Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 238 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Kunnes 03.04.2006

Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Kunnes
Tässäkin biisissä on säkeistön leijailukitaroissa ideaa. Tuossa laulussa on tekemistä vielä. Tuo delaykitaran ja taustalla kaihoisasti ääntelevän kitaramelodian yhdistelmä on biisissä hyvää. Muuten ei sytytä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele -CSPR- - Kuun Valoon 01.04.2006

-CSPR- - Kuun Valoon
Kovasti on yritystä, mutta omaan makuuni onnistumisen aste on jäänyt aika vähäiseksi. Laulajan pakotettu Mustajärvityyli ei toimi mulle yhtään. Riffit ja sävellys on myös aika kökköjä. Jotenkin tuntuu, että tämä bändi pystyisi paljon parempaankin, kun vähän näkisi enemmän vaivaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele FEL - Boratti 03.04.2006

FEL - Boratti
Tulee mieleen, että tämä on tähän päivään päivitettyä kasaritietokonepelimusiikkia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Supreme Court - Murder 08.04.2006

Supreme Court - Murder
Ensimmäinen ajatus, kun kannut lähtee mukaan: Autotallisoundit. Aika tikkausta. Tuo on hankala laji, eikä sahaaminen vielä ihan pysy aina timessa. Ajoittain ihan ok though. Rakennehan biisissä on ihan ok.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Supreme Court - Have Mercy 01.04.2006

Supreme Court - Have Mercy
Ensimmäisenä korvaan käy autotalliäänityssoundit. Ei meinaa biisi pysyä kasassa: Välillä tuo eri soittimien rytmikäs yhteistoiminta ei kuulosta niin kovin rytmikkäältä.. Laulusoundissa on potentiaalia. Siellä on hyviä juttuja, mutta välillä taipuu yliyrittämisen puolellekin. Mutta tekemisen myötä sieltä varmaan tulee sitä varmuutta tuohon lauluotteeseenkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Supreme Court - The Cynic 03.04.2006

Supreme Court - The Cynic
Paahtoa, paahtoa ja paahtoa. Toi parin minuutin kohdalta lähtevä välike ja sen kitaramelodia toimii. Muuten aika peruspaahtoa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele ...as Jy Sê Haan - Coffee Beans 16.03.2006

...as Jy Sê Haan - Coffee Beans
Tiukalla biitillä lähtee liikkeelle. Hyvä rytmipohja. Ihan osaavan kuuloista muutenkin. Vähän jää köyhäksi vain, kun ei ole kuin tuo yksi juttu. Itse toivoisin aina biisin elinkaareen enemmän jotain osien vaihtelua.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Routaraja 16.03.2006

Routaraja - Routaraja
Reippaalla meiningillä lähtee. Laulusoundikin ihan jees. Kertsi aika huono. Aika perussettiä ylipäätään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Plastic Tree 16.03.2006

Kalkutan Konepaja - Plastic Tree
Juu mielestäni olen tämän biisin kuullutkin ja kommentoinutkin. Tuosta yhdestä kertsin kohdasta tuli jälleen mieleen se Sitting on a dock of a bay. Mitä nyt muistikuvia on aiemmasta versiosta, niin paremmin tämä rokkasi. Tuo kertsi vaatiikin isoa jälkeä. Toimii.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Maahinen 01.04.2006

Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Maahinen
Olipa kokonaisvolumen taso tosi alhainen tiedostossa. Joutu rullaan volumea ylös aika reilusti. Laulu aika kauhiaa varsinkin prechoruksessa. Säkeistön leijailevassa äänimaailmassa ideaa. Kertsi taas aika perinteisen tylsä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele RekaStudiot - Misrlou 08.04.2006

RekaStudiot - Misrlou
Ylläkertomasi tarina pitää kutinsa. Mutta miksi ihmeessä olet tämän tänne väsännyt? Minun mielestäni ainakin tällaisella kamalla on olemassa olonsa funktio vain jos sillä todellakin on funktio. Esim. soundtrackina johonkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mean Street - Swedish Girls 23.03.2006

Mean Street - Swedish Girls
Onpa yläpäävoittoiset soundit. Muutenkin miksauksesta johtuen ei oikein selvää meinaa saada. Tommosta Supergrass-tyylistä ilottelua. Itselleni ei kyllä kolahda. Laulussa tekemistä vielä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Her Wickedness - Chocolate And Cigarettes 16.03.2006

Her Wickedness - Chocolate And Cigarettes
Ahkera tyttö tuottamaan materiaalia. Tässä ei nyt tuntunut olevan niin selkeesti sitä biisin punaista lankaa. Jees bassokuvio tuolla jossain kertsissä vai mikä osa lienee.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Afar a Bird - Polka 23.03.2006

Afar a Bird - Polka
Tuon äänen tunnistan. Olen aiemminkin verrannut sitä Coldplayn Martiniin. Ja vertailu tietty voi laulajaa vituttaa, mutta kyllä tuo on vain positiivista vertausta multa. On nimittäin erittäin uskottavan kuuloinen soundi. Ajoittain kivoja meininkejä ja sointukulkuja. Mutta silti jää vähän tommoseksi levyn päättäväksi biisiksi. Ehkä on semmoiseksi tarkoitettukin, mistäpä tiedän.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Afar a Bird - Degenerescence 22.02.2006

Afar a Bird - Degenerescence
Aina kun pitää vertailla, niin kyllä Chris Martin tuli kovasti mieleen. Ja tämä hyvässä. Erittäin vahvaa persoonallista äänenkäyttöä. Huonona puolena taas se, että tuon äänenkäytön kanssa biisi on täysin Coldplayta. Melodioineen, soundeineen, fiiliksineen kaikkineen. Eli hyviä elementtejä, mutta ne on yhdistetty täysin samoin kuin on jo tehty.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Her Wickedness - Lost Girl 22.02.2006

Her Wickedness - Lost Girl
Haa, hauskoja mielikuvia. Neito on muurattu Lutakon korjauksen yhteydessä kellariin kuin Ghost of Paradise ikään (tiedäthän scifirockversion Oopperan kummituksesta). Sieltä syvyyksistä pakotettuna vääntää tuotoksiaan. Muuten Damien soittaisi Waltarin Big Bangia loopilla loputtomasti. No joo. Nyt oli hyvää artikulaatiota varsinkin tuolla loppupuolella. Ja mielenkiintoisia melodioitakin. Paranee näköjään kokoajan nuo tuotokset, ainakin mun makuuni.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Collapsed - Removed From The World 03.02.2006

Collapsed - Removed From The World
Ihan ok eteeristä usvaista meininkiä. Noi kuiskausjutut oli siististi miksattu. Kiipparikin sopii keittoon hyvin. Mutta tässähän oli vasta yksi osa biisiä. Säkeistö tai intro tai jotain. Siitä vaan jatkamaan ja kasvattamaan teemaa. Tempo vois olla hiukka nopeempi. Toi seesteinen tunnelma välittyisi kyllä silloinkin. Tai no paha sanoa, pitäis kuulla ensin ne muut osat tosta biisistä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele RUJO - Beat 27.01.2006

RUJO - Beat
Ihan uskottavaa murinaa vokalistilta. Kohtuu tiukkaa soittoa myös. B-osa ei toimi, laahaa jotenkin. Tai sit ei laahaa tarpeeksi... en mä tiedä. Biisinä hieman tylsä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Shout Salute For Pussygram 26.01.2006

DIRTY CLUB - Shout Salute For Pussygram
Ihan hyvää laukkaa alussa ennen laulua, sit rupee tökkimään, myös hieman rumpufilleissä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fonaatio - Mira (live) 30.01.2006

Fonaatio - Mira (live)
Onko tuolla akustinen basso? Vai mikä tuommonen bassosoundi? Soittimien vire? Livenä tietysti ymmärtää hieman, mutta silti soittimien epävireisyys häiritsee. Solisti kait vetää ihan ok, itse en juuri puhelaulusta perusta enkä ymmärrä sen päälle. Sinänsä kannatettavaa, että puhelaulun viitekehyksenä on oikea biisi, oikeilla soittimilla ja oikeilla melodioilla! Eikä jotain elämää tylsempää biittiä, kuten monesti. Liveäänityksen toteutuksen tasosta johtuen itse soitosta ja soundeista paha sanoa mitään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fonaatio - Valveunta (live) 03.02.2006

Fonaatio - Valveunta (live)
Siisti itämainen härvellys tossa pyörii. Liekö kitaralla vai jollain autenttisemmalla välineellä tuotettua. Taas propseja siitä, että on bändi mukana. Ja puhelaulun taustalla jotain kiinnostavampaa kuin perus jumppapumppaa. Soitto ei kyllä ihan rullaa. Joku siellä tökkii.

Kommentti kappaleesta Kuuntele GARM - Buried Alive 20.02.2006

GARM - Buried Alive
Ihan ok mättöä. Huutaja kuulostaisi olevan uskottava. Vähän toki on miksaus semmoinen, ettei oikein selvää saa. Välillä meinas rumpufillit hajota. Tai sit kitaristi ei pysyny taimissa. Jompikumpi. Mutta yleisilmeeltään tiukkaa soitantaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Trio Karvanaamat - ?? 30.01.2006

Trio Karvanaamat - ??
Je. Kieltämättä hymyilin leveästi koko tuon minuutin ajan. Mulle tuli mieleen hullu tappajajoulupukki. Santa from hell. Jes. Sitä toi oli.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Her Wickedness - My Li'l Fantasyland 26.01.2006

Her Wickedness - My Li'l Fantasyland
Enhän mä enää uskalla antaa sulle rehellistä kritiikkiä, kun sä tuut pian lataa mua pannuun kadulla. ;) No jos nyt kuitenkin. En allekirjoita epäilemääsi, että "tässä meni outoilu överiksi". Nimittäin aiempiin tuotoksiisi verrattuna mun mielestä tää oli jo selkeämpään suuntaan. Soundipuoli on kokonaisuutena selkeämpi, laulusounditkaan ei oo niin tunkkaset, kaikesta saa selvän ja nämä yhdessä vievät paremmin jo biisiä eteenpäin. Vireessäkään ei ole niin suuria heittoja tässä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mind Factory - Black Angel 22.02.2006

Mind Factory - Black Angel
Onpas yläpään kihinää ja kähinää noissa pelleissä kovasti pinnassa. Mieluummin kuulisin ton neidin melodioita varsinaisena leadina. Välillä meinas hajota hienoihin filleihin. En tiedä tippuko rumpali vai kitaristi. Ihan jees soolo mukaillen melodiaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele deadmanshand - Napalm & Acid 27.01.2006

deadmanshand - Napalm & Acid
Siistiä. Onks toi bozouki tossa alussa vai mikä? Ihan osaavan kuuloista, tosin en tästä juuri ymmärrä. Oikeeseen väliin tuli taas tuo bozouki? -melodia. Vielä olis voinut olla joku muukin teema ja osa, joka olisi tuonut biisiin lisää vaihtelua ja kiinnostavuutta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cold Shot - Sadman's cafe 31.01.2006

Cold Shot - Sadman's cafe
Letkeesti lähtee. Laulaja pääsee tonne alas, okei. Mutta ei se hääviltä kuulosta alarekisteristä. Tulee semmonen lauluoksennussoundi. Ei hyvä. Parempi soundi on heti kun vetää pikkusenkin ylempää. Tää oli siis erittäin kriittistä rakentavaa kommenttia. Sinälläänhän vokalisti vetää ihan jees, toi oli mielipide, miten kuulostais paremmalta. Samoin koko biisi saisi lisää kiinnostavuutta kun laulumelodia olisi vaihtelevampi ja menis ylempää. Kun muu soitanta on enemmän tuota fiilistely sointutäyttöä. Ihan tyylikästä sellaista, muttei aivan jackpottiin asti kanna. Päättyy siihen, mistä alkoikin. Eli letkeys ja tatsi säilyi hyvin koko biisin läpi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cold Shot - Evil Eyes 30.01.2006

Cold Shot - Evil Eyes
Letkeellä bluesfiiliksellä lähtee käyntiin. Onko laulajalla oikeasti alarekisterissä tuommonen laulusoundi kun tossa biisin alussa on? Kuulostaa sellai pakotetulta ja ei niin toimivalta. Eli vähän niinkun 69Eyesin laulu kuulostaa aivan kamalalta, kun se jätkä yrittää vääntää sillei typerästi. Hienoa, ettei biisi poikennut alun linjalta turhia häröilemään, vaan letkeä mutta hallussa oleva ote ja tunnelma pysyi loppuun asti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Archaic - Rainforest 27.01.2006

Archaic - Rainforest
Ihan osaavan kuuloista ohjelmointia, tosin en tästä mitään kyllä ymmärrä. Omaan makuun kaipaisin enemmän eri teemoja ja osia biisiin eli vaihtelua ja eteenpäin menoa. Mutta ei tässä genressä taidakaan olla niin kysymys biisimittaisista tuotoksista kuin esim. tunnin kokonaisuudesta, jonka fiilikseen voit hypätä mukaan koska tahansa?

Kommentti kappaleesta Kuuntele GARM - Fuck The Grace 03.03.2006

GARM - Fuck The Grace
Perusjynkällä lähtee. Vähän ohuet soundit. Perussäkeistön riffittely äärettömän tylsää. Kiinnostavin kohta on tuo säkeistöjen välissä oleva välike, minkä melodiassa on jotain ideaa esim. (03:02 alkaen). Soitto ihan ok tiukkaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Indyus - Hold Out! 11.01.2006

Indyus - Hold Out!
Minähän en mitään tästä genrestä ymmärrä, mutta.... Ihan hirveältä tuo soundaa mun mielestä. Tosi kasarimeininki. Ensimmäiset Casiot on kaivettu esiin ja niillä leikitty. Tai no mistä tiedän, josko olet tuota hakenutkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sonicmind - Reflections 03.02.2006

Sonicmind - Reflections
Sen mitä soundeista selvää saa, niin tiukkaa menoa tuntuisi olevan. Vokalisti ihan uskottavan kuuloinen, sekä laulu että huuto/örinä toimii. Tämä erottaa tuhannesta ja yhdestä vastaavasta demobändistä. Soitto toimii myös.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Faro - Compromizing 03.02.2006

Faro - Compromizing
Hmm. Nyt on kyllä pää aika tyhjä, mitähän tästä sanoisi. Aiemmin kaipasin vokalistiltanne uskaltavampia ja polveilevampia melodioita. Ja tässähän niitä tulikin, kertsissä on jo meininkiä, mutta edelleen kaipaisin lisää. Sen tyylistä mitä on pieni venytys 2.01 kohdalla. Hienosti vetää neito. Taas tuo kitaran yksitoikkoinen riffittely puuduttaa. Noihin voisi harkita jotain muuta ratkaisua.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Faro - About 24.01.2006

Faro - About
No varmasti on keikkahitti. Tän mukaanhan on helppo lähteä nyökyttelemään ja miksei baarissa jengi tanssimaan, oli sitten kuullut biisiä ennen tai ei. Tässä toimii rumpalointi ehkä parhaiten näistä kipaleista. Hilpeää menoa. Noi kiipparit tuo hienon fiiliksen ja sopii biisiin jees.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nocturna - Hard in the club 03.02.2006

Nocturna - Hard in the club
Alku ihan jees rytmittelyä ja ok soundi. Minuutin jälkeen käy vähän tylsäksi, koska teeman varioinnit eivät minusta ole kovin onnistuneet. 4.40 jälkeenhän muuttuu oikeesta hetkeksi aivan eri biisiksi rytmiikaltaan ja sitten tulee häröilyä.Ihan hyvä ratkaisu, että sentään palaa samaan rytmiikkaan ja nivoo raitaa yhteen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Her Wickedness - So Sweet 09.01.2006

Her Wickedness - So Sweet
Samoja fiiliksiä tulee, kuin aiemmistakin neidin tuotoksista. Aina kun puhelauluun päin ollaan enemmän kallellaan niin on jees, mutta sitten noi melodian riitasoinnut menee yli multa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Slack Haddock - Drumpu 11.01.2006

Slack Haddock - Drumpu
Tyllsssääää. Ei tuommosta laahaavaa "fiilistelyä" jaksa kuunnella minuuttitolkulla, jos ei siinä ole selkeästi häikäiseviä instrumentaalisia suoritteita. Eikä niitä tässä ole.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Faro - Helsinki Exile 24.01.2006

Faro - Helsinki Exile
Monenlaista kamaa teillä.. Letkeästi lähtee käyntiin. Hyvä funk-ote. Sinäänsä ihan hyvin soitettua ja muutenkin hyvää kamaa. Mutta biisinä jää vähän sekavaksi. Ei oikein saa kiinni mitä tällä nyt on haettu. Funk-meininki kun vaihtuu kertsissä täysin eri maailmaan. Ja jotenkin noihin muihin biiseihin ei ole linjassa oikein. No ehkä en ole kuunnellut teiltä tarpeeksi, jotta olisin löytänyt sen punaisen langan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Faro - Out of Reach 24.01.2006

Faro - Out of Reach
Mun mielestä säkeistöstä puuttuu jotain elementtejä. Kun kitarassa on noinkin selkeä ja päälläoleva soundi ja sit sillä vedetään tommosta katkonaista funkkijuttua niin se tekee kokonaisuudesta aika levottoman oloisen. Eli siinä vois olla jotain selkeempää mattoa kiipparista tai jotain joka vähän täyttäisi ja veisi eteenpäin ja sit se funk-kitara olis kevyemmällä soundilla päällä. Kertsihän etenee hienosti. Ei siitä oikein muuta voi sanoa. Ei mikään maailman kekseliäin, mutta erittäin toimiva. Huomasin toisessa kertsissä, että tuo kitaran riffittely rupeaa jo puuduttamaan, voisi tulla jotain muutakin juttua kuin tota samaa ja samalla soundilla. No tietty c-osassa heti perään tulikin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Faro - Help Me 24.01.2006

Faro - Help Me
Toimiva alku. Kommentoidaan nyt tuota vokalistin suoritusta, kun jäi äskeisessä kappaleessa puuttumatta. Laulun perussoundihan on hyvä. Vire kohdallaan. Vähän epäselvä miksaus, mutta tuntuisi lontoon ääntäminenkin olevan kunnossa. Ja äänenkäyttö varmaa. Ehkä liiankin varmaa... Eli ainakin tässä biisissä melodiat on kyllä ihan jees, mutta menee kovin kapealla alalla. Toivoisin kuulevani tuota ääntä melodioilla, jotka versioisivat vähän muuallakin kuin tuossa keskirekisterissä. Tulis tällekin biisille aivan uusi vaihde. Tää biisi toimii kokonaisuutena tuotannollisesti sekä miksauksena paremmin kuin tuo out of reach. Tässä on mun mielestä sinänsä kaikki palikat kunnossa. Hienosti säkeistössä miksattu tuo laulu lähelle. Tuo vokaalisuoritus ansaitseekin sen. Ihan toimivia "valleja" kitaralla. Sopii biisiin erittäin hyvin. Ja hyvin sovitettu oikeisiin väleihin niitä, eivät puuduta, vaan tuovat väriä biisiin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Bad Excuse - Out of Control 03.03.2006

The Bad Excuse - Out of Control
Diskobiitti introssa toimiva ratkaisu. Laulu epäselvää, pulla suussa vedettyä. Lontoon artikulaatioon voisi kiinnittää huomiota. Riffittely ihan ok. Biisinä keskinkertainen, ei jaksanut kantaa loppuun asti. Sooloon mentäessä tuntui, että olisi saanut loppua jo.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nobelskaja Priz - Grabzh Dewapershe 03.04.2006

Nobelskaja Priz - Grabzh Dewapershe
Taas tätä niinperkeleenhassunhauskaabeeluokanliperihuumorikuraa. Edelleen olen samaa mieltä. Kyllähän tämä voi olla hauskaa parin promillen jälkeen itsekseen touhutessa. Mutta miksi kuunteluttaa muilla. Tuskaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nobelskaja Priz - Vremja Perestrojka 01.04.2006

Nobelskaja Priz - Vremja Perestrojka
En näe järkeä tämän kaltaisen huumorimusiikin julkisessa jakelussa. Huumorigenre on vaikea laji ja toimii kuulijalle vain jos huumori on oikeasti hyvää ja oivaltavaa. Tässä ei ole kumpaakaan. Jos vitsi ei aukea, kuin itselle ja lähipiirille, miksi kuunteluttaa sitä muilla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celestial Aeon Project - Masquerade 16.03.2006

Celestial Aeon Project - Masquerade
Could fit in a fantasydrama or horrorfilm with an ironic, cynical or unexplained angle. For example Lemony Snickets A Series of Unfortunate Events.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Monoacid Soundsystem - Poikkeuksellinen Harakka 14.12.2005

Monoacid Soundsystem - Poikkeuksellinen Harakka
Matrix-tyylisen actionpätkän taustasoundtrack tai jonkun aggressiivisen pelin taustamusaa. Siinä tolle käyttöä. En nyt tuota juurikaan musiikiksi kutsuisi. ;)

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Barbara Blonde: Mama 13.12.2005

DIRTY CLUB - Barbara Blonde: Mama
Erikoinen, mutta toimiva ratkaisu, että tuo alku lähtee aivan suoraan säkeeseen ilman sen kummempia introja. Kertsin tylsät rypistelykitarasoundit ja -riffit eivät tee oikeutta säkeistöjen hyvälle meiningille. No lopussa kertsikin tuntuu toimivan. Mene ja tiedä sitten. Ehkä tuo lähtö kertsiin on sitten liian räikeä verrattuna säkeistöön.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dandruff bändi - Jealousy 13.12.2005

Dandruff bändi - Jealousy
Vähän on turhanpäiväisen kuulosta rämpyttelyä. Soundi on ainakin retroa. Kuulostaa niiltä ajoilta, kun efektejä ei vielä juuri ollut ja äänitystekniikkakin oli hyvin lastenkengissään. Laulusoundissa on ihan potentiaalia ja mitä sain selvää, niin ääntäminenkin tuntuisi olevan hyvällä tolalla. Vireen kanssa mennäänkin sitten metsään. Tai välillä tosi jees, mutta vetää niin falskisti, niin falskisti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jokkernaut - lähetin 30.12.2005

Jokkernaut - lähetin
Tästä alusta tulikin enemmän c-bändi mieleen. Reipasta menoa. Toimiva perusriffi. Soundit aika ruvella. Ihan hauska lähestymistapa aiheeseen tuo lyriikan teema.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Andiamo - Halki preerian 13.12.2005

Andiamo - Halki preerian
Koppotikoppoti. Toki olet keksinyt tuon rytmiikan westernien henkeen. Mutta toteutus ei ole sävellyksenä juurikaan mielenkiintoinen, eikä soundit tai soittaminen myöskään häikäise.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ghost Trio - Nocturne 14.12.2005

Ghost Trio - Nocturne
Tuskastuttavan laahaavasti lähtee käyntiin. Laulussa hyvää soundia ja tyyliä, ehkä hieman liikaa yritystä olla jotain though. Kuulostaa siltä, että laulaja laulaa "suu supussa" tai siis silleen turhan laiskasti "vatsastapuhujamaisesti".

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Bad Excuse - World Moderator 22.02.2006

The Bad Excuse - World Moderator
Alun riffittelystä tulee mieleen suomirokki. Laulu jotenkin aneemista ja monotonista verrattuna siihen mitä on musiikkityylissä haettu. Soitossa paikoin vielä hakemista.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dr.Groove - Viimeinen kierros 12.12.2005

Dr.Groove - Viimeinen kierros
Joo joo, ei tehty otsa rypyssä. Mutta en itse löydä tästä hauskaa vitsiä. Vanhoja teemoja pyöritellään uudestaan, eikä mitenkään uudella tavalla omaperäisesti. No joo, toki tuo kertsin vitsi oli ihan osuva varmaan joillekin sieluille.

Kommentti kappaleesta Kuuntele ROUTA/ AIKA - helvetin sepät. 11.01.2006

ROUTA/ AIKA - helvetin sepät.
Ensimmäinen fiilis: Tarkoitushakoinen kansanlaulumeininki. Kantelemeininki ja kansanlauluperinteeseen nojaava laulumelodia. Rautiais-Timppahan teki tuosta laulumelodian ja -tyylin käytöstä hitin jo. Sinänsä tässähän vokalisti vetää ihan yhtä hyvin. Ei vain kovin kiinnostavaa tai mitään uutta tarjoa tuo. Tuo kitarariffittely ei pysy timessä oikein sitten millään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dandruff bändi - Over and done with 14.12.2005

Dandruff bändi - Over and done with
Reenikämppäsoundia. Tuommonen nuhjuinen soundi tavallaan toimii kun tuo tämmösessä himmailussa "lähelle". Mutta kokonaisuus ei toimi, koska soitto ei toimi. Ja kuulisin mieluummin tuon laulajan vetävän kunnolla, eikä tuolleen yrittävän hissutella, koskapa nyt kuulostaa aika hinaajalta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele RRP: Greatest Hits Vol 2 - Ennustus 12.12.2005

RRP: Greatest Hits Vol 2 - Ennustus
Parasta biisissä tuo säkeistön bassoriffi sekä kertsin "syna-vastaukset". Lyriikat on taas turhan yksioikoiset ja paljastavat minun makuuni.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celestial Aeon Project - Remembrance 15.11.2005

Celestial Aeon Project - Remembrance
Traditional and mellow, yes - but also beautiful and a quality piece. The song -by the way- suites perfectly to the animation on Essence artist page. Makes you think positively. The sun will shine and the sky will be bright again. That was a good drop of medicine to the mood I´m having right now. Thank you for that. Could have been a bit longer to catch up with that feeling. -Well of course you can adjust that depending the use.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bitch So Sweet - Beneath The Surface 21.02.2006

Bitch So Sweet - Beneath The Surface
Tulleepi vaan kovasti mieleen köyhän miehen HIM. Varmaan olette jo tuhannesti saman vertauksen kuulleet, mutta ei voi mitään. Ainakaan mun musiikillisella kokemuksella ei löydä mitään selkeästi omaa. Tämä siis mun näkökulmasta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bitch So Sweet - Burn Alive 31.01.2006

Bitch So Sweet - Burn Alive
Sinänsä mun mielestä tää ei oo hevanderia vaan justiinsa tota genremäärittelyn hard rockia. No, vitunko väliä sillä on. Heti kärkeen saatte multa kyllä krediittiä. Yleensä tän tyylinen rockrymistely on vain helvetin tylsää, kun biisissä ei oikeastaan tapahdu mitään ja kaikki perustuu sille että on muka niin hyvä ja kova meininki. Mutta täähän oikeesti potkii ihan hienosti eteenpäin. Ja riffeissäkin on jotain ideaa. Ja tiukasti soitettukin. Laulaja muchos uskottava. Joskin esikuvat ja omat kuuntelukokemukset paistaa läpi sieltä aika vahvasti. Mutta ainahan ne sieltä kuuluu. Erittäin hyvä vokaaliraita. Sounditkin on mun mielestä hyvin kohdallaan. Ei perkele. Hittibiisiä vaan kehiin, niin sehän on siinä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bitch So Sweet - The Reasons 11.01.2006

Bitch So Sweet - The Reasons
No ei ole hittibiisi. Tai no. Ei musiikillisilla avuilla. Mutta eipä ne hitit tänä päivänä kovin ihmeellisiä biisejä olekaan. Säkeistö on helkutin kulunut ja tylsä. Kuin myös kertsikin. Ei tässä sinäänsä mitään niin hukassa ole, paitsi omaperäisyys. Eli soitto ihan ok ja biisi ihan ok tyylilajiinsa. Henkilökohtaisesti mulle ei tipu tuon lajin rokki, missä missään biisissä ei ole mitään mielenkiintoista. Korjattakoon, että c-osa kyllä nosti esiin hieman muiden samanlaisten suosta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jokkernaut - värivalot 29.12.2005

Jokkernaut - värivalot
Hieno toi säkeistön melodia. Yksinkertainen, mutta pirun tyylikäs. Kertsinkin melodia toimii jees. Ja hyviä toimivia ratkaisuja lyriikan rytmityksen kanssa. J, sun laulussa kuulin enemmän sävyjä kuin koskaan aiemmin. Hienoa. Herkkukohtana n. 1:01 fiilistely. Koko toteutuksesta en niin innoissani kuitenkaan. Mun makuun turhan rillumareifiilis. Ainakin tällä kuuntelukerralla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jokkernaut - taika 30.12.2005

Jokkernaut - taika
Hyvällä meiningillä lähtee liikkeelle. Hyvä poljento. Sitten hajoilee rakenne sillein, etten itse oikein saa kiinni mikä osa tulee minkäkin jälkeen. Tuossa bridgessä? (0:45) missä tulee lyriikkaa nopealla temmolla, on hyvä idea. Hieman kompastuu tosin ensimmäisen linen jälkeen. Samoin sen jälkeen (1:05) c-osa?, missä tulee stemmat, kuullostaa aika oudolta. Ai mutta itseäni toistaen, on tossa säkeistössä kyllä hyvä meininki. Kertsissä on kyllä leppoisa kesämeno, sopii hyvin laulaa kumpupilvistä ynnä muusta laid back touhusta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele ROUTA/ AIKA - avajaiset 12.12.2005

ROUTA/ AIKA - avajaiset
Tiukasti vetää rumpali alussa. Uskottava ääni laulajalla myös. Tai "kovaa" vetää hyvin, mutta pehmeemmällä soundilla vedetyissä osissa ja äänen käytön "vaihtokohdissa" on vielä kehitettävää. Tylsäksi käy tuo yhden riffin varaan rakentaminen. Sanoituskin on hieman yhden vitsin ylikäyttöä. Mutta potentiaalia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Randomtalks - The Day Above Me 15.11.2005

Randomtalks - The Day Above Me
Hyvän kuuloista settiä. Mulle ei niinkään tuu semmonen täydellinen rauhottumisen ja seestymisen fiilis vaan ennemminkin semmonen rauhallisen letkeän, mutta virkeän kesäpäivän olo. Semmonen fiilis, kun olet lomalla ja aurinko paistaa ja alla on avoauto tai moottoripyörä. Edessä siintää kutsuvat tiet ja maisevat, eikä ole kiire ehtiä mihinkään. On kokemusta tuollaisista hetkistä ja jotenkin tää veto osuu noihin tunnelmiin. Kyllä tää pistää paikallaan ruumiin nytkimään.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele POLTE - totta vai fantasiaa 21.02.2006

POLTE - totta vai fantasiaa
Vähän sellaista pitkäpartaisten amerikanmiesten kitarointimeininkiä. Ihan ok reippaan iloista, eteenpäin menevää tavaraa. Sanat, melodia tahi muutenkaan laulun toteutus ei innosta oikein täällä päässä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lauri Piispanen - Ensimmäinen vuosi 03.11.2005

Lauri Piispanen - Ensimmäinen vuosi
Tässä ollaan jossain maaseudulla, lennetään nummien ja metsien yli syksyn tuulenpuuskien tehdessä pudonneista lehdistä pyörteitä. Jotenkin tulee sellanen luottavaisen onnellinen olo, että elämä voittaa ja kaikki kääntyy vielä parhain päin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele POLTE - niin niin 30.01.2006

POLTE - niin niin
Soundit jotenkin ihmeelliset, ihan selkeet ja hyvät noin perusjärjellä ajateltuna, mutta silti tulee kuin sois naapurihuoneessa c-kasettimankasta. Omituista. Eli kai ne on vähän ohuet sitten. Täähän on hyvin etenevää perus suomirokkia. Soittotatsi on hyvä. Jos livenä yhtä toimivaa, niin mikä ettei jengiin pure. Biisistä itsestään en ole kovinkaan innostunut. Lopun ekstrakertsi on turha ja korni.

Kommentti kappaleesta Kuuntele POLTE - kesä 96 01.04.2006

POLTE - kesä 96
Kylläpä lähtee perinteisesti liikkeelle. Vähän on laulu takana, tosin sanoista saa hyvin selvää. Itseäni kun Popeda, Yö ja Tehosekoitin lähinnä yrjöttävät, niin en voi väittää juurikaan nauttineeni tästä kappaleesta. Ihan hyvälaatuista tuotantoa lajityypissään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Dream on 31.10.2005

DIRTY CLUB - Dream on
Kammottava ääni. Miksi pitää näin yrittää äänijänteensä raiskata. Biisinä tylsää aerosmithiä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Napalm Monkey Rockers - Bastard Children of the Lost Generation 31.10.2005

Napalm Monkey Rockers - Bastard Children of the Lost Generation
Juu kuulostaa kyllä kellarisoundilta, aika syvältä tulee. Ideahan tässä biisissä on saada se rokkaamaan kuin kanadanhirvi keskellä junarataa. Mutta kun ei vaan rokkaa. Pientä tarkkuutta soittoon ainakin vielä vaatii.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Van der Phunck - Hope for a better day 03.11.2005

Van der Phunck - Hope for a better day
Leaves you with a feeling that a better day will come indeed. Hold to that thought of hope and let it take you to see what life´s got to offer tomorrow... A bit hard sounds at keyboard at the end of the song.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Too Ugly LTD 31.10.2005

Kalkutan Konepaja - Too Ugly LTD
Lähtee jälleen liikkeelle hienosti rokaten haikat takapotkulla kuin diskoroketissa ikään. Hitaisiin osiin mentäessä voisi merkata selvemmin, menee hetki tajutessa että mikäs tässä on homman nimi. Ajoittain muchos mukakasta laulua. Hyvin rokkaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele TDI (The Divisional Island) - Waiting for the alarm 03.11.2005

TDI (The Divisional Island) - Waiting for the alarm
Laulusta ja sen sanoista ei saa alussa selvää. Eikä kyllä myöhemminkään saanut. Turhan taakse jätetty lauluraita. Hienon toimiva tausta alussa. Hyvin valitut peruskompit vievät biisiä hyvin eteenpäin. Mutta noi rumpusoundit on kyllä vehkeestä, varsinkin siinä välikkeessä tomifillit kuulostaa kamalilta. Biisinä ihan jees, löytyy kunnon kertsikin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pahaluu - Palan halusta 12.12.2005

Pahaluu - Palan halusta
Tylsää ja epätarkkaa rumpalointia. Kuulostaa siltä, kuin itse olisin kannuissa. Silleen vähän sinne päin. Laulusoundi on hyvä "kovempaa" vedetyissä kohdissa. Vähän irrallaan on tuo kertsin erilainen soundimaailma säkeistöön verrattuna. Ei tule kokonaisfiilistä, ei pääse tunnelmaan sisään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Riku Rotten Project - Haavekuva 26.10.2005

Riku Rotten Project - Haavekuva
Alkaa ihan lupaavasti, sitten taas tylsistyy jotenkin kasaripunkki -johdannaiseksi touhuksi. Lyriikat ja tapa tuoda ne tökkii mun korvaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Beautiful Betrayal - Circle Of Three 04.11.2005

Beautiful Betrayal - Circle Of Three
No ihan hittimeininki soundilla ok lähtee liikkeelle. Laulussa vain vielä tarkkuutta lisää vaaditaan. Kertsissä jää laulu massan taakse. Paljon on tavaraa kyllä ilmassa. Ihan jees soitantaa. Tyylilajikin hallussa. Joku tossa laulussa tökkii, mutta prkl kun en osaa sanoa mikä. Ei tässä ihan hittikertsiä vielä ole.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nosdrama - Cold trails, long roots 26.10.2005

Nosdrama - Cold trails, long roots
Nättejä kitaratouhuja alussa (jatkuen tietty myöhemminkin biisissä), kivalla soundilla myös. Ihan jees soundi myös laulajalla. Vähän ehkä hapuilua, pakotetun tuntuinen lauluveto. Ehkä kuvittelen vain. Hyvin kasvaa isoksi kertsiin? mennessä. Jees harmoniajuttuja. Hieman jää rakenteeltaan kaipaamaan jotain kliimaksia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele ranca - raskasta unta 26.10.2005

ranca - raskasta unta
Jäljillä ollaan. Laulusoundi ja tapa/kyky käyttää ääntä hieno. Kitarajutuissa kuuluu pyrkimys tehdä omanlaistaan musiikkia. Silti vielä kuulostaa ehkä liikaa yhdistelmältä jo olemassaolevia. Jäljillä ollaan ja sieltä vielä täysipottikin vielä ajan myötä tullee.

Kommentti kappaleesta Kuuntele ranca - sielunviljely 26.10.2005

ranca - sielunviljely
Erikoista. Samalta bändiltä toinen biisi putkeen. Kommenttirinki toimii. Not. No mutta mukava saada perspektiiviä orkesteriin toisen biisin muodossa. Tässä kuuluu jo enemmän bändin oma mauste. Kitarajutut jälleen hienoja. Ehkä tuota edellistä biisiä ehjempi biisirakenne. Tai siltä tuntuu. Soundipuoli ainakin tietokonen kaiuttimista käsin kohdillaan. Hyvää kamaa!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele ranca - sarvi 09.12.2005

ranca - sarvi
Laukka ei toimi alussa, ei vaan kulje. Laulusäkeistö toimii jo paremmin. Ehkä tuo hyvä vokaalisuoritus peittää alleen ei niin groovaavan soiton, mene ja tiedä. C-osa (?) eli se loppu tulee tosi leikatusti ja puun takaa, siihen voisi miettiä pehmeämmän lähestymisen. Muutenkin c-osa on tosi erillään biisistä, aivan eri maailmasta. Tämä oli kriittistä arviointia. Hyvää settiä taasen.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele deep impulse - Break The System REMIX 2005 20.10.2005

deep impulse - Break The System REMIX 2005
Ihan uskottavan kuuloista räpäytystä. Itse biisinä tusinaa. Ihan ok tehtyä though.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celestial Aeon Project - Jester's Tear 20.10.2005

Celestial Aeon Project - Jester's Tear
Tulee joku fantasia/kauhu -leffa mieleen. Esim. Surkeiden sattumusten sarja, johtunee siitä että tuli äskettäin katottua. =) Kyllähän tuo luo semmoista surumielisen kaihoisaa ja kysymyksiä ilmaan jättävää tunnelmaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele FEL - FEL-tunnari 04.10.2005

FEL - FEL-tunnari
Joku supermarion hahmoista söi sellaisen väärän sienen ja siitä tuli paha. Sille sit piti tehdä taustamusiikki kun se hyppii ympäri peliruutua ja syö itseään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celestial Aeon Project - Hope for rebirth 26.10.2005

Celestial Aeon Project - Hope for rebirth
Hienon kuuloista kyllä, mutta ei lähde oikein käyntiin. Ja sit tajusin ton genren. No tietty miksei soundtracktouhuna mene, eihän ne kovin pitkiä pätkiä ikinä välttämättä ole, ei tarvii tapahtuakaan kummempaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Porno Samurai 04.10.2005

DIRTY CLUB - Porno Samurai
Huvittavaa laulantaa juu. Scottia haettu siihen tai jotain. Kaikki kliseet on käytössä kyllä. Onko tarkoitus tehdä parodiaa, mene ja tiedä. Itseäni tämä ei jaksa huvittaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Roomful of Emptiness - Anxious 23.03.2006

Roomful of Emptiness - Anxious
Hienoa maltillista perkussioiden käyttöä, tai mikä rytmimuna siellä maustaakaan soppaa. Tuo pieni juttu nostaa biisin aivan toiselle tasolle. Jees skittasoundi. Pitemmän päälle puuduttavaa. Itse olen hieman enemmän perinteiseen populäärimusiikin rakenteeseen jumiutunut. Mutta itse asiassa miksenpä voisi pyörittää tätä levylautasella kotiaskareita tehdessä. Noin niinkun fiilistä tuovana taustamusiikkina.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project Divinity - Forever and Ever 27.01.2006

Project Divinity - Forever and Ever
Kuulas ikuinen päivä aukeaa maiseman ylle. On pakkasta, mutta silti lämmin olo. Aurinko paistaa. Ikuisuus on hetkessä läsnä. Mitä kohtalo tuo meille mukanaan tänään?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Celestial Aeon Project - Angel's Tear 05.10.2005

Celestial Aeon Project - Angel's Tear
Eihän tässä ollut vielä biisiä. Semmonen intro vasta. No ihan hienoltahan nuo jouset kuulostaa, mutta ei pelkkä instrumentti tee biisiä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Oho Puolikas½ - Ruikkupaskaa 05.10.2005

Oho Puolikas½ - Ruikkupaskaa
Olis mun puolesta saanut tuo ensimmäinenkin jäädä "säveltämättä". En näe tällaisen olemassaololle mitään syytä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stonecold Zombie - Tiedän 05.10.2005

Stonecold Zombie - Tiedän
Juu, ei toimi biisi ei. Joten tällä kertaa ei kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Chaotic & Dekadent - Inasnum..Creperum.. Nex v1.1 05.10.2005

Chaotic & Dekadent - Inasnum..Creperum.. Nex v1.1
Jaahas. Olette opetelleet koneen käyttöä. Good for you, mutta mitä tämä hyödytön bittikasa tekee täällä?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vanhat ja väsyneet - Snow On You (final version) 22.09.2005

Vanhat ja väsyneet - Snow On You (final version)
En muista oonko just tätä biisiä kuullu, jotain tältä pumpulta kuitenkin. Jotenkin ei saa kiinni, onko tää lintu vai kala vai joku muu. Välillä tulee mieleen kasarisarjojen tunnarit ja taustamusat ja välillä taas perushevanderi. Itse en oikein käyttöä tälle löydä, ei toimi biisinä itsessään. Sinäänsähän tuo kitarateema ja harmoniajuttu ei ole ollenkaan hullumpi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIRTY CLUB - Metalmen 22.09.2005

DIRTY CLUB - Metalmen
Tuli jopa jotain Kingston Wall assosiaatioita tuosta alun ja lopun hokemakohdasta. Siihen hupi sitten jäikin. Karmea yritys tuo laulu. Ilman tuota laulua jos ajattelis niin tavallaan ihan oman soundisensa kuitenkin. Eli kehityskelpoinen. Ehkä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lihavat Pojat - Kuka söi mun pitsan 05.10.2005

Lihavat Pojat - Kuka söi mun pitsan
No eihän tässä oikein ole biisiä. Jamittelu toimii vain jos soitannollinen osaaminen on ylivertaista. Eikä aina silloinkaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Coach & Toverit - Hammondi 11.01.2006

Coach & Toverit - Hammondi
Onko tässä nyt haettu fiilishuumoripläjäystä Martti Servon viitoittamalla tiellä. Eihän tällä oikein musiikin kanssa ole tekemistä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Van der Phunck - Aamu 26.10.2005

Van der Phunck - Aamu
Ihan hauskaa touhua, tuossa pyöriessä taustalla. Harmitonta. Mutta samalla hyödytöntä ts. en keksi tälle olemassaolon tarkoitusta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dr.Groove - Jungle Inside 13.09.2005

Dr.Groove - Jungle Inside
Ainahan noissa oikeissa perkussioissa on hieno soundi. Mun korvaan vaan kyllä särähtää tuo timen puuttuminen. Eli epätarkasti soitettuna ei RYTMIsoittimet yleensä kuulosta hyvältä. Ja tässähän oli vasta perkussioraidat johonkin biisiin. Ei sinänsä biisiä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Riku Rotten Project - Kenelle kellot soivat 22.09.2005

Riku Rotten Project - Kenelle kellot soivat
Hyvää rytmiikka-asiaa tuossa alussa. Meiningistä -varsinkin säkeistöstä- tulee mieleen joku Kuolleet Intiaanit. Ihan jees kuulosta settiä. Sitten taas tuo b-osa (kenelle kellot soivat...) ei toimi yhtään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kosminen - Lähemmäs 13.09.2005

Kosminen - Lähemmäs
Ihan harras tunnelma tulee. Noista stemmakuoron sanoista ei saa selvää. Kaipasin tuohon jonkun karismaattisen äänen omaavan solistin kertomaa tarinaa. Tuo fiilis tukisi hienosti jotain tekstiä. Nyt jää vähän jotenkin puolinaiseksi, vaikka onkin kasvatettu hienosti loppua kohden.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Undence - Only Oceans Remain 13.09.2005

Undence - Only Oceans Remain
Oikein maukasta fiilistelyä. Tietty akkarin soundi olisi voinut olla parempikin, varsinkin sen reippaamman osion. Mutta minkäs olosuhteille mahtaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Undence - Of Night And Light 08.09.2005

Undence - Of Night And Light
Tiukkaa mättöähän tämä. Enkös tämän kommentoinut jo aiemminkin? Hyvinpä toimii tämä kommenttirinki. Nythän tästä saa jo selvää eli uudelleenmiksaus on ollut kohdallaan. Ihan tiukkaa soittoa, siitä plussaa. Ikävä kyllä tällainen tekninen kilpajuoksu ei vain lajina ole minulle kovin mieluinen.

Sivu: 1 2 3