Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 
Kirjoittaja voiko pelkällä tietokoneella tehdä musiikkia

mc,kassu
mc,kassu

#1 kirjoitettu 28.03.2004 23:23

En ole ikinä tehnyt musiikkia koska en tiedä miten sitä tekisin,mutta tahtoisin yrittää että onnistuisinko mitenkää.Minulla ei ole mitään musiikin teko vehjettä joten voiko musiikkia tehdä tietokoneella,jos voi niin miten tarvitaanko siihen joku tietty ohjelma?

Elektrojänis siirsi viestin alueelle aloittelijat.

^ Vastaa Lainaa

DjLime
DjLime
2918 viestiä

#2 kirjoitettu 28.03.2004 23:39

voi.

usein kysytyt kysymykset lukemalla varmaan selviää paljon
http://www.mikseri.net...

^ Vastaa Lainaa

Tune
Tune
822 viestiä

#3 kirjoitettu 29.03.2004 00:59

tottakai voit. pystyt hakemaan ilmais-ja demo-ohjelmia internetistä.
mutta tutkaile enemmän tuolta aihe-alueiden alta.
ja tosiaan, suosittelen lukemaan kaiken yleensä mitä sivulla näkyy.

^ Vastaa Lainaa

Ape
Ape
1599 viestiä
Ylläpitäjä

#4 kirjoitettu 29.03.2004 05:31

gerry kirjoitti:
Mäk alkaa olemaan pakollinen hankinta ei vaihtoehto musa alalla. Mut toki silläkin voi tehä....


Sisältyiköhän tuohon lauseeseen jokin suurikin viisaus jota en ymmärtänyt?

Mua kyllä oikeasti hämää tuo, että gerry sä pidät itseäsi suurena musaguruna vaikka kaikki tekemäsi jälki todistaa jotain aivan muuta.

Okei, olen tullut juuri baarista ja pahoittelen ilkeyttäni. Cheers!


Topicciin takaisin:

Musiikkia kyllä voi tehdä kyllä ihan pelkästään tietokoneella. Jälki toki ei ihan vielä yllä samalle tasolle mitä hardwarella saa aikaan, mutta kyllä tämäkin päivä koittaa vielä pian. Ohjelmista suosittelisin lukemaan tuota "usein kysyttyä"-palstaa, koska siellä on samat jutut käyty jo moneen kertaan läpi.

^ Vastaa Lainaa

M1cH0
M1cH0
146 viestiä

#5 kirjoitettu 29.03.2004 07:46

Voi pelkällä tietokoneellaki tehä musiikkia!! hommaat vaan softat ni kyllä se siitä

^ Vastaa Lainaa

rebb
rebb
189 viestiä

#6 kirjoitettu 29.03.2004 09:35

gerry kirjoitti:
Toki Cubase, SX on melko varteennotettava vaihtoehto tietokoneelle, mutta toistaiseksi "PRO" taso on aika mäk pohjainen.


Mikähän ihmisiä vaivaa? Mikserissäkin pyörii uskomattomasti ihmisiä jotka miettii että onko softa x,y ja z pro softaa. Toinen puoli porukkaa on niin ug ettei laita edes valoja päälle. On se nyt helvetti.

Täl foorumilla on todellakin nussittava pilkkua.


Ei ole, lueppa tuo ensimmäinen kommenttisi uudestaan.

Olen tullut baarista ja krapulassa joten piis...


Tulen yleensä baarista aika kännissä kotiin, nyt olen selvinpäin. Siltikin piis.

^ Vastaa Lainaa

Elektrojänis
Elektrojänis
3502 viestiä
Ylläpitäjä

#7 kirjoitettu 29.03.2004 10:09

gerry kirjoitti:
Siis WTF? kierrä vaikka kaikki studiot läpi ja laske mones on peesee mones mäk? Studiot jotka käyttävät/käyttivät esim. Logicia ovat joutuneet vaihtamaan jo siitä syystä mäkkiin ja niille se on "pakollinen hankinta". Kerros sitten monesko "kaupallisessa" studios jyrää vielä winpohjainen sequ? Toki Cubase, SX on melko varteennotettava vaihtoehto tietokoneelle, mutta toistaiseksi "PRO" taso on aika mäk pohjainen.


Niin no alkuperäisessä viestissä kuitenkin kysyttiin vain että voiko tietokoneella tehdä musiikkia, eikä että pitääkö olla mäkki. Myöskään se että jotkut isot studiot käyttää jotain ei ole mikään perustelu sille, että se olisi pakollinen kaikille. Vai suositteletko siis viestiketjun aloittajalle Logicia?

Tämä ikuinen pro-taso jauhantakin on oikeasti aika naurettavaa. Itse teen mieluummin käpyisillä soundeilla sitä mun omaa juttuani, kuin yritän hankkia kaikenlaisia välineitä vaan siksi, että se on pro ja opettelen kloonaamaan jotain tiettyjä soundeja kun ne on niin hip ja pro.

Isottele vaan, se et oot koodaillut mikserin on helvetin hieno juttu, mut se ei tee susta jumalaa eikä anna oikeutta vittuilulle...


Toisaalta on tavattoman ikävää jos Apella ei ole oikeutta vinoilla muille niinkuin muutkin tekee vain siksi, että kuuluu ylläpitoon.

Mut mistä lähtien nörtit ovat ollu IN...? Ja mua hämää se et pitäisin itteni suurena musaguruna?


Niin no sinulla tuppaa olemaan sellainen tyyli, että latelet mielipiteitäsi vähän kuin absoluuttisina totuuksina. Samaan hengenvetoon myönnettäköön, että teen sitä itsekkin välillä.

Oli mielessä läppää tuohon hardis vs. softa keskusteluunkin mutta siitä on keskusteltu aiemminkin ja se menee jo ohi tämän keskustelun aiheen joten jätetään väliin.

Mä oon ihan selvinpäin, joskin aamutokkurassa ja oon töissä joten piis.

^ Vastaa Lainaa

a98
a98
998 viestiä

#8 kirjoitettu 29.03.2004 14:30

no jos matti l sanoo että logic on hyvä niin pakkohan se on kaikkien hankkia, ja koska logicin uudet versiot on vain mäkille niin eihän peeceellä tee enää mitään

^ Vastaa Lainaa

aleksi
aleksi

#9 kirjoitettu 05.04.2004 15:26

_captured kirjoitti:
Aloittelijoille EI suositella: midi/sequencer softia (esim. Cubase, Sonar, Logic...) koska ne vaativat käytännössä paljon lisärautaa (esim midi-koskettimiston) jotta niitä voisi käyttää mielekkäästi.


Käytän Cubase SX:ää ilman mitään lisärautaa. Tai on rautaakin, mutta viime muuton jälkeen sitä ei ole edes kytketty kiinni.

Puhtaita midi-sekvenssereitä tuskin enää edes löytyy markkinoilta. Cubaset ja Logicit ovat nykyään monikäyttöisiä softia, joilta sujuu vähän kaikki: äänittäminen, miksaus, midilaitteiden ohjaaminen, samplejen soittaminen jne. Ja plugineina voi heitellä sisään virtuaali- eli softasyntikoita. Sky is the limit.

Vakionakin SX:ään kuuluu ainakin pari softasyntikkaa eli alkuun pääsee ilman lisäinvestointeja jos on se tietokone ja siinä äänikortti.

.Aleksi.

^ Vastaa Lainaa

rebb
rebb
189 viestiä

#10 kirjoitettu 05.04.2004 15:44

Ihan A kirjoitti:
Mäkin aina sammuttelen valoja joka paikasta, jos joku jättäny päälle. Ja varsinkin jos on jo pimeetä, ja varsinkin jos on päivä, koska aika tyhmä pitää valoja päällä keskellä päivää. Omassakin huoneessa on katossa vaan 25 W punanen lamppu joka ei valase yhtään, mutta antaa pientä punasta hämyä huoneeseen. Paitsi etten pidä sitä päällä kovinkaan usein. On vaan pieni pöytälamppu joka ei valase liikaa.


10 pistettä ja UG-merkki. Tässä on sitä kunnon pioneeri henkeä! Vielä kun kajautat hengen pois "pornon punaisesta" lampustasi alkaa homma olemaan kasassa, muista toki myös sammuttaa näyttö. Jonka jälkeen voitkin alkaa arvailemaan missä päin näyttöä se osoitin tällä hetkellä mahtaa huiskia.

^ Vastaa Lainaa

(Aleksi Niemi)
(Aleksi Niemi)

#11 kirjoitettu 05.04.2004 16:36

Elektrojänis kirjoitti:
Niin no sinulla tuppaa olemaan sellainen tyyli, että latelet mielipiteitäsi vähän kuin absoluuttisina totuuksina. Samaan hengenvetoon myönnettäköön, että teen sitä itsekkin välillä.
Itse en vain löytänyt gerryn viestistä yhtään kerskailua.(Aleksi Niemi) muokkasi viestiä 14:52 07.04.2004 (sori, gerry )

^ Vastaa Lainaa

Elektrojänis
Elektrojänis
3502 viestiä
Ylläpitäjä

#12 kirjoitettu 07.04.2004 23:57

Elektrojänis kirjoitti:
Niin no sinulla tuppaa olemaan sellainen tyyli, että latelet mielipiteitäsi vähän kuin absoluuttisina totuuksina. Samaan hengenvetoon myönnettäköön, että teen sitä itsekkin välillä.


(Aleksi Niemi) kirjoitti:
Itse en vain löytänyt gerryn viestistä yhtään kerskailua.


Häh? Kerskailua? Nyt en tajuu?

^ Vastaa Lainaa

JerePee
JerePee
78 viestiä

#13 kirjoitettu 10.11.2018 22:41

Viimeisestä ketjun vastauksesta aikaa 14 vuotta, ja siinä ajassa on tullut erinomaiset FL Studion a.k.a Fruity Loops muunnokset, jos puhutaan ammatti softista niin kaiken järjen mukaan FL Studio on myös ammattikäyttöön soveltuva, joka sopii kaikille. FL studiolla voi tehdä periaatteessa kaiken. Itse en ole käyttänyt muuta, kun mainitsemaani softinkia, joten muuta en osaa suosia.

^ Vastaa Lainaa

Popkorni
Popkorni
660 viestiä

#14 kirjoitettu 10.11.2018 22:49

Heh. Hienoja aikoja nuo 2000-luvun alut täällä.

^ Vastaa Lainaa

geeli
geeli
774 viestiä

#15 kirjoitettu 12.11.2018 11:20

Varmaan viimeisimmätkin sampleri-hiiret ja hiphop-hiihtäjät on siirtyneet softwareen hardwaren sijasta. Taitaa olla kuopattu jo Akai MPC. En koskaan ole käyttänyt sitä...Levyjäkin löytää netistä valmiiksi digitaalisessa muodossa. YouTube!!! Diggin In Da Tube.

^ Vastaa Lainaa

jarpat
jarpat
329 viestiä

#16 kirjoitettu 14.11.2018 06:35

Kyllä varmaan voi ja epäilemättä näin tapahtuukin. Itsekin harrastin joskus mm. tietokoneita (n 25v sitten) ja aina piti olla kone "joka kykenee" ja siinä parhaat softat. Jossain vaiheessa kuitenkin huomasin, että itse asiassa pidän paljon enemmän soittamisesta, kuin tietsikan näpyttelystä ja siihen se sitten (onneksi) jäi.

^ Vastaa Lainaa

JM
JM
18449 viestiä

#17 kirjoitettu 08.12.2018 03:44

15 vuotta siten kun olin tehny musahommia vaswta muutaman vuoden, olisin vasttannut että ei. Turhaduin softien jotenkin ohueen ja muoviseen soundiin ja hankin mukaan myös rautaa. Nykyään minulla ei ole mitään rautaa käytössä, koska minustsa softien soundi on kehitynyt niin, että en näe rautavehkeilel niin suurta tarvetta, un niissä on kuitenkin oma hommansa - mihin ne sijoittaa jne. ja sitten tietty se rahakysymys.. tietysti hyvä softakin maksaam mutta jos ajatelee, mitä saa kun panostaa muutaman satasen softaaan ja minkäålaista rautaa sillä saisi... tämä on aika olennainen kysymys, kun tekee musiikkia kansaneläkkeen turvin.

^ Vastaa Lainaa

Vastaa Aloita uusi keskustelu