Napalminaapuruston sikiölapset

Revolution monkeys

Kommentit

Haluaisitko kommentoida? Rekisteröidy käyttäjäksi tai kirjaudu sisään

Kirjaudu

7
Cyborg 12.03.2005
Melkoista jyrinää koko biisi, intro hieman pitkähkö. Todellista melua "genren" merkityksessä. Ei ehkä lempigenreni. Loistavasta nimestä kuitenkin boonusta.
0   +1 +2
 
5
MIKA K 12.03.2005
huh huh.en ymmärrä noisea alkuunkaan mutta jos itse tekisin noisea niin yrittäisin tehdä sitä ilman sähkövempaimia.puun potkimista,muovikassin räpistelyä,nenän kaivuuta,tämä on genre jolle ei voi antaa paljoa pisteitä.kylhän tuo pistää kumminkin ahdistamaan että jotain tunteita se herättää.
0   +1 +2
 
4
Ainakin kappaleen nimi nosti odotukset korkealle. Turhan pitkä. Saatan olla kapeakatseinen mutta mielestäni tämä ei puolusta millään tavalla olemassaoloaan.
0   +1 +2
 
Rumarimpsrempsa 12.03.2005
Ganska psykedeelistä. Kaoottisia tulevaisuudenkuvia maalaillaan tässä kovalla kädellä. Vaatisi mielestäni kuvamateriaalia taustakseen.
0   +1 +2
 
konemies_ 12.03.2005
Aika neiteilyä noiseksi ;)
Eihän tässä varsinaisesti noisea ole ollenkaan. Vähänpä tästä piibistä jää käteen, turhanlaista synkistelyä ilman mitään varsinaista viestiä.
Vokaaliosuuksista plussaa, ne toimivat itse asiassa todella hyvin, melko omaperäisesti toteuttu.
0   +1 +2
 
DarkFiz 12.03.2005
Komeita, synkkiä soundeja. Tunnelma on massiivinen ja hyvin synkkä. Tulee mieleen Matrixin maanpäällinen helvetti. Komeaa, massiivista ja synkkää. Ei tätä loputtomiin jaksa kuunnella, mutta tämän mittaisena raita toimii hyvin; ahdistuksen ja painostavuuden kasvaessa ja kasvaessa, ja sitten urkujen mukaan tullessa pikkuisen helpottaessa. Noiseksi hyvin toimivaa. Lopun agressiivisuus on suorastaan pelottavaa.
0   +1 +2
 
g.o.r.e. 12.03.2005
Ei kyllä tuu sitten minkään laisia kicksejä mihinkään suuntaan... menee vissiin meikältä "yli hilseen"...
0   +1 +2
 
9
sakke-makke 12.03.2005
No huh huh! Vihdoin tupsahti eteeni noise-ralli, jossa on KAIKUA ja DELAYTA niin paljon, että meinaan tursauttaa lusikallisen ruskeata tahnaa housuihini. Siis jumalauta pukkaa vähän kylmää värettä pintaan. Olen kovin pahoillani, etten saa sanaakaan selvää noista puheista näillä työpaikan 2w speakkereilla, mutta kaikessa epäselvyydessään helvetin asiallista raastoa. Toi timestrechattu "räpätys" joka "rupsuttaa" läpi biisin, on aika toimiva, se luo ympärilleen loppupeleissä varsin selkeän rakenteen. Myös tarkoin laskelmoidut "laser-delayt" loppupuolella selkeyttävät kauhuvisioitani siitä, millaisia nuo napalminaapuruston sikiölapset voisivat kaikessa karmeudessaan olla. Puolessa välissä esiintyvät urut olisivat voineet olla aavistuksen rohkeamminkin esillä..siinä vaiheessa kun ne muutamat synkeät nuotit lopsahtivat korvieni eteen niin olin aika lailla kauhusta kankeana korvista akillesjänteisiin - joskin sormet ja aivotoiminta toimivat ihan kuosissa kun kykenin näinkin selkolukuista tekstiä kirjoittamaan tätä kuunnellessani.

+ kaiut
+ delayt (joskin paikka paikoin kuulostivat turhankin laskelmoiduilta)
+ pirulliset puheet joissa oli tarpeeksi säröä (harmi kun en em. syistä saanut niistä mitään selvää)
+ varsin selkeä rakenne (jos se nyt voidaan positiiviseksi seikaksi laskea noisesta puhuttaessa)
+ tv-sarjaan sopiva meininki (tuli heti fläsärit sellasesta ideasta, et jos Suomessa tehtäisiin joskus jenkkilän 80-luvun V:tä vastaava sci-fi-tv-sarja, niin tällainen häröily sopisi siihen kuin naula pottuvarpaan kynnen alle)

- liiankin selkeä rakenne?'

Kaikkeudessaan toimiva ralli. Raastaa lauantai-iltapäivän turhia ajatuksia pois päästä. Hetken ehti myös kelata sitäkin, että tällainen toimisi loisteliaasti myös jonkin hard dance-genren, eli ns. polkkatrancen introksi..tämän kautta sellainen pirullinen konepauketasatahtipirunpolkka kun olisi lähtenyt käyntiin niin olisin saman tien voinut nyhtää tukan päästäni kaiken pirullisuuden vuoksi =)

Ihan täys yhdeksikkö napsahti.
0   +1 +2
 
8
SpeaK 12.03.2005
Mitäs tästä sanoisi. Oikein kivoja ääniä käytetty. Tunnelma on synkkä, ja paikoittain jopa hieman ahdistava. Tuo puhesample on sopivan ilkeä-diskanttinen.
Oikein hyvä tunnelma.
0   +1 +2
 
7
Malcom 12.03.2005
Ei tuo ihan minuun purrut.. kelpaisi varmaan johonkin darkkis-elokuvaan tai peliin musiikiksi, mutta jos tuollaista alettaisiin kuuntelemaan musiikkina, niin tavallinen puhekin laskettaisi musiikiksi. Hienot efektit ja muut, mutta tuollainen sekalainen genre ei oikein pure minuun, valitan.
0   +1 +2
 
keyboardplayer 12.03.2005
no joo genrekinhän tämän sanoo jo että meteliä tulossa....en näe järkeä tällaisen musiikin tekemiselle...
0   +1 +2
 
Mr Dimension 12.03.2005
Kivaa meteliä... Piti oikein pistää hiljemmalle ettei pää räjähdä... Tämmöinen ÄÄNI ei oikein iske kun on hirmuisessa kuumeessa...

Tapio Aartelo
- kommenttirinki
0   +1 +2
 
rolandkorg 12.03.2005
jaa-a. Melko mitäänsanomatonta. Ei tästä nyt oikein löydä mitään positiivista sanottavaa.
0   +1 +2
 
8
Enforce 12.03.2005
Hehe.. Tällä saisi naapurit sekoamaan helposti! Pitääpä ottaa talteen suraavia bileitä varten. Noisea käsitteenä en oikein ymmärrä. Onko se musiikkia? Ei mielestäni, mutta se on erittäin sekopäisen siistiä tavallaan. Sopisi johonkin kauhuscifileffaan tämä.
0   +1 +2
 
Riku Rotten 12.03.2005
Jos tarkoitus oli olla painostava, niin sitten kipale täytti tehtävänsä. Ei tosiaan ollut mikään kuuntelunautinto, tuntui mittaansa pidemmältä. Viimeinen ääni katkesi kesken.
0   +1 +2
 
5
Ateisti X 12.03.2005
Sehän oli ku puuttuva kanava radiossa,En vaan saa liitettyä tota musiikkiin! Ehkä jollekki uppoo mut ei mul!
0   +1 +2
 
Mustepullo 12.03.2005
Kyllähän tässä on meteliä kerrakseen, ei siinä mitään. Menee taas remixinkin tapaan yli hilseen, ei voi mitään.
0   +1 +2
 
leão 12.03.2005
tota nyt on kyllä vähän hämmentyny olo.. ..millon tämmöstä kuunnellaan.. silloin ku halutaan jostain psykedeelistä huono trippi? linja-autossa? työkkärin aulassa ku omaan asiointivuoroon on vielä tunti?
entä milloin tämmöstä tehdään ja pyydetään kommenttia?
0   +1 +2
 
Imp 12.03.2005
hieno alku.Jotenkin osuva nimiikin biisille :).Todella siistit atmosfäärit perkele tässä.biisi hengittää mukavasti.puhe samplet on vähintään onnistuneita.hauskoja sanoja kyllä oot käyttäny..kun välillä saa selvää niistä hyvinkin.todella siis tässä on munaa.siistejä soundeja ja helvetin hyvä rakenne..toimii tähän aikaa yöstä
0   +1 +2
 
9
r-source 12.03.2005
Ihan hyvää noisea kyllä, mielenkiintoista pauketta ja puheen mutina on jännä. Kyllä tätä taustamöykkänä kuuntelee :)
0   +1 +2
 
Jome 12.03.2005
Tuota tuota, no vaikee sanoo mitään ku ei kyseinen genre oikeen kolahda :S...
0   +1 +2
 
tinu 12.03.2005
Onpas epäpositiivista musiikkia sitten kerrakseen. Harmittaa kun ei onnistu saamaan nuista äännädyksistä selvää. Pitäisikö tuon olla puhumista? Vaiko jopa jotain laulamisen kaltaista?
Korvia hivelöiviä äänimaailmoja. Ei, en pidä tästä. Hautajaisurkujakin perkule. Kiitos ei. Pää muutenkin nyt jo täynnä hautajaisia.
Masentavaa.
0   +1 +2
 
8
Toni Solo 11.03.2005
Tämähän oli suoraan Espoolaisen pientalon pihatunnelmaa, grilli lämpiää, lapset leikkivät kotihaassa ja leppoisat ajatukset täyttävät vanhempien mielen...
0   +1 +2
 
4
CJP 11.03.2005
Biisin sampleista tuli vallan ensimmäiset Terminaattori elokuvat mieleen. Hehe. Mut mites jos seuraava projekti olisi tehdä enemmän biisimäinen biisi ?
0   +1 +2
 
Twight 11.03.2005
Jee, noisea. Jaah, mutta.. itku, tämä onkin aika huono. Äänimaisemat ovat liian toistavia, vaikka sietäisikin olla jonkinlainen pohja, jonka päälle biisi rakentaa. Valitettavasti kappale ei pahemmin tarjoa mielenkiintoisia äänielämyksiä.
I prefer taantumajaksoja ja mystisyyttä.
0   +1 +2
 
H4p4 11.03.2005
Melkonen trippi oli tämäkin biisi. Saatto nähdä saastepilvien leijailevan puolis tuhoutuneiden kerrostalojen lomassa. Eikä ollu ees mitään korvia riipiviä ääni niinku keskimääräsessä mikserinoisessa. Iso plussa siitä. Jännä näitä hyviä noisebiisejä on kuunenella, mut mitään syvällisempää en näistä osaa sanoa...
0   +1 +2
 
No onhan tässä tunnelmaa. Kaipa tämä sitten ihan onnistunut biisi on. Tietenkin voi siinä tunnelmanluomisessa onnistua paremminkin mielestäni. No noise nyt ei ole mikään oma lempigenreni, kun tunnelmaa on tarkoitus luoda. En osaa sanoa mitään rakentavaa tästä.
0   +1 +2
 
-CSPR- 11.03.2005
*kommenttirinki*minuutti menny olo on hirveä...2Min menny pyörryttää...vajaa 3 min enään ei kestä tai lähtee taju..-CsPr-
0   +1 +2
 
-CSPR- 11.03.2005
*kommenttirinki*minuutti menny olo on hirveä...2Min menny pyörryttää...vajaa 3 min enään ei kestä tai lähtee taju..-CsPr-
0   +1 +2
 
theplan 11.03.2005
Todella jännittävää soundia tässä tarjoillaan, ja melkoisen ahdistavia tunnelmia. Teknisesti hyvin laadukasta jälkeä. Odotin vain, että biisi olisi kehittynyt jotenkin enemmän, mikä lienee tyylilajin huomioon ottaen kohtuutonta... :)

Kauheasti en jaksa innostua, sillä ei tämä oikein sellaista kamaa ole jota yleensä vapaaehtoisesti kuuntelisin. Mutta sikäli kun ymmärrän, tämä on lajissaan erittäin kelpo teos.
0   +1 +2
 
6
Putte 11.03.2005
No joo, siis olihan tässä ääntä, kuten noisessa kuuluukin. Puolet noisebiisiin vaadittavista elementeistä on siis kasassa. Harmillisesti täytyy todeta, että se toinen puoli - tunnelma - puuttuu täysin. Annan nyt kuutosen siitä hyvästä, ettei väärinymmärryksille jää varaa. Voi olla etten tajunnut biisin ideaa, eikä näissä biiseissä oikein voi subjektiivisestikaan kommentoida. Täytyy siis pelata mielipiteen perusteella.
0   +1 +2
 
Ilmiselvä 11.03.2005
Biisin nimestä näin heti alkuun plussaa. Tuo alun pääsoundi on aika Blade Runnerin kuuloinen, olisiko peräti sample siitä? Hieno kyberpunk-tunnelma, joka toimii huolimatta siitä että äänimaailma on jossain määrin tunkkainen. Hyvä meininki. Puhesamplet ovat muuten hyviä mutta suomen kieli ei toimi tämmöisissä ihan parhaiten, etenkin perkele-sana kuulostaa kornilta.

Loppua kohden käy ehkä vähän puuduttavaksi kun mukaan ei tule erityisemmin mitään uutta, mutta kyllä ihan jees tavaraa kuitenkin. Loppu on *töks*
0   +1 +2
 
7
medium 11.03.2005
helikopterin roottori roottoroi mut kun naapurin sikiölapset katsoo uudestaa `...olkaamme napalminaapurustosta............"MUN PERSE ON TULESSA"..............joo aika poppii.......ja vitut oo.......

nii unohtu....ja autoki kärisee....tai jotain?
0   +1 +2
 
9
Theodor Slow 11.03.2005
Huilailipas... öö... tunnetila vähän miten sattuu tämän kappaleen aikana. Aluksi kuuntelin, että noh surinaa, mutta sitten alkoi tulla pikkuhiljaa kaikenlaista "hälinää" lisää. Toivottavasti en loukkaa artistia, ku sanon, että suunnilleen repesin nauruun jossain kappaleen puolivälin vaiheilla kun sain selvää joistain summittaisista sanoista. Tarkempaa kommentointia turha edes yrittää kirjoittaa, mutta sanonpa, että noiseksi silti käyttökelpoista kampetta.
0   +1 +2
 
8
Einsteins 11.03.2005
Ihan vaikuttavaa äänimaisemaa, vaikkakaan en tällaista kovin pitkää jaksa kuunnella. Kuitenkin jotain vaihtelua tässä on verrattuna näihin mikseri perussurinoihin, joita riittää. Tämä kuitenkin toimii.
0   +1 +2
 
raikku63 11.03.2005
Uffot tulee mieleen ...ei napalmit..jotka muuten olivat jenkkien paskaa...
0   +1 +2
 
7
Gravity 11.03.2005
Koska en ole tämän genren tuntija, on minun vaikea käydä tätä arvostelemaan oikeaoppisesti. Jännittäviä mielikuvia kuitenki herätti tämä. Neutraali seiska.
0   +1 +2
 
Windflame 11.03.2005
No ei nyt suoranaisesti iske mun makuun. :(
0   +1 +2
 
7
Almost famous 11.03.2005
No olihan...Hmm mistähän sitä aloittaisi. Toteutus oli tavallaan ihan toimiva. Tosin puhe olisi saanut olla aivan himpun verran selkeämpi. Toisaalta tosi hyvä että tässä oli tuo puhe. Lopun oli voinu kyllä hoitaa paremmin. (vai loppuko tuo ku seinään netin takii) Tää oli ihan ok. Ei mitään maailmaa mullistavaa, mutta omassa genressään erooaa varmaan edukseen jo tuon puheen ansiosta.
0   +1 +2
 
6
daami 11.03.2005
vähän turhan pitkä alku spiikti tai oli mikä oli ;) tuota ööö mitä tosta nyt sanois.. unettavaa
0   +1 +2
 
Badmad 11.03.2005
Ei oikein vakuuttanut tai temmannut mukaansa.. ehkä tässä saunasta juuri tulleena ja rentoutuneena ei jaksa tällaiseen menoon keskittyä. Tokihan tässä on aineksia tunnelmalliseen tuhon ennustamiseen, mutta ei tällä kertaa vain iske, likaa samaa ja liian vähän mielenkiintoisia aineksia ja ääniä.
0   +1 +2
 
Disposition 11.03.2005
Omaa omakotilähiötäni kuvaa parhaiten pienessä mollissa menevä reipas jazz. Tässä kappaleessa katsotaan kuitenkin tuon pinnallisen näkymyksen läpi ja pureudutaan siihen epämoraalisuuteen ja -hyvyyteen, jossa omakotitalonaapurusto tietoisesti elää.

Tätä tehdessä ei ole luultavasti liikuttukaan pääkaupunkiseudun lähiöissä, vaan Espoon Westendin ökyalueella, jossa kaikki se pahuus tiivistyys tähän yhteen kommuuniin.
0   +1 +2
 
bumm 11.03.2005
hmmh, oli aikasen ykstoikkonen.hyvä kyl toi kuvaus, kauniita tulevaisuudenkuvia mullekin tuli tästä ehottomasti mieleen. :)
0   +1 +2
 
10
Commandant 11.03.2005
Ai saatana että säröää ja mourii maukkaasti. Täydellinen!
0   +1 +2
 
7
Juha Kiili 11.03.2005
Sen mitä sanoista sain selvää, niin ainakin meininki oli reipasta ja urheiluhenki hyvä.
0   +1 +2
 
7
Juha Kiili 11.03.2005
Sen mitä sanoista sain selvää, niin ainakin meininki oli reipasta ja urheiluhenki hyvä.
0   +1 +2
 
8
drksound 11.03.2005
Tuomiopäivän meinikiä. Tuli mieleen joku synkkä scifi-leffa jonka näin, mutta jonka nimeä en muista. Vokaalit oli hyvän kuuloiset. HyväHyvä minä tykkään...
0   +1 +2
 
kara 11.03.2005
en kyl ymmärrä yhtään tämmöstä musaa. en osaa sanoa tästä mitään viisasta. en tykänny. -kmnttirinki-
0   +1 +2
 
Cranky 11.03.2005
Koko biisi kuullostaa yhdeltä pitkältä introlta. Urkuja taustalla. Tulee mieleen Pink Floydin "A Saucerful of Secrets" vaikkei tämä siltä kuullostakaan. Jostain syystä vaan tulee. Ei sekään ole lempikappaleitani. Tämä on sentään lyhyempi. Nämä teidän biisit voisivat toimia jossain omassa pikku kauhuleffassa tai vastaavassa ahdistuksenlisääjänä. Musiikkina en tätä ihan pitäisi.
0   +1 +2
 
9
TNP 11.03.2005
Alku on hyvän voimakas ja puhesoundit kuulostaa erittäin hyviltä. Mukava yrittää saada selvää sanoista ja jotain sieltä irtosikin, jos en ihan omiani kuullut. Pystyisin kuvitteleen tästä pätkän esim. Proteuksen setin introssa. En ole itseäni noisen ystävänä pitänyt, mutta tässä on joku sopivan sairas elementti joka vangitsee mielen ja saa kuuntelemaan uudestaan. Tulee mielikuva palavasta leikkikentästä kerrostaloalueen pihamaalla. Tykkäsin
0   +1 +2
 
