Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Ravintoa luonnosta

Käyttökelpoista hyönteisravintoa ovat esimerkiksi muurahaisten munat eli muurahaisten kotelot, joita voi paahtaa ruoaksi tai lisätä ruokiin kokonaisina tai jauhettuna.Ravintopitoisimmiksi mainitaan termiitit, muurahaiset, kovakuoriaiset, hepokatit, heinäsirkat, sirkat, mehiläiset, perhosten toukat ja monenlaiset vesihyönteiset.
Kasvit eri vuodenaikoina Sulan maan aikaan luonnossa on eniten hyödynnettävää.
• Keväällä kasvien juuret ja versot (mm. kaislat, juolavehnä, osmankäämi, voikukka), mahla, kuusenkerkät ja kasvien nuoret versot (esim. poimulehti, savikat, vesiheinä, vuohenputki, apilat).
• Marjat keskikesästä syksyyn ja karpalo vielä seuraavana keväänä.
• Sienet varsinkin syyskesällä ja syksyllä.
• Sulan maan aikaan kokonaan hyödynnettäviä ovat esim. rakkolevä, islanninjäkälä, väinönputki ja osmankäämi.
Talvella ja rospuuttoaikaan on vain vähän hyödynnettävää: jäkälät, männyn pettu, silmut ja teenä havut, koivun pakurikääpä sekä parkki.
Yrtit ruuanvalmistuksessa
• Salaatteihin sopivat: ahomansikka, isomaksaruoho, järviruoko, ketohanhikki, koiranputki, koivu, kumina, lutukka, maitohorsma, niittysuolaheinä, osmankäämi, peltokanankaali, piharatamo, piikkiohdake, poimulehti, puna-apila, ruoholaukka, ruusut, siankärsämö, vadelma, valkoapila ja voikukka.
• Keittoihin sopivat: jauhosavikka, järviruoko, ketohanhikki, koiranputki, kumina, lutukka, maitohorsma, nokkonen, niittysuolaheinä, nurmitatar, osmankäämi, peltokanankaali, piharatamo, piikkiohdake, poimuhierakka, poimulehti, puna-apila, rantavehnä, ruusut, seittitakiainen, valkoapila, voikukka ja vuohenputki.
• Perunan ja juuresten tapaan voi käyttää: järviruoko, ketohanhikki, koiranputki, kumina, nurmitatar, osmankäämi, peltokorte, piikkiohdake, seittitakiainen ja voikukka.
• Yrttiteeksi sopivat: ahomansikka (lehdet), kamomillasaunio (nuoret kukat), kanerva (kukat), ketohanhikki (lehdet), koivu (lehdet), kultapiisku (kukat), kumina (siemenet), kuusi (havut ja kerkät), maitohorsma (lehdet ja juuri), mesiangervo (kukat ja lehdet), mesimarja (lehdet), mustaherukka (lehdet), mustikka (lehdet), piharatamo, pihlaja (lehdet ja marjat), poimulehti (lehdet), puna-apila (lehdet ja kukat), puolukka (lehdet), ruusut (lehdet ja terälehdet, kiulukat), siankärsämö, sianpuolukka (lehdet), vadelma (lehdet ja marjat) ja valkoapila (lehdet ja kukat).
• Kahvin korvikkeeksi voi käyttää: maitohorsma (juuret) ja voikukka (juuret).
Tuttuja ruokakasveja korvaavat villivihannekset
Peruna Osmankäämi
Herneet Kaislat
Raparperi Väinönputken varret
Parsa Väinönputken varsi, osmankäämin juuret
Persilja Nuoret koivunlehdet
Pinaatti Mm. jauhosavikan, pihatähtimön ja nokkosen lehdet
Mannaryynit- Ojasorsimon jyvät

Kirjoitettu Saturday 10.03.2012

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: