Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Musiikista, treenaamisesta ja ajatuksia

Musiikista:
Luotsin täällä olevat biisit on jossain määrin harhaanjohtavia livesoundista ja tyylisuunnasta. Nämä kaksi kappaletta (Pimeä sydän ja Osiensa summa) ovat kelpo avaus, mutten jaksa uskoa, että huiput olisi saavutettu tai edes likimain. Nuo kappaleet kuitenkin edustaa vielä oikeasti pelkästään Akin ja mun näkemystä "Luotsista", näkemys on väkisinkin rajallinen. Musiikkityyli Luotsilla tulee liikkumaan Led Zeppelin - Tool välimaastossa, mitenkään rajoittumatta siinä välissäkään. Livesoundiin tuskin mahtuu enempää kuin rummut-basso-kitara-laulu, ainoa mitä voi miettiä on tyylipuhdas urkurointi - jämäköillä 70-luvun pörinöillä. Aleksi omalla soittotyylillään tuo hyvinkin paljon erilaisia mahdollisuuksia liikkua suunnasta toiseen. Varmaankin ensimmäisiä "kämppälive" - äänityksiä saa mikserissä "nauttia" joskus ensi kuun puolella tai alkuvuodesta 2007. Ja viimeistellympää kamaa abouttista kesällä-syksyllä 2007, kiire ei ole.

Treenamisesta:
Todettakoon, että mun on pakko herätä ja jättää tupakka pois tuosta huulien välistä. Helvetin harvoin / käytännössä ikinä on käynyt niin, että treeneissä mun ääni kertakaikkiaan loppuu. Viimeksi kävi niin. Sen verran rankasti sykettä ja aggrea noissa kappaleissa on, että tempaantuu mukaan ja loppu onkin tuskaa. Hienoa tuskaa. Mulla on ollut sellainen fiilis takavuosina treeneissä, että jos joku on sleebaillut niin mä olen sleebaillut vielä enemmän. Eli en ole jaksanut pistää sataa prossaa peliin, tyhmää. Tällä hetkellä treeneissä tulee hiki. Totaalinen Hiki. Siellä tehdään töitä, mutta hymyssä suin.

Ajatuksia:
Live? Keikat? Tota, kauhea hinku olisi tietysti keikoille, mutta kiire ei siinäkään auta. Mä haluan tarjota ihmisille erinomaisen keikan, en mitään puolittaista vetoa. Varmaan ensi kesällä saattaa olla ensimmäiset, riippuen tietenkin siitä miten halutaan ja koetaan asioiden olevan.

Sanoituksista:
Muutama ihminen on kritisoinut sanoituksia, esimerkiksi Pimeän sydämen kohdalla.
Ihan ok, sanoitusten kritisointi on minullekin vain hyväksi. Pakko sen verran kysyä, että kertooko ko. kappale siitä, että ihmisellä on tyhjä elämä vai jostakin ihan muusta? Kappaleen sanoituksiin on eniten vaikuttanut kirja, jonka nimi on Askeleen jäljessä (Henning Mankell), biisi ei kerro Wallanderista vaan lähinnä kappaleessa pohditaan jotain ihan muuta aspektia. Sanoituksien tulkintahan on tasan ja vain kiinni siitä mitä ja miten ihminen itse omassa päässään asian käsittelee.Minä voin sanojen kirjoittajana vain kertoa mitä olen ajatellut ja mitkä asiat ovat sanoihin vaikuttaneet. Yleensä en sanoituksieni taustoja näinkään paljon avaa, lupaan tämän olleen viimeisen kerran (toistaiseksi).

Bonus: Osiensa summa ei ole rakkauslaulu.


Biisien teosta:
Jokunen ihminen on kysellyt kappaleiden tekoprosessista. Aika pitkälle homma menee niin, että Akilla on jokunen riffi, jotka yleisesti ottaen ovat erinomaisen melodisia. Tämän jälkeen kuvio menee niin, että Aki&minä on kokoonnuttu joko sähköisesti tai saunakamarillisesti yhteen paikkaan ja on kahdelleen jammailtu, soiteltu, ihmetelty raakileita, sorvattu osia erijärjestyksessä, niputeltu eri biisien osia yhteen ja äänitetty demoversioita. Tän jälkeen hommat yleensä menee treenikämpille, meillä on kuitenkin rajallinen määrä tunteja käytössä, jolloin tehokkuuden vuoksi kaikkea ei kerkiä "treenaamalla" hioa. Ja tietyn sanelupolitiikan tuloksena on syntynyt jonkinlainen kipale.
Joskus homma menee myös niinpäin, että treeneissä "syntyy" jokin riffi, johon syntyy lisää osia ja lopulta syntyy kaikenkattava kappale. Se on taikuutta. Silloin tietää mitä varten jumaloi ryhmässä soittamista. Asiat vain menevät johonkin suuntaan.

Seuraavaan kertaan
- pete

Kirjoitettu Monday 20.11.2006

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: