Improvisation with toy arranger... "What toy?! THIS IS SUPER STEREO ANALOG MULTIKEYBOARD MIGHTY YAMAHA PS-55!"

8:40

Tämän kappaleen piti olla alunperin lyhyehkö, improvisoitu demonstraatio soittimen saundeista ja ominaisuuksista... mutta sitten kävi niin että vasta liian myöhään tajusin nauhoituksen käyvän jo 8 minuuttia... XD

...Joten voiko tätä sitten enää sanoa vain demonstraatioksi?

Sain tämän halvalla ostettua mutta rahapulassa jouduinkin samantien myymään vaikkei ollut ensisijainen tarkoitus, mutta onneksi sain tämän tehtyä että jäi sentään jonkinlainen muisto =D

Erittäin hieno ja harvinaisen monipuolinen ollakseen vain arranger -lelu. PS-55 oli tuon PortaSound malliston paras, deluxe malli, kuten esimerkiksi kaikista muista poiketen tässä on stereo ulostulo... kuinka usein analogivehkeitä ollaan nähty stereona? =)

Tosin tämä on hybridi, analogiset saundit ja digitaalinen arranger tietokone ja PCM rumpusamplet... mitä todennäköisemmin 8-bittiset. Koneessa on 5 eri sektiota: Bass chord, arpeggio, drums, orchestra ja solo. Käytännössä tuo orkesteri-osio on täysin polyfoninen mutta itse asiassa parafoninen eli viulukoneiden tapaan käyttää urkutekniikkaa jakamalla oskillaatorit laajemmalle ja se antaa mukavasti luonnetta. Solo on monofoninen synaosio ja sille on oma sustain kuten orkesterisektiollakin mutta kuitenkin jopa oma vibrato. TIetenkin kaikissa on vain presetit ilman äänenmuokkaus ominaisuuksia, mutta soolo-osiolle oli vielä tosi iso yllätys: Celeste efekti. Se toimii portaallisesti ja on käytännössä detune modulointi, eli antaa vaikutelman kahden oskillaatorin säätämisestä... veikkaan että voisi olla pelkkä jonkinlainen chorus tyyppinen efekti, mutta antaa mielettömän hienon vaikutelman! Kuunnelkaa vaikka kun itse pistän sen päälle soitettaessa Violin presettiä.

Soittimen parasta antia oli ehdottomasti Stereo Symphonic joka käytännössä toimi stereo choruksena, mutta sillä on toinenkin tärkeä tarkoitus: Se jakaa kaikki osiot erilleen erittäin laajalle stereokuvalle! Sen voitte kyllä kuulla kun pistän sen päälle.

Viimeisen silauksen antoi hento lisäys Alexin reverb'iä.

Nauttikaa jos voitte ja pistäkää kommenttia!

EDIT: Mulla ei ole käsitystäkään siitä miksi ihmeessä tuo 160kbps aiheuttaa tuollaista paskamaista säröilyä ja häröääniä, vaikka 192kbps ei kuulu mitään sellaista... varmasti joku sellainen asia mitä mikserin väki on varmasti miettinyt etukäteen tuon rajoituksen tehdessään.

9.00   328 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Viimeisimmät kuuntelijat