Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Arvostelut

5/5

Beach Boysin mestariteos ilmestyi 41 vuotta sitten, mutta kuulostaa edelleen uskomattoman tuoreelta. Kyseessä on yksi pop-musiikin historian hienoimmista levyistä eikä sitä syyttä valita jatkuvasti erilaisten maailman parhaat levyt-listojen kärkeen.

Mitä voi sanoa tästä levystä, mitä ei olisi sanottu jo niin monta kertaa aiemminkin? Pet Sounds on upea kokonaisuus täynnä upeita sävellyksiä, sanoituksia ja sovituksia sekä Beach Boysin korvia hivelevää, moniäänistä laulua. Se on ajaton kokonaisuus, joka olisi mullistava levytys tänä päivänäkin ilmestyessään. Se on musiikkia, joka viimeistään aikanaan todisti yhtyeen taiteellisen johtajan, Brian Wilsonin musiikillisen nerouden.

Pet Sounds on ensimmäinen Beach Boys-albumi, jolla bändi itse ei soita. Brian Wilson palkkasi levylle ihailemansa tuottajan, Phil Spectorin käyttämät huippustudiomuusikot, joiden musisointi onkin maagista ja upeaa. Beach Boysin jäsenet vastaavat performoinnin suhteen lähinnä levyn huikeista vokaaleista. Pet Sounds oli myös yksi ensimmäisistä todellisista albumikokonaisuuksista. Sitä ennen levyt rakennettiin singlehittien ympärille ja muu materiaali oli usein vaihtelevaa tai väkisin väännettyä. Pet Sounds on alusta loppuun suunniteltu, kestävä kokonaisuus, jollaista ei oltu aiemmin tehty. Se asetti uudet standardit musiikin tuottamiselle ja innoitti lukuisia bändejä ja artiste- ja innoittaa edelleen. Albumi sisältää monia Beach Boysin loistavimpia kappaleita, kuten Sloop John B, Caroline No ja tietenkin God Only Knows, joka voi hyvinkin olla kaikkien aikojen kaunein pop-laulu. Keskimmäisenä mainittu julkaistiin Brian Wilsonin soolosinglenä, joka korostaa hänen yksivaltaista asemaa levyn teossa.

Kaikki Pet Soundsin vuosien varrella vastaanottama hehkutus on aiheellista. Kyseessä on universaali mestariteos, jonka tulisi löytyä jokaisen pop-diggariksi itsensä mieltävän kokoelmista. Viisi tähteä.

4/5

Arvostele levy

Rekisteröidy tai kirjaudu sisään arvostellaksesi The Beach Boys - Pet Sounds.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: