Kylmää kättä

Shemeneicha | 21.01.2007 | Punk
3:52

Säv. Sampdoria Le Betanque & Sakarias Saranarasva
San. Sakarias Saranarasva
Sov. Shemeneicha

7.62   3754 kuuntelua

Kappaleen sanat

Säv. Samppa Harhala & Matti Kärki
San. Matti Kärki
Sov. Shemeneicha

Kompassin neula kääntyy
kunnes aivot jäätyy
Ajatus lakkaa
Miks ei kukaan lämmitä mun aortan takkaa?
Ei kukaan
Miks ei kukaan

Musta pilvi saapuu
ja tuuli laantuu
En jaksa muistaa
Ajatukset silti
mut radalta suistaa
Mut suistaa
Pois suistaa

Kaipaatte vain humalaa
sekö teidät pelastaa?
Miks ette kutsu Jumalaa?
Jospa hän armahtaa
Kiirehditte vain juomalaan
Joka teidät sisältä syö
Kunnes omantunnontuskat maihin lyö

Kylmää kättä tarjoot
ja kannat mukanas varjoo
Sen kaikki kiertää
Ja se sinua sisältä päin hiertää
Sua hiertää
Pahasti hiertää

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

7
Rixeri 08.05.2007
Iha ok riffit.
Laulaja cool.
Hyvät biisit.
0   +1 +2
 
8
kanzu123 18.03.2007
Rumpusovitukset on mukavan omaperäiset ja laulaja vetää ihan riittävän hyvin. Hiukan kyllä saisi laulu lähteä enemmän lentoon. Miksauksesta sen verran, että rummut jäävät hiukan varjoon. Nyt on sen verran kiire, että en ehdi enempää biisiä pohdiskella. Kasi irtoaa ainakin tällä kuuntelumäärällä.
0   +1 +2
 
Ensimmäinen ajatukseni oli lyriikat nähdessäni oli "Toivottavasti nämä on kirjoitettu piloillaan." Mikä tulee sanoitusten heikkotasoisuuteen, kyse ei ole välttämättä gospel-sisällöstä, mutta olen usein havainnut että oli kyse mainstreamista tai undergroundista, Jumala on usein todella huono muusa. Eikä hyvissä lyriikoissa AINA tarvitse olla jotain pakotettuja riimejä. Tähän seikkaan on onneksi hyvin yksinkertainen lääke: Harjoittelu, harjoittelu ja harjoittelu. Minun piti kirjoittaa päälle 300 taiteellista tekstiä ennen kuin lyriikoista alkoi tulemaan hyvälaatuisia ja oivaltavia.

Seuraava häijy tekijä on äänimaailma. Rumpujen miksauksessa olisi pitänyt kyllä thdä reilusti enemmän työtä, virvelihän hukkuu aivan täysin haitsujen alle. Sen lisäksi laulut tunkevat aivan liian pintaan ja kitarat ovat ponnettomia. Olen toki kuullut paljon hirveämpiä soundeja mutta ei tämä mikään huippu ole. En ole kultakorva, mutta äänenvoimakkuuksien tasapainoa voi kuka tahansa helposti säätää.

Kolmas ja vakavin synti on totaalinen geneerisyys ja tavanomaisuus. Tämänkaltaista Hard Rockia on hakattu sisään jo viimeiset 20 vuotta. Sävellystyönne kaipaa täydellistä uudistamista omalaatuisempaan suuntaan, ellei tavoitteenne sitten ole se, että kuuntelijoidenne leuat kramppaavat. Varsinkin internetin aiheuttaman tasapäistämisen johdosta innovaatiosta on tullut erittäin olennainen osa menestyksekkään ja laadukkaan musiikin tekemisessä, ketään ei kiinnosta musiikki joka ei tarjoa jotain erikoista koukkua tai oivaltavaa ideaa.

Taitopuolella löytyy myös hiottavaa, laulajan melodraamaa voisi vähentää ja kaikkien soittajien yleistaitoa hioa vähän skarpimpaan suuntaan. Tällä suunnalla ei kuitenkaan ole mitään järkyttävää ongelmaa. Laulaja pysyy nuotissa ja perussoittotaito on näyttänyt kehittyvän kaikille.

Kaikki ylläolevat seikat ovat toki armottomia, mutta haluan muistuttaa, että kovalla treenillä pääsette näiden ongelmien yli. Lisää tsemppiä, omistautumista sekä oman tyylin hakemista ja olette päässeet nopeasti omille jaloillenne.
0   +1 +2
 
6
SäMvais 01.03.2007
lyriikat kyllä on ihan jeppiskamaa , mutta eipähän oikeen iskenyt. voi toki nauhoituksen laadullakin olla jotain tekemistä asian kanssa, mutta varsin vaisu esitys vaikkaikin yritystä löytyy.
0   +1 +2
 
7
Jeshe 12.02.2007
Täähän on ihan peruskotistudio meisinkiä, musiikillisesti on kehittymisen varaa mutta ainahan sitä on. Sovitus tässä biisissä on onnistunut. Ja biisissä on muutenkin muutamia hyviä ideoita :) ei mitään uutta mutta se ei ole biisin tason mitta.
Saundeissa on parannettavaa, kuitenkin ne on kotistudiolta suhteellisen hyvät, ei häiritse liiemmin mikään. Millä noi skitat on äänitetty? Särössä on toki parantamisen varaa. Synat sopii mukaan, kertsissä niistä tuli kuitenkin jotenkin mieleen eläkeläiset.
Sanoitukset on hyvät, diggailen kyllä. Laulajan tulkinta on sopusuhtanen, äänessä on reenaamista. Paikoitellen hakee vähän nuotin vierestä vauhtia mut tämä kaikki korjaantuu kokemuksen myötä :)
Kaiken kaikkiaan biisissä on vähän apulantamainen tunnelma, ei paha. Reeniä pirusti, hilkun omaperäsyyttä ettei liikaa perus riffejä vedellä, ja rock-uskottava asenne niii kylähän tästä kunnon bändin saa :)
0   +1 +2
 
7
Hra. Kinnas 30.01.2007
1. Tarkoittanette "kompassi" ettekä "kompanssi"?
2. Discokompit + Rockriffit = herkkua
3. Kertosäe oli Apulantamaisuudessaan oikeastaan ihan hyvä.
4. Paremmat sanat kuin Pienissä sieluissa, vaikkei vieläkään mitään kaunokirjallisuutta lähennellä.
5. Jotakuinkin samat huomiot kuin tuohon PS:ään
0   +1 +2
 
8
nykäne 29.01.2007
Kyllähän sitä tätäkin kuunteli ennemmin ku turpiinsa otti. Laulaja kun vähän skarppaa tulevaisuudessa ni tämähän on valmis paketti.
0   +1 +2
 
conjoiner 29.01.2007
tuo kertsin synttisjuttu on aikas ihana.
0   +1 +2
 
conjoiner 29.01.2007
ihan ok kuulosta... paremman puutteessa pystyy kuuntelemaan... eniten häiritti tuo laulajan epävireisyys jota on näemmä jo aikaisemminki kritisoitu.. mutta harjottelulla kai siitäki pääsee:P sitte sellai pikkuasia pisti korvaan että rummut ei ihan mene samaan tahtiin kokoajan... mutta hienosti osaatte soittaa ja sävellyskin on aika hyvä... eikä soundissakaan mitään valittamista ole... ehkä rumpujen volaa oisin vähän korkeammalle hivuttanu...
0   +1 +2
 
9
mc vosu 29.01.2007
ainakin pojat osaaa soittaaja laulukin toimiii
0   +1 +2
 

Sivut: 1 2 3 4 5

Viimeisimmät kuuntelijat