8
kudusai 11.03.2005
No juu, pitäisikö alkaa valittamaan genrestä, itse tunkisin dark ambientiin, kerran on noisea niin sitten perkele isketään päin naamaa helvetillisellä äänivallilla, eikä tälläisellä muniinpuhaltelulla. No itse biisiin oli kuitenkin saatu kohtuu pelottava fiilis, mikä on tietenkin plussaa. Suomi ydinonnettomuuden jälkeen? Tuli hieman mieleen jotkin länsinaapurin industrial-artistit. Soundit osittain hyvä, jouset(?) iskivät mukavasti taustalla, jotkin soundit eivät mielestäni oikein istuneet muuten äänimaailmaan. Hyvä.
0   +1 +2
 
9
Tune 11.03.2005
Noniin, myönnän en noise kuuntele saati tuota, mutta katsotaan. =)
Mukava tuo hieman snarelta kuulostava rollaava ääni ja tosi piinaava alku heti kappaleessa mukana on.
Hieman häiritsee tuo "päämelodia?" (kimeämpi kohina) kun se menee vähän turhan korkealle taajudelle, ei tunnu korvassa hyvältä, mutta liekö noisessa osa on, että sen ei kuulu olla korvaan pehmeää.
Spiikit on kyllä aika vitun hyvän kuuloisesti tehty, ihana särö!
Ehkä masterointi voisi olla, että vähän tasapainoisempi kokonaisääni kappaleelle.

Vähän tylsähköä kuunneltavaa kun puuttuu sellaisia jänniä kikkoja jotka elävöittää kipaletta, mutta tämä matala bassomainen ääni joka soi alusta asti on tosi hyvän kuuloinen myös.

Aika buenoo kauhua.
0   +1 +2
 
Jayskae 11.03.2005
Tästä biisistä tulee kieltämättä mieleen jonkin asteen napalmihyökkäys. Soundit ovat mukava rosoisia, reverbiäkin löytyy sopivasti. Kaikki äänet ovat melko digitaalisia, jonkinlainen analogisuus olisi ehkä nostanut biisin tunnelmaa. Taidettahan tämä on, ei niinkään musiikkia. Hieno äänimaailma!
0   +1 +2
 
Dubbha 11.03.2005
On siinä noisea kerrakseen. Enpä oikein perusta kyseistestä genrestä niin en viitsi nyt antaa arvosanakaan. varsin kypsältä tämä melu silti kuulostaa.
0   +1 +2
 
Dubbha 11.03.2005
On siinä noisea kerrakseen. Enpä oikein perusta kyseistestä genrestä niin en viitsi nyt antaa arvosanakaan. varsin kypsältä tämä melu silti kuulostaa.
0   +1 +2
 
7
Von Beast 11.03.2005
Lisää RM:ää. Nyt on salamat järjestäytyneet taivaalle ja ydinonnettomuus pukkaa päälle. Tämä on jo todella apokalyptinen maalailu. Komeita kaikuja tärähtää maisemaan. Tätä ei voi pitää enää kuulustelumusiikkina.
Tässä alkaa heltymään jo melkein kasin puolelle, mutta pysytään seiskassa, kun venyy ja paukkuu tuo biisin mitta.
0   +1 +2
 
8
Lauri Mauri 11.03.2005
Biisi oli varsin kuvaava, tuli mieleen jyrisevä ja myrskyä enteilevä ilma.
Mutta en voi silti sanoa pitäväni tästä. En pidä konemusiikista. En sitten alkuunkaan.
Mutta vaivaa tähänkin biisiin oli varmasti nähty.
0   +1 +2
 
6
Caamos 11.03.2005
aika kuraa. mä en vaan voi ymmärtää tätä musalajia. jos edes äänenlaatu ois seksikkäällä tavalla rikki niin sekin olis jotain.
0   +1 +2
 
8
Piru Kange 11.03.2005
Hirveä vääryys, kun itse potee kamalaa kankkusta ja kommenttiringistä tulee peräkkäin kaksi samankaltaista tuskantuottajabiisiä... Mikserikin siis vittuilee meikäläiselle. Perkele, pakko lopettaa ryyppääminen. Tässä on ainakin asennetta ja myös tunnetta mukana. Biisi on sen verran hämärä, että tulee mieleen eilisilta. Ei tämä ihan Beethovenin sinfonioiden tasolle yllä, mutta ei kai niin ole tarkoitettukaan.
0   +1 +2