Ympyrät/Erilainen rakkaus

Jesufåglar | 12.09.2007 | Progressive Rock
9:00

Sisältää kaksi talvella 2007 kehiteltyä leijuvaa, lyydistä sävellystä, jotka fuusioituivat esityksen takia. Tarina jatkuu myöhemmissä kappaleissa. "Niin minä muutun..."

Äänitetty samana keväänä nuorekkaan huolettomasti.
Bändissä soittavat:
Sanna - laulu, piano, m-tron säv.,san., sov.
Stina - laulu, taustalaulu
Noora - taustalaulu
Eetu - urut, ym.
Tatu - kitara
Joel - rummut
Juho - basso
Sakke - huilu
Maija - tinapilli
Enni - viulu
Minna - djembe
Timo&Sanna - miksaus

9.63   2453 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

10
Oliver_ 18.04.2010
Nyt tätä biisiä ehkä n. 20 kertaa kuunneltuani tuntuu että mikserin paras biisi/bändi on tässä. Ei täysin auennut parilla ekalla kuuntelulla. Yksinkertaisen kaunis teksti yhdistettynä kivasti pukkoilevaan rytmiin toimii hiton hyvin. Kertakaikkisen loistava biisi! Lisää odotellessa...
0   +1 +2
 
10
Half Apple 17.02.2008
Kerrassaan mahtavaa. Sävellys ja soitto yleisesti katsottuna erittäin tasokasta. Soundit olivat kohdallaan, eikä mikään kuulostanut sopimattomalta yhteyteensä(kuten progebändeille joskus käy) Sävellys oli melko retro, mutta jokin tuoreus siitä säteili eittämättä läpi. Tällaista ei olisi 70-luvulla voitu tehdä, vaikka joku niinkin voi ajatella. Mielleyhtymiä kappaleesta tuli erityisesti Wigwamin, Pekka Strengin ja Jukka Tolosen töihin, mikä ei missään nimessä ole huono asia. Omaperäinen ja tuore naislaulu sekä basistin ja rumpalin paikoittain jopa kingston wall-vaikutteinen yhteispeli erottivat sävellyksen 70-luvun maisemista. Erityisesti rumpalilla on sulava ja miellyttävä ote soittoon. Naislaulu/sävellys tämän sortin musiikissa sen verran harvinaista, että pelkästään siitäkin tuli jo pisteet.
Laulussa ei mitään moitittavaa, sanoitukset olivat upeat ja sopivat tunnelmaan oivasti. Yleensä en ole progressiivisessa musiikissa ollut naislaulajien suuri ystävä, mutta tämä iski oikeasti. Kielen valitseminen suomeksi on selvästi onnistunut ratkaisu, sillä tämä teos ei ainakaan omaan korvaani liian tekotaiteellisesti kalskahda, eikä samalla voi kukaan tarkkakorvainen valittaa huonosta englannin ääntämyksestäkään, joten suomea kannattaa hyödyntää jatkossakin.
En näe mitään estettä sille, että joku pieni levy-yhtiö voisi tällaista kamaa julkaista. Viimeinen kysymys: Milloin saa lisää? Ilmotusta tänne päin heti kun tarjolla uutukaista. Hep!
0   +1 +2
 
9
EvaSound 25.11.2007
Kiva meininki, vähän tunkkaisuutta esiintyy saundissa, mut kirkkaat puhtosaundit onki homoille hifistelijöille!
Emmä mitään rakentavaa tästä keksi, hyvä meininki ja se riittää :)

Lisää!
0   +1 +2
 
gorgonoidi 13.10.2007
Huh... Olipas siinä uskomaton avaus kappaleelle. Jäin koukkuun samantien ja kappale oli kuunneltava loppuun hetimmiten. Nälkä vain kasvaa syödessä.

Todella nättejä melodioita ja tunnelmia. Vokaaleista tykkään todella paljon.
Rytmiryhmä hoitaa asiansa kunnialla ja jouset ja puhaltimet luovat hienoa tunnelmaa.
Jotenkin tuli mieleen Ultra Bra meets Genesis ja King Crimson. Todella tyylikäs biisi. Miksaus on tosiaan hieman tunkkainen, mutta se ei vie biisiltä sitä tunnelmaa ja sitä tekemisen iloa joka siitä huohkuu.

Hurjan näköinen orkesteri teillä ja vielä hurjempaa on se että homma toimii näin hyvin noin isolla porukalla.

Arvostan tällaisia tekeleitä suuresti, jatkakaa samaan malliin!
Ja tosiaan, jatkoa odottelen ja livenä tämä olisi aika huimaa kuulla.
0   +1 +2
 
Ilmiselvä 13.10.2007
Mielenkiintoinen artistinimi, veti puoleensa... Ei mitään hajua mitä se tarkoittaa, jos tarkoittaa.

Siis huhhhhhhuhh! Tämä kolahti kyllä ensimmäisillä sekunneilla tavalla, jollaista kokee todella harvoin. Vokaalit tulevat mukaan, ja kuulostavat suorastaan loistavilta. Kieroja progemaisia melodioita ja hienoja rytmejä. Pelaava yhteissoitto. Tämä on juuri sitä, mitä tarvitsin tähän hetkeen.

Kylmät väreet kulkevat käsittämättömän innokkaasti selkääni pitkin... Viimeisen minuutin aikana huomaan tunnekuohun konkretisoituvan poskillani kyyneleiden muodossa. Kiitti.

Miksaus on vähän tunkkainen, ja jotkut soittimet (esim. tuo vinguttava, hidas kitara) nousevat kokonaisuudessa turhan pintaan. Laulukin voisi vielä jotenkin paremmin upota kokonaisuuteen.

Mutta tässä on kyllä sellaista eloa ja hengittävyyttä, jota ei koskaan tehdä liikaa. Hengittävämmillä saundeilla toimisi vielä paljon paremminkin... Tämä on tosi 70s-proge, mutta ei kuitenkaan teennäisellä tavalla, yrittelevästi, vaan kuulostaa siltä, että olisi oikeasti voitu säveltää tuona aikana. King Crimson ehkäpä vahvin assosiaationi. Missäs tätä pääsis kuulemaan livenä?

Mieletöntä! Kiitos.
0   +1 +2
 
9
SpeaK 28.05.2008
Hei huh mikä positiivinen yllätys. Yksinkertaisesti laitettuna kaunis ja kontrastia sisältävä sävellys, toteutettuna laadukkaasti.

Miksauksen tunkkaisuudesta on mainittu muutamaan otteeseen, ja vaikka se ei kyllä tosiaan tätä millään tasolla pilaa, olisi siinä silti parantamisen varaa. Itseäni se ei silti kamalasti häirinnyt. Stereo- ja tilavaikutelman laajempi käyttö olisi eritoten mukava lisä.

Laulaja osaa laulaa ja ääni kuulostaa kauniilta. Soittajat osaavat hommansa.

Kiitos!
0   +1 +2
 
9
SpeaK 28.05.2008
(oho wau tulipa sekaisesti ja ristiriitaisesti muotoiltuja lauseita!)
0   +1 +2
 
10
Siddhartha 12.11.2007
Vahvasti tulee 70-luvun musa tästä esiin....
hyvää soitantaa, hienoa tunnelmaa...tässä on nini vähän mistä en pitäs, joten olen pakotettu seuraavaan naamanliikkeeseen...
0   +1 +2
 
10
J.R No 22.09.2007
Mahtava biisi! Oikeesti tykeksin kovin kovin paljon
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat