Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Parantumisia

Erään tamperelaisen firman toimitusjohtajan vaimolla oli vakava huumeongelma. Huumeongelmahan on periaatteessa alkoholismin tapainen moniongelma, ja tähän sairauteen sortunut sairastuttaa myös ympärillään vähintään muutaman ihmisen. Tämän tarinan nainen oli omalla sairaudellaan tehnyt miehestään impotentin, vanhimmasta pojastaan diabeetikon ja nuorimmasta tyttärestään lesbon. Keskimmäinen lapsi oli kuollut, joten hän säästyi äitinsä levittämiltä taudeilta.

Tämä oli niitä aikoja Suomessa, jolloin firmaa ja verstasta kaatui kuin juoppoja sateella. Helvetinmoiset velat rysähtivät yllättäen narkkarin aviomiehen niskaan; konkurssi tuli, itsetunto mureni ja usko tulevaisuuteen meni. Ja oli vielä se saatanan virtahepo siellä makuuhuoneessa.

Mies päätti tappaa vaimonsa, tunnustaa ja mennä vankilaan. Vankilassa hänkin sortuisi huumeisiin, vahingossa hän ottaisi yliannostuksen ja kuolisi. Se olisi ikään kuin poliittinen kannanotto ja impotentin porvarin viimeinen hätähuuto ja vittuilu.
Johtaja oli varsin sekaisin, ymmärrättehän, oli kuitenkin kyse miehen kunniasta.

Muutaman päivän mökillä pakoiltuaan työtön johtaja palasi kotiin ja löysi vaimonsa makaamassa kuolleena olohuoneen lattialla. Paska ja muut eritteet haisivat, ruumis oli jo hajoamistilassa.
Ulkona satoi räntää. Mies soitti poliisille. Poliisi oli pahoillaan, tuttu naama arkistoistahan se siinä elottomana retkotti.

Kesähäät. Johtaja Nieminen seisoskelee ilta-auringon hohteessa juhlapirtin kuistilla ja ajattelee edesmennyttä vaimoansa sekä uutta kukoistavaa liikeyritystään. Kyrpä seisoo taskussa kuin iso kivi.
Poika Niko tulee helvetin ison kakkulautasen kanssa siihen viereen mussuttamaan ja juomaan kokista puolentoista litran pullosta.
- Mitäpä isä.
- Mitäpä poika. Ootko muistanu piikin?
- Minkä piikin?
- Eikun joo, ethän sinä tosiaan enää tarvi. Onko mukavat kemut?
- Kyllähän nämä on. Ajateltiin tuossa Pasin kanssa lähteä virvelöimään yön päälle.
- Jaa. Mitä se siskosi siihen sanoo? Sehän on niitten hääyö tulossa.
- Ne on nyt just panemassa että päästään lähtemään. Se on taimen nyt otillaan.

Kirjoitettu Tuesday 27.11.2007

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: