Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 50 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Withered - Dust to Dust 16.03.2005

Withered - Dust to Dust
Kunnia olla ensimmäinen kommentoja. Jeij. Biisi alkoi varsin nätin kuuloisella riffillä, ja taustalla suhiseva konemainen soundi istuu mukaan nätisti. Soundit ovat toimivat ja selkeät. Miksauksessa olisin toivonut tuotavan pientä lisapotkua bassoon. Kitarasoundit ovat hyvät. Vokaalit ovat miksattu hyvin biisiin, eivätkä häiritse sen puolesta. Laulajan ääni on suhteellisen vahva, mutta ei aivan kuitenkaan makuuni. Biisin rakenne toimii, ja tuokkasin varsinkin tuosta kahen minuutin jälkeen alkaneesta pätkästä. Mutta, valitettavasti, hirmu omaperäiseltä tai uudelta tämä ei kuulosta. Kaikki tuntuu toimivan varsin hyvin ja vielä kun sitä omaa juttua saisi enemmän mukaan, tulisi tästä varsin pätevää musaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Salaliitto - Lasikatto 14.03.2005

Salaliitto - Lasikatto
Biisi alkoi varsin kliseisen kuuloisella sävelkuviolla, mutta tuossa 20 sekunnin tienoilla vähän parani. Konerummut kuulostavat valitettavan hirveiltä. Vokalistin ääni ei oikein istu, pistää korvaan muun bändin seasta vähän turhan vahvasti. Taustavokaalit ovat miksattu hivenen turhan hiljaiselle/taakse. Kitarasoundit toimivat. Bassosta en sano mitään, siitä ei pahemmin mitään erottanu, vaikka yritin sitä tuolta bongailla, ennen kuin vasta kitarasoolossa. Joka olikin sitten biisin parasta antia, vaikkei suoranaisesti biisiin oikein istunutkaan. Kaiken kaikkiaan biisi on vähän liian rauhallinen, nätti ja kliseinen. En oikein tykännyt.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Protect The Hostile - Darkness 14.03.2005

Protect The Hostile - Darkness
Tykkäsin melodioista. Soundit ovat ihan hauskan kuuloiset välillä, joskin hivenen omaperäisemmillä ja ei niin suoraan FL:stä otettujen kuulosilla tää ois varmasti toiminu vielä paremmin. Jotenkin nää soundit vaan kuulostaa suurimmaksi osaksi liian suoraan "tehdassoundeilta", if you know what I mean. Pienellä hiomisella ja muutamalla erilaisella osiolla tästä tulisi varsin mainio. Kickiin vähän myös lisää potkua, kiitos :>

Kommentti kappaleesta Kuuntele Olavi Takatalo - Naakat 14.03.2005

Olavi Takatalo - Naakat
Meksikolainen kaupunki, ei pieni muttei suuren suurikaan. On lähes keskiyö, eikä juuri ketään liiku enää kaduilla. Tuuli puhaltaa ja kuun säteet lankeavat maan ylle. Katsot näkymää lintuperspektiivistä. Näkymä yhtäkkiä nousee ylöspäin ja nopeasti laskeutuu uinuvan itäeurooppalaisen kaupungin ylle. Muutama ihminen siellä täällä rientää vauhdilla pitkin öisiä katuja, osalla heidän pitkät takkinsa, osalla sateenvarjot suojana sadetta vastaan. Muunmuassa tämmöisiä tuntemuksia herätti tämä biisi. Aivan loistavan kuuloista. Vähän epävireiset kitarat ja epäharmoniset soinnut toimivat hyvin, epävireisen kuuloisesta viulusta tuli kylmiä väreitä. Biitti jyskyttää rauhallisesti taustalla, eikä häiritse, vaan pikemminkin nostaa melodioita hienosti esille. Soundimaailma on esimerkillisen hienoa, kaikki tuntuu olevan täydellisessä balanssissa. En tiedä osuivatko mielikuvani biisin aiheesta lähellekään oikeaan - sillä tuskin lienee väliä. Täydellisen hieno kappale.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Silmätön tarkkailija - Keijo 13.03.2005

Silmätön tarkkailija - Keijo
Ihan hauska meininki tässä, sanat ovat hauskat ja muut soittimet tuovat omaperäistä tunnelmaa mukaan. Huilusoittimet ottavat vähän korvaan, pikkusen ehkä turhan kovalla ne. Kertosäe toimii hyvin, mutta muut osiot kaipaisivat pientä hiomista. En tiedä jaksaisinko tätä toiste kuunnella.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rami Airola - Sankari osaa juosta vaikka kuinka lujaa 15.03.2005

Rami Airola - Sankari osaa juosta vaikka kuinka lujaa
Turrican oli mahtava. Biisissä on mukavan nostalgista tunnelmaa, soundimaailma on vahvasti kasarimeingeissä. Melodiat ja sävelkulut ovat paikoitellen nättejä ja istuvat hyvin mukaan. Miksaus on toimiva, samoin kuin biisin rakenne, mutta tämmöisenään biisi ei kuitenkaan ainakaan minun päässäni pysy kovin pitkään. Jokin hieno koukku tähän olisi pitänyt keksiä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Riku Rotten Project - Suomi kokonaiseksi 18.03.2005

Riku Rotten Project - Suomi kokonaiseksi
Mielenkiintoista. Sanoitukset ovat omalaatuisen oloiset, ainakaan ennen en tämmöisiin ole törmännyt vastaan. Kertosäkeen sovitusta olisi voinut harkita vähän enemmän, tämmöisenään se ei oikein, ainakaan minun kohdallani, toiminut. Kitarasoundit toimivat ja ovat laadukkaan oloiset - turhaa asiaan kuulumatonta särinää ei kuule. Sama pätee vokaaleihin. Miksaus on kaikin puolin laadukkaan oloista. Konerummut ovat aina konerummut, siitä ei oikein pääse mihinkään, enkä näe syytä lähteä niitä tämän enempää kommentoimaan. Biisi ei ihan makuuni ollut, vaikka paikoin siinä olikin muutamia oivaltavia temppuja.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Black Christ - Metalbeasts 12.03.2005

Black Christ - Metalbeasts
Metallipedot. Hurjaa. Tässä on nostalgian tuntua varsin kivasti ihan kaikilla biisin osa-alueilla. Mielleyhtymiä tulee ihan joka suuntaan heavy metallin puolelle. Soundit on ihan toimivat, joskin se muna jäi vähän uupumaan. Potkivilla soundeilla tää ois varsin rankka pläjäys. Ei pahemmin valitettavaa, ihan hyvin menevä biisi. Riffit nyt, sanomattakin, ovat perinteisiä ja kunnioittavat hevin perinteitä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nimettömät. - Uudelleen 12.03.2005

Nimettömät. - Uudelleen
Nätisti alkoi biisi kauniilla kitaramelodialla, niin akustisessa kitarassa kuin säröjenkin kanssa. Soundit ovat selkeät ja mukavan kuuloiset. Onko rummuissa tarkotuksella kasarimainen kaiku? Soitto on taidokkaan oloista, virheitä en huomannut. Vokalistille hieman lisää varmuutta lauluun ja tämä olisi varsin komea biisi. Voimakkaampi laulu olisi mielestäni sopinut hyvin mukaan, etenkin viimeiseen kertosäkeeseen. Soolo on perinteinen ja ihan hyvin soitettu. Vähän yllätyksetön tämä biisi oli, vähän omaperäisempää olisi voinut olla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele FEL - Dissataan Mikseriä 12.03.2005

FEL - Dissataan Mikseriä
Ei jumalauta :D Nauroin itteni melkein hengiltä tätä kuunnellessa. Aivan vitun loistavaa. Oivaltavia samplauksia tehty vokaaleille ja muutenkin suhteettoman hauskaa kuunneltavaa. Eihän tätä nyt aivan loputtomiin jaksa kuunnella, mut kyl tuli naurettua. *vedet silmissä* Loppua kohden biisi muuttuu vähän sentään vakavamman oloiseks.. vaikkei kyllä alussa jääneet mielikuvat onnistu häviämään yhtään mihinkään, jäi se alku mieleen liian vahvasti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Black Christ - Centurion Of Prix 12.03.2005

Black Christ - Centurion Of Prix
Hih. Pisti korvaan tuo "Satan's left hand" kohta vokaaleista. Ei ihan täysin vakavissa mielin ole taidettu tätäkään tehdä. Huumori on hyvä juttu, mutta se harvoin iskee muhun musassa.. SYL ja Devin nyt poikkeuksena. Biisihän on (nyt jo) tuttua Black Christia, hassuja sekotuksia vanhasta kunnon hevistä väännettynä kieroon muottiin. Soundit ihan ok, mutteivat mitenkään ihmeemmät. Lyhyestä virsi kaunis.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Salaliitto - Uni 12.03.2005

Salaliitto - Uni
Kitarasoundit ovat toimivat, ja soitto taitavaa. Synat eivät oikein istu, liian läpitunkevat. Vokalisti tietää mitä tekee, vaikka niin vokaalien kuin sanotusten osalta tämä kuulostaa kovin perinteiseltä. Konerummut ovat aina konerummut.. tai siltä nämä ainakin kuulostivat. Biisissä on mukavan rauhallinen tunnelma. Taustavokaalit istuvat mukavasti ja miksaus on synia lukuunottamatta onnistunut.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Gazablanca - Kahleissa 18.03.2005

Gazablanca - Kahleissa
Alun kitaroiden paneerausta olisi voinut miettiä uusiksi, toinen kun on aika lailla oikeassa reunassa, mutta toinen ei sitten olekaan vasemmassa reunassa.. vähän häiritsevä. Soundimaailma biisissä on toimiva, rummut kuulostavat hyvältä, samoin kuin kitarat. Bassoa olisi voinut tuoda vähän enemmän esille. Vokaalit ovat raastavat, valittavan kuuloiset ja melko omaperäiset. Vähän tuli mieleen Deftonesin tuotanto paikka paikoin. Biisin parasta antia oli noin 2:33 alkanut kohta, taustan viulu, vaikka synteettiseltä kuulostaakin, on aavemainen ja tuo kieroa tunnelmaa hyvän riffin päälle. Muutenkin biisissä on ovela, aika konemainen tunnelma. Toimii lajissaan ihan hyvin, mutta vokaalit eivät aivan minuun iskenyt.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Harken - Yön Hiljainen 18.03.2005

Harken - Yön Hiljainen
Alun piano on hivenen konemainen, dynamiikka puuttuu. Ei mahda olla itse soitettu? Vokalistin ääni on yllättävän tumma, olisin kuvitellut tähän jotain aivan muunlaista vokalisointia. Jouset taustalla toimii ihan nätisti. Sävelkulut vokaaleissa ovat nätit, mutteivät oikein kuitenkaan iskeneet. Lähinnä biisissä jäi ärsyttämään pianon konemaisuus, mitään dynamiikkaan viittaavaakaan siitä ei löytynyt, ja näin se jäi hirmu kovaksi ja kylmän kuuloiseksi, mikä taas kappaleeseen ei sopinut. Ihan nätti biisi, mutta ei kuitenkaan kolahtanut.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cranky - July Song 18.03.2005

