Mikseri on musiikkiyhteisö,
jossa voit kuunnella, ladata ja arvostella suomalaista musiikkia,
lisätä rajattomasti biisejä, luoda oman artistisivun, kerätä arvosteluja ja faneja

Ladataan

Hamilton Groove on vuonna 2006 perustettu orkesteri Seinäjoelta. Alkuperäisjäsenistöön kuuluivat Antti Vainikainen (laulu), Jaakko Elenius (koskettimet) ja Pekko Hokkanen (rummut). Jo vuoden 2006 joulukuussa orkesteri teki treenikämppädemon, jolla oli mm. kappaleet Donkey, Pirate ja Lost. Tällöin bändiin mukaan liittyi kitaristi Markus Välimaa. Yhtye treenasi talven aikana ahkerasti ja nauhoitti seuraavana keväänä Soundwall studiolla Seinäjoella toisen promolevyn, joka myöskin sisälsi kolme kappaletta. Tällä kertaa nauhalle tarttuivat kappaleet Man man show, Vinnie the butcher ja Black sheep.

Vuoden 2007 keväällä basson varteen saatiin Mari Kroter. Tässä vaiheessa kaikki huomasivat oikean kokoonpanon pikku hiljaa löytyneen. Tämän jälkeen bändi keskittyi yhteissoitton hiomiseen ja uusien kappaleiden tekemiseen.

Satunnaisesti keikoilla sekä juuri äänitetyllä promolla vierailivat Lost Horns eli Arto Panula (Trumpetti) ja Tom Peltonen (Saksofoni).

Keväällä 2008 keikoille mukaan löydettiin Lasse Asu, joka elävöitti livemeininkiä saksofonin soitollaan. Asu vakiinnutti paikkansa bändin jäsenenä lähes välittömästi ja pian poppoo käveli jälleen Soundwallin studioon mukanaan laukullinen uusia kappaleita. Bändin pitkäsoitto nauhoitettiin viikossa ja vuoden 2009 alussa miehistö pökkäsi tulevasta albumista ulos promon, joka sisälsi kappaleet: Mona, Moonglow motel ja Just another lie. Vihdoin 4.10.2009 Hamilton Grooven debyyttialbumi Motel oli valmis ja julkaistiin Moby Discin kautta. Levyn kansitaiteen maalasi orkesterin pitkäaikainen toveri Olli Kiviluoto, joka myös muovaili levystä julkaistun promon kannet. Motellin äänityksestä, miksauksesta ja masteroinnista vastasi Sami Jormanainen.

Hamilton Grooven uusin pitkäsoitto, ”Kingdom of nothing”,  ilmestyy 14.3.2012. Levy tulee kauppoihin Moby Discin ja Secret Entertainmentin yhteisjulkaisuna. Vannoutuneina vanhan musiikin ystävinä päätimme painattaa pitkäsoiton myös vinyylinä cd:n lisäksi. Albumin musiikin sävellykseen ja sovitukseen ovat osallistuneet kaikki bändin jäsenet. Tämä kuuluukin orkesterin hiotussa timanttisuudessa. Tälläkin kertaa graafisen ulkoasun muovasi Olli Kivikuoto. Levyn itsessään nauhoitti Hannu Lamminmäki ja hänen liikkuva studionsa.  Levyn kappaleita sitoo teemallisesti yhteen rakkaus eri muodoissaan. Se voi olla hulluutta, himoa tai huolta maailman tilasta. Vaikka levyllä rakkaus ei aina ole kaunista, tekstiä tukevia sävelmiä suositellaan kuunneltavaksi ilakoiden kuten kaikkea musiikkia.Pikaviestit

Vain sisäänkirjautuneet voivat lukea ja lähettää kommentteja.

Liity käyttäjäksi   tai kirjaudu sisään


Kirjaudu Facebook-tunnuksella: