Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 25 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metalshit - 225 23.07.2006

Metalshit - 225
Kammottavan tylsä biisi. Loputonta toistoa. Tekniikka ja teoria ovat hallussa. Itseironia ei valitettavasti oikein pure -- se olisi biisin kantava voima, jos purisi.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Resurrection Of Cerberos - Demonic Sex 16.05.2006

Resurrection Of Cerberos - Demonic Sex
Jumankauta, että tämä on hieno kappale. Nuo pizzicato-jouset tuovat miellyttävän salaperäisen tunnelman koko kappaleen ajaksi. Käyrätorvi tuo oman lisänsä ja muuttaa tunnelman melkeinpä mahtinpontiseksi. Melodiat ovat erittäin mukaansatempaavia ja harmoniat toimivat kovasti. Jos jotain negatiivista ryhtyy hakemaan, voi sanoa siitä, että uudet soittimet tulevat mukaan hieman äkkinäisesti, ilman ennakointia -- erityisesti tuo lopun soittorasia. Eipä tässä muuta ehdi kirjoittaa, kun alkaa nettikahvilan ostettu aika loppua.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - chicks,chicks,chicks (hot summer night) 04.05.2006

DIRTY CLUB - chicks,chicks,chicks (hot summer night)
Soittopuoli on kunnossa. Solistin ääni kävi hermoille. Laiskahkon oloinen kappale. Ei kiinnosta.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele CORA - Rakkauskin ruostuu 04.05.2006

CORA - Rakkauskin ruostuu
Tätä on mukava kuunnella. Instrumentit ovat hallinnassa. Tuntui hyvältä välillä oikeasti kuulla basso, se kun jää usein muiden raitojen alle. Laulajalla on sävelkorva hallussa, mutta puhevika jää ärsyttämään (eikö olekin vittumaista?). Biisi on mukava, mutta jotenkin mitäänsanomaton. Tähän olisi ehkä auttanut kovempi revittely tai sanoitusten hiominen terävämmiksi. Jäi vähän tyhjä olo.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele CORA - Tatuoitu Maa 23.07.2006

CORA - Tatuoitu Maa
Taas oli hauskaa kuulla bassoa. Tyylikäs veto. Soittimet hanskassa. Hieno rakkausbiisi. Jos oikein ymmärsin, biisi käsittelee maailman muuttumattomuutta, mutta tulkitseminen on tässä biisissä jotenkin vaivalloista, kun ei jaksa moneen kertaan kuunnella. Biisi siis kuluu aika nopeasti. Tätäkin jaksoi kuunnella vain neljä kertaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Tämän kylän Elvikset 29.04.2006

Routaraja - Tämän kylän Elvikset
Tuo psykedeelinen intialaistunnelma on kyllä mahtava. Lisäksi on ympätty mukaan vanhaa diskomusameininkiä bassokuvioon. Säksättävä kitara on myös kiintoisa. Laulajan ponneton laulu käy kyllä vähän ärsyttämään, mutta on toimiva. Sha-la-la-laa... :D
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Me kaistapäät - Bass Crasher 29.04.2006

Me kaistapäät - Bass Crasher
Tämä on hirvittävän tylsä biisi! Aaargh!!! (Noin. Se piti sanoa ensin.) Tässä biisissä ei kyllä ole mitään, mitä ei aiemmin olisi kuultu muualta paremmin tehtynä. Aivan liian pitkä biisi - huoletta voisi poistaa vähintään puolet tuosta loputtomasta looppaamisesta, sillä tuota monotonista jumputusta oli aivan hirveää kuunnella. Hyi häpeä. Tee ehdottomasti parempaa musiikkia vastaisuudessa. Tämä ei ole mistään kotoisin. :(
4

Kommentti kappaleesta Kuuntele ...as Jy Sê Haan - Coffee Beans 18.03.2006

...as Jy Sê Haan - Coffee Beans
Pumppu toimii ja fiilistelyä on mukavasti. Biisi ei oikein iske. Sitä kyllä kuuntelee, muttei jää kaipaamaan, eli se on minulle hissimusaa. Tämä saattaa johtua siitä, etten muutenkaan ole innostunut konemusasta. Minua kiinnostaisi laulu ja sinfoninen ilmaisuvoima, mutta kaikkea ei voi saada. Ihan ok. (Voiko karseampaa palautetta antaakaan?)
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Routaraja 18.03.2006

Routaraja - Routaraja
Hyvin kulkevaa rokkia. Soitanta vaikuttaa olevan hanskassa, mutta laulaja ei vakuuta. Myöskään sanoitukset eivät vaikuta. Onhan toki hauskaa laulaa taruolentojen ryyppäjäisistä, kuten YUP aikoinaan, mutta sen voisi tehdä myös tyylillä.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Plastic Tree 18.03.2006

Kalkutan Konepaja - Plastic Tree
Voi rähmä. Tämän biisin olen jo aiemmin arvioinut. Totta puhuakseni en pidä tästä uudesta miksauksesta. Alkuperäisessä oli sopivasti bassoa, jonka vuoksi kertosäkeen mielipuolinen mahtipontisus sekä säkeiden bassokuvio toimivat ältsin hyvin. Muutenkin biisin volyymia on hivutettu liikaa alaspäin. Miksi vaihtaa huonompaan? (Biisi on silti erittäin hyvä. Onneksi minulla on vanha versio kovolla.)
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele King Kaxl (and the No Good Duo) - Your Boyfriend 23.07.2006

King Kaxl (and the No Good Duo) - Your Boyfriend
Voi vitsa. Tää rentouttaa älyttömän hyvin. Ei jaksa enää edes ajatella tarkasti. Koetetaanpas silti ryhdistäytyä ja arvioida. Tunnelma on kuin hidastetusta elokuvasta, jossa blondi tyttö tanssahtelee niityllä valkeaan mekkoon pukeutuneena ja tuuli kuljettaa voikukan siemeniä ympäriinsä. Hieno, hieno veto.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sonicmind - Reflections 29.04.2006

Sonicmind - Reflections
On muuten hyvä biisi. Eniten käy ärsyttämään laulajan lässy lausunta, joka pahenee päällekkäisnauhoitusten johdosta. Niinpä lyyrinen tulkinta vaikeutuu entisestään - ensin pitäisi kuulla, mitä pintatasolla tapahtuu. Soitanta on kovasti hallinnassa ja kiemuroita löytyy. Jotkin elementit ovat kovasti tuttuja, mutta niitä on yhdistely hienosti uudenkuuloisilla tavoilla. Lyhyesti: Mukaansatempaava kipale. Tätä voisi kuunnella ihan oikeastikin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dr.Groove - Dragons Are Gone 01.01.2006

Dr.Groove - Dragons Are Gone
Ihan hauskaa perus-tolkienistista fantasiahömppää sanoituksissa. En tosin ennen ole kuullut tästä aihealueesta näin kummallista biisiä. Siitä plussaa. Soundimaailma on on toimiva. Erityisesti pidän kertojan äänestä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ghost Trio - Dare Go On 01.01.2006

Ghost Trio - Dare Go On
Huh. Pelkäsin jo tämän olevan sitä tavallista "indietä", jota nykyään kuulee ihan joka paikassa. Tämä alkaa kuuntelukertojen jälkeen kuulostaa yhä paremmalta. Tekniikka on hanskassa, joten siitä ei tarvitse kirjoittaa. Pidin erityisesti kitaran ja laulun kummallisesta yhteispelistä sekä omalaatuisista riffeistä. Bassoa ei meinaa kyllä niiden alta huomata. Sanoitukset ovat kiinnostavia, vaikka vaikuttavat vähän ylilyödyiltä. Tämän avautumiseen menee vielä monta kuuntelukertaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Indyus - Sky (Original Mix) 02.01.2006

Indyus - Sky (Original Mix)
(Aluksi: Miksi ihmeessä ikä pitäisi ottaa huomioon? Raaka arvostelu on aina kasvun paikka jokaiselle artistille. Artistin täytyy itse varoa, mille areenalle astuu.) En erityisemmin pitänyt tästä biisistä, vaikka siinä oli hienoja elementtejä. Ehkä se mikä ottaa eniten päähän, on se, että tämä biisi särkee kajareissani. Toinen vastaavasti ärsyttävä asia on biisin venyttäminen toistolla. Siinä ehtii toivoa "no niin, no niin, mene jo eteenpäin" pariin otteeseen. Tuo lopun crescendo kävi ärsyttämään, kun se ei tuonutkaan loppuhuipennusta. Kappaleessa oli hienoja harmonioita, mutta sointukuvioiltaan erilaisia osia oli kovin vähän. Lyhyesti: Tämä kappale saa minulta perinteisen arvosanan: "Ihan kiva."
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stupor Mundi - Leskenlehtiallergia 01.01.2006

Stupor Mundi - Leskenlehtiallergia
Tekniikka on kunnollista, mutt'ei erityistä. Kokoonpano on kiintoisa, sillä en muista kuulleeni mitään aivan samanlaista ennen tätä. Ainakaan tällaisessa kontekstissa. Alun tango parodioi hienosti kaikkia niitä hirveitä tangokappaleita, joista Suomen kansa kärsii. Sanoitukset tarjoavat mieleeni hienon vertauskuvan: Leskenlehti on minulle kevään merkki. Oliosiko leskenlehtiallergia pahanlaatuinen reaktio tunteiden kevääseen? Tätä sopii mietiskellä. Laulajan ääni muistuttaa tango-osassa hieman Jarkko Martikaisen ääntä, mutta on kuitenkin omansa hienolla tavalla. Vaikuttavasti tulkittu. Tämä jengi osaa. Nyt pitäisi jakaa vähän niitä risujakin, mutta niitä ei tunnu löytyvän. Tämä on toimivaa menoa. Lyhyesti: Ältsin hyvä!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Barbara Blonde: Mama 01.01.2006

DIRTY CLUB - Barbara Blonde: Mama
Ihan menevää rokkia. Yleisesti biisin tunnelma liikkuu perinteisemmän rokin ja leppoisan latinokitaroitsemisen välillä, mikä luo miellyttävän kontrastin. Soittajat tuntuvat osaavan asiansa, eikä mitään suurempia ylilyöntejä löydy. Laulajan ääni tosin ei ole minulle mieleen, sillä siitä tuntuu mielestäni puuttuvan kontrollia ja itsevarmuutta, eikä kiireettömän nopeuden periaate toteudu. Myöskään lyriikat eivät oikein iske, sillä en löytänyt mitään, mitä voisi jäädä pureskelemaan - siitä miinuksia. Vokaalien miksaus tuntui jotenkin hassulta, mutta en osaa sanoa, mikä oikeastaan mätti. Yhteenveto: Ei ole suosikkibiisini, mutta en sulkisi radiota tämän takia.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele ROUTA/ AIKA - helvetin sepät. 02.01.2006

ROUTA/ AIKA - helvetin sepät.
Kokonaisuutena tämä biisi ei oikein lohkaissut. Kiireettömän nopeuden periaate ei toteutunut mielestäni tyydyttävästi, eikä tunnelma kohonnut luontevasti. Alun kantelemaisessa kitaroinnissa olisi potentiaalia, jos se olisi soitettu hieman hiljempaa ja hieman rauhallisemmin. Säröriffit eivät luo mieleeni minkäänlaista tunnelmaa - ne kuulostavat minusta ponnettomilta. Soolokaan ei pelasta elämystäni, vaikka tuokin hyvällä tavalla mieleen perinteisen kansanmusiikin, sillä se liikkuu vain tutuissa ja turvallisissa kuvioissa. Rummuissakin olisi mielestäni voitu ottaa hillitymmin ja antaa komppien kasvaa luonnollisesti. Basso ei mielestäni kuulunut tarpeeksi hyvin. Laulu kuulostaa erittäin paljon (hmm...) Rautiaisen Timon työltä, niin hyvässä kuin pahassa - laulu on kirkasta ja selvää, mutta ei kovinkaan vetoavaa. Sanoitukset tarjoavat tutun sanoman aseiden pahuudesta. Joko sanoittaja on ollut laiska, tai sitten en osaa tulkita tätä kunnolla. Lyhyesti: Tylsä biisi. Radio kiinni.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bitch So Sweet - The Reasons 01.01.2006

Bitch So Sweet - The Reasons
Tekniikka on hanskassa ja biisi kulkee eteenpäin sujuvasti. Tämä on kyllä selvä radiohitti, sillä soundit ovat hyvin miksattuja, eikö mikään särähdä korvaan. Toisaalta tällaisesta siloisuudesta voi myös moittia. Laulajan ääni saa alussa aikaan jonkinlaisen hiekkalaatikko-tunnelman. Ihan OK biisi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele ROUTA/ AIKA - avajaiset 01.01.2006

ROUTA/ AIKA - avajaiset
Kuulostaa Kotiteollisuudelta, mutta on tylsää. Soitto ei ole täysin hallinnassa. Sanat ovat virikkeettömiä. Kitarakin oli epävireessä. Asenne oli silti kohdallaan, mikä pelastaa neloselta.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Too Ugly LTD 29.04.2006

Kalkutan Konepaja - Too Ugly LTD
Heti alun jälkeen alkaa mukavan groteski, häiriintynyt 'freak show' -meininki. Soitto on äijillä hallussa, kuten aiemmin on huomautettu. Biisi rullaakin jatkuvasti eteenpäin basson, rumpujen ja kitarasäksätyksen voimilla. Lisäksi taustoilla pyörii välillä joitain kummallisia efektejä, joista ei oikein saa selvää. Mukavan kuuloista hälinää sieltä laulajan kurkusta tulikin. Loppu on silti jollain tapaa pettymys, että "näinkö se sitte loppu?", mutta ei se mitään. Biisi on joka tapauksessa erittäin korvaystävällinen. Peukkua pystyyn.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celestial Aeon Project - Jester's Tear 01.01.2006

Celestial Aeon Project - Jester's Tear
Ensikuulemalta tästä sävellyksestä ei jäänyt oikein mitään soimaan päähän, mikä on huonompi juttu. Tässä on toki taidokkaasti käytetty harmoniaa, mutta teema tuntuu puuttuvan. Minua jää harmittamaan mm. kellopelin luoma herkkä tunnelma, jonka huilumelodiat rikkovat lähtemällä liikkeelle erittäin voimakkaasti. Lopussa pidin erityisesti klassisen kitaran soinnuttelusta (vai oliko se harppu?), joka piti yllä kellopelin luomaa sadunomaista tunnelmaa. Kaikenkaikkiaan hyvä kappale, joka voisi olla parempi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Coach & Toverit - Hammondi 01.01.2006

Coach & Toverit - Hammondi
AAAARGH!!! Jostain syystä minulle tulee mieleen My Little Pony-halpissuomennosten laulut. Soitto on menevää ja tunnelmallista. Tuskaa aiheuttivat lähinnä nuo sanat. Vielä kun siellä soisi oikea Hammondi...
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Uncle Foe - Mirrorcity Train 01.01.2006

Uncle Foe - Mirrorcity Train
Ensiksikin: Kitara on miksattu aivan liian lujaksi eikä laulaja artikuloi kovinkaan selvästi, enkä sen takia saa selvää sanoista. On tämä kyllä ihan siedettävää musiikkia. Soundit ovat vähän tunkkaiset, mutta se ei niin tahtia haittaa. Radio pysyy päällä.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Cats and Dogs 29.04.2006

Kalkutan Konepaja - Cats and Dogs
Tätä on tultu kuunneltua muutenkin sen verran paljon, ettei oikein keksi, mitä kommentoisi. Kokonaisuus on kasassa hyvin ja siitä muodostuu letkeä reggae-meininki. Hienoa, pojat! Lisää vaan.
8