Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 272 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Silent Dream - Drown 08.01.2007

Silent Dream - Drown
Säkeistöt on tarttuvia ja soitanto rullaa mahtavasti. Hienoja välisoittoja ja hienosti mietittyjä instrumentointeja. Piisissä mättää vain kaksi asiaa: kertsi on varsin kehno melodioiltaan ja laulu kuulostaa hieman väkinäiseltä. Itsellä on tuo sama vokaaliongelma eli pitäs käydä pyörähtämässä klassisella lauluklinikalla.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Silent Dream - Darkness Fades Away 08.01.2007

Silent Dream - Darkness Fades Away
Leppoisaa love-metallia. HIM maistuu hieman läpi, mutta tässä on todella hienoja kiipparijuttuja. Todella isoa stadionsaundia lykkää. Teissä on kyllä kovasti ainesta. Lykkyä pydeen!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pyromaniac - LÄPI 19.10.2006

Pyromaniac - LÄPI
Oooooho! Melkoisella äijäbreikillä lykätään sisään. Tää on ihan kuin 42 % nopeutettua Motörheadia. On nopeeta, on kohkaamista, on munaa ja kipu tuntuu kuulijaan asti kun voxumiehen kurkusta roiskuu jäkälät. Tää on varsin viihdyttävä pläjäys, josta tulee myös Kummeliklassikko "hän mies" mieleen ja sehän on suurin kohteliaisuus mitä artisti voi koskaan vastaanottaa. Kissako siinä tapettiin kolmen minuutin kohilla? Kannumiehelle isot propsit erittäin tiukasta suorituksesta ml. fillitykset.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metaplasm 646a - The Chicagoans 19.10.2006

Metaplasm 646a - The Chicagoans
Murkeaa piittiä. Täähän oikein lykkää aivoihin ja luuytimiin, panee jalan vipattamaan. Puolen minuutin kohdalla lykätään sisään ihan kiva liidi-instrumentti. Pientä suvantoa, hivenen liian pitkääkin sellaista (turhautuu...)...joo tylsää on...ei sattana, no nyt se piitti sieltä taas löyty. Sanoisin, että näillä eväillä ei ihan viittä minuuttia saada täytettyä kuulijaa tyydyttävällä tavalla. Kompaktimpana tämä voisi olla hittimatskua. Kyllä sitä sitte kerkee kolmen vartin remixit tekemään jälkeen päin jos kansa niin haluaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele G & S - Million Years 15.10.2006

G & S - Million Years
Kaikuja kodin nurkasta. Surullinen fiilis on ilmeisesti ollut ja nauhalle ois se hyvä tartuttaa niine hyvineen samoin tein. Kiva ote vokalistilla, nätti falsettisaundi vaikka ei ihan osu nuotilleen joka kerta. Tää tämmöinen musa vaatii tajuttoman kovia sävellyksiä taakseen pitääkseen kuulijan tulessa sekunnista toiseen. Nyt tulee hieman vaivaantunut olo.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tofu-uuni - Oodi Vilnalle 15.10.2006

Tofu-uuni - Oodi Vilnalle
Nojopjop. Rampe ja Naukkis + Esko Mörkö -linjoilla mennään. Tällanen tavara on hankala lajike, jos ei satu olemaan street kredibiliteettiä esim. valtakunnan ykköshumooriohjelman tiimoilta tai sitte yleistä laman jälkeistä masennuksen ilmapiiriä, johon Sepi Kumpulainen pääsi iskeytymään takavasemmalta viime vuosikymmenellä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Honey Mober - Uzbeck re-tool 13.10.2006

Honey Mober - Uzbeck re-tool
Elektroa vai mitäs mitäs. Hyvin tää rullaa eteenpäin. BD ja basso skulaavat timmisti yhteen. Mukavasti lykkää vaihteluakin ja pientä hengähdystaukoa. Sinänsä tää jää taustamuzakin asteelle eli ei tätä ihan piisi-piisinä kuuntele. Mukavia sämplejä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Archaic - Dark Light 15.10.2006

Archaic - Dark Light
Aika yksinkertaista instrumentointia perussoinnutuksella ryyditettynä. Äänimaiseman säveltäminen uskottavasti on vaikea laji kun siihen genreen mahtuu tuhansia toinen toistaan kovempia yrittäjiä (tosin niin nykyään sama pätee kaikessa musassa eli se siittä teoriasta sitten). Tää on nyt kyllä aika köykäinen esitys kauttaaltaan. Ei hirveästi tule lahjakkuutta esiin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele RRP: Greatest Hits Vol 2 - Kaunein 13.10.2006

RRP: Greatest Hits Vol 2 - Kaunein
Varsin jänskä instrumentointi tässä. Tavallisuudesta poikkeava äänimaisema, tulee jotenkin mieleen jo edesmennyt Urge Overkill. Sanoitukset ei oikein istu meikäläisen pirtaan, mutta mikä ei puhuttele minua, puhuttelee varmaan jotakuta muuta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marccus - Common Sense 13.10.2006

Marccus - Common Sense
Ihan makeet instrumentoinnit. Mutta mutta...olis kantsinu laulaa suomeksi kun englanti on noin kapulaista. Ehkä myös sanoituksetkin olis saanu syvyttää kotimaan kielellä. Voxut toimivat paremmin korkealta vedettäessä kuin säkeissä. Hyvää yritystä Depeche Moden hengessä, mutta ihan ei taidot ja itsevarmuus vielä riitä tuottamaan uskottavaa pläjäystä tähän genreen. Lupaavaa tämä on. Pienellä viilauksella ja palleista puristamisella vois homma irrota murakammin :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele G & S - What's Cut 13.10.2006

G & S - What's Cut
Mikäs vattukala toi orkesterskan nimi oikein on? ;) Olen kuulevinani vaikutteita suomalaisista Kim Heroldista ja edesmenneestä kanukista Jeff Buckleystä. Sävellyksenä tässä ei vaan oikein riitä kipinää vahvasta yrityksestä huolimatta. Stemmavallit, melodiakoukut yms. voisivat nostaa matskun korkeampiin sfääreihin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ever Since The Day - Falling to Pieces 19.10.2006

Ever Since The Day - Falling to Pieces
Heti ensisekunneista tässä maistuu Negativen suosioräjähdyksen jälkilaskeuman hyödyntäminen, mutta niin se menee joku auraa tiet ja joku muu sitten nauttii auratulla tiellä ajamisesta. Ihan leppoisa tunnelma tässä, dynamiikka vaihtelee kohtuullisesti ja sovitukseen on pantu useampikin ajatus. Okersteri soittaa riittävän hyvin. Itse piisi jää valitettavasti melko sieluttomaksi ja leimattomaksi. Tästä ei muista mitään kun taajuuskorjaimen valot sammuvat. Ja sinänsä minulle henkilökohtaisesti tuo "falling to pieces" on naulattu piisin nimenä FNM:lle, kyllä on ihanaa olla puritanisti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ever Since The Day - Crash 13.10.2006

Ever Since The Day - Crash
Varsin lupaava intro. Kivan oloinen saundimaalima. Soitannosta sen verta palautetta, että rumpalin kantsis funtsia noita fillejä uusiksi ts. ei kantsi pitää mitään kiirettä vaan iskeä kaikki iskut maltilla ja tarkasti. Kokonaisuutena tässä on toki kovain trendikas meno tyyliin Negative, Sunrise Avenue ja kumppanit. Varsin lupaavaa hittihakuista tavaraa. Kyllä tämmöstä melodista menoa mahtuis radioon kaiken sköböilyn sijasta.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Turingin poppikone - Lihapulla 13.10.2006

Turingin poppikone - Lihapulla
Olipas sikamatalat passoviilistelyt tossa minuutin kohdalla, meinas korvat huutaa hoosiannaa kuulokkeissa. Tää on erikoinen tapaus, selkeesti nähty sikana vaivaa, mutta silti lopputulema on sairaalloisen kelmeä "kieli poskella" mustahuumoripläjäys. Sanoitukset on tehty varmaankin melkoisen sekavassa mielentilassa tai sitten Siwan kassajonossa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dokumentia - Paskiainen 19.10.2006

Dokumentia - Paskiainen
Haistvide-punkkia varsin kohmeisella retro-saundimaailmalla ja -otteella. Vielä 90-luvulla Factoryssä olis tällä peikkoläväripirkkoa laonnut kuin märkää syysheinää, mutta mites 00-luvulla? Eiku Kråklundille tätä tarjoamaan, ne pojat on niitä harvoja jotka elävät vielä tuossa ajassa ja hengessä. Älkääkä kuunnelko mua, mä en tajua mistään mitään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Intiaanikesä 13.10.2006

Routaraja - Intiaanikesä
Onpas tuotanto erikoinen sekoitus lo-fitä ja hi-fiä, tunkkaista ja kirkasta. Selkeästi tässä on nauhotushommia tehty pro-vehkeillä, mutta tuotanto on jäänyt hieman liian ärsyttäväksi ja korvia raastavaksi, varsinkin diskanttien osalta. Piisinä tää on ihan hulppea ja viihdyttävä, ei tosin mitää mullistavaa tai mieleen jäävää. Orkesterista paistaa vielä läpi treenaamattomuus/aloittelijamaisuus, joka varmasti häivytetään perinteisellä kikalla eli treeniä vaan sikana, ei lepoa ikuna. Siittä se lähtee!
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Veritaikina - Kukkia ja Mehiläisiä (vanha versio) 13.10.2006

Veritaikina - Kukkia ja Mehiläisiä (vanha versio)
Vaikeen genren ootte valikoineet kun taablataan speed-metallin, skan ja huumorimusan välimaastossa. No eipä kai aina musaa tartte tehdä listoja silmällä pitäen. Pääasia, että ittellä on hauskaa. Mua ei oikein naurattanu tää, mutta olenkin puritanisti ja tosikko eli ei kannata mun takia masentua.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi 13.10.2006

Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi
Tässä summataan viimeaikaisen suomihevin menestyneimpiä paloja. Kotiteollisuutta, Stam1naa, Children of Bodomia, Ruoskaa jne. Sen lisäksi jotakin omaa ja sitten vähemmän menestynyttä orkesteria Upseeria. Kantaaottavaa ajankohtaista sanomaakin lykkää. Kokonaisuutena ihan viihdyttävä paketti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Art Deco - Elegia 15.10.2006

Art Deco - Elegia
Lupaileva piisin nimi. Akustokitaravirtuoosi Francis Goya aikoinaan teki unohtumattoman teoksensa samalla nimellä. Tässä on kaunis tunnelma, jostain syystä tulee Miljoonasateen kauneimmat melodiat mieleen. Sievä, tyttömäinen, hivenen taistolais-saundinen vokalisti paljastuu esiin. Tällainen kappale istuis hyvin rytmittämään sateista, mustavalkoista suomimaisemaa. Kun katsoo ulos niin kappale soi juuri oikeaan aikaan, luontokin on puolellanne :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele S. Ojanen - Kun kääntyi kannoillaan 13.10.2006

S. Ojanen - Kun kääntyi kannoillaan
Kivan kuuloista kitarointia. Laulut olis kantsinu jättää tuplaamatta kun ne eivät oikein osu kohilleen. Stemmat olis palvellu paremmin kokonaisuutta. Piisinä tämä ei ole hassumpi, ehkä orkesterisovituksena tämä voisi nousta sfääreihin? Pikkasen lyö piikkiin tuotanto. Ihan hilpeä dappadappa-jazzailu tossa 2:30 vaiheilla. Kyllä tätä kuunteli ihan positiivisilla viboilla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Jouni Tiainen - Saunalaulu 15.10.2006

The Jouni Tiainen - Saunalaulu
Pirtsakan kuuloista matskua. Herättää kiinnostusta mitä tuleman pitää. Piisin kuvaus tosin tappaa fiilarit tehokkaasti...ja voxujen alkaminen...jo toinen "huumoripläjäys" putkeen täällä ringissä. Kai tää on jotain eurohumppaversiointia Aarne Tenkasesta. Noilla pohjilla olis voinu kyllä tehä kunnon suomi-europumppuhitinkin eikä pitäytyä turvallisessa aivot narikkaan linjassa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lähetyssaarnaaja - P-mies feat LähetysSaarnaaja - Vaipuu katse alta 30.10.2006

Lähetyssaarnaaja - P-mies feat LähetysSaarnaaja - Vaipuu katse alta
Kevyttä kenttähumppaa. Leppoisaa ja auvoista. Sillailua ja tälläilyä. Suomi-Diddy miinus timmit mimmit.

Kommentti kappaleesta Kuuntele LeijonaHarja - Reggaen Sanaa 15.10.2006

LeijonaHarja - Reggaen Sanaa
Varsin kivat lo-fi sämppelit, joihin sitte tulee puhtoista skittavastaavaa. Ilman voxuja tää jää vähän tylsähköksi säkeistön osalta. Sävellyksenä tää on kestävää keskitasoa, mutta instrumentointi nostaa piisin kiinnostavaksi. Eiku jatkojalostusta vaan duunaamaan!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metalshit - Zapadapa 05.07.2006

Metalshit - Zapadapa
Herkkää matskua! Sanomaa enempi kuin yhdessäkään dance-piisissä kautta aikojen. Äijien pitäis hakeutua politiikkaan mukaan. Piisin pituuskin selkeästi laskelmoitu radiosoittoa silmälläpitäen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele RRP: Greatest Hits Vol 2 - Saa sanoa 05.07.2006

RRP: Greatest Hits Vol 2 - Saa sanoa
70-luvun Dannyä mielentilalääkkeiden vallassa performoituna.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Virasto - Kaatopaikka - live 05.07.2006

Virasto - Kaatopaikka - live
Varsin timmiä live-soitantaa. Tuli heti ensimetreiltä mieleen Don Huonot. Hassu rytmitys liidiskitassa tossa bridgessä. Aika progeksi menee mättö kertsin vaiheilla. Pattonin sekoiluista on ilmeisesti pidetty. Osittain mulla tulee myös mieleen kulttipändi Kuha.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aresti - Syyllisyyden tuolissa 16.06.2006

Aresti - Syyllisyyden tuolissa
Kiukkuista riffittelyä höystettynä pienellä hataruudella soitossa (pääosin kannuissa). Aika jänskä hevanderitenori vokaaleissa. Lauluharmonioissa isoa tunnetta ja yritystä. Paremmalla tuotannolla tämä olisi kovaa kamaa, kerrassaan. Lippu pystyyn ja lähtekää haastamaan kaikenmaailman Kilvet, Teräsbetonit ja -villat!! Muutamalla saturaisella saa jo riittävän kovaa jälkeä aikaan.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lähetyssaarnaaja - lähetyssaarnaaja feat P-mies,CanMan - SanojaSano 19.10.2006

Lähetyssaarnaaja - lähetyssaarnaaja feat P-mies,CanMan - SanojaSano
Aika rasittavaa jolkotusta ponnettomalla höpötysäänellä. Taustoihin on selkeesti pistetty funtsia, mutta riimikynä on tylsä. Tämmöstä valuu varmaan stereoista juuri ennen kuin maailmanloppu tulee. Silloin dinosauruksetkin itkevät ja kääntyvät haudoissaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stab Happy - Skeletons 13.10.2006

Stab Happy - Skeletons
Progekliseella aloitetaan riffin osalta. Kohtuutoimiva rytmiikkakoukku säkeessä, mutta ei ehkä aivan luonteva. Naisvokalistilla on mahtava luontainen särö äänessään, tulee vahvasti mieleen se takavuosinen ykköshittipändi Skunk Anansie. Tuotantoon olis kiva saada enempi munaa niin tästä tulis tosi hieno juttu. Piisi kasvaa hienosti introsta eteenpäin, sävellyksenä ja sovituksena tämä hipoo sfäärejä sitten lopultakin alun kompastelun jälkeen. Tähän matskuun kannattaa satsata, minä ainakin uskon teihin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Urban B2 - My Fantasy Girl 13.10.2006

Urban B2 - My Fantasy Girl
Ihan kivat melodiat tässä, mutta miksaisin ton laulun enempi piisin sisään. Nyt se on lähinnä yliefektoitu ja hallitettu ärsyke matskun pinnassa. Liidi-sämplen soitannossa olis voinu olla tarkempi kun nyt se saa koko piisin pykimään ja aiheuttamaan ärsytyksen väreitä kuulijassa. Kokonaisuutena leppoisa pläjäys, jossa olis vielä skarpattavaa eli eiku sekvensserit uusiks tulille ja pientä parantelua sinne tänne.

Kommentti kappaleesta Kuuntele LeijonaHarja - Leijonaharja - Kesän Menijän Reggae 11.10.2006

LeijonaHarja - Leijonaharja - Kesän Menijän Reggae
Vihoviimeinen progeskittatsaundis introssa, mutta sitten ollaan letkeinä kuin Säynätsalon VPK:n letkut. Mukavasti tikittää liidiskitarisat. Vinkeän ilmavaa lykkää ja pukkaa menemään. Ei huano, ei ollenkaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Masa B - Do You have 05.05.2006

Masa B - Do You have
Voi jösses. Mies (miehiä?), pari rohisevaa squieria ja helvetin utuisen rutiseva c-kassutuotanto. Piisinä tää ei oo ollenkaa paska, stemmat pelaa, mutta tuotanto kuolettaa suuremman mielenkiinnon. Agentsin saundeilla ryyditettynä tämä nostalginen Elvis-henkinen pläjäys puhkeaisi kukkaan. Mars studioon siitä. Älkää hukatko osaamistanne tommosiin nautousvehkeisiin. Kuka tietää, tämmönen tavara voi tulla uudestaan muotiin taas 40-50 vuoden tauon jälkeen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Her Wickedness - See Me 05.05.2006

Her Wickedness - See Me
Ahdistavahkon odotuttava tunnelma tässä. Iskostuu tunne kuin juoksisi upottavassa musassa ja yrittäisi pitää pään pinnalla. Toisaalta tästä selkeästi aistii läpi kiusoittelevan naarastiikerin kutsuhuudot urostikruille. Tämä on mielestäni loistava esileikkipiisi, joka puhuttelee kaltaiseni kinkymielen tukahdutettua libidoa ;) Tuottaa kevään lailla mukavaa kihelmöintiä sinne jonnekin...
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - chicks,chicks,chicks (hot summer night) 04.05.2006

DIRTY CLUB - chicks,chicks,chicks (hot summer night)
Girl girls girls? Tulee introsta mieleen Ironcross, muuten tämä kuulostaa Udotetulta Twisted Sisteriltä. Tää menee kyllä huumori-osastolle vahvasti, koska soitanto on kovasti velttoa ja saundimaailma irrallaan sekä liian ohut. Hyvä nostalgiapläjäys-yritelmä, mutta en oikein ymmärrä mikä tämän tarkoitus on?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - Ignore our Weakness (part 3) 05.05.2006

Belz Krov - Ignore our Weakness (part 3)
Näin tuhoat skobejen kalvot 10 sekunnissa -soundtrack. Kiukkuista industriaalia. Ei stana vittu. Nyt riitti skobejen raiskaus.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Loudrunner - Call My Name 04.05.2006

Loudrunner - Call My Name
Blackfootin Teenage Idol tulee mieleen introsta. Kitarat haistelevat vanhan Cultin aikaista ilmaa. Ei tätä nyt ihan rock-klassikoksi tulis tituleerattua, mutta kyllä tämä ihan menevä paketti on Lovexin ja muiden höpöpöpö-orkestereiden vanavedessä. Isoa stadion-tavaraa tässä selkeästi rakennetaan. Sävellyskynä vaatisi hieman terävöittämistä ja vokalistille enempi uskallusta laittaa itsensä peliin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele POLTE - Kossu pakkasessa 19.10.2006

POLTE - Kossu pakkasessa
Perusrokettijöötiä Hurrigaanesin hengessä, paitti updeitatulla biitillä. Miten ihmeessä arvasin, että tässä on tyrmäkkä K. Peitsamo henkinen vokalisti tulossa eetteriin. Osittain sanoisin hänen vetävän myös vahvalla Kolmas Nainen viballa. Kepeää, hilpeää, live-tauhkaa, ei levyllä kotonaan. No ehkäpä tää aamupäivä valvotun yön jälkeen ei oo oikea aika kuunnella tätä matskua eli vika on kaikessa muussa kuin musassa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aresti - Käärmeenkieli 04.05.2006

Aresti - Käärmeenkieli
Jostain hiton syystä ensinnä mieleen juolahtava asia on Maija Vilkkumaa :/ Ja sitten seurava kuva on Teräsbetoni. Kertsi-melodiasta tulee mieleen Kilpi. Kyllähän tämä kulkee ihan junamaisesti, mutta jotenkin tuotanto ja piisin sanoma jättävät meikäpelimannen hieman kylmäksi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele superdurak - Coup d'état in Sissyville 19.10.2006

superdurak - Coup d'état in Sissyville
Wau ja chau! Jösses mitä franskanmaista pornoleffajytää 60-luvun lopulta...autenttisia sämppeleitä myöten. Tämän tahdissa on varmasti mahtava jyrsiä. Silvoplee, vetäisen baskerin korvien yli ja annan ruosteisen hetenkan ottaa osumia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Soundslay - Terrordome 24.04.2006

Soundslay - Terrordome
Koneilla tuotettua airon maitenia. Leppoisaa, joskin välillä hölkkään kannustavaa. Vokalisti ei tekis pahaa. Ei hassumpi, mutta ei ikimuistettava eli unohdin jo mitä kuulin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Tämän kylän Elvikset 24.04.2006

Routaraja - Tämän kylän Elvikset
Kuul bassointro! Tyrmäkkää tavaraa, hölökkää eteenpäin kuin hullu kurassa. Pändi on kuin rykäisty suoraan 60-luvun lopulta, mikä on iso kehu. Vokaalit on miksattu jotenkin kummallisesti, ne lyövät silmille ja tuntuu että kompressointi puuttuisi kokonaan. Sinänsä vokaaleissa hauskat stemmat kertsissä. Soolo jää aika omituiseksi pläjäykseksi. Kyllä tässä yritystä pukkaa!
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cranky - Mind Games 24.04.2006

Cranky - Mind Games
Akustista tähän väliin, kyllä maistuu. 70´s progemainen atmosfääri piisin alussa. Nyt alko just jänskää, että missä se hevimetalli piileskelee. Pikkaisen kaipais rohkeutta vokaaleihin, melodiat on toimivat. Tulee jostain ihmeen syystä mieleen ajoittan Bergerac-sarjan teema. Jah, nyt löi metallivaihdetta, tosin kovin ohukaisesti päälle muutamaks sekunniksi. Mielestäni turha genre-palautus. Tää sais pysyä kelluvana anti-anthemina alusta loppuun, mutta mistä mä mitään tietäisin. Proge on elämää ihmeellisempää ja insinööriä suurempaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Turingin poppikone - Verta & kuolemaa 13.10.2006

Turingin poppikone - Verta & kuolemaa
Aika julma piisin nimi gospel-genreen...Aaa, tää onkin parodia. Ihan hieno slaidiskitta ja vinkeä Kotiteollisuus-vokalisointi "kertsissä". Hyvä keinuva gruuvi taustoissa. Eipä tuu muuta mieleen. Kaippa tää puhuttelee jotakuta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Usva 16.06.2006

Routaraja - Usva
Twin Peaks -maisemissa skulataan äänimaailman osalta. Nick Cavea on kuunneltu. Hienon usvaisen käheä ja resonoiva ääni vokalistilla, silti kuitenkin pientä uskon puutetta omaan osaamiseen on havaittavissa. Tämä on oikein tunnelmallinen ja kaunis teos, jonka kertsistä tosin olisi odottanu enemmän kuin pelkkää iskelmämäistä toistelua. Lupaavaa tummaa paahtoa!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Me kaistapäät - Bass Crasher 24.04.2006

Me kaistapäät - Bass Crasher
Tää pläjäys menee puhtaasti meikäläisen levyhyllyssä testi-cd osioon. Ei tätä voi arvostella, ei kykene.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Her Wickedness - Going Right 24.04.2006

Her Wickedness - Going Right
Björk tulee ensimmäisenä kuvana verkkokalvoille ja jostain hiton syystä laulava malli Ninja. Unenomainen äänimaisema, jotenkin odottava, kutkuttava ja sittenkin hyväilevä. Näyttämönä tälle musalle toimis mustalla nahalla vuorattu ikkunaton huone, jossa pinkkiin latexiin puetut ballerinat elehtivät vähäeleisen akrobaattisesti. Näytelmää katsotaan lasin takaa joka muuttaa kaikkimustavalkoiseksi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Eki Pop - Hyljättyjen yö 05.05.2006

Eki Pop - Hyljättyjen yö
Martti Serwo ja Aarne Tenkanen lienevät vahvimpina vaikuttimina. Skittakomppaus on ihan keväisen rentoa kuultavaa. Pubimusiikkia bissehuuruisille työttömille.

Kommentti kappaleesta Kuuntele OverdrivE - The Serpent Lord 13.04.2006

OverdrivE - The Serpent Lord
Tyrmäkkää tavaraa. Taidokasta kitarointia ja muutenkin paketti pysyy hyvin läjässä vaativasta genrestä huolimatta. Esikuville tässä kumarretaan voimakkaasti, mutta taitojen puolesta sitä ei ainkaan tarvitse tehdä. Kiipparit tukee hienosti äänimattoa ja luovat hivenen itämaista jopa Deep Purple -tyyppistä maisemaa. Kyllä tätä kuuntelee mielelllään ja yks jännä aspekti on se, että tässä ei edes ymmärrä kaivata vokaaleja.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sigil - Holy Water 12.04.2006

Sigil - Holy Water
Jopas jopas. Tämähän kuulostaa lempibändiltäni Liveltä. Todella hieno veisu, joka ei esikuvilleen kumartele. Vokalistille erityisesti isot pointsit todella kovatasoisesta suorituksesta ja hienosta saundista. Olen teitä fanitellut pääosin tuon kuolemattoman upean Under the dying moon -veisun kuultuani, mutta nyt meni kyllä myös tämä piisi soittolistalle. Kerrassaan hienoa tavaraa. Varmasti moni tulee teille vihjaamaan noista esikuvista, mutta perkele ittellehän musaa pitää etunenässä tehdä eikä arvostelijoita miellyttääkseen. Jah ja ah, pysykää valitsemallanne moottoritiellä!! -Peksi/Ampthem www.mikseri.net/ampthem)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Masa B - A fancy Train 13.04.2006

Masa B - A fancy Train
Nykästä ja Frederikkiä sekaisin länkkärimeiningillä ja vokalistina entisaikojen mäkikotka Eddie, joka jostain hiton syystä vetää germaani-aksentilla Lontoota. Tää on kyllä hauska veto. Kerrankin oikeasti hauskaa humooritauhkaa!! Meikäläinen hekottaa ihan kybällä. Tässä on kyllä kaikki 70-luvun klisesimmät elementit remiksattuna kolmeen minuuttiin. Harmi kun sanoista ei saa selvää kauhesti, voisin olettaa, että nekin ovat varsin hilpeät. Kerrassaan mahtavaa, kiitos päivän piristyksestä!!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Posse Giwipaska - #tiilisikivi.net on Rendo 13.04.2006

Posse Giwipaska - #tiilisikivi.net on Rendo
EI sattana. Taasko vittuvittuvittu-pilluräppiä?? Voi kauhea mimmoista saundittelua ja riimittelyä. Tarkoitus lienee tehdä huumoriräpätystä? Mä olen vissiin sikatylsä jäppinen kun mä en tajuu tämmöistä jurpoilua. Toisaalta ei oo yhtään vittu-sanaa kuulunu vielä parin minuutin kohdalla joten siitä teille iso hatunnosto!! Anteeksi epäilyni.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Kunnes 03.04.2006

Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Kunnes
Orkesterin nimi lupaa laatumakkaraa kiedottuna tiukkaan mustaan nahkaan. Itse teos luo vähempi kinkyä atmosfääriä. Kovasti surullisissa tunnelmissa ja syvissä vesissä taaperretaan säkeistössä. Kertsissä nostetaan hivenen valkoista otsaa esiin suonsilmästä, mutta ei tästä karnevaalitunnelmaa välity. Kuvailisin matskua hivenen ylidramaattiseksi CMX-välineellistymän ilmentymäksi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Veli - Stroszek 13.04.2006

The Veli - Stroszek
Kauniinpuoleista tunnelmointia tosin hivenen kuivakkaalla saundilla. Tässä odotusarvo nousee jonnekin Led Zeppelin -tasolle. Kattotaan lunastetaanko tämä "vaatimaton" lupaus ;) Tässä taidetaan kuitenkin pysytellä tukevasti tunnelmoinnin puolella, mikä ei ihan oikeasti ole huono juttu. Nykymusa nojaa aivan liikaa kikkailuun, jatkuviin nyansseihin sekä suorituksella mahtailuun. Tämä oli kiva poikkeama valtavirrasta, kiitos siitä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Afar a Bird - Sam's Centenary Song 24.04.2006

Afar a Bird - Sam's Centenary Song
Tämän orkan saundimaailmaan rakastuinkin jo toisen veisun kuultuani. Kerrassaan eteeristä, hypotalamusta hyväilevää taiteellisen tieteellisen kaunista, kuin veistos. Käsi hapuilee volyyminappia, tahtoo kovempaa, tahtoo lisää. Soundtrack of a lifetime. Teillä on hieno juttu kasassa, mutta tiedättekö mitä? Pidätte vakkaanne aivan väärässä paikassa. Tämä muusikkokylä on taiteilijoita suomiva Ku Klux Clan. Teille olisi paljon enempi hyötyä esim. Garageband.com:sta. Mutta enhän mä mistään mitään ikinä ole tietänyt, älkää uskoko, elkää ihmeessä...
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele -CSPR- - Kuun Valoon 20.03.2006

-CSPR- - Kuun Valoon
Jahuu! Yötä tuplapassareilla ja vokaaleissa nuoren polven kurkkusyöpäinen Pate Mustapääjärvi. Tässä tavoitellaan miljoonan kännisen miljoonasta tähdestä kuun valossa haaveilevan suomiurpon sydämiä. Ja sydämethän saadaan kerättyä talteen juurikin tällaisella rujorokettirollin riuhdonnalla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Incendium - Sad One In The Mirror 20.03.2006

Incendium - Sad One In The Mirror
Jopas puskee pro-settiä skobeista...kunnes vokalisti tuottaa pienoisen pettymyksen. Tämänmoiseen musaan ei oikein istu noin alhaisesta rekisteristä ammentava vokalisointi ja pieni epävarmuus sekä epäpuhtaudet suorituksessa syövät myös uskottavuutta. Eipä silti en itsekään ole pätevä vetämään heavyvokaaleja. Muuten orkesteri jyrää ukkosen jylinän lailla eli soittamisesta ei ole pahaa sanottavaa. Itse piisi jää pikkaisen mitään sanomattomaksi eli se mahtisankarikertsi jäi tulematta. Vaikka en kehunutkaan teitä pilviin ei tarkoita sitä ettenkö pitäisi tätä kovana vetona. Alusta saakka jo huomasi, että tässä mennään pro-linjalla, joten päätin uskaltaa antaa suoraa palautetta.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele FEL - Boratti 03.04.2006

FEL - Boratti
Tommosta 80-luvulle viittaavaa ohutta ääniharsoa ja paljon pilpettäviä sämplejä. Sorry, mutta ei tästä kyllä irtoa mitään järkevää kommentoitavaa. Hissi-/hyppelypelimusaa parhaimmillaankin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Supreme Court - The Cynic 03.04.2006

Supreme Court - The Cynic
Heppakomppia pukkaa introssa vinkeästi pihistäen. Säkeistössä biisi uppoaa ördehevin perussuohon. Kertsissä enempi yritystä, mutta jää unohdettujen värssyjen osastolle. Vokalistille ehdottomasti pisteet über-whisky-saundista. Bändi osaa kyllä soittaa mutta on havaittavissa jokisen eväiden leviämisefektiä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele ...as Jy Sê Haan - Coffee Beans 16.03.2006

...as Jy Sê Haan - Coffee Beans
Jopas tässä lyödään tulille pro-liidi-instrumenttisaundia. Tuo pörinä jää mieleen kuin mahtitöräys junan vessassa kun jonoa pukkaa puolen makuuvaunun verran. Onhan tässä tunnelmaa ja piinaavan ihanaa odotuksia luovaa pitkää nostatusta. Itse biisi jää tosian junnaamaan paikalleen eikä lunasta orgastisia lupauksiaan.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Routaraja 16.03.2006

Routaraja - Routaraja
Kelpo saundiahan sieltä pukkaa vaikka reeninauhaksi mainostetaan. Aika omituinen kontrasti kun tämmöiseen sukkahousuhevimättöön kontribuoi Neumannilta kuulostava vokalisti osansa. Bändi jytää ihan mukavasti. Basisti jolkottaa menemään aivan tautisen hyvää Maiden-tsögälögöä!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Plastic Tree 16.03.2006

Kalkutan Konepaja - Plastic Tree
Varsin mukavan kuuloista hammond-pörinää, joka tukee, hivenen peruskoulumaisia toistelevia säkeistömelodioita tukevasti. Dynamiikkavaihtelut ovat rautaisia. Kertsissä selkeästi hittihakuisuutta ja tarttuvuutta. Jotenkin kuitenkin nämä laulumelodiat kuulostavat tuttuakin tutummilta (jostain Beatles tms. osastolta). Ei hassumpi pläjäys.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vicious Minds - Break The Chains 11.03.2006

Vicious Minds - Break The Chains
Melodista heavyä sieltä kultaiselta vuosikymmeneltä. Selkeästi hittihakuiset melodiat, joissa onnistutaankin, mutta bändin soitto sekä saundimaailma jättävät biisin tusinakategoriaan. Esim. Lordin biisit ei ole paljon tämän kummenpia, mutta tuotanto rautaista. Kannuttajale sen verran terveisiä, että klikki olis kiva ja pikkasen yritystä filleihin. Tässä paketissa ilmeettömät kitarat ja kannupuoli ovat heikot lenkit. Vokalisti vetää ihan hyvin vaikka vireessä pientä korjattavaa löytyisikin. Ihan lupaavaa, mutta kehitystyötä olis vielä luvassa...
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Incendium - Infection 11.03.2006

Incendium - Infection
Jyrrräää! Peruspelko iski tiukan alun jälkeen, että minkälaista vokalisointia on tuloillaan. Hyvän kuuloista, joten Queensryche-maista ilmaisua, tosin painottuen enemmän ördäykseen korkeiden nuottien sijasta. Tässä on tekemisen meininki ja iso saundi. Ajoittain jopa Bruce Dickinson nostaa päätään vokaalimielessä. Bändi vetää tiukasti ja sovitusta on selkeästi mietitty. Biisissä on mukavasti vaihtelevia osia ja dynamiikkaakin pukkaa. Hyvä veto, ysin irtoaa ilman muuta!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Tekemmään, tekemmään 16.06.2006

Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Tekemmään, tekemmään
Audioslavelta tai joltakultasenkaltaiselta jöllitty skittatöräys introssa. Taitaa muutenkin olla sämplätty koko matsku lukuunottamatta tuota Raptori-höpötystä tuossa päällä. Tää on varmaankin huumoria, mutta mä olen **tun tylsä äijä enkä tajua mitään. Kertsi kuulostaa ihan edesmenneeltä Don Huonoilta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mean Street - Amanda & Romance 08.03.2006

Mean Street - Amanda & Romance
Tulee mieleen introsta kapakan lauteilla baarin sulkemisen jälkeen toisilleen soittavat väsyneet skittasankarit. Vokalistin englannin lausuminen on hirveähköä. Säkeistöosissa vokaalit kuulostavat lähinnä kelmeältä urinalta. Kertseissä ääni aukeaa hiukan pirteämmin omaksuttavaksi. Progea tässä ei ole kyllä yhtään ja söpöyskin on aika kaukaa haettua. Tuotanto on hakusessa, bassoskitta ei kuulu lainkaan vai oliko edes sitä? Elämä kyllä on vaikeaa, sen myönnän :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mean Street - Swedish Girls 11.03.2006

Mean Street - Swedish Girls
Rockkabilly-tötterömusaa kuulekin nykyään yhä harvemmin nuorten pierujen toimesta kiskottuna! Mukava punk sävy tässä ja jotakin moderniakin olen kuulevinani. Onhan tää vähän sinne päin tuotettu ja soitettu, mutta sovitusta on mietitty ja se palkitsee. Kapakkapiano vois olla tähän vielä hieno lisä. Ihan lupaavaa tauhkaa! Lopun tsuppista-suhahdus istuu kuin nenän rinkeliin!
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tokyo Highway Projection - Kellaripilleri 06.03.2006

Tokyo Highway Projection - Kellaripilleri
Melkoista kikkelihumppaa. 80's halpiskiipparisoundit. Tämän henkistä munaravia oli muistaakseni joskus aikanaan tarjolla Outrun-tietsikkapelissä, paitsi ilman noita jäppihöpötyksiä. Gimmavokaalit ois voinu vetää tyrmäkämmin, nyt jäi huokailuasteelle. Kokonaisuutena sekava pakkaus.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Her Wickedness - Chocolate And Cigarettes 06.03.2006

Her Wickedness - Chocolate And Cigarettes
Eteeristä, futuristista ja orgastista. Kiusoittelevaa, vahvasti efektoitua vokaalityöskentelyä, joka saa mielikuvituksen liikkeelle. Biisi rajoittaa itsensä sovinistisen fantasiakuvan luomiseen eli kaikessa maistuu vahva halua hallita seksuaalisesti heikomman sukupuolen haluja. Tuottaa mielihyvää miehen kapean ja väkivaltaisen libidon oppaana.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Northworld - Drowning (sample) 31.07.2006

Northworld - Drowning (sample)
Aivan jumalattoman komea biisi!! Koko bändi veivaa järjettömän tiukasti!! Olisin erittäin kiitollinen mikäli laittaisitte linkin, josta saa kuunnella koko piisin osoitteeseen peksi@ampthem.com. Niin ja kyllähän voin demon vaikka ostaakin...
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sateen luoja - Hautaan tielle 04.03.2006

Sateen luoja - Hautaan tielle
Jaaha, übermelankoliaa pimeänpelkoisille suomettarille. Intro on kovasti pitkäveteinen ja sopis lähinnä vaikka jonkin DVD-trailerin taustalle kauhupätkää puffaamaan. Pelkoa ja kauhua tästä kyllä irtoaisi yön pimeinä tunteina.

Kommentti kappaleesta Kuuntele FFK-18 - Noob 04.03.2006

FFK-18 - Noob
Post-grungea trendimetalliskittoilla, mutta biisissä on hieno melodinen bridge vai oliko tuo jo kertsi? Vokalistilta kaipailisi lisää tulkintaa, nyt kuulostaa siltä, että keskittyy vain laulamaan mahdollisimman virheettömästi. Joo nyt homma selvis eli teiltä on jäänyt sävellystyö kesken. Biisissä on intro, säkeistö, bridge ja C-osa, mutta kertsi puuttuu (tai siis bridge on liian keponen ollakseen kertsi)...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rupert Kilometers - Sunrise 03.03.2006

Rupert Kilometers - Sunrise
Semmottii ja tämmöttii poron jolkotusta. Pikkasen liian tylsä tuo pianokuvio. Ihan kelpo ensiviritys, mutta paljon tarttee kehittyä, että tätä jaksaisi enempi kuunnella.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sigkk - The Slumber v0.2 02.03.2006

Sigkk - The Slumber v0.2
Hämmentävää Sanitarium-Metallica-henkistä tunnelmointia ja sitten mennään kylään viemäriosastolle. Ihan kelpo humppaa tämä. Välillä tulee noista bassoista mieleen Nirvanan Unplugged. Kyllähän tätä kuuntelisi livenä pienessä töhnässä...
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele RekaStudiot - Kitara se vaan soi ja soi 13.04.2006

