Pop

Criminal City 14.03.2018

5:25

Aiheeltaan aika erilainen kappale. Tutkin koneelta ideoita ja löysin tuon erikoisen bassokuvion, jonka päälle aloin sitten rakentaa biisiä. Tämä on lähes kokonaan soittamalla sävelletty ja lopussa on jopa jammailevaa otetta mukana. Tekstissä käydään (kenties liian vakavan oloisesti) läpi mm. kaupungin alamaailmaan ja uhkapelaamiseen liittyviä teemoja. :)

Vaikka kappale sijoituu Tokioon, niin enemmän fiktiiviseltä kaupungilta tuo tapahtumapaikka kuulostaa. Kokonaisuus on siitä erikoinen, että vaikka iso osa biisistä on hämyisen tummasävyistä, niin esim. aasialaiset...

9   2 242 kuuntelua
Light Rock

Thailand Dreams (Single Versio) 15.06.2016

5:42

Pitkän version video (myös se päivitetty single version soundiin): https://www.youtube.co...

Kuvaus: Itämaisella introlla starttaava melodinen ja tunnelmallinen kesäkappale, joka sijoittuu Thaimaan lämpimille hiekkarannoille ja yöelämään. Tarkalleen ottaen tämä kertoo eräästä kauniista naisesta, joka on ystäväni ja halusin tehdä hänelle laulun.

Tämä versio on monia muita kappaleitani kevyempi ja jatkaa ”Kuuma Kesäyö”-kappaleen linjoilla. Ehkä tämä on jopa iskelmällinen, kuten 3:25 "iskelmä"bassottelusta voi päätellä. :) Valitsin...

9   0 397 kuuntelua
Akustinen

She Will Be Dancing 03.04.2018

2:28

Päivitys 22.9.18: Vaihdoin Summer Dreams-kokoelmalla olevaan versioon. Kävin kitarat vielä kerran kohinanvaimennuksella läpi ja säädin niiden soundin vähemmän bassokkaaksi. Tämä sopii levylle paremmin, sillä on ripauksen lähempänä muiden kappaleiden soundia kuin aiempi.

Akustisen "singlen" B-puoli "Nothing's Gonna Change My Love For You": https://www.youtube.co...

Ainoa kitaralla säveltämäni kappale. Hieman hämmentävä myös, sillä laulan tässä normaalista poiketen tosi korkealla ja kirkkaalla äänellä. Korkeudesta tuli ihan erilainen, koska tein...

9   4 287 kuuntelua
Pop

Way To Paradise 07.08.2017

4:41

Koska 80-luvun popin toteuttaminen onnistuu näillä minun synasoundeilla muita tyylejä uskottavammin, niin päätin tehdä jatkoa ”Night In The Citylle” ja ”Lonely Days, Lonely Nightsille”. Sävellyksestä yritin tehdä mahdollisimman melodisen ja sovitukseen hain jälleen hämyistä kasariotetta. Valitsin kappaleen korkeuden siten, että voisin laulaa kirkkaammin. Sanoituksessa lauletaan kauniille neidolle, maalaten samalla tunnelmia öisestä kaupungista. Tuntuu, että soundista tuli minun mittapuulla tavallista parempi, ainakin erilainen. Pidän toisen bridgen (2:15)...

9   2 302 kuuntelua
Akustinen

Do You Remember Me? 27.01.2020

3:17

Päivitys 30.1.2020: Lauloin muutaman kohdan uusiksi.

Rauhallinen akustinen kappale, jossa hain hieman erilaista tunnelmaa. Sävellys on rakennettu rauhallisen kitaranäppäilyn pohjalta ja sanoituksessa (johon kiinnitin tällä kertaa erityisesti huomiota) on erilaista sävyä aiempiin kappaleisiini nähden. Kertosäkeen kitaroiden soundi on taas melko omalaatuinen, joten paikkasin tilannetta soittamalla muutamia korkeita kosketinjuttuja mukaan. :) Taustalauluja ja hyräilyjä tässä on lopussa paljon, vastapainona matalan päälaulun hillitylle otteelle.

9   1 174 kuuntelua
Rock

Land Of Dreams 14.02.2018

4:48

Päivitys 18.2.2018: Lauloin kertsit ja muutaman muun kohdan uusiksi.

”Sydämessäni Oot Aina Kaunein”-kappaleen alkuperäinen rock-versio. Sävyjä, aasialaisia elementtejä ja soittimia ylipäätään on vähemmän, mutta tässä painetaan eteenpäin rosoisella rock-otteella. Omaan makuun yhtä hyviä. Tämäntyyppisten biisien tekeminen näppäimistösynalla ei täysin uskottavasti onnistu, mutta mukavan rouhean meiningin sain tällä kertaa aikaan. Rumpuihin (jotka ohjelmoin) olen tosi tyytyväinen.

Laulusuoritus on yksi projektin rosoisimpia. Kertsi maalailee tässäkin...

-   1 289 kuuntelua
80's Disco

Night In The City (Rock Mix) 04.01.2020

4:34

Vaihtoehtoinen versio kappaleesta ”Night In The City”. Tämä on hieman rokimpi miksaus, jossa esim. introssa on paljon enemmän särökitaraa. Ehkä on omaan makuun ripauksen parempi näin. Sovitus on kallellaan kasaripopin suuntaan ja on tuotannoltaan onnistuneimpia kappaleitani. En ole onnistunut toistamaan tätä soundia kuin parissa muussa kappaleessa. Basson kuulee jopa läppärillä, vaikkei se yleensä toista biisieni bassoja juuri lainkaan. :)

Sanoituksesta täytyy jälkikäteen sanoa, että vaikka kunnolla sanat kirjoitinkin, niin improvisoidut demolaulut vaikuttivat silti...

-   0 94 kuuntelua
Rock

Running Away (2018) 24.04.2017

4:17

Päivitetty video: https://www.youtube.co...

Päivitys 16.2.2018: Miksasin ja säädin soundit jälleen uusiksi, tällä kertaa uusien kuulokkeideni mukaan. Sen jälkeen kun luottokuulokkeeni hajosivat, olen kyllä ollut taas eksyksissä. :) Running Away kuulosti uusilla kuulokkeilla aivan vääristyneeltä (esim. bassorumpu peitti koko biisin alleen) vaikka vanhoilla oli ollut hyvä. Totuudesta en tiedä, mutta päivitin kuitenkin uusien soundiin ja samalla mm. miksasin ja kaiutin laulut uusiksi.

Uudistettu versio muutaman vuoden takaisesta kasari-rock-kappaleestani...

-   0 372 kuuntelua
Rock

Girl With Diamond Eyes 08.11.2016

4:40

Alkuperäinen versio, josta kuitenkin tykkään loppujen lopuksi enemmän.

Aasialaisia mielikuvia tavoitteleva kappale, josta tuli lopulta melkoista tajunnanvirtaa. Tästä piti alunperin tulla hyväntuulinen rock-vetäisy, mutta (syna)kitarat kuulostivat niin tahattoman synkiltä, ettei homma ollutkaan niin yksinkertaista. Kitaroiden tilalle piti siis soittaa moniin kohtiin mm. huiluja ja kotoa. ”Girl With Diamond Eyesissä” on vauhdikas rock-säkeistö, mutta bridgeen tulikin hämyinen meininki, vähän kuin eri biisistä. Kertsi puolestaan on letkeää ja korkealta laulettua...

9   2 301 kuuntelua
Country

In The Woods Of Tennessee (2019) 20.07.2019

3:27

Uudelleen äänitetty versio viiden vuoden takaisesta, hyväntuulisesta country-kokeilustani. Innoittajana tähän kappaleeseen aikoinaan olivat mm. Mikserin kommenttiringin country-biisit sekä Red Dead Redemption-peli. Sanoituksessa on mukavan kesäinen tarina.

Laulusuorituksen vire vähän epäilyttää, mutta toteutukseltaan tämä on kyllä paljon selkeämpi kuin vanha versio. Voi olla, että laulan vielä joskus uusiksi tai ainakin päivitän taustahyräilyjä mukaan jossain vaiheessa. Siirsin vanhan version tuonne retroilut-projektiin.

Päivitän tämän myös Summer...

8   1 208 kuuntelua
Ballad

Falling In Love 20.09.2016

5:05

Päivitys 12.11.2017: Kompressoin ja miksasin uudelleen. Korkeat kitarat tulevat nyt jo aiemmin mukaan.

Täytyy jälkikäteen sanoa, että tykkään aivan poikkeuksellisen paljon tästä kappaleesta. Näppisrummut eivät ehkä kovin uskottavilta kuulosta, mutta siitä lähtien kun nuo korkeat kitarat tulevat mukaan (nyt 1:11 alkaen), niin kappalehan on aivan riipaisevan tunteikas. Tunnelatauksen ja sävykkyyden osalta tässä on sitä jotain, joka tekee kappaleesta minulle tärkeän. Ehkä tässä on vähän sama juttu kuin Olet Minun Aina-kappaleessa, että biisissä on jotain aitoa, joka...

8   0 352 kuuntelua
Akustinen

In The Campfire Light 08.08.2018

3:01

Päivitys 22.9.18: Vähensin soundista bassoa.

Tein kesäkuussa yhden akustisen lisää. Soitto ei ole puhtainta luokkaa, mutta kappaleen kiireetön iltanuotio-tunnelma on mukavaa vastapainoa monien biisieni nopeille rumpukompeille. Kesäisen yön tunnelmia tässä maalaillaan. Sävellys syntyi yksinkertaisesti, tuttuja sointuja soittelemalla ja laulamalla siihen päälle. Pidän c-osasta (1:03 alkaen) tosi paljon. Kappale on mukana uudella "Summer Dreams"-tupla-kokoelmalla, jonka sain kesällä valmiiksi.

-   2 190 kuuntelua
Country

Coming Home 12.08.2014

4:06

Päivitys 15.7.2017: Vaihdoin, pienibassoiseen versioon, kun soundi tuntui olevan jotenkin tukossa kajareista kuunnellen. Kuulokkeissa se vanha kyllä kuulosti hyvälle, niin vaikea näistä on sanoa. :)

Kappaleen Red Dead Redemption-aiheinen musiikkivideo: https://www.youtube.co...

Hyvän mielen biisi numero yksi omistani. :)

Kokeilin tehdä vielä toisen countrykappaleen ”In The Woods Of Tennesseen” jatkoksi. Entisaikojen länteen sijoittuva hyväntuulinen kappale, jossa mukana muutama uusi, aiempaa parempi synakitara. Tämän ansiosta kappaleessa on tällä...

8   1 509 kuuntelua
Ballad

Sea Of Dreams 27.03.2018

4:20

Aurinkoisia unelmia maalaileva hämyinen balladi, jossa pyrin mahdollisimman rauhoittavaan tunnelmaan. Yleensä biiseissäni on suhteellisen menevä tempo, joten tästä oli tavoitteena tehdä selvästi hitaampi. Ajattelin naisääntä tätä esittämään ja tavallaan tein tämän erään ystäväni ääntä ajatellen, vaikka itse tässä laulankin.

Bridgen lainasin sivuprojektini Slappyjen biisistä, mutta muutoin tämä on uusi sävellys. Alkuperäinen bridge ei sopinut kappaleen levolliseen tunnelmaan yhtä hyvin. Castanjetit tekevät paluun "Then She Kissed Me"-coverin jatkumona ja...

10   2 207 kuuntelua
Light Rock

Taika Jouluyön 01.12.2015

3:49

Video: https://www.youtube.co...

Lämminhenkinen ja perinteinen joululaulu, jonka sävellykseen ja videoon olen kyllä näin jälkeenkin päin tosi tyytyväinen. Pidän tämän vanhan, ei-akustisen version sovituksesta edelleenkin enemmän, vaikka onkin hieman vanhentunut tuotannoltaan. 2:20 alkava väliosa on ehdottomasti lempikohtani biisissä.

Säkeistöissä tunnelmoidaan akustisesti ja kertosäkeessä edetään letkeän jouluisissa merkeissä. Lisäväriä kappaleeseen tuo taionomaista tunnelmaa tavoitteleva väliosa, jota raskaampi osuus seuraa.

Sävellys on...

8   0 329 kuuntelua
Ballad

The Chance For Us 04.09.2017

4:19

Kesäisiä ja hämyisiä aurinkorantatunnelmia maalaileva kappale, jonka sovitin ja lauloin nyt uusiksi. Alun perin tämä oli sivuprojektini vähemmän vakava sävellys yhdeksän vuoden takaa. Pidin säkeistöjen tunnelmasta ja siksi halusin tehdä uudelleen tosissaan. Lisäyksenä keksin uuden soolon (1:54 alkaen), joka luo mielikuvia kesäisestä auringonlaskusta. Kappale etenee rauhoittavan kiireettömissä tunnelmissa, johon toki bongorumpuvetoinen väliosa ja lopetus tuovat ripauksen vauhdikkaampaa otetta.

Osa vanhoista soittimista ja sanoista on tässäkin mukana ja myös korkeus on...

9   1 237 kuuntelua
Rock

Keep On Jammin' 20.07.2019

3:13

Sivuprojektini Slappyjen disco-rock-biisi, jonka lauloin nyt uusiksi normaalilla äänellä. Slappyillä tämä kappale edusti "Beat It"-tyyppistä rokimpaa Michael Jacksonia. Kappaleessa liikutaan kaupungin yöelämässä groovavalla otteella. :) En tiedä sopiiko täysin tämän projektin tyyliin, mutta koska pidän biisistä, niin halusin tännekin version tehdä. :) 1:28 alkavaan sooloon olen erityisesti tyytyväinen.

8   1 151 kuuntelua
Ballad

In The Starlight 22.11.2016

4:27

Video: https://www.youtube.co...

Muutin mieleni laulutulkinnan suhteen. :) Kai tämä sittenkin toimii (vaikka en korkeista kohdista takuuseen menekään).

Alkuperäinen kuvaus: Normaalilla äänellä laulettu sooloversio ”Slappy And The Juniors”-projektin taianomaisia tunnelmia tavoittelemasta balladista. Kertsi menee toki niin mahdottoman korkealta, ettei sitä pystynyt normaalisti laulamaan, joten jätin ne aiemmin laulamani ”Michael Jackson”-kuorot mukaan. Muutenkin jätin Jackson-laulut vetämään taustoja läpi biisin, joten laulut ovat vähän kuin kahden...

8   0 291 kuuntelua
Hard Rock

The Egyptian Mystery 12.01.2015

3:20

Päivitys 28.7.2019: Palautin biisin alkuperäisen miksauksen, jonka nyt kompressoin ja kaiutin. Täytyy vielä miettiä kumpi on parempi, tämä vai se remix. Tässä on laulut isommalla ja soundi on paksumpi. Se remix oli toki joiltain osin hiotumpi, joten katsotaan nyt.

Remixin video: https://www.youtube.co...

Egyptiin sijoittuva eeppinen ja mahtipontinen kappale, johon vajaan vuoden odottelun jälkeen äänitin myös laulut. Eräänlainen jatko-osa Pharaoh’s Treasurelle. Tämä on melko mystisen kuuloinen kappale, johon nuo rautalankamaisesti maalailevat...

8   3 523 kuuntelua
Ballad

Tanja My Darling 17.02.2015

4:08

Päivitys 2017: Laitoin tähän nyt kompressoidun version. En tiedä, mutta minusta vokaalit olivat monissa kohtaa melkoisen isolla soittimiin nähden. Toivottavasti kompressointi vähän tasoitti volyymi-eroja. :) Ehkä joskus teen uuden miksauksen, jossa myös nuo kommenteissa mainitut bassot ovat isommalla.

Biisistä täytyy jälkikäteen sanoa, ettei kyseinen nainen ole tätä koskaan kuullut, sillä hän paljastui varatuksi (suhteellisen karulla tavalla) melkeinpä heti biisin tehtyäni. Toki ei minulla hänestä mitään pahaa sanottavaa edelleenkään ole. Surullisen kuuluisa,...

8   2 438 kuuntelua
Love Metal

I Would Do Anything 09.05.2016

2:24

Edit 2019: Säädin hieman kappaleen diskanttisuutta pienemmäksi.

Kuvaus 2016: Eternal Love-kappaleen jatkoksi tein vielä toisenkin englanninkielisen "Love metal"-version vanhasta 79-projektin biisistä. :) Tämä on alkujaan Seiskaysin kappale "Musta Kyynel", johon lauloin päälle korkeat englanninkieliset laulut. Ei korkealta laulaminen vaan taida olla parhaita ideoita minulle, niin aika erikoinen on lopputulos. Kaikki soittimet (rummut mukaan lukien) on soitettu näppäimistöllä, joten varsinkin rumputyöskentely on hektisen kuuloista. Tässä liikutaan kai jossain parodian ja...

9   0 382 kuuntelua
Love Metal

Eternal Love 14.12.2015

3:23

Edit 2019: vähensin diskanttia. Jälkikäteen kuunnellen näissä kahdessa (niin sanotussa) "love metal"-kappaleessa on kyllä hauska meno päällä. :) Ei ole paljoa välitetty kuulostaako homma uskottavalta, vaan taottu vain näppisrumpuja ja synabassoja/kitaroita hirveällä innolla. :) Näissä on sellaista demomaista energiaa, joka monesti katoaa konerumpujen myötä.

Eternal Love-"singlen" B-puoli "Shy" (Sonata Arctica cover): https://www.youtube.co...

Kuvaus: Eeron huumori-goottibändin Seiskaysin ”Piinaavat Kiskot”-kappaleen harvinainen englanninkielinen...

8   0 359 kuuntelua
Rock

Woman Of The Night 19.12.2019

4:12

Toinen jo pitkään puolivalmiina roikkunut kappale. Kyllä minä tästä pohjimmiltaan pidän, vaikka kaikki menikin periaatteessa penkin alle. :) Aasialaisia vaikutteita omaava sävellys, joka tuntui ideana lupaavalta, mutta toteuttaminen olikin pääosin koneen kaatuilua. Pari väärää valintaa tuli tosin tehtyä jo alussa. Tempoa on hieman liikaa ja laulukorkeus väärä (jonka vuoksi bridgessä siirrytään yhtäkkiä matalaan lauluun). Toivottavasti kappaleen vauhdikas meininki kuitenkin kolahtaa.

Tämän teko jäi koneen hyydyttyä tauolle jo loppuvuodesta 2018 ja ehdin...

-   0 110 kuuntelua
Light Rock

Island On The Sea 14.03.2018

3:33

Lisäys 2019: Tämän haluaisin laulaa uusiksi, mutta taisi jäädä tällaiseksi, kun kone, jolta biisin raidat löytyvät, ei ole lähtenyt aikoihin päälle. Jotain häiriötä mikrofoni tätä tehdessä varmaan otti, kun laulusoundista tuli niin erilainen. Aika paljon maan alle jouduin laulut säätämään, jotta erottuisivat.

Kuvaus: Ratkiriemukas ja kesäinen aurinkosaarikappale, jonka rakensin vanhoista ideoista. Alkumelodia on peräisin vanhasta Leijonakuningas-kappaleestani (jonka Timonin ja Pumban piti esittää viidakossa), kun taas säkeistö ja bridge ovat tämän projektin...

-   1 197 kuuntelua
Rock

Tokyo Nights 02.12.2013

4:03

2017: Päivitin tähän nyt kompressoidun version, joka omissa laitteissani toimii parhaiten. Soundaa aika samantyyppiseltä kuin videosta löytyvä remix-versio.

Remixin musiikkivideo: https://www.youtube.co...

Raskailla kitaroilla varustettu versio kasaripop-biisistä, jonka Eero sävelsi alunperin Michael Jackson-biisiksi Slappyjen levylle. Sävellys on tungettu täyteen pop-koukkuja ja siinä on pyritty tyylittelevän eroottiseen tunnelmaan. Eero yrittää parhaansa kuulostaakseen vakuuttavalta ja onnistuukin hieman tavallista paremmin tulkinnassaan. Eero piti tätä...

9.33   3 506 kuuntelua
Rock

Kuuma Kesäyö (2016) 04.07.2016

4:39

Uudistettu versio Our Paradise-”levyn” avauskappaleesta. Hyväntuulinen ja sympaattinen kappale, joka maalaa mielikuvia hiekkarannoista, kauniista neidosta ja kesäisistä tunnelmista. Yksi lempibiiseistäni tämä edelleenkin on, vaikka moni varmasti ihmettelee, että miksi. :)

Monet soittimet on soitettu tässä versiossa uusiksi ja rumpuraita on uudistettu täysin rakentamalla se pääosin ”Thailand Dreamsin” rumpujutuista. Vanhoja tahattoman koomisia soittosuorituksia on toki edelleen seassa, mutta tavallaan se sopii biisin henkeen. :) Suurin osa lauluista on äänitetty 2012,...

8   0 367 kuuntelua
Light Rock

Sydämessäni Oot Aina Kaunein (2019 Remix) 14.02.2018

4:45

Päivitys 16.7.2019: Miksasin ja lauloin osittain uudelleen, toivon mukaan selvästi paremmin. Vaikea laulukorkeus, jota en oikein meinaa hahmottaa säkeistöjen osalta. :)

Kuvaus: Ystävänpäivä-single. :) Aasialaisia tunnelmia tavoitteleva kappale, jonka muokkasin alkuperäisestä hard rock-muodostaan suomenkieliseen, pehmeämpään tyyliin. Rouheita (syna-)kitaroita tästäkin toki löytyy. Alkuperäinen, parin viikon takainen versio oli nimeltään ”Land Of Dreams”.

Mielessä oli hyvä suomenkielinen sanoitusidea ja siksi tämän tein. Lisäsin ison joukon uusia soittimia...

