Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Vastaa Aloita uusi keskustelu

 

1 2 Seuraava >

Kirjoittaja Kokkikerho


JM
18460 viestiä

#1 kirjoitettu 21.11.2005 14:21

Erittäin nopea ja hyvänmakuiseksi todettu:
Lidlistä "tomaattipasta" kuivamuonapussi "pasta pomodoro" tjsp.
Jauhelihaa, maun mukaan, 400g on jo vähän liikaa, 200g riittää kyllä.
Maustetaan maun mukaan, itse suosittelen ainakin mustapippuria ja joskus olen valkosipuliakin laittanut. Menee kyllä ilmankin mausteita ketsupin kanssa.
Jos laittaa tuon 400g jauhelihaa, voi laittaa vähän makaronia sekaan.

Helppoa, halpaa, nopeaa ja hyvää, tuskimpa mitenkään erityisen epäterveellistä vaikkei mitään terveysruokaa olekaan.

^ Vastaa Lainaa


iskujuuri
4869 viestiä

#2 kirjoitettu 21.11.2005 15:36

Hyvä minä.

dew antoi kyllä herkullisen ohjeen kertakaikkisesti.

Mutta minäpä annankin herkullisen ja halvan.

Ainekset:

1 pussi makaroonia
Puoli kattilallista vettä
Suolaa (Ei niin must)
Öljyä (Ei niin must)
Ketsuppia (Ehdoton must)

Ohje:

Laita vesi hellalle. Kun vesi alkaa kuplia kivasti, heitä joukkoon n. 1tl suolaa ja n. 1rlk öljyä. Kun vesi selvästi kiehuu, heitä makaroonit joukkoon. Sekoita välillä, ettei herkut tartu pohjaan iäksi. Voit aina välillä ottaa kauhalla muutaman makaroonin, laittaa ne viileämpään veteen ja kokeilla pehmoisuutta hampaillasi. Kun makaroonit ovat sinusta mukavan pehmoisia, ota pois hellalta, kaada siivilään, "heruta" hieman, jotta vesi lähtee hiiteen ja heitä makaroonit takaisin kattilaan. Ota makaroonia syvälle lautaselle ja mukaan aimo annos ketsuppia. Tarjoiluehdotus: Juo tämän kanssa maitoa.

Halpaa, hyvää, helppoa.

^ Vastaa Lainaa


sadomatti
1891 viestiä

#3 kirjoitettu 21.11.2005 16:25

ristikeittiön sekamelske-kookosmaitoviritelmä
Annoksia: 6-8
Laatu: A+

Tarvikkeet:

* 3 dl vaaleaa riisiä (esim Basmati) + kaveriksi 8 dl vettä
* 400g katkarapuja
* 400-800g kookosmaitoa (eli yksi tai kaksi purkkia)
* 2 paprikaa (esim. vihreä + punainen)
* 3 keskikokoista sipulia
* 4 valkosipulin kynttä
* 1 iso purkki kokonaisia herkkusieniä (noin 300g)
* tuorechiliä tai jalapeñoa maun mukaan (suositus kolme suht pientä)

mausteet:
* kurkuma
* inkivääri
* paprikajauhe
* currysekoitus
* grillimauste
* yrttisuola
* chilijauhe (tarpeen vaatiessa)
* caynennepippuri
* soija

Ohje:
Nakkase vesi pönttöön ja pistä liedelle. Siinä samalla voit ruveta paistamaan sipulia, valkosipulia ja herkkusieniä (tässä vaiheessa olet tietysti jo pilkkonut ne). Heitä riisiveteen vähän kurkumaa ja suolaa, tulee hyvännäköistä ja -makuista. Kun pannussa olevat lajikkeet ovat pehmenneet vähän, voit iskeä joukkoon chilin ja paprikat. Maustamisen voi tehdä ennen tätä vaihetta, tai sen jälkeen. Itse tykkään paistaa maut sisään seokseen.

Muista laittaa riisit veteen jossakin vaiheessa ja tarkastele niitten toimintaa.

Sekoita mausteet keskenään johonkin kippoon, äläkä kaada kaikkea kerralla pannuun. Säästä osa myöhempään. Mittasuhteet maustamisessa ovat aika maun mukaan, mutta näin taisin itse maustaa viimeksi (kahdella kookosmaidolla):
1 tl inkivääriä, ½tl cayennepippuria, 2tl chilijauhetta, 2½tl paprikajauhetta, 3tl kurkumaa, 2tl currysekoitusta, 2tl yrttisuolaa. Soija on tärkein suolan lähdeä, joten pelaa varovasti lisäsuolan ja grillimausteen kanssa. Tavallinen suola tuo lisää "keskialuetta" tarvittaessa.

Noin. Kunhan olet käännellyt ja väännellyt ja paistanut mausteet vihreisiin, kaada kookosmaito/maidot pannuun. Sekoita kunnolla jotta mausteet yltävät kaikkialle. Kuumenna. Maista kastiketta ja lisää maustesekoitetta kiposta. Sekoita kunnolla lisämaustamisen jälkeen ja maista että maut erottuvat kunnolla.

Jos mausteita ei ollut tarpeeksi, lisää tässä järjestyksessä (vapaalla kädellä): kurkuma, paprikamauste, soija, grillimauste, chilijauhe.

Kun olet tyytyväinen mausteisuuteen, lisää katkaravut seokseen ja anna muhia pannulla kunnes katkaravut ovat kuumia. Älä kuitenkaan anna kiehua kauaa, tai katkaravuista tulee nihkeitä.

Tarjoile punaviinin kanssa. Mielellään kevyehköä keskitäyteläistä.

^ Vastaa Lainaa


Airola
6416 viestiä

#4 kirjoitettu 21.11.2005 17:56

Osta marinoitu pihvi kaupasta.

Keitä makaronia.

Paista toinen puoli pihvistä.
Heitä keitetyt makaronit sekaan.
Paista toinenkin puoli pihvistä + ne makaronit.

Ai että maittaa!

^ Vastaa Lainaa


bioluminance
916 viestiä

#5 kirjoitettu 21.11.2005 19:15

Herkkupasta 2:lle ála Bioluminance

Paketti kykmäsavulohta (n.150 g) kuutioituna
Pari kourallista pakastekatkarapuja
Purkki savusimpukoita
Kourallinen tuoretta persilijaa hienoksi hakattuna
Kuorallinen tuoretta basilikaa
2-3 valkosipulin kynttä
1 punasipuli
Loraus valkoviiniä (kuivaa ja hiukan hapokasta)
Pari desiä kalalientä
Suolaa ja mustapippuria myllystä
1 tötsä (pari desiä)kermaa
Oliiviöljyä
Parmesania
Tuorepastaa (formaatilla ei väliä, mistä sattuu diggaamaan)

Korkkaa viinipullo ja ota siivut, sillä sisäinen marinointi on erittäin tärkeää ruoanlaitossa.Muista ottaa siivuja tasaisin väliajoin.

Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi, kuin myös valkosipuli.
Kuumaan pannuun loraus oliiviöljyä ja valkosipulit messiin.Älä päästä valkosipulia kuitenkaan ruskistumaan, tulee kitkerää.Sitten jengiin punasipuli.Hauduttele hetki ja sekaan kalaliemi + valkoviini.Keittele hiukan kasaan. (Tässä vaiheessa kandee laittaa pastavesi kiehumaan.)

Sitten sekaan kerma, hakattu persilja ja basilika.Sekoita ja anna hetki hautua.Tässä vaiheessa voit tehdä katkiksille ruotsalaisen marinaadin, eli siivilään ja kuumaa vettä päälle.Sitten vaan katkat, lohet, ja simpukat messiin, lämmäytä hetko, älä keitä, sillä katkat menee helposti sitkeeks.Mausta soosi suolalla ja pippurilla.Ole kuitenkin varovainen suolan kanssa, sillä lohi ja kalaliemi ovat aika suolaisia.

Pastavesi varmaan kiehuukin jo, eli tuorepastat veteen siis.Eikä tarvi kauaa keitellä. Minuutti pari ni on ready.

Pastat siivilään,vesi pois, takas kattilaan loraus oliiviöjyä, pyöräytys, ja soosi messiin.Sekoitetaan varovasti.Homma on melkein pulkassa.

Tässä vaiheessa on varmaan syytä korkata toinen vinkku, sillä ensimmäinen on tod.näk.mennyt kokin marinointiin.Pitäähän sitä ruokajuomaa olla.

Kumoa komeus syville lautasille raasta päälle tuoretta parmesaania, tai pussitavaraa jos ei o tuoretta.
Koristeeksi pari basilikanlehteä ja homma on siinä.
Vinkku ja pasta pöytään ja syömään.

Bon Appetit!

bioluminance muokkasi viestiä 19:16 21.11.2005

^ Vastaa Lainaa


DjLime
2918 viestiä

#6 kirjoitettu 21.11.2005 21:09

tosimiehen herkkupizza

Ainekset:
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 dl Lämmintä vettä (tarvittaessa lisää)
1 pussi kuivahiivaa
täytteet:
370g tonnikalaa tomaattimurskassa
150g juustoraastetta
400g jauhenlihaa
300g kinkkusuikaleita

Valmistus:
Mittaa kulhoon ainekset ja muista, että se vesi pitää olla lämmintä, jotta hiiva toimii. Ala vaivaamaan taikinaa, kunnes se on kokonaan kiinteä. Tarvittaessa lisää vettä ja/tai vehnäjauhoja. Taikina ei saa olla liian jauhonpeitossa tai liian kostea. Kun taikina on kiinteä, levitä se pellille (mieluiten leivinpaperia käyttäen jos ei halua likaista peltiä) ja tee siitä mahdollisimman iso kaulimen avulla tai painelemalla. Laita lämmin käsipyyhe pellin päälle tai laita pelti johonkin vähän lämpimämpään paikkaan ja anna taikinan nousta jonkin aikaa (arviolta 15-20min vaikkapa). Tässä välissä voit vaikka valmistaa tuon jauhenlihan ja laittaa uunin lämpiämään (200-225).

Levitä tomaattimurskassa oleva tonnikala ensimmäisenä, voit myös lisätä lisää tomaattimurskaa tai ketsuppia jos haluat. Pääasia on, että koko pizzan pohja on tomaattimurskassa tai ketsupissa. Sen jälkeen jauhenlihat toiseksi kerrokseksi ja kinkut kolmanneksi. Jokaisen kerroksen aikana pitää hiukan tasoitella kerroksia, sillä täytettä on todella paljon. Lopuksi juustot päälle ja niiden tulisi peittää kaikki kinkut ja jauhenlihat ettei ne pala uunissa. Sitten vain koko komeus uuniin 200-225 vähän miltä itsestä tuntuu ja se saa olla uunissa 15min luokkaa. Kannattaa tarkastaa vähän enemmin. Kyseessä on todella iso pizza joten ei varmasti tee pahaa pitää kauemminkin.

Tästä riittää yhdelle ihmiselle noin 3-4 päiväksi, riippuen miten paljon jaksaa syödä. Testattu on ja todella hyvää. Täytteiksi voi ottaa muitakin, mutta näillä saadaan sellainen sopivan lihaisa maku.

Jos jostain saat parempaa ja isompaa pizzaa alle 10e hintaan, kannattaa ostaa. Tämän herkun hinta nimittäin ei ole kovin kallis jos nuo pohjan ainekset kaapista löytyy.

^ Vastaa Lainaa


Lapsi_ajassa
2467 viestiä

#7 kirjoitettu 21.11.2005 21:12

Nötkötti

Ainekset:

1 prk Nötköttiä

Ohjeet:

Ota nötkötti jääkaapista. Avaa purkki. Ota esiin ruokalusikka (tai jokin sösimeksi kelpaava esine). Tarjoile suoraan purkista vanhentuneen leivän kera.

^ Vastaa Lainaa


Tusina Immonen
10508 viestiä

#8 kirjoitettu 22.11.2005 00:56

DjLime kirjoitti:
täytteet:
370g tonnikalaa tomaattimurskassa
150g juustoraastetta
400g jauhenlihaa
300g kinkkusuikaleita


Pakko on nyt tehdä oma versiooni täytteistyksestä, sillä en kestä pelkän punaisen lihan kanssa äijäilyä:

täytteet:
300g kinkkusuikaleita
tai
400g broilerin paistisuikaleita
100g katkarapuja
1 iso prk herkkusieniä, säilyke
1 prk paseerattua tomaattia, chilimaustettu
sopivasti sinihomejuustoa
jalapenoja
valkosipulia
juustoraastetta (ei missään nimessä emmental)

Mikäli saat uunisi lämmittämään vain alapuolelta, tai käytät 'pizzakiveä' (uunin pohjalle päältä sileä kivi, jonka päälle pizza sitten suoraan vaan), suosittelen laittamaan heti tomaattikastikkeen jälkeen juustoraasteen. Mikäli lämmität "normiuunilla", laita juustoraaste vasta kaiken päälle. Tämän jälkeen lisätään luonnollisesti kinkut tai broilerit, sitten sinihomejuusto, katkaravut, herkkusienet ja lopuksi jalapenot. Valkosipulin voit lisätä joko ennen paistamista tai sen jälkeen. Ennen paistamista lisätty valkosipuli on miedomman ja 'kypsän' makuista, kun taas paistamisen jälkeen lisätty on freesin tuoretta kuin ilma ennen äkillistä konvektiomatalapainetta. (catch my drift?)

Sen voin tästä pizzasta sanoa, että aika tuhti siitä tulee. Tiedätte kai, että esim. kotipizza laittaa pitsoihinsa kinkkua 45grammaa, kanaa 40grammaa, katkarapuja 30grammaa, herkkusieniä 40grammaa, sinihomejuustoa 25grammaa jne. jne.

^ Vastaa Lainaa


Tusina Immonen
10508 viestiä

#9 kirjoitettu 22.11.2005 01:11

Ah, yksinkertaisen mustatorvisienikastike:

Ota pieni siivu inkiväärin juuresta ja muutamia valkosipulin kynsiä, silppua ne parhaaksi näkemälläsi tavalla ja laita kuumalle, kuivalle pannulle.
Pilko sipulia sen verran kuin jaksat pilkkoa tai haluat ruokaasi tunkea, ja tunge se ruokaasi, eli tällä hetkellä valitettavan mustilta ja pahanhajuisilta kalskahtavien mausteiden sekaan.
Aloita alusta.
Pilko sipulia sen verran kuin jaksat pilkkoa tai haluat ruokaasi tunkea.
Ota pieni siivu inkiväärin juuresta ja muutamia valkosipulin kynsiä, silppua ne parhaaksi näkemälläsi tavalla ja laita kuumalle, kuivalle pannulle.
Tunge se ruokaasi.
Sattuiko?
Laita sipulit pannulle öljytilkkasen saattelemana, ja sekoittele rivakalla otteella (äläkä kysele).
Mikäli et tällä kertaa havainnut inkiväärissä tai valkosipulissa palamisen oireita, voinemme jatkaa.
Ota sopivasti mustiatorvisieniä tai kanttarelleja, jos olet tylsä, ja pilko ne aika pirun pieneksi.
Laita ne pannulle vaan jo. Kyllä se sipuli kuullottuu siinä sientenkin kanssa.
Käy nopeasti juoksemassa kaupasta sopiva määrä kermaa ja/tai kookosmaitoa.
Lisäjä ne joukkohon.
Laita sekaan myös hiukkasen vehnäjauhoa, currya, paprikamaustetta ja hiukkasen valkopippuria.
Mausta oman makusi mukaan lisää, jos ei vittu kelpaa, nih!
Keitä mitä tahansa pastaa paketin ohjeen mukaan ja viheltele ruokalauluja.
Syö.

Zitru muokkasi viestiä 01:11 22.11.2005

^ Vastaa Lainaa


akhi

#10 kirjoitettu 22.11.2005 13:05

Pekoni-Pinaatti-Pastaa

-Ameriikan Pekonia (se aito suomalainen WTF?)
-Pinaattia
-Ruoka Kermaa
-Pastaa

Pistäppä ihan alkuun vesi kiehumaan ja ota pekoni pois pussista... Leikkele pekoni pieneksi paloiksi, mitä pienempi, sen pienempi. Mut kandee kummiski muistaa että se kutistuu siinä pannulla kans et ei mitään olematonta siivua... Veä kanssa pinaatti pieniksi paloiksi. Joko vesi kiehuu? Hyvä. Pistäppä pasta siis veen sekaan ja viskaa perään suolaa. Onko Pannu Lämmin. No Vittu Lämitä Se Sitten! Viskaa Pannuun Pekoni ja anna käristyä. Heiluttele Puu kapulalla. kunhan tätä ion tehty hetki niin viskaa mukaan pinaatti ja sekoitele... Hetki menee taas... Viskaa ruokakermaa sekaan sopiva määrä ja anna muhia. Saa Maustaa... Kaada pasta siivilän läpi notta ves saadaan pois. Pasta lautaselle ja PP-Soosi päälle... Jos tykkää tonnikalasta niin sitä on tässä kohtaa hyvä viskellä siihen päälle. Tuna Kun on parempaa selasenaan kunin käsiteltynä... Ja Tonni kala paloina eikä minään vitun hileinä... Syä.

akhi muokkasi viestiä 13:07 22.11.2005



KYSYMYS: Kun kokkaatte niin Puu Vai Muovi Lasta?
-Ehdotomasti Puu

^ Vastaa Lainaa


Jules Varjola
2537 viestiä

#11 kirjoitettu 22.11.2005 13:29

Ota mitä kaapista löytyy, ja kiehuta kattilallinen vettä. Lisää kaikki mitä sait siihen hätään irti. Ketä valmiiksi ja syö. Jos ei mene muuten alas, niin huuhdo vedellä.

Toivoo: Ruoan tehtävä ei ole maistua...

Kestosuosikki on, makaroonia, kurkkua, sipulia, perunaa ja ketsuppia. Jos on kalaa tai lihaa, niin se on jo juhlapäivä. Silloin voisi kutsua vaikka kenet kynttilä illalliselle.

^ Vastaa Lainaa


Raphis
955 viestiä

#12 kirjoitettu 22.11.2005 18:24

ARRABIATA (Tulinen tomaattikastike)

1 1/4 dl (75 g) pekonin rasvaa
2-3 tuoretta punaista cilipippuria
2 rkl oliiviöljyä
1 iso hienonnettu sipuli
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
500 g oikein kypsiä tomaatteja hienoksi pilkottuna
Suolaa ja pippuria
500 g pastaa
2 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa

1. Pilko pekonin rasva hienoksi isolla veitsellä. Paloittele, varo ihon
ärsyyntymistä. Kuummenna öljy pannussa ja lisää öljy, sipuli ja
valkosipuli. Kuummenna ja hämmenä 8 min.
2. Lisää tomaatit ja 1 1/4 dl vettä, mausta suolalla ja
mustapippurilla. Pane kansi päälle ja anna kiehua hiljaa noin 40
minuuttia, tai kunnes kastike on sakeaa ja täyteläistä.
3. Kun kastike on lähes kypsää, keitä pasta.
4. Lisää persilja kastikkeeseen. Valmis ja tosi hyvää!

Suora copypastetus Zitrulta:

SYYSKAKKU

1 dl sokeria
4 munaa
4 dl kuivattuja hedelmiä
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 dl fariinisokeria
4 rkl sitruunanmehua
1 dl pähkinöitä
2 l wiskiä

Ota esiin suurehko kulho. Tarkista maistamalla wiskin laatu.
Kaada mittaan 1 dl wiskiä ja juo se.
Toista.
Laita sähkövatkain päälle.
Maista wiskiä uudelleen varmistaaksesi, että se on korkealaatuista.
Sekoita 1 dl voita laajassa kulhossa, lisää 1 rkl sokeria ja vatkaa taas.
Varmista että wiski on vielä hyvää, juo uushi kupillinen.
Käännä vatkain poish päälle.
Riko kaksi kanaa ja lisää kulhoon, shamoin kuivatut hedelmät.
Vatkaa kääntäjä taash päälle.
Jos heivatut kudelmat jäävät kiinni kulhoon, väännä irti muuvireisshelillä.
Maista shitten onko whiski vielä herkeälaatuishta.
Shitten shiivilöi 2 dl suolaa tai jotain, ei niin nöpönuukaah.
Shiivilöi sitruunanmehu, lisää yksi ruoka, lhusikka, shokeria tai jotain aivan shama perkele.
Voitele uuni.
Hkäännä vuoka 220:n asteeseen.
Älä unohda käännyttää vatkainta poish.
Heitä kulho ikkunasta.
Tshekkaa taas wishhki.
Mee nukkummmaaa.

...kuka shaatana ylipäätään viittii shyyä jottain hemmetin hhtelemäkakkua ssshyssyllää.

^ Vastaa Lainaa


everhad

#13 kirjoitettu 22.11.2005 19:06

Mä oon joskus tän jossain threadissa heittänyt asiaan liittymättömänä sivuhuomiona, mutta mainostanpa taas:

Parsa-tomaatti-pasta

1 purkki parsaa paloina (400 g?)
1 purkki tomaattimurskaa (400 g)
n. 300 g pastaa spagettia/spirali-pastaa, muukin käy
valkopippuria, suolaa, öljyä

Laita paistinpannulle öljyä lämpiämään ja pastavesi kiehumaan. Kun öljy on lämmintä, heitä parsat sinne (ujuta ensin neste pois). Kun vesi kiehuu, heitä pastat sinne. Kääntele parsoja välillä. Muutaman minuutin päästä parsa on pehmentynyt, laita niiden päälle aika reilusti valkopippuria (ota kuitenkin huomioon että se on aika väkevää) ja vähän suolaa. Sekoittele, niin että parsa imee kunnolla makua. Laita perään purkki tomaattimurskaa. Sekoittele. Pastaan kantsii muuten kanssa laittaa suolaa. Kun pasta on valmista, kaada vesi pois. Lisää sitten kattilaan parsa-tomaattiseos ja sekoita. Tarjoile ja syö.

Tää on alunperin mun kaverilta saatu resepti, en tiedä mistä se ton on löytänyt. Yksi useimmin laittamiani ruokia.

^ Vastaa Lainaa


Tusina Immonen
10508 viestiä

#14 kirjoitettu 22.11.2005 20:01

KUIKKAKEITTO

1 kpl Kuikka
1 l vettä
1 l maitoa
1 l koskenkorvaa

Valmistusohje:
Laita kynitty ja suolestettu kuikka kattilaan ja lisää vesi.
Keitä puoli tuntia ja kaada vesi pois.
Lisää maito ja keitä hiljalleen tunnin ajan.
Kaada maito varovasti pois ja lisää koskenkorva.
Lämmitä, mutta älä päästä kiehumaan.
Heitä kuikka pois.
Nauti.

^ Vastaa Lainaa


sadomatti
1891 viestiä

#15 kirjoitettu 23.11.2005 01:02

HEDELMÄKAKKU

* 1dl vettä
* 100g voita
* 2dl sokeria
* 4 isoa munaa
* 2dl vehnäjauhoja
* 3dl kuivattuja hedelmiä
* 1tl leivinjauhetta
* 1tl suolaa
* 1dl fariinisokeria
* 1/2dl sitruunamehua
* 1/2dl pähkinöitä
* 1plo viskiä

Pese kädet huolellisesti. Avaa viskipullo. Varmista viskin hyvä laatu maistamalla. Ota iso kulho esiin. Tarkista mielikuvasi oikeellisuus viskin laadusta. Toista tämä toimenpide tarvittaessa. Käännä tehosekoitin päälle. Ota viskihuikka. Sammuta tehosekoitin. Sekoita voi isossa kulhossa, lisää sokeri ja sekoita uudelleen. Maista ja varmista ettei viski ole ehtinyt sumeentua. Jauhot sekaan ja anna sekoittimen käydä muutama minuutti. Käytä joutilasaika hyödyksesi ja sekoita itsellesi muutama viskipaukku.

(20 min. myöhemmin)

Käännä tesohekoitin ulos. Vatkaa munat vaahdoksi ja lisää ne kulhoon, ei kun toisinpäin. Kudelmat heppiin on seuraava toimenpide..hah. Sehoita huolekkaasti? Pämppää wwishkiä ja varmista sen jäykkyys...ei SEN vaan wisktin, stana. Lisää kaksi kuppia suolaa vai mitä hittoa se nyt oli...ei vois vähempää kiinnostaa. Tarkista viss#k..KUKA kele on juonu mun viinoja!?? Seuraavaksi purista munista ei kun sitruunasta mehut ja heitä pähkinät seinään. Lisää yksi tee. Lusikka. Sokeria tai jotain mitä sitten löytyykään. Rasvaa uuni. Käännä vuoka 2000 astetta. Plussaa. Älä unohda sokettaa. Heitä kulho ikkunasta hörppää loput kossusta ja...ja..ja en susta tiedä mutta mä lähden ainaki paariin.

^ Vastaa Lainaa


Airola
6416 viestiä

#16 kirjoitettu 23.11.2005 15:20

Rojola kirjoitti:
Hengellinen kirjoitti:
Leipä: 400g kaurahiutaleita, jonka sekaan kuivahiivaa pussillinen, sekä sesam-siemeniä 2rkl ja sekoitetaan. Sitten noin 40-50 asteista vettä 500g ja siihen rkl. sokeria ja tl. suolaa, sitten sekoitetaan ja lisätään öljyä 50g. Tämän jälkeen lisätää vehnäjauhoja 600g ja sekoitetaan, kunnes on tasainen ja murenematon taikina. Tämän kaiken jälkeen vuokaan nousemaan puoleksi tunniksi ja sen jälkeen uuniin 225 asteeseen 22 minuutiksi; ja näin sinulla on leipää muutamaksi päiväksi.


"niin mut mist sitä sokerii saadaan?"


Äänitehosteeks vai? SISÄPIIRI!

^ Vastaa Lainaa


tinu
2833 viestiä

#17 kirjoitettu 23.11.2005 18:59

Jauhelihakeitto neljälle nälkäiselle

n.10 isohkoa perunaa
500g jauhelihaa
n.400g sekalaisia keittojuureksia
1 kanaliemikuutio
1 rl öljyä
+mausteita


Ota iso kattila. Laita sinne n. litra kylmää vettä. Kuori ja pilko perunat ja laita kattilaan. Pistä kattila liedelle ja liesi päälle.
Ota paistinpannu ja kaada öljy siihen. Ota jauheliha jääkaapista ja paista se pannulla. Kun jauheliha on ruskistunut lisää siihen mieleisiä mausteita (itse käytän mustapippuria ja valkosipulijauhetta reilusti.) Kaada jauhelihat perunoiden sekaan.
Lisää kattilaan kanaliemikuutio ja keittojuurekset heti jauhelihan jälkeen.
Anna kiehua kunnes perunat ovat kypsiä. Mausta keittoa lisää jos mieli tekee. Nauti!

Huomioi: Voit halutessasi käyttää myös sipulia. Ja mikäli haluat keittoosi enemmän nestettä, niin otat aivot käteen ja lisään enemmän vettä siihen. Niin ja ne perunat kannattaa jättää kohtuullisen isoiksi, ellet halua niitä soseeksi.

^ Vastaa Lainaa


Sandman
2360 viestiä

#18 kirjoitettu 23.11.2005 20:08

Ranskikset, perunasalaatti ja nakit Lidlistä 2€.

- Ranskikset uuniin 20min n.200 asteessa.
- Nakit perään 10 minuutiksi.

Koko satsi lautaselle ja perunasaatit perään. Läjä ketsuppia ja kyllä on hyvää!

^ Vastaa Lainaa


TomiS
901 viestiä
Ylläpitäjä

#19 kirjoitettu 24.11.2005 10:31

Tonnikala-ananas-leivät

- 2 kpl ruisleipäviipaleita
- 1 purkki tonnikalapaloja öljyssä
- 75 g juustoraastetta
- 20 g sinappia
- 1 purkki ananasta

Hyviä ja suhteellisen terveellisiä.

Tähän väliin on ehkä pakko pistää maksettu mainos: http://www.kotikokki.net <- tonne, niin pääsette ekojen joukossa mukaan

^ Vastaa Lainaa


sadomatti
1891 viestiä

#20 kirjoitettu 02.12.2005 16:33

BVR kirjoitti:
Ehtoollinen:
1 Ranskanleipä
1-3plo Punaviiniä

Vaihtoehtoollinen:
1-3 Gambinaa
kalapuikko

^ Vastaa Lainaa


Azwethinkweiz

#21 kirjoitettu 02.12.2005 18:42

Hyvä pizzapohjaohje:

3/4 hiivaa
4,5 dl vettä
6 rkl öljyä
suolaa
vehnäjauhoja, kunnes taikina on hyvä

riittää about pellilliseen

^ Vastaa Lainaa


Tusina Immonen
10508 viestiä

#22 kirjoitettu 02.12.2005 18:45

Azwethinkweiz kirjoitti:
Hyvä pizzapohjaohje:

3/4 hiivaa
4,5 dl vettä
6 rkl öljyä
suolaa
vehnäjauhoja, kunnes taikina on hyvä

riittää about pellilliseen

Pellillinen ei muuten ole mikään tietty mitta. Minulla esimerkiksi on suhteellisen pieni uuni, ja näin ollen tuosta tulisi luultavasti aika paksu pohja. Äitini fancy uuni sen sijaan on iso kuin nälkä, joten siihen hädintuskin riittäisi.

^ Vastaa Lainaa


KoBa
3919 viestiä

#23 kirjoitettu 02.12.2005 19:18

Ruokaa KoBan budjetin mukaan...

Osta pussi torinon makarooneja, keitä pusissa mainittu 8 min. Nauti pienen keiju-margariininokareen kanssa. Viiden vuorokauden jälkeen saattanee jo tosin kyllästyä, mutta mitäs tekee..?

^ Vastaa Lainaa


KoBa
3919 viestiä

#24 kirjoitettu 02.12.2005 19:41

Hengellinen kirjoitti:
Halpaa ja helppoa


Kyllä. Osaan kyllä ruokaa tehdä, ei siinä mitään. Rahani vain uppoavat niin levyihin, tupakkaan, kaljaan, busseihin ja kahviin, joken se mikä minulle ruokaan jää on 2-3€/vko.

^ Vastaa Lainaa


JM
18460 viestiä

#25 kirjoitettu 12.02.2006 15:09

HYväksi havaittu:
Keittämä makaronia sellanen v*tun iso annos yhelle tai pikkasen tiukasti kahelle. Sitten ku makaronit on keitetty ja kaadettu ylimääränen vesi pois, siihen maun mukaan juustoraastetta ja n. 2/3 - 1 prk tonnikalaa. Maustamisvaihtoehtoja on useita, oma suosikki on pippuria ja valkosipulia. Lautaselle ja vähän ketsuppia (muuten menee maut jos laittaa paljon..) päälle.
Hinta pyörii siinä vähän euron päällä, juusto on toki hinnakkaampaa, mutta sitähän ei tuohon tarvi paljoa laittaa niin sitä jää sitten säilöönkin vähän. itse käytin laiskana miehenä euroshopper juustoraastetta.

^ Vastaa Lainaa


JM
18460 viestiä

#26 kirjoitettu 12.02.2006 16:30

Veri kirjoitti:
Tätä jouduin viime perjantaina itselleni tekemään:

Olkoon sen nimi vaikka Perunamuussisonta

Kymmenen perunaa, murskaa, tee perunamuussia, lisää maitoa pikkuhiljaa ja sekoita sauvasekoittimella. Paista 400g jauhelihaa, sekoita keskenään. Lisää lihapullia ja sauvasekoittimella koko sotku sekaisin. Pistä uuniin 200'c kymmenen minuuttia.

Enjoy!


höh. miks sekotit ne ja laitoit uuniin, kun perunamuusi ja lihapullat ois ollu silleen ihan erikseen hyvää?

Siks että sait sen nimeen sanan "sonta"?

^ Vastaa Lainaa


Haava
Jumalan nyrkki
43152 viestiä
Ylläpitäjä

#27 kirjoitettu 13.02.2006 09:47

Se paremman makuinen kaurapuuro

noin 2 osaa vettä
noin 1 osa kaurahiutaleita
Pari ripausta mustapippuri rouhetta
Hieman suolaa oman maun mukaan

1) Laita vesi kattilaan ja lämmitä kiehuvan kuumaksi
2) Lisää kaurahiutaleet kattilaan
3) Laita joukkoon mustapippuri ja suola
4) Anna puuron kiehua hiutaleiden vaatiman ajan, mieluiten kannen alla
5) Hauduta puuroa pöydällä kannen alle muutaman minuutin ajan.

6) Tarjoillaan vielä lämpimänä maidon tai voi nokareen kera oman maun mukaan.[/I]

Tässä on tärkeää käyttää ei pikahiutaleita. Eli sellaiset noin 10 minuuttia keitettävät hiutaleet (hiutaleiden koosta riippuen) ovat niitä hyvänmakuisia. Pikakaurapuurosta puuttuu paljon makua.

Puuron ja veden suhde vähän omasta mausta ja keittoajasta riippuen.

Mustapippurin voi laittaa myös myllystä, mutta lopputulos on vähän tasaisempi ja tylsempi. Pieni määrä rouhetta tekee mausta eloisamman, kuin myllyn hienoksi jauhama pippuri.

Vaikka teillä skeptisillä perinne puuro ihmisillä saattooikin mennä puuri väärään kurkkuun sen mustapippun kohdalla, niin älkää olko ennakkoluuloisia. Hyvältä se maistuu. Tuo ryhtiä, kun pippuria laittaa sopivasti. Tuo puuron jykevää makua paremmin esiin.

^ Vastaa Lainaa


SaastanenHippi
4225 viestiä

#28 kirjoitettu 13.02.2006 14:23

Makaroonimörsseli ala Teemu.


pussillinen makarooneja

jauhelihaa



Valmistusohjeet:

Kaada kattilaan vettä ja keitä makaroonit. Samaan aikaan ruskista jauheliha pannulla. Kun makaroonit ovat keitettyjä ja jauheliha ruskeaa, sekoita jauhelihat ja makaroonit kattilassa. Nauti ketsupin ja veden kera.

^ Vastaa Lainaa


Jasor Cosmo
910 viestiä

#29 kirjoitettu 13.02.2006 14:40

tonnikalaa maun mukaan


- basmatiriisiä
- purkki tonnikalaa lisukkeineen maun mukaan, esm: chili, sataya, curry jne...


kaada kattilaan 2,5 mittaa vettä ja kiehauta

lisää 1 mitta riisiä


Anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä n. 8 - 10 min. Voit jättää kannen hieman raolleen, jotta vesi ei kiehu yli. Kun vesi on imeytynyt, hauduta riisiä vielä n. 5 min. Kaavi riisi lautaselle ja lisää tonnikala.

^ Vastaa Lainaa


[ sam ]

#30 kirjoitettu 13.02.2006 15:20

Peruspasta a'la italialainen arkikeittiö:

- 250g fettuccine-tuorepastaa
- suolaa
- rypsi- tai oliiviöljyä
- parmesan-juustoa (ei sitä jauhosotkua vaan kunnon tavaraa!)

Kiehuta kattilassa n. litran verran vettä, johon lisätty 2 tlk suolaa. Lisää pasta. Keitä pastaa 3 min välillä hämmentäen. Laita pasta siivilään ja huljuta se nopeasti läpi kuumalla vedellä. Laita pasta lautaselle ja valuta päälle öljyä niin, että koko pasta peittyy. Raasta päälle runsaasti parmesan-juustoa. Nauti.

^ Vastaa Lainaa


JaDubb
Tutkalla
1965 viestiä

#31 kirjoitettu 13.02.2006 16:22

Hasselbackanin perunat

Tämähän on klassinen kotitaloustuntien ohje, mutta tuonpa sen esille suhteellisen hyvän maku-vaiva -suhteensa ansiosta.

- Haluttu määrä perunoita, itse teen usein 8-12 kerrallaan. Yleisperuna on ok, jauhoperuna parempi.
- Noin 100 ml öljyä tai sulaa voita (itse laitan melko random-määrän..)
- Mausteita makutottumusten mukaan. Itselläni parhaiksi todetut: mustapippuri ja ranskanperunamauste. Chilillä saa mukavaa potkua.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Valitse pottusäkistä keskenään suhteellisen samankokoisia yksilöitä. Kuori perunat ja tee niihin viiltoja vieriviereen lähes pohjaan saakka. Asettele perunat vuokaan tai pellille ja voitele ne öljyllä tai sulatetulla voilla. Ripottele päälle halutut maustehässäkät. Mausteen voi sekoittaa toki myös öljyyn tai voihin, jolloin se levittyy paremmin. Perunoiden päälle voi laittaa myös juustoraastetta, jolloin saadaan luonnollisesti maukkaampia yksilöitä.

Kun uuni naksahtaa olevansa valmis, aseta pelti tai vuoka perunoineen uunin keskitasolle ja odottele 40-50 minuuttia. Ota perunat uunista ja edessäsi höyryävät makoisat hasselbackanin perunat.

JaDubb hienosääteli viestiä 16:26 13.02.2006

^ Vastaa Lainaa


HW
ärsyttävä
7228 viestiä
Luottokäyttäjä

#32 kirjoitettu 31.03.2006 18:54

Kanaa the Wicked Way

- kolme keskikokoista sipulia
- paketillinen tuoreita herkku- tahi siitakesieniä
- 400 g maustamattomia broilerinsuikaleita

Otetaan paistinpannu ja tarkistetaan että se on puhdas. Tarkistetaan myös että hella toimii.
Kuoritaan sipulit ja leikellään ne puolikuun muotoisiksi mahdollisimman nopeasti sillä ruokaa laittaessa ei pidä itkeä. Puhdistetaan sienet ja siivutetaan ne. Muodolla ei ole väliä kunhan palaset eivät ole liian pieniä.
Kaadetaan pannulle rypsiöljyä maun mukaan. Kun pannu on vähän lämmennyt, kaadetaan siihen sipulit ja käännellään jonkin aikaa. Kana lisätään siinä vaiheessa kun kärsivällisyys loppuu, kuitenkin ennenkuin sipuli alkaa kunnolla kypsyä. Paistetaan niin kauan että liha on kypsää ja lisätään sienet. Jatketaan sekoittamista kahdenjapuolen minuutin ajan tai kunnes joku viisaampi sanoo että sienet ovat syömiskelpoisia.
Kumotaan koko komeus lautaselle (tai kahdelle jos et satu olemaan nälkiintynyt tyttölapsi) ja tarjotaan lisukkeena joko riisiä, salaattia tai kylmää vettä.

^ Vastaa Lainaa


substance

#33 kirjoitettu 31.03.2006 21:29

HerWickedness kirjoitti:
tarjotaan lisukkeena joko riisiä, salaattia tai kylmää vettä.

Eikö saa kuin yhtä vain?

Lihapiirakka:

1 Sunnuntai piirakkapohja (pakaste)
2dl ruokakermaa
1 kananmuna
1 punainen paprika (värin vuoksi)
1 punasipuli
Mozzarella -juustoa
Kermajuustoa (mieluiten Oltermannia)
Meetvurstia
Filepekonia
Kreikkalaisia pepperoneja (pepperonit ovat siis vihreitä, värin vuoksi )
Yrttisuolaa
Mustapippuria

---

Viipaloi filepekoni ja meetvursti pieniksi paloiksi ja paista valmiiksi pannulla.

Sulata piirakkapohja ohjeen mukaan, painele matalaan pyöreään vuokaan (about 26-28cm on hyvä koko).

Pilko paprika kuutioiksi ja punasipuli lohkoiksi. Murenna mozzarella pala ja raasta kermajuusto. Pepperonit kannattaa pieniä paloiksi myös.

Vatkaa kananmunan rakenne rikki, lisää ruokakerma ja mausteet.

Ala täyttämään pohjaa, lihat ja kasvikset sekaisin, väliin mozzarellaa (oleellista että mozzarella on välissä koska muuten se palaa). Kaada muna-kerma-mausteseos päälle.

Lisää pepperonit ja juustoraaste pinnalle. Paista 200 asteessa 40-45 minuuttia.

^ Vastaa Lainaa


Stittidii

#34 kirjoitettu 01.04.2006 00:12

Kevätpäivän herkkuhetki

1. Katso jääkaappiin ja totea ettei siellä ole mitään.
2. Kävele lähikauppaan.
3. Osta rasia Saarioisen maksalaatikkoa, litra jääteetä/mehua ja pölli mukaan myös jätskialtaasta kertakäyttölusikka.
4. Kävele puistonpenkille, istu, nauti ateriasta ja maisemista.

^ Vastaa Lainaa


sipulipekka
1367 viestiä

#35 kirjoitettu 01.04.2006 00:15

Stittidii kirjoitti:
Kevätpäivän herkkuhetki

1. Katso jääkaappiin ja totea ettei siellä ole mitään.
2. Kävele lähikauppaan.
3. Osta rasia Saarioisen maksalaatikkoa, litra jääteetä/mehua ja pölli mukaan myös jätskialtaasta kertakäyttölusikka.
4. Kävele puistonpenkille, istu, nauti ateriasta ja maisemista.


Kylmää maksalaatikkoa

^ Vastaa Lainaa


Stittidii

#36 kirjoitettu 01.04.2006 00:30

Zen Attitude kirjoitti:
Stittidii kirjoitti:
Kevätpäivän herkkuhetki

1. Katso jääkaappiin ja totea ettei siellä ole mitään.
2. Kävele lähikauppaan.
3. Osta rasia Saarioisen maksalaatikkoa, litra jääteetä/mehua ja pölli mukaan myös jätskialtaasta kertakäyttölusikka.
4. Kävele puistonpenkille, istu, nauti ateriasta ja maisemista.


Kylmää maksalaatikkoa


Nam I'm lovin' it

^ Vastaa Lainaa


sipulipekka
1367 viestiä

#37 kirjoitettu 01.04.2006 01:14

Stittidii kirjoitti:
Nam I'm lovin' it

Me too
Ja minäkun luulin olevani ainoa.
Tänäänkin söin rasiallisen ihan yksin, kylmänä tietysti!

ja ettei nyt ihan offtopiciksi mene, niin okein makoisaa jälkkäriä saa kun paloittelee banaania kippoon ja laittaa päälle kinuski- ja suklaakastiketta.

^ Vastaa Lainaa


Andy Simon
429 viestiä

#38 kirjoitettu 03.07.2006 21:58

Penne-pasta ala Andy (ei todellakaan dieetti mättö)

350g pennepastaa
120-160g pekonia, ameriikan on paras
2dl oikeeta kermaa
2 valkosipulin kynttä
1 keitetty kananmuna
voita (voileviä)
oliiviöljyä
mustapippuria
merisuolaa

Keitä 2,5l vettä kattilassa ja heita pennet kiehumaan, veteen mukaan hieman voita tai oliiviöljyä, hieman suolaa (merisuolaa myllystä, ainoo ja oikea ) Anna kiehua noin 8 min.
Choppaa pekoni ihan pikku hakkeeksi, paista voissa ja oliiviöljyssä ihan tummaksi ja rapsakaksi.
Pilko tai raasta valkosipuli pekonin joukkoon.
Pilko kananmuna ihan pieniksi kuutioiksi.
Kaada vesi pois pastasta ja huuhtele. Heitä pasta takas kattilaan ja muut mätöt perään, kaada kerma päälle ja pyöräytä myllystä mustapippuria ja suolaa hitusen messiin. Anna hautua noin 5min ja aaaah. dieettiruoka on valmis

^ Vastaa Lainaa


Lapsi_ajassa
2467 viestiä

#39 kirjoitettu 03.07.2006 22:18

Tässä muutama klassinen partiosafka:

Pornoleivät:

Ainekset:

Paahtoleipää
lauantaimakkaraa
ananassiivuja
sinappia
ketsuppia
juustoa
valkosipulia

Valmistusohje:

Ota paahtoleivänpalat ja voitele ne ketsupilla ja sinapilla. Leikkaa valkosipulin kynsi ja tee siitä pieniä kuutioita ja laita kuutiot leivälle niin paljon että valkosipuli varmasti maistuu. Seuraavaksi laita ananassiivu ja sen päälle sopivan paksu (n. 1 cm) siivu lauantaimakkaraa. Laita päälle muutama juustosiivu. Laita uuniin n. 200 asteeseen ja ota ulos kun juusto on sulanut hyvin.

No-Fat: (vähän samankaltainen kuin Andyn resepti, kai)

Ainekset:

2 kiloa pekonia
Kaksi n. 30 cm meetwrurstia
makaronia tarpeeksi
tomaattimurskaa
sipulia
valkosipulia

Valmistusohje:

Laita ison (siis ison) kattilan (tai pannun) pohjalle paistumaan pekonit. Kun pekoni on paistunut jonkin aikaa, lisää meetwursti. Kun pekoni on aivan valmista, lisää tomaattimurska, sipulia ja valkosipulia. Paistumisen aikana on keitetty aimo lämäri makaronia, joka sitten lisätään valmiiseen mössöön ja sekoitetaan. Tarjoillaan omassa rasvassaan.

Tätä voi tietenkin soveltaa mikäli syöjiä on vähemmän kuin 25.

^ Vastaa Lainaa


JM
18460 viestiä

#40 kirjoitettu 03.07.2006 22:47

Pihvejä.

Huonolle ruoan tekijälle:

osta valmismarinoituja pihvejä. Paista ne, käytä kaikki keskittymiskykysi siihen, ettet pilaa niitä. Keitä samalla perunoita. Se ei vaadi mahdotonta keskittymiskykyä, mutta yritä nyt olla pilaamatta niitäkään.

Edes kohtuulliselle ruoantekijälle:

Sama muuten kuin edellinen, mutta voit ostaa joko marinoimattomia pihvejä ja tehdä itse esim. öljyllä, vedellä ja mausteilla "liemen" pihveille tai marinoiduissa lisätä esim. pippuria ja valkosipulia. Perunoiden keitossa voi käyttää suolaa.

Ei se mitään kikkailuja vaadi.

JM muokkasi viestiä 22:45 03.07.2006
Njoo. anteeksi nyt.. niin se vain on, ettei noita kovin vaativia reseptejä jaksa "jokapäiväisessä" ruoanlaitossa alkaa toteuttamaan. Lisäksi varallisuuskin sanelee. Eurioshopper -pihvit on hyviä, marinadi on vähän laimea, mutta kun laittaa runsaasti öljyä ja vettä ja siihen lisäksi tabascoa, valkosipulia ja mustapippuria, niin hyvää niistä tulee.

^ Vastaa Lainaa

1 2 Seuraava >

Vastaa Aloita uusi keskustelu