Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 61 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Unen Mysteerio - Aallot 17.10.2012

Unen Mysteerio - Aallot
Eipä tohon paljon lisättävää, loistavan kuulosta menoa esikuvilleen uskollisesti!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Unen Mysteerio - Pimeyden Sikermässä 17.10.2012

Unen Mysteerio - Pimeyden Sikermässä
Aika makeen kuulosta. Noi nasaalit puheet ei mulle oikein uponnu, mutta tunnelma on tosi onnistunu. Olisin melkein toivonu, että tää hidas osuus olis jääny vain introksi ja sen jälkeen olis tullu jotain Kyussmaista nopeaa mättöä. Mut se oli vain oman mielikuvituksen tuotetta, kyllähän genrekin jo sanoi yksselitteisesti doom metallia. Näin sekavan kommentin yhteenvedoksi sanon: erittäin hyvän kuulosta doomia, hyvä tunnelma!

Kommentti kappaleesta Kuuntele menro - Q + 9 14.09.2008

menro - Q + 9
Vähän outro/intro-tyylinen biisi. Erittäin tuoreen kuuloista, hyvin miksattua ja tehtyä. Koko ajan odotti että kasvaa suuremmaksi. En anna arvosanaa, ei toimi oikein toimi yksittäisenä kappaleena, mutta levyn alussa tai lopussa lunastaisi varmasti paikkansa. Itse sijoittaisin introksi, ja heti perään jonkun tiukemman rykäisyn. Kyllä! Se toimisi. :)

Kommentti kappaleesta Kuuntele menro - Shine Files 31.03.2008

menro - Shine Files
Hieno alku vähillä elementeillä. Muuttuu vielä hienommaksi kun jouset tulevat mukaan pohjustamaan ja maalailemaan taustalle. Hyvää laulutyöskentelyä kautta linjan, ja kaikki instrumentit pelaa todella hyvin yhteen. Teidän yhteissoittonne on kyllä huomattavasti kehittynyt vielä tässä vuoden aikana! Hieman jää vaisu maku lopusta, olisin tuon nostatuksen jälkeen kaivannut loppuun vielä kovaa rymistelyä, se jotenkin kaipaisi sitä tuon tunnelman kohotuksen jälkeen. Kitarasta säröt täysille jne. :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele menro - Appear TooHere 31.03.2008

menro - Appear TooHere
Korjaus edelliseen että taisikin olla vanhempi Be Quiet And Drive joka tuosta tuli mieleen, taitaa nimenomaan soinnuissa olla jotain samaa. Vaikka eihän tuolla nyt mitään väliä ole sinänsä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele menro - Appear TooHere 31.03.2008

menro - Appear TooHere
Alun kitarasta tulee mieleen Deftonesin uusimman levyn paras biisi Hole in the Earth jostain syystä. Tiedä mistä johtuu, varmaankin samoja sointuja tai samantyylistä saundia. Mahtavat nuo synat siinä taustalla. Hyvä breikki tämän jälkeen, makuanne saundien suhteen täytyy kyllä ylistää: tuo säröinen basso, nuo synat, kitara ja sitten vielä päälle tuo syntymälahjana saatu upea lauluääni (vaikka toki treeniäkin vaatii...). Sen jälkeen tausta kehittyy mahtavaksi hyväsaundisen kitaran ja kauniin synan keitoksi tukien hyvin laulua. Nuo efektoidut rummut ennen tuota raskasta kitaraväliosaa oli munkin mielestä todella hyvä oivallus! Pirusti tykkäsin myös itse siitä väliosasta, enemmänkin kaipaisin teille tuollaista rymistelyä joka väliin. Kappale soljuu todella nopeasti ohitse keskivertoa pidemmästä kestostaan huolimatta mikä on pelkästään hyvä merkki. Öh, mikä ylistyskommentti tästä nyt tuli. Ei kai tässä muutakaan voi, kritisoisin kyllä jos jotain keksisin! :D Kyllä ostaisin albumin ilomielin jos sellaisen tekisitte varsinkin jos se pystyisi pitämään pääosin näitten 3 kappaleen hyvän tason!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Belz Krov - Valkoisen Tähden Hovi 05.05.2007

Belz Krov - Valkoisen Tähden Hovi
Ahdistava alku, jonka jälkeen murskaava rumpukomppi ja perin hämärä tunnelma ottaa vallan. Sanoista ei saa suurimmaksi osaksi mitään selvää, mutta riivatun kuuloista on. En pidä tuosta minuutin jälkeen tapahtuvasta rumpujen moninkertaistumisesta, tuo vähän liikaa sekavuutta. Kyseisen kohdan jälkeinen breikki on kaivattu ja yllättävänkin melodinen. Kaaottisuuteen alkaa tottua pidemmälle mentäessä, mutta silti tuo moninkertainen rumpukomppi ei pahemmin ala miellyttää missään vaiheessa. Tavallinen komppi toimii hienosti tuon toistuvan synan kanssa ja lausunnat/rääynnät sopii loistavasti tähän kokonaisuuteen. Tämä tosiaankin sopii hyvin yötunnelmiin, kappale henkii pimeyttä. Sanat olisi mielenkiintoista lukea, niistä saa selvää vain ajoittain. Loppua kohden mentäessä alkaa toistaa itseään, uusia ideoita ei kauheasti tule. Toisaalta ainakin tähän aikaan kuunnellessa 7 minuuttia ei tunnu liian pitkältä.

Kommentti kappaleesta Kuuntele menro - Coma 31.03.2008

menro - Coma
Siitä on melkein vuosi kun kuuntelin viimeksi näitä teidän kappaleita. Silti kun näin teidän nimen kohdalla että teiltä on tullut uutta, niin alkoi soimaan tämän Coman tuo vahva loppurykäisy(!). Ei paha, ei paha. :) Enkä kyllä kadu tuota antamaani kymppiä ollenkaan, hieman jopa ihmettelen tuota antamaani kommenttia että tästä puuttuisi koukkuja muualta kuin laulusta. Ehkä laulu jää parhaiten tässä mieleen, mutta kyllä niitä koukkuja löytyy muualtakin. Ootte poistanut muut vanhat biisinne, mutta onneksi tallensin ne koneelle viime huhtikuussa. :) Mielestäni The major breakin olisitte voineet säilyttää täällä myös, sen verran hyvä kappale myös.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele menro - Coma 16.04.2007

menro - Coma
Todella hyvän kuuloista. Eniten ihailen laulajan ääntä, josta tulee kovasti mieleen Laura Närhi, josta pidän myös kovasti laulajana. Varsin hyvänkuuloista on kaikki muukin, mutta koukkuja ei ole pahemmin muualla kuin laulussa, sillä useammankaan kuuntelukerran jälkeen en muista kauheasti muusta kuin laulusta mitään. Joka tapauksessa erittäin osaavalta kuulostaa myös bändi. Miksauksesta en myöskään löydä kauheasti valitettavaa. Todella vaikea päättää ysin ja kympin välillä, mutta taitaa tämä kympin kuitenkin ansaita. :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Satumnaisuus - Millainen taikatemppu oikein 06.04.2007

Satumnaisuus - Millainen taikatemppu oikein
Hienoa maalailua. Kaipasin enemmän muutoksia, ja nopeammin. Mutta ehkä tämä on enemmän sitä paljon puhuttua jumittamista, johon tähän hetkinen olotilani on liian kärsimätön. Vasta loppupuolella alkaa tulla kaivattua muutosta. Hieno taikatemppu joka tapauksessa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Crowlée - Empty Metalhead 07.04.2007

Crowlée - Empty Metalhead
Rankkaa riffittelyä ja hyvää soittoa. Laulaja on kyllä muuntautumiskykyinen, onnistuu tällänenkin laulusaundi hyvin. Kitarasoolo kuulosti alkuun hyvältä mutta jäikin sitten toistamaan liian kauan samaa kuviota, joka olisi ollut pelkästään hyvä alku. Ehkä kuitenkin ehjin kokonaisuus, ei tunnu siltä että laulaja ja bändi olisivat eri kokonaisuuksista, mikä on omasta mielestäni muissa biiseissä vähän ongelmana. Enemmän tarttumapintaa ja koukkuja kaipaisin kuitenkin tähän, biisistä ei jää mieleen kovinkaan paljoa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Crowlée - Beautiful Li(f)e 07.04.2007

Crowlée - Beautiful Li(f)e
Tuosta alusta tulee mieleen ihan Rushin laulaja. Jotenkin tässä ei ole minulle kauheasti jää tästä muuta tarttumapintaa kuin tuo laulu... Ihan hyviä melodioita siellä täällä, mutta jotenkin tämän tasoinen laulu vaatisi kovempaa vetäisyä ja kovempia riffejä bändiltäkin. Edellisen kommentoijan kritiikki on kyllä aiheellista, tuohon viimeiseen lauseeseen on helppo yhtyä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sweet Moses - Astronaut 06.04.2007

Sweet Moses - Astronaut
Tälläseen hieman herkempään menoon laulajan ääni sopii paremmin. Tämäkin on hieno kappale. Ootte pirun kovia :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sweet Moses - When I See You Go It Hits Me Like A Hammer 06.04.2007

Sweet Moses - When I See You Go It Hits Me Like A Hammer
Yksi suosikkibiiseistä Mikserissä ehdottomasti! Alkuriffi, kertosäe, kaikki: parhautta! Todella koukuttava. Jos jotain pitää kaivata niin lauluun vielä lisää voimaa.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Conspiracy - Behind The Lies 06.04.2007

Conspiracy - Behind The Lies
Miksaus ja äänitys huippuluokkaa. Biisinä aika perus-hyvä, laulajan tarvitsisi hieman parantaa englantiaan ja sanoitus ei ole mikään ihmeellinen. Hieman mitäänsanomaton biisi, en keksi enempää sanottavaa tästä.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Crowlée - Better Than Me 07.04.2007

Crowlée - Better Than Me
Axl Rose tulee väkisinkin mieleen tämän kappaleen laulumelodioista ja -saundista. Tämä biisi on kyllä kutsumani "mikseri-syndrooman" vastakohta: laulaja tuntuu vetävän kovemmalla tunteella ja taidolla kuin bändi. Saattaa johtua ihan miksauksellisistakin syistä, jotenkin bändi jää todella lättänäksi ja taustalla olevaksi. Hyviä melodioita tässä, ja minuun vetoavaa 70-lukufiilistä, jota luo nuo Hammondit muunmuassa. 9-
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aeiouaih - Regression 06.04.2007

Aeiouaih - Regression
Hienon kappaleen sattuessa kohdalle on vaikea keksiä paljoa sanottavaa, muuta kuin hehkuttaa kaikkia elementtejä erikseen. Sanotaan nyt vain että kaikki kunnossa ja kymppi.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Free Soul - Game Over 06.04.2007

Free Soul - Game Over
Huh huh... Mahtavaa. Ei ole kyllä pahemmin lisättävää aiempiin hyviin kommentteihin. Tämä nousee mukavasti ja hellästi päähän kuin hyvä kuohuviini. :)
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aeiouaih - Cycles (luomudemo) 06.04.2007

Aeiouaih - Cycles (luomudemo)
Kaunis tuo kitaran intromelodia, samoin laulu. Kappaleen rakenteen suhteen sulla on todella hyvä maku, biisi alkaa kehittyä eteenpäin sille juuri kypsään aikaan. Vaikka lyhyt kappale onkin niin nautin siitä kuinka se kehittyy. Tämän pystyy kuvittelemaan hyvin jonkun levyn lopetusraitana.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dorian Crew - Masters Nutz 25.04.2006

Dorian Crew - Masters Nutz
Kannattaa mainostaa hieman paremmille kommentoijille tätä kappaletta. Aivan loistava kappale. Fanitan. Tätä lisää. Mahtava tuo huilu :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele TakkuTakiainen - TakkuTakiainen Amolli Improvisaatio 1998 26.03.2006

TakkuTakiainen - TakkuTakiainen Amolli Improvisaatio 1998
Kaunis alku ja kaikenkaikkiaan hieno pianokappale. Pientä haparointia soitannassa kuitenkin kuuluu välillä ja tuntuu että joissain väleissä menee epätahdissa tai ainakin liian epätavanomaisessa tahdissa :) Pääosin kuitenkin varsin nautittava teos. Olisin vain halunnut kuulla enemmän, loppuu varsin lyhyeen. Siis: tätä lisää.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele HARMA - Maailma Häpeää meitä 28.03.2006

HARMA - Maailma Häpeää meitä
Varsin kivat riffit tässä. Meininkiä ei puutu. Pettymys tulee kertsin alkaessa: vaikka laulaja on vetänyt tunteella niin pitäisi myös pysyä nuotissa... Alku menee kuitenkin suht mukavasti oikeissa sävelissä. Soolo on hyvä sen jälkeinen "rikkaita ja köyhiä"-väliosa toimii, kuten muutenkin biisin rakenne on varsin toimiva.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele RekaStudiot - Misrlou 06.03.2006

RekaStudiot - Misrlou
Ai, tämä on tämä veisu! :) On kyllä hyvä melodia. Tulee heti Pulp Fiction ja aavikko mieleen. Itse biisistä sen verran, että kitarointi on osaavaa. Jonkun pikkuvirheen taisin huomata, muttei se pahemmin häirinnyt. Se kuitenkin häiritsee, että muut instrumentit soivat aivan liian lujalla ykköskitaraan nähden. Tuo säestys meinaa ärsyttää alussa: yksitoikkoisen, liian kovalla soivan säestyksen kanssa helposti niin käy (onko se nailonkielinen kitara vai syntikka vai mikä?). Rummut soivat myös aika kovalla kitaraan nähden, ykköskitara jää aivan liikaa taustalle vaikka sen pitäisi olla se pääinstrumentti tässä. Vielä kun soitto toimii noin hyvin, niin rohkeasti vaan kitaraa lujemmalle (tai muita hiljemmalle). Jotain omaa tulkintaa kappaleeseen olisin ehkä kaivannut, ja ehkäpä myös enemmän instrumenttejä.. Olin kuulevinani pianoakin kitarariffejen loppuun, se vasta olikin hiljaa. Pikkasen lujempaa sitä että se kuuluu kunnolla niin biisi tuntuu heti täydemmältä. Mahdollisesti jotain railakkaampaa rumpufilliä, täytettä ja sisältöä ylipäätään lisää. Nyt biisi jää aika "kuivaksi" ja tyhjäksi. Rummut kyllästyttivät hieman, kun oli se sama komppi koko ajan. Biisi oli kuitenkin sen verran lyhyt, että mitään vakavampaa kyllästymistä ei tullut ja tästä jäi lopuksi kuitenkin ihan hyvä maku suuhun (vaikka kritiikkiä tulikin aika lailla).

Kommentti kappaleesta Kuuntele Crowlée - False Rocker 07.04.2007

Crowlée - False Rocker
Taitaa olla vanhempi biisi, josta kielii hieman amatöörimäisempi saundi, esim. bassorumpu kuulostaa hölmöltä. Silti tämä maistuu tuoreemmalta, riffeissä on enemmän ytyä kuin muissa biiseissä, enemmän tarttumapintaa ja mieleenjäävin kertsi. Nämä laulut on kyllä aivan ainutlaatuisia Mikserissä, en kyllä tällästä mahtavaa falsetti-rokkikukkoilua (ainakaan onnistunutta) ole täällä kuullut. Älä kuuntele missään nimessä -genreluokitus on ihan turha, tämä on teidän biiseistä paras. 9+
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Around The World - Jamaica Bar 28.03.2006

Around The World - Jamaica Bar
Tämähän on loistava! En tiennytkään että pidän reggaesta :D Saksofoni on aivan mahtava. Ainoa mikä hieman häiritsee on nuo perussyntikkasaundit, mutta eipä nekään paljoa. Aivan loistavaa! Aika kova saavutus saada antamaan kymppi jostain sellaisesta genrestä jota en edes kuuntele, mutta nyt se kyllä tippuu. Tästä jäi kyllä hyvä mieli.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele APADITUS - ODOTTAMINEN KOITUU...! 25.01.2006

APADITUS - ODOTTAMINEN KOITUU...!
Hyvä meininki tässä, tätä lisää :) Tykkään tälläsestä hyvin blues-vaikutteisesta rokista. Soitanta toimii hyvin ja rumpali, basso ja kitara pelaavat mallikkaasti yhteen. Kitaristi on varsinkin taitava. Laulua olis kyllä kiva kuulla, vaikka toimii tämä tälläisenäänkin.. Äänenlaatu on vaan niin treenikämppätavaraa, että tällästä ei kauheesti tuu pistettyä soimaan (niin ja laulunki puute vaikuttaa siihen). Eli miksaukseen, äänenlaatuun yms. saisi vähän enemmän panostaa - soittotaidot ON hallussa. Propsit siitä, että tämä on kertaotolla soitettu!! Menkää studioon perkele ja hommakkaa osaava laulaja ;)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Apollon - Witnessing the Prophecy of Oraculum 11.01.2006

Apollon - Witnessing the Prophecy of Oraculum
Tässä on kyllä niin samantyyppinen tunnelma kuin Doorsin The Endissä, joka on pelkästään hyvä asia. Mielikuvat ja tunnelma ovat niin suuressa osassa, että kappale jää tavallaan taustalle. Elävästi tulee mieleen pitkä taivallus aavikolla... Johtuu todennäköisesti siitä Doors-elokuvan kohtauksesta missä tämä The End soi. Todellista trippailua. Kitara on mukavan kuuloinen ja soitto luonnistuu hyvin. Basso kumisee liian kovalla, piti pistää pienemmälle. Äänenlaatu on se, mikä tässä eniten häiritsee. Jos laatu olisi parempi, tulisi kymppikin lähemmäs ja tätä voisi kuunnella oikein rentoutumismusiikkina. Kyllä tätä nytkin on tullut paljon taustalla soitettua. Tunnelma on huippuluokkaa. Loistavaa!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Deadly Maids - close your eyes 06.04.2007

Deadly Maids - close your eyes
No niin! Asiallinen meno biisissä. Riffi on täyttä rautaa ja saundit mukavan mureat. Laulu ehkä hieman tahtoo hukkua välillä kitaran alle, ainakin matalammalta lauletuissa kohdissa ja muutenkin biisi meinaa mennä hieman puuroksi välillä, joka syö tehoa... mutta hyvä maku tästä suuhun silti jäi. Arvosanaksi vahva 8.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele CHB (R.I.P.) - Rascal 11.01.2006

CHB (R.I.P.) - Rascal
Ensivaikutelma oli että kylläpä on loistava biisi. Alkuriffi nimittäin vakuuttaa heti ja ite ajattelin vaan heti aluksi että "asiaa" :) Useampaa kuuntelukertaa tämä ei kuitenkaan kestä - ehkä vähän turhan mainstream tämä on mun makuun. Biisi on kuitenkin tarttuva ja riffittely puree. Laulu on myös hyvää ja ylipäätään kaikki elementit on kunnossa. Vaikka tämäntyyppiset soolot ovat aika loppuunkulutettuja niin kyllä se tähän sopii. Täytyy sanoa että kyllä teillä on rahkeita saavuttaa suuren yleisön suosio.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Keisari - Ihollani 25.01.2006

Keisari - Ihollani
Kun näin vaikutteissa Apulannan ja varsinkin Uniklubin, pelkäsin pahinta, mutta ihan sitä tämä ei ollut. Samoin suomirock saa minut suhtautumaan genreen aika skeptisesti - pakkaa olemaan melko tasapaksu genre! Ja niin oli kyllä myös tämä aika tasapaksu biisi, valitettavasti. Tämä on tälläistä radiosoittotavaraa joka minuun ei oikein iske, mutta uskon että varmasti moniin iskee. Saundit ovat hyvät ja bändi koostuu osaavista soittajista ja laulu on hyvää... Pari poikkeusta tuohon lauluun kuitenkin on: varsinkin tuo "varjona viedä (tjsp.) LÄPIIIH" kuulostaa huonolta. Sanat ovat melkoista perushuttua. Propsit kuitenkin kelvollisesta kertsistä ja rokkaavasta riffistä! Ei oikein minuun iske, mutta biisissä on hittipotentiaalia, sekä tuotannossa ja soitannossa on osaamista. Omalla asteikollani antaisin varmaan 7, mutta koska tämäntyyppinen musiikki ei oikein minuun ylipäätään iske, niin mieluummin jätän arvostelematta. Omassa sarjassaan voisi hyvinkin olla jtn 8½:n luokkaa...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Too Ugly LTD 11.02.2006

Kalkutan Konepaja - Too Ugly LTD
Tuon intron perusteella voisi kyllä odottaa jotain paljon huonompaa. Kitaran perusriffi luo hyvän fiiliksen, mutta loppua kohden se alkaa jo kyllästyttää. Variaatioita vieläkin enemmän siihen ehkä tarttis, vaikka tuossa puolen välin jälkeen niitä onkin jo ihan kivasti. Silti, ihan noin yksinkertaista riffiä ei saisi toistaa näin paljon. Muutenkin biisin pituutta olisi voinut lyhentää, olisi toiminut huomattavasti paremmin. Rumpukompit on neroutta :] Kaukana tavanomaisesta, mutta toimivat todella hyvin!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Aeiouaih - Maybe 11.01.2006

Aeiouaih - Maybe
Kertsi on todella hyvä, mutta oikeastaan kaikki muu meni vähän toisesta korvasta sisään, toisesta ulos. Tosin toinen kuuntelukerta pelasti heti aika paljon, varmaan tulen pitämään tästä kuuntelukertojen myötä enemmän ja enemmän. Kitarasaundi on omituinen, mutta tykkään siitä. Kitarointi on mukavan rentoa ja sen yhteispeli hyvien bassokuvioiden ja hyvänkuuloisen laulun kanssa vakuutti. Basso on kyllä liian kovalla kuten jo moni onkin todennut, se syö vähän tehoa muilta elementeiltä. Ehkä eniten parannettavaa on laulussa, vaikka onkin jo mukavaa kuunneltavaa, mutta siitä vain yksinkertaisesti on helpointa kuulla virheet ja sitä tulee herkiten kuunneltua (ja yksi syy on myös se että basso ja kitara ovat yksinkertaisesti niin hyvät :]). Vaikea on kyllä sanoa, että mikä siinä laulussa sitten mättää.. Ehkä se ääni jotenkin tulee hieman väkinäisen oloisesti ulos ja pientä "hönkimistä" on kuultavissa. Tunnelma ja äänimaailma on hieno.. Tätä lisää.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Speed Moses - Back From Hell 25.01.2006

Speed Moses - Back From Hell
Mainostit tätä projektia jo lokakuussa, mutta jostain syystä en ole arvostellut, vaikka ainakin nyt ihan pidän näistä teidän biiseistä ihan.. Ehkä se oli se spagetti-western sana, joka teki minut niin ennakkoluuloiseksi ja siksi joko en ennakkokäsityksen takia tykännyt tai jätin kokonaan kuuntelematta... Miten hemmetissä spagettiwestern liittyy tähän?? :D Tämä taitaa olla miksattu kuulokkeet päässä? Kuulostaa nimittäin paremmalta kuulokkeilla kuin kaiuttimilla. Kuulokkeilla pitää usein ammattilaisten tekemissä biiseissä varsinkin bassoa pistää kovemmalle ja tässä sen huomaa - kaiuttimilla basso kumisi sitten aivan liian lujalla! Ylä-äänet kuuluvat myös hyvin, mutta keskiäänet ei sitten kuulu juuri yhtään, mikä on todella surkeaa varsinkin kitaran kannalta, sen pitäisi olla "ärjyvämpi". Tarkkuutta siis miksaukseen ja mielellään biisin kuuntelua eri kokoonpanoilla... Kitara+basso vakuuttaa eniten tässä. Riffi on ok. Laulusaundi nyt ei oo kauhean hyvä, hieman väkinäisen kuuloinen. Samoin lausuntaa sais parantaa kun kerran enkuksi laulaa. Korvaan ei oikeastaan pahemmin ota.. On muuten mahtava tuo nopea bridge ennen viimeisiä kertosäkeitä.. Itse kertsi jättää ehkä hieman kylmäksi.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Speed Moses - Daye 25.01.2006

Speed Moses - Daye
Tässä on kumisevin basso. Siksi kuulostaa pahimmalta kaiuttimissa, mutta toisaalta aika kuulokkeilla kuunnellessa se kauhea kumina onkin vain enää bassopainotteinen kitaravalli, joka ei häiritse. Laulu kuuluu välillä tosi hiljaisella. Kyllä tätä kuuntelee, mutta tässä biisissä ei kyllä oikein mikään osa-alue herätä huomiota..
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Speed Moses - Red Eye Apocalypse 25.01.2006

Speed Moses - Red Eye Apocalypse
Tämä biisi eroaa miksauksellisesti noista kahdesta muusta.. Siinä on edelleen vikaa, tällä kertaa kuulokkeet ei paranna asiaa.. Varsinkin laulu häiritsee, se kuulostaa siltä kuin kuuluisi puhelimesta. Vähän turhan pitkäksi vedetty, ehtii kyllästyä. Kitarariffittely ja -saundit ovat edelleen parasta. Biisi kulkee todella ponnekkaasti, mutta kuten sanoin, ehtii jo puuduttaa kuuntelijan. Aika perusrokkiahan nämä on, siksi tulee aika vaatimattomiakin arvosanoja... Laulussa on eniten parannettavaa.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Nosdrama - Cold trails, long roots 28.03.2006

Nosdrama - Cold trails, long roots
Alku on hieno. Kertosäe on kova (laulu hukkuu siinä, mutta taitaa olla tarkoituskin). Tunnelmallinen on tämäkin. Suomea on kyllä liikaa tuossa laulajan englannissa mukana, lausumista saisi hioa. Loistava biisi anyway. Tässä on kyllä sitä mieleenjäävyyttä, jonka puutteesta tuota Nemo ante...-kappaletta vähän kritisoin. Tästäpä ei pahemmin valittamista keksi, lisää tätä! :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sweet Moses - Black Tulip 06.04.2007

Sweet Moses - Black Tulip
Jeah, hittibiisi. Asennetta ja koukkuja löytyy.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Roomful of Emptiness - Rain 04.01.2006

Roomful of Emptiness - Rain
On ollut tarkoitus kommentoida jo ajat sitten, mutta se on vaan jäänyt. Biisejä olen kyllä kuunnellut, mutta palautteen anto on unohtunut. Here goes. Tämä kappale vakuutti kyllä heti alkuun, tiesin jo alussa, että tästä tykkään! Aika minimalistista, ei sitä nyt valtavia määriä soittimia tarvita hienon tunnelman luomiseen! Tätä on aika paha lähteä analysoimaan sen kummemmin, sanottakoon nyt että kitaran saundista ja kitaroinnista ylipäätään pidin kovasti, rummut ja basso olivat todella hyvin tehdyt, ei pistänyt yhtään korvaan, kuten koneella tehdyt yleensä tuppaavat tekemään - aidoilta kuulostivat siis. Biisi on hyvä, mutta uskon että ei ehkä mulla kestäisi kovin montaa kuuntelua (tai ainakaan kovin tiheään), siksi ei kymppiä, vaan "vain" ysi :)
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Desert Pésula - Storm of the Sun 25.01.2006

Desert Pésula - Storm of the Sun
Ketuttaa. Miksei tätä oo mitenkää yritetty edes muuttaa niin, että ääni kuuluu molemmista kaiuttimista? Se kun ei ole kovin vaikeaa. Piti itte muuttaa tämä sellaiseksi, että voi paremmin keskittyä kuuntelemaan ite biisiä, josta ei oo kyllä itteasias kauheasti sanottavaa. Ihan jees sävellys ja sopivan vaihteleva. Soolosta tykkään ja laulajaa edelleen kaipaan, se kun toisi vielä lisää vaihtelevuutta. Äänenlaatu on harmillisen huono...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Creepy Dölls - Shake It 28.09.2005

Creepy Dölls - Shake It
Bluesrockia! Kolahtaa mulle, mutta biisi on aika sekava. Välillä tulee ihan hyviä kohtia, mutta... Punainen lanka puuttuu
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Creepy Dölls - Bore Me (idiot radio version) 28.09.2005

Creepy Dölls - Bore Me (idiot radio version)
On vähä jotenki radiomman oloinen tämä biisi... Kitara on vähä näkymättömämmässä osassa tässä, lyhyttä sooloa lukuunottamatta.. Tässä on panostettu enemmän tarttuvaan lauluun, joka on kyllä onnistunut...Ei siltikään kolahda muhun aivan täysillä, ihan jees.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Creepy Dölls - Desert Son 28.09.2005

Creepy Dölls - Desert Son
Tästä ei kyllä meininkiä puutu! Kaikki palaset loksahti kohdalleen hyvin, ja biisi on tarttuva!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Creepy Dölls - Red 28.09.2005

Creepy Dölls - Red
On vähän diskanttiset äänet, mutta amatööribändin resurssit ovatkin rajalliset, joten annettakoon anteksi. Kitarointi on hyvää ja tarttuvaa.. letkeää.. Laulu ärsyttää välillä kaikkine "FUCKING INSANE"-huutoineen ym.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Gotham City 11.02.2006

Kalkutan Konepaja - Gotham City
Näistä kuuntelemistani biiseistä tämä on ehkä vähiten omaperäinen. Kova meno tässäkin on, mutta jotain vain puuttuu - ei säväytä. En edes osaa sanoa mistä johtuu. Livenä kuitenkin toimii varmasti. Hauskin on batman-väliosa ja sen jälkeen räjähtävä meno - siinä vaiheessa fiilis toimii hyvin, mutta kyllästyn pian sen jälkeen aika nopeasti. Soolo on mukava, harvemmin mikseri.netissä kuulee näin hyviä.. Fade outista en sitten taas tykkää, jotenkin vaan tuntui siltä että kun soolo sai fiilikset nousemaan ehkä eniten koko biisissä, niin sitten feidaataankin jo pois.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele förderband - the lick 23.04.2006

förderband - the lick
Mitäs tässä. Ei tätä voi kuin ihastella, kunpa itse osaisin tehdä samanlaista riffittely+breikibiittiä. Fatboy Slimin parhaat hetket tulee tosiaankin mieleen. Huilun soittama melodiapätkä on tärkeä lisä. Kitara kun tekee äänimaailmasta paljon tunkkaisemman - hyvää vastapainoa sille. Kieltämättä tämä saattaisi tarvita jotain vokaaleja/lisäliidiä, mutta menee tämä näinkin, varsinkin kun biisi pidetään lyhyenä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Anyday 11.02.2006

Kalkutan Konepaja - Anyday
Varsinki alkupuolisko on mahtava. Tunnelma on kohdallaan! Rummut kajahtelee, basso ja kitara tulevat mukaan todella hienosti. Myös pintaan miksattu laulu toimii hyvin, on hyytävää, kun tuntuu että laulaja laulaa aivan korvan juuressa. Odottava tunnelma luodaan todella hienosti. Biisin lähtiessä hetkeksi käyntiin pahiten pistää korvaan rummut, joita on kompressoitu aivan liikaa. Kitarasaundi toimii hyvin. Tämän jälkeen tuleva "odotus-osa" on ehkä liian pitkä. Biisissä on muutenkin liikaa odottelua ja liian vähän sitä itse menoa. Ehkä osioiden epätasapainostakin johtuu se että biisi tuntuu vähän liian pitkältä. Kertsi on hyvä, vähän ehkä kyllästyy tuohon "any day, every day":n hokemiseen, mutta se on aika pieni miinus.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dj Papa - Transcendental love (Radio edit) 27.07.2005

Dj Papa - Transcendental love (Radio edit)
No tässä heti alkuun maistuu siltä, että nyt on pakkaan heitetty enemmän persoonallisuutta, vaikka lopputulos onki sitte aika tosi PERUStrancemättö, kuten jo kaikki onki sanonu! Mutta sekin on jo jonkunasteinen saavutus! Kyllähän tätä voi jo melkein johonki kaupallisiin biiseihin verrata! Sen huomasin että melodia on hyvin samantapainen kuin mun And The Storm Risesissa, mutta vaan eri sävellajissa :P Sattumaa? Tod. näk.! Onhan molemmissa aika simppeli melodia, joten ei ihme jos on samankaltasuutta! Tämä on kuitenki selvästi parempi kuin And The Storm Rises! Biisi loppuu kyllä aika rumasti kesken :\ Jonku loppuprogression olis voinu edes vetää tai jotain, ei pituus siitä olisi paljoa kärsiny, ku tämä tälläsenäänki on alle 3 minuutin kipales! Aika lyhyt... Mutta joka tapaukses, tässä on oikeestaan kaikki perusasiat kohillaan, nyt vaan tarttis viä lisää luovuutta ja monimutkasuutta melodioihin, rakenteisiin, rumpukuvioihin ym. jne..... Jätän arvosanan antamatta jälleen... joku 7½ omassa skaalassa, ennen olisin antanu jonku ysin vaikka, tai ehkä jopa kympin...

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Plan Remix - Quando? 30.09.2005

The Plan Remix - Quando?
:DD Eros Ramazotti?!!? En mä tälläsestä tykkää, mutta hymyilyttää kyllä.. Parempi jättää kokonaan arvosana antamatta.

Kommentti kappaleesta Kuuntele D.I.G. - Blasta! 30.09.2005

D.I.G. - Blasta!
Kovis!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dj Papa - Inhamanera 27.07.2005

Dj Papa - Inhamanera
Hm, pyysit kommentteja, eli saamas pitää! Vaikea sanoa tästä mitään uutta... mitään, mitä ei olisi jo kertaalleen todettu, mutta pistetään nyt kaikki, mitä tulee mieleen: Tuo melodia, jolla koko biisi alkaa, on kekseliäs, pisteet siitä! Jossain vaiheessa, vaan alkaa pikkasen ärsyttämään, kun sitä toistetaan koko ajan, onneksi soitin edes vaihtuu välillä! Koko kappale kulkee liikaa pelkästään vaisuhkojen (tosin hyvin miksattujen) rumpujen ja 1-2 korkean melodiasoittimen (jo[t]ka soittaa sitä samaa melodiaa alusta loppuun! :\ ) varassa! Rumpuihin&bassoon kaipaisin lisää kikkailua ja erikoisuutta, yhtä hyvällä miksauksella. Nyt kompit ovat aika perus- ja rumpu-&bassosaundit samaten. Melodiasoittimiin lisää keskiääntä ja bassoa, nyt on lähinnä vain noita korkeita ääniä, jotka alkaa jossain vaiheessa lähes ärsyttää! Esim. 1:20:ssä on hyvä kohta, kun padit soivat lujalla, tällaista lisää! Melodioihin itseensä saisi laittaa jotakin lisää, nyt vaan soitetaan tuota samaa tai pieniä variaatioita siitä, vaikka onkin hyvä, tarttuva ja kekseliäs riffi sinänsä... Plussaa siitä, että et venyttänyt biisiä liian pitkälle, tämän pituisena se on just hyvä, mielenkiinto ei pääse lopahtamaan! Kritiikkiä tuli nyt aika reippaasti, mutta :P onhan tuon tekemisestä jo aikaakin reilu puoli vuotta, oot varmaan ehtiny -taas- kehittyä tuosta aika paljon!? Koska tulee täysin uutta, kesäistä matskua?! :P Miksaajana alat olla jo melkoisen hyvä, mutta melodiapuolella, joka onkin se vaikein, on eniten petrattavaa... Tämä oli aikasna "laiha", lisää täytettä vähän joka puolelle niin hyvä tulee, vai onko minimalismi se sun juttu? Arvosanaa en viitsi senkää takia antaa, kun en tällaista enää pahemmin kuuntele:jos olisin armottoman rehellinen, se olisi kork. 7! Eli ehkä paree säilyttää nyk. hyvä keskiarvo...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Planeth - Cruel and Mighty 30.09.2005

Planeth - Cruel and Mighty
Hyvät saundit. Eihän näin hyvälle sooloilulle voi antaa muuta kuin kympin!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dj Papa - A house full of acid 27.07.2005

Dj Papa - A house full of acid
No tämä nyt on niin Wanha, että paljoa en jaksa sanoa tästä.. Ei varmaan kauheasti kiinnostakkaa :D Parhaimmillaan tämä biisi on vitun hyvä ja pahimmillaan aika... mielenkiinnoton.. Pointti on kuitenki se, että tässä on ehkä eniten ainesta mun mielestä... Tai jotenkin täyden tuntuiselta vaikuttaa aika ajoin! Tuosta "rätinäjutusta" tykkään, samoin nuo organit on ihan jees.. ja rumpukikkailut.. ja spiikit! Toisaalta taas tuo eka 0:25 alkava melodiasoitin on suorastaan koominen :| ... Ja basso on aika... ilmeetön.. tylsä, mutta eipä sitä kauheesti tuu kuunneltuakaan, kun se yleensä jää vaan taustalle, paitsi alussa pistää korvaan. Efektailut ja "täyteäänet" on hyviä ja haitsukikkailut jne.... Positiivinen olo jää tästä piisistä, positiivisempi kuin Inhamanerasta, vaikka I onkin onnistuneempi - tässä on jotenkin enemmän ainesta mun mielestä! ...ehkä pikkasen lyhemmäksi olis saanu jättää...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Moses Hazy - Judas of Today 30.09.2005

Moses Hazy - Judas of Today
Letkeää ja hyvä meininki! Eipä tässä juuri valittamista!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele helsinki blues driver - There Are Many Among Us Leaving 28.09.2005

helsinki blues driver - There Are Many Among Us Leaving
Todella haikea, kaunis kappale.. Pääteema hiljaisemman kohdan jälkeen toimii juuri toivotulla tavalla - iskee! Pitkiä nämä kappaleet on ja tämäkin lähemmäs 7-minuuttinen.. Aika kului silti nopeasti vaikka ainoastaan kuuntelin kappaletta ja mietin, mitä siitä kirjoittaisin! Onko uutta materiaalia tulossa joskus? Näiden kahden uudemman julkaisemisestakin on jo yli vuosi... Olisin todella kiinnostunut vaikka ostamaan näin mahtavaa musiikkia!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele helsinki blues driver - Flush The Day 28.09.2005

helsinki blues driver - Flush The Day
Kappaleen nimi istuu hyvin. Kiva tyhjentää päivän ajatukset pois päästä loistavan musiikin avulla, kun palaa väsyneenä kotiin. Varsinkin "maalaukselliset" trumpettiväliosat ovat mahtavia.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele helsinki blues driver - next train 28.09.2005

helsinki blues driver - next train
Todella tunnelmallinen kappale tämäkin.. Jotkut valittivat sanoitusten yksinkertaisuudesta, mutta mun mielestä yksinkertaisuus toimii tässä paremmin! "Kaukaiselta" tuntuva laulu ja tunnelmointi trumpetilla (?) iskee muhun kyllä täysin. Tästä tulee myös vähän mieleen Massive Attackin parhaimmat tekeleet. Yksi parhaimmista mitä olen mikserissä kuullut! Ehdottomasti.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele helsinki blues driver - the morning blues 28.09.2005

helsinki blues driver - the morning blues
Todella tunnelmallinen kappale! Sellaista musiikkia, jota voi keskittyä vain kuuntelemaan... Vaikka kohdat toistavat välillä itseään melko kauan ja biisi on näin pitkä, kuunteluinto ei silti herpaannu tunnelmallisuuden ja laadukkuuden takia. Kitarasaundit ja saksofoni ovat mahtavaa kuunneltavaa!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Taxi 11.02.2006

Kalkutan Konepaja - Taxi
Nonniin, viimeinkin jaksan sitten arvostella näitä teidän biisejä... Ensinnäkin, jos voisi faniutua yksittäisille biiseille, niin faniutuisin tälle! Tässä ei mitään turhia monimutkaisuuksia tarvita, simppeli kitara pelaa hienosti yhteen "psycho billy"-bassoveivauksen kanssa. Laulaja on todella osaava, ja vaikka pienestä suomiaksentista on valitettu, ei se ainakaan minua häiritse! On lausunta kuitenkin _selkeästi_ keskivertoa parempaa. On kyllä varsin mukava meno tässä. "I drove the whole summer without brakes" osuu kyllä niin nappiin, sopii hyvin meininkiin :) Tämä biisi, toisin kuin nuo muut, loppuu lyhyeen, joka on kuitenkin nimenomaan hyvä juttu, koska on hienoa kun biisi loppuu siihen kun on hyvä meininki eikä ehdi kyllästyä. Tuo "something is said about the brakes" on hauska. Loistava biisi aamulla, kun haluaa saada päivänsä kunnolla käyntiin.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele INCH - Alone 28.09.2005

INCH - Alone
Tämä on kyllä mahtava biisi! Rollen ääni on hyvä ja kitarat on rouheat! Ainoa asia mistä en oikeen pitäny oli kertosäkees nuo lopputavut, jotka on vähän tuollaisia "itkeviä".. "Meet my only Frie-HEEND".. mutta muuten - witu hyvä
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele INCH - Play To Lose 28.09.2005

INCH - Play To Lose
Tarttuva biisi, sopi hyvin keikan aloitusbiisiksi
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele INCH - Happy 28.09.2005

INCH - Happy
ROKS. Varsinki livenä :)