Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 

< Edellinen 1 2

Kirjoittaja Mieto vai tulinen???


K. Vainio
729 viestiä

#41 kirjoitettu 20.11.2009 23:12

Tulinen, ehdottomasti...

^ Vastaa Lainaa


JM
18460 viestiä

#42 kirjoitettu 20.11.2009 23:16

Myotess kirjoitti:
eikä maha kestä liikaa mausteita.

Tiesitkö muuten, että chili on terveellistä vatsalle? Juuri niitä tulisuuden aiheuttavia aineita on tutkittu paljon ja ne rauhoittaa vatsaa mm.

Muita kivoja vaikutuksia on esim. sokeritasapainon paraneminen.

^ Vastaa Lainaa


Goatsemencommando
18200 viestiä

#43 kirjoitettu 20.11.2009 23:21

NORTON kirjoitti:
Ei ole tullut yhtään kertaa eteen, että se tulinen olisi oikeasti tulinen.


No ei kyl olekkaan. Kummallista ettei kebab-kastikkeisiinkaan saa vaikka kolmatta vaihtoehtoa joka olisi OIKEASTI tulinen. Pitsojenkin kohdalla tulee kyl useimmiten oikeasti tulinen pitsa, jos sitä tulisena mainostetaan. Miksei kebabissa? Kumma homma.

^ Vastaa Lainaa


K. Vainio
729 viestiä

#44 kirjoitettu 20.11.2009 23:23

JM kirjoitti:
Myotess kirjoitti:
eikä maha kestä liikaa mausteita.

Tiesitkö muuten, että chili on terveellistä vatsalle? Juuri niitä tulisuuden aiheuttavia aineita on tutkittu paljon ja ne rauhoittaa vatsaa mm.

Muita kivoja vaikutuksia on esim. sokeritasapainon paraneminen.

Totta.

Tulinen ruoka antaa myös kylläisyyden tunnetta mietoa ruokaa helpommin.. (Ainakin Kunto Plussan mukaan).

^ Vastaa Lainaa


K. Vainio
729 viestiä

#45 kirjoitettu 20.11.2009 23:27

Goatsemencommando kirjoitti:
NORTON kirjoitti:
Ei ole tullut yhtään kertaa eteen, että se tulinen olisi oikeasti tulinen.


No ei kyl olekkaan. Kummallista ettei kebab-kastikkeisiinkaan saa vaikka kolmatta vaihtoehtoa joka olisi OIKEASTI tulinen. Pitsojenkin kohdalla tulee kyl useimmiten oikeasti tulinen pitsa, jos sitä tulisena mainostetaan. Miksei kebabissa? Kumma homma.


Itse aina pyydän extra-Jalapeñoja annokseen, niin sillähän se homma hoituu...

^ Vastaa Lainaa


HorstLuger
56 viestiä

#46 kirjoitettu 20.11.2009 23:29

Yleensä tulee tulinen otettua. Tosin toi tulisuus vaihtelee todella paljon eri kebumestojen välillä.

^ Vastaa Lainaa


Kallemania
299 viestiä

#47 kirjoitettu 20.11.2009 23:46

Tulinen.

^ Vastaa Lainaa


Goatsemencommando
18200 viestiä

#48 kirjoitettu 20.11.2009 23:52

theevolution kirjoitti:
Itse aina pyydän extra-Jalapeñoja annokseen, niin sillähän se homma hoituu...


Nii no kyllähän niitä ny saakin, mut se itse kastike, sen tahtoisin tulisempana. Helpompaa vaan kauhoa kebabbia suuhun ilman että tarttee alkaa asettelemaan vielä jalapenojakin siihen haarukkaan erikseen.

^ Vastaa Lainaa


K. Vainio
729 viestiä

#49 kirjoitettu 21.11.2009 00:00

Goatsemencommando kirjoitti:
theevolution kirjoitti:
Itse aina pyydän extra-Jalapeñoja annokseen, niin sillähän se homma hoituu...


Nii no kyllähän niitä ny saakin, mut se itse kastike, sen tahtoisin tulisempana. Helpompaa vaan kauhoa kebabbia suuhun ilman että tarttee alkaa asettelemaan vielä jalapenojakin siihen haarukkaan erikseen.


No onhan se näinkin, mistä kukin tykkää.. Itse tykkään rouskutella jalapeñoja, mutta kyllä se kastike myös on todella tärkeässä osassa..

Grilleillä muuten käyttävät yleensä Korv-Görans Kebab-kastikkeita joita ei vielä pari vuotta sitten saanut normikaupasta, mutta nykyään löytyy.

^ Vastaa Lainaa


pieslice
3286 viestiä

#50 kirjoitettu 21.11.2009 00:04

Tässä nyt 9kk ollu ilman punaista lihaa ja kanaa, joten toi 2007 vastaus kävi mulle kebabin osalta.
Ja falafelin kyl saa edelleen laittaa niin tulisena kuin haluaa.

Mutta jos edelleenki tosi tulista haluaa metsästää niin nepalilainen kasvisruoka kyllä pieksee tulisuudessa kevyesti minkä tahansa kebabin. Itse asiassa taitaa noi kasvismössöt olla tulisimpia tuolta nepalilaisesta keittiöstä, ainakin paprika imee sen kastikkeen mausteet sisäänsä aika teholla.

^ Vastaa Lainaa


sraau
6 viestiä

#51 kirjoitettu 21.11.2009 04:43

eiola.

^ Vastaa Lainaa


dbgirl
4818 viestiä

#52 kirjoitettu 21.11.2009 14:54

Mieto, kun sekin on mulle joskus liian tulista.

^ Vastaa Lainaa


dbgirl
4818 viestiä

#53 kirjoitettu 21.11.2009 15:04

Oho, täällä oliki kyse kebabeista... vastasin nimittäin yleisesti ottaen. Vastaus on kyllä silti sama. Joskus jotain keskivahvaa kastiketta pystyy ottamaan.

JM kirjoitti:

Tiesitkö muuten, että chili on terveellistä vatsalle? Juuri niitä tulisuuden aiheuttavia aineita on tutkittu paljon ja ne rauhoittaa vatsaa mm.

Muita kivoja vaikutuksia on esim. sokeritasapainon paraneminen.


No mun vattaa ei ainakaa chili rauhota, eikä monet muutkaan mausteet. Ripuli tulee.

^ Vastaa Lainaa


pieslice
3286 viestiä

#54 kirjoitettu 21.11.2009 15:05

dbgirl kirjoitti:
No mun vattaa ei ainakaa chili rauhota, eikä monet muutkaan mausteet. Ripuli tulee.


Aluks joo, mutta siihen tottuu.

^ Vastaa Lainaa


dbgirl
4818 viestiä

#55 kirjoitettu 21.11.2009 15:11 Muok:21.11.2009 15:14

pieslice kirjoitti:
dbgirl kirjoitti:
No mun vattaa ei ainakaa chili rauhota, eikä monet muutkaan mausteet. Ripuli tulee.


Aluks joo, mutta siihen tottuu.


Ai kun monta vuotta on jo koittanu syödä, miksei mitään tapahdu? Mulla on tyypillinen suomalainen herkkä vatsa joka sanoo: "mä mitää mausteita halua!"

Esimerrkinä käyköön vaikka Saarioisten ihan tavallinen kebab-pizza, ripuli tulee joka ikinen kerta kun sitä syö. Ajatelkaa sitten kun yritän syödä jotain ihan oikeasti tulista.

dbgirl muokkasi viestiä 15:12 21.11.2009

^ Vastaa Lainaa


BVR
20337 viestiä

#56 kirjoitettu 21.11.2009 15:15

dbgirl kirjoitti:
Ai kun monta vuotta on jo koittanu syödä, miksei mitään tapahdu? Mulla on tyypillinen suomalainen herkkä vatsa joka sanoo: "mä mitää mausteita halua!"

Esimerrkinä käyköön vaikka Saarioisten ihan tavallinen kebab-pizza, ripuli tulee joka ikinen kerta kun sitä syö. Ajatelkaa sitten kun yritän syödä jotain ihan oikeasti tulista.

n00b

Mutta itse aiheeseen tulinen, tosin en ole kyllä missään saanut oikeasti tulista kebua. Jos mukaan otan niin tapaan kotona lisätä tabascoa kyytiin.

^ Vastaa Lainaa


BVR
20337 viestiä

#57 kirjoitettu 21.11.2009 15:29

Montin kirjoitti:
Tykkään tulisista naisista.

Joo, etenkin jos ne on vielä vartaassa kypsennettyjä.

^ Vastaa Lainaa


Goatsemencommando
18200 viestiä

#58 kirjoitettu 21.11.2009 15:30

Montin kirjoitti:
Tykkään tulisista naisista. Mieto nainen on silloin hyvä kun se on mun kanssa samaa mieltä kaikesta


Käytsää venäjältä hakemassa kebabit vai?

^ Vastaa Lainaa


JM
18460 viestiä

#59 kirjoitettu 21.11.2009 15:44

dbgirl kirjoitti:
No mun vattaa ei ainakaa chili rauhota, eikä monet muutkaan mausteet. Ripuli tulee.


Ehkä sun vatsa reagoi siihen noin. En minä nyt väitä, että kaikki sopii kaikille, mutta noin yleensä vaikak chili voi aluksi aiheuttaa esim. vatsakipua niin pidemmän päälle se on hyväksi. Se, että joku sattuu ja tuntuu ikävältä aluksi, ei meinaa sitä, että se olisi vahingollista eikä hyväksi.

^ Vastaa Lainaa


Goatsemencommando
18200 viestiä

#60 kirjoitettu 21.11.2009 15:59

Kyllä jostain oikein mega-tulisesta pöperöstä lentää vieläkin ripulipaskat itelläkin, mutta se on huomattavasti harvinaisempaa kuin mitä joskus. Ja silloinkin kun niin käy, niin sehän on vaan iloinen yllätys. Ei tarvii pinnistellä kymmeniä minuutteja pöntöllä että sais muutamat pipanat väännettyä, vaan tuote on juoksevaa ja mukavan helposti ulostautuvaa. Mukaan saa vielä raikkaan veden lorinan, eikä sellasia tylsiä molskauksia jotka kastelee posket.

^ Vastaa Lainaa


JM
18460 viestiä

#61 kirjoitettu 21.11.2009 16:11

Ei mulla oo ikinä lentäny paska megatulisestakaan, ehkä se johtuu siitä ruoasta eikä tulisuudesta?

Siis kyllä se polttelee paskantaessa, mutta ei se siihen koostumukseen vaikuta.

Enkä ees oo mikään supertulisen ystävä erityisemmin, mutta sanotaanko näin, että kebabkastikkeissa tulinen ei vielä maistu miltään. siksi joskus otankin miedon, koska ainakin paikallsiissa kebabpaikoissa mieto kastike on maultaan parempaa kuin tulinen ja se tulinen maistuu jotenkin enemmän etikalle ja suolalle eikä edes ole yhtään tulista.

Ennen täällä oli pizzeriassa ihan kohtuullsien hyvät jalapenot, mtuta nyt kun ne vaihdettiin mietoihin, niin ne maistuu vaan vedelle ja paprikalle eli ovat ihan perseestä.

^ Vastaa Lainaa


dbgirl
4818 viestiä

#62 kirjoitettu 21.11.2009 16:54

JM kirjoitti:
dbgirl kirjoitti:
No mun vattaa ei ainakaa chili rauhota, eikä monet muutkaan mausteet. Ripuli tulee.


Ehkä sun vatsa reagoi siihen noin. En minä nyt väitä, että kaikki sopii kaikille, mutta noin yleensä vaikak chili voi aluksi aiheuttaa esim. vatsakipua niin pidemmän päälle se on hyväksi. Se, että joku sattuu ja tuntuu ikävältä aluksi, ei meinaa sitä, että se olisi vahingollista eikä hyväksi.


Juu. En minäkään ole väittänyt ettei mausteet olis hyväks, tokihan ne Otin tämän kysymyksen vain henkkoht.

^ Vastaa Lainaa


Ambrosia
1011 viestiä

#63 kirjoitettu 21.11.2009 17:01

Tulinen, yleensä. En oikein ymmärrä niitä ihmisiä, jotka (hieman kärjistetysti) valittaa jos ruoka maistuu yhtään miltään.

^ Vastaa Lainaa


JM
18460 viestiä

#64 kirjoitettu 21.11.2009 17:47

Ambrosia kirjoitti:
En oikein ymmärrä niitä ihmisiä, jotka (hieman kärjistetysti) valittaa jos ruoka maistuu yhtään miltään.


Niin no riippuu vähän ruoasta... en minä menis jotain hyvää hirvenpihviä maustamaan millään mausteilla kun idea on, että se maistuu sille hirvelle, eikä esim. valkosipulille. Sen sijaan kaikki mausteet mitkä tukee sitä hirven makua ja on oikeassa suhteessa sopusoinnussa sen kanssa on ok. muttaj os se alkuperäisen raaka-aineneen maku maustetaan piiloon, niin miksi ei käyttää jotain halvempaa...

Siinä mielessä pidän kyllä suomalaisestakin ruoasta, että siinä maistuu ne luonnon maut. Ahvenessa on jo niin hyvä ominaismaku, että ihan pöljää käyttää siihen mitään muuta kuin ripaus suolaa.

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#65 kirjoitettu 21.11.2009 17:56

JM kirjoitti:

Sen sijaan kaikki mausteet mitkä tukee sitä hirven makua ja on oikeassa suhteessa sopusoinnussa sen kanssa on ok.


Ylipäänsä tykkään tälläisesä ruuanlaitosta, jossa mausteet tukevat ruuan makua. Toki sitten halvemista ja vähmmän itsessään maistuvista aineista voi tehdä "Mausteilta maistuvaa"-ruokaa. Tykkään siitäkin. Tulinen ruoka on jees, mutta en kokoajan jaksaisi syödä, vaan nimeomaan tykkään kaikesta erilaisesta.

^ Vastaa Lainaa


Kare_
1334 viestiä

#66 kirjoitettu 21.11.2009 18:13

Keskitien kulkija olen, semmonen medium. Ei liian tulinen, mutta pitää olla selkeän tulinen. Ikävä kyllä perse ei kestä oikein tulista safkaa, polttaa :(

^ Vastaa Lainaa


Ambrosia
1011 viestiä

#67 kirjoitettu 21.11.2009 18:26

JM kirjoitti:
Ambrosia kirjoitti:
En oikein ymmärrä niitä ihmisiä, jotka (hieman kärjistetysti) valittaa jos ruoka maistuu yhtään miltään.


Niin no riippuu vähän ruoasta... en minä menis jotain hyvää hirvenpihviä maustamaan millään mausteilla kun idea on, että se maistuu sille hirvelle, eikä esim. valkosipulille. Sen sijaan kaikki mausteet mitkä tukee sitä hirven makua ja on oikeassa suhteessa sopusoinnussa sen kanssa on ok. muttaj os se alkuperäisen raaka-aineneen maku maustetaan piiloon, niin miksi ei käyttää jotain halvempaa...

Siinä mielessä pidän kyllä suomalaisestakin ruoasta, että siinä maistuu ne luonnon maut. Ahvenessa on jo niin hyvä ominaismaku, että ihan pöljää käyttää siihen mitään muuta kuin ripaus suolaa.


Juu, ei maustaminen saisi olla liian yliampuvaakaan. Kunhan nyt ei aina rajoitu niihin suolaan ja mustapippuriin.

^ Vastaa Lainaa


JM
18460 viestiä

#68 kirjoitettu 21.11.2009 18:50

Ambrosia kirjoitti:
. Kunhan nyt ei aina rajoitu niihin suolaan ja mustapippuriin.


Kyllä mun mielessä esim. riistan kohalla voi ihan hyvin rajoittuakkin. Ja onhan luonnossa ihan maukakitakin makuja, lanttu sopii hyvin riistan kanssa ja puolukka. Ei siihen mitään eksoottisempia yrttejä tarvi sotkemaan hyvän riistan makua. Oikeastaan suola ja mustapippuri kohtuullsiesti käytettynä, tuo muakvasti esiin noita luonnonmakuja.

^ Vastaa Lainaa


Ambrosia
1011 viestiä

#69 kirjoitettu 21.11.2009 19:27

JM kirjoitti:
Ambrosia kirjoitti:
. Kunhan nyt ei aina rajoitu niihin suolaan ja mustapippuriin.


Kyllä mun mielessä esim. riistan kohalla voi ihan hyvin rajoittuakkin. Ja onhan luonnossa ihan maukakitakin makuja, lanttu sopii hyvin riistan kanssa ja puolukka. Ei siihen mitään eksoottisempia yrttejä tarvi sotkemaan hyvän riistan makua. Oikeastaan suola ja mustapippuri kohtuullsiesti käytettynä, tuo muakvasti esiin noita luonnonmakuja.


Joo, samaa mieltä. Ei ollut tosiaan tarkoitus mitenkään vähätellä näitä perinteisempiäkään mausteita. Tai ruoka-aineiden luontaista makua.

^ Vastaa Lainaa


Veneficus

Aeon Antenna
1772 viestiä
Ylläpitäjä

#70 kirjoitettu 22.11.2009 04:39

Tulinen. Kapsaisiini on ystävä. Tuo kivasti potkua moniin eri ruokiin. Faijan maajuss ystävän viljelemät ja etikkaan säilömät chilit ovat jääkaappini helmi.

^ Vastaa Lainaa


Andy Livid
1235 viestiä

#71 kirjoitettu 22.11.2009 09:52

Mieto

^ Vastaa Lainaa

< Edellinen 1 2

Vastaa Aloita uusi keskustelu