Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 39 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele electrichaos - Sound 15.01.2010

electrichaos - Sound
Keskimääräistä parempaa möykkää koska mulle tulee hyvästä industrialista aina sellanen snadisti klaustrofobinen olo ja tämän kohdalla niin pääsi käymään. Toisaalta toi kunnollinen selkeä poljento ~2 min kohdalla avaa vähän pakkaa eikä maailma tunnukaan enää niin sekavalta paikalta. Mukava koukku. Erottuu edukseen, siitä hyvästä kasi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele 666 Pirstaletta - osa 1: Epävakaat tunteet 15.01.2010

666 Pirstaletta - osa 1: Epävakaat tunteet
Siitä päätellen että tämä on osa 1, pitäisi täysipainoista arviota varten kuunnella kai muutkin osat. Noh, perusvarmaa soittoa ainakin. Vajaassa kolmessa minuutissa ei tietysti ehdi tapahtua paljoa mutta soisin tässä tapauksessa siinä tapahtuvan vähän enemmän.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Olïver Kaïma - Aidat 15.01.2010

Olïver Kaïma - Aidat
Erikoiset soundit meikäläisen korvaan. Ei paskat kuitenkaan. Rytmisiä jippojakin nähtävästi osataan kehitellä. Rytmi tässä onkin aika vahvan tuntuinen elementti. Sanatkin ovat keskimääräistä mielenkiintoisemmat, vaikka niistä ei oikein selvää saakaan niin saa niistä sen verran että kuulee etteivät ne ole ihan sitä tavallista kauraa. Hyvin sovitettu. Sopivalla tavalla sekava.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Axession - Apophis 99942 15.01.2010

Axession - Apophis 99942
Soundtrackmusaa, jes! Onko Kevin Moorea kuunneltu, Chroma Key tästä nimittäin ensimmäisenä tuli mieleen. Erittäin huolellinen kokonaisuus, kehittelevä alku ja loppu onkin sitten dramaattisempi. Soundit on ilmeisen tarkkaan harkittu nekin, koskapa mikään ei särähdä korvaan pistävän erottuvasti. Kuten aina, innostuneena on vaikea antaa rakentavaa palautetta. Siispä ysi ja fanitus.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Travesty of Sympathy - Two Seasons 15.01.2010

Travesty of Sympathy - Two Seasons
Jotenkin vähän löysää meininkiä erityisesti puhtaan laulun osalta, örinä toimii tässä tapauksessa puhdasta laulua paremmin. Biisissä on mukavia koukkuja, siitä plussaa. Sen sijaan tuosta silkkimunapunk-henkisestä kertsistä (kai se on kertsi?) miinus. Ponnettoman oloinen. Kyllä tästä seiskan sais mutta kokonaisuus on sen verran haparoiva että pudottaa kuuteen.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fillari - Kivitalo 15.01.2010

Fillari - Kivitalo
Kaiken kaikkiaan vähän tällaista keskitien meininkiä, ihan hyvin tehty, hyvät soundit, tekstissäkin muutama nokkeluus mutta jokin tekee kokonaisuudesta vähän ponnettoman, puuttuu tarttumapintaa. Liian vähän koukkuja sävellyksessä? Toisaalta, eipä tällaiseen kamaan mitään kikkailuja oikein saakaan tungetuksi. Keskitien biisille tulee keskitien numero, 7. (Vaikka nuo alkumölinät olivat sen verran huono vitsi että melkein tekisi mieli tiputtaa kuutoseen).
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele TOB - My Babe Won´t Let Me Go 15.01.2010

TOB - My Babe Won´t Let Me Go
Standardimeininkiä mutta juuri siinäpä sen vahvuus onkin! Soundit on hyvät, laulu on varmaa eikä ääntäminen särähdä korvaan. Soitto on tarkan ja hioutuneen kuuloista. Ja teksti on erittäin blues-uskottava. Helposti kasin arvoinen suoritus.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Minimal Effort - Time travellin´ 07.08.2009

Minimal Effort - Time travellin´
Progea, siistii! Ensimmäisenä särähti kuitenkin englanti korvaan, pikkuisen ehkä vielä tarkkuutta sinne. Soundit on onnistuneet. Ainesta tässä on kyllä, psykeilyosasto on otettu huolella hanskaan mutta jotenkin jää semmonen tasapaksu fiilis. Se jokin maaginen koukku puuttuu. Soolossa tossa kolmen minuutin kohdalla oli vähän sen suuntaista hakemista koska biitti ja tunnelma muuttui. Varmaa ja toimivaa meininkiä jonka kaikki osaset pelaavat yhteen, mutta silti jotenkin...tylsää.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fillari - Provinssi 07.08.2009

Fillari - Provinssi
Soitto kulkee ja erittäin kesäisesti kyllä. Aihepiiri lämmittää sinänsä eritoten näin etelä-pohjalaisen mieltä mutta jotenkin tuo teksti tuntuu olevan hieman liian alleviivaava. Laulu tuntuu olevan paikoitellen vähän hapuilevaa, siihen kannattanee jatkossa kiinnittää huomiota. Ja tuo kiitos-huuto ja taputuskehoitukset nyt tuntuivat tässä yhteydessä lähinnä huonoilta vitseiltä. Kehityskelpoinen juttu, mutta ei tällä aivan taida päälavalle vielä päästä.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele TOB - Time to Rock 07.08.2009

TOB - Time to Rock
Toimivaa meininkiä. Soitosta ei oo mitään pahaa sanottavaa, se menee juuri niin kuin tämmösessä kamassa pitääkin. Saundit on kitaroiden osalta vähän puuromaiset eritoten tossa biisin keskivaiheilla. Biisistäkään ei oo muuta pahaa sanottavaa kuin että onhan tuommonen "it's time to rock" -hokema suhteellisen kulunut juttu vaikka se toisaalta genreen sopiikin. Positiivisesti tässä yllätti se että vaikka tämmönen perusrokimpi kama ei olekaan ominta alaani niin hitto vie, kyllä munkin tekis nyt mieli laittaa ne aurinkolasit päähän ja päästä antamaan autiomaan freewaylla vähän jenkaa harrikalle. Helposti kasin arvoinen suoritus oli tämä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalashnikov - Nihilisti 07.08.2009

Kalashnikov - Nihilisti
Hitto soikoon, jo alle minuutin kuuntelun jälkeen alkoi tuntua siltä että tämä on fanittamisen arvoista tavaraa ja ensivaikutelma ei pettänyt. Mitäs tästä nyt sitten järkevästi yrittäisi sanoa näin haltioituneena? Selkeästihän tämä on retroa tavaraa tamburiineineen kaikkineen, laulupuolesta tuli mieleen että vissiin on Liekkiä kuunneltu mutta musan puolesta tää taitaa mennä enemmän johonkin Dungenin suuntaan kun tuo tunnelmakin tykkää vaihtua biisin aikana. No, summa summarum - tyylikäs kokonaisuus ja minun mielestäni aivan valmista tavaraa ja juuri sitä musiikkia mitä nykyaika kaipaa. Meikäläinen faniutuu, kiittää ja kumartaa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dismay - Trust in Vain 07.08.2009

Dismay - Trust in Vain
Varmaotteista toimintaa. Laulaja on selvästi alaan elimellisesti liittyvät harjoitteensa tehnyt ja rumpali pitää pakan kasassa asiaankuuluvan jämäkällä otteella. Soundit on vähän oudot, mun korviin kuuluu olevan vähän poraava middle ja basson onnistuin bongaamaan n. kolme kertaa. Itse biisi toimii sillä tavalla kuin tämän genren musa yleensäkin, joskin se ei hirveästi erotu muusta vastaavasta joukosta. Onko se sitten hyvä vai huono asia, mene ja tiedä. Seuraavalla kerralla tarkempana studiossa niin kyllä tästä kasi putoaa.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dreamcase - Breath 07.08.2009

Dreamcase - Breath
Ensimmäisen puolen minuutin aikana tuli mieleen Youtuben Roland D-50 -demot, mikä ei ole lainkaan paha asia. Joskin odottelin sen perusteella jotain ambienthässäkkää mutta sitten alkoikin tulla tota rumpuosastoa. Tämmösestä on vähän paha sanoa koska esim. soundien osalta ei mennä mitenkään leimallisesti johonkin tiettyyn genreen. Leffamusiikkia kenties? Jouset tuo sellaista vaadittavaa dramatiikkaa mutta toisaalta siinä tulee aina sellanen keinotekoisen mahtipontisuuden tunne. Hankala tapaus kaikkiaan. Plussaa siitä että lopussa on kivaa rytmisen kikkailun tynkää ja äänimaisema noin kokonaisuutena tuntuu olevan loppuun saakka harkittu.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elvis Costello Hautamäki - Tuskan parahdus 13.06.2007

Elvis Costello Hautamäki - Tuskan parahdus
Ei tällä kyllä vielä pillua lohkee.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elvis Costello Hautamäki - Hiekasta Kullaksi 03.05.2007

Elvis Costello Hautamäki - Hiekasta Kullaksi
Tuossa kompin alkaessa tuleva urkujyrähän on suoraan Hergest Ridgestä :| Plagiaristi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hirvituho - Vatsastapuhumisesta 20.04.2007

Hirvituho - Vatsastapuhumisesta
VOI JEESUS MITÄ HUMPPAA :D - tämä siis ensireaktio. Mahtavat tuomiopäivän Hammondit (?) tossa ~1 minuutin kohdalla. Rytmiikka mukavan poukkoilevaa eikä mistään saa kiinni, perinteistä Hirvituhoa siis tämäkin. Toisaalta poikkeaa totutusta linjasta olemalla yllättävänkin melodinen. Tässä on sitä yllätyksellisyyttä jota peräänkuulutin Pärskeitä-kappaleen kommentissa. Toisaalta myös tuttua ja turvallista hirvituhomaista tarttumapintaa, eli yleistä tarttumapinnattomuutta. Kyllähän tästä ysi lohkiaa niinku Sippoolan rengiltä räkä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hirvituho - Pärskeitä 20.04.2007

Hirvituho - Pärskeitä
Liquid Tension Experiment, Dream Theater, Hirvituho. Nämä kolme tulee mielestäni mainita samassa lauseessa. Täähän oli ihan totutun laadukasta tavaraa, mutta samaan aikaan se oli toisaalta biisin heikkous. Yllätyksellisyys loisti poissaolollaan, mutta pari ihan kivaa melodiaa ja rumpusoolo nostaa seiskaan, muuten jäis kutoseen.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kulunut Elefantti - Tohnin kyläjuhlat 18.01.2007

Kulunut Elefantti - Tohnin kyläjuhlat
Vissiin. Täytyy siinä jotain syvää yhteisymmärrystä olla että tällaista sontaa saattaa tehdä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elvis Costello Hautamäki - Sitten 18.01.2007

Elvis Costello Hautamäki - Sitten
Jumalauta.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elvis Costello Hautamäki - Kummitusluoman metsätie 31.08.2006

Elvis Costello Hautamäki - Kummitusluoman metsätie
PUHDASTA NEROUTTA!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Matonpesuun Erikoistunut Jäävuorisalaatt - Kello 01:58, tavarajuna 08.08.2006

Matonpesuun Erikoistunut Jäävuorisalaatt - Kello 01:58, tavarajuna
Ihanaa. Lisää tällaista! Tästä irtoaa jo fanitus. Kymppi olisi tullut jos "laulu" olisi ollut vielä monotonisempaa ja tasapaksumpaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Matonpesuun Erikoistunut Jäävuorisalaatt - Seinällä on aivot 08.08.2006

Matonpesuun Erikoistunut Jäävuorisalaatt - Seinällä on aivot
Olipas tämmöstä tosi kivaa ja letkeää nuotiomusiikkia. Me likes.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Perplexity - Epistophatus Kananmuna 09.04.2006

Perplexity - Epistophatus Kananmuna
Tässä on taas näitä kansanmusiikkimaisia melodianpätkiä. Ja tuo nopea osa pilaa koko biisin. Mutta en vieläkään voi lakata ihmettelemästä että mistä iankaikkisen vitun helvetistä te revitte näitä nimiä biiseillenne.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Info & Opetus - Ihmismassa 02.04.2006

Info & Opetus - Ihmismassa
Ihanaa. Ei pysty muuta sanomaan. "Ihmismassa, haista paska"- hokema jäi pyörimään päähän ja pakotti kuuntelemaan toisenkin kerran. Toivottavasti kansa ymmärtää vaatia lisää tällaista musiikkia.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elvis Costello Hautamäki - Wuppertal 09.05.2006

Elvis Costello Hautamäki - Wuppertal
Jumankauta. Jätkä on viimeinkin oppinut tekemään hyviä biisejä. (Mikä rakentava palaute?)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hirvituho - Fanfaari... 24.03.2006

Hirvituho - Fanfaari...
En edes yritä sanoa tästä mitään vaan annan numeron puhua puolestaan. Sen verran mykistävä kokonaisuus.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hirvituho - Mothra! 04.03.2006

Hirvituho - Mothra!
Jaaha. Täähän oli taattua tavaraa. Alussa oli hirvittävää humppaa, sitten kun siitä sai vähän kiinni, alkoi hirveä meteli ja käytiin läpi kaikki mahdolliset musiikkityylit tämän auringon alla eikä kukaan enää tajunnut mistään mitään ja maa kiersi kuuta. Pidin, siis.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Elvis Costello Hautamäki - Entropia levittäytyy 14.03.2006

Elvis Costello Hautamäki - Entropia levittäytyy
Ihan kiva mutta tuossa bassokuviossa on yhessä vaiheessa peräkkäin samat kolme ääntä kun 2112:n Overturessa yhessä välissä. Siitä miinusta.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Apollon - Witnessing the Prophecy of Oraculum 29.08.2007

Apollon - Witnessing the Prophecy of Oraculum
Elokuvamusiikkia, sitähän tämä. Yllättävä tempomuutos tossa vähän puolenvälin jälkeen pelastaa liialta staattisuudelta. 60- ja 70-luvun vaihteen Pink Floydhan tästä tulee ihan selkeästi mieleen. Mikä ei ole toki lainkaan huono asia :) Voisin kuunnella toisenkin biisin. Ai niin, ja kyllä tästä kasi irtoaa. 8½ jos puolikkaita saisi antaa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Perplexity - Turvat 15.12.2005

Perplexity - Turvat
Tää on hyvä. Mesa likes.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Harri-Juhani - Kuka Lohduttaisi Nyytiä? 20.04.2004

Harri-Juhani - Kuka Lohduttaisi Nyytiä?
6½ osuisi paremmin kohdalleen. Oikea bändi taustalle niin kyllähän tästä ihan mainiota tavaraa saisi.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hirvituho - Hirvisinfonia 04.04.2004

Hirvituho - Hirvisinfonia
Tunteeni ovat hyvin sekavat. Muistaakseni koin jotain samantapaista kymmenen kuukautta sitten asettaessani St. Angerin vapisevin käsin cd-soittimeeni. Hyvää riffittelyä mutta kokonaisuus on vähintäänkin sekava.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hirvituho - Arpakuution Mysteeri 04.04.2004

Hirvituho - Arpakuution Mysteeri
Alku loi välittömästi mielleyhtymän eräästä saksalaisesta pornoleffasta, jossa musiikista vastasi The Disturbed- niminen orkesteri. Muuten se olikin sitten siinä. Olisin antanut kutosen koska tässä käy nyt sellainen Henkan soololevy- ilmiö mutta päätin nostaa seiskaan kun rit. fne- lopusta tuli niin mukavasti mieleen Pekka Pohjolan "Nipistys".
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Albert Roxtone - Auditorium 04.04.2004

Albert Roxtone - Auditorium
Toimivaa ja viehättävää kitaransoittoa mutta äänitteiden miksaaminen on ollut suosittu harrastus varsinkin Beatlesin jälkeen.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Allekirjoittaneen henkinen elämä - Hänen läsnäolonsa on kuin voima 06.06.2004

Allekirjoittaneen henkinen elämä - Hänen läsnäolonsa on kuin voima
Idea on hauska mutta toteutus kusee. Näppäilykuvio on kaunis ja puhelaulu oivalla tavalla fraseerattu mutta äänityksestä tulee vähän sellainen fiilinki että on äänitetty yhellä mikillä tyhjässä lentokentän hangaarissa ja se mikki on ollut suunnilleen kitaran kaikuaukon kohdalla. Ja että miksatessa on lisätty vielä vähän delaytä. Seuraavalla kerralla vähemmän kaikua ja mikki lähemmäs suuta niin hyvä tulee ja kymppi irtoaa täältä. Jos ei muuten niin pelkästään sen takia että idoleissa on mainittu Tommi Liimatta.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hirvituho - (Säädä radiotasi) Sirkkelitajuus 10.01.2004

Hirvituho - (Säädä radiotasi) Sirkkelitajuus
Se on kyllä sitä tasaista kasia. Ensivaikutelmahan on aivan hirvittävä "voi ei, Leksin tekemää midiprogemetallia", mutta loppupeleissähän kappale on miellyttävää, viriiliä ilotulitusta johon ei uskoisi esim. midi-rummuilla pystyvän.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hirvituho - Takutuwasili 19.01.2004

Hirvituho - Takutuwasili
Oikeasti kyllä ihan vitun ihana tuo intro. Sekava kokonaisuus tuo tipan linssiin kun väkisinkin muistaa ensimmäiset - tätä puolta lyhyemmät & nopeammat - MIDI-kokeilunsa kuudennelta luokalta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele PupuTupuna - X.o Skeleton 26.05.2004

PupuTupuna - X.o Skeleton
LOISTAVAA.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Himputin Pimputti - Omaksi lihaa kaupastasi 06.06.2004

Himputin Pimputti - Omaksi lihaa kaupastasi
Totta tosiaan, biisihän on loistava! Jos tämä olisi tehty vakavissaan (sain sen käsityksen että koko orkesterin idea on olla enemmän tai vähemmän kieli poskella) ja ennen kaikkea jos MIKSAUKSESSA OLISI VIITSITTY NÄHDÄ VAIVAA olisi tämä ihan selvä outoiluklassikko siinä kuin jokin Nollapisteen Rarmos Ybrehtar tai YUP:n Taivaiden maisterit. Seuraavalla kerralla soittoon hieman tarkkuutta ja laulu vähemmän pintaan niin voin sanoa vain että "hyvä pojat!".
8