Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

ST-Project 2

Oli ehkä musiikillisesti elämäni paras päätös laittaa Polkumusic hyllylle joksikin aikaa ja aloittaa uusi projekti. Tuon vanhan projektin taakka katosi ja aloin uskaltaa kokeilemaan enemmän uusia juttuja. Samalla jostain yhtäkkiä kuin salamana iski se hotasu, että biisejähän pitää miksatakkin... Tähän asti olin vain laittanut kaikki soimaan jollain voimakkuudella ja, jos jokin soitin ei ole kuulunut olen tuplannut sen, tai jos jokin soitin on jyrännyt kaikki muut allensa, jättänyt sen vain pois :D

On tullut kyllä paljon biisejä tehtyä viimeaikoina. Polkumusicin aikoihin tahti kun oli alle kymmenen biisiä vuodessa, niin nyt (jossei lasketa saman biisin eri versioita) on alle puolessa vuodessa tullut tehtyä jo 9+remixit ja samplekisabiisi... Luultavasti tämä johtunee siitä, että lopetin ideoiden sensuroinnin ennen tekemisen aloittamista. Elikkäs aina kun idea tulee aloitan sen tekemisen ja jätän sen hautumaan joksikin aikaa jonka jälkeen sitten päätän teenkö sen loppuun vai en :)

Ehkä tärkein ST-Projectin aikaansaama asia oli, kun tuossa välillä käytin valmiita haikkalooppeja ja luotin osan melodiasta hieman sekvensserimäisesti säädettävälle arpeggiolle, että muistin jälleen miksi en aikoinaan hommannutkaan eJay:n kokoversiota vaan palasin moneksi vuodeksi trakkerien pariin ennen siirtymistä Fl-studioihin 2004. Totesin silloin, että en halua tehdä musiikkia toisten valmiiksi tekemistä kokonaisuuksista vaan säätää itse jokaisen haikan lyönnin ja vaikuttaa jokaisen nuotin paikkaan.
Tämä päätös oli vuosien varrella päässyt unohtumaan ja meinasin sortua taas ajattelemaan, että kun en itse oikein osaa niin käytetään sitten valmiita looppeja, kun niillä biisi kuullostaa paremmalta. Mutta nopeasti sitä sitten tajusi, että enhän minä tässä opi mitään ja vanha päätös ohjelman valinnoista palasi mieleen :)

Eli ehkä projektin nimessä oleva ST tarkoittaa Studying Techniques :D Tämä projekti on minulle oppimista ja musiikin teossa parantumista varten ja toivottavasti se nyt sitten tässä sivussa tuottaa kuunneltavan kuulloista musiikkiakin kuuntelioille ;)

Kirjoitettu Monday 10.05.2010

Kommentit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: