Kylmä

3:32

Lyhyehkö kitaralla ja syntikalla tehty haikea teema

9.00   474 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

7
Elikkäs kitaraa tällä kertaa syntikan mukaan. Arvostelen molemmat kitara/syna-biisit tähän yhteen kommenttiin. Mutta painotan tässä nyt enemmän kappaleeseen "Polku Ikuisuuteen".

Heti, kun lähti kitarat soimaan, heti tuli yksi sana mieleen: Filosofem. Soundit ovat hyvin samankaltaiset tämän kyseisen Burzumin levyn kanssa. Lie ollaanko kyseisiä soundeja haettu tällä vai onko nyt sattumoisin ollut pulaa paremmista mikeistä tj. Varg teki tarkoituksella soundit kaikkein huonoimmalla mikillä, mitä se löysi studiosta. En nyt tiedä, mikä tilanne tässä on, mutta antaa sen olla. Tarkempia kommentteja:

Ekana kitarat. Kuten aiemmin mainitsin, niin Filosofem. Eli todella suttuiset ja säröiset soundit. Itse henkilökohtaisesti pidän enemmän selkeämmistä soundeista tai jos mennään säröisempään osastoon, kuten tähän, niin särösoundissa pitää olla bassoa, joka tasapainottaa vähän sitä yläpäätä. Mutta tässä nyt ei semmosta ole. Eikä kitaran riffeissä ole paljoa vallankumouksellista koukkua, joka nappaisi mukaansa niin paljon. Mutta kitaran melodiat puolestaan ovat kivat ja auttaa kuuntelemaan kappaleen loppuun. Kitaran soundi olisi voinut olla siis parempi tai täyteläisempi säröisyydestä huolimatta. Mutta ei se tätä biisiä tapa. Synaa olisi voitu ehkä käyttää tässä biisissä tasapainottaakseen vähän kappaletta yleisesti.

Rummut. Näistä vähän jäi tämmöinen koliseva ja kumiseva olo. Homma oli muuten selkeää ja soundit ihan jees, mutta mä en tykännyt oikein hi-hatin soundista tässä biisissä. Se ei nyt päässyt oikeuksiinsa tässä tai hi-hatin soundi on sellainen, ettei se mua niin paljoa miellyttänyt. Rumputyöskentely kappaleessa oli aika mukanamenevää, ei erikoisuuksia tai moitittavaa. Paitsi saatoin kuulla tuossa 5:35 kohdassa pientä haperointia basaarien kanssa tj., mutta se nyt oli hyvin pientä kappaleen kokonaisuuteen nähden. Vähän tarkkuutta olisi voinut lisätä loppupuolella, kun tuntui siltä, että basaarit olisivat alkaneet vetää yhtäkkiä vähän tasatykytyksestä muualle.

In a nutshell: Kappaleet ovat mukavia melodialtaan ja rakenteet ovat suhteellisen ytimekkään yksinkertaiset ja yhtenäiset. Tuskin sitä tässä Filosofem-henkisessä soitannassa paljoa progea tarvita, jos sitä ei erikseen vaadita. Soundit eivät aiheuta päänsärkyä, mutta olisivat voineet olla selkeämmät ja vähän sitä bassoisuuttakin olisi voinut olla. Mutta melko perus BM-ralli ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, annan 7.
0   +1 +2
 

Viimeisimmät kuuntelijat