Kuun pimeällä puolella

Mappi-Ö | 21.04.2023 | Ambient
3:18

Huonot samplet, parempi biisi 2023 kilpailu

9.00   96 kuuntelua

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Nyhde 03.05.2023
Timestretch-työkalut on löydetty, eikä reverbiäkään ole säästelty. Oikein!

Äänisuunnittelupuoli on tässä kiinnostavaa. Yhtäältä pyöritään jossain tunnelmallisen surrealismin puolella, toisaalta mukana on myös jostain 50-luvun sci-fistä muistuttavia ääniä. Varsinaista rakennetta tai draamaa ei ole mukaan kaiketi yritettykään ympätä, vaan kappale keskittyy alusta loppuun tunnelman ja mielenmaiseman maalaamiseen.

Ja siinä se kyllä onnistuu; etenkin matalalla kaikuvat tausta-ambienssit luovat yhdessä kappaleen nimen kanssa mielikuvia jostain vieraan planeetan tai muun taivaankappaleen tutkinnoista. Tieteisfiktion äänipuolen troopit ovat vahvasti läsnä myös radiolähetyksiksi tehostetuissa puheenpätkissä. Mitä muuta jääkään sanomatta, kun epävarma yhteys rätisee poikki juuri väärällä hetkellä?

Kaipa tähän jäi ennen kaikkea kaipaamaan hieman lisää pituutta ja jonkinlaisia äänien variaatiota. Ja ehkä jonkin verran elävämpää rakennetta, draamaakin? Ei sillä, että ambient-kappale välttämättä tarvitsisi suuren suuria muutoksia, mutta oma musiikkimakuni vain pyörii usein juurikin enemmän varioivien teosten ympärillä.

Joka tapauksessa, tässäkin on löydetty paljon potentiaalia lähtösampleista, jotka sellaisinaan olivat lähestulkoon käyttökelvottomia.
+2   +1 +2
 
9
accent 30.04.2023
Hui! Jännittävä äänimaisema.
0   +1 +2