Skies Below, Shadows Above

8:00

Vuoden 2004 harjoitelma.

(((((( ¤ ))))))

9.25   6813 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

9
Kah. Olet jokapuolella nykyään. :] Hienoa ambientia on kyllä. Tyylikästä mielikuvien maalailua yms.
0   +1 +2
 
9
[Trinity] 06.03.2005
Avaruus. Yritin hetken surffata samalla, mutta en kyennyt. Laitoin vain silmät kiinni ja annoin mennä. Aavemaista ja kylmää. Aivan loisto kappale. Lopusta tykkäsin erittäin paljon. Juurikin sen pienen melodian takia. Hyvä. :)
0   +1 +2
 
Haava 01.12.2004
Aika perinteistä, mutta laadukasta ja toimivaa... Ehkä itse olisin kutsunut tätä ambientiksi, enkä välttämättä datrk ambientiksi, koska vaikka saundi on tumma, niin tunnelma ei ole niin sykkkä. Noh.. Rajanveto jokatapauksessa. "Taisto Projektin" kanssa olen siinä mielessä erimieltä, että tämä ei todella ole mitään uutta genren saralla, mutta eoipä tuo mitään... Eihän pyörää tarvitse aina keksiää uudellen biisi toimii. Toureten kanssa olen ehkä siinämielessä erimieltä, että minusta tuo vähän elottomampi alku ei ollut tylsä.. se oikeastaan nostatti hyvin sen tunnelmaan minimalistisemmin, jonka jälkeen tuo äänien lisäys teki massiivisemman vaikutuyksen. Siinä olenb myös toureten kannsa erimieltä, että ambientisshan voi varioida vaikka kuinka.. kunhan sitä ei tee yhtäkkisesti ja selkeästi vaan hiitasti ja rauhallisesti. Tämä taas kyllä toisaalta varioi minusta saundia ihan kivasti.
0   +1 +2
 
10
Eurydome 29.11.2004
hieno eeppinen ja syvä tunnelma luotu. tässä on paljon fiilistä. en luonnollisesti osaa edes kommentoida hyviä biisejä, joten jätetään se tähän.
0   +1 +2
 
9
kudusai 21.10.2004
Kaunista. Alussa hieman tehdasmaista kolinaa ja sitten siirrytään tulkintaan, joka tuo mieleen allekirjoittaneelle hyvin vahvasti Tangerine Dreamin ja jossain määrin myös Klaus Schulzen. Biisissä on jossain määrin positiivinen tunnelma, vaikka luokin mielikuvan viimeisestä matkasta. Leijailen rauhallisesti toiselle puolelle ja lopussa taivaan portit sulkeutuvat.
0   +1 +2
 
9
GSO 13.10.2004
Pitkä ja usvainen pudotus, kieltämättä. Minne se sitten johtaa..?
0   +1 +2
 
10
Tuuk'haa 08.10.2004
Tällaisessa musiikissa haluaa sulkea silmänsä ja antaa äänien hallita mieltä. Keskellä ei mitään, kylmässä, vain tuulen kolkko ääni viimoo korvia. Sitten jostain kantautuu ääni, jonka kuitenkin tuuli tukehduttaa ja ajattelen sen olleen mielikuvitusta. Sitten se kuuluu uudelleen! Etsin epätoivoisesti äänen lähdettä, en näe mitään. Nyt se kuuluu selvemmin.
Löydän ison luolan suuaukon, vihdoin. Astun sisään suojaan myrskyltä ja äänet ovat tippukiviä korkeuksissa ja ilmavirran vaikerointia. Tuntemattoman valonlähteen ansiosta kammio hohtaa kirkkaan sinisenä. Kävellessäni yhä syvemmälle en heti huomaa, kuinka hohto katoaa, kaikki katoaa, vajoan pimeyteen.
0   +1 +2
 
Endless 07.10.2004
ääni on tasantarkkaan tarkoituksella niin "puuroutunut" kuin on..128kbs pakkaaminen ei ainakaan minun korvissani aiheuttanut minkäänlaista muutosta saatika ongelmaa

kolme uusinta kaikki luotu samaa "tekniikkaa" käyttäen, siitä soundin hämyisyys jota hainkin ensimmäisten teosten vastapainoksi)))
0   +1 +2
 
9
Salminen 07.10.2004
Hieno vedenalainen tunnelma tässä kappaleessa. Tuo pohjalla väijyvä sorina saa nuo harvat diskanttiset äänet kuulostamaan hienon kirkkailta ja muutenkin luo hyvää kontrastia noille iloisille ja välillä synkemmillekin melodioille. Ajoittain hieman kylmän kuuloinen äänimaailma tekee hyvän öisen fiiliksen kappaleeseen. Melodiat ovat myös onnistuneita, samoin äänivalinnat.

Maristavaa tästä kappaleesta löytyy parista aiheesta. 128kbps on tällaiseen soundipainotteiseen musiikkiin aivan liian vähän. Lopputuloksena ääni menee paikoitellen epämiellyttävästi ruvelle, pahimpana kohtana oikeastaan tuo viiden minuutin huitteilla alkava ujeltava ääni joka puuroutuu niin pahasti että se aiheuttaa suorastaan fyysistä kipua korville. Myös äänispektri jää rankan pakkauksen takia valitettavan kapeaksi, eikä tunnelmaan pääse varmasti yhtä hyvin sisälle kuin paremmalla laadulla pakatussa versiossa.

Tästäkin huolimatta kyseessä on varsin miellyttävä ambient-pläjäys joka yhdistelee hienosti aavemaisia ja valoisia tunnetiloja. Kuunteluaddiktion synnyttämiseen vaan tarvittaisiin parempaa äänenlaatua.
0   +1 +2
 
Ihmismurska 02.10.2004
Kappaleen aikana oli hankala kirjoittaa mitään, koska se tempaisi mukaansa niin voimakkaasti alun kylmistä tuulenvireistä asti. Kuin olisi matkannut pitkää, jäistä käytävää pitkin ikuisuuden. Käytävä käy vihdoin valoisammaksi, ja kun melodia tulee kunnolla esiin, tuntuu, kuin käytävä vihdoin loppuisi. Auringonvaloa näkisi ensimmäistä kertaa. Yhtäkkiä kuitenkin uloskäynti sulkeutuu, eikä vapautumisesta ole enää toivoakaan.
Erittäin hieno tunnelma.
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2

Löytyy soittolistoilta