Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Teaseri - Uusi biisi tulossa...

Olen julkaissut viime päivinä uusia biisejä niin kiivaaseen tahtiin, että enpä viitsi koetella fanien kärsivällisyyttä ihan vielä, vaikka sainkin juuri uuden teoksen valmiiksi. Ehkä viikon tai parin päästä voisin sen julkaista. Onhan se hyvä hiukan makustella sitä itsekin, ja kuunnella tuorein korvin muutaman päivän päästä, josko miksauksesta tai muusta löytyis vielä jotain korjattavaa.

Tällä kertaa onkin kyse ihka uudesta biisistä. Aika tarkalleen viikko sitten otin nailonkielisen Landolani naulasta ja biisin perusjuoni syntyi melkein kuin itsestään. Jopa sanojen kantava idea oli valmis siltä samalta istumalta, joten ei kun taltioimaan viisu tuoreeltaan. Sitten alkoivat vaikeudet. No, vaikeudet ja vaikeudet... Sovitus oli tällä kertaa hankalaa, ja biisi alkoi suorastaan riivata. Väänsin ja väänsin, mutta ihan sitä oikeaa fiilistä ei tahtonut löytyä. Sanojen rytmitys oli myös haastavaa.

Ensimmäinen versio oli aika koukeroinen rytmiltään, vähän Little Featin ja Neville Brothersin suuntaan, olin nimittäin juuri hankkinut uuden perkussiosetin, mikä myös alkoi ohjailla biisiä. Sitten pykälä taaksepäin. Hidastin tempoa ja kokeilin pelkistetympää, vähän bluesimpaa meininkiä, mutta ei sekään oikein toiminut.

Läpimurto sattui siinä kun jamittelin yhtä toista biisiä keksimäni rumpuluupin kanssa, kunnes tajusin, että tässä voisi olla sopiva kompromissi noiden kahden ekan version väliin. Sanatkin alkoivat jo siinä kohdin olla kuosissa, joten loppu sujui suhteellisen vaivattomasti eilen illalla. Vielä tänään äänitin uuden lead-laulun ja samalla poistin yhden säkeistön, sillä halusin tarinan lopun jäävän hiukan auki.

Paljastetaan nyt vielä sen verran että pientä innoitusta olen saanut "Hyveellisen neidon kovista kokemuksista". :) Biisin nimeä vielä pohdiskelen. Käyttäiskö biisin ekaa riviä (hylätty rautatie), vai kenties kertosäettä vaiko peräti jotain ihan muuta?

Kirjoitettu Saturday 15.04.2006

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: