn
Ensimmäiset tunnelmat; jännän kuulosia elementtejä jotka eivät istu toisiinsa juuri ollenkaan. Ei välttämättä kannata iskeä kaikkea mahdollista melodista sälää biisiin vaan tyytyä yksinkertaisiin ja toimiviin ratkaisuihin, biisistä tulee näin paljon selkeämpi kokonaisuus jota on miellyttävämpi kuunnella. Soundit on siinä ja siinä, miksaus toimii mutta omaperäisyydestä ei voi juuri puhua. Intron kummallinen pärinä herätti mielenkiintoa mutta loistava alku menee kummallisesti nurin biitin ja 'kitaran' iskiessä sisään aivan liian varhain. Jää hätäinen jälkimaku mutta kyllähän tämän irvistelemättä kuuntelee.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rai Kawier - Chilling Proto 13.04.2004

Rai Kawier - Chilling Proto
Jännä konsepti käyttää leikeltyjä melodiapaloja melodian luomiseen, joskin noiden palojen virittämisen ja melodiakulun olisi voinut hioa tarkemmaksi. Hyvin toimii noi erilaiset kikkailut. Biitti olisi voinut mielestäni kulkea tarkemmin melodian mukana, tuntuu päälleliimatulta tauhkalta. Jotain pientä variaatiota leikkelyä lukuunottamatta olisi tarvinnut. Toimiihan tämä vaikka mielestäni hyvää ideaa kannattaisi aina jalostaa monotoonisesti jauhavaa luuppia pidemmälle vaikka räp-tausta olisikin kyseessä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haute Couture - Laissez Faire 13.04.2004

Haute Couture - Laissez Faire
Mielenkiintoista äänikollaasia. Jää vähän pintapuoliseksi raapaisuksi kodintarvike-ambienssin puolella mutta onhan tätä ihan piristävä kuunnella. Mikäköhän tästä sitten tekee musiikkia, kuulostaa enemmänkin siltä nauhoitukset olisi purettu ja niistä sitten väsätty biisi vähän asettelemalla eri juttuja sinne tänne. Lähdin harjoittamaan pientä ajatusleikkiä tätä kuunnellessani, mietin että biisi voisi kuvastaa sitä kun normaaleiden esineiden käyttötarkoitus katoaa ja ne ovat vain epämääräisiä välikappaleita tahdon ja egon välissä .. No joo.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Red Trax - The Legacy [club mix] 13.04.2004

Red Trax - The Legacy [club mix]
Pelottavan persoonallista soundia tuossa alussa mutta tuossa minuutin - puolentoista kohdilla echoarpeggiohässäköiden kasvaessa mukaan alkaa tuntua jo hieman epätoivoiselta. No joo, toimii teknisesti hyvin vaikkei mikään innovaation voitto olekaan. Siinä tuleekin oikeastaan se mitä oikeastaan tästä biisistä haluan sanoa, teknisesti hyvälaatuista mutta ideoiden puolesta köyhää huttua. Tuntui siltä että joka ikisen soundin ja rakennekikan muutamaa pientä poikkeusta lukuunottamatta olisi kuullut jo aikaisemmin jossain. Meininkiä ja fiilistä on silti yllättävän intensiivisesti tarjoiltuna, sopii varmasti videon taustamusiikiksi. Resursseja löytyisi varmasti parempaankin ja paljon omaperäisempään materiaaliin joten ei pistetä ihan lyttyyn.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele G.O.R.E. - Pleasure In Hate 13.04.2004

G.O.R.E. - Pleasure In Hate
Perhanan hyvältä kuulostaa vaikken tälläista matskua vapaaehtoisesti menisikään kuuntelemaan. Masterin olisi voinut hakata kasaan vähän jykevämmin kun piti nostaa volaa ihan sen takia kun biisi oli niin hiljaisella. Hyvin jytisee, ei voi muuta sanoa kuin että pääsitte yllättämään positiivisesti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Olden Goldies - lika 30.06.2004

Olden Goldies - lika
mukavasti nirskuu ja jauhaa. kuka unohdi happonsa pesukoneeseen? olennaista draivia puuttuu mutta äänimaailma korvaa paljon
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele trisector - Second Impact (Trisector and John Oil) 03.04.2004

trisector - Second Impact (Trisector and John Oil)
groovy baby yeah tota jazzahtavaa yleisfiilistä ois voinu käyttää tehokkaamminkin hyödyksi ja rumpuihin kokonaisuudessaan ois kaivanu pientä lisätiukkuutta kevyen overdriven tms. muodossa, ovat jotenkin muutaman desibelin liian hiljaisella. konseptin kehittely jäänyt vähän puolitiehen, äänimaailmat kuulostavat hieman raaoilta, syvyyttä, detaljia ja tekstuuria olisi kaivannut. hyvä biisi kaikenkaikkiaan, tuotanto toimii, soundit ovat suunnilleen kohdallaan ja kokonaisuus pysyy kasassa mutta jokaisella osa-alueella on huomattavissa pientä falskausta, varsinkin rakenteen puolella. hirveä määrä turhaa saman luupin jauhamista ja rauhallisemmat suvannot on taidettu vetää oikein tahallaan pitkiksi että saisi biisille pituutta. edellä mainitsinkin tuosta detaljin puutteesta, biisiä olisi voinut vielä hioa ja hioa vielä vähän lisää. no, pilkunnussimistahan tämä, ekan dropin jälkeen jotakuinkin pyörii housut jalassa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lime - Thoughts 02.10.2004

Lime - Thoughts
Ei hassumpi idea mutta toteutus on hieman kulmikas, tulee etäisesti mieleen Dj Shadowin jutut. Hieman tylsistyttävä näin "6 minuutin luuppina", kannattaisi viljellä rohkeasti erilaisia rakenneosia ja pistää kunnolla asennetta rumpuihin (tai edes varioida vähän enemmän.. ). Äänimaisemissa samoja piirteitä, ideoita ei ole viety ihan loppuun asti. Paksut taustajouset ärsyttävät jos niitä jää kuuntelemaan ja pienet kikkailut mitä viljellään jäävät hieman ulos potenssistaan, väitänpä että kunnon efektoinnilla olisi saanut paljon enemmän irti. Biisiin on kuitenkin helppo lähteä mukaan ja äänimaailmat luovat mielikuvia, se kertoo jo paljon.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Löyly - Lumi 13.04.2004

Löyly - Lumi
Hyvä tausta-ambienssi, voi helposti kuvitella pelin tai leffan taustamusiikiksi. Ei tästä oikein keksi hyvää tai huonoa sanottavaa, aika neutraalin kuuloista vaaleaa äänimaalausta. Ei sytytä eikä inhota. Kiintolevylleni silti kummallisesti päätyi parin kuuntelun jälkeen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele MC Kovacore - Noise-Hoppi RANKAISEE! 24.04.2004

MC Kovacore - Noise-Hoppi RANKAISEE!
nooo jaa. pidin koko juttua pelkkänä legendana pidemmän aikaa mutta löytyihän tää täältä. mitäköhän tästä nyt sanoisi, tuli röllipeikko mieleen vokaaleista ja niiden sanomasta. vaikka olisikin läppä tai mikä tahansa niin tämän ottaminen läppänä on hankalaa, kantava idealismi ja oikea asenne puuttuu täysin. mielenkiintoinen veto mutta ei tässä ole sielua.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haava - 9. Taantuma takaisin todellisuuteen 24.03.2004

Haava - 9. Taantuma takaisin todellisuuteen
Assosiaatio Blair Witch Projectin sekä Silent Hill-pelien äänimaailman on väistämätön. Mikäli huoneeni olisi pimeä ja kuuntelisin tätä kuulokkeilla, voisi iskeä lievä paniikki joten pitääpä testata kunhan tuo aurinko laskee. Tämän Janikan mokellukseen kun olisi vielä saanu jonkin friikahtaneen choruksen, timestrechin tms. happoisen efektin niin vaikutelma olisi aivan täydellinen. Tuolla tavalla täysin käsittelemättömänä illuusio on vähän hatara, mutta silti hyvin häiritsevän kuuloinen. Meinasin jo napauttaa progressiosta mutta loppupuolella tulikin sitten ilahduttavaan tapaan tuota kolkkoa "laboratoriosoundia" syventämään äänimaisemaa. Kekseliästä, hyvin rakennettua ja ennen kaikkea häiritsevää ambienssia, now you got me.

Kommentti kappaleesta Kuuntele trisector - Blindfold 03.04.2004

trisector - Blindfold
rullaati rullaati. hieman oudosti toteutettu nuo vaihdokset täydestä paahdosta atmomaalaukseen, atmot kun ovat niin pirun ohuet ja bassolla / rummuilla kaataisi seinän. hieman hätäinen tuotantojälki noin muutenkin, valmis ja toimiva biisi mutta ainakin omalla kohdallani mielipiteeseen vaikuttava detalji ja äänellinen tekstuuri ovat aika olematonta. nojoo. tasaisen tasapainoista. ei mikään tajuntaaräjäyttävä innovatiivinen ihme tai edes hirveän omaperäinen tekele, mutta hiukkaakin tiukempi rullaus joka varmasti pyyhkii (pyyhkisi ;-) pölyt jokaisen tanssilattiapuristin päältä strategisessa kohdassa sisään miksattuna.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Chatak - The Primeval Forest 06.05.2004

Chatak - The Primeval Forest
sulta tää ambienssit sitten taittuu. jälleen hyvin ilmava ja raikkaan kuuloinen, myös tyylitajuinen äänimaalailu. miksauksen olisi voinut hoitaa hieman huolellisemmin mutta eipä tuo nyt varsinaisesti naamalle hyppinyt. yritin keksiä vielä jotain nk. lopputiivistystä mutta eipä tämä sellaista kaipaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele DiversAeon - Cultivating The Attractor 08.11.2004

DiversAeon - Cultivating The Attractor
Monipuolinen ja moniulotteinen fuusio kiiltävää metallia ja synkkää, orgaanista massaa. Kolmeen minuuttiin ei mahdu paljoa mutta se tuntuu silti juuri ja juuri riittävän tämän vision esittelemiseen, kaikkien elementtien yhteen sovittaminen näin pienessä tilassa tuntuu ja kuulostaa hurjalta tempulta koska niitä on hyvin paljon. Nuo monien noteeraamat huilulta / torvelta kuulostavat vedot luovat biisiin todella omaperäisen tunnelman ja onkin harmi että tätä konseptia ei ole käytetty sen enempää. Mutta ehkäpä juuri näin, uniikin tunnelman luomisessa joutuu tekemään vaikeita valintoja ja tässä ne on pilkottu juuri sopivin viilloin tunnelman kasassa pitämiseksi. Muistuttaa paljon jonkin kuvitteellisen pelin / elokuvan / liikkuvaa kuvaa hyödyntävän teoksen soundtrackia. Vaikeata analysoitavaa monitasoisen ja jatkuvasti liikkeessä olevan äänimassan vuoksi mutta visio on onnistunut ja biisi vie analysoinnin keskellä olevan raukan mukanaan pimeyteen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haava - 7. Vaiettujen valtakunta 24.03.2004

Haava - 7. Vaiettujen valtakunta
Häiriintynyttä, väsynyttä ja likaista, siinä ensimmäiset mielikuvat. Hienosti käytetty tasaisen bassokuvion ja epävireessä olevan metelin kontrastia, en tiedä oliko tämä tietoista mutta omaan korvaani kuulostaa siltä. Basson olisi voinu miksata ikkunoita resonoivaan kuntoon, rasitti jatkuvasti kaivaa korvilla tuota bassoa kaiken äänisaasteen seasta. Jättää hiljaiseksi, ei satu korviin eikä toisaalta aiheuta mitään suunnatonta auraalista ekstaasia. Paketti toimii hyvin jokaisella osa-alueella ja tämän jaksaa kuunnella loppuun mielenkiinnolla. Taattua, kieroa äänimaalailua.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pacelift - Bloodseeker 05.02.2004

Pacelift - Bloodseeker
ei sitä voi muuta sanoa ku että laatua on. 9.66, vain maaginen säteilevä pöly on unohtunut.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jady - Summertime (feat. Nitro D) 13.04.2004

Jady - Summertime (feat. Nitro D)
nyt on kyllä semmosta negrokelkkailua että kauhistuttaa, tulee music tv:n ameriikan osio mieleen ja ihmetyttääkin vähän että mitä se tekee täällä ankeassa suomessa .. suorastaan esimerkillisen tyylikkäästi ja tarkasti tuotettua ja varmasti uppoaa ihmisiin ketkä tämäntyylistä musiikkia kuuntelevat mutta herääkin itselleni tärkeä kysymys, onks tässä yhtään omaa ideaa tai musiikin tekemisen intensiteetin luomaa pientä lämpöä?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Body By JAYk - Christian Mail 24.04.2004

Body By JAYk - Christian Mail
ei hemmetti, oon myytyä miestä, saatte kunnian olla ensimmäinen kitarabändi mitä fanitan mikserissä koko monivuotisen sessioni aikana.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele DrillBass - Drillbass - Rock the beat now (demo) 03.11.2004

DrillBass - Drillbass - Rock the beat now (demo)
Hauskaa paukutusta mutta ei kehity juuri ollenkaan koko 5 minuutin aikana. Jopa bileriehunnan pitäisi koostua usemmasta kuin n 3 luupista, jää aika ohueksi kokonaisuudeksi elementtien osalta. Biitti on tylsä ja epämiellyttävän teutoninen hakkaus, liidissä on tosiaan koukku mutta se käy rasittamaan hyvin nopeasti mikä tuskin on liidin tarkoitus. Vokaalit ovat kornit. Jos jättää aivot narikkaan ja antaa tämän mennä toisesta korvasta sisään toisesta ulos niin pystyy hetken nauttimaankin mutta todellisuus herättää hyvin nopeasti.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele DiversAeon - Initial Unraveling 08.11.2004

DiversAeon - Initial Unraveling
Erikoinen paketti minkä erikoisuutta korostaa tuo minuutin kesto. Kauhulta löyhkäävä ja painostavan uhkaava tunnelma pitää hyvin pihdeissään juuri tuon minuutin keston verran, veikkaanpa että mikäli tuosta olisi jatkanut niin biisin teho olisi kärsinyt huomattavasti. Äänimaailma meluaa melko syvissä sfääreissä eikä muutaman kuuntelukerran jälkeenkään oikein saa selvää mitä kaikkea tuohon minuuttiin ja yhdeksään sekuntiin on mahdutettu. Vaikea analysoitava mutta tällaisenä erikoisena minuutin pelotteluna varsin tehokas raita.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haava - 1. Paholaisen parjattu piano 06.02.2004

Haava - 1. Paholaisen parjattu piano
suorastaan vituttaa kun jengi ei edes vaivaudu kuuntelemaan tällaistä kunnolla. äänimaalailuna mitä oivallisinta tunnelmointia, tummilla ja likaisilla punasinisillä väreillä paksuin, selkein mutta rosoisin vedoin. nimetön piruparka pää täynnä alkoholia miettii kohtaloaan pianon ääressä mikä hitaasti hajoaa paloiksi, joka kosketukselta. ajatukset riivaavat, yö ulkona on tyhjä, täynnä onttoa sähköistä valoa. .. ruostetta, kosteutta, metallia, likaista lasia, hyönteisiä, pimeitä ajatuksia. mutta biisinä.. melodiarakentelun olisi nyt kerralla voinut vetää niin pitkälle kuin pystyy. aika vähillä vaihdoksilla / tableilla mitä lie ovatkaan tuntuisi melodiakulut pysyvän, paholaisen piano ei oikein pääse oikeuksiinsa. tai siis, melodiaa on mutta kun sitä ei jaksa kuunnella melodian, vaan lähinnä soundien vuoksi. hieman kummastuttaa myös se miksi tässä teoksessa on jääty näin minimalistiseen soundiin. tuo tapa millä biisin pääelementtiä, eli tuota pianosoundia on käsitelty, on monoliittisen vänkä mutta monoliitinkin pitäisi maata tukevalla maaperällä. jäin kaipaamaan hieman jonkinlaista hallitsevaa taustameteliä, nuo muutamat häiriöefektit toimivat hyvin ja istuvat soundiin mutta niitä on aivan liian vähän. bassotaajuuksien käyttö tietenkin korvaa mutta jatkuvaa bassotuuttaa kuunnellessa menee pakostakin hampaat irveen. vielä olisi paljon sanottavaa mutta enpä viitsi sen enempää analysoida. tunnelmointina reilun ysin luokkaa, hatun noston arvoinen juttu. biisinä taasen sieltä kutosen ja seiskan välistä. arvosana olkohon jonkinlainen kompromissi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lekktronikk - Älä kyseenalaista lintua 18.01.2004

Lekktronikk - Älä kyseenalaista lintua
elektrofiilis on ainakin tallennettuna tähän oivallisesti mutta biisi itse, noin tekniseltä puoleltaan on jotenkin heikko. soundit ovat karumpia kuin mitä niiden oikeasti tarvitsisi olla, rupista soundia pitäisi käyttää elävästi mutta tämä tyytyy lähinnä luuppaamaan. äänimaailmasta puuttuu syvyyttä, soundit kuulostavat yhden samplen hiteiltä ja yksinkertaisimmilta mahdollisilta synaohjelmilta. kaiken lisäksi ne ovat suht. staattisia, ihmettelin kikkailun ja variaation puutosta. elektroa tehdessä pitäisi ottaa huomioon juuri se, että noiden yksinkertaisten pienien soundien pitäisi elää ja vääntyillä niin paljon kuin mahdollista. toinen omituinen seikka äänimaailmaa ajatellen on se, että biisistä puuttuu kaikki atmosfääri. ei padeja tai muita taustaääniä tukemassa, ei delayta ja reverbiäkin oli säästelty. pelkkää tasaista ja jotenkin laimealta kuulostaa. elektroa on piristävä kuunnella mutta tämä nyt jotenkin tipahti varpaille.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Error303 - La-teq 18.01.2004

Error303 - La-teq
no eipä tartte paljon sanoa, loistavaa lektroo
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Zenith Spot - Super Beat 17.01.2004

Zenith Spot - Super Beat
vängän kuuloinen pala, tosin aika jäykkää soundia. toimii mutta voisi olla jotenkin vähän soljuvampi. tuo akustinen bassosoundi ja piano eivät sovi tähän sitten ollenkaan, olisi kannattanut pitää ihan biitti-303-scratchit-linjalla niin olisi tullut vähän ehempää jälkeä.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kempton Haartkoor Corpse - Porn is visual pleasure 15.01.2004

Kempton Haartkoor Corpse - Porn is visual pleasure
muaha. ehanata.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele DiversAeon - References 08.11.2004

DiversAeon - References
Kaikesta vähästä tuotannosta se monipuolisin ja ehdottomasti mielenkiintoisin teos. Tosin, kärsii kammottavasta kehityksen puutteesta, loppu ja alku eroavat toisistaan kuin päivä ja yö, äänimaailmassa riittää syvyyttä ja tekstuuria ja onkin sääli että tässä välissä ei näe ikäänkuin koko spektriä vaan ikäänkuin pienen palan suuremmasta kokonaisuudesta mitä kuitenkin yrittää etsiä kuin valokatkaisinta pimeästä huoneesta. Täytyy toivoa että tämä toimii jonkinlaisena kehitysalustana mahdollisesti samankaltaisille projekteille.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele DiversAeon - Disclamation 08.11.2004

DiversAeon - Disclamation
Tätä on tullut ihmeteltyä useita kertoja, hyvin kulmikkaan ja ehkä jopa alkukantaisen toteutuksen takia on vaikea huomata biisin omaperäistä otetta joka aukeni vasta useiden kuuntelukertojen jälkeen. Tällaisena hieman henkilökohtaisemman kuuloisena fiilistelynä on silti hyvin kankean, väsyneen ja epätoivoisen kuuloinen, eikä musikaalisessa vaan nimenomaan ilmaisullisessa mielessä. Vaikka äänimaailma on yksinkertainen, sen läpi välittyvä tunnepohja on todella vahva. Ei biisinä kovin erikoinen mutta 'hiljaisena lauluna' pysäyttävä ja mykistävä teos mikä suorastaan vaatii uusia soittokertoja.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele R.I.P Out Of Bounds - W. I.P.-Reflections 2003 31.05.2004

R.I.P Out Of Bounds - W. I.P.-Reflections 2003
en osaa sanoa onko tämä hyvä vai huono tai ylipäätänsä hirveästi kuunnella genrekohtaisia plussia ja miinuksia koska tämän tyyppiseen metallisoundiin olen perehtynyt kovin vähän. no, miksaukseen olisi voinut varmaan panostaa vielä hieman, rumpujen peltiosasto sihisee kummallisesti ja kitaroissa voisi olla vähän enemmän sitä nk. munaa. puolessa välissä alkaa riffien monotonisuus tökkiä mutta biisin nielee silti irvistelemättä, ihan laadukkaan, joskin mielikuvituksettoman kuuloista mättöä. jotain punaista lankaa olisin kaivannut, ei oikein tiennyt mitä pitäisi seurata.

Kommentti kappaleesta Kuuntele okta - papa poppadom 17.01.2004

okta - papa poppadom
huhhh. paljon ideoita, ehkä turhankin paljon, tuntuu välillä siltä että tää biisi hajoilee omaan nokkeluuteensa. njoo, viimeinen osio ennen outroo ei miellyttänyt, tollanen puhdas saha-aalto sopii jotenkin huonosti messiin kun muut soundit kuulostavat tarkasti hiotuilta. positiivisella tavalla yllättävää matskua silti.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Beaner - Edward III 07.02.2004

Beaner - Edward III
tuli vastaan kommenttiringissä ja täytyy pyytää anteeksi sen puolesta että en tiedä mihin tässä pitäisi tarttua kun en vaan osaa kuunnella rokkia. hmm. lisää fiilistä soittoon? teknisesti tuntuisi sujuvan mutta jotenkin sellainen itsevarmuus ja rankka vääntö puuttuu. muuta en osaa sanoa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele night generation - Dead corpses falling from the sky 02.02.2004

night generation - Dead corpses falling from the sky
Sekavaa. Varsinainen kaaos tämä, ei tosin hirveän positiivisessa mielessä. Soundit kuulostavat enemmän preseteiltä kuin oikeasti ohjelmoiduilta ja harmonia nyt on jotain "vähän sinne päin". Rytmi on kummallinen, snareilla höystetty marssirytmi toimii hyvin harvassa biisissä ylipäänsä eikä tässä varsinkaan kun soundit noin muuten ovat enemmän kotoisin klubibiisistä. Soundit olisi voinut sovittaa keskenään, kuulostaa siltä kuin ne olisi heitelty sattumanvaraisesti sekvensseriin eri synasoundeja ja sampleja sotkemalla, ja sitten sekoittamalla niin että puolet roiskuu yli. Todella kummallinen paketti, mielenkiintoiselta vaikuttaa jos miettii miltä tämä biisi kuulostaisi vaikkapa pari vuoden kokemuksen jälkeen mutta tällaisenaan aiheuttaa lähinnä ristiriitaisia tuntemuksia inhon ja huvittuneisuuden väliltä. Suosittelen silti tarkempaa sävellystuota jokaiselta kulmalta katsoen.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haava - 8. Antakaa sydämmettömänkin levätä 06.02.2004

Haava - 8. Antakaa sydämmettömänkin levätä
biisi alkaa hienosti mutta parista minsasta eteenpäin on jotenkin pakkopullaa, homma jotenkin leviää. isompia fiiliksiä ja vähän isompia soundeja jäin kaipaamaan, kuin kuuntelisi mustavalkofilmiä. ahdistava että rauhoittava pala, aiheuttaa ristiriitaisia tuntemuksia. sopii silti jotenkin niin mainiosti tällaiseen tilaan missä yö on tullut valvottua ja univajetta alkaa. ei mikään huono pala ja ennen kaikkea piristävä kuunnella mutta jotenkin tämä ampuu itseään jalkaan parin sekunnin välein tuosta parista kolmesta minuutista eteepäin.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele levo - ongelma ep - 04 - toimenpide 17.11.2003

levo - ongelma ep - 04 - toimenpide
Tämä olisi voinut olla koko EP:n hittibiisi mutta meininki on jotenkin hieman väsähtänyttä. Rullaa silti mukavasti eteenpäin vaikka rullaakin turhan tehokkaasti samaa luuppia uusilla mausteilla.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele levo - ongelma ep - 03 - seuraus 17.11.2003

levo - ongelma ep - 03 - seuraus
Paranee vaan loppua kohti. Rapeaa ja omalla tavallaan aika psykedeelistä. Ei valittamista, tosin tässäkin olisi voinu hyödyntää tuota tilanne-biisissä hyväksi havaittua rakenteellista poukkoilua.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele levo - ongelma ep - 02 - syy 17.11.2003

levo - ongelma ep - 02 - syy
Hieman mielenkiintoisempi ilmestys kuin tuo tilanne-biisi, voisi tosin edetä vikkelämmin ja samaan tyyliin kuin edellämainittu.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele levo - ongelma ep - 01 - tilanne 17.11.2003

levo - ongelma ep - 01 - tilanne
Oivallista kikkailua rakenteen kanssa. Soundeiltaan ei mikään mielikuvituksen riemuvoitto mutta taattua levo-laatua silti. Hyvä biisi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele maakrapula - Folin-Ciocalteau 16.12.2004

maakrapula - Folin-Ciocalteau
Lähes moitteetonta fiilistelyä ja puoliväli yllättää mukavasti. Ei räjäytä tajuntaa mutta pysäyttää vähintään.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele vanhoi piisei - Jetpack 18.01.2004

vanhoi piisei - Jetpack
aika perusmättöö lastuks. mää sanoisin että näissä pitäs käyttää enemmän sitä paljon puhuttua luovaa hulluutta tjs.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haava - 3. Turhautuneiden tunteiden tehdas 06.02.2004

Haava - 3. Turhautuneiden tunteiden tehdas
tuli mieleen american mcgee's alice in wonderland pc-peli jos tiedät kyseisen. iloinen wonderland pahalla happomatkalla u see. ahdistaa ja oudoksuttaa mutta pakoon ei pääse. hyvää paukuttelua ja äänitekstuuria, tätä jaksaa kuunnella mielenkiinnolla. erikoisen orgaanista soundia ja tekotavat jäävät ainakin minulta hämärän peittoon. paranee vain loppua kohti, tuosta neljän minuutin jälkeen kuulosti aivan mainiolta. jos nyt jotain valittamista niin puhesamplen olisi voinut veivata vaikka konvertteriin mutta mitäs pienistä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Conscientious Objector Part 1 RMX EP - Conscientious Objector (Lakeweed remix) 29.06.2004

Conscientious Objector Part 1 RMX EP - Conscientious Objector (Lakeweed remix)
kuole pois

Kommentti kappaleesta Kuuntele Shokun - krion - krion 27.10.2003

Shokun - krion - krion
now we are cookin' with fire. draivaa ku eläin ja pysyy vielä kasassa alusta loppuun. keskivaiheilla pääsee turha toisto yllättämään mutta täytyypä sanoa että todella hienoa työtä. kehitystä on tosiaan tapahtunut muutamien kuukausien takaa :D
9

Sivu: 1 2 3