Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Taas jotakin pientä ajan kuluksi

Tästä asiasta on puhuttu paljon, eikä puhe ole varmasti vieläkään näkemässä tiensä päätä. Jokainen, etenkin jokainen rock-, ja metal-musiikin ystävä on kuullut John McCollumista, 19-vuotiaasta pojasta, joka tappoi itsensä kuunnellessaan Ozzy Osbournen "Suicide Solutionia" vuonna 1984. Kyseinen tapahtuma puhuttaa vieläkin, eikä tämä tietenkään ole ainoa esimerkki. Vastaavanlaista on tapahtunut myös ennen ja jälkeen edellämainitun tapahtuman.

Kiertelin ja kaartelin pitkin internetin ihmeellistä maailmaa tekemisen puutteessa tässä taannoin, ja törmäsin tällaiseen sivuun: http://www.av1611.org/rockm.html

Tuolla sivulla jotkut kiihkouskovaiset yrittävät selittää rock-musiikin pahaa vaikutusta ihmisiin, etenkin nuoriin ja murrosikäisiin lapsiin. Onko tämä todella totta, vai ovatko "Jeesuksen seuraajat" kenties ahdistettuna selkä seinää vasten, kun enää mitään muuta selitystä näille traagisille tapahtumille ei ole? Ovatko he tekemässä musiikista syntipukkia, kun enää mikään muu ei näytä auttavan?

Sivustolla todetaan, että itsemurhatilastot Amerikassa (huom.) ovat nousseet huimasti sitten 1950-luvun. Tästä syystä he eivät ole keksineet parempaa syntipukkia kuin nimenomaan rock-musiikin, joka koki syntynsä juuri 50-luvulla. Pakko myöntää, nuo kristityt pellet ovat kyllä tutkineet asiaa tarkasti, ja voi jopa olla, että musiikilla olisikin vahva psykologinen vaikutus ihmisiin. Mutta että itsemurhaan asti... Huomioon ei selvästikään ole otettu sitä tosiasiaa, että 1950-luvun jälkeen alkoi hurja talouskasvu, jonka jälkeen myös lamakaudet ovat olleet pahempia kuin koskaan, ja tämä taas puolestaan on vaikuttanut ihmisten elintasoon huomattavissa määrin. Kaikki maksaa enemmän kuin 1950-luvulla, laskut suurenevat ja niitä joutuu nykyään maksamaan niin paljon useammasta asiasta kuin ennen. Velkavankeus on varmasti yksi asia, joka ajaa ihmisiä itsemurhan partaalle. Ihmissuhteet, velat, raha-asiat yleensä, sosiaalinen status... Kaikki tämä vaikuttaa olennaisesti ihmisen yleiseen hyvinvointiin. Eikö näitä syitä voisi myös nuo edellämainitut "Jeesustelijat" vakavasti harkita?

Ajat ovat todella muuttuneet. Tasa-arvo on ryhtynyt hallitsemaan maailmaa, joten varsinkin miesten asema on heikentynyt huomattavasti runsaassa 50 vuodessa. Naiset eivät enää ole niitä, jotka pitävät huolen kodista ja lapsista, vaan he elävät myös uraputkessa. Ehkä tässä on yksi syy nuorten masentumiseen - vanhemmat eivät vaan koskaan ole paikalla, ja lapsen kasvatusvastuu on siirtynyt vanhemmilta televisiolle ja tietokoneelle. Omasta henkilökohtaisesta mielestäni musiikilla on erittäin vähäinen merkitys, kun aletaan punnita yhteiskuntamme todellisia ongelmia. Totta on kuitenkin se, että helposti masentuneisuuteen taipuvat henkilöt kuuntelevat mielellään rock-musiikkia, syitä tähän en kylläkään tiedä. Se varmasti riippuu siitä, mistä asioista rock-musiikissa ihmiset pitävät. Toiset kuuntelevat sitä, kuten esim. Allekirjoittanut, kitarasaundien vuoksi, toiset synkkien sanoitusten vuoksi, toiset taas siksi, että rock-musiikissa on suunnaton energialataus. Syitä rock-musiikin kuunteluun ja siitä pitämiseen on varmasti monia.

Tuota Amerikkalaista artikkelia lukiessani ajattelin, että he olivat todella nähneet vaivaa laatiessaan tuollaista uskonnollista propagandaa. Taustatyötä oli selvästi tehty ja runsaasti, jopa "asiantuntijalausuntoja" oli kerätty eri psykologeilta ja muilta vastaavilta, jotka vähänkin jotakin tietävät musiikin vakutuksista ihmiseen. En kiistä sitä tosiasiaa, etteikö musiikilla olisi ihmiseen jonkinlaista vaikutusta. Kyllähän musiikki on kulkenut käsi kädessä ihmisyyden kanssa kautta aikojen, ja varmasti jatkaa samaa rataa. Jos musiikilla ei olisi vaikutusta ihmiseen, kukaan ei tanssisi, mitkään kappaleet eivät koskettaisi ketään, mikään kappale ei saisi ketään nauramaan saatika sitten itkemään. Vaikutus on selvästi nähtävissä, Joten ainoastaan tästä olen heidän kanssaan samaa mieltä. Loppu onkin sitten täyttä arvailua ja suoraa syyllistämistä.

Uskontoja vastaan minulla ei ole mitään. Itse olen paperilla Ateisti, vaikkakin pidän itseäni enemmänkin Agnostikkona. Ihmiset saavat uskoa mihin haluavat, elämmehän kuitenkin maassa, ja maailmassa, jossa vallitsee uskonnonvapaus. Ehkä joissakin ns. "Kolmannen maailman" valtioissa ei ajatella kuitenkaan näin, mutta se on taas heidän ongelmansa.
Kuitenkin TEIDÄN, jotka uskotte Jeesukseen, tai ihan mihin tahansa muuhun vastaavaan, tulisi ensin miettiä hetki sitä, mihin te uskotte. Edellämainitussa artikkelissa oli useita viittauksia Raamattuun, joka viittasi siihen, että artikkelin kirjoittaja todella uskoo siihen, mitä on Raamatusta saanut lukea. Tässä kohtaa olisi jo korkea aika avata silmänsä - kuka ja mikä pystyy todistamaan, että Jeesus oli todella olemassa? Kuinka pystytään todistamaan minä ajankohtana Raamattu on kirjoitettu? Ja kuinka uskovaiset voivat kirjoittaa jotakin noinkin vahvasti rock-muusikkoja ja rock-musiikin ystäviä syrjivää tekstiä? Eivätkö kuitenkin "Jeesuksen seuraajat" ole määrä olla rauhaa rakastavaa ja ystävällistä väkeä? Ei ainakaan tuon artikkelin perusteella.

Miettikääpä tätä: Mitä jos Raamatun onkin kirjoittanut vaikkapa joku viinaanmenevä, punanenäinen saksalaiskaveri, joka on jo istunut kohta 10 vuotta hourulassa väitettyään nähneensä itse Herra Kuoleman sytyttävän pensaita tuleen?
Tai vaikkapa joku niistä monista ristiretkeilijöistä etenkin keskiajalla. Joku, joka on ollut kyllästynyt pelkkään taistelemiseen ja ratsastamiseen miekka ja kilpi kaverinaan, ja jolla on ollut erittäin hyvä mielikuvitus?

Ennenkuin on selkeästi todistettu Hyvän ja Pahan olemassaolo, on syytä pitää tämänkaltaiset mölyt mahassaan. Eihän rock-musiikkia voida missään tapauksessa pitää Paholaisen työnä, jos Paholaista ei koskaan ole ollut olemassakaan. Vai voiko? On tietysti sääli, että ihmisiä on kuollut oman käden kautta niinkin runsaasti, mutta tosiseikat on otettava huomioon - ajat ovat todella muuttuneet. Mitä jos nuo itsemurhan tehneet vain sattuivat pitämään musiikista, ja halusivat kuunnella juuri rakastamaansa musiikkia kuolinhetkellään? Onko siitä aivan pakko tehdä sen vuoksi syntipukkia, jos musiikilla ei tämän suurempaa yhteyttä itsemurhaan ole?
Aivan kuin tuossa artikkelissa oli mainittu myös toisesta itsemurhan tehneestä, jonka ruumis oli löydetty seinällä olleen AC/DC:n julisteen alapuolelta? Ehkä huoneessa ei vain ole ollut muuta paikkaa. Ehkä kyseinen kaveri vain sattui istumaan lattialla juuri sillä kohtaa. Mitään muuta tekemistä julisteella ei tarvitse olla kaverin itsemurhaan! Ja mitä AC/DC on koskaan muka tehnyt edistääkseen nuorison itsemurhia?

Jeesustelijat, katsokaa takaisin historiaan, ja tutkikaa kuinka paljon pahaa TE olette saaneet aikaan. Syyttäkää sitten vasta muita. Korkea aika olisi jo teidänkin avata silmänne.

Kirjoitettu Sunday 10.06.2007

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: