Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Lähetetyt biisikommentit

Yhteensä 160 kommenttia.

Kommentti kappaleesta Kuuntele OffBlast - Entente Cordiale 27.04.2009

OffBlast - Entente Cordiale
Ihan mukavan oloinen fiilistely. En löytäny tästä itselleni mitään kovast vetoavaa. Tälllaisia perus kitara fiilistelyjä on tullu vastaan jo ihan liikaa. Tästä en kyennyt löytämään tunnelmaa enkä koukkua. Myös liian pitkäks tää venähti. Ei ollu mun juttu.
4

Kommentti kappaleesta Kuuntele AlfaKalle - Das Papier 27.04.2009

AlfaKalle - Das Papier
Perus tempo kyllä nytkyttää ihan mukavasti, mut biisin huumori ei oikeastaan aukea ollenkaan. Olen ehkä kielitieteellisesti rajoittunut ihminen tai kategoria huumori on laitettu vaan vittuillessaan. Tästä jokatapauksessa puuttuu sellainen fiilis ja tunnelma sekä koukku joka tekee perus biisesitä kuunneltavia. ei iskeny.
4

Kommentti kappaleesta Kuuntele Killing Kind - Disease... Enter the Maggots 22.04.2009

Killing Kind - Disease... Enter the Maggots
Tässä oli sitä mistä pidän.. Kova meno ja oksat pois meininki... Toi väliosio oli mun mielest vähän tarpeeton, ja biisin pituus oli mulle liikaa. Mut niin kait se on ettei punkkarit ja hevi miehet ikinä täysin ymmärrä toisiaan. Hevi miehet on vaan liian hyviä soittamaan :D Soolo soi kyl tosi hyvin. Paljon hyvää mut ei vieläkään osunu ihan kymppiin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Killing Kind - Drain Away 22.04.2009

Killing Kind - Drain Away
Verse on loistava! Toimii kaikilta osiltaan. Muuta tästä en sit irti saanutkaan. Kaikki muu on jotain epäloogista soittelua ja yksi kitaristin itsetyydytys osio. Liian monimutkaista. Mut versen suora munille potkiva mättö toimii mulle. Kertsin taustalla soi ihan hyvä riffi mut jotenkin ponnettomaksi jää. Keskimääräinen biisi lopuujen lopuksi.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Renegade Ride - Crusader 22.04.2009

Renegade Ride - Crusader
Verse toimii hyvin raskaan kompin ja viipyilevän riffittelyn kanssa. Kertsistä jää tollainen koop arponen tunnelma joka ei juuri vaikutusta tehnyt. Muuten hyvin onnistunut. Mut kertsi on aika mitäänsanomaton.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Exoar - Brutal Crime 19.04.2009

Exoar - Brutal Crime
Ihan kohtuu hyvää tykitystä mut mun makuun intro on hieman ponneton... Johtuu ehkä rummuista. Mut laulun alkaessa meiniki paranee. Tää jää mun makuun liikaa laahaamaan joissain vaiheessa. Väliilä meno on kuitenkin todellakin kovaa. Tää on mun makuun myös liian pitkä! Biisi on periaatteessa jo kuultu puolessa välissä, eikä liian pitkäks venyvä soolo auta asiaa yhtään. Alempaa keskisarjaa.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fillari - Kevät saa mut 27.04.2009

Fillari - Kevät saa mut
Aika perus tanssilava fiilistelyä... Tää sopii tanssilavoille kuin nyrkki tappelu karaoke iltaan. Muutenkin todella hyvin toteutettu genressään. kiistatta hyvä tanssi biisi. Ainut valituksen aihe mulla on hieman ponneton tunnelma. Tällaisen biisin voisi tehdä tunteikkaamminkin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marccus - Talk 18.04.2009

Marccus - Talk
Aika jazzahtava tunnelma. Toi tinapilli osuus on hyvän kuuloinen. Muuten biisi vaihtelee tylsän ja mielenkiintoisen välillä yhtä nopeasti kuin Kimi Räikkönen renkaita monsuuni osakilpailun aikana. Jää lopulta keskinkertaiseksi... Jos olis ollu joku koukku mikä jää päähän niin olis ollu parempi. Nyt tästä jäi sekava mielikuva.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Evolution (2002 - 2010) - Damned 18.04.2009

The Evolution (2002 - 2010) - Damned
Intro on hauskan epätyypillinen. Aika miehekäs karjaisu potkii biisin vauhtiin todella hyvin. Kertsiin nostatus olisi saanut olla vähän enemmän nostattavampi niin sanotusti niin kertsikin olis saanu lisä pontta! Biisi potkii keskimäärin ihan hyvin mut ei niin kovaa kuin intron jälkeinen karjahdus antaa olettaa... Ihan keskihyvää mättöä kuitenkin mut ei kyennyt pitämään alun vauhtia yllä.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Just Got Paid - I'm a Dog 13.04.2009

Just Got Paid - I'm a Dog
Haiskahtaa 60 luvulta ja jazz hengeltä. En oikein saa kiinni. Laulu osiot tuntuvat toimivan ja soittokin rullaa näppärästi. Tää pitää ehkä kuunnella uudestaan ennen kuin tän tajuaa kokonaan. Näin yhdellä kuuntelulla jäi hieman etäiseksi, ei saavuttanut tunnelmaa aivan niin paljon kuin olisi pitänyt. Hyvin soitettu ja esitetty, mut se jokin puuttuu. Ei tätä silti voi missään nimes sanoo huonoksi.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fillari - Päivätyö 10.04.2009

Fillari - Päivätyö
Hauska rytmi tässä biisissä! Sanat on myös hauskat ja laulu toimii.. Biisi on rakennettu hyvin mutta muutamat kohdat ei oikein mun korvaan sovi. Tuntuvat ns. epäriimeiltä tai olevan pois rytmistä. Tämä saattaa tosin olla tietoisesti käytetty tehokeino. Ainakaan näin off the top ei muhun iskeny noilta osin. Mut paljon hyvää täs biisis. Parempaa keskitasoa. Erinomaisen biisin arvosanaan vaadittava koukutus jäi silti etsimään itseään.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Evolution (2002 - 2010) - Hey You 13.04.2009

The Evolution (2002 - 2010) - Hey You
Intro rullaa hyvin ja munakkaasti. Saundit on mukavan jyhkeät, tempo olisi saanut olla nopeempi mun mielest. Olis palvellu meininkiä paremmin. Laulajalla on mukavan messeä ääni ja verse on tikempi kuin neitseellinen persereikä. Biisi kuitenkin tuntuu juuttuvan paikalleen eikä pankin räjäyttävää voima kertosäettä näy tai kuulu... Soolo on kyllä hyvä mutta kertsissä ei musta ole tarpeeksi voimaa ja junnaamisen tunne juuttuu mieleen kuin aikainen krapula paska pöntön laidoille. Hyvin vähän päässä loistavasta mutta putoaa alle keskitason junnaamisen takia joka jäi mua häiritsemään.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele vanhat ehjät - Control Substance 10.04.2009

vanhat ehjät - Control Substance
On aika hyvin kyllä kopsattu alku saundit tähän biisiin :D liekö tarkoituksen mukaista vai ei sillä ei ole väliä. Hyvä biisi silti! Mä pidin tällaisesta basson tukemasta versestä ja tollasesta hakkaavasta kertsistä. Myös ainut kohta jossa kitaralle annetaan suurempi rooli eli pää riffi toimii hyvin. Biisi on luotsattu hyvin saundien ja kliseiden ristiaallokon läpi. Kyl tän kuuntelis uudestaan.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Novax - Vanhat biisit (2003-2009) - Big & Bad & Wild [Dj Novax´s Summer Styles 2009 Mix] 11.04.2009

Novax - Vanhat biisit (2003-2009) - Big & Bad & Wild [Dj Novax´s Summer Styles 2009 Mix]
Mukava biitti ja paljon hyviä kohtia mut kaipaa mun mielest laulua tuomaan loogisuutta ja tunnelmaa. Nyt jäi hieman vajaan kuuloiseksi.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Raster Density - Blood On The Black Ice 06.04.2009

Raster Density - Blood On The Black Ice
Hyvän alun jälkeen alkoi väkisinkin hieman naurattamaan sillä tuosta ekasta laulu pätkästä saa poikkeuksellisen vähän selvää.. Aika hyvän kuuloista soitantaa muilta osin, myös pituus pysyy aisoissa. Siltikin se koukku joka herättää mielenkiinnon on jossain syvällä kadoksissa.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele The Evolution (2002 - 2010) - Dice 10.04.2009

The Evolution (2002 - 2010) - Dice
Tää on aika hyvää settiä näin mikserissä kuulluksi. Todella laadukkaasti soitettu ja laulaja hoitaa hommansa vakuuttavasti! Tää on myös sopivan yksinkertainen ilman valtavia monimutkaisuuksia. Tää oli hyvä. Jos olisin genreen tykästynyt antaisin kympin mut koska tää ei ihan omnita ole niin en päässyt tähän ihan niin hyvin sisälle. Genressään kuitenkin hyvää settiä!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fluffy - Lanterns 05.04.2009

Fluffy - Lanterns
Mukavat röllimetsä tunnelmat tuossa alussa. Muutenkin mukavasti hyödynnetty tällainen keskiajan trubaduuri tyylinen soitanta ja laulanta. Biisillä myös aika hyvä pituus. Onneksi ei venynyt yhtään pidemmäksi muuten olisi menettänyt huomattavasti särmäänsä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Fillari - Koho 05.04.2009

Fillari - Koho
Lyriikoista hatun nosto. Hieman gösta sundqvist maista epäriimien loistoa, myös "kerronnallisesti" hyvä. Tällainen fiilistely kerronta on suomen musiikin helmiä. Kertsi ikävä kyllä hieman lässähtää kuin pannukakku taikina. Muuten erinomainen.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Ever Since The Day - 362 06.04.2009

Ever Since The Day - 362
radio poppia tämä kyllä ehdottamasti on. Menee tausta musiikkina kuin burana suoneen! Mut radio poppi on radio poppia, tää on sarjassaan todella keskitasoista..
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Extracorporeal Shock Wave - Studiolive 06.04.2009

Extracorporeal Shock Wave - Studiolive
kummallista kummallista... ei pysty arvioimaan millään numeroilla joten vatuloin muuten vain. En oikein käsitä miten tää liittyy kauhuun mulle tulee mieleen lähinnä psykedeelinen meininki. ja itämaiset tunnelmat on hyvin havaittavissa...

Kommentti kappaleesta Kuuntele Pate Nykänen - Landella 05.04.2009

Pate Nykänen - Landella
Voi vittu.... Näillä saundeilla ei voi saada kuin kympin... :/
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Denyall - Garden of the condemned 05.04.2009

Denyall - Garden of the condemned
Vaikuttava intro! Biisi on hyvin soitettu, taitoa selvästikin löytyy. Harmi vain et biisin rakenne jäi jotenkin sekavaksi. Hienot laulu harmoniat örinän ja puhtaan välillä! Tollasen äänen omaava nainen on varmasti seksikäs! Ihan ok pilpotusta... Ei kuitenkaan koukuttanut. Koukut on vaikeita keksiä... muuten hyvä.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mukelo - Kelaa 25.03.2009

Mukelo - Kelaa
Vähän liian koneistettu ääni... ei irtoa mulle. Hyvä kertsi tosin ja sopivan synkkä tausta .
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Los Propanol - Älä ota sitä vakavasti? 25.03.2009

Los Propanol - Älä ota sitä vakavasti?
Jännäkakaksi kohtalaisen pirteä. Tetrismäinen tunnelma. Vaikea olla hytkymättä, mutta en ole varma onko se hyvä vaiko huono asia.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Trident - Inner Stigma 18.04.2009

Trident - Inner Stigma
Todella hyvä intro josta kuulee heti miten Veltto Virtasta potkitaan saunan takana munille. Laulaja hoitaa hommansa ihan ok mut ei silti räimi aivan sillä asenteella mitä erittäin pätevä soitanta antaa odottaa. Hyvä silti.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project Orion - Starlike 10.04.2009

Project Orion - Starlike
Kitara saundit on makoisat ja äänimaisema on hyvän kuuloinen. Myös toi bassolinja on todella hyvin toimiva. Toi rauhoittuva osio kolmen minuutin kohdalla tuntuu jo ylimääräiseltä, mutta siihen asti biisi toimii hyvin. Oikeastaan kolmen minuutin jälkeen biisi ei enää jaksa kiinnostaa. Tuntuu oikeastaan aivan koetulta jo. Mut hyvästä toisesta puolesta pisteet kotiin.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Oriomyth - In the lounge of spacecraft Evening Shine 19.04.2009

Oriomyth - In the lounge of spacecraft Evening Shine
Kummallisen kuuloista kikkailua. Kai tää on sitä loungea.. Menee yli hilseen... En lähde arvailemaan olisko tää hyvä vai huono. Sanon vaan et tää on persoonallinen ja aukee ehkä useampien kuuntelu kertoje myötä paremmin.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dooris - Metsä 22.04.2009

Dooris - Metsä
Hyvän kuuloinen ja tunnelmallinen kitarointi avaa biisin hienosti! Laulu lähtee kuin varjoista kasvattamaan rooliaan mut meinaa ajoittain mennä liian venytteleväks. Kitara kantaa biisiä hyvin aina tuohon näpyttelyn päättymiseen asti. Sen jälkeen tunnelma hieman laskee. Mut myöhemmin pikku kikoilla kitaristi pitää tunnelmaa yllä hienosti. Laulu jää lopulta liikaa viipyilemään eikä onnistu luomaan tää jää soimaan sun päähän meininkiä.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Olppa Product - Mouthful of Lies 06.04.2009

Olppa Product - Mouthful of Lies
Tuosta alusta tulee jotenkin mieleen final fantasy 7 pelin boss musiikki.. Se on ehdottoman positiivista. Kahden minuutin kohdalla alkaa niin hämärä hässäkkä et biisin keskiosa muuttuu aika rakeiseksi.. sit 3.40 kohdassa alkaa tuollainen mystiikkaa tavoitteleva osio. Hyvä yritys mut en jotenkin saanut kiinni tästä. Lopussa palataan mukavasti taas tuohon pelimusiikkimaiseen teemaan. Ihan kelpo kokonaisuus mut ei yllä keskiarvon päälle.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Drake - Everflowing 05.04.2009

Drake - Everflowing
Hyvin massasta erottuva ääni. Harmi ettei biisi anna tälle äänelle tilaa leikkiä ja näyttää kynsiään. Biisi on tylsä eikä omaa koukkua mikä jäisi soimaan päähään ja pakottaisi kuuntelemaan uudestaan. Pisteet hyvistä lyriikoista, mystisestä tunnelmasta sekä laulajan äänestä. Miinukset kaikesta muusta.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Slack Haddock - Never Gonna Give Up 11.04.2009

Slack Haddock - Never Gonna Give Up
Hyvää ja menevää kitara rokkia. En pitänyt sanoista mut asenne on hienosti kohdallaan ja soolo on asiallinen. Hienosti vedetty.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Inkvisition - Decay And Disappear 25.03.2009

Inkvisition - Decay And Disappear
Ei aivan iskeny... Liian tekemällä tehdyn kuuloinen rymistely...
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mukelo - Zingled 05.04.2009

Mukelo - Zingled
Mun mieleen hieman mitäänsanomattoman kuuloiseksi jää. Aluksi kuulosti tosi hyvältä mutta sitten vaan jotenkin lopahti into. Ideana hyvä mutta kärsii kehnosta toteutuksesta.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dooris - Näkemiin 05.04.2009

Dooris - Näkemiin
Laulajan pitäisi tässä mun mielestä todellakin petrata... Biisin idea hämärtyy kokonaan kummallisen toteutuksen myötä. Ei jotenkin iskeny. Pitäis olla selkeämpi, ei saanu kiinni.
4

Kommentti kappaleesta Kuuntele Eradication - Despair, Hate, Envy, Venom 14.04.2009

Eradication - Despair, Hate, Envy, Venom
Saundit on jotenkin hiljaisen oloiset?? mut saundit ei todellakaan ole mikään arvostelun aihe täällä mikserissä eikä kenenkään pitäis biisin arvioinnin sijaan keskittyä saundien morkkaamiseen... Biisi on ihan ok. Jää hieman leijumaan ja junnaamaan kohtuullisen jykevähkön alun jälkeen. Biisi on myös sopivan lyhyt. Ei kannata alkaa liikaa koristelemaan. Tästä vain puuttuu sellainen koukku joka tekee keskiverto biiseistä loistavia.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Flathead Waltz - Epitaph 06.04.2009

Flathead Waltz - Epitaph
Heti kun laulaja pääsee ääneen niin tunnelma tiivistyy tiukaksi palloksi. Lalalalaa kohta on myös hyvän kuultavaa. Kertsi on hyvä.. Kyl kuuntelisin uusiks!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Needless Live - Witch(27.2.09) 25.03.2009

Needless Live - Witch(27.2.09)
Sen verran kämäset saundit ja asenne et on pakko antaa kymppi! Juuri näin pojat!
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Needless Live - Sahra(27.2.09) 05.04.2009

Needless Live - Sahra(27.2.09)
Hmmm mukavanlaiset saundit... tulee mieleen omat ihan ensimmäiset nauhoitukset.. Muuten oikein hyvä perus biisi. Eli perusasiat kunnossa mutta se jokin mikä laittaa palaamaan biisin pariin jäi unholaan.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Needless Live - Pig Is On The Run(27.2.09) A 06.04.2009

Needless Live - Pig Is On The Run(27.2.09) A
hieno alkuriffi tärähtää mukavasti tajuntaan. Myös versen aikana jyrää kitara oikein mukavasti. Toi kummallinen rauhallinen raju rauhallinen raju kohta oli mun mielest kohtuu turha... muuten hyvää settiä.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Crookmachine - Hypoxia 25.03.2009

Crookmachine - Hypoxia
LIIAN PITKÄ.... Tosin ehkä kuuluu tähän genreen.. Mut mulle ei putoo näin pitkät biisit... Kahdeksaan minuuttiin pitäisi saada paljon enemmän iskevää materiaalia sisään.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele TOB - Mystery of Life 25.03.2009

TOB - Mystery of Life
Olipas psykedeelistä...Mut säkeistössä kivoja basso kuljetuksia, laulajalla ihan kiva ääni, ehkä hieman neutraali. Kertsi jää liian kuivaksi, olisin kaivannu kertsiin joko lisää energiaa tai enemmän herkkyyttä. Tällä hetkellä kertsi jää versen varjoon liian pahasti. Biisiä kuunnellessa hyvä basso linja nousee yhä enemmän ja enemmän esiin! Kokonaisuutena ihan kuunneltavaa musiikkia. Harmi ettei biisi missään vaiheessa lähtenyt lentoon vaikka kiihdytys olikin kovaa :P Tää oli myös minuutin liian pitkä mun makuun.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Killing Kind - The Absolution 18.04.2009

Killing Kind - The Absolution
Intro on vähän turhan monimutkainen mun mieleen. Yksinkertaisuus on voimaa. Nyt tähän ei päässy millään sisään.. Mut 0:56 kohdassa alkava riffi on kyl hyvä, silti se kuluttaa itsensä ylikäytössä aika nopeesti loppuun. Laulussa ei oikein ole syvyyttä eikä verse muutenkaan iske. Kuulostaa jotenkin ontolta. Ei tää oikein ikinä saanu sellaista otetta päälle et olis herättänyt mielenkiinnon.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Zomby Woof - Black Cat Witchcraft 25.03.2009

Zomby Woof - Black Cat Witchcraft
Oikein hieno tunnelma biisissä.... tosiaan jotain voodoo kamaa.. Mut ei ole tarpeeksi koukkuisa pitääkseen otteessaan loppuun asti...
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Somnam - Deeper Surrealism 25.03.2009

Somnam - Deeper Surrealism
Kahdeksan minuuttinen biisi jonka aikana ei tapahdu yhtään mitään.... Hmmm. Ehkä tyylilajissaan pärjää mutt mulle liian tylsä.
4

Kommentti kappaleesta Kuuntele Piecemaker - Crush 05.04.2009

Piecemaker - Crush
Sinänsä hyvän kuuloinen meininki ja hyvin soitettu. Tästä vain tuppaa puuttumaan sellainen meno ja meininki mitä odotan tällaisen soitto taidon omaavalta poppoolta. Olenkin tosin kehitellyt teoriaa siitä et meno ja meininki vähenee soitto taidon kasvaessa yhä enemmän ja enemmän. Hatun nosto laulajan hienolle suoritukselle.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lumeuni - A New Day 25.03.2009

Lumeuni - A New Day
Laulajan kanssa voisi lyriikoista riippuen olla todellakin hyvä biisi... Tällaisenaan mainio biisin alkio!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Thego - Everybody loves you 14.04.2009

Thego - Everybody loves you
Tulee ihan mieleen kummisetä ja vanhat spagetti westernit. Oikein kaunista meininkiä. Mun mielest tää olis ollu parempi just leffa tyylisenä tunnelmointia, mut toi laulu särkee sen tunnelman tylysti eikä biisi saavuta alun leffa musamaisuuksia enää uudestaan. Instrumentaalimaisena spagetti western taustamusana kymppi mut tällaisena kutonen---
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele ahjteam - Bulletnut (demo) 18.04.2009

ahjteam - Bulletnut (demo)
Biisi tuntuu junnaavan paikallaan. Vielä puolen välin kohdalla on fiilis et millon toi intro loppuu. Biisin päättymisen jälkeen on fiiliset intro ei koskaan päättynyt. Tää oli ylipitkä intro joka ei ollu oikeastaan mitenkään mieleenpainuva. Ehkä jos tohon rakentais jotain muuta ympärille niin tulis hyvä. Tältään aika heikko.
4

Kommentti kappaleesta Kuuntele Two-by-Four - Paralyzed (From the Neck Up) 10.04.2009

Two-by-Four - Paralyzed (From the Neck Up)
Aivan loistava alku! Munaa on kuin täysi kavuisella sinivalaalla! Laulaja hoitaa hommaansa juuri sillä aseteella millä biiseistä tehdään loistavia! Muusta soitosta en niin tiedä oliko se hyvää vai huonoa, mut hyvin se teki tehtävänsä laulajan tukemiseksi.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele vanhat ehjät - Say Yeah! 05.04.2009

vanhat ehjät - Say Yeah!
Pidin introsta! Sanoissa on jotakin järkeä kyllä mut olen parempiakin lyriikoita nähnyt. Pienellä hiomisella niistä ois tullu paremmat. Soolo kohta tuntui tyhjän päiväiseltä ja siihen vois miettiä jotain vähän koukuttavampaa tilutusta tai jtn. 2.00 kohdalla tulee hyvä kohta josta pisteet kotiin! Tää on ehdottomasti sitä kivempaa settiä mitä kommentti ringistä löytää.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele vanhat ehjät - Hangover 25.03.2009

vanhat ehjät - Hangover
Oon vahvasti sitä miletä että suomi ei tarvitse enää yhtään krapula veisua... Mutta reggae tyylillä mukaan mahtunee vielä yksi jos död on kunnossa :) ihan kiva.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalashnikov - Nihilisti 25.03.2009

Kalashnikov - Nihilisti
Mukavan herkkä ote ja laulajalla oikein "mieleenpainuva" ääni. Biisistä puuttuu koukku johon jäisi kiinni ja mistä syystä biisin haluaisi kuunnella uudestaan... Mut perus poppina menee muiden mukana oiekein kätevästi. Kunhan saatte parempia biisejä kuin tää niin laulajan äänen ja pistävien lyriikoiden avulla te ootte loistava kokoonpano!
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele OffBlast - Chukotka Oblast 11.04.2009

OffBlast - Chukotka Oblast
Mukava pohjolan, loputtoman pitkän illan ja valoisan yön lapin jänkhillä mieleen tuova alku! Tunnelmaa on kuin leiri nuotiolla kolmen promillen kännissä. Ehdottoman hyvä biisi! Pitääpä laittaa korvan taakse.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele TÄDÄÄ - Hangover Sympathy? 05.04.2009

TÄDÄÄ - Hangover Sympathy?
Hmmmm.. Mielenkiintoinen piece. Tää oli valtavan pitkä mun makuun, mutta sen verran mielenkiintoinen et jostain syystä kuuntelin loppuun asti. Lopussa päättelin et tän olis ehdottomasti pitänyt olla niissä pleikkarin yhdeksänkyt luvun wipeout peleissä mukana! Ja pisteet kotiin ehdottoman loistavasta kuvauksesta!
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Anomus - Harhasanat 14.04.2009

Anomus - Harhasanat
Toi laulun tausta on hyvä laulajalla on hyvä teini punk tyylinen ääni. Biisitä kuitenkin puuttuu koukuttavuus ja menevyys joka pistäis kuuntelemaan uudestaan.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Thunderbaum - The Rockpot 05.04.2009

Thunderbaum - The Rockpot
Tää biisi on hieman skitso ja melkoisen goofy. Johtuen versen lead kitarasta ja pää riffistä, jotka siis ovat skitso ja goofy. Hauskaa meininkiä jokatapauksessa.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele T.Rautakari - Tänään En Heinistä Kirjoittele feat. Oskari Katajisto 13.04.2009

T.Rautakari - Tänään En Heinistä Kirjoittele feat. Oskari Katajisto
Kuulostaa mukavasti baari musiikilta. Kapakassa olut tuopin kanssa vois mennä hyvinkin kätevästi harmi ettei nyt ollu käsillä. Sanat on hyvät mut muhun ei ikinä ole uponnu musiikillinen artikulaatio. Mut hyvät sanat ja mukava runo. Ei iske ehkä muhun mut hyvä silti.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Naapurin Pojat - Steriiliä elämää 05.04.2009

Naapurin Pojat - Steriiliä elämää
Liian keskimääräistä poopia mulle. Radio nova kansalle tää menis varmasti kuin häkä keuhkoihin tupakkaa poltellessa. Harmi vain et mä pidän enemmän päällekäyvämmästä sortimentista.
4

Kommentti kappaleesta Kuuntele Faro - Fear of Love (acoustic live) 14.04.2009

Faro - Fear of Love (acoustic live)
Alku fiilistely on mun mieleen LIIAN pitkä. Ja muutenkin jää liian kaljaan ääreen masentuvan miehen kuva häilymään tän biisin päälle. Muutkin väliosat ilman laulua venyy liian pitkiks eikä biisi oikein tavoite tiivistä baari tunnelmaa.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vicious Minds - Heart Of Fire 14.04.2009

Vicious Minds - Heart Of Fire
Tunnelma rikas alku tärähtää soimaan asiaan kuuluvalla jykevyydellä. Sanoitus kuulostaa mun korviin mitäänsanomattomalta riimittelyltä, mut saundit on hyvät ja niiden mukana tunnelmakin kasvaa mukavasti. Tää on jo niin hyvin soitettu et alkaa tulla radiomainen tunnelma. Hyvää mättöä mutta sielu jää johonkin pliisun ulkokuoren alle piiloon. Ei silti missään nimes huono, mut mun kriteereillä keskitason räimintä.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele DIVARi - Sinä lähdet 14.04.2009

DIVARi - Sinä lähdet
Loistava alku laittaa heti tanssi jalan vipattamaan. Oikein hyvä tanssilava biisi. Seiskan arvoinen tanssi lava biisi on jo tosi hyvä.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Re-Pulse - Somehow 05.04.2009

Re-Pulse - Somehow
Hyvä alku.... Seksikäs paramore tyyppinen laulu! Ekan minuutin jälkeen huomasin hyvän basso linjan hiipivän tuolla laulun alla. Yksinkertainen on aina kaunista! Parin minuutin kohdalla alkaa äärettömän hyvään kohtaan sijoitettu meno osio! Biisi on kyllä aika geneeristä meininkiä mut tässä on tajuttu ottaa ylimääräinen kikkailu pois ja keskittyä siihen mikä biiseistä tekee toimivia! Geneerisyys ei haittaa alun hyvän kitaroinnin ja uskomattoman seksikkään nais solistin äänen ansiosta. Kyl mä teitä tulisin livenä kattomaan jos kajaanissa oisitte soittamassa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kitarajamitteluja - Chateau 13.04.2009

Kitarajamitteluja - Chateau
Hyvä riffi alussa kaiken kummallisen jyrinän ja jyminän keskellä. Hyvin tuntuu kitara saundaavan :) ei tätä voi numeroin arvostella.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Grazy Mama & Sidekixx - Kertoja 13.04.2009

Grazy Mama & Sidekixx - Kertoja
Kesti valtavan pitkä aika kun mietein mitä mieltä olen laulajasta. Tulin loppu tulokseen ettei iske muhun. Liian romuisen ja puhtaan välissä oleva saundi. Mun mielest pitäis valita jompikumpi ja vetää se kunnolla eikä yrittää liiaksi sekoittaa niitä keskenään. Biisi kaipaa myös sen jonkin joka koukuttaa. esim hyvä riffi tai voima kertsi yms. tästä en sellaista löytäny. Tippuu lopulta alle keskitason.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele vanhat ehjät - Laid Back 05.04.2009

vanhat ehjät - Laid Back
Saundi on mun mieleen... Itsekin kaipaisin eri nauhoitus ja miksaus vinkkejä. Jotenkin biisin kuvauksesta tulee mieleen et taitoa löytyy. Mutta itse biisiin sitten. Mukavan leppoisa melodia ja todellakin saundi sopii kuin nyrkki silmään. :) Basso o kyllä vähintäänkin "selkeän" kuuloinen mutta itse pidin siitä. Selkeästi sitä parempaa keskikastia!
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele TOB - Wallpaper Screaming 25.03.2009

TOB - Wallpaper Screaming
Mainstreamiakin mainstreaminpaa... Kannattais keksiä jotain uuden puoleista revitystä tän geneerisen tilalle.... Mut laulajalla hyvä ääni ja muutenkin hyvä soitto taito löytyy. Eli rahkeita on vaikka mihin!
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Piecemaker - Hippie Gave Me A Note 06.04.2009

Piecemaker - Hippie Gave Me A Note
Enpä tiedä... Tää jäi vähän vaisuksi.. Aineksia oli vaikka mihin tällaisella soitto taidolla ja laulajan loistavalla äänellä. Harmi et biisistä puuttuu joko vauhdikkuus tai tunnelmikkuus mikä tarvittaisiin tällaiseen. Tältään biisissä ei ole mitään vikaa mutta ei oikein mitään mikä antaisi syyn kuunnella uudestaan. Ehkä laulajan ääni... Joo laulajan ääni pelastaa! Tehkää lissää biisejä niin kyl se sieltä löytyy.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele SINFACTOR - The Last Nail 11.04.2009

SINFACTOR - The Last Nail
Pää riffi rullaa mukavasti ja laulaja vetää sen verran hyvällä asenteella et on pakko tykätä!
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rope Too Tight - Second Chance 25.03.2009

Rope Too Tight - Second Chance
Hölmön kuuloinen laulaja.... Laulajan takia biisi jää epävireisen kuuloiseksi omaan päähän. Laulajan rosoinen puoli tosin toimii ihan mukavasti... ja hyvin soitettu... Mutta ei murra keskinkertaisen pintaa...
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rope Too Tight - Silently Gone 06.04.2009

Rope Too Tight - Silently Gone
En pitänyt laulajasta yhtään... Kertsi kuitenkin tavoittaa jotain metallica tai sentenced mäisiä elementtejä ja kuulostaa juuri sellaiselta et tekee mieli kuunnella vielä kerran et mistäs siinä olikaan kyse.. Laulun parantaminen ja mahdollinen versejen uudelleen miettiminen parantais tätä biisiä paljon. Kipuaa koukuttavan kertsin ansiosta kuitenkin yli keskikastin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mahan - onemanband - WANNA BE THE WORST 18.04.2009

Mahan - onemanband - WANNA BE THE WORST
Onpas hilpeä meininki... Liian poppia mulle. Kertsi on ihan hyvä, versekin myös mut ei koukuta. Tästä puuttuu sellainen erikoisuus mikä siinä paremmassa popissa yleensä on. Tää jää sinällään hyväks mut mitään sanomattomaks.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kylmän Raudan Sepät - Pato 25.03.2009

Kylmän Raudan Sepät - Pato
Hyvä alku!! Mut laulun muuttuessa uhkauksesta joikaamiseksi ja alun uhkaavan ilmapiirin särkyessä odotukset tälle biisille särkyvät myös. Kohtuu hyvät lyriikat jotka tarvitsisivat ehdottomasti synkempää meininkiä tukemaan melankolista ilmapiiriä! Biisi on täynnä hyviä kohtia jotka eivät kuitenkaan sulaudu mitenkään järkevästi kokonaisuudeksi.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sarastus - Uinuva Olevaisuus 10.04.2009

Sarastus - Uinuva Olevaisuus
Kauhu elokuvamainen tunnelma alussa loi minulle odottavan olon. Se sai minut hermostuneeksi ja huomasin yrittäväni tulkita joka kohahdusta joksikin kuiskaukseksi tai vihjeeksi tulevasta. Jännitys kasvoi ja kasvoi, mutta alkoi kolmen minuutin kohdalla kuitenkin vaihtua pelkäksi odotukseksi. Biisi kasvatti itselleen niin suuret tunnelmalliset odotukset ettei se niitä voinut enää täyttää. Niinpä tämä jäi hieman kahtalaiseksi kokemukseksi.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Dismay - Trust in Vain 25.03.2009

Dismay - Trust in Vain
Ei auennut ensimmäisenä kuunetlu kerralla minään muuna kuin täysin geneerisenä huuto hevinä... mut sen verran hyvin soitettu et on pakko antaa seiska.
7

Kommentti kappaleesta Kuuntele Vldmir's Dream - Joyful Moments 10.04.2009

Vldmir's Dream - Joyful Moments
Laulaja on mitään sanomaton samoin kuin lyriikat. Tää menee jo liian popiks mun makuun. Kaikki on tehty niin ettei biisi hyppää millään tavalla silmille ja jos ei tosissaan kuuntelisi ei varmaan huomaisi musaa edes kuuluvankaan. Toimii ehkä joillekin mut ei mulle.
4

Kommentti kappaleesta Kuuntele MAP - Breaking the Form 22.04.2009

MAP - Breaking the Form
Hmm. Mun makuun liian laahaavaa. Laahaa Liikaa ja tunnelmattomasti eikä täst oikein tahdo jäädä mitään kuunneltavaa käteen. Tän tempo olis saanu olla menevämpi ja muutenkin melodiat suoraviivaisempia ja soitto yksinkertaista. Tää nyt jotenkin kompastui omaan viimeisen päälle tekemiseensä.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele AlfaKallen vanhat - New World Wonder 25.03.2009

AlfaKallen vanhat - New World Wonder
Kuulostaa hieman teko taiteelliselta mutta kertsi menee kyllä hyvin alas... Muuten liikutaan hieman liian omituisilla aluiella... :P Tää on myös AIVAN liian pitkä pitäkää jotain rajaa...
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Mustaruhtinas - Kohti Pimeyttä 14.04.2009

Mustaruhtinas - Kohti Pimeyttä
Hmmm... Mielenkiintoinen melodia ja vaikka soitto ei juuri muhun uppoo niin sen verran pirullinen on laulu saundi et on pakko antaa pisteitä. Myös kakkos kitara väläyttelee välillä ihan kivoja kuvioita. Muuten aika perus räimettä. Edellä mainituilla avuilla kuitenkin nostaa päänsä keskimääräisyyden yläpuolelle.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Project Peter - Life Magnetic 13.04.2009

Project Peter - Life Magnetic
Intro saavuttaa parhaimmillaan loistavan hämyisen ja maagisen tunnelman. Mut intron loppu rymistely ei musta toiminu. Myös toi kitara saundi on mun mielest lähinnä ärsyttävä. Tää olis tarvinnu luukurkkuun tyyppisen särön huutamaan yli maailman. Intro on biisin paras ja tunnelmallisin kohta. Loppu biisi ei tarjonnu mulle mitään. paitsi ehkä kohtuu pätevän rymistely päkän kahden minuutin loppu puolella. Keskitason alapuolelle painuva rymistely. Tän olis voinu tehdä paremminkin.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Banquet Of Illusions - Puppet Eyes Part 2 11.04.2009

Banquet Of Illusions - Puppet Eyes Part 2
Ihan mukavasti teemat vaihtelevat. Biisi on kuin suoraan jonkun the rock tyylisen elokuvan taistelukohtaukseen rakentuvasta kohdasta. Tuolla viiden minuutin kohdalla olevat osat tuovat mieleen final fantasy 7 pelin lopputaistelu musiikin ja kyseisen pelin musiikillisen ilmaston muutenkin. Mun mielestä tää on harvinaisen hyvä tällaisen genren biisiks. Pitää pistää korvan taa.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Janne Storm - Heijastin 18.04.2009

Janne Storm - Heijastin
Jokseenkin kummallisen kuuloinen luuppi. En oikein tajua tällaista musaa... Tää ei tarjonnu mulle mitään. Ei tunnelmaa, ei koukuttavia riffejä eikä oikein mitään muutakaan. En vissiin ymmärrä tätä luuppi musaa.

Kommentti kappaleesta Kuuntele Beautiful Betrayal - If We Ever Meet Again 14.04.2009

Beautiful Betrayal - If We Ever Meet Again
Pidän laulajan kauniista äänestä ja hyvästä tunnelmasta joka ottaa haltuunsa biisin ensi hetkillä. Soitto on myös tasokasta varsinkin basson sisääntulo kuulostaa hyvältä. Tunnelma pitää loistavasti otteessaan koko biisin eikä sitä lähdetä rikkomaan millään erikois tilulilu kohdilla tai hirveällä räiminällä. Tää on hyvä biisi jossa on panostettu kauneuteen, melodiaan ja tunnelmaan. Mitään muuta ei biisi tarvitsekaan. Mut loppujen lopuksi tää jää jotenkin etäiseks. Ehkä se jokin koukku puuttuu... Tai sit en ollu ihan oikeissa tunnelmissa....
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Trident - Get Out 14.04.2009

Trident - Get Out
Asiallista räimintää... Tempo oli mun makuun jokseenkin hitaan puoleinen.. Hyvin soitettu ja asenne kunnossa. En löytänyt tästä sitä mikä pistää kuuntelemaan uudestaan.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Circus Necropolis - Before I Die 14.04.2009

Circus Necropolis - Before I Die
Nyt on alusta lähtien kova tykistys päällä... Mun mielest tähänolis sopinu paremmin särmikäs karjunta kuin örinä tyyppinen saundi. Tykin intron jälkeen tempo tuntuu hieman hidastuvan joka syö tiukkaa meininkiä. olisin pitänyt kovasti jos meno olis ollu intron lupaamalla tasolla ja örinä olis ollu karjumista. Mut älkää musta välittäkö, mä oon vaan punkkari ja punkkareillehan ei koskaan kelpaa mikään.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Needless - Sahra 19.04.2009

Needless - Sahra
Loistava intro. Juuri näin itro pitääkin tehdä. Terävästi ja särmikkäästi nopeasti nostattaen tunnelman laulua varten. Laulu kuulostaa hieman ponnettomalta. Mut hoitaa tehtävänsä kuitenkin hyvin. Kitaran soitanta toimii todella hyvin. Soolo venähtää liikaa kitaristin omaksi kivaksi mut muuten ok. Toi "c-osa" tai outro on mun mielest ihan liian pitkä ja tylsä. Aika perus kauraksi putoaa loistavan alun jälkeen.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Karnakian - White Star 06.04.2009

Karnakian - White Star
Verse toimii aika hyvin... Intro oli niin mitään sanomaton etten saanut siitä mitään upotettua mieleeni. Tästä puuttuu koukutus joka jäis soimaan päähän. Tätä ei vain yksinkertaisesti tulis kuuneltua uusiks.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lokosa - Piru hiipii 06.04.2009

Lokosa - Piru hiipii
En oikein tajunnu tätä biisiä. Jäi hieman mitään sanomattomaksi massaksi... Lyriikoissa on kyllä välillä hyviä väläytyksiä. Verse saavuttaa ajoittain hyvän tunnelman esim. 2.00-2.11 mut ei tällaisenaan oikein toimi niin kovaa kuin ehkä olisi rahkeet.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Marccus - Tara 25.03.2009

Marccus - Tara
Aika keskinkertainen meno... Se koukku puuttuu joka pakottaa uudelle kuuntelu kerralle...
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Petey - Monika 13.04.2009

Petey - Monika
Pidän laulajan äänestä ja sanoituksesta. Versessä on hineo tunnelma mut kertsi ei lähde liikkeelle ja vie biisiä eteenpäin vaan pitää sen samalla tasolla jokseenkin ärsyttävällä tavalla. Keskitasoa parempi kuitenkin.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Valtio - S.K.E.S 14.04.2009

Valtio - S.K.E.S
Tulee introsta mieleen ihan 8bittinen nintendo.... Ja kertsi on mukavan koukuttavaa poppia. Kiva biisi kaiken kaikkiaan. Ei omaa sitä mikä tekee nappi suorituksen mahdolliseksi mut hyvä silti.
9

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sointuseura - Elämä 10.04.2009

Sointuseura - Elämä
Ihan hyvät sanat ja ok laulu. Kaikki muut biisi elementit hukkuvat näiden kahden alle joten biisi jää soimaan hiukan ontoksi. Väliosa on jotain ihan ihme tiluttelua johon en syttynyt. Hieno bassolinja kuitenkin pelastaa väliosion täydellisen katastrofin. Biisi on myös täydellisen liian pitkä. Ei jaksa kuunnella varsinkin kun kakasi kantavaa elementtiä, eli laulu ja lyriikat, katoavat kokonaan moneksi minuutiksi. Hyvät sanat, ok laulu ja hyvä basso linja ovat biisin valtit. Liian pitkä väliosa, biisin pituus ylipäätään, ja kaikki muut soittimet ovat biisin heikkouksia. Heikkoukset ovat paljon suuremmat kuin valtit joten arvosana putoaa väistämättä.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Sointuseura - Harmiton Taival 14.04.2009

Sointuseura - Harmiton Taival
Laulu sopii hyvin tällaiseen saunamakkara ja uunilenkki tyyliseen fiilistelyyn. Kertsi jää arvoituksen taakse... Tää olis kaivannu iskevää kertsiä mitä en nyt löytänyt... Siks jää vähän hengetön fiilis. Myös äärettömän kummallinen c-osa(loppu??) pudottaa pisteitä. Mun mielest biisin tunnelmaa ei olis pitäny mennä rikkomaan. Paljon hyviä elementtejä mut myös paljon huonoa...
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Stonestorm - Zagreb 19.04.2009

Stonestorm - Zagreb
Kuulostaa aika perus kauralta. Tuli sellainen olo et oon varmasti kuullu tän ennenkin mut se johtuu vaan siit et tää ei tarjoa oikeestaan mitään sykähyttävää vaan hukkuu massaan. Teknisesti hyvä suoritus silti.
6

Kommentti kappaleesta Kuuntele Rattle Machine - Plan B 14.04.2009

Rattle Machine - Plan B
Hyvä asenne ja tiukka meno. Potkii komeesti ja kiivaasti suoraan kiveksille.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele NOMA - Disarm Me 14.04.2009

NOMA - Disarm Me
Meno on tiukkaa kuin sellaisissa oidipus tyyppisissä orgioissa joissa kaikki panee toisiaan perseeseen. Riffit, rummutus ja laulu on kaikki tiukkaa. Jos täs olis ollu jotain tarttuvaa olisin pitänyt vielä enemmän. Nyt en saanu biisin rakenteesta kiinni, tää tuntu myös hiukan pitkän oloiselta. Olis ehkä voinu tiivistää.
8

Kommentti kappaleesta Kuuntele Kalkutan Konepaja - Fullmoon Afternoon 10.04.2009

Kalkutan Konepaja - Fullmoon Afternoon
Hyvät lyriikat herätti heti huomion mut huono "ponneton" laulu alkoi ärsyttää melkein yhtä nopeasti. Kertsissä ponnettomuus korostuu huomattavasti eikä meinikiä tule vaikka biisi muuttuu minkälaiseksi. Ei meininkiä ei tunnelmaa.. Ei iske muhun muuten kuin lyyriseltä puolelta. Eikä pelkällä lyriikalla voi saada suuria pisteitä... Harmi. Lyriikat olis ansainnu ympärilleen paremman toteutuksen.
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele Westis - Sound Addiction 14.04.2009

Westis - Sound Addiction
Alussa en löydä teemaa enkä säveltä jota seurata enkä saa tunnelmasta kiinni... Sama jatkuu koko biisin, en saa millään mielikuvia ja tunnelmaa irti tästä biisistä... Sori...
5

Kommentti kappaleesta Kuuntele A The A - A The A - Alku 06.04.2009

A The A - A The A - Alku
Hyvä laulaja, hyvä kakkos kitara, hieman liian pitkä= hyvä biisi

Kommentti kappaleesta Kuuntele Lepakkotiimi - Pätkä työstä 14.04.2009

Lepakkotiimi - Pätkä työstä
Hyvät sanat. Niiden takia annan kympin koska etsin itsekin omissa biiseissä tätä samaa sanomaa. Hyvä.
10

Kommentti kappaleesta Kuuntele Electric Lady Band - Haikuja 05.04.2009

Electric Lady Band - Haikuja
Joo.. No tää oli ehdottoman helposti ohi soljuvaa erittäin helppoa musiikkia. Ei herätä tunteita mihinkään suuntaan. Suoraan vain hissien ja ostos keskusten radioihin soimaan. Itse pidän enemmän musiikista joka herättää vahvoja tunteita mut en käy pisteitä siksi vähentämään sillä kuuluuhan tämä kuitenkin easy listening genreen.
7

Sivu: 1 2