RekaStudiot - Kitara se vaan soi ja soi
Hehheh, industrialista instrumenttaali rockiin. On tämä kommenttirinki ihmeellinen paikka ;) Tässä tulee ensimmäisenä mieleen Bädding & Agents sekä muut aikalaisensa, jolloin viaton tanssilava-rautalankakulttuuri oli voimallisimmillaan. Nuoremmista mieleen juolahtaa Laika & The Cosmonauts. Tää on ihan leppoisa pala pureskeltavaksi. Miksaukseen ja masterointiin voisi pistää pari kolme tuntia lisää, jotta instrumentit saisi paremmin läjään ja pintaan. Lupaavaahan tämä on!
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Masa B - kesäyön unelma 03.03.2006

Masa B - kesäyön unelma
Mahtitavaraa! Limaista ja hikistä iskelmää höystettynä pula-ajan diskopiitillä. Vapise Freterik!!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Turingin poppikone - Texasin karma 08.03.2006

Turingin poppikone - Texasin karma
Ettei sammunein lyhdyin? No ei vaiskaan, hilpeää rekkaepoljentoahan tässä tarjoillaan. Soundit ovat melkoisen kliiniset ja ohuet, soitto varovaisen kuuloista ja vokalisti pöristelee kurkkuäänellä menemään. Keskeneräisen oloista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele RUJO - One word 06.03.2006

RUJO - One word
Orkesteri on nimensä veroinen. Raivo puskee kajareista nenille. Tuttavallani on orkesteri nimeltä Surma, joka lienee teidän genrekavereitanne. Hyviä juttuja rumpalilla. Muuten bändi jää pikkaisen ördiksen taustalle piiloon. Biisinä tämä ei valitettavasti ole kaksinen...
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stab Happy - Three Little Men 04.03.2006

Stab Happy - Three Little Men
Punk-energialla terästettyä rokettirollia. Vokalistilla on munakas ote, kehuisin jopa Vince Neil -osastolle osuvaksi karjuksi. Erinomainen sävellys, joka pitää kuuntelijan tiukasti otteessaan. Helvetin hieno kokonaisuus, kuuntelenpa vielä toisen kerran!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Archaic - Temperature 04.03.2006

Archaic - Temperature
Lupaava intro, kivasti pelaa nuo örmyskitat sekä tietty kaiutetut huiluääneet. Pikkasen nopeampaa kehitystä tältä piisiltä kaipaisi. 1:20 kohdassa mukavat pörisevät sämplet tyyliin Prodigy. Lounge-sukkailuksi tämä valitettavasti kokonaisuutena jää...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Afar a Bird - Degenerescence 02.03.2006

Afar a Bird - Degenerescence
Hienoa tunnelmointia! Coldplayn ja Jeff Buckleyn hengessä mennään. Avaruutta on tuotannossa kuin itse universumissa. Kaunista, erittäin kaunista. Vokalisti taikoo menemään hienoja vokaaliauroja. Tämä on sitä Tulkintaa isolla T:llä. Fanitus on selvä tapaus!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Extracorporeal Shock Wave - Melua-01 (Part 1 of 2) 15.10.2006

Extracorporeal Shock Wave - Melua-01 (Part 1 of 2)
Ihan fakin puuduttavaa kuunnella jonkun leffan tehosteraitaa 10 minuuttia. Kuka tahansa voi käännellä digiefektin potikoita ja saada aikaan yhtä autenttista ja kiinnostavaa matskua. Sorry, mutta ei putoa yhtään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vaaleanpunainen Kohina - Out of the Pink 11.03.2006

Vaaleanpunainen Kohina - Out of the Pink
Huoletonta poppistelua. Konemaisia taustoja puhkoo mukavasti steel-kitaralinet. Ihan mukava sävy vokalistin äänessä sekä suorittaminen on tarkkaa. Kannusaundi on pikkaisen liian ohut makuuni. Kertsissä on mukavaa Coldplay-henkeä, mutta tyyliin istuisi paremmin oktaavia ylempää laulettuna tuo sama melodia. Dynamiikkaero säkeistön ja kertsin välillä tehostuisi mukavasti samalla.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vaaleanpunainen Kohina - Rain on the Beach 20.03.2006

Vaaleanpunainen Kohina - Rain on the Beach
Uswaisen utuista Leonard Cohen -tyyppistä äänimaailmaa toki tenorimmalla vokaalimaisemalla. Hauskoja sammakkosämplejä tuolla kaislikon kulmassa. Tää on kivan kuuloista chillouttia. Mukava, että joku tekee muutakin kuin Negative-rokkia tai Popstars-poppia. Diggailen myös huuliharpusta kybällä. Tulee muuten vokaaleista himppasen mieleen Blurrin Damon Albarn. Tuo ocean wave -sämple on myös mukava intro/outro -veto.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Money 09.06.2006

Kalkutan Konepaja - Money
Onpa ukoilla kiirus. Kiukkuista kellarinmakuista mättöä, jossa ainoa päämäärä on betoniseinä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metalshit - Kaunis aamu 03.03.2006

Metalshit - Kaunis aamu
Kämppänauhotuksen oloista matskua. Tuotannoltaa kovasti ohutta. Soitto kulkee ihan mukavasti. Intron jälkeen sitten alkaa tapahtua niin, että verisilmä purskahtaa. Aivan sattanan nopeeta roinaa. Mieletöntä, mitään en tajua, mutta kovaa on.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Akateemikot - Yritin myrkytetyn omenan piilottaa 06.03.2006

Akateemikot - Yritin myrkytetyn omenan piilottaa
Argh, kuka hakkaa pikku-Artun päätä kiippareihin??? Sairasta huumoria...
4

Kommentti kappaleesta Kuuntele Her Wickedness - Lost Girl 02.03.2006

Her Wickedness - Lost Girl
Kerrassaan sekopäistä ja ärsyttävää menoa. Jos tämä on musiikin tulevaisuus, kannattaa irrottaa plugi seinästä, äkkiä.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele God Enough - Kadut Live! 03.03.2006

God Enough - Kadut Live!
Ohhoh, rohkeaa laittaa tuommoisella kalustolla tuotettu matsku esille... Surua ja surkeutta lykkää, suomalaista melankoliaa. Siittä se lähtee liikkeelle, kovasti lisää reeniä ja maksettua studioaikaa niin avot!

Kommentti kappaleesta Kuuntele PALETTE PAiNTiNG DEPARTMENT - Picturesque 08.03.2006

PALETTE PAiNTiNG DEPARTMENT - Picturesque
Progeilulinjalla aloitellaan, kevyehköllä himmeysasteella. Varsin hauskan kuuloinen tuo nuhaefektoitu liidiskitta. Tämä on toisaalta kovasti korni teos, mutta samalla kireän svengaava aikamatka nojatuolissa. 1:40 jälkeen tajuntaan iskevä rekkae-kohta tulee aivan out of the blue. Vinkeä paketti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fonaatio - Vaikutusvalta 2.0 (live) 11.03.2006

Fonaatio - Vaikutusvalta 2.0 (live)
Aivan perkeleen psyko-pakkaus. Alusta luulin, että tulee jotain trancea. Sen jälkeen luulin, että tulee raivoheviä. Masennus iski kun mentiinkin räppi-osastolle. Jaaha ja sitte välillä mennään lemmenlaivaosastolle. Onhan tässä yritystä, mutta tuollanen putkimainen räppituuttaus ei oikein maistu. Bändissä vois olla potentiaalia ihan oikeasti tehdä jotakin yhtä ultimaalista kuin RATM aikoinaan. Toisaalta studiotuotanto vois tuoda nyanssit paremmin esiin ja siksi en anna lainkaan pisteitä, koska toivon olevani kaikessa sanomassani väärässä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele King Kaxl (and the No Good Duo) - Disco Goluboy 11.10.2006

King Kaxl (and the No Good Duo) - Disco Goluboy
Lupaava kanttoripörinää tuuppaa introssa. Sitte kyllä upotaan jonnekkin saunträkki-maailmaan, jossa rok ja rol on rol off. Tää matsku olis pudonnu demokenressä joskus kasikytviis, mutta nyt ei maistu ku ollaan niin hifiä niin hifiä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celestial Aeon Project - Burn them down 05.07.2006

Celestial Aeon Project - Burn them down
Hidastettu vilmi, mustiin ja valkoisiin puettu. Ameeriikkalaisen soltun verinen pää nousee poterosta. Ainoa henkiinjäänyt. Jonkun täytyy nostaa lippu, ennen The Endiä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Trio Karvanaamat - ?? 03.03.2006

Trio Karvanaamat - ??
Ihan itte tehty. Julmaa menoa. Tää on just sellaista jota syntyy kun ekaa kertaa päästetään lapsenmielinen taiteilija sekvensserin kanssa touhuamaan...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mind Factory - Black Angel 02.03.2006

Mind Factory - Black Angel
Biisissä on kaksi täysin eri maailmaa eli säkeistö ja kertsi ovat eri planeetalta. Ei hjuva. Paljon tarttis vielä reenata, että paketti pysyisi paremmin kasassa. Soittajat ovat yksilöinä ihan kohtuutasolla, mutta yhteissoitto ontuu. Kertsivokaaleissa paistaa hiukaan liikaa pikkutyttömäisyys. Örinä on uskottavan kuuloista, ei siinä mitään.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele deadmanshand - Napalm & Acid 03.03.2006

deadmanshand - Napalm & Acid
Michael Jacksonin Thriller -henkinen basari, hauska. Voi mua hölmöä, siinä onkin kaks sämpleä päällekkäin... Oriental chicken meininki, josta siirrytään luontevasti Miami Vicen pyörteihin. Samalla jolkotuksella poro sitten saapuu läkähtyneenä maaliin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cold Shot - Evil Eyes 02.03.2006

Cold Shot - Evil Eyes
Ihan hauskaa riffittelyä ja karismaattista laulantaa. Vokalisti voisi tosin fraseerata vieläkin rajummin. Biisin pohjat vain ovat aivan liian kliiniset saavuttaakseen uskottavan atmosfäärin. Lisää elävyyttä ja livemäisyyttä kaipaisi tuotantoon. Biisi on ihan menevää bluussia ja huomaa, että soittajat eivät ole ensi kertaa luudan varressa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cold Shot - Gypsy 05.05.2006

Cold Shot - Gypsy
Luulin ensin, että tässä on kyseessä Soulstab. Ja vahvasti on muuten näin! Tää on niin paljon em. pändin kuuloinen, että ei voi muuta keskittyä kuin ettimään heikkouksia...sorry siitä. Vokalistille pikkasen lisää uskallusta. Rumpali vois tyylitellä pikkasen enempi noitten fillien kanssa. Sävellyksenä tämä jää vähän tuon hienon säkeistön toistoksi eli se iso kertsi puuttuu. Ei tämä kuitenkaan hassumpaa ole. Ripaus omaperäisyyttä, hiukan tsemppiä sävellykseen ja muutama pikku juttua kuntoon, niin kylä lähtee!!

Kommentti kappaleesta Kuuntele GARM - Fuck The Grace 02.03.2006

GARM - Fuck The Grace
Kohtuuhyvää tuotantoa, kohtuuhyvää soitantoa ja arvatkaapa mitä, vain keskinkertaista sävellystyötä. Intro-riffi on tässä biisissä ehdottomasti parasta. Soolo kuulostaa kovasti epävireiseltä, oisko kitaran hienovire mettässä? Lisäksi ride on aivan liian pinnassa ja diskanttinen. Stemmariffit oli hyviä. Vokalisti voisi muuttaa välillä rääyntänsä sävyjä, pikkasen tasapaksua paahtoa. Masterointiin ja volyymitasoihin kantsis paneutua, jotta paketin sais paremmin kasaan.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sonicmind - Reflections 03.03.2006

Sonicmind - Reflections
Munakkaa, nopeeta ja mahtavaa! Hyvää dynamiikkakikkailua. Tulee mieleen Mars Volta, mikä on iso kohteliaisuus. Konemaisuus vie hieman tämän biisin atraktiivisuutta, mutta silti tätä kuuntelee korvat höröllään. Hieno kertsikin sieltä vielä riipaistiin esille. Taitavia ukkoja, kerrassaan. Vokalistin lausumisesta pieni miinus. Järkevä biisin pituuskin iso plussa. Tämän kun vielä purkittaisi kunnon saundeilla niin perrrkele!! Fanitus on selkeää!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Faro - Totally Indifferent 13.04.2006

Faro - Totally Indifferent
Kyllä nuo koskettimet sitten tekevät kovasti asiaa. Teillä on voimakas naisvokalisti etulinjassa, hienoa! Bändillä on mukavan letkeä retro-saundi ja -ote. Tässä on kyllä hyvä ote ja dynamiikan vaihtelut tukevat hyvin piisin kulkua. En näkisi mitään muuta kehityskohtaa kuin kehittää kertsiä enempi siihen suuntaa, että se jäisi rullaamaan päähän ja sisältäen jonkun iskulauseen, jota vois toistella. Kerraan kivan kuuloinen Dire Straits -skittasoolo tuossa ennen kahta ja puolta minsaa. Hyvä veto, joka saa kuulijan hyvälle mielelle (meinasin muuten kirjoittaa kullijan..hyi minua)! ;)
9

Sivu: 1 2 3