Walk Home With a Smile (Mikserin kesäbiisi kisa 2023 v3)

Almost Famous | 03.07.2023 | Pop
3:19
0.00   99 kuuntelua

Kappaleen sanat

Crawled throught the deep dark winter
Barely made it out alive
Hours felt like years
Days were neverending nights

Stumbling through the darkness
Fighting monsters deep inside
Barely made it out alive
But I made it out alive

How long I've waited
And I missed you baby
How it made me crazy
Counting hours counting days

But tonight I will walk home with a smile
Sun shines brightly like your eyes
And I know that in the end
Everything will be alright

All through the deep dark winter
I was lost frozen inside
Barely made it out alive
But I made it out alive

How long I've waited
And I missed you baby
How it made me crazy
Counting hours counting days

But tonight I will walk home with a smile
Sun shines brightly like your eyes
And I know that in the end
Everything will be alright

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Nyhde 17.07.2023
Tällä kertaa liikumme jossain kesäpunkin suunnalla! Ihanaa, että tällainenkin veto saatiin tällä erää kesäbiisikisaan; monet punkin alalajit ovat parhaimpien kesämusiikkityylien joukossa.

Kappaleessa onkin kosolti kesäisen aamuyön tunnelmaa. Kotiinpaluuta, haikeutta ja takaiskusta huolimatta kesäistä toiveikkuutta.

Biisi rullaa rempseästi: riffit ovat pirteitä ja rytmitys sen verran tehokasta, että suurimman osan ajasta kaikki tuntuu toimivan täysin mallikkaasti ja tyylilajille uskollisesti.

Rytmitysratkaisu, josta en erityisemmin perusta, on viimeiseen kertosäkeistöön valikoitunut rumpuriffi, joka tuntuu hakevan paikkaansa muiden soitinten seassa. Bassorumpu hukkuu alataajuuksien miksaukseen, mikä saa rytmin kuulostamaan paikoin sekavalta. Korostamalla bassorummun napseen ylempiä keskitaajuuksia tältä olisi varmasti välttynyt.

Myös seuraava murheeni liittyy kappaleen miksaukseen. Sen virveli on nimittäin miksattu hieman turhan kovalle. Tarkemmin ilmaistuna sen pohjasävelen napsahdus tuntuu iskevän hieman turhan suurella voimalla. Soundi itsessään on sinänsä hyvä, mutta sen tasoittelua olisi voinut harkita miksausvaiheessa. Jotain, mikä kannattaa ehkä pitää mielessä seuraavan vastaavan kaltaisen kappaleen kohdalla.

Kappaleen sanoitus tuntuu etenevän suureksi osaksi konkreettisella pintatasolla. Vähän täälläkin käväistään valon ja pimeyden kuvastossa, jossa minäkertojan päivät ovat muuttuneet päättymättömiksi öiksi ja joissa taistellaan sisäisiä hirviöitään vastaa. Metaforista, kyllä, mutta silti melko helposti aukeavaa ja sen verran suoraa, ettei sanoitus varsinaisesti kutsu itseään tulkkaamaankaan.

Eikä sen tarvitse; vaikuttaa nimittäin siltä, että hyvän tunnelman välittäminen on sanoituksen päätavoite, ja si siitä kyllä välittyykin. Melankolinen mutta onnellinen sävy välittyy ja etenkin kertosäkeistön sanoituksissa ollaan mielestäni tällaisten kesätuntojen ytimessä.

Pienistä teknisistä notkahduksistaan huolimatta biisi on mielestäni varsin asiallinen osallistumiskappale tämän vuoden kesäbiisikisaan. Sen kesäisyys tuntuu, ja jos seuraavan vastaavanlaisen kappaleen saisi teknisesti hiemankin huolitellumpana, voisin kuvitella pyörittäväni sitä ilomielin useammankin kerran.
0   +1 +2
 
Snacke 10.07.2023
Luin aiemman tykkikommentin, ja täysin tietämättä mikä
Tykkimäki on, kuvittelen se olevan paikka, jossa tykkimiehet vetävät treenimielessä tykkejään ylös alas kamalan jyrkkää ja pitkää mäkeä.
0   +1 +2
 
Kuulen vain alkusoiton, kertsin ja loppusoiton sointukulussa seuraavan mainoksen:

"Tykkimäkee-een,
mennään Tykkimäkehen.
Tykkimäellä kiva päivä vietetään."

Ihana kesälaulu kummiskin, hienoa kirjoitusta.
0   +1 +2