Cranky - July Song
Alun fiilistely oli mukavaa kuunneltavaa. Soitto on edelleenkin kunnossa, eikä siitä sanottavaa löydy. Vokaalit taas eivät ihan niin vakuuttaneet. 1:07 alkanut kohta oli todella komea. Rummut tulivat jämäkästi ja varsin makeilla soundeilla (edelleenkin) snarea lukuunottamatta mukaan. Basari on mukavan jämäkkä. Mikitetty? Biisin varsinaisesti alkaessa meno on hyvä ja riffit mukavaa kuunneltavaa. Vokaalit taaskaan eivät ihan onnistu vakuuttamaan, vaikka biisi kyllä muuten toimii. 3:16 alkanut kohta oli omaperäinen ja idea toimiva ihan toteutusta myöten. Ei tätä enää heavy metalliksi sanoisi, kyllä progemetalli on paljon lähempänä oikeata, niin paljon teillä on erilaisia osioita ja progemaisia kikkoja musassa. 4:33 kitaroiden nopea fade-in oli varsin nerokas, efektinä toimiva. Biisi kaipaisi ehkä vähän enemmän suoraa menoa, ja vokaaleiden hiomista. Tämmöisenään tähän on vähän vaikea saada kosketuspintaa. Lopetuksesta pisteet kotia, hieno oli.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Solar Syndicate - About Silence 01.03.2005

Solar Syndicate - About Silence
Tunnelma on hieno, suorastaan käsinkosketeltava. Lopussa iski varsinkin 2:38 alkava sellomelodia ja taustan pizzicatot. Aivan mahtavaa. Pianokin oli nätti. Surullista, mutta kaunista. Soundit on varsin pätevät, joskaan ei ihan autenttisen kuuloset.. vaan softalla kun tekee niin aivan autenttisen kuuloset onkin sitten aika lailla mahottomuus. Pieni pätkä iloisempaa melodiaa olisi ehkä istunut tuon surun keskelle hyvin.. tiedä sitten :>
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Black Christ - In Madness I Die 12.03.2005

Black Christ - In Madness I Die
Alkuun ilmeisesti haettu Halford tyylistä vokalointia. Ei oikein iskenyt noin rajusti efektoidut ja särötetyt vokaalit. Tummemmat örinä/karjuntavokaalit toimivat minun makuuni paremmin.Riffittely taustalla on ihan toimivaa, vaikkakin kovin perinteistä. Soundit ovat selkeät, potku miksausesta kuitenkin puuttuu. Ensimmäinen riffi on toimivin, säkeistön taustariffi vähän turhan tylsä. Koukku jäi biisistä uupumaan, nyt se oli välillä ihan ok ja välillä ärsyttävä.. liekkö sitten noiden vokaalien vika.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Albert Roxtone - Nostalgia#18 16.03.2005

Albert Roxtone - Nostalgia#18
Biisin melodiat ja sävelkulut ovat nättejä, ja ne on soitettu taitavasti, mutta minuun tämä ei iskenyt. Melodiat ovat vähän kuluneen oloisia, ja mieleen tuli paikoin liian vahvasti Scorpions yms. Konerummut taustalla eivät tähän kasaritunnelmaan auttaneet ;p Särökitaroiden soundeja olisin hienot vielä, ei soolokitarassa ihan noin paljoa säröä mielestäni tarvisi olla. Tekniikkakikkailua ei pahemmin ollut, ja siitä artisti ansaitseekin pisteet. Olisin odottanut tuohon loppuun vielä armotonta sweeppailua yms. Kaiken kaikkiaan parantamisen varaa vielä löytyy, lähinnä säveltämispuolella. Myöskin soundeihin kiinnittäisin jatkossa enemmän huomiota.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Monos - Your Fades Are Still Sore 12.03.2005

The Monos - Your Fades Are Still Sore
Puhdasta improvisaatiota ilmeisesti. Meininki on hyvä ja sounditkin toimivat varsin kivasti. Biisissä on rento, hauska meininki jota taputukset lisää mukavasti. Vokaalit pikkusen ottaa mun korvaan, mutta muuten kyllä toimii aika lailla nätisti tää biiseli. Hyvä tämmönen rock/blues sekasikiö jamittelu. Soolossa oli hyvä touchi. Mielelläänhän tätä kuuntelee.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Argon - Anger 08.03.2005

Argon - Anger
Suht rankka lähtö oli, antoi odottaa rankempaa biisiä kuin mitä sitten tulikaan. Soundit on selkeät, mutta miksauksessa tai masteroinnissa on jokin vipu ollut vähän väärässä päässä, jää jotenkin "etäisen" kuuloiseksi soundit. Kitaroita ainakin oisi voinu tuoda enemmän pintaan. Rummuista ei oikeastaan pahemmin sanottavaa.. snare ehkä vähän turhan pahvilaatikon oloinen. Soitto on varsin ammattitaitoista, yhtään virhettä en suoriltaan hoksannut ainakaan. Laulaja tuntee hommansa, yksiä parhaista Mikseristä bongaamistani vokalisteista. Rummut istuivat kokonaisuuteen aika nätisti. Biisi oli vähän tylsän oloinen alkuun, mutta 3:42 lähti varsin mukavaa riffittelyä liikkeelle ja vauhtikin nousi mukavasti. Tuo kertosäe ei oikein iskenyt mulle sävellyksen ja sovittamisen puolesta, sen takia jäi ehkä vähän vaisu maku biisistä. Lopun herkistely toimi kivasti, eikä stemmatkaan kuulostanu yhtään hassumilta. Plussaa siitä, että se nykyään melkein pakollisen oloinen, yleensä täysin turha, tilusoolo jäi pois. Hyvästä soitannosta ja etenkin hyvistä vokaaleista 8.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele MIELOIN - Kolmoisryhmä - Ei Onnellista Loppua 13.03.2005

MIELOIN - Kolmoisryhmä - Ei Onnellista Loppua
Biitti on nätti ja melodiat toimivat. Kitara kuulosti ihan hyvältä. Rap toimi yllättävän hyvin, flow on kunnossa eikä mc ärsytä liian poikamaisella äänellään, mikä tuntuisi olevan yleisin mikserin hiphoppareiden tauti. 1:30 alkavat vokaalit eivät toimi puoliksikaan yhtä hyvin kuin biisin aloittaneet vastineensa. Miksaus toimii, vokaaleihin olisi voinut kuitenkin panostaa pikkusen enemmän. Hyvää näin suomi hip-hopiksi. (Jota tunnun vihaavan.) Arvosanan jätän antamatta ihan tuon asenteeni ja genren vähäisen tuntemukseni takia pois.

Kommentti kappaleesta Kuuntele -CSPR- - Haavat Paranee 18.03.2005

-CSPR- - Haavat Paranee
Biisin melodiat ovat jotenkin vanhan oloisia, aika perinteistä suomirockia. Laulaja on ehkä bändin heikoin lenkki, alun vokaalit varsinkin kuulostavat varsin onnettomilta. Biisin nopeutuminen oli yllättävä, ja vähän hapuilevan kuuloinen toteutus. Sanat ovat mitä ovat, eivät ainakaan minuun iskeneet pätkän vertaa. Omaperäisyyttä kaipaisin rutkasti lisää, nyt biisi oli vaan tylsä.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele G.O.R.E. - 5:1 12.03.2005

G.O.R.E. - 5:1
Alkopa helvetin komealla kitarariffillä. Piti vääntää stereot kovemmalle. Mukavasti tää jytisee ja iskee muutenkin kovaa. Soundit ovat kaikin puolin hyvät, studioluokkaa. Vokaalit pikkasen tökkivät, vähän rankemmat huuto/örinävokaalit olisivat ehkä istuneet paremmin mukaan. Riffittely on toimivaa, kyllä tätä kuuntelee. Livenä kova, veikkaisin. Soitantopuoli on kunnossa, samoin ku soundit. Kerrankin istui soolo fiksusti biisiin. Vielä jos vokaaleihin sais pientä muutosta, tulis kyllä kiitettävä ainakin minulta.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Superstar - Feel Free to Ask 12.03.2005

Superstar - Feel Free to Ask
Alun riffittely on mukavaa ja rentoa kuunneltavaa, pientä progemaisuutta havaittavissa. Hyvän kuulosta kaikin puolin vokaaleiden mukaan tuloon asti. Liian pinnalle miksattu ja vähän läpitunkevan kuuloset. Ja vähän yritetään turhaa puristaa asennetta vokaaleihin, kuulostaa hivenen teennäiseltä. Lauluista muutenkin puuttuu se rockiin tarvittava.. ... muna. Biisi kuitenkin säveltämisen ja sovituksen puolesta muuten toimii hyvin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Revolution monkeys - Napalminaapuruston sikiölapset 12.03.2005

Revolution monkeys - Napalminaapuruston sikiölapset
Komeita, synkkiä soundeja. Tunnelma on massiivinen ja hyvin synkkä. Tulee mieleen Matrixin maanpäällinen helvetti. Komeaa, massiivista ja synkkää. Ei tätä loputtomiin jaksa kuunnella, mutta tämän mittaisena raita toimii hyvin; ahdistuksen ja painostavuuden kasvaessa ja kasvaessa, ja sitten urkujen mukaan tullessa pikkuisen helpottaessa. Noiseksi hyvin toimivaa. Lopun agressiivisuus on suorastaan pelottavaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Keltainen Mies - Keltainen Mies 14.03.2005

Keltainen Mies - Keltainen Mies
Huumorimusa ei oo oikein koskaan ollu mun juttu. Sävelpuolella biisi on ihan hauska, muttei oikein säväytä.. edes huumorimielellä. Vokaalitkaan nyt eivät suuremmin napanneet. Asennetta selkeästi pelissä kuitenkin ;> Miksaus ja... oikeastaan koko helahoito menee sinne vitsinurkkaan. Ei tätä jaksais oikein millään kuunnella loppuun asti, vaan teenpä niin silti. Onneksi pituutta ei ollut enemmän :P

Kommentti kappaleesta Kuuntele Astrayed - As Eternity 11.03.2005

Astrayed - As Eternity
Alku mukavan nätillä riffillä, pientä hapuilua rummuissa kuultavissa. Jännän olonen miksaus. Ensimmäisen säkeistön alkaessa tulee mieleen vähän Ensiferum yms, liekkö sitten syynä laulun sovitus. Laulu on pikkusen ohuen kuulosta, ja enemmän bassoa saisi olla mun makuun. Jää nyt vähän ohueksi. Melodia on nätti, muttei ehkä maailman omaperäisin. Ensimmäinen akustinen kohta on hieno, basari jytisee siinä kylläkin ehkä hivenen liikaa. Laittakaa hyvät ihmiset paremman laatunen biisi tänne ladattavaksi! Tuo 56 kbps bitrate syö kaiken laadun, etenkin pelleistä. Toinen rauhallinen, puoliakustinen kohta toimii vallan mainiosti myöskin. Ehdottomasti biisin parasta antia. Seurannut soolo oli positiivinen yllätys, siinä oli ideaakin toisin ku 99% sooloissa nykyään. Loppua kohti parani muutenkin meno huomattavan paljon. Soundeista en rupea hirveästi sanomaan mitään, kun tuo bitrate on mitä on. Parempi bitrate ja antaisin kiitettävän, nyt on vaikea sanoa toimivatko soundit oikeasti vai ei. Biisi oli kiva, rauhalliset kohdat ja loppu toimivat minun mielestäni parhaiten. Alun säkeistö ja "kertosäe" olivat sävelkuluiltaan ehkä hivenen turhan perinteisiä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mensura - Triumph of the Unfaithful 22.03.2005

Mensura - Triumph of the Unfaithful
Komeeta mättöä. Soitto on kaikin puolin kunnossa ja suurkiitos rumpalille, ilo oli tätä mättöä kuunnella. Todella komeita komppeja ja kikkoja, ja vaikka teknisesti helvetin vaikeita soitettiin välillä, ei virheitä kuulunut. Kitarat vetävät vähän taustanomaisesti, mikä nyt sopiikin tälle tyylille. Miksaus on kuitenkin valitettavan heikko, soundeissa kuulostaisi olevan hyvä pohja tästä olisi voinut hyvällä tuotannolla oikeasti saada helvetin hyvän kuulosen biisin aikaseks. Sävelkulut ja vokaalit vievät vahvasti Itä-Euroopan pakanabläkkisbändien pariin, eikä tämä hätkäytä ainakaan minua omaperäisyydellään. Esim Nokturnal Mortum tuli välillä hätkähdyttävän vahvasti mieleen. Hyvässä ja pahassa. Mahdollisuudet teillä on vaikka mihin, soittotaitoa riittää ja rumpalia kuuntelisi mielellään moni vaikka muu musa ois melkeen mitä tahansa paskaa. Omaperäisyyttä ja parempaa tuotantoa jäin kuitenkin kaipailemaan..
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Force Majeure - Gatecrusher - Demo 2004 14.03.2005

Force Majeure - Gatecrusher - Demo 2004
Biisi alkaa mukavan kuuloisilla spiikeillä. Sitten mennään kovaa ja korkealle. Basso ja rummut nakuttavat varsin nätin oloisesti taustalla, kitarat ihan mukavilla soundeilla eessä. Säkeistön alkaessa kuitenkin inhoreaktio tämän tyyppisiä vokaaleja nousee pintaan. Mikä siinä on, että pitää vetää niin kimeästi, niin korkealta ja niin.. niin.. perinteisesti? Biisi on yleisesti ottaen varsin perinteistä poweria, ja päätyy aika tehokkaasti sävellyksen takia sinne harmaaseen keskimassaan. Se pakollinen tilusoolokin löytyy. Tämän olisi voinut kuulla monelta muultakin bändiltä, oikeastaan edes hoksaamatta, että tämä ei ole heidän biisinsä alun perin. Ennen viimeistä kertosäettä alkanut kohta toimi ihan mukavasti, mutta muuten.. Soitto toimii, soundit ovat hyvät, mutta biisi ei säväyttänyt omaperäisyydellään eikä komeilla, vetävillä riffeilläkään. Soitosta ja soundeista seiska.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Product of Rage - Follow On 01.03.2005

Product of Rage - Follow On
Ignorance/Grips:n jälkeen menty Jenkkilästä Ruottiin päin hyvinkin selkeästi. Tuli aika vahvasti Soilwork mieleen paikotellen. Soundeissa otettu askel taaksepäin, vähän kirkkaampi miksaus ois voinu olla, eikä soundit ihan potki yhtä hyvin ku Ignorance/Grips:llä. Kaikki instrumentit tuntuu olevan pätevien soittajien käsissä, ei mitään pahaa sanottavaa siltä puolelta. Laulaja vetää potin, helvetin hyvät kuuloset vokaalit taas vaihteeks. Komee biisi kaikin puolin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Product of Rage - Stop-Turn-Go 01.03.2005

Product of Rage - Stop-Turn-Go
Komea alku. Jälleen seurataan Soilworkin viitoittamaa tietä, mutta mukavasti on omaa seassa ettei kuulosta liikaa esikuvalta. Parempi ku Myphenomenon, mutta demon paras? Jaa-a. Laulun miksaus hyvin onnistunu, ei mitään valittamista. Muuten samat ku tuossa Follow On:n kommentissa, soundit pikkasen tunkkaset eikä potki ihan yhtä hyvin kuin Ignorance/Grips:llä. Loppu toimi todella nätisti, samoin ku alku. Keskivaiheille ois voinu jonkin näkönen "nostattaja" olla, mutta toimii tää näinkin. Saitte fanin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Reflecting Black - Rusted Crown 09.03.2005

Reflecting Black - Rusted Crown
Vihastahan tuo oli. Alun kitaran akustisen kitaran melodia oli ihan nätti, joskin muun bändin tulessa matkaan kuulosti varsin ennalta-arvattavalta aina ensimmäisen progetteluun asti. Ihan kivoja tahtikikkailuja, muttei oikein jotenkin säväyttänyt kuitenkaan. Vokaalit miehekkäät, tuhdit ja vihaiset, ehkä tosin hivenen sekavat.. (örinät siis.) Soundit toimi basaria lukuunottamatta, joka oli aivan liian kovalla. Kuulokkeilla suorastaan inha kuunnella, eikä hirveästi parantunut stereoissakaan. Kitarointi ja etenkin kannuttelu sujui demo-asteen bändiksi varsin esimerkillisen hyvin, mutta sävellyspuoleen olisin kaivannut jonkun kivan koukun. Nyt biisi vähän pääsi valumaan ohi "perus" mättönä pienin progehtavin tahtikikkailuin. Kitarasoolosta en pitänyt. Kaiken kaikkiaan liian perus, aivan liian tasapaksu kokonaisuus, jotta minä olisin tästä erityisemmin pitänyt. Soitannosta ja soundeista kuitenkin pisteet kotia. Nuo tuomareiden kommentit antoivat odottaa jotain hyvää, valitettavasti petyin. Tiedä sitten tosin.. Immortalin maskit nyt eivät maailman pelottavimmat ole, vaikka hieno yhtye onkin.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele BlindNine - Fine 28.02.2005

BlindNine - Fine
Todella hieno tuo akustinen kitarariffi. Alku todella lupaava. Vokaalit pikkusen turhan hiljasella, örinää/huutoa lukuunottamatta, muuten hyvät. Biisi pysyy todella hyvin kasassa. Vähän kitaran soundit/miksaus otti korvaan, ois voinut tuoda "lähemmäksi", enemmän pintaan siis, niitä ja ne jäi ehkä hivenen ohuiksi ja kylmiksi. Rumpujen overit ehkä hivenen kovalla, bassopuolta ois voinut tuoda enemmän esille. Haitsu lyö pikkusen turhan kovaa läpi. Kaikin puolin hyvä ja menevä biisi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Haava (ReMixit) - Nipas blues (Bulevardi ReMix) 18.03.2005

Haava (ReMixit) - Nipas blues (Bulevardi ReMix)
Alusta tulee mukava, vanhanaikainen fiilis. Harjoitteleva, improvisoiva big bandin torvi/vaskisektio vauhdissa? ;> Itse biisin alkua kuitenkin jää kaipaamaan. Biisi tuntuu olevan yhtä alkua. Särinät, kirkonkellot ja hälytysajoneuvon sireenit taustalla onnistuvat luomaan varsin pelottavan tunnelman biisille, joka alkoi niin leppoisasti. Varsinkin hyvin häiritsevän kuuloinen rohisevaa hengitystä jäljittelevä soundi nousee tasolle oikeasti häiritsevä (hyvällä tavalla) loppua kohden. Lopun yskäsyt ovat oivalluksena aivan nerokkaat. Varsin pätevää jälkeä, ehkäpä tämän perään vielä jokin biisi, missä on selkeähkö biitti, mutta muuten yhtä outo tunnelma, sopisi hyvin?
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Astrayed - On This Cold Ground 11.03.2005

Astrayed - On This Cold Ground
Alku alkoi varsin hauskasti, lievää Barathrum vaikutetta olin kuulevinani. Biisin jatkuessa meno muuttui melodisemmaksi, josta tykkäsin. Tähän vokaalit sopivat paremmin kuin As Eternityyn. Helvetin raa'an kuuloset, ja se kuulostaa mun korviin hyvältä. Säröähän noissa on aika makeesti ;> Soundit ovat vähän hiomattoman kuuloset, mikä välillä tuntuu sopivan, välillä ei. Melodiat ovat nättejä ja säkeistön riffittely hauskaa. Kertosäkeen kitarat kuulostivat hirmu tutuilta, mutten millään nyt keksi missä biisissä oli vähän vastaava nouseva melodia. 3:45 alkava kohta iski, helvetin hieno. Kiitos ja kumarrus siitä, ettei kitaroissa ole liikaa säröä. Pienellä tuotannon parantamisella tästä tulisi hitti. Varsin pop.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stonecold Zombie - Oikeutta Silakalle (eläinlaulu 2) 18.03.2005

Stonecold Zombie - Oikeutta Silakalle (eläinlaulu 2)
Hih, hauska alku. Biisin yleisfiilis on varsin iloinen, niinkuin asiaan kuuluukin. Kitarasoundia nyt olisi voinut vähän hioa. Sanat ovat huvittavat, ja se lienee tarkoituskin. Synamelodia on ärsyttävän iloinen. Sooloilu synan kaa ei ihan toiminu, vaan toisaalta se sopii biisin yleiskuvaan. Arvosanaa en anna, kun huumorimusa ei oo oikein koskaan iskenyt, enkä sitä osaa niin arvioida.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Crankshaft - Shake It Like A Wild Girl 18.03.2005

Crankshaft - Shake It Like A Wild Girl
Biisissä on menevä, hyvin rokkaava alku. Kaikki tuntuu toimivan soundipuolel varsin hyvin, snarea lukuunottamatta. Vokalistin mukaan tullessa olen jokseenkin myyty. Komea ääni, ja hyvin epäsuomalaisen kuuloinen, ja se tuppaa olemaan hyvä asia ;> Hiton komean kuulosta menoa. Riffit rokkaa, biisissä on menoa ja potkua. Ainut mikä pikkuse otti korvaan oli tuo kertosäkeen "oo-oo-o-o" (Esim 00:47 -> 00:50), sitä olisi voinut vähän miettiä uusiksi, tai ainakin tiputtaa vähän tasoja. Soolo on hauska, efektointi varsin ovelan kuuloista. Kaikean kaikkiaan biisi rokkaa todella hyvin. Miksi ette julkaissut tätä kesällä? Kesäbiisin ainesta: istua beachillä, juoda kaljaa ja kuunnella tätä. Kyllä toimis.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Abstract Aspects - Seven 14.03.2005

Abstract Aspects - Seven
Uu.. sieniä. Biisi alkaa aika synkästi ja tunnelmallisesti, josta päästäänkin sitten kitaroiden tullessa mukaan päästään sinne sienitripille. Kuitenkin pahalle semmoiselle; tunnelma on ahdistava ja häiritsevä. Soundit ovat biisiin sopivat ja monotoninen toisto onnistuu luomaan varsin sekopäistä fiilistä. Rummutkin kun vielä eivät perkeleet halua edes alkaa kunnolla. Argh. Biisi ei suoranaisesti vapaudu sävelkulkujensa puolelta, vaan ainakin minusta tuntui siltä, että ahdistus ja piina kasvoi vaan koko ajan pahemmaksi loppua kohden. Olisi nyt edes se viimeinen sointu ollut kaunis, nätti duuri.. tai jokin normaali kolmisointu ilman epäharmoniaa. Ja tulihan se sieltä. Kiitos. Varsin hyväähän tämä oli.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele F-43 - stupid liar 18.03.2005

F-43 - stupid liar
Olipa tutun kuulonen tuo alun riffi. Kuunteleppa varsin esim. Rob Zombien Pussy Liquor ;> Soundit ovat ohuet ja ponnettomat, mutta hyvillä soundeilla tää biisi vois rokata ihan mukavasti. Laulaja vetää välillä vähän päin helvettiä, lähinnä kertosäkeessä, mutta suurimmaks osaks ihan mukiinmeneväksi. Kovin omaperäiseksi tätä nyt ei voi kehua, mutta ihan hyvää perusmenoa kuitenkin. Soolo oli mukavaa kuunneltavaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Love Factory - Sonkajärven Mieslaulajat: Kalamarkkinat 18.03.2005

Love Factory - Sonkajärven Mieslaulajat: Kalamarkkinat
Kansan musiikki ei ole oikein koskaan ollut mun juttu, mutta.. Vokaaleja lukunottamatta tässä on tavoite saavutettu ihan hyvin. Vokaalit jotenkin särähtivät epäaitoina korvaan. Sanat ovat ihan hauskat, ja pientä Kummeli-meininkiä olin tässä aistivani. Soundipuolihan biisissä on kunnossa, siitä ei mitään moitteita löydy.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Saddam's Family - Desert War 15.03.2005

Saddam's Family - Desert War
Biisin alku on varsin omaperäinen, siireeneihin asti. Ihan kun olisin kuullut ne jossain ennenkin. Toisaalta arabian mieleen tuova alkuhoilotus taustalla kantoi omaperäisyytensä ihan ekaan kitarariffiin asti. Joka oli sitten varsin mahtipontinen, ja toimiva. Sitä seurannut nopea kitarariffi on hieno, sopivan hevi ja menevä. Soundeissa olisi pientä hiomisen varaa, mutta ne ovat kuitenkin selkeät, vähän vain ponnettomat. Vokalisti vetää hyvin, niin kauan kun ei mennä liian korkealta. Välillä kuitenkin vähän ottaa korvaan nuo korkeimmat kiljaisut. Lausuminen on toinen asia mihin välillä voisi kiinnittää huomiota. Taustalla rynkyttävät kitarariffit pitävät mielenkiinnon hyvin yllä. Kertosäe olisi voinut olla räväkämpi ja nopeampi, mutta ratkaisu on toimiva näinkin. Onhan siinä jylhä tunnelma. Kaiken kaikkiaan biisi on vetävää, hyvää heviä ja veikkaisin, että tämä toimii livenä vallan mainiosti. Pientä hiomista, ja tämä saisi ainakin minulta kiitettävän. Hyviä riffejä teillä kyllä on, varsinkin tokan kertsin jälkeen tulleet, perkele. Tuli ihan Maiden mieleen.. ja se ei voi olla paha asia.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Saddam's Family - Harulf The Warulf 14.03.2005

Saddam's Family - Harulf The Warulf
Hymyilin kun huomasin mikä biisi tuli ringissä vastaan. Biisi alkaa räväkästi, heti ekassa riffissä mennään mukavaa vauhtia ja hauskoja kikkoja löytyy. Soundit toimivat, joskin pientä potkua olisin niihin kaivannut. Vokaalit ja lyriikat ovat loistavat, biisi on vetävä ja iskevä ja jää päähän soimaan. Hienoa musaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make=Porn - Undefined commercial artist 12.03.2005

Make=Porn - Undefined commercial artist
Letkeä meno alussa. Urut kuulostavat mukavalta.. ja sitten BÄNG. Mättöä. Kylläpä yllätti, ja rankasti. Ensimmäinen soolo on helvetin loistava, kerrankin sopii. Ja sit taas palaudutaan hetkeks rauhalliseen rentoon menoon josta hypitään mättöön.. ja rauhalliseen menoon.. yritä nyt tässä sit pysyä perässä. Oivaltavaa, omaperäistä, suorastaan hullun nerokasta välillä. Saitte fanin.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make=Porn - The art of erotic photography 12.03.2005

Make=Porn - The art of erotic photography
Pink Panther juolahti mieleen alusta. Hauskaa jamittelua/riffittelyä. En nyt eroottista valokuvanäyttelyä tästä löytänyt, ennemminkin savuisen, viskin höyryisen ja hiljaisen baarin jossain Chicagon laitakaupungilla. Tunnelma on vähän unenomainen ja ennen kaikkea savuinen. Vähän hiljaseksi on jäänyt äänentasoltaan. Miksaus on onnistunut, mikään ei ottanut korvaan pahalla tapaa. Progressiivisuus on aina hyvästä, siitä ja tunnelmasta pisteet kotia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sanctimonious - Last Eight Minutes (Re-Mix) 12.03.2005

Sanctimonious - Last Eight Minutes (Re-Mix)
Alun akustinen soundi soi nätisti, ja jouset nousevat varsin kauniisti mukana. Vokaalit nousevat aika yllättäen mukaan. Soundit tuntuvat olevan hyvin, hyvin perinteisen kuuloiset tälle genrelle. Kai tämä jo menis sinfoniseksi bläkkikseksi. Vokaalit ovat vähän turhan pinnassa, kitaroihin ja bassoon olisin kaivannut lisää potkua. Nyt yleiskuva soundimaailmasta jää vähän latteaksi. Melodiat ovat nättejä, mutteivat ihan mieleenpainuvia. 2:02 rumpali vetää aika tempun, en moista ookaan tässä genressä ennen kuullut. Ihan hauska lisä. Biisi ei tunnu oikean pääsevän käyntiin, mutta paikallaan polkeminen sopii ihan hyvin. 3:03 alkavat huudot yllättivät myöskin raauudellaan. Rumpali, niinkuin muutkin soittajat ja vokalisti, vetää varsin taidokkaasti eikä soitossa ole moittimisen varaa. Biisi hakee vielä vähän sitä omaa itseään, yhtenäisyys uupuu ja paketti leviää vähän kädestä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Black Christ - Wizard Of Wor 2004 12.03.2005

Black Christ - Wizard Of Wor 2004
Mielenkiintoinen alku, kivan kuulosia elektronisia ääniä. Miksaus on aika perus, mitään ihmeempiä ei siltä puolelta ole sanottavaa. Vokaalit ovat vähän.. no, hassut. Mutta se on varmaan tässä tarkoituskin. Biisin rakenne on tylsähkö eikä alun jälkeen biisissä oikeastaan tapahdu mitään ihmeempää. Jokin osa joka olisi muusta biisistä eroava olisi sopinut hyvin tähän mukaan ja tuonut biisiin paljon lisää. Nyt biisi jää vain armottoman tylsäksi.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Product of Rage - Ignorance/Grips 28.02.2005

Product of Rage - Ignorance/Grips
Todella komeesti lähti käyntiin, suoraan asiaan. Kaikki istuu todella hyvin, mistään ei oikein oo mitään sanomista, ehkä noita synasoundeja lukuunottamatta. Rumpusoundeissa ja bassossa on mukavasti munaa, samoin ku vokaaleissa. Yleensä ei tämmöset vokaalit iske, mut nää oli jotenkin.. noh, helvetin hyvät. Kaikin puolin tuotanto ja soundit todella hienot, studiokamaa. Rakenne toimii, rauhalliset kohat istuu nätisti tuonne sekaan hajottamatta kokonaisuutta. Ignorance is a bliss toistu ehkä lyriikoissa turhan usein.. toisaalta jääpä ainakin mieleen. Hyvä hyvä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Superverted - Strange And True 12.03.2005

Superverted - Strange And True
Käskyä totellen väänsin nupin aika lailla kaakkoon. Ja rokkaahan tää. Snare on vähän kummastus, mut muuten soundeissa ei oo valittamista. Vokalistia on ilo kuunnella, selkeesti parhaita vokalisteja mitä on mikserissä tullu vastaan. Laulussa on fiilistä ja ääni on hyvä, eikä tekniikkakaan kuulosta pahalta. Eikä poikamaista haparointia kuulu.. paitsi ehkä vähän lausumisessa välillä. Ei kuitenkaan häiritsevän paljon. Hyvin soitettua, menevää rokkia. Omaperäisyyttähän tässä ei nyt hirveemmin ole, mut muuten toimiva paketti. Varmasti livenä parempi vielä kun näin kotona rauhassa (oluen äärellä kylläkin) kuunneltuna.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele -CSPR- - Turha Valittaa 18.03.2005

-CSPR- - Turha Valittaa
Biisi alkaa vauhikkaasti, mutta kitarat eivät jotenkin toimi. Vasemmalle pannattu kitara kuulosti vähän tippuvan timestä, osittain varmaan äärimmäisen tiukaksi vedetyn soundin takia. Rummuissa olen kuulevinani pientä epätarkkuutta myös, mutta tämä saattaa olla ihan kuulijan korvassa. Vokaalit toimivat paremmin kuin muutamassa muussa bändin biisissä, vaikkakin sovitus on hyvin perinteinen. Myöskin yleissoundi on hivenen hevimpi, vaikkei tätä nyt heviksi millään kutsua voikaan. Biisi on loppupeleissä aika perinteistä suomirockia hevimmillä soundeilla. Ei ihan mun juttu.

Kommentti kappaleesta Kuuntele -CSPR- - Tuhat Kertaa 12.03.2005

-CSPR- - Tuhat Kertaa
Biisi alkaa ihan nätisti menevällä tilulla. Haitsu on miksattu liian kovalle, puskee läpi ja peittää muun musiikin vähän turhan tehokkaasti. Vokaalit eivät miellyttäneet, liian perinteiset makuuni. Soundit toimivat haitsua lukuunottamatta, kitaroissa on juuri sopivan verran säröä. Basson tasoa olisi voinut ehkä vähän nostaa tai tuoda sitä muuten enemmän esille niin biisi olisi kulkenut vahvemmin eteenpäin. Kertosäe ei vokaalien takia oikein iskenyt, vaikka muu bändi nätisti sen soittaakin ja kertosäe tulee ehkä vähän turhan usein. Kaiken kaikkiaan, lopulta aika perinteikäs biisi, joka ei valinnoillaan yllättänyt.
7