Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lauantai, 13. päivä

Enää viikko lauantaihin, jonka jälkeen elämäni ei palaa ennalleen. Ensi viikon perjantaina nimittäin poistun Lahdesta Turkuun viettämään joulua: laulamaan lauluja, maistelemaan kinckua (tällä kertaa posiitivisella merkityksellä) ja kylpemään jouluvalomeressä. Ne jouluvalot lienevät aika epäekologisia sähkösyöppöjä, mutta ne ovat niitä myönnytyksiä joita annan itselleni anteeksi. Jouluna kaupungin kuuluu kylpeä valossa. Tosin kynttilätkin on jees.

Olen myös suunnittellut minkälaisen piparkakkutalon väkerrän tänä vuonna. Minulla on ollut jo muutamana vuonna tapana tehdä kotiimme piparitönö. Kaikki alkoi pienestä. Ensimmäisellä kerralla rakensin perinteisen mökin valmiilla kaupan muoteilla. Se onnistui melko hyvin. Seuraavana vuonna koin, ettei valmiin kaavan piparkakkutalo riitä pitämään mielenkiintoani yllä, joten valjastin (myöhemmin puutteellisiksi havaitut) piparkakkuarkkitehdin lahjani käyttöön ja rakensin mökin omin muotein. Siitä tuli melko perinteinen, mutta otin vapauksia muunmuassa savupiipun suhteen. Lopulta kyllästyin mökkeihin, joten seuraavana vuonna kohtalonani oli suunnitella piparihuussi. Vaikka pikkulani olikin melko onnistunut oli se myös melko pieni, mutta tuona vuonna ei tullut muina vuosina havaittavaa pipariähkyä. Piparipiparipipari! Sitten tein muistaakseni kirkon, ellen kokenut sitä liian haasteelliseksi ja siirtynyt suoraan viimevuotiseen torniin.

Nyt mietinkin mitä teen tänä vuonna. Olin miettinyt jonkinlaista piparipurjelaivaa, kunnes eräs armeijakaverini ehdotti että rupeaisin askartelemaan kuuluja nähtävyyksiä. Melko hyvä idea, mutta ellei esim. riemukaarta ja Eiffelin tornia lasketa, voi suurin osa legendaarisista maamerkeistä koitua liian vaikeiksi. Katsotaan sanoi tohtori. Minulla on kuitenkin viikko aikaa päättää. Viikko, jonka jälkeen olen uuteen vuoteen asti lomalla. 1. päivä palaan Hennalaan viimeisen kerran, ja 2. päivä jätän tuon kapisen kasarmin portit kenties lopullisesti taakseni. Nyt on hyvä draivi päällä. Tulee olemaan kyllä haikeaa ja vaikeaa jättää taakseni kaikki läheisiksi kasvaneet inttikaverit.

Kirjoitettu Saturday 13.12.2008

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: