From Beyond the Grave

Deathevocation | 20.04.2013 | Death Metal
4:16

Seuraava kappale tulevalta demolta. Kappale on myöhemmin uudelleennauhoitettu, mikä on demolle tuleva versio.

7.00   439 kuuntelua
Linkki: http://www.mikseri.net/playsong.php?id=538016
Vastaanottajat
käyttäjätunnus tai sähköposti, erottele useammat rivinvaihdolla
Viesti
valinnainen
Nimesi
  tai Peruuta

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

7
Joo, elikkäs arvostelua sitten kehiin, kun on pyydetty kuuntelemaan. Tässä hieman puolikuntoisena joudun tämän raapustamaan, mutta ei se käsiä hidasta. Minulle death metal on genrenä vähemmän tuttu, mutta on sitä tullut kuunneltua sitä enemmän kuuntelevien ihmisten seurassa sen verran, että osaan tunnistaa hyvän ja keskinkertaisen death metallin. Hyvän, uskottavan ja musiikiltaan väkivaltaisen death metalin luominen, toteuttaminen jne. on haastavaa ja monesti pitkäjänteisyyttä vaativa asia(allekirjoittanut soittanut sessiobasistina death metal-yhtyeessä, joka on viety äärimmilleen). Old school-dödis on sitten asia erikseen. Ja jos minun pitäisi nyt sanoa näistä kahdesta biisistä("From Beyond The Grave" ja "Sickening Words"), niin lopputulos jäi aika kesyksi tai vaisuksi. Otan kyllä huomioon, että kyseessä on tulossa eka demo(?). Perusteluita tulee nyt:

Kitarat. Koko death metallin saha ja riffitykistö, jäi näissä biiseissä aika alakynteen. Otetaan eka FBTG: Hyvin kevyen rockin kaltaiset soundit. Riffittely oli kesyä, ei ollut sellaista äärimmäisyyttä ja vihaaluotsaavaa menoa, vaikka sitä koetettiin toteuttaa hitaassa tahdissa. Death metallissa sitä on joko hyvä mennä vähän liian lujaa tai vitun hitaasti vasaroiden, tämä FBTG jäi vähän sinne välimaastoon. Alkuriffi on kyllä meikäläisen korvaan melko tylsä, mutta parempia tulee matkan varrella. Soundia olisi voinut parantaa molemmissa biiseissä vaikka tuplakitaroilla, koska nyt kitarat on hyvin tunkkaisen ja harmaan kuuloiset. Edes vähän sitä yläpäätä sinne!
Sickening Words-kappaleeseen vähän samankaltaista kommenttia, mutta nuo rummut peittää alleen kaikki muut instrumentit. Riffit tosin on paremmat kuin edellisessä ja tässä on sitä dödiksen kaltaista kromaattista melodisuutta ja sahausta. Huomattavasti parempi suoritus kuin em. FBTG. Tosin, FBTG:n viimeinen riffi, johon biisi loppuu on mukavan kuuloinen, soundit vain kohilleen, niin kuulostaa sinapilta kahvissa eli vitun pahalta!

Basso(molemmat biisit). Se on siellä jossakin, mitäänsanomaton soundi. Yläpäätä siihenkin, selkeyttä ja basso kolisemalla juoksemaan kitaran vieressä, jos suinkin vain kerkeää. Pistäkää tähänkin sitä yläpäätä tai ehkä jotain pedaalia, jolla tehdä läpikuultavaa soundia.

Laulut(molemmat). Lauluun toivoisin syvyyttä ja voimaa, resonanssia ja bassoa. Eläimellistä huutoa. Laulu kuulosti paikoiltaan hyvinkin laiskalta, en tiedä johtuuko mikistä, kun ei ota ihan kaikkea sitä botnea, mitä sieltä mahdollisesti voisi tulla. Parit huudot oli kyllä kovia ja aggressiivisia, mutta muuten lauluosiot onnistui siinä perussuorituksen puitteissa. Laulajasta pitää lähteä vitusti ääntä, tässä ei siltä nyt oikein tuntunut, mutta ajan myötä sekin asia korjaantuu kun tekniikka on loppua myöten kekattu ja hiottu.

Rummut. En tiedä, onko näitä rumpuja ohjelmoinut oikeasti rumpali, kitaristi vai molempia taitava henkilö. Vai olenko minä joidenkin rumpujuttujen kanssa niin eri mieltä. Sickening Words kuulosti lähes tulkoon siltä itseltään dödikseltä rumpujen osalta, vähän mielikuvituksen puutetta vain fillien ym. kanssa. FBTG taas oli rumpujen osalta aika laiskaa, olisi voinut noihin peruskomppijytinään ujutettu jotain kikkoja, mitkä tekisi jonkinlaista yksityiskohtaa. Nyt rummut kuulosti lähinnä rumpukoneelta, jonka tahtiin studiossa vedetään nopea demo ennen varsinaisen julkaisun tekemistä. Kikkailua, kilkutustaym. kehiin, niin alkaa edistyneempiäkin rumpaleitakin kiinnostamaan!

Yhteenveto. Aika perus aloittelevan UG-dödisbändin suoritusta, ei paljoa sinänsä valittamista muussa kuin soundissa ja enemmän olisi kaivannut sitä nyanssia ja ideaa noihin riffeihin. Aggressiota koko bändiin, mä haluan kuulla musiikista, että koko bändi on hampaat irvessä studiossa vetänyt osaavalla kädellä riffiä nauhalle. Ja jos ei hampaat irvessä tykittämällä, niin hitaasti vasaroimalla naama norsunvitulla(tietenkin antamalla biiseille pientä huumoriarvoa). Mä annan näille kahdelle biisille yhteisarvosanaksi sopivan 7. Ei paljoa valitettavaa, ei paljoa ylistettävää, mutta hiomista löytyy ja sitä dödiksen todellista luonnetta etsimään soitannolliselta ja toteutukselliselta puolelta.

-Isth kuittaa-
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat