Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 201 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - What Kind of Love (arr: AnttiJ) 07.04.2022

Miira - What Kind of Love (arr: AnttiJ)
Omassa kierossa mielessäni tämä biisi toimisi parhaiten Led Zeppelin-tyyppisenä hevibluesrevityksenä, mutta on tämä kantrigospelblueskin hyvin toimiva ja nautinnollinen monine yksityiskohtineen. Erityisesti tuo piano tuo tähän sen tarvittavan särmän, joka tukee Miiran erinomaisen vahvaa ja vihaista tulkintaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Goodbye 16.02.2022

Miira - Goodbye
Olin jo tekemässä tästä omaa versiota, jottei tämä kaunis sävellys vaipuisi unholaan, mutta parempi näin, että sain kunnian hyödyntää ajatuksiani uusien sointujen ja elämänkokemuksen tuomien uusien sävyjen versiossa. Tässä on syvää ja koskettavaa kaihoa, joka välittyy hienosti vahvan tulkinnan kautta, särmää on annosteltu mukaan juuri sopivasti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Tortured 29.11.2021

Miira - Tortured
Oli taas suuri kunnia sovittaa näin upea teos, sanat täynnä kipua ja tulkinnassa tuskaa. "Tortured tortured" kohta on erityisen mieleenpainuva ja lopetus on sykähdyttävä. Mielenkiintoinen sointukulku, joka johdatti oikeaan tunnelmaan jo ennen melodiaa ja sanoja. Jäihän tuonne paranneltavaa niin miksaukseen kuin muutamiin yksityiskohtiin, mutta ehkä niitä joskus opin korjaamaan...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hut & Shack - Summer on a Prairie Road 22.07.2021

Hut & Shack - Summer on a Prairie Road
Vauhdikasta rytmiä luovat rummut ja mukavasti rullaava kertsi, joissa kesän vapautta, hulluutta ja kevyttä synnillisyyttä. Miellyttävät lauluharmoniat ja hauskaa länkkäritunnelmaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Älä odota minua 22.07.2021

Make Vahtola - Älä odota minua
Hyvin moniulotteinen balladi, jonka mielenkiintoinen soinnutus, haikeaa lyriikkaa täydentävä melodisuus ja kaunis sovitus luovat tyylikkään ja koskettavan musiikillisen maiseman.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Myyty mies 22.07.2021

Make Vahtola - Myyty mies
Kiva kiusoitteleva tunnelma lyriikassa. Oikein miellyttäviä sointukulkuja, joissa klassista brittipop-ainesta. Basso kulkee mukavasti ja rytmi tarttuvaa. Kaunista sooloilua.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Lähde pois 12.05.2021

Make Vahtola - Lähde pois
Oivallisesti kuvailtu olemus pettymyksellä. Vahva kertsi vahvalla tunteella, johon taustalaulut ja urkujen jylinä antavat hienosti tukensa. Loppusoolo on taas kerran komea kuunneltavaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hut & Shack - Cold White Water 12.05.2021

Hut & Shack - Cold White Water
Hyvinkin kiinnostava soinnutus introssa herättää heti mielenkiinnon. Kuulostaa oikein houkuttelevalta tuo hienoilla yksityiskohdilla kuvattu jumalien hylkäämä paikka. Kertsi on mieleenpainuva. Laulussa on kohtalokasta tulkintaa. Loppufeidaus kuvaa hyvin pakenemisen mahdottomuutta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Mä en täällä oo, sä et täällä oo 17.12.2020

Make Vahtola - Mä en täällä oo, sä et täällä oo
Kyllä nyt on pysähtynyttä synkkyyttä, talvipäivänseisauksen musiikkia ja vähän joulun kellotkin helkkäävät. Aiheuttaa kylmänväreitä. Tunteiden vankeus, keskustelu kuoleman kohtaamisesta... ollaan peruskysymysten äärellä. Vaikuttava teos, hieno intro ja tausta muutenkin nautinnollista dream poppia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Yksin mä oon 12.11.2020

Make Vahtola - Yksin mä oon
Ehkä hieman liian pirteän oloinen yksinäisyyden kuvaamiseen ja introkin kestää melkein minuutin, mutta ei toki haittaa: melodia on hieno, mukana nättiä soinnuttelua ja löytyy myös pieniä Hector-vivahteita. Ja toki nuo upeat taustalaulut (uuta, aata ja la-laata) ilahduttavat.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Kylmä ja tunteeton 12.11.2020

Make Vahtola - Kylmä ja tunteeton
Riipivän surullinen tarina, hienosti tulkittu lämmöllä ja tunteella tuoden vastavoimaa sanoituksen kohteelle, erityisesti loppukohotuksessa. Kaunis melodia, väliosa mukavan erilainen. Hienosti kitarat ja piano taas helisevät.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Salaa ihastunut 12.11.2020

Make Vahtola - Salaa ihastunut
Oikein pirteä popralli, kuulostaa valmiilta ei nopeasti kyhätyltä. Soitto soljuu mukavasti ja sanoituskin saa hyvälle mielelle vaikka vähän tuollainen pervo pimeässä pelottaakin :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Polku 12.05.2020

Make Vahtola - Polku
Mukavaa luonnonläheistä lyriikkaa yhdistettynä kauniiseen melodiaan. Piano soittaa askeleita elämän polulla. Kertsissä oikein kohottavaa jousilla tehostettua tunnelmaa ja kiehtovaa soinnutusta. Lopun soolo on taas tunteikkuudessaan omaa luokkaansa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Ihailtu kohde 12.05.2020

Make Vahtola - Ihailtu kohde
Hienosti svengaava rytmi, soittimet ja soundit myös taas kohdallaan. Kivaa soinnutusta, erityisesti kertsin lopuksi. Nautittava soolosoitantaa. Rauhallinen väliosa miellyttää ja kiteyttää hyvin biisin sanoman.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Sadekuuro 03.04.2020

Make Vahtola - Sadekuuro
Vahvaa kaipuuta satava kauniisti mieltä kasteleva pophelmi, täyteläinen sovitus ja mieleenpainuva kertsi, soolokitaran soundi riipii sielua mukavasti. Lopun keinuva kulku tuo vielä hetken lämpöä ennen seuraavia pilviä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Muistoja 12.02.2020

Make Vahtola - Muistoja
Kiehtova soinnutus, yllätyksellisyyttä josta pidän paljon - tuttua turvallista, vähän iskelmällistä ja sitten runsaasti omaperäistä ainesta samassa paketissa. Terapeuttista surun käsittelyä kaunista ajan maisemaa maalailevassa sanoituksessa. Hieno Claptonmainen soolo. Vahva kertsi. Ei voi kuin ihailla ja arvostaa tätäkin musiikillista taideteosta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Eero Ritter - Do You Remember Me? 02.02.2020

Eero Ritter - Do You Remember Me?
Kaunis vangitseva sävel, surullinen tunnelma - simppeli sovitus ja karhea tulkinta taustalauluineen hehkuvat lähdön lopullisuutta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Kaunis yö 02.02.2020

Make Vahtola - Kaunis yö
Kaunis sointukuvio pääsee hienosti oikeuksiinsa pianon sävelten siivittäminä. Lähenevän aamun kohtalokkuutta viestivä tarina on saanut onnistuneen kylmänväreitä antavan tulkinnan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Redler & Co. - Christmas Star 22.12.2019

Redler & Co. - Christmas Star
Jouset ja kitara säestävät tehokkaasti tunteikasta laulua, herkkää melodiaa ja kaunista sanomaa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ääneenajattelija - Jouluiset perinteet 22.12.2019

Ääneenajattelija - Jouluiset perinteet
Hauska vanhanajan trubaduuri-folk alku & lopetus. "joulu tulla jollottaa" kohta on oikein mahtava jatsahtava osuus ja sitä seuraava kertsi on melodista poppia parhaimmillaan. Sanoituksessa ja tunnelmassa ei ole tekopirteyttä vaan sopivasti ironiaa kieli poskessa. Soitto, laulu ja miksaus toimivat erinomaisesti, kaikesta saa selvää niin että kyynisinkin joulunvihaaja taatusti hymyilee tyytyväisenä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Nappikauppaan 22.12.2019

Make Vahtola - Nappikauppaan
Hieno pohdiskeleva sanoitus itseäni(kin) koskettavista asioista, hyvin rullaava komppi luo mielikuvan ohikulkevasta tasapaksusta elämästä - biisi ei toki ole tasapaksu, kertsi on oikein tarttuvan melodinen ja pirtsakka soitanta tuo jälleen hymyä elämän ankeuteen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Haenko sut yöksi pois 22.12.2019

Make Vahtola - Haenko sut yöksi pois
Tanakat soundit pienillä progesävyillä luovat toimivan tunnelman kiehtovaan hulluuden rajamailla liikkuvaan sanoitukseen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Catarina - One More Time (re-mix) 04.12.2019

Catarina - One More Time (re-mix)
Sanoituksen synkkään ja kiihkeänä sykkivään maailmaan erittäin sopiva sovitus. Itämais-sävytteiset kitarasoolot tuovat oivaa lisää tähän versioon.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Kun tulit mua vastaan 04.12.2019

Make Vahtola - Kun tulit mua vastaan
Ei turhaan mennyt väkerrys, oikein toimiva sanoitus monella näkökulmalla ja tyylikäs sovitus. Kiva bassokuvio väliosissa,

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Ikävä sua 03.10.2019

Make Vahtola - Ikävä sua
Koskettavaa lyriikkaa ja tarttuvaa melodiaa. Todella sävähdyttävä tuo rumpujen esiintulo, kuvastaa hyvin sitä kuinka voimakas tunne ikävä voi olla. Välisoiton arpeggioiden ja kitaroiden luoma tunnelma on myös hieno. Lopun kertsin voima vielä vahvistaa kokemusta. Laulu ja sovitus taas kerran premium-tasoa. Vaikka kestoa lähes 6 minuuttia, tuntuu siltä että loppuu kesken, tähän haikeaan maisemaan on niin helppo uppoutua.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Come on 22.05.2019

Make Vahtola - Come on
Keväistä haurautta ja romantiikan kaipuuta, hieno leijuva sovitus, tykkään kuinka kitarat on miksattu selkeästi omille puolilleen. Piano soi haikean kauniisti hienolla stereoefektillä, bassossa on miellyttävä soundi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Hei mies 22.05.2019

Make Vahtola - Hei mies
Hyvin kiehtova kappale, kiinnostavia sointukulkuja sekä omaperäistä lyriikkaa. Eläväinen sovitus, jossa tykkään erityisesti tuon lopetuksen tunnelmallisuudesta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Tyhjä hansikas 29.01.2019

Make Vahtola - Tyhjä hansikas
Upea sovitus, kiva tunnelma luotu kitaroilla, mukavia pieniä blues-sävyjä, tulee mieleen jotkin vähemmän soitetut Eppu-biisit. Hieman arvoituksellista lyriikkaa, josta löytyy kivaa pohdittavaa useamman kuuntelukerrankin jälkeen. Koskettimet ja soolokitara soivat tyylikkäästi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Toivon rippeitä 29.01.2019

Make Vahtola - Toivon rippeitä
Tutunkuuloinen sointurakenne miellyttää kovasti, silti tuoreen oloinen, ja tätä jaksaa kuunnella ja nauttia. Sovitus on täyteläinen, kaikki instrumentit ovat selkeästi esillä ja omilla luonnollisilla paikoillaan. Osaat kirjoittaa mua koskettavaa lyriikkaa ja pukea sen taitavasti kauniin melodiseen ja helposti lähestyttävään musiikilliseen asuun, tässä on yksi erinomainen malliesimerkki, ei voi kuin ihailla tätä taitoa kerta toisensa jälkeen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Kaipaan aurinkoon 12.01.2019

Make Vahtola - Kaipaan aurinkoon
Erikoinen yhdistelmä latinoa ja suomi-iskelmää sopii hyvin hangen ja palmujen väliin. Lyriikassa tuttua lohduttomuutta ja kaipausta. Tuo kertsi ei oikein tunnu sopivan kokonaisuuteen tuotannon osalta, vaikka onkin tarttuvan kepeä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele NaNa - Mean To Be Mean [LIVE] 10.01.2019

NaNa - Mean To Be Mean [LIVE]
Oikein upea veto, kauniita sointuja, hieman surumielinen melodia ja väkevä lyriikka kulkevat hienosti käsi kädessä. Upeaa dynaamista tulkintaa - tulee mieleen niin Tori Amos kuin Alanis Morissette.

Kommentti kappaleesta Kuuntele There's No More Odyssey - New Year Night In Kabul 31.12.2018

There's No More Odyssey - New Year Night In Kabul
Itämaista apokalypse-meininkiä, tulee mielikuva elokuvasta joka alkaa helikopterin kiitäessä ruuhkaisen basaarin ylitse - jotain pahaa on tapahtumassa. Tuomiopäivän pasuunat virittelevät ääntään. Upeasti rakennettua tunnelmaa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Uuden päivän jälkeen 31.12.2018

Make Vahtola - Uuden päivän jälkeen
Kaunis melodia, jossa häivähdys Stingmäisyyttä, sanoituksessa kiinnostavaa yön ja valon kontrastia, surua ja sielukkuutta. Säkeistöjen rumpukomppi toimii, tuo mieleen keinuvan laivan matkalla kohti uutta satamaa. Kertsi on tuttuun tapaan tarttuvaa hienolla taustalaululla ja vahvalla kitaravallilla, päälle vielä helisevän kaunis lopetus.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele KURKIMÄKI 3 - kun soma nukahtaa 21.12.2018

KURKIMÄKI 3 - kun soma nukahtaa
Hyvin mukava laulu kauniilla koiramaisella lyriikalla. Komppi soljuu sujuvasti ja laulu+kitarat luovat rauhoittavan adventtitunnelman.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Kuolleet on tulleet käymään 15.12.2018

Make Vahtola - Kuolleet on tulleet käymään
Tässä on jotain selittämätöntä kauneutta, Tuonelan salaisuutta totta tosiaan. Äänimaisema on taas täyteläinen, soinnutus pitää tämän kiinnostavana loppuun asti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele There's No More Odyssey - Lonely Christmas In Budapest 15.12.2018

There's No More Odyssey - Lonely Christmas In Budapest
Kaunista maalailua, lumihiutaleita torilla jylhän kirkon edustalla jossain itäisessä maassa. Ahdistaa sielua, mutta samalla mahtipontinen juhlallisuus pakottaa polvistumaan tämän taivaallisen sinfonian edessä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - I will hear you scream! 13.12.2018

Miira - I will hear you scream!
Hyvin on luotu efekti, sointu, soundi ja sovitusratkaisuilla kauhuelokuvaan sopivaa musiikkia. Vokaaleistakin löytyy laaja-alaisuutta ja sen verran pelottaviakin ulottuvuuksia että tekee mieli vältellä tällaista terapiaa tarvitsevaa artistia :) Tästä nousee mielikuva Frankensteinin tyttärentyttärestä linnan tornissa yöllä keskellä rajuilmaa opettelemassa elinsiirron saloja elävällä olennolla...

Kommentti kappaleesta Kuuntele There's No More Odyssey - The Sound of My Life 28.11.2018

There's No More Odyssey - The Sound of My Life
Mielettömän hieno melodia ja soinnutus, jossa sopivasti niin pelimusamenoa ja haikeutta, synapoppia parhaimmillaan. Hauskaa revittelyä ja sovituksessa on kyllä kaikkea mahdollista kivaa pulputinta ja pörinää, vähän turhan lyhyt, jään odottamaan extended versiota :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Catarina - Fading 22.11.2018

Catarina - Fading
Kaunis melodia synkillä sanoilla, toivottavasti osallisten artistien elämä ei ole noin ahdistavaa. Omaperäistä soinnutusta oppii arvostamaan useamman kuuntelukerran jälkeen. Tarinaan sopii oikein hyvin tällainen rauhallisesti soljuva ja dynaaminen sovitus, kivoja pieniä elementtejä, joita ei viljellä liikaa. Ja tarpeen tullen basso ja rummut osaavat hiljentyä. Laulutulkintakin on vankkaa ja uskottavaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tackle - Vihannessörsseli 13.11.2018

Tackle - Vihannessörsseli
Aikamoinen musiikillinen sörsseli, saksalaista polkkaa, vähän rokkisointuja ja pirteätä kitarointia, maistuu myös näin anti-vegaanille.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Sua ikävöin 10.11.2018

Make Vahtola - Sua ikävöin
Syksyyn sopivaa harmaata kaipuuta tarinassa. Kivan kepeästi keinuva rytmi, mukavasti mukaan ripoteltu avaraa pianoa. Kertsin jämäkkyys tuo vahvaa kontrastia, samoin kauniin rauhallinen soolo-osuus, bassotteleva väliosuus ja sähköisempi outro. Miksaus taas nautittavan laadukasta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kari Korva - Tähtivyön Takaa 10.11.2018

Kari Korva - Tähtivyön Takaa
Kaunis melodia hienosti soitettuna, täyteläinen miksaus, erityisesti reverbi on kohdallaan. Tässä on jotain J.Karjalaismaista maisemaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele There's No More Odyssey - Dreams Of Joy 31.10.2018

There's No More Odyssey - Dreams Of Joy
Kaunis eteerinen tunnelma taustassa, kivat nuo kastanjetit ja monet muut yksityiskohdat. Tuo nätti melodia jää vähän vaisuksi näin instrumentaalina, ehkä vaatisi vahvan laulajan tuomaan kunnon potkua.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Don't Think 31.10.2018

Miira - Don't Think
Syvästä hiljaisuudesta suoraan hittilistojen kärkeen :) Hienoa kuulla teknoa, jossa on vahva sanoma! Lyriikka koskettaa käsitellen teemoja, joita itsekin on pyöritellyt mielessään... lieneekö viesti eskapismia vai lohdutusta maailmantuskan äärellä? Vokaalit erottuvat hyvin joten sanoma välittyy tarvitsematta luntata sanoja. Iskevä melodia ja taustassa oikein kivoja sointukoukkuja, joka saa meikäläisenkin innostumaan teknojumputuksesta.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele M. Toivonen - Teetä ja Humalaa 14.10.2018

M. Toivonen - Teetä ja Humalaa
Hieno, hyvin miksattu tausta tuo mielikuvia Pet Shop Boysista ja Modern Talkingista. Säkeistömelodia on vähän kankea, eikä sitä paranna lyhyiden vokaalien venyttely 1. ja 2. säkeistössä. Kertsi on sitten tarttuva, jopa ärsyttävyyteen asti :) Erikoisen makuisia kontrasteja lyriikassa "teetä - kaljaa", "odotan...märkää unta".

Kommentti kappaleesta Kuuntele NaNa - Sun Syys 27.09.2018

NaNa - Sun Syys
Todella kaunista soitantaa ja melodiaa, jossa yhdistyvät folk, klassinen ja Philip Glasstyyppinen taidemusiikki, hienoa että olet saanut luotua pianolla myös sadepisara- ja soittorasiamaisia sävyjä. Pidän myös biisinimen sanaleikittelystä. Hohkaa myös syksyistä koleutta, myönteisessä mielessä :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Elämän varjoissa 22.09.2018

Make Vahtola - Elämän varjoissa
Tuttua, turvallista ja tarttuvaa Vahtolaa. Mielenpainuva ja optimistinen teos, jonka nimi tosin antaa odottaa jotain synkempää.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tackle - Tiistai 19.09.2018

Tackle - Tiistai
Blues ja viina sopii hyvin yhteen, täydellinen symbioosi, kiva zztop-kitarasoundi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Eero Ritter - In The Campfire Light 09.08.2018

Eero Ritter - In The Campfire Light
Tässä on oikein kaunis intiimi käsinkosketeltava tunnelma, efektit, reverbi ja taustalaulu tuovat jännää myöhäisillan henkeä. Omaperäinen balladi miellyttävällä melodialla, tästä tulee jotenkin kaihoisa olo.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Taivasasiaa 26.07.2018

Make Vahtola - Taivasasiaa
Oikein mukava kesäaamuun sopiva tarinallinen ralli, ehkä jopa syntisen reipas :) basso soi komeasti ja urut ja kitarat komppaavat mukana tyylikkäästi

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Aikojen aallot 24.07.2018

Make Vahtola - Aikojen aallot
Kaipuun kaiho on niin tuttu vieras ja tässä sen läsnäolo on tavoitettu erittäin vahvasti niin lyriikan että musiikillisella toteutuksella, synat luovat tuota avaruudellista maisemaa ja kauniita sointukulkuja. Tämä varmaan koskettaa vielä enemmän elokuun pimenevinä öinä tähtikirkkaan taivaan alla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kreeta - Olet Kotini - Kreeta & Valveuni 13.07.2018

Kreeta - Olet Kotini - Kreeta & Valveuni
Koskettavaa lyriikkaa. Kauniin monimuotoinen sovitus ja hyvin miksattu niin bassosta korkeisiin synakelloihin että myös vokaalien osalta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele veikko-antero - Kesäaamu 12.07.2018

veikko-antero - Kesäaamu
Oikein kaunis kesäisiä mielikuvia herättävä yksinkertainen mutta nautinnollinen sovitus, tässä todellakin less is more.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Jumala ainoastaan tietää 06.07.2018

Make Vahtola - Jumala ainoastaan tietää
Tämäkin on loistavan tarttuvaa ja äärettömän hyvin tuotettua poppia oivaltavalla sanoituksella. Kskomatonta kuinka pystyt tekemään näin laadukasta tavaraa kerrasta toiseen. Musasi kuuluisi suomalaisen popmusiikin tähtitaivaalle Egotripin yms. rinnalle. No, jumala ainoastaan tietää miksi se ei siellä vielä ole.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Anna mun jatkaa matkaani 01.07.2018

Make Vahtola - Anna mun jatkaa matkaani
Todella hieno sovitus, monipuoliset synat tuovat tanakkaan ja rytmikkääseen taustaan kaunista lisäväriä. Kertsi erottuu mukavasti säkeistä ja taustalaulu tuo lopussa siihen vielä oman mausteensa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Poop Dilan - Blow Me In The Wind 01.07.2018

Poop Dilan - Blow Me In The Wind
Näinkin mukavan kommentin tämä teos on saanut julkaisunsa aikoihin: "Heh ja lol... You just blew my mind... In the wind... Oon tän ennenkin sanonut, että Syvis on hyvis, mitä biisien tekoon tulee... Sulla on aika moni tyyli ja genre hallussa... Ja vaikka tuo sanoitus on hieman kieli suupielessä tehty, niin folk lauluna tää on tähän mennessä kisaan ilmoitetuista kappaleista kaikista hipein... ;)"

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Kesähattu 30.06.2018

Make Vahtola - Kesähattu
Kaunis runollinen ja kuvauksellinen sanoitus johon akustispohjainen sovitus sopii kuin hattu päähän. Kiva soinnutus kertsissä. Sovituksessa viljelty mukavasti pieniä soitinelementtejä varsinkin loppuosassa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Syvis & Friends - The Hiding Place 30.06.2018

Syvis & Friends - The Hiding Place
Näinkin kauniisti tästä laulusta on sanottu aiemmin: "Olettepa tehneet jälleen kauniin kappaleen... Biisi kuulostaa vain paremmalta useamman kuuntelukerran jälkeen, kun siihen pääsee hiukka sisään ja melodia tulee tutuksi.... Ainoa kehitysehdotus mikä mulle tuli mieleen on se, että olisi hienoa kuulla kertosäkeessä Miiran laulavan "kovaa ja korkealta" sen kertosäkeen toisen puoliskon: "Now my memories are purged..." Se loisi kontrastia ja vaihtelua muuhun säkeistöön verrattuna, ja tuo on mielestäni biisin melodian kaunein osa... Mutta nämä on taas tällaisia makuasioita, ja kikkailua; biisi ja Miiran laulu on upea jo näin kun se on... En tästäkään sovituksesta vaihtaisi mitään pois..."

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Juhannuksen jälkeen 27.06.2018

Miira - Juhannuksen jälkeen
Lyriikaltaan kipeän kirpeä mutta musiikiltaan kepeän kesäinen Nylon Beat henkinen niin sovituksellisesti kuin soinnullisesti, mikä toki ilahduttaa meikäläistä :) Tässä ei toki liikuta siideri vaan usko kivuttomammasta huomisesta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele There's No More Odyssey - Your Heavenly Lights Of The Last Night 27.05.2018

There's No More Odyssey - Your Heavenly Lights Of The Last Night
Hyvin toteutettu disco-soul-poljento, jossa on sävyjä useilta vuosikymmeniltä, mutta kuitenkin kivoilla yksityiskohdilla varustettua omaperäistä meininkiä jota on ilo kuunnella, tykkään tästä tyylistä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Lento _ 21.05.2018

Make Vahtola - Lento _
Pääskysten näen liihottelevan tätä elämää ylistävää teosta kuunnellessa, latinosävyjä kiinnostavassa ja ilmavassa sovituksessa. Kaunis kertsi niin melodisesti kuin lyyrisesti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Saavuthan jälleen minun uneen 06.05.2018

Make Vahtola - Saavuthan jälleen minun uneen
Tässä on jotain 70-lukumaisen tuttua, mikä vähän häiritsee mutta toisaalta tekee tästä kotoisan lämpöisen. Hienoja sointukulkuja ja soitto kulkee mukavasti, erityisesti basso kuulostaa hyvältä. Lyriikan unenomainen romanttisuus miellyttää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Kaukana 06.05.2018

Make Vahtola - Kaukana
Kaunista ja koskettavaa simppelin akustista täydennettynä pianon ja synan detaljeilla, tämän äärellä levoton mieli rauhoittuu.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sharity - Hunting 01.05.2018

Sharity - Hunting
Nätti melodia upealla lauluäänellä joka sopii erittäin hyvin tämän tyyppiseen musaan. Miellyttävän rauhallinen tausta, jonka voimakkuutta voisi nostaa reippaasti, nyt se vähän peittyy laulun alle.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Beatskippers Trio goes Instru-Mental - February Beat 23.04.2018

Beatskippers Trio goes Instru-Mental - February Beat
Todella mukavan iloinen 60-lukuhenkinen kipale, kauniita sointuja ja melodiaa, kitarat tosiaan laulavat iloisesti oikein miellyttävästi kaiutettuna.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Taivas, ole minulle armollinen 22.04.2018

Make Vahtola - Taivas, ole minulle armollinen
Mielenkiintoinen apokalyptinen lyriikka, jota maailmanlopunjälkeistä maisemaa maalaavat kitarat tukevat erinomaisesti. Samoin efektoitu laulu sopii tähän oikein hyvin. Nautittavan tunnelmallista kuunneltavaa jälleen kerran.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele There's No More Odyssey - There's Nothing To Fear 14.04.2018

There's No More Odyssey - There's Nothing To Fear
Welcome back :) kivaa melodista poppia, jossa mukana mukavia vokaali- ja kitarajuttuja, tässä on oikeastaan jo kesäinen meininki, avoautolla stereot täysillä rantabulevardilla.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kari Korva - I'll Be There 14.04.2018

Kari Korva - I'll Be There
Laadukasta ja kaunista soitantaa, hivenen melankolista nautintoa korville.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Eero Ritter - She Will Be Dancing 03.04.2018

Eero Ritter - She Will Be Dancing
Oikein kivan tunnelmallinen teos, laulu taustaosuuksineen toimii nätisti efektoituna. Kertosäe on mukavan melodinen.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pop No Harm - Reindeer Rider 24.03.2018

Pop No Harm - Reindeer Rider
Joku oli poistanut kommenttinsa, mutta laitetaan takaisin ettei unohdu: "Hyvä Syvis. Syvis on hyvis. Mutta tuo vocaloid. Ensimmäisiä biisejä kuunnellessa se antoi hymynkaretta suupielille, mutta nyt se alkaa jo pikkuhiljaa nyppimään. Hyvä Jouluralli tämä olisi Saara Aallon tapaiselle naisartistille."

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pop No Harm - Fly (Touch The Sky) 24.03.2018

Pop No Harm - Fly (Touch The Sky)
Lisätään yksi poistettu kommentti takaisin: "No ei tää nyt niin surkee ole. Varsinkin kun kuvittelin Hansonin poikien laulavan tätä teinitytöille ja vanhempien haukkovan henkeään, niin hymyhän siitä levisi. Toki hieman ilkikurinen. Toisaalta tää olisi ihan hauska kuulla jonkun räkäisen punkhemmon laulamana. Toki vähän liian oikein soittaa bändi katu-uskottavuuden saavuttamista silmällä pitäen."

Kommentti kappaleesta Kuuntele Syvis & Friends - Olen sulle ilmaa 24.03.2018

Syvis & Friends - Olen sulle ilmaa
Joillakin on tapana poistella kivoja kommenttejaan, mutta tuon ne takaisin: "Mukavia sävelpolkuja ja rytmikuvioita. Onkohan tässä käynyt niin, että Miira on päässyt taas säätelemään noita laulun kaikuja. Jos niin on, niin usko Miira hyvällä, että pienempi kaiku riittää. Lauluääntäsi ei tarvitse hukuttaa helvetinkolun pohjattomaan kuiluun.Niin ja sori , jos oon väärässä. Musta vaan tuntuu, ettei Syvis kaiuttaisi näin. Vähemmällä kaiutuksella tästä tulisi selkeämpi ja entistä nautittavampi. Ja minähän voin olla onnettamana puuhastelijana täysin väärässäkin tässä asiassa. Olenhan syönyt hattunikin monta kertaa:)" "Vai että pössyttely musiikkia :) Ilmankos en päässy tähän oikein kunnolla sitten sisälle. Pitää kuunnella joskus uudelleen kunhan pääsen bollywoodiin vesipiippuin äärelle. Kaikuu tosiaan on reilusti paikka paikoin. Toiset tykkää toiset ei. Mä rakastan kaikua. Siellä voi leijailla. Sanat tässä on erittäin mielenkiintoiset. Tsemppaa mukavalla tavalla alkamaan elämään täyttä elämää."

Kommentti kappaleesta Kuuntele Syvis & Friends - Olutaaria 24.03.2018

Syvis & Friends - Olutaaria
Joku oli poistanut kommenttinsa, mutta tuon takaisin näkyville :) :"Jostain syystä tuli mielleyhtymiä Kanoottilauluun ja Hottentottilauluun, vaikkei tää mee sinnepäinkään. Aika pitkä ja paljon sanoja humalassa muistettavaksi. Tekstissä näyttääpi olevan häpeilemätöntä pisteiden kalastelua eräiltä suvuilta:):) Mukiinmenevä biisi, ehkä jopa tuoppiin."

Kommentti kappaleesta Kuuntele Syvis & Friends - Miss You So Much feat. Miira 24.03.2018

Syvis & Friends - Miss You So Much feat. Miira
Tämä kaunis kommentti oli poistettu, mutta ansaitsee tulla nähdyksi: "Nyt on kyllä kohdannut biisi laulajan. Hieno tunnelma. Syvis on kyllä paras biisinikkari omassa genressään. Mikäkö se genre sitten on? No sehän on tietysti old school musical big band."

Kommentti kappaleesta Kuuntele Catarina - The Hole 20.03.2018

Catarina - The Hole
Tämä synkkä ja ahdistava murheellisten laulujen maan tunnelma soveltuu oivasti Folia-kierron mollipoljentoon. Tykkään tuosta välispiikkiosiosta, tuo lämpöä, aitoutta, todentuntua ja kosketuspintaa tarinaan. Lopun nätti folkmainen puhallinosuus tuo jostain syystä mieleeni Monty Pythonin 'Always look on the bright side of life', sen 'Don't grumble, give a whistle' sanoma sopii tähän tuomaan valoa shitty lifeen. Kertsiin olisi ehkä voinut tuoda vielä jotain matalataajuksista instrumenttia kuvastamaan tuota kurjuuden alhoa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Onnesta osaton 20.03.2018

Make Vahtola - Onnesta osaton
Tää kolahtaa kyllä heti ekalla kuuntelulla, lyriikan surumielisyys optimismin häivähdyksellä kouraisee syvältä (hieno tuo maansa myynyt sovitelma), monet hienot koskettavat soinnut ja häikäisevän upea kertsi. jota täydentää vahva kitarasoolo. Taas yksi uusi mestariteos projektiisi.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Et tuhlaa ajatusta 14.03.2018

Make Vahtola - Et tuhlaa ajatusta
Mukavasti erilaista pirteää kitarameininkiä, ikään kuin makeudesta humaltuneen kimalaisen lentoa. Kiva keväinen biisi, ja kukkavaasi on hieno virkistävä kielikuva, vaikka onkin imetty kuiviin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Eero Ritter - Criminal City 14.03.2018

Eero Ritter - Criminal City
Hieno vauhdikas tuollainen fast and furious tunnelma, tapahtuu kaikenlaista instrumentti- ja efektitasoilla ja niitä on kiva bongailla. Mukavia aasialaissävyjä erityisesti väliosassa ja vähän kertsissäkin. Hieno tuo 'price to play, if not you, someone loses anyway', kuvaa hienosti biisin tietynlaista pelimäistä kohtalokkuutta. Loppuu myös hienoon kitararymistelyyn feidautuen. Tajunnanvirtaa, mutta oivaa sellaista.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kilpajakke - Gentle Rush of a Volga Synthman 02.03.2018

Kilpajakke - Gentle Rush of a Volga Synthman
Oikein rauhallinen fuusio sovitus kiinnostavilla soinnuilla, hatunnosto siitä että on uskaltauduttu omalle sielukkaalle polulle. Tätä kuuntelee suurella nautinnolla muuten vain, vaikka kisabiisiksi seikkailee liikaa omissa sfääreissään ja itse melodia unohtuu jonnekin kikka-Koreailun alle.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele MKSR kisakappaleet - Somewhere by the River 02.03.2018

MKSR kisakappaleet - Somewhere by the River
Tämä on todella upea taideteos, nautittavaa itämaista/kiinalaista elokuvatunnelmaa, runsaasti yksityiskohtia, sävyjä ja vaihtelua. Volga boatmen kisabiisiä on ikään kuin käytetty vain yhtenä instrumenttina tuomaan oma visio esiin. Kymppi biisille itselleen, vaikka ei kisabiisinä olekaan aivan kärkeä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Joo sä oot yksin 01.03.2018

Make Vahtola - Joo sä oot yksin
Tää on varmaankin sun parhaita miksauksia, ihan pro tasoa. Biisi rullaa ja jyskyttää vahvasti eteenpäin, ja määränpäähänkin saavutaan oikein äkkinäisellä tavalla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Miira - Volgan Boat Wannabe 28.02.2018

Miira - Volgan Boat Wannabe
Jaksaa hihityttää useammankin kuuntelun jälkeen. Tässä on leikkisää ja anarkistista meininkiä, tasa-arvoista vallankumouksellisuutta jossa myös Mikki Hiiren kaltaiset kimittäjät saavat äänensä kuuluville Volgan varrella :) Onhan tässä nähty myös vaivaa, joten pisteitä siitä!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele There's No More Odyssey - Song of the Volga Boatmen 22.02.2018

There's No More Odyssey - Song of the Volga Boatmen
Oikein hieno teos, taustassa runsaasti vaihtelua kuin Volgan rannan maisemissa. Tässä on kivasti myös slaavilaista tunnelmaa balalaikalta kuulostavissa synissa. Palautti myös mieleen ainoan venäläisbändin joka on herättänyt kiinnostustani: https://open.spotify.com/album/1Yv1ajr5cFQriH7dzw497r?si=8ihoUwMBSH2W5 4ROovX9fA
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Catarina - Wishful Drinking 07.02.2018

Catarina - Wishful Drinking
Juu kivaa vaihtelua :) Enklannin kieli vähän häiritsee, toimisi ehkä paremmin suomeksi. Toisaalta miksei saksaksi, kun tämä on enemmänkin tuollainen saksalainen polkka, mukaan vielä tuubaa ja hanuria niin tämä menisi täydestä oktoberfestillä :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hut & Shack - Dream 04.02.2018

Hut & Shack - Dream
Tässä on jotain riipaisevan koskettavaa, piano/synasoundeissa, soinnuissa ja melodiassa. Hienoja yksityiskohtia sovituksessa. SItten kuitenkin rytmi ja lyriikka on liian progemaista mun vajaalle ymmärrykselleni. Tacklen kanssa vähän eri mieltä biisin pituudesta, tämä on sellainen taideteos että ehkä vasta kymmenminuuttisena tämä saattaisi ilmaista sanottavansa riittävän ehjänä kokonaisuutena siten että siitä pääsisi jyvälle. Mutta täytyy jatkaa tämän kuuntelua.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tackle - Pysäköintivirkamies 04.02.2018

Tackle - Pysäköintivirkamies
Kiva yhdistelmä soulia, lastenlaulua ja satiirista lyriikkaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Laulajan Laulut - Rakkaus sen aikaan saa 04.02.2018

Laulajan Laulut - Rakkaus sen aikaan saa
Tunnistettavaa melodista Toivos-meininkiä raikkalla kitaransoitolla, hyvin sujuvat nopeat sointuvaihdokset.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Hai - Loiste 04.02.2018

Hai - Loiste
Oikein piristävä ja rytmikäs popralli, tarttuva kertsi, kiva rauhallisempi väliosa..

Kommentti kappaleesta Kuuntele Catarina - Avaa Ovi (Tackle & Miira) 02.02.2018

Catarina - Avaa Ovi (Tackle & Miira)
Ihan hauska tarina, kerrankin eri näkökulma kuin perinteinen 'miksi naiset aina rakastuvat renttuihin'. No en silti usko että tätä kovin montaa kertaa jaksaa kuunnella. Tuo ovikello kuulostaa kyllä pyörän soittokellolta ;)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kari Korva - Gone With The Wind 01.02.2018

Kari Korva - Gone With The Wind
Todella hieno sovitus, mielenkiintoinen soinnutus ja toki upeasti soitettu. Torvisektio kuulostaa varsin hyvältä. Mukava tunnelma, melankolia ja duuri vuorottelevat, proge ja pop sopivasti tasapainossa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tackle - Guitaralone 31.01.2018

Tackle - Guitaralone
Oikein miellyttävä blueshenkinen biisi hyvin toimivalla funk kompilla ja tunnelmaan sopivalla tummalla laulannalla. Oodikisaan hyvin sopivaa tematiikkaa tuollaisesta introverttimäisestä näkökulmasta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Ystäväni, älä vielä 31.01.2018

Make Vahtola - Ystäväni, älä vielä
30-vuotias sävellys tarkoittaa vain että kyseessä on ehta Make-klassikko :) tutun kuuloisesta soinnutuksesta on rakennettu upea moderni teos, jossa hohkaa kuitenkin suomipopin perinteet. KItaravalli on taas erittäin vahva ja korostaa kertsin tarttuvuutta myös instrumentaalilopetuksessa. Piano ja syna tuovat vielä mukavasti oman mausteensa hienoon sovitukseen.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele NaNa - Aito Ihminen 31.01.2018

NaNa - Aito Ihminen
Upean kuuloinen piano, siitä huolimatta voisi miksata vähän hiljaisemmalle jotta upea lauluääni upeine taustaharmonioineen pääsisi paremmin esille. Kauniita sointuja ja kivasti ylöspäin kohoavaa soitantaa. Lyriikassa hienoja helmiä kuten alkusoinnillinen 'vuokses...vanki varjojeni'. Tätä kauneutta kuunnellessa tekee mieli mennä nurkkaan häpeämään omia vaatimattomia tuotoksiaan.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Kun sua tarvitsen 07.01.2018

Make Vahtola - Kun sua tarvitsen
Oikein mukava kuulla välillä tällaista raikasta bossanovaa teikäläiseltä :) Falsetti ja piano tuovat kivaa vaihtelua. Lyriikassa sopivasti pientä arvoituksellisuutta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kreeta - Vuosien taakse - Kreeta & Valveuni 07.01.2018

Kreeta - Vuosien taakse - Kreeta & Valveuni
Kaunis melodia ja hienot sanat, tunnelmallinen sovitus. Hyvin laulettu, laulu voisi olla miksattu vähän kirkkaammaksi. Vähän enemmän mahtipontisuutta kaipaisin sovitukseen, erityisesti tuohon 'ja vaikka...' kohtaan, mutta toisaalta tämähän on demo.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nysväämö - I'm Waiting For My Ship To Come In 04.01.2018

Nysväämö - I'm Waiting For My Ship To Come In
Kyllä sopii hyvin yhteen tunnelma ja biisin nimi, voin kuvitella vanhan parrakkaan miehen soittamassa kitaraa laiturilla ja odottamassa vuoroaan. Tämä mielikuva ansaitsisi lauletun version :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Catarina - How Stupid a Woman Can Be? 02.01.2018

Catarina - How Stupid a Woman Can Be?
Oikein nautittavaa mustaa meininkiä, rytmiryhmä tanakka ja soolokitara tyylikäs, tosin siinä voisi olla pikkasen vähemmän kaikua. Vokaalipuolella tunnetta on hyvin mukana, mutta teknisesti lausumisessa pientä viimeistelemättömyyden tuntua.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Vaivana varman päällä 31.12.2017

Make Vahtola - Vaivana varman päällä
Taas kerran erinomaisesti miksattua upeaa soitantaa, vähän vanhemman U2:en kuuloista komppia, jonka päälle tunnelmallista kitarointia, urkua, taustalaulua ja tuttua melankolisen maiseman maalailua.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Make Vahtola - Anna vähän surua 23.12.2017

Make Vahtola - Anna vähän surua
Kaunis niin soitannollisesti kuin melodisesti. Hyvä että pidetty näin lähes askeettisen akustisena, jännä matala soundi tuolla taustalla. Lyriikassa on mukavaa pientä valonsädettä muuten niin melankolisen tunnelman keskellä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sekasäkki - O' Lord I Love Christmas Time 14.12.2017

Sekasäkki - O' Lord I Love Christmas Time
Tässä on kaunis ja harras jouluinen tunnelma. Urut vievät kirkkoon, jossa tuntuu että tätä olisi jo laulettu vuosisatojen ajan saarnojen jälkeen illan viimeisenä lauluna, enkelitaivaan viimeisen säkeistön sijaan. Jostain päähäni pulahtivat sanatkin: "Vaikka hanget haihtuis pois ja vaikka kuusi kuollut ois ja vaikka Marko maltaat jois niin joulu tulla saa" :-D

Sivu: 1 2 3