-   0 228 kuuntelua
Children's Music

Hylje Ja Karhu (2014) 25.11.2015

1:57

Noin puolitoista vuotta sitten laulamani ja äänittämäni kappale, jonka kuitenkin jätin silloin laittamatta Mikseriin epämääräisestä laulutulkinnasta johtuen. :) Nyt kuitenkin pistän, kun ei uusiakaan valmiita ole. Tämä on hyväntuulinen lastenlaulu, jonka siskoni kanssa sävelsimme pienenä mankalle joskus 90-luvun alkupuolella.

Kappale vaatisi leppoisan ja ilmeikkään laulutulkinnan, mieluiten naislaulajan, eikä tällaista kovaa ja korkealta väkisin runtattua hevilaulantaa. :) Lopputulos on siksi vähintäänkin hassun kuuloinen. :) Olisi pitänyt kappaletta tehdessä...

8   0 338 kuuntelua
Ballad

One And Only (2017 Remix) 19.07.2016

5:47

Musiikillinen eroottinen thrilleri. Erilainen, tummasävyisempi ja raskaampi kappale. Tässä 2017 versiossa olen ottanut huomioon, että kappaleen pellit kilisivät liian lujaa ja lisäsin myös pienen kitarajutun ekan kertsin loppuun. Olen tähän tosi tyytyväinen.

Omasta mielestäni tämä on kyllä parhaita kappaleitani sekä sävellyksen että sanoituksen osalta. Vaikka periaatteessa onkin synkempää tyyliä millaista normaalisti kuuntelen, niin jotenkin tämän biisin synkeä maailma kolahtaa. Sanoitus kertoo poliisista ja naisesta, jota hän ei voi vastustaa, vaikka onkin varma...

-   0 282 kuuntelua
Rock

When The Sun Is Going Down 28.08.2019

3:10

Toisena uutena kappaleena laitoin nettiin myös "Then She Kissed Men (2018)", mutta koska on coveri, niin Youtuben puolelle: https://youtu.be/IjPqe...

Halusin päästä laulamaan vähän rosoisempaa rock-kappaletta, joten tein kesällä tämän simppelin biisin. Korkealta laulettuja rokkeja on projektissani aika vähän, niin halusin lisää. Tarkoitus oli vielä lisätä kappaleeseen sävyjä, hyräilyjä ja ehkä jopa 70-lukulaista urkua, mutta kun kone hajosi uudelleen kesken kaiken, niin jäi tällaiseksi autotalli-sovitukseksi. :) Myös toinen kappale ”Woman Of The Night” jäi...

-   0 169 kuuntelua
Light Rock

Taika Jouluyön (Akustinen Versio) 23.12.2017

3:09

Video: https://youtu.be/0p2FI...

Päivitys 29.12.2017: Jatkoin kappaletta huomattavasti pidemmäksi. Lisäsin väliosat ja toisen kertosäkeen, joten kappale on nyt kokonaisuudessaan tässä. :)

Joulun kunniaksi yritin tänään soittaa joululauluni "Taika Jouluyön" akustisella kitaralla. :) Soittoni on sen verran heppoista, etten ole aiemmin kitarakappaleita Mikseriin laittanut, mutta tässä on kuitenkin mukava tunnelma. Tykkään kyllä lopputuloksesta, vaikka en saakaan puhtaita ääniä kitarasta irti kuin hetkittäin. Sävellyksestä pidän kyllä edelleenkin paljon....

-   1 223 kuuntelua
80's Disco

Night In The City 03.01.2017

4:34

Musiikkivideo, joka herättää eloon ne mielikuvat, jotka minulla kappaletta tehdessä oli: https://www.youtube.co...

Tiukalla asenteella eteenpäin rullaava kasaripop-kappale raskailla rock-kitaroilla varustettuna. Maalailee tyylitellen mielikuvia öisestä kaupungista. Minusta toteutus onnistui kerrankin nappiin eli ei ainakaan siitä jää kiinni, ettenkö olisi saanut biisiä sellaiseksi kuin haluan. :) Muutenkin tyyliltään oman musiikkimaun mukainen, niin olen kyllä tosi tyytyväinen lopputulokseen.

Kappaleen sävellys syntyi erikoisella tavalla. Kuulin...

7.5   1 388 kuuntelua
Pop

Jenilee (2017) (Peter Criss "cover") 07.07.2017

2:33

Video: https://www.youtube.co...

Kesäisiä tunnelmia maalaileva cover-versio Peter Crissin harvinaisesta demobiisistä, josta olen aina paljon pitänyt. Ajattelin, että ehkä tämän voisi Mikseriinkin laittaa, koska ilmeisesti on tekijänoikeuksilta siinä mielessä vapaampi sävellys, että ei ole koskaan virallisesti julkaistu. Omaksi sävellykseksi en tätä missään nimessä väitä ja poistan kappaleen heti jos pyydetään.

Sovitukseen hain kesäistä otetta ja lomatunnelmia. Korkeat taustalaulut itseä tässä huvittavat jälkeenpäin kuunnellen. Tämä on...

-   0 240 kuuntelua
Rock

Fire In Her Eyes (2017 Remix) 13.10.2015

2:41

Päivitys 2017: Hieman vanhempi kesäkappaleeni, jonka miksasin nyt uusiksi ja äänitin mm. uusia rytmi"kitaroita" sekä taustalaulua. Nyt on paljon parempi ja soundiltaan riittävän lähellä Thailand Dreamsia. Tyyliltään tämä on tärkeä biisi uuden levyn kannalta, sillä se tuo kokonaisuuteen sitä hyväntuulista, kesäistä rockia, jota ehdottomasti haluan mukaan.

Kuvaus: Uudempi versio alunperin 2008 Slappyille tehdystä rennon letkeästä kappaleesta. Tässä on minun kappaleiden kenties letkein säkeistömelodia ja alkuperäisen toteutus oli huono, niin halusin uudestaankin...

8   0 374 kuuntelua
70's Disco

All The Night 02.12.2013

3:26

Päivitys 13.7.2018: Soitin lisää bassoja tuomaan paksuutta. Selkeytin myös lauluja ja palautin alkuperäiset, rennot säkeistölaulut pääosiin. Soittotyylini on kyllä synakitaroiden osalta melkoisen koomista sahaamista, mutta siskoni laulama kertsi kuulostaa edelleen tosi hienolta. Suurimman osan biisistä sävelsin ja sanoitin jo alle 20-vuotiaana. Silloin kappale oli ”Sadako” niminen balladi ja kertoi Ringu 0-elokuvan tytöstä. :) Tämä on tavallaan ”Tokyo Nightsin” jatko-osa.

Kuvaus 2013: Ennen kuin tyrmää tämän biisin, kannattaa kuunnella kertosäkeeseen asti,...

8   0 415 kuuntelua
Country

I Keep Waiting (2017 Versio) 15.05.2017

2:37

Lauloin tämän parin vuoden takaisen country-kappaleeni nyt monelta osin uusiksi, mielestäni paljon paremmin ja säädin uudet soundit sekä kompressoin. On tämä paljon parempi nyt. Sävellyksenä tosi simppeli ja hauska kappale, joka jatkaa "Coming Home"-kappaleen letkeää linjaa. Mukava tätä oli ainakin laulaa.

Kuvaus 2015: Jälleen yksi country-kokeilu lisää, tällä kertaa simppelimpi ja lyhyempi. Kuuntelin yhtenä päivänä viimevuotisia äänityksiä, joiden joukossa oli myös useita country-ideoita, joita en enää edes muistanut. Yllätyksekseni huomasin, että minulla on...

-   0 239 kuuntelua
80's Disco

Lonely Days, Lonely Nights 05.01.2015

5:20

Video: https://www.youtube.co...

Sooloversio Slappyjen tulevan levyn kappaleesta. Yritin saada kappaleen kuulostamaan niin kasaripopmaiselta ja tyylittelevältä kuin mahdollista. Tässä versiossa on Gunther-murinan sijaan hieman korkeampaa ja kepeämpää tulkintaa. MaryJane vierailee taustalauluissa. Ei tämä minun laulanta kyllä tee taaskaan oikeutta biisille, mutta tällainen nyt tuli. Slappyjen versioon yritän saada matalat Gunther-laulut jotenkin aikaan, sillä sen tyyppiseksi biisiksi tämän kuvittelin. Slappyjen...

8.5   4 397 kuuntelua
Jungle

The Island Of Danger (2017 Version) 04.09.2017

4:34

Päivitys 1.9.2018: Säädin kertsien soundin lähemmäs muuta biisiä. Kertsithän on leikattu ja liimattu mukaan jälkikäteen, joten soundaavat hieman eriltä. Nyt on parempi. :)

Tämä on sivuprojektini Slappyjen (omasta mielestä onnistunut) viidakkokappale vuodelta 2008 lähes alkuperäisessä muodossaan. Muokkasin tästä nyt sooloversion laulamalla kertsit uusiksi normaalilla äänellä. Alunperinkin tämä oli tietynlainen "Eeron soolonumero" siinä projektissa. Samalla soitin kertseihin mm. bassoja ja lisäsin bassorumpuja. Kompressoin sekä jälkisäädin myös ja biisi parani...

-   0 208 kuuntelua
Rock

Girl With Diamond Eyes (2019 Edit) 20.08.2019

4:40

Tässä versiossa on kokonaan uudelleen sävelletty 1. bridge (0:32 alkaen) ja tämä on myös uudelleen miksattu joiltain osin. Pidän alkuperäistä rakennetta kuitenkin parempana, koska alkuperäinen bridge on hyvä ja kaksi erilaista bridgeä biisin sisällä on hieman sekavaa. :) Ainoa mikä minua alkuperäisessä häiritsi on bridgen päättävä "Nothing's gonna change"-osuus, joka on minusta hieman kömpelö juttu, joka oli pakko säveltää sekaan, jotta bridge ja kertsi sopisivat yhteen. Olen minä siihen tosin nykyisin tottunut.

Tämä on aasialaisia tunnelmia tavoitteleva...

-   0 133 kuuntelua
Funk

Dreams Of You 02.12.2013

3:41

Letkeä, puolitempoinen aurinkosaaribiisi. Rento meininki ja melodinen kertsi, mutta kappale kuulostaa hieman tarkoitettua koomisemmalta. Tähän syynä on biisin pääriffin (jolla biisi myös alkaa) kitarasoundi, jonka olisi tarkoitus kuulostaa funkilta, mutta eihän se siltä kuulosta ollenkaan.

8   3 415 kuuntelua
Ballad

One And Only 08.03.2014

5:45

Kappaleen vanha, alkuperäinen versio. Uudelleen miksattu, hiotumpi versio löytyy ylempää.

Eeron totuttuun tyyliin verrattuna todella synkeä biisi, joka tunnelmoinnin lisäksi sisältää myös todella raskaita kitaroita. Black Sabbath tulee mieleen paikoitellen. Sanoitus puolestaan liikkuu hieman Basic Instinct-tyyppisissä tumman eroottisissa tunnelmissa. Tämä on aika mielenkiintoinen biisi, sillä poikkeaa Eeron hyväntuulisten biisien linjasta niin totaalisesti ja tunnelma on omanlaisensa. 3:10-alkava osuus ehdoton suosikkikohta kappaleessa.

2016 Remix-version video:...

8   0 626 kuuntelua
Power Metal

The Tale Of Oryxpath 02.12.2013

3:17

Video: https://www.youtube.co...

Päivitys 2017: Kompressoin ja säädin soundia lähemmäksi uudempia kappaleita. Miksaus on edelleen vuodelta 2013 eli esim. laulut ovat melko isolla. Biisissä on näin jälkeenpäin kuunnellen kyllä mukavan ylväs ja hektinen tunnelma, joka sopii sanoituksen mielikuviin. Vokaaleissakin on (harvinaista kyllä) ihan toimiva, paikoitellen tarinankertojamainen ote. :) Tämän kappaleen sävelsin soittamalla, joten toimisi tavallista paremmin myös instrumentaalina. Retropeliversio löytyykin toisesta projektista.

Kuvaus 2013: Tämäkin...

8   1 442 kuuntelua
Children's Music

Joulupaja (2016 Version) 23.12.2016

3:52

Yritys laulaa uudelleen vuosien takainen riemukas ja lämminhenkinen joululauluni ”Joulupaja”. Toki melkoisen tahattoman koominen tämä uusikin on, sillä ei vaan tältä korkeudelta meinaa laulu sujua. :) Siskoni laulaa tämän joskus uusiksi. Pidän silti biisistä paljonkin, niin en lähde tämän enempää mollaamaan, vaikka laulujen ongelman varmasti huomaa jokainen. :) Hyvää fiilistä ja joulun henkeä tästä ainakin löytyy.

Loppujen lopuksi tein vokaaleista tällaisen sekoituksen, jossa uudet ja vanhat (vuoden 2013) laulut vuorottelevat ja vetävät välillä sulassa...

8   0 288 kuuntelua
Pop

Carmen (2013) 10.07.2016

3:55

Tämän 2013 äänitetyn pop-kappaleen ongelmana on kertosäe. ”Carmen I love you, Carmen I need you” ei ole ainakaan kekseliäin nimentoistelukertsi. Useimpiin projektin biiseihin olen sävellyksen osalta tyytyväinen, mutta tämä jäi tältä osin vajaaksi. Toinen ongelma on pitkälti improvisoitu sanoitus ”I heard that you were killed”, jonka perään sitten todetaankin: ”but now I know that you survived”. :)

Sanoitus liittyi erääseen tv-sarjan naishenkilöön, joka murhattiin ja koska asia harmitti minua, tein hänestä laulun. Näiden syiden takia en kehdannut laittaa...

8   0 249 kuuntelua
Rock

So Much In Love (Censored Version) 05.12.2016

4:18

Tämän vauhdikkaan discorock-kappaleen soittimet ja laulut on pääosin äänitetty 2013. Lauloin osan säkeistöistä nyt uusiksi uudella sanoituksella ja myös bassot sekä soundit ovat uudet. Alkuperäisessä oli sen verran rouheat tekstit, että päätin tehdä tällaisen vaihtoehtoisen version.

Tämä on tosi vanha sävellys, mutta jotenkin kappaleen suoraviivainen meininki ja yliampuvat syna-särökitarat ovat itselle aina iskeneet. Tämä on tietyllä tapaa "Tokyo Nightsin" ja "All The Nightin" sisarbiisi.

Kuvaus 2013: Tämäkin on niitä Slappyjen levyltä uusioversioituja...

8   0 282 kuuntelua
Rock

Runaway With You (2015) 23.02.2015

3:16

Video: https://www.youtube.co...

Uudelleen eri korkeudelta äänitetty versio edellislevyn ”taputusrock”-kappaleesta. :) Tämä on lopullisella levyllä sen aiemman tilalla. Menevä ja kesäinen biisi, joka soundiltaan varmasti jämäkämpi kuin vanha, mutta se hyväntuulinen taustalaulumeininki, mitä tähän kuvittelin jäi kyllä (taas) yrityksen asteelle. :) Pitäisi olla huomattavasti kirkkaampaa laulantaa, niin sitten se keskeisin idea tulisi esiin. Säkeistöjen you-u-uu-venytysten kuuluisi olla tosi korkeat ja kirkkaat, ei tuollaista matalaa hyminää. :)...

8.5   1 445 kuuntelua
Rock

Thailand Dreams (Demo Versio) 13.10.2015

5:34

Kappaleen vanha, sovitukseltaan täysin erilainen versio, kuin myöhemmin tekemäni. Myöhemmin äänitin kappaleen kokonaan uudelleen, joten tämä on tavallaan kappaleen demo.

Kuvaus 2015: Kesällä sain tehtyä tämän yhden uuden biisin. Thaimaan aurinkoisille hiekkarannoille ja kaupungin yöelämään sijoittuva kesäkappale, joka alkaa itämaisella introlla ja sitten jonkinlaisena rockin ja kasaripopin yhdistelmänä. Kertosäe on kuitenkin lähinnä kesäistä iskelmää.

Sävellys on muutoin uusi, mutta alkumelodia oli lähellä päätyä jo ”Tokyo Nights”-kappaleeseen...

8   2 376 kuuntelua
Light Rock

Thailand Dreams (Basso Remix) 11.01.2016

5:42

Tässä bassomiksauksessa on kuuluvammat bassoraidat ja suurin osa bassoista on soitettu uusiksi. Tein tämän version pienibassoisia laitteita (kuten kännykkä) ajatellen. Levyversiosta toki pidän enemmän ja vanhat bassoraidat myös rullaavat soitannollisesti paremmin, mutta tätä tulee silloin tällöin kännykällä kuunneltua, kun bassot tosiaan erottuvat paremmin.

Video: https://www.youtube.co...

Alkuperäinen kuvaus: Kokonaan uudestaan soitettu ja sovitettu versio kappaleestani "Thailand Dreams". Itämaisella introlla starttaava melodinen ja tunnelmallinen...

8   0 328 kuuntelua
Rock

Tropical Paradise 24.03.2014

4:05

Eeron soololevyä varten tehty kesäbiisi, joka kuitenkin jätettiin sivuun liiallisen tahattoman komiikan vuoksi. Lisäsin tähän nyt jälkikäteen soittimia ja uusia lauluja niin sain kyllä selkeästi paremmaksi. Sävellyksenä hyväntuulinen aurinkosaarikappale hyräilyineen kaikkineen, joka kuitenkin soitettiin väärältä korkeudelta, joten olin laulujen osalta tavallistakin enemmän eksyksissä. Yhtenä osuutena (mm. lopetuksena) toimii Eeron vanhasta Leijonakuningas-kappaleesta otettu sävelmä. Positiivisia tunnelmia tämä kappale luo kohelluksesta huolimatta ja lisään tämän...

8   0 435 kuuntelua
Power Metal

Ember (Remix) 02.12.2013

3:21

Yritykseni tehdä suoraviivainen power metal-biisi. Mukana on muista kappaleistani poiketen jopa tuplabasarit. Soundista olisi mukava kuulla, että toimiiko millään tasolla ja mitä kannattaisi jatkossa säätää. Käsittelin nyt biisin kaikki raidat erikseen jälkeenpäin, niin toivottavasti on parempi. Kyllä tämä omissa laitteissa kuulostaa energiseltä, mutta en tiedä onko kaiuttimieni soundilla edelleenkään mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Sävellykseen olen tämän biisin kohdalla erityisen tyytyväinen, sen sijaan uskottavuuteni power metal-laulajana on aikalailla...

8   0 569 kuuntelua
Melodic Metal

Tunteeni Kerron 02.12.2013

3:30

Päivitys 2017: Pienen kompressoinnin lisäsin

Tunnelmallinen ja raskailla kitaroilla sävytetty metalliballadi, josta tuli yllättäen yksi Eeron levyn kohokohdista. Levyn partylinjaan verrattuna todella poikkeuksellinen kokeilu, jonka kertosäkeessä on jopa iskelmällisiä sävyjä. Eero vetää tunteella ja MaryJanen taustalaulut tuovat biisiin poikkeuksellisen paljon tunnelmaa. Sovitus on kauttaaltaan sellainen mitä haettiin.

8   0 453 kuuntelua
Ballad

Olet Minun Aina 02.12.2013

3:47

Keskiaikainen metalliballadi, joskin varsin nopeatempoinen sellainen. Tunnelmallisuuteen on joka tapauksessa pyritty ja bridgessä kuullaan vähän raskaampaakin tunnelmointia. Sävellys lähti siitä, että Eero oivalsi useissa metalliballadeissa olevan varsin kehtolaulumainen rytmitys. Näin ollen Eero sitten alkoi säveltää hyppelevää melodiaa ja biisi syntyi. Kappaleessa on myös tavallista Eero-biisiä hieman pidempi, riipaisevan korkea kitarasoolo-osuus. Tämä on Joulupajan tapaan sellainen biisi, jota ei varmaan kukaan ymmärrä, mutta itse olen jotenkin aina pitänyt.

8   0 495 kuuntelua
Jungle

She's The One (Jungle version) 13.03.2014

4:35

Päivitys 13.7.2018: Lisäsin pienen kompressoinnin

Bongorumpuvetoinen, paljon Afrikan mieleen tuova versio kappaleesta, joka alun perin oli Slappyjen (yksi Eeron bändeistä) levyltä löytyvä vähemmän vakava discoraita. MaryJane on tässä päävokalistina. Tämä uusi versio tehtiin alustavasti soololevyä silmällä pitäen, mutta ei saatu toimimaan, joten hyllytettiin. Lopulta pistin sovituksen täysin uusiksi ja tällaisena ”Leijonakuningas-sovituksena” tämä toimiikin aika hyvin. Yllättäen tästä tulikin yksi lempibiiseistäni. Toki esim. sanoitus on edelleen pitkälti se...

9   0 421 kuuntelua
Instrumental

Pharaoh's Treasure 02.12.2013

3:24

Tämä on sävellykseltään hieman power metal-henkinen, uljasta ja mystistä tunnelmaa tavoitteleva instrumentaali. Syystä jota en muista, rummut ovat kuitenkin melko diskohenkiset. Eero innostui vääntelemään nappuloita tavallistakin enemmän ja siksi kappaleessa onkin mm. mielenkiintoisia rumpukaiutuksia. Versio olisi voinut olla jykevämpi ja metallisempi, mutta kertsin melodia on kyllä joka tapauksessa aika siisti.

7   9 474 kuuntelua
Copyright-huomautus:
Kaikki materiaali Mikseri.netissä on suojattu tekijäinoikeuksilla ja kansainvälisillä sopimuksilla.
Voit kopioida tätä materiaalia ja tehdä siitä kohtuullisen määrän kopioita VAIN omaan käyttöön.
Materiaalin UUDELLEENTUOTTAMINEN, LEVITTÄMINEN ja JULKINEN ESITTÄMINEN on kielletty ilman asianosaisen henkilön lupaa.