Third Summer of Love

Gestapo Summer | 22.05.2023 | Indie
3:12

Sävel, sanat, sovitus, tuotanto, äänitys, kaikki soittimet ja laulut – Funkmaster Ø (masterointi: Jarno Alho)

0.00   89 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Snacke 10.07.2023
Kymmenessä sekunnissa kappale on satiiri itsestään, jotain johon monet isot nimet ovat käyttäneet vuosikymmeniä. Kärkikamaa, mutta pisteitä jaan vasta lopuksi.
0   +1 +2
 
Nyhde 04.07.2023
Pirteissä tunnelmissa liikutaan, kuten kesäbiisille sopiikin. Sähköpianot helkähtelevät, suodatetut kitarariffit ränkyttävät ja laulu alleviivaa pääteesiä rakkauden kesästä sellaisella voimalla, ettei se pääse kuulijalta unohtumaan hetkeksikään.

Mitä lyyrisellä puolella varsinaisesti sanottiin, se jäi hieman epäselväksi. Rakkauden kesä ja sitä rataa. Liekö sillä sen suuremmin väliä?

Huomaan, että minun oli oikeasti hieman vaikea keskittyä itsen laulun kuuntelemiseen, koska laulusolistin esitys tuntui ylikorostetun lausuntansa takia siltä, että hän vittuilee jatkuvasti sekä itselleen että kuuntelijoilleen. Ikään kuin hän ironisoisi tai karnevalisoisi laulamaansa kappaletta. Ratkaisu tuntui vieraannuttavalta ja oudolta, enkä oikein meinannut päästä siitä yli.

Siirappia oli ylipäätään ilmassa sen verran reiluja ruuttauksia, että lyhyt väliosio toisen säkeistön alussa ei oikein meinannut riittää siitä toipumiseen. On todennäköistä, että kappale ei vain ole minua varten, mutta vaikka vain ennen loppua soitinten voimakkaampi suodattelu olisi voinut tehdä aivan hyvää kappaleen variaation tunteelle ja sen määrälle, joka tällaisenaan kuulostaa hieman siltä, että täysillä vedetään alusta loppuun, kun vauhtiin on kerran päästy.

Myös toistoa oli mielestäni hieman liikaa. Niin energinen kuin se sinänsä onkin, huomasin kyllästyväni kappaleen merkittävimpänä soivaan triolipianoriffiin ja sitä soittavaan pianosoundiin todella pahasti myöhemmillä toistokerroilla. Sitä ränkytetään sellaisella intensiteetillä, että juuri tällä hetkellä sen toivoisi vain hiljenevän edes hetkeksi, mielellään pysyvästi.

Eli niin, eihän tämä oikein itselleni kolahtanut. Monen asian olisi pitänyt olla perustavanlaatuisesti eri tavalla, mutta silloin kappale olisi mielestäni menettänyt jotain olennaista ytimestään. Myös sellaisenaan koen kuitenkin, että toistoa olisi voinut olla vähemmän. Jo puoli minuuttia lyhyempi kesto olisi varmasti tehnyt kappaleelle reilusti hyvää.
+2   +1 +2