Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 267 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Planedo - This moment 06.02.2009

Planedo - This moment
Ehtaa Planedoa! :) Soundit kelvolliset, ja melodiarallatukset sangen miellyttäviä. Kyl meitsi diggaa! Pidä jatkossa vähän lyhyempiä taukoja. :p

Kommentti kappaleesta Kuuntele defilus - northern light 13.02.2008

defilus - northern light
On kyllä muikeat melodiat ja mainiota rutinaa muutenkin. I like.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cyanide Project - Psychotic Tension 27.09.2007

Cyanide Project - Psychotic Tension
Kyllä kyllä! Tätä lisää. Vitun jees.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Spacer - Hohto 17.09.2007

Spacer - Hohto
Vitun jees.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele FFK-18 - King Of The Hill 08.08.2007

FFK-18 - King Of The Hill
Asialliset soundit!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cyanide Project - DCX - Flying High (Cyanide Project Remix) 24.06.2007

Cyanide Project - DCX - Flying High (Cyanide Project Remix)
Toteutus on jees. En ole kuullut alkuperäistä, mutta synkät särösoundit ja kiksu/eurohumppatyyppiset vokaalit eivät minusta toimi niin hyvin yhteen kuin voisi toivoa. Makuasioita tietty.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Saara - Omenapuu 03.08.2007

Saara - Omenapuu
Toteutuksesta täydet pisteet, lieneekö taustat kokeneiden ammattilaisten käsialaa, vaiko muuten vain taidolla tehty? Hyvältä kuulostaa joka tapauksessa. Sisällöllisesti en löytänyt tästä mitään uutta tai erityisen kiinnostavaa, mutta se ei pop-musiikissa liene tarkoituskaan. Siitä vain radiosoittoon muiden sekaan :P

Kommentti kappaleesta Kuuntele Galaxion - Voice Of Forever 2007 16.04.2009

Galaxion - Voice Of Forever 2007
Tää on kyllä aivan loistava! :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cyanide Project - Factory of Pain 25.04.2007

Cyanide Project - Factory of Pain
Breaksia freeformisoundeilla :) Kyllä löytyy potkua - perskeleen asialliset soundit ja melodiat. Tykkäilen ja pistän talteen. Jos nyt jotain valittamista niin ehkä tälläisessä breaksissa kaipaisi snarelta vähän enemmän munaa, mutta kolahtaa tämä siitä huolimatta omaan musamakuun niin hyvin että plätkäisen kympin.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cyanide Project - Factory of Pain 14.05.2007

Cyanide Project - Factory of Pain
Pitääpä nyt jokusen kymmenen kuuntelukerran jälkeen kommentoida uudestaan että vieläkin uppoaa. Saakelin hyvää matskua.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Carbon Sounds - Approaching danger 20.04.2007

Carbon Sounds - Approaching danger
Jää ymmärrettävästikin tuotantojäljessä hieman jälkeen kaupallisten leffojen soundtrackeista (niillä kun on esim. semmoisia pikkujuttuja kuin oikea orkesteri käytössä), mutta ideassa ei minusta lainkaan. Oikein jees. En ole hyvä arvostelemaan leffamusiikkeja, mutta en näe miksei tämä voisi toimia jonkun elokuvan tai vaikkapa pelin kohtauksessa oikein mainiosti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Muistikuva - Oma tie 18.04.2007

Muistikuva - Oma tie
Studuiomiksaus ja masterointi on kiva juttu, ääni hivelee korvia eikä tuotantopuolesta löydy mitään pahaa sanottavaa. Soittamisessa ihan pienenpientä epätarkkuutta paikoitellen havaittavissa, mutta ei häiritsevästi. Ja idealtaan tämä meni minulla sinne "ihan jees" lokeroon, en onnistunut löytämään tästä mitään erityisen säväyttävää tai omaperäistä tai muita sellaisia elementtejä mistä itse diggailisin, mutta kun tuotantopuoli on kunnossa niin kyllähän tämän mielellään pari kertaa kuunteli - mutta ei minulle sen enempää tätä genreä kiitos. Suomalaisten radiokanavien kuuntelijoille luulisi kyllä toimivan oikein mainiosti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nobelskaja Priz - Vassojedinenije i Tiraspol Diskotekh 07.04.2007

Nobelskaja Priz - Vassojedinenije i Tiraspol Diskotekh
Äh, eihän tämä mitään suomipsykeä ole, vaan jotain abstraktia kolinaa ja mölinää :P Julma jekku suomipsyken ystäville! Musiikillisestihan tämä nyt on lähinnä samojen pilipalilooppien pyörittelyä, joten pääpaino on epäilemättä tarinassa. Ikävä kyllä en saa siitä mitään tolkkua, joten tämän kyvyttömyyteni takia arvostelu jää nyt aika vajavaiseksi, pahoittelut siitä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Argon - One day 07.04.2007

Argon - One day
Kitaroissa on kyllä oikein kivat soundit, mutta nauhoitus/miksaus on kaikinpuolin kovin tuhnuinen ja latistaa fiiliksen aika tehokkaasti. Kunnon studioon niin tästä voisi kyllä saada oikein kelpo rymistelyn aikaiseksi. Laulaja vetää kyllä hyvin ja tunteella, mutta sanoituksista ei (äänenlaadun takia) saa oikein selvää, joten lyriikat saisivat olla tekstinä mukana.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stonecold Zombie - Sikamälsää 07.04.2007

Stonecold Zombie - Sikamälsää
On tässä kyllä hilpeä idea ja sitäkin hilpeämmät sanoitukset, pisti hymyilemään :) . Ei tämä tietysti mitään vakavaa musiikkia yritäkään olla, mutta olisin kyllä kaivannut vähän laadukkaampaa toteutusta, siis parempaa nauhoitusta, miksausta ja niin edespäin. Tälläisenään jää vähän kertakäyttöiseksi. Mutta hauska biisi jokatapauksessa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele rewind - The Spirit of God 06.04.2007

rewind - The Spirit of God
Saisi niitä uusakin syntyä, ehdinkin jo miettiä että tuliskohan Rewindiltäkin joskus vielä jotain :P Hyvinhän tämä uusivanhakin kyllä pörisee, vaikka miksaus onkin vähän tukossa (ei kovin häiritsevästi kuitenkaan). Soittimet tässä vähän kai jyräävät toisiaan, eli tulee paremman kuuloinen kun laittaa jokaisen omalle paikalleen hertsialueella ja/tai stereokuvassa. Esim. haitsuista ja crashista ottaisin alemmat taajuudet veks.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Juha Hytönen - Parempi 23.03.2007

Juha Hytönen - Parempi
Tässä tuntuu olevan vähän kiire, ei meinaa tuo määrä sanoja mahtua luontevasti tuohon aikaan, elikkäs ehkä joko hidastaisin vähän tai laittaisin rakenteeseen tahdin tai pari lisää. Ja kun biisi on vähän tälläinen pop-tyylinen niin kaipasin kyllä kovasti lisää soittimia mukaan, pelkkä kitara jätti vähän kylmäksi. Laulajalla on kuitenkin kiva ääni eikä se "epätarkkuus" tässä minusta haitannut vaan paremminkin sopi tyyliin. Kivan biisin aineksia tässä siis on, mutta voisi toteuttaa paljon isommin. Vaikka eipä kaikkea musiikkia tietty tarvitse aina tehdä niin vakavasti :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sielu 013 - Korven kyynel 23.03.2007

Sielu 013 - Korven kyynel
Mukavaa kuunnella instrumentaalikitarointiakin välillä. Onhan tässä idea ihan jees, mutta vähän kritiikkiä antaisin aavistuksen epävireisestä taustakitarasta, ja lisäksi tuntuu että biisiä ei ole jaksettu oikein miettiä kunnolla alusta loppuun, kun puolivälin kohdalla osa vaihtuu täysin oudosti ja töksähtäen, ja oikein minkäänlaista lopetusta ei ole. Eli siis, kivaa kuunneltavaa, mutta ehkä vähän enemmän voisi tekemiseen nähdä vaivaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pahaluu - reikiä... 20.03.2007

Pahaluu - reikiä...
Livenauhoitteeksi ei ollenkaan hullumpi, ja kuulostaahan tuo soittaminen sujuvan ihan mallikkaasti. Laulajan äänestä en oikein diggaile, ja eniten tökkii se että lähestulkoon kaikki tämäntyyliset biisit kuulostavat minun korvaani samojen kulahtaneiden sointukuvioiden ja samojen kulahtaneiden kikkojen loputtomalta pyörittämiseltä. Mutta se voi johtua vain siitä, etten ole perehtynyt tähän musagenreen, joten parempi kai olla kommentoimatta sen enempää :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele DISTRACT RESORT - Every Breath Chokes(destroy-version) 07.04.2007

DISTRACT RESORT - Every Breath Chokes(destroy-version)
Biisi turahtaa oikein mainiosti käyntiin. Alku lupasi jotain enemmän minun makuuni, mutta muuttui kuitenkin aika pian melko perinteiseksi metalliksi - vaan mikäpä siinä, toimiihan tämä näinkin. Ehkä ihan aavistuksen tunkkainen miksaus mutta ei häiritsevästi, ja soundeissa on kyllä oikein mukavasti munaa. Hyvin potkii, ja soitto/laulu/karjunta on myöskin mallikasta. Nais(?)laulajalta odottaisin vielä vähän rankempaa otetta ja fiilistä, mutta muuten tämä on kyllä kaikinpuolin toimiva paketti. Rokrok.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Dead Musicians Society - Who am i 27.03.2007

The Dead Musicians Society - Who am i
Laulaja osaa hommansa hyvin (eikä muitakaan bändin jäseniä käy kritisoiminen). Miksaus on kohdillaan ja soundit hyvinkin jees, kritiikki menee siis enempi makuasioiden puolelle. Intron perusteella voisi nimittäin odottaa vaikka mitä hienoa, mutta kitaroiden tullessa mukaan ajatus oli lähinnä "äh, taas tätä". Mutta toteutushan on tosiaan hyvin laadukas, joten ei ole teidän vika jos minulle ei iske ;) (niin, ja sanat voisi laittaa biisin mukana mikseriin, niin niistäkin voisi laittaa jotain kommenttia - saisi paremmin kuvan lyriikoiden kokonaisuudesta, ja korvakuulolta on muutenkin vaikea saada kaikesta selvää)

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Dead Musicians Society - My anxiety 27.03.2007

The Dead Musicians Society - My anxiety
Kas, kaksi biisiä peräkkäin samalta bändiltä kommenttiringissä. No mikäs tässä kuunnellessa, laadukasta matskuahan tämä on. Tästäkään ei tuotantopuolelta mitään valittamista löydy, ääni on ehkä aavistuksen tuhnuinen, mutta hyvä kuitenkin. Sävellys on vähintäänkin mielenkiintoinen ja laulaja tunteikas, sekä positiivisessa että negatiivisessa merkityksessä. Positiivisessa sikäli, että tämä on heti huomattavan paljon kiinnostavampaa kuunneltavaa kuin mitä kommenttiringissä tulee yleensä vastaan, ja negatiivisessa sikäli että välillä menee karjunta ja tyylilajista toiseen hyppelevä pauke vähän överiksi minun makuuni. Taidolla tehtyä kuitenkin, joten pointsit kotiin siitä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sielu 013 - Katkero 18.03.2007

Sielu 013 - Katkero
Biisin alussa tulee voimakas eijeijei-fiilis, kun (akustinen) kitara on epävireessä, ja se häiritsee loppubiisinkin ajan huomattavasti. Alta paljastuu kyllä kelpo kitarafiilistelyä ihan hyvin soitettuna, mutta jotta siitä voisi nauttia niin laittakaa ihmeessä seuraavaan biisiin se kitara vireeseen - jos ei omalla korvalla onnistu niin koneella sitten :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sielu 013 - Preeriakoira 18.03.2007

Sielu 013 - Preeriakoira
Preeria tai länkkärit tulevat ainakin melodiakuluista mieleen. Ihan mukavaa instrumentalia, ja kiva ettei niitä ole pilattu kehnoilla vokaaleilla, kuten mikserissä on usein tapana. Ei ehkä se ikimuistoisin tai omaperäisin biisi mutta toimiva kuitenkin. Soundit ovat kovin tukkoiset, yläpäät tuntuvat puuttuvan lähes kokonaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Joylove - Sunset 27.03.2007

Joylove - Sunset
Kivaa kuulla tranceakin kommenttiringissä! Ja sounditkin ovat sen verran hyvin kohdallaan, että minkään aloittelijan räpellyksestä ei ole kyse. Kyllähän tämä biisi toimii, eikä mitään erikoisempaa valittamisen aihetta löydy. Epäilemättä saisi bileissä tanssijalan vipattamaan - vaikka DJ:llehän tämä olisi painajainen miksata, kun introa eikä outroa ole nimeksikään (tosin ehkä kommenttirinkiin se on vain hyvä asia). Hyvä biisi siis, mutta kiksua kyllä tuotetaan sen verran paljon, että biisistä pitää jo löytyä jotain todella erikoista ja erinomaista että se minulle jäisi pidemmäksi aikaa mieleen. Mutta olihan tätä mukavaa kuunnella.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Disco-Elvis - Move 09.03.2007

Disco-Elvis - Move
"Move your body, move your soul"? Olisikohan tuo nyt kuultu ehkä 10504328 tanssibiisissä ennenkin? Jotain omaperäisempää kyllä kaipaisin. Toteutukseltaan vähän sellaista markan syntikkaelvis -meininkiä, mutta kyllähän tämä kevyenä hupimusiikkina toimii, ei tosin kovin montaa kertaa (max 2).

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cathi Brie - Karma (2007) 08.03.2007

Cathi Brie - Karma (2007)
Nyt on soundit kaikinpuolin kohdallaan, ja hyvältä kuulostaa. Hienoa!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sad Circus - After The Earthquakes 23.03.2007

Sad Circus - After The Earthquakes
Taas vaihteeksi Sad Circusta. No, tämä bändi on ainakin jäänyt positiivisella tavalla mieleen, tuotantojälki on tässäkin biisissä erinomaista. Tässä on tuota lausumista enemmän kuin laulamista. Jälkimmäisestä pitäisin ehkä enemmän sillä laulajalla on hieno ääni, mutta toimii tämä näinkin. Ääntämisen pitääkin tällaisessa biisissä minusta olla vähän omaperäistä tyyliin Björk, mutta jotkut sanat siellä täällä särähtävät silti vähän korvaan. Eivät liikaa kuitenkaan. Erikoismaininta biisin lopetuksesta, joka oli aivan upea. Olette pikaviestimainoksen ( :/ ) perusteella osallistuneet ylex:n demoskabaan - jos teillä on radiosoittoon pyrkimys niin toivotan vilpittömästi onnea. Saattaisin kuunnellakin radiota jos sieltä tulisi enemmän tällaista hienoa musiikkia :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sad Circus - Halo 12.03.2007

Sad Circus - Halo
Samat kehut musiikillisista ansioista, jotka pari päivää sitten kommentoin old water rat-biisiin, pätevät tähänkin. Hyvä sävellys, hienoja soundeja ja loistava miksaus. Tässä laulaja myös pääsee ihan laulaankin kunnolla, ja kylläpä ääni kuulostaa hyvältä! Sanoituksista pari juttua: No one can't see a thing - No one can see a thing waited you coming down - ? (ei korjausehdotusta koska en tiedä mitä tuossa haettiin - kielioppivirhe kuitenkin) embraze - embrace enlightment - enlightenment

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sad Circus - Without 20.03.2007

Sad Circus - Without
Kylläpä tulee usein Sad Circusta kommenttiringissä, mutta ei siinä mitään, onhan hyvin tehtyä musiikkia aina kiva kuunnella. :) Pidän laulajan mainiosta lauluäänestä - huomattavasti enemmän kuin kuiskailusta, puhumisesta tms - ja tässä on taas laulu etusijalla, elikkäs tykkäilen. Soundit ovat taas kohdallaan, ja teknisestä puolesta ei tässäkään biisissä löydä pahaa sanottavaa. Jos nyt jotain nurisemista yrittäisi keksiä, niin sanoitukset eivät mene laulettuna ja kirjoitettuna samalla lailla (olisin muuten korjannut mahd. virheet tekstissä), ja pari kertaa ääntämisessä oli jotain häiritsevää (esim d:llä äännetty without, as in widout - laulaja kuitenkin osaa tuon th-äänteen ja muutenkin ääntää ihan mallikkaasti, joten kyseessä on jotkut paikalliset lipsahdukset tms).

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sad Circus - The Old Water Rat 09.03.2007

Sad Circus - The Old Water Rat
Ei tämä minusta trip-hopilta kuulosta enemmän joltain rockin tai popin alalajilta. Tosin sama se, genremääritelmät nyt eivät ole niin justiinsa. Oikein kivasti väännetty soundit kohdilleen tässä, paljon tavaraa ja hienoja yksityiskohtia taustalla, kuitenkin niin että miksaus on ilmavan kuuloinen. Laadukasta jälkeä, ja muutenkin kaikinpuolin hyvää työtä. Pointsit kotiin. Laulajalla on vähintäänkin mielenkiintoinen tulkinta, ajoittain meinaa mennä vähän överksi mutta pääosin kuitenkin toimivaa ja hauskasti edukseen erottuvaa tarinankerrontaa. Ja jos tämä kerran on tarina, niin mielellään ne sanatkin lukisi (ne voi postata biisin mukana, mikseri.netissä on toiminto sitä varten), kun paljon on sellaisiakin kohtia joista en oikein saa selvää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Honey Mober - Champagne Coctail 18.03.2007

Honey Mober - Champagne Coctail
Ihan jees letkistelyä, tykkään kyllä tämänlaisesta musiikista. Vokaalit tosin tökkivät, toimisi minusta paremmin ilman niitä. Jotkut soundit ovat aika ohuita, mutta se on kai tälläisessä musiikissa tarkoituskin. En tiedä mitä tästä muuta osaisi sanoa, ei herätä suuria fiiliksiä muttei ärsytäkään. Taustamusiikkia ehkä enemmän? Sellaisena toimii kyllä, voisihan tätä mielellään jossain loungessa rentoutuessa kuunnella.

Kommentti kappaleesta Kuuntele valve - Oisko voinut olla ehkä 16.03.2007

valve - Oisko voinut olla ehkä
Laulajalla on hyvä ääni, ja soundit ovat toimivat. Toteutus muutenkin kaikinpuolin jees. Idealtaan tämä on kylläkin niin perusvarmaa radiohittimatskua, etten jaksa oikein innostua - ihan kuin suoraan jostain oppikirjasta (tai automaattisesta poppihittisävellyskoneesta), jota on käytetty jo liian monta kertaa. Mutta nurinat sikseen, sillä kuten sanoin, toteutus on laadukas, ja jos ei minulle iske niin varmasti jollekin toiselle iskee.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Somnam - Winternights 14.03.2007

Somnam - Winternights
Livetyylin nauhoituksesta hatunnosto :) Toimivaa fiilistelyä, kivaa kuunneltavaa tämä biisi. Hyvä esimerkki siitä, että kotikonsteinkin voi tuottaa laadukasta kuunneltavaa. Rätinä ei häiritse (tosin sen voisi kai esim. soundforgella yrittää poistaa), ja rytmihäiriöitä en edes huomannut.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bill Cosby Show - Kaikki tuntuu menevän päin seiniä 20.03.2007

Bill Cosby Show - Kaikki tuntuu menevän päin seiniä
Intro on tässä aivan kertakaikkisen vitun loistava. Asteikolla yhdestä kymmeneen antaisin sille arvosanaksi omglolgg. Laulun tullessa mukaan vähän petyin kun tämä ei ollutkaan instrumentaalibiisi, mutta kaipa siitä olisi sitten useimmat kommentoineet että lyriikat puuttuu :) Itselleni ei tuo laulu oikein kolahda, mutta se lienee enemmän makuasia. Toteutus on tässä kuitenkin kaikinpuolin erinomaista, joten voi vaan ihmetellä miksi bändille on annettu noin pösilö nimi (en myöskään näe oikein mitään yhteyttä siihen semisti kökköön tv-sarjaan). Joka tapauksessa, pitänee kyllä imuroida muutkin biisinne, jos sieltä löytyisi lisää yhtä mainiota soitantaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Malvo - Valheet 28.02.2007

Malvo - Valheet
Aika perusrunttausta minusta, mitä kitarointiin ja rummutukseen tulee. Suht kivoja riffejä kuitenkin. Ymmärrettäväähän se on, että demossa on tuhnuinen ääni, mutta kaipaisin kyllä huomattavasti laadukkaampaa nauhoitusta/miksausta/masterointia/whatever. Sanoitukset eivät ole järin monimutkaiset, mutta sopivat tähän musiikkityyliin kyllä hyvin, ja laulajasta ei ainakaan voi sanoa etteikö vetäisi fiiliksellä. Kannattaa kuitenkin vähän varoa ettei lipsahda korniuden puolelle :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nbc - Poika 28.02.2007

Nbc - Poika
Suomihippihoppi ei meikäläiseen oikein iske, mutta propseja kuitenkin siitä, että toteutusta on lähdetty hakemaan vähän perinteistä poikkeavalla tavalla. Sointuja miettisin kuitenkin vielä vähän uudestaan, ja syntikka on ärsyttävä ja liian itseääntoistava. Itse räppäys vaikuttaa ainakin näin amatöörin korvaan onnistuvan ihan sujuvasti.

Kommentti kappaleesta Kuuntele RRP: Greatest Hits Vol 2 - Papa 28.02.2007

RRP: Greatest Hits Vol 2 - Papa
Hyvin miksatut, mutta vähän munattoman soundit. Sointukuvioissa ja riffeissä on onnistuttu pahimmat kliseet välttämään, vaikka muuten vähän peruskaavalla mennäänkin. Tällaisesta laulutyylistä en oikein tykkää, mutta laulajassa ei sinänsä ole mitään vikaa, makuasia vain. Ihan kelvollinen kipale kyllä, pahasti tökkii oikeastaan vain sanoitukset, syystä että sama idea on väännetty lauluksi jo miljoona kertaa ennenkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mustaruhtinas - Kunnialla Kohti Kuolemaa 27.03.2007

Mustaruhtinas - Kunnialla Kohti Kuolemaa
Saat oman kommenttisi takaisin, olepa hyvä: "Ei nappaa. Ei tahdo kuunnella. Koko genre vois mun puolesta hävitä maan päältä ja muuttaa marssiin mihin se kuuluu."

Kommentti kappaleesta Kuuntele Apiskuko - I feel alive (radio edit) 28.02.2007

Apiskuko - I feel alive (radio edit)
Toimiva, hyvin toteutettu kokonaisuus, kaksiäänisestä laulusta ja saksofonista isosti plussaa. Miksauksessa on kuitenkin vähän livenauhoitteen makua, soundeissa on siis vielä hiomisen varaa. "By my side" -kohdan lopussa oleva nouseva kikka laulussa jotenkin ärsyttää, ja ideatasolla tämä biisi tökkii ja pahasti - peruskaavalla vedettyä perusrokkia jossa on niin kliseiset sanat, että hirvittää.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Carbon Sounds - Suspense 19.02.2007

Carbon Sounds - Suspense
Aijai, kylläpä lähtee hienosti liikkeelle. Vaikutelmaan ehkä vaikuttaa sekin, että tämä on piristävä poikkeus kommenttiringin liiallisessa rock-tarjonnassa, mutta tämä alkaa kyllä ihan vitun hyvin. Tuli ihan half-life 2:sen taustamusiikit ja muut vastaavat soundtrackit mieleen, mitä kuunnellessani usein ajattelen että tälläistä haluaisin itsekin tehdä. Puolentoista minuutin kohdalla tulee kuitenkin pettymys, kun biisi loppuu kesken. Ellei tämä ole erityisesti jotain tarkalleen 1½ minuutin juonenkuljetuskohtausta varten tehty, niin tämä on minusta biisin intro eikä biisi. Nyt tämä loppuu siihen, mistä odottaisin biisin idean vasta alkavan jonkun pahaenteisen melodian myötä. Pitää nyt kuitenkin faniutua ja tsekata muutkin tuotoksesi :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Insani Dei - Ikuisuuden varjo 20.02.2007

Insani Dei - Ikuisuuden varjo
En oikein tykkää kuunnella näitä kellariäänitteitä, kun näissä on tuo äänenlaatu sen verran kehno. Johtuu varmaan liiallisesta kaupallisen musiikin kuuntelusta, mutta ei voi mitään. Oikein kivoja kitaramelodioita tästä kyllä löytyy, ja mukavaa että instrumentaalipätkät saavat vaihteeksi enemmän aikaa kuin vokaaliosuudet. Laulajan äänestä en oikein pidä, mutta plussaa suomen kielen käytöstä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Revolution monkeys - Seed Sixtyfour 20.02.2007

Revolution monkeys - Seed Sixtyfour
Mahtava törmätä kommenttiringissä tällaiseenkin, oldskool-soundi miellyttää aina. Vähän valitusta kuitenkin: noisea tässä on mielestäni liikaa, ja kun c64-mäisiä soundeja on muutenkin noin runsaasti, niin voisi toimia paremmin jos rumpusounditkin olisi ehtaa commodore-kamaa. Mutta piristävää vaihtelua joka tapauksessa, oli kiva kuunnella, ja mielenkiintoista lukea mitä muut mikserin käyttäjät ovat tästä mieltä :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Denyall - Random Victims 07.02.2007

Denyall - Random Victims
Soundeissa on kivasti schmunaa, siitä iso plussa. Iso plussa myös siitä, että biisissä on kunnolla tavaraa sen perus 1 kitara, basso ja rummut -osaston sijaan. Sävellys on ihan toimiva, joskin kaipaisin vähän omaperäisyyttä - ja sanoista en saa selvää (lyriikat voisi postata biisin mukana mikseriin). Tuhnuinen äänenlaatu kuitenkin tökkii pahasti ja antaa tästä turhaan amatöörimäisen kuvan, paremmalla äänenlaadulla (ja treenaamalla) tuo naislaulajan äänikin voisi päästä oikeuksiinsa. Örinä ei yleensäkään nappaa, ei siis tässäkään biisissä. Kokonaisuutena kuitenkin ihan jees.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sonicmind - Face Off 20.02.2007

Sonicmind - Face Off
Hyvä alku, biisi nytkähtää käyntiin mukavan napakalla runttauksella. Vokaaleista tulee mieleen Sonata Arcticat tms. suomikikkelihevibändit, niin tyylin kuin ääntämisenkin osalta, mikä itselläni vähän latistaa tunnelmaa kun en ko. genrestä oikein diggaile. 45 sekunnin kohdalla kuitenkin todistetaan että luvassa on kunnon rymistelyäkin eikä pelkkää mahtipontista tiluttelua kuten pelkäsin. Soundit ovat ilahduttavan hyvälaatuisia, joten biisiä on miellyttävä kuunnella. Hyvää työtä. Voisin kuvitella että tästä tykkäävät niin kikkelihevarit kuin raskaammankin musiikin ystävät, mutta eihän sitä koskaan tiedä :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Carbon Sounds - Trailer Intro 28.02.2007

Carbon Sounds - Trailer Intro
Leffafiilistä selvästi, voisin hyvin kuvitella miten jonkun fantasia- tms. leffan kohtaus voitaisiin avata tällaisella musiikilla. Yksittäisenä kuunneltavaksi kappaleeksi tämä on turhan lyhyt, mutta onnistunut toteutus kuitenkin. Lopun rummuissa olisi minusta tosin vielä vähän viilaamisen varaa - lopun lautanen ei yksin lopussa soidessaan kuulosta hyvältä, ja matalammissa rummuissa soundi on kyllä oikea, mutta voisi olla vielä mahtipontisempaa, vaikkapa jotain sinfoniaorkesterista nauhoitettua oikein kunnolla jytisevää patarumpua :) Kuuntelin muuten nuo muutkin biisisi läpi, ja olin vähän pettynyt kun en löytänyt lisää Suspensen kaltaista materiaalia, siitä kun suorastaan mehustuin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Behind Closed Doors - Tequila(sunrise) 07.02.2007

Behind Closed Doors - Tequila(sunrise)
Biisissä on meininkiä ja soundeissa schmunaa, ja laulajakin osaa hommansa selvästi paremmin kuin mitä täällä kommenttiringissä keskimäärin kuulee. Pariminuuttisena biisiin ei ehdi kyllästyä, vaan se toimii agressiivisena repäisynä, jonka kuunteli mielellään pariinkin kertaan. Hyvä. En saanut sanoista oikein kunnolla selvää, joten en niistä voi sanoa sen enempää. Mikseri.netissä on kyllä sanoitusten postaamiseen mahdollisuus, joten ne voisi laittaa jakoon samalla kun biisinkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele RRP: Greatest Hits Vol 2 - Päiväunihiekkaa 31.01.2007

RRP: Greatest Hits Vol 2 - Päiväunihiekkaa
Hauskat sanat, ja hyvin miksatut hyvänkuuloiset soundit. Toteutus siis oikein jees, mutta tähän on selvästi otettu paljon vaikutteita juurikin niistä suomibändeistä joista itse en tykkää ollenkaan. Osaatte siis tehdä musiikkia, mutta ei osunut minun makuuni, sorry. Arvosana tälle olisi kuitenkin hyvä jos sellaisia jakelisin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Radio Pohmelye - (Dr Vostok Goes to) Sugarcandy Mountain 20.02.2007

Radio Pohmelye - (Dr Vostok Goes to) Sugarcandy Mountain
Melko tuhnuiset soundit vievät mielenkiintoa pois biisin kuuntelusta, ja samaa tekevät jatkuvasti toistetut samat lyhyet sointukuviot. Mielenkiintoinenkin piirre tästä biisistä kuitenkin löytyi, nimittäin vähintäänkin omaperäinen englanninääntämys (mikä ei tässä ole sarkasmia vaan oikeasti herätti mielenkiinnon). Välin suvantokohta oli myöskin mukava tauko noiden samojen sointujen jankkaamiseen. Ja erottuuhan tämä siitä loputtomasta amatöörimetallin massasta, mitä kommenttiringissä jatkuvasti tulee vastaan. Joten yleisarvosanaksi antaisin ihan jees.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Control Banned - No Place Like Home 31.01.2007

Control Banned - No Place Like Home
Tässä biisissä on hyvä fiilis, ja kivasti miksattu kirkas ääni. Tykkään. Pienenä häiritsevänä yksityiskohtana alun virveli tuntui tulevan vähän epätarkasti, mutta muusta en urputa. Kaikinpuolin tyylikäs toteutus, jos antaisin arvosanoja, tämä saisi jotain sieltä korkeammasta päästä. Tekisi mieli tukea toimintaa ostamalla levy ja kuunnella onko loppukin materiaali yhtä jees, mutta opiskelijabudjetti estää toistaiseksi sellaisen toiminnan. Harmi :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Mitä ikinä 31.01.2007

Jürgen Vorhaut & Eisenstang - Mitä ikinä
Pitää kompata muita kommentoijia, kyllä tästä väkisinkin Don Huonot tulee mieleen, sen verran paljon on otettu vaikutteita. Se ei minua kuitenkaan häiritse. Mikä häirtsee on tuo "mitä ikinä teet minne ikinä meet", ihan liian monta kertaa käytetty fraasi, ja aiheuttaa jo "eih" -reaktion. Laulu voisi tulla vähän rohkeammin, ja teknisessä toteutuksessa on vielä viilaamista, mutta siitä huolimatta tämä on kokonaisuutena ihan jees, ja mainion kitaroinnin ansiosta mukavaa kuunneltavaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Takalo & Turunen - Kyynelvirta karjatilalla 31.01.2007

Takalo & Turunen - Kyynelvirta karjatilalla
No onpahan ainakin omaperäistä. Itseasiassa tämä voisi häröilynä toimia varsin hyvinkin, mutta vokaalit ärsyttävät sen verran pahasti, että koko ajan toivoo niiden loppuvan. Ja koska ne eivät lopu, biisistä ei muiltakaan osin pääse oikein nauttimaan. Harmi sinänsä. Korvatkaa ne vaikka lehmän ammunnalla :P

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mustaruhtinas - The fall of heavenly kingdom 20.02.2007

Mustaruhtinas - The fall of heavenly kingdom
Totaalisen karsea soundi, enkä tarkoita nyt blackmetalmaisen positiivisella tavalla. Potentiaalia voisi ehkä ollakin, joten tarvitsisitte kyllä ehdottomasti kunnon soittovehkeet, tälläisenään jää aika mitäänsanomattomaksi pihinäksi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Takalo & Turunen - Syysretki seurassa ystäväin 07.02.2007

Takalo & Turunen - Syysretki seurassa ystäväin
Vokaalit kuulostavat improvisoidulta mölinältä joka ei itselleni toimi ikinä. Jos ne eivät sitä ole, niin pyydän anteeksi kommenttiani. Ne taitavat kuitenkin olla pääosassa tässä biisissä, joten jos niistä ei pidä, tekeleestä on vaikea pitää muutenkaan. Mitä soittimiin tulee, niin voisihan tuollaisesta soundista tykätäkin, jos se olisi kunnolla nauhoitettu. Nyt äänitys on aika kehno ja kohinainen. Tosin lo-fi genreksihän tämä on merkattukin, joten ehkä en vain ymmärrä genreä. :P

Kommentti kappaleesta Kuuntele Takalo & Turunen - Jumalallinen henkäys alttarisyvänteessä 19.02.2007

Takalo & Turunen - Jumalallinen henkäys alttarisyvänteessä
Lo-Fi genre tarkoittaa kai että se on jollain tavalla tarkoituksellistakin, mutta suoraan sanottuna tässä on kyllä kammottavan huonot soundit, joita ei tykkää kuunnella yhtään. Ja kun sanoituksetkin ovat samojen fraasien loputtomalta tuntuvaa toistoa, niin en oikein ymmärrä mitä tässä olisi tarkoitus kuunnella, tai mistä tässä olisi tarkoitus pitää. Ehkä tämä on joku oma taiteenlajinsa mikä ei nyt vain avautunut minulle, mene ja tiedä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Sydänmaa 31.01.2007

Routaraja - Sydänmaa
Itselleni ei tälläinen suomifiilistely toimi muuten kuin kitaroiden osalta, joista tässä(kin) kyllä tykkään kovasti. Soundit ovat vähän treenikämppämäiset, ja kaipaisivat kunnon miksausta/masterointia, mutta biisistä pystyy kuitenkin nauttimaan, laulua lukuunottamatta (joka itselläni menee ohisektorille, mutta makuasiahan tuo).

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dr.Groove - I Need IP 20.02.2007

Dr.Groove - I Need IP
Hihi, vaihteeksi countryäkin kommenttiringissä. Kyllähän tietokonemaailmasta biisin vääntäminen aina kerran tai kaksi paatunutta nörttiä naurattaa, ja isoin plussa tulee countrymusiikkiin mainiosti sopivasta äänestä ja lausunnasta. Ei ehkä niin vakavasti otettavaa matskua, mutta kertakäyttökamana sitäkin viihdyttävämpää. Tattis. Aaaai niiid aiii-piiiiii näänänäää *hytkyy*

Kommentti kappaleesta Kuuntele Malvo - Rangaistuslaukaus 01.02.2007

Malvo - Rangaistuslaukaus
Mukavasti repivät kitarat, ja ihan hyvä miksaus - toteutus muutenkin "ihan ok"- tasoa, eli kelpaa muttei säväytä. Sanoitukset vaikuttavat lähinnä toisiinsa liittymättömiltä hajanaisilta ideoilta, joista puuttuu johdonmukaisuus. (Tai ehkä en vain tajunnut, sekin on hyvin mahdollista.) En tiedä onko tälläinen ärrär-metalli tehty vakavasti otettavaksi vai kieli poskella, mutta itse en osaa tälläiseen kovin vakavasti suhtautua. Menee siis kevyenä viihteenä, jollaisena toimii kyllä hyvin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lepakkotiimi - Lehmipoika 31.01.2007

Lepakkotiimi - Lehmipoika
Yleensä inhoan suomiräppiä, mutta ainakin näin kolmelta aamuyöllä tämä pisti kyllä hymyilyttämään. Saappaat jalkaan ja vähän lehmänkakkaa suupieleen niin kyllähän tämän tahtiin heiluttelee käsiään. Toteutuskin vaikuttaisi olevan varsin laadukasta. Yeehaw! Yksi valituksen aihe tosin: Needs more cowbell.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Selected Works #2 - 03-My World gone Beautiful 06.03.2009

Selected Works #2 - 03-My World gone Beautiful
Soi parhaillaan SceneSat -nettiradiossa. Sen verran kiva kipale, että piti googlata mistä tämän saisi imutettua. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ghost Trio - Voces intimae 14.03.2007

Ghost Trio - Voces intimae
Tässä on kyllä tuotantopuoli mallikkaasti kohdallaan. Selvästi ammattitaitoista jengiä ollut tätä tekemässä, enkä tähän hätään kyllä keksi toteutuksesta mitään nurisemista. Ei ole meikäläisen kuppi teetä tälläinen musiikki ja laulu, mutta onpahan ainakin fiiliksellä ja tyylillä tehty, joten jos ei tykkää niin taitaa olla aika puhtaasti makuasia. Lueskelin noita sanoituksia tovin mutta en saanut niistä oikein kiinni - sen verran ympäripyöreää psykologiaa, että ulkopuolisen kuulijan on vaikea löytää mitään tarttumapintaa. Eipä silti, ei omista(ko?) kokemuksistaan laulaminen väärin ole.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ghost Trio - Air Out 20.02.2007

Ghost Trio - Air Out
Laulaja vaikuttaa taitavalta, mutta ei siitä huolimatta kolahda minulle. Makuasia josta ei voi kiistellä :) Sävellys on hyvä ja soundit jees, ja sanoituksetkin ihan ok. Tunnetta on saatu hyvin peliin ilman että lopputulos on liian korni. Alun kaksiääninen kohta on komea, kaksiäänisyyttä olisi mielellään kuullut biisissä enemmänkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mind's Pressures - Roaming 16.03.2007

Mind's Pressures - Roaming
Ihan alun vokaalit nauhoittaisin uudestaan, ja rummuissa on pientä tuhnuisuutta havaittavissa, mutta muuten toteutuksesta ei ole pahaa sanottavaa (ja muilta osin laulajan ääni kuulostaa oikein hyvältä). Äänissä on schmunaa, ja miksaus on jees. Iso plussa tälle biisille hyvästä sävellystyöstä, johon on saatu mukavan omaperäisiä kikkoja mukaan. Toimii.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tahtomo - Musta todellisuus (demo) 31.01.2007

Tahtomo - Musta todellisuus (demo)
Raskaassa/vihaisessa musiikissa pitäisi minusta olla raskas/vihainen soundi, mikä ei tuhnuisella, treenikämppämäisellä äänityksellä onnistu sitten mitenkään. Harmi sinänsä, tässä kun vaikuttaisi ainakin olevan meininkiä ja laulajalla kunnolla yritystä. Laittakaa ihmeessä paremmalla äänenlaadulla purkkiin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele SOULTRAY - My name on your stone 31.01.2007

SOULTRAY - My name on your stone
"ihan jees matskua kyl tätä kuuntelee ei siinä mitää :)" Näin olet sanonut muutamalle kymmenelle biisille kommenttiringissä krediittien toivossa, joten sama takaisin, olepa hyvä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Red Light Fever - It Isn´t Any Wonder 12.03.2007

Red Light Fever - It Isn´t Any Wonder
Aika peruskaavalla tehtyä poppia, mutta kuulostaa hyvältä ja toimii, joten mikäs siinä. Ei herätä mitään massivisia fiiliksiä, mutta ei tästä mitään erityistä valittamistakaan keksi. Sanoitukset ovat monessa kohtaa kirjoitettu eri tavalla kuin laulettu, mikä vaikuttaa vähän oudolta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mind's Pressures - Make My Day 23.03.2007

Mind's Pressures - Make My Day
Vähän tulee joskus lukioaikoina kuunneltu Machine Head mieleen :) (älkää ottako pahalla, en kuuntele paljoa metallia). Toteutus on tässä ihan kelvollista tasoa, ja etenkin kitaroihin on saatu kunnolla kasseja, mitä tämä genre ehdottomasti vaatiikin. Nuo 2:30 jälkeen vokalistin vetämät kikat ehkä vaatisivat seuraavaa kertaa varten vähän treeniä, tuollaisenaan ne vähän häiritsevät, negatiivisella tavalla siis. Kaikenkaikkiaan toimiva rymistelybiisi enivei. Sanoitukset voisi laittaa mukaan, jotta ne voisi lukea ja kommentoida (mikseri.netissä on sitä varten toiminto).

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalashnikov - Pyhäpäivä 09.03.2007

Kalashnikov - Pyhäpäivä
Laadukkaankuuloinen toteutus. Kivoja soundeja miksattu hyvin yhteen, soitto sujuu, ja rakennekin on mietitty kunnolla - vaihtelua löytyy ja biisi toimii. Hyvin tehtyä musiikkia on aina kiva kuunnella, pointsit kotiin siitä. Puhtaasti makuasioista johtuen tämä biisi ei minulle kuitenkaan ns. kolahda - en nimittäin oikein pidä tuollaisesta lauluäänestä (ja se on jotenkin liian iloinen näin synkkiin sanoihin), ja alun kitara on kliseinen. Lisäksi sanoituksiin kaipaisi paljon lisää sisältöä - nykyisellään vaan hoetaan muutamaa samaa riviä kyllästymiseen asti. (Ehkäpä tuo viimeisin ei olekaan pelkkä makuasia.)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Carbon Sounds - Orchestral (toiminta) 14.03.2007

Carbon Sounds - Orchestral (toiminta)
Tälläisiähän leffoissa ja peleissä kuulee jatkuvasti - en tiedä erottuuko joukosta, mutta ajaa asiansa, ja kyllähän tällä saisi esim. johonkin juonta kuljettavaan videopätkään mukavasti tunnelmaa. Ainoastaan loppu vähän lässähtää iskujen (jotka ovat kai huipentuma) jäädessä vähän vaisuiksi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tyylisekous - Yoöh (Part1)Remix 14.03.2007

Tyylisekous - Yoöh (Part1)Remix
Ihan toimivaa läpsyttelyä, ja kiva fiilis. Vaikka vaihtelua löytyykin, niin turhan paljon minusta silti jauhetaan samoja luuppeja - toisto ei niin haittaisi jos biisistä löytyisi joku idea, punainen lanka tms. mitä seurata, mutta ainakaan itse en tästä sellaista löytänyt. Loppuu seinään.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tyylisekous - IntoHimo 07.02.2007

Tyylisekous - IntoHimo
Vastenmielinen nimi ja esittelyteksti, jos nyt pari sekuntia niihinkin uhraisit aikaa? Ei kai tällä ole mitään tekemistä intohimon kanssa?

Onneksi se tärkein eli musiikki on kuitenkin kohdallaan, ja ainakin näin keskiyöllä rauhoittaa ja toimii varsin mukavasti. Melko jumittavaa matskua, positiivisella tavalla, mutta voisi vähän kuitenkin kaivata lisää vaihtelua ja sisältöä. Oikein kivaa kuunneltavaa kuitenkin joka tapauksessa, etenkin kommenttiringin rock-ylitarjontaan tottuneena. Voisin kuvitella että sopii tarjoiltavaksi jazz-tupakan kanssa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Tyylisekous - Grazy Man 31.01.2007

Tyylisekous - Grazy Man
Alkaa oikein lupaavasti, ja tässä on (positiivisella tavalla) omaperäistä ideaa. Tykkään. Tai siis, tykkäisin, jos tekisit tästä kokonaisen kappaleen. Nyt tässä on lähinnä joku intronpuolikkaan hahmotelma. Ps. Hullu kirjoitetaan crazy ;)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stab Happy - Ammo 20.03.2007

Stab Happy - Ammo
Mielenkiintoinen yhdistelmä eri genrejä (joita en uskalla edes lähteä arvailemaan), ja aivan loistavaa, positiivisella tavalla omaperäistä sävellystyötä. Toteutuskin on kohdallaan, joten kyllä tätä kelpaa kuunnella - taidanpa itseasiassa imuroida muutaman muunkin biisinne. Olenkin näköjään jossain aikaisemmassa biisissänne kommentoinut kehnoa äänenlaatua. Sellaisesta ei ole tässä tietoakaan, joten selvästi on menty paljon parempaan suuntaan, hyvä! Ehkä jotkut äänet ovat turhan kovalla toisten taas jäädessä turhan paljon piiloon, mutta ei liian häiritsevästi. Ja muuten tästä ei pahaa sanottavaa ole. Hyvää työtä!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pyromaniac - LÄPI 31.01.2007

Pyromaniac - LÄPI
Räkkäkää. Ei tämä oikein kuulosta studiossa nauhoitetulta, soundi on aika tunkkainen ja bändikämppämäinen, eikä tälläinen vauhdikas räkärääkynä muutenkaan itselleni iske. Sanoitukset ovat kuitenkin aivan erinomaiset ja sopivasti viipyilevän tammiset. Musiikillisesti vähän ohisektorille, mutta lyriikoille antaisin vähintään 11 pistettä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Faro - Paint You to Pieces 16.03.2007

Faro - Paint You to Pieces
Onpa aika hilpeä tuo teidän mikserisivunne, pisti kyllä hymyilemään :) Vähän tukkoiset, mutta pääosin kuitenkin hyvät soundit. Vähän plussaa naislaulajasta ja paljon plussaa omaperäisestä ja toimivasta sävellyksestä. Päällekaatuvaa jyrinää en tästä kyllä löytänyt, enkä myöskään mitään kovin herkkää, mutta se nyt on sivuseikka miten esittelypuheet kokee.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project Peter - Kyprto 28.02.2007

Project Peter - Kyprto
Komppaan ylläolevaa kommenttia, Kyrpto olisi ollut parempi nimi :P En tiedä onko tälle musiikkityylille olemassa vakaviakin kuuntelijoita, jotka pääsevät genreen sisälle ja saavat tällaisesta ihan musiikkiakin irti (niinhän se menee että kaikkea eksoottisempaa pitää kuunnella jonkun aikaa ennenkuin sitä tajuaa). Itse en sellainen kuuntelija ainakaan ole, joten minun korvaani tämä kuulostaa syntikan improvisoidulta vääntelemiseltä ja koskettimien hakkaamiselta, jossa ei ole takana mitään ideaa. Voi kyllä olla että en vain tajua tätä, mutta jos arvasin oikein että randomilla vaan tuotat mölyä, niin tuhlaat kuuntelijoiden aikaa. Mutta hupinsa kullakin :P

Kommentti kappaleesta Kuuntele Metaplasm 646a - Monsters Of Korovia 20.02.2007

Metaplasm 646a - Monsters Of Korovia
Oikeaako bassoa tässä on käytetty? Ihan hauskan ratkaisu. Ensimmäisen minuutin aikana tuntuu siltä, että biisillä kestää aavistuksen liian pitkään käynnistyä, ja vaikka toisto houseen kuuluukin, biisiä tuntuu muutenkin vaivaavan saman rumpuloopin ja bassokuvion loputon hokeminen. Mukavasti tässä on kuitenkin kuitenkin kaikkia yksityiskohtia pitämässä mielenkiintoa yllä. Eli kun pitkäjänteisyyttä biisintekemiseen kerran löytyy, niin ehkäpä seuraavassa biisissä vaihtelua voisi olla myös perusrakenteissa, kuten rummuissa ja bassossa :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project Peter - Floating Gyrolactarius 20.03.2007

Project Peter - Floating Gyrolactarius
Vai että leppoisan näköinen sieni, jota ei kannata syödä. Ilmeisesti kuitenkin söit, ja sen jälkeen sävelsit tämän biisin? :P Sen verran improvisoidun tai muuten vain hajanaisen kuuloinen tämä on. En ymmärrä tätä kappaletta, enkä löydä tästä mitään ideaa. Pitänee tosin varoiksi sanoa, kuten edellisessä biisissäsikin, että jos tämä on jotain suurta taidetta jonka tekemiseen on nähty oikeasti vaivaa, niin sitten en vain ole päässyt genreen sisälle. No, ja minuutin pituinen biisi ei ainakaan pääse pitkästyttämään!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ever Since The Day - Crash 01.02.2007

Ever Since The Day - Crash
Kivankuuloista kitarafiilistelyä heti alkuun, siis tuossa säröttömässä kitarassa. Muita soittimia ja laulua vaivaa kehno miksaus, ja lopputulos kuulostaa tuhnuiselta ja tunkkaiselta. Laulussa havaittavissa pientä suomiaksenttia, mutta ei häiritse pahasti. Sävellyksestä tykkäsin, ja biisi on soitettu taitavasti, mutta sanoitukset tökkii. Nuo fraasit on kuultu jo miljoonaan kertaan muissa biiseissä, ja siksi kuulostavat latteilta. Toteutus hyvää keskitasoa, mutta se ei minulle oikein riitä säväyttämään jos biisissä ei ole mitään omaperäistä mihin tarttua. ...mutta mielelläänhän tämän pari kertaa silti kuunteli.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Urban B2 - Tahdotko? 16.09.2006

Urban B2 - Tahdotko?
Sävellys ihan toimiva ja ideapuoli suht ok, mutta minun makuuni soundit ovat harmilliset ohuet ja ponnettomat toimiakseen kunnolla.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dokumentia - DQ 16.09.2006

Dokumentia - DQ
Sanoituksissa on hyvin ideaa ja biisistä välittyy vahva tunnelma. Siitä plussat. Miinuksia vähän amatöörimäisistä soundeista/miksauksesta ja laulusta, joka ei itselleni ainakaan toiminut. Vähän rohkeutta kehiin siis, tälläisenään kuulostaa flegmaattiselta örinältä säkeistöissä ja epävarmalta kertsissä. Biisin teeman luulisi koskettavan aika monia suomalaisia ;)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Turingin poppikone - Lihapulla 12.09.2006

Turingin poppikone - Lihapulla
Mukavan persoonallista meininkiä, ja riittävän laadukas toteutus. Kuuntelee oikein mielellään. Plussat välibassoista. Voisinpa sanoa ymmärtäväni nuo sanoitukset :D

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dokumentia - Paskiainen 12.09.2006

Dokumentia - Paskiainen
Olen paskiainen, olet paskiainen, ja tuhnuisesti miksattua rokkiräminää päälle. Tästä on aika vaikea innostua. Pahoittelen paskamaista kommenttiani :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Routaraja - Intiaanikesä 12.09.2006

Routaraja - Intiaanikesä
Teknisessä toteutuksessa olisi vähän parantamisen varaa, esim. laulajan äänenvoimakkuus heittelee välillä aika häiritsevästi, ja soundit voisivat muutenkin olla laadukkaamman kuuloisia. Eivät ne kuitenkaan häiritsevän huonot ole, ja laulajan äänessä on potentiaalia. Kitarasoolo ja muistakin toimivista kitarakikkailuista plussa. Pimeys on ystäväni? Sanoitukset ovat teemaltaan vähän sellaisia, että niitä ei viitsisi lähteä sen syvemmin pohtimaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Microtheft - I Wanna Be Like a Glacier 12.09.2006

Microtheft - I Wanna Be Like a Glacier
Your own song is too epic for your tastes? :) Smooth and professional-sounding production, a really enjoyable contrast to most of the stuff in this comment ring. I'll be keeping this track in my HD. Too bad chillout isn't your thing then, if you made more tracks like this one, I'd surely give them a listen. (I'd take the "I wanna be" -part or at least "I wanna" out of the song name, by the way)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Veritaikina - Kukkia ja Mehiläisiä (vanha versio) 14.09.2006

Veritaikina - Kukkia ja Mehiläisiä (vanha versio)
Mitä ihmettä, mistä lähtien kommenttirinki on ollut täynnä läppä-örinä-metallia? Ainakin kolme kymmenestä viime biisistä on ollut tässä sarjassa. Sori, mutta ei naurata enää (varsinkaan kun ei ole edes niin hauskasti toteutettu). Ensimmäisellä kerralla vähän kyllä huvitti mutta tämä sinun biisisi nyt vain sattui ringissä tulemaan jo tuskastuneen kyllästymisen kohdalla vastaan.

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Dark DADAism - Twisted Tale 12.09.2006

The Dark DADAism - Twisted Tale
Alun kitarasta ehdin epäillä että tästä voisi tulla joku mielenkiintoinenkin teos, mutta yhtäkkiä se muuttuikin hyvin keskinkertaisesti tuotetuksi metalliksi. Ja välispiikin suomiaksentilla äännetty englanti laittoi lopettamaan tämän biisin kuuntelun. Sorry.

Kommentti kappaleesta Kuuntele SpeedHawk vs. Riktronik - Megalodonit kuulee kummia 20.03.2007

SpeedHawk vs. Riktronik - Megalodonit kuulee kummia
Tykkään kovasti neurofunkista, joten nyt tuli kyllä pieni pettymys kohdalle, kun luulin ensimmäistä kertaa törmääväni neuroon kommenttiringissä, ja biisi olikin jotain kasarisyntikkapiipitystä. Onhan tämä kyllä ihan hilpeä tuotos ja sisältää kerrassaan mainioita melodiapätkiä - omassa lajissaan siis voisi olla varsin toimivaakin, mutta ei sen jälkeen kun on odottanut rymisevää rumpubassoa :) genremääritelmät siis kuntoon, niin ei tule vääränlaisia odotuksia! (En tiedä onko tälle mitään omaa genreä, mutta electronic on aina varma valinta.)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi 31.01.2007

Kylmän Raudan Sepät - Setä Samulin öljyinen käsi
Äänenlaatu miellyttää korvaa, ja kitarariffit ovat varsin muikeita. Soitannasta en juuri vikaa löydä, ja laulu on kelvollista. Isoin plussa kuitenkin siitä, että vokaaleissa on vaihtelua. Sanoitukset / biisin idea eivät itselleni oikein avautuneet, mutta en niitä huonoiksikaan sanoisi. Toimiva kipale, ja näin ei-rokkarinakin tykkäsin kuunnella, pariin-kolmeenkin kertaan. Shalalaa-kohtaus oli ehkä väärällä tavalla koominen, muusta en valita.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cordis - Unity (Original PLUR Mix) 18.07.2008

Cordis - Unity (Original PLUR Mix)
Morjens. Kivasti räjähtää tuossa 2:47 kohdalla :D Seuraavaksi hieman negatiivista kritiikkiä: (negatiivinen kritiikki päättyy)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Impulse-G - Toad Drive 12.09.2006

Impulse-G - Toad Drive
Jopa häiritsevän paljon Infected Mushroomin kuuloista (mikä nyt sinänsä ei voi kovin iso miinus olla :)). Toteutuksesta täysi kymppi kuitenkin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Bad Monk\'s Hill - Carry my fears 12.09.2006

Bad Monk\'s Hill - Carry my fears
Kas, innostuin pitämään grungesta! Miellyttävän raskaat kitarat, ja mainiot riffit! Tälläinen olisi helppo pilata keskinkertaisella laulajalla, mutta teillä sitä ei tapahdu, vaan vokalistikin osaa hommansa ja ääni on hyvä. Enpä tähän hätään keksi valittamista tästä biisistä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Love Factory - Burgerfusion - Burning Stranger 12.09.2006

Love Factory - Burgerfusion - Burning Stranger
Ihan toimiva ralli, ja äänenlaatukin ok, hyvä että on masteroitu :) Urkusyntikka on aika halvan kuuloinen eikä sillä väännetty liian pitkä soolo mielestäni oikein sovi biisiin, vaikka siinä paikoitellen aika hyviä melodiakulkuja onkin. Elikkä syntikka vaihtoon, muuta rakentavaa en osaa sanoa. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Zippy Wackos - Flowers 12.09.2006

The Zippy Wackos - Flowers
Melko laadukkaan kuuloista soundia! Mielestäni laulajan Englanti ei kuitenkaan ole riittävän luontevaa sopiakseen biisiin. Korjautuuhan se varmaan treenaamalla, mutta entä miten olisi laulaa ja sanoittaa suomeksi?

Kommentti kappaleesta Kuuntele Superhero Sex Organs - Where Seagals dare 13.09.2006

Superhero Sex Organs - Where Seagals dare
Kertakäyttöisenä ideana oikein hauska nuo puhepätkät. Montaa kuuntelukertaa idea tuskin jaksaa kantaa, mutta ensimmäisellä sitäkin paremmin. Mukavan rouhea tausta, keskinkertaisuutta vähän havaittavissa toteutuksessa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Cold Shot - When lights turn off 13.09.2006

Cold Shot - When lights turn off
Hyvät soundit ja hieno tunnelma, oikein nautittava teos varsinkin näin aamuyöstä. Olisi jees jos sanatkin löytyisivät mikseristä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Apiskuko - Walk away 19.02.2007

Apiskuko - Walk away
Alkaa oikein hyvin, sähkökitaravinguttelu miellyttää korvaa. Pitkin biisiä on kuitenkin havaittavissa häiritseviä volanheittelyjä ja paikoitellen pientä epätarkkuutta. Ylex:n raadille on kuitenkin näköjään kelvannut, joten ehkä viilaan turhan paljon pilkkuja. Itse en tälläisestä romanttisesta falsetti-mieslaulannasta diggaile, mutta voi sitä diggailemattakin sanoa, että tämä vaikuttaa ihan kelpo kipaleelta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Apiskuko - Devil's heart 07.04.2007

Apiskuko - Devil's heart
Laadukas toteutus, ja mukavaa kuulla vaihteeksi aitoa viulua - tai jos on koneella tehty niin hämmästyttävän aidon kuuloinen. Varsin toimiva slovari kyllä, narisen edelleen siitä että sanoitukset voisi laittaa mukaan niin ne olisi helpompi sisäistää, ja lisäksi itse laittaisin tähän vähän hillitymmän sähkökitaran että tunnelma pysyisi, no, tunnelmallisena. Muuten ei pahaa sanottavaa, hyvä biisi!

Kommentti kappaleesta Kuuntele Apiskuko - The man who made it real 09.03.2007

Apiskuko - The man who made it real
Biisin idean sisäistämistä ja arvostelemista auttaisi kovasti, jos kappaleen mukana postaisi sanoitukset (mikseri.netissä on siihen mahdollisuus). Suurin ongelma lienee puurokorvissani, mutta parempi äänenlaatu/miksaus varmasti myös helpottaisi lyriikoiden kuulemista. Nyt en saa puolistakaan selvää, joten unohdetaan sanoitusten miettiminen tällä kertaa. Voi johtua osaltaan tuosta mp3:sestakin, mutta soundi kuulostaa vähän tunkkaiselta - vähän lisää yläpäätä joihinkin soittimiin voisi auttaa tekemään äänestä kirkkaamman. Laulun volyymi heittelee parissa kohtaa vähän häiritsevästi, mutta muuten miksauksessa ei ole kritisoitavaa. Soittimet ovat oikein hyvin tasapainossa keskenään ja kuulostavat hyviltä. Ja vaikuttaa se soittaminenkin sujuvan ihan mallikkaasti :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mind's Pressures - Unsocial Psychopath 18.03.2007

Mind's Pressures - Unsocial Psychopath
Tämäntyylisestä laulannasta on aika vaikea harjaantumattomalla korvalla erottaa sanoja, joten ne voisi laittaa biisiin mukaan (mikseri.netissä on siihen toiminto). Lyriikoita en em. syystä johtuen voi siis oikein kommentoida, mutta kitara kyllä murisee oikein kivasti, moista on suorastaan euforista kuunnella. Laulajalla on myös hyvä ääni, ja soitto vaikuttaa sujuvan. Sävellykseltään tämä on minun korvaani aika tasaista perusrunttausta, mutta en tosiaan ole perehtynyt genreen joten voi olla että missaan jotain.

Sivu: 1